Keresés

Részletes keresés

seci Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1638

Hali!

 

Mi sem kisergettuk oket, volt is belole botrany, de azert lerendeztuk :)

 

Hogy tobbet kapnak-e vagy sem, azt nem tudom, az biztos, hogy meroben mast es maskepp.

 

Kicsit sarkitva a dolgot:

 

Otthon = magolj fiam minel tobb tenyt es resszkess attol, hogy barmikor felelhetsz (pl abbol, hogy melyik a fold 5 leghosszabb folyoja es hany kilometer a hosszuk...)

 

Itt = magolas=0, szedd ossze az ismereteket, rendszerezd es irj belole egy dolgozatot, 2 heted van ra.

 

Az igazsag a ketto kozott van. Doglenek meg az angolok, amikor meg kell tanulniuk valamit kivulrol (meg az iskolai szinhazeloadasok alatt is megy a sugogep nekik...), persze honnan tudnak, hogy kell ezt csinalni? Itt leerettsegizhetsz anelkul, hogy akar 1, azaz egy versszakot is megtanultal volna!

 

Masreszt otthon nem ertik, hogy miert kellett mind a ket gyereknek szamitogep, plane internettel, amikor a kisebbik meg csak 10 eves volt... Hat azert, hogy elo tudja banyaszni az adatokat, rendszerezni tudja oket es be tudja adni a dolgozatait.

 

Jut eszembe: konyv egeszen a GCSE-ig nincs. Illetve van, de benn az iskolaban. A legnagyobb gondunk az volt, hogy nem tudtuk kovetni, hogy most eppen mit is tanulnak...

 

Masreszt a diakok nem elnek nagyon stresszes eletet. Megbukni sem lehet.

 

A kotelezo olvasmanyokat az oran olvassak, egyutt :-) Nem rohogni!!!!!!

 

Viszont az iskolaban kotelezo az egyenruha, es bizony a tanarnak van igaza, nem a szulonek... Plane ha arrol van szo, hogy megszegte-e a gyerek a hazirendet vagy sem.

 

Ha erdekel, akkor itt egy hazirend: http://www.court-moor.hants.sch.uk/students/hbook.htm illetve http://www.court-moor.hants.sch.uk/prosp.htm es olvasgasd el a jobb-oldalon pl. a section D-t.

 

Otthon hulyet kapnanak egy ilyentol, merthogy "korlatozza a gyereket". A fraszt. Csak kordaban tartja... Es rend(szer)re neveli. Merthogy az iskola alapvetoen azert munkahely, ahol vannak kotelessegeid es jogaid. Es nem forditva...

 

No ez nagyon zanzas lett, de ez van! Ha valami lenni homalyos keretik kerdezni :-)

 

-seci

 

Előzmény: titamita (1637)
titamita Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1637

Pont ez az, ami miatt nem biztos, hogy itt mernek gyereket felnevelni. (Nem mintha kellene errol gondolkodnom mostanaban. :-))

Tutira jobban feltenem, mint otthon. Regebben meg unalmamban beleolvastam a Metro ujsagba, mostanaban inkabb nem, amilyen sztorikat olvasok itt a gyerekekrol.

Ugyanakkor kesobbi karrier szempontjabol tutira jobb nekik.

Hany eves a fiad? Csak o van?

Te hogy latod ezt, tobbet kap itt a suliban? Marmint oktatasbol. :-)

 

Előzmény: dia11 (1636)
dia11 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1636

Remélem nem csak a fiam sulijában van ez a hülyeség.

A Nagyinak meséltem már,de egyik nap a férjem véletlenül elvitt 2 lakáskulcsot,a harmadikat meg nem találtam,az ajtót meg nem csaphattam be,mert akkor hogy megyek vissza?Nem volt más választásom,az ajtót nyitva hagytam,átkísértem a fiam az úton és elküldtem egyedül iskolába.

Hát amit én délután kaptam a tanártól azt nem kivánom senkinek.Olyan volt mint egy vallatás,és szemrehányás.Meg,hogy milyen szerencsés a fiam,hogy nem történt vele semmi,és ne forduljon elő ez mégegyszer stb.

Lehet ez változni fog azért később,amikor nagyobb lesz már nem lesz ez a szigor,de Ő most még csak 3.-as.Ma direkt megnéztem és a nagyobbakat már tényleg nem kísérgetik.

Előzmény: titamita (1633)
seci Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1635

Hali!

 

Meg forditva - magyar rendszamu auto, magyar biztositassal - csak-csak elkepzelheto (ha vagy annyira mazochista, hogy evente hazaviszed vizsgaztatni), de angol rendszamu autoval ez megoldhatatlan.

 

Reason: tax-disc. Ugyanis ha angol rendszamu az auto, akkor kell, hogy fizesd az utadot. Ahhoz viszont, hogy kivaltsd a mindenkori tax-disket 2 dolog kell: MoT es biztositas... Ha nem adozol, akkor... olvasd el mibe kerul, ha megfognak (es megfognak)

 

Masreszt nem igazan ertem, hogy miert nyogsz emiatt a 600 font/ev miatt. Ennyi, egy - gondolom eleg nagy motorral megaldott - Lagunara. Sporolj azzal, hogy csak 3rd party-t veszel. Es igenis valtsd ki az 1 ev no-claim bonust otthon, kiadjak angolul minden gond nelkul (nekem kiadtak volna egy par eve, amikor ki akartam hozni, de vegul is otthon maradt a kocsival egyutt). Itt kb 10%-kal csokken minden egyes no-claim evvel a premium, amit fizetned kell.

 

Mas otlet: vegyel kisebb autot :-) Nezd meg itt a biztositasi csoportot http://www.parkers.co.uk/insurance/ mielott veszel (minel kisebb, annal kedvezobb a dij), vagy kerj egy par quote-ot, pl a Tesconal eleg egyszeru valtoztatni csak az autot, es meglatod, hogy milyen tipusu kocsikra "fujnak" a biztositok.

 

A biztositast meg nezd meg a Tesconal is, nekunk bejott, a Budget sem rossz. Az a moneysupermarket nem rossz, de sokszor jobbak a direktben kapott ajanlatok.

 

-seci

Előzmény: seasons (1630)
dia11 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1634

Szia!

 

Otthon biztosítani az angol kocsit lehet.A férjem kósza ötlete volt ez nálunk.Apósom személyesen megkérdezte a Hungáriát 60.000Ft -ot mondtak neki.Arra nem emlékszem már hogy mennyi időre ennyi,de nem éves díj volt,az biztos.Drágábbra jött ki mint az itteni biztosításunk,mert az autó rendszeresen itt van használva,ezért más kategória mint a Mo-n használt autó.

Meg hát egy balesetnél,nem tudom mennyire szerencsés a magyar biztosítás,ki tudja mennyit kell utána járni majd.Itt meg egy telefon és kész.

Nekünk maradt az angol.

Előzmény: seasons (1630)
titamita Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1633

Dia!

 

Erdekes ez a kotelezo kisergetes, sztem ez teruletfuggo lehet. Az ismeroseim gyerekei varosban elnek (nem London, hanem Bournemouth +nem t`ommi) es egyedul setalnak a suliba, pedig 8 es 10 evesek.

 

 

panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1632

Kedves Sheren!

 

"Nagyi!!!  Le a kalappal!!!  Te aztan tenyleg Mean it!!! Marmint an angol tanulast... szegyen gyalazat de En feleannyit sem fektettem bele..."

 

Tudod, nem feltétlenül kell, hogy egyenes arányban álljon a befektetés és a haszon. Te lehet, kisebb kevesebb energiával, de hatékonyabban tanulod az angolt:-)

Ami pedig a kalap emelést illeti, hát arról beszélhetnénk, hogy ki emeli meg a másik előtt!! Igazad van, nem biztos, hogy ilyen feltételeket szeretnék a gyerekeim felnőttéválásához...

 

Dia, nem a kísérgetést tartom fölöslegesnek (az jó!), hanem a korhatárt.

Itthon 10év felett egy gyerek már nagyon rühellné, ha anyucival kéne érkeznie a suliba.

(Lányom a tortát a szülinapos kolléganőjének sütötte, itthonra csak a morzsa jutott - sajnos)

 

Hol vannak a fiúk?

(a bányában dolgoznak?)

 

nagyi - a Hófehérke:-) (fogadjunk, hogy mindenkinél magasabb vagyok!)

Előzmény: sheren (1629)
seasons Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1631
Tippek és trükkök pénz megtakarítására! Érdemes feliratkozni a hetente küldött hírlevélre. Sokszor elég csak átfutni, de van hogy nagyon hasznos dolgokat írnak.

A cikkek kategorizálva vannak, úgyhogy ha érdekel egy téma, arra is rá lehet külön keresni.

http://moneysavingexpert.com/

Seasons
seasons Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1630
Sziasztok!

Ha már szóba került az autóvásárlás.. Jelenleg elég jól megvagyunk autó nélkül, bár a vásárlást az is eléggé hátráltatja, hogy horribilis árak jönnek ki biztosításra (i.e. 600 pénz egy Renault Laguna-ra, de a legdrágább volt már 1300 is évente -- ennyiért már elég jó autót is lehet kapni!). Persze az autót Mo-n nem egész két éve adtam el, de nem hiszem, hogy egy Bonusz 1-nél érdemes az asztalt verni egy igazolásért (amit amúgy is angolul kellene beszerezni).

Azon gondolkoztam, hogy megoldható-e, hogy az ember megvesz egy angol kocsit és Magyarországon köti rá a biztosítást? Megvannak-e erre a jogi lehetőségek (vagy kiskapuk :)) vagy határozottan tiltott dolog?

(Mo rendszámot hülyeség lenne ezért az autóra tenni (eladni nem lehet a jobb kormány miatt, magas a regadó, ráadásul csak egy évig lehetne Angliában az autó))

Btw. biztosítás ügyben nézzetek http://www.confused.com -ot... vagy http://www.moneysupermarket.com .

Köszi,
Seasons
Előzmény: A nyolcadik törpe (1593)
sheren Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1629

Hali Ismet:)))

 

Nagyi!!!  Le a kalappal!!!  Te aztan tenyleg Mean it!!! Marmint an angol tanulast... szegyen gyalazat de En feleannyit sem fektettem bele... (Valoszinu ezert van meg mindig gondom a nyelvtattan...:)))

 

de le a kalappal!!!  En nem tudnam megcsinalni marmint az egyedul nyelvtanulast... ahhoz lusti vagyok...

 

A lakasra a penz ugy jott ossze hogy sajnos 9 eve Edesanyam meghalt es ramhagyott egy kis hazat a XX.-ban duledezve rossz szomszedsagban es alberlokkel akit csak a berleti dijjat "felejtettek" el fizetni...  17 evessen erettsegi evet kezdve, alkoholista apaval es ugy hogy minden Baratom fiatalabb volt nalam nem igazan tudtam hatasossan fellepni ellenuk neha fizettek par honapig ok aztan jott a nincs penzem mondoka...

Apam nem fizetett otthon semmit szoval az a kicsi ami onnan jott nagyon jol jott a rezsire...

 

Hosszu sztori rovidra vagva... 3 eve "baratok" uttottek fel a fejuket hogy "segitenek" kirakni oket es ok koltoznek be majd megveszik... egy evre ra kezdodott veluk a nota ismet de akkor mar egy 24 evessel altak szemben es az ismeros ugyveddel szoval rovidre vagtuk a szitut ezuttal es egy eve eladtuk a borzadajt potom 4 millioert mielott osszedolt volna...

 

Talan nehenyam most fogjatok a fejetek az ar vagy a tehetetlensegem lattan de En orulok hogy vege...

Talan furcsa de se testver, se rokon se Barat nem volt aki eredmenyessen segitett volna szoval ott volta egyedul az Apammal a nyakamon aki persze nem fizetett semmit csak veszekedett mindenert....

 

szoval 4+1.5=5.5 ami kellett a hitelkerelemhez... szoval igy jott ossze a penz ugy hogy kozben tanulok...

 

Ja es ne kivand hogy barcsak a Te csemeteid is "ilyen" talpraesettek legyenek...

kis eletem morzsai amiket leirtam Nektek vezetett a "talpraesettseghez" es nem kivanom senkinek...

 

De itt vagyok mosolygosan es pozitivan... megyek elore!!!!

 

Tegyetek Ti is igy es ha az elet nehezsegekkel lep el vedd ugy hogy azert hogy megerositsen!!!:)))

 

Na most megyek delutan ismet francia vizsga....

 

mar kezd elegem lenni belole de meg csak most kezdik...:)))

 

Sheren :))))) - aki ismet tul sokat beszel

dia11 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1628

Vigasztaljon,hogy a 3Ł is nagyon olcsó.

Több is veszett már Mohácsnál...:-)))

Tanács:ha már megvettél és kifizettél valamit,akkor már ne nézegesd másik cég honlapját.Ez igaz repülőjegyre,és mindenre.

Én ha veszek valamit a boltban,utána még véletlenül sem nézem meg,hogy mennyibe került volna máshol,csak a gutaütés elkerülése végett :-)))

Előzmény: mergez (1626)
dia11 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1627

Szia Nagyi!

 

Remélem nem okoztam nagy csalódást,hogy milyen vagyok.De tényleg én is mindig találgatom,hogy ti milyenek lehettek:-))Magas,alacsony,sovány,kövér?Próbálok arcot faragni hozzátok:-)

A suliba kísérgetés,hát nem tudom,azért lehet,hogy alapvetően jó dolog.Hogy a szülőnek nem az,az biztos.Tudod a forgalom miatt,itt előttünk az úton sem engedném át egyedül.

De lehet,hogy ezt ennyire szigorúan csak a nagyvárosokban veszik.Nem tudom,hogy egy kicsi faluban is ez van e,hogy 12 éves korig nem mehet egyedül.Nálunk ahogy mondtam is neked,ezt tényleg szigorúan veszik,és még aki szemben lakik a sulival annak is kísérgetni kell a gyereket.Délután is egyesével engedik el őket,de csak akkor,ha a tanár leellenőrizte,hogy hozzám jön oda a gyerek.Lehet itt ezért van ekkora igény a babysitter-ekre.

Én első nap is a nővéremmel mentem suliba,utána meg egyedül,és mégsem lett semmi bajom.De azért ez huszonx évvel ezelőtt volt,és egy kis faluban,ahol akkor még autó sem nagyon volt.De Győrben már én sem engedtem,hogy a fiam egyedül menjen.Sőt igy visszagondolva,ott is ugyanez volt,mert ott sem engedték el a gyerekeket amig a szülő nem ment oda értük.Lehet ez amolyan városi divat.

 

Milyen tortát sütött a kislányod?Kapunk mi is belőle?

Előzmény: panaszkönyv (1625)
mergez Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1626
Sziasztok!

Megvettem a megabus-os jegyeimet, valóban annyi, mint az oldalukon, de lekéstem az 1 fontos jegyről, így lett 3 font Londonból Portsmouthba. Utána megnéztem a nationalexpress árait is, a guta ütött meg, mert náluk ugyanarra a napra egy "funfare" jegyet is árultak szintén egy fontért. Szóval érdemes őket is figyelgetni.
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1625

Pulykasonkás, vajaskenyeres jó reggelt!

(Azért csak módjával a kajával, így böjt után nem jó hirtelen megterhelni a gyomrot)

 

Wow, a Skype OK (kösz Törpe), a BBC szól, a nap süt, lányom tortája siker (ő sütötte), fizetés megjött, nagyi is (nem is, hanem iz) happy!

 

Dia, teljesen "Diás" vagy:-) és klasz a fiad!

(Jó játék elképzelni valakit, aztán tesztelni a fantáziát)

De ez a kísérgetés, valahogy nem kóser, már ami a felső korhatárt illeti.

Szerintetek nem túlzás ez egy kicsit?

 

nagyi - a koránkelő

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1624

elkuldtem a levelet, es most olvasom, hogy kozben magadra leltel.

 

All OK.

Előzmény: panaszkönyv (1623)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1623

OK! Megvagyok, csak egy pont hiányzott:)

Kösz 

Előzmény: dia11 (1622)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1622

A messenger-en megvagy!!!

Biztos nem ezt keresed?

Előzmény: dia11 (1621)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1621
Mert azon nem talál.
Előzmény: dia11 (1620)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1620

Amiről a citrommailre küldtél nekem?

Előzmény: panaszkönyv (1619)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1619
azzal az emaillel, ami itt a fórumon is látható - küldtél rá már nekem mailt
Előzmény: dia11 (1618)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1618
Nagyi,ha küldesz priviben egy emailt,hogy milyen email címmel léptél be,vagy mi a rendes neved,akkor rádkeresek.És küldöm a neved.
Előzmény: panaszkönyv (1617)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1617

Hiszen pont ez a bajom, hogy automatán volt, ergo sosem kellett beírnom, ergo nem is emlékszem rá:-)))

A cetli, az jó ötlet.

Előzmény: dia11 (1616)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1616

Ha Törpe elárulja,hogy mi a skype neved,utána tedd automata bejelentkezésre,és akkor utána már nem kell beírogatni.

Ja,meg ird is fel egy cetlire:-))

Előzmény: panaszkönyv (1614)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1615

Hát Nagyi ilyen meglepetésekre készülj fel!

Kár,hogy a sorry-t nem tudom ugy leírni neked,ahogy mondják.De nem ugy ahogy otthon tanították az biztos:-))

Előzmény: panaszkönyv (1613)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1614
Törpe, lányom barátja újraizélt valamit a számítógépen, és eltűnt a szkájp nevem a bejelentkező ablakból. Én meg ugyan hogy nem emlékszem rá. Tudsz segíteni?
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1613

Hallgatom a BBC-t, azt mondja: evri dáj,

olyan pálócosan:-)

 

Előzmény: seci (1611)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1612

Bizony, néha  mindenkinek jót tesz egy egynapos böjt.

Házi főzésű csalántea reggel, délben, este, s a léböjt áldásos hatása nem marad el.

Egészségetekre!

 

Seci bácsi, köszönök minden segítséget, most aztán nem fogom tudni mire fogni ha nem haladok az értéssel!:-)

 

Hogy vagytok, fiatalok?

seci Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1611

Ha ebbez a zorszagban mindenki csak fele olyan szepen beszelne angolul, mint a special English reportokban, akkor en nagyon boldog lennek!

 

Vaccs júr mélboksz!

-seci

Előzmény: A nyolcadik törpe (1610)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1610
Az angol nyelvet ne keverjuk ossze azzal a ..., azzal a zammerikaival...
Előzmény: seci (1604)
dia11 Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1609
Ne aggodjatok,hogy már megint beesett valaki,én voltam,csak a fiam bejelentkezett,és én nem figyeltem kinek a neve van oldalt:-))))
Előzmény: kezdő1234 (1608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!