Keresés

Részletes keresés

dia11 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 1729

Ja,és a fiam már volt templomban szülinapi bulin.Amikor megkaptuk a meghívót én is csodálkoztam ( a magyar templomokra gondolva), de tényleg ott volt.Na nem ahol a misét vagy mit tartják,szép is lett volna lufikkal feldiszítve,hanem hátul egy nagy teremben.

 

 

Előzmény: dia11 (1728)
dia11 Creative Commons License 2006.05.15 0 0 1728

Sziasztok!

 

Egy hétvégés keresgélés után,elméletben már sikerül a Ł900-os kocsi biztosításomat 500ra csökkentenem,még claim-mel is.Találtam a közelben egy bróker irodát,ugyhogy ma megyek személyesen megkérdezni,de az interneten már fizethettem is volna,remélem tényleg ennyi.

A NIG és a GROUPAMA adta ezt az olcsó ajánlatot.Valami rémhír róluk?Remélem nincs.

 

Seci,az aranyhalakat nagyon sajnálom,de legalább kivántatok 3-at?

 

Amúgy mi még szép helyen sem lakunk,de róka az itt is van.Először nem hittem a szememnek amikor itt sétált az utcában,de sokadszorra már tényleg elhittem,hogy itt lakik valahol.(biztos a parkban ami szemben van velünk)

 

Ági,ha van lakcímed és munkahelyed akkor a bankszámlanyitás sem lesz akkora probléma,sőt kérd meg a munkahelyed,lehet segíteni fognak.

panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.15 0 0 1727

Hétmagos kiflis jóreggelt!

 

No, igen, így kell kimenni, fix melóval, szállással, Ági, gratula!

Jobban is hangzik, mint az időnként beköszönő: "kimennék dógozni, tuttok valamit?"-típusú:-)

 

Napfényes, stresszmentes hetet kíván nagyi - aki kíváncsi arra, hogy vajon az időeltolódás itt  a fórumos hozzászólásokon is látszik-e? Pl. ez a hozzászólás nálatok 8 órai, vagy 7 órai? (mert ezen infó nélkü nem élet az élet:-)))

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1726

Nem bankkartyat kell igenyelned, hanem bankszamlat kell nyitnod - nem ugyanaz, bar valoszinuleg ezt ertetted alatta - majd ahhoz adnak megfelelo kartyat.

 

Hogy a magyarokkal csak ez vagy az a bank "all szoba" az marhasag....

Ez pofara megy.

 

A kulonbozo bankok kulonbozo neveket adnak a bankszamlaknak, de eddigi ismereteim szerint nagyjabol haromfele van.

 

1: Savings account, (key acc, etc..) alapeset, nulla ala nem mehetsz, penzt kapsz a falbol, van ahol elfogadjak a vasarlaskor, interneten nemigen, a szamlarol esetleg tudsz direct debittel fizetni (pl lakber)

 

2: cheque account (current acc, etc...) csekkszamla, csekkonyv, megegyezes szerint nulla ala mehetsz, kapsz hozza valoszinuleg egy debit kartyat, falbol tudsz penzt kivenni, a kartyat tudod az interneten hasznalni, standing order / direct debit megy szepen rola, altalaban csak GBP fizetesre alkalmas, szoval kulfold nix es kulfoldon megkezdett repulesre jegyet venni nix. a debit kartyas fizetes altalaban ingyenes, es azonnal leugrik a piz a szamladrol

 

3: hitelkartya. onallo szamla, melle kapod a hitelkartyat, kulfoldon ok, kulfoldi penzt fizetni ok, altalaban jonagy kezelesi koltseg van a tranzakciokon, javaslom a rola eszkozolt vasarlasokat a honap vegen egyben kifizetni, kulonben xopas van kamatilag. falbol veszel ki penzt, a kamatixopas azonnal indul...

 

OFF LINE CARD: dombornyomasos szamok vannak rajta

ON LINE CARD: fekete irott szamok vannak rajta

ezeknek semmi koze a zinternethez, egyszeruen arrol van szo, hogy a kozertes off-line (banki elektronikus kapcsolat nelkul) is el tudja fogadni a regimodi beteszem-huzogatom-kiveszem-alairom modszerrel

ilyen kozert mar szinte nem letezik, mert 2006 feb 16 ota CSAK pin-nel fogadjak el a kartyat, alairni mar nem kell

ettol fuggetlenul az en osszes kartyam "offline" vagyis domborszamos, ugyhogy ez nem szamit.

 

Ez Magyarországon egyelőre csak dombornyomottal lehetséges

errol feltetelezem, hogy valami pesti remhir, valoszinuleg a kartya tipusa nem alkalmas internetes fizetesre, es jobarataink ezt a tulajdonsagot asszocialjak a szamok-betuk formajaval. A dolognak valoszinuleg mas oka van, nem a domborulat.

 

az internetes (vagy barholi) kartyaelfogadas azon mulik, hogy milyen tipusu kartyad van (nem a bank neve szamit):

 

credit cards: visa, mastercard, amex, diners, stb...

debit cards: switch, maestro, stb...

 

a munkahelyed tokmindegy melyik bannkal "van szerzodesben" (ez vajon mit jelent?) az nem befolyasolja azt hogy Te melyik bankban nyissal szamlat.

 

Azutanmeg sok sikert, melik varosba mesz? (jossz?)

Előzmény: xailabi (1725)
xailabi Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1725

Sziasztok !

 

12 nap és repülök Angliába, hosszútávra.

Meló megvan. Szállás, egyéb lezsírozva.

Előre megküldtek nekem minden szerződést meg miegyebet, hogy mire készüljek odakint. Rögtön az első cécóm a bankkártya igényléssel lesz. Tudnátok ebben segíteni?

 Egy szintén ezen a munkahelyen dolgozó magyar azt modta, hogy velünk magyarokkal csak a Natwest ( www.natwest.com ) nevű bank áll szóba, -de az is lehet, hogy a munkahelyem van velük szerződésben és azért ,- szóval , hogy itt kell majd kártyát igényelnem. Én mindenképpen olyat szeretnék amivel repjegyet is tudok vásárolni internetről. Ez Magyarországon egyelőre csak dombornyomottal lehetséges. Mi a helyzet az angol bankkártyákkal? Azokkal , ha nem dombornyomottak még lehet netről vásárolni? Jó kérdés mi? :-)

Szóval várom az ötleteket ;-)

 

Addig is sziasztok

Ági

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1724

Ahogyan a siraso vagy a hoher

 

Eloszor a haverod lesz, azutan kiderul rola...

Előzmény: panaszkönyv (1723)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1723

Hogy lesz valakinek haverja a templomgondnok?

Együtt isszátok a misebort?:-)))

Előzmény: A nyolcadik törpe (1721)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1722

:-)))

Szóval beloptad magad Gémék szívébe!

Jó lesz minél előbb gondoskodni az halutánpótlásról, ha csak nem akarsz kiesni a pixisből.

Én Hangyáéknál vagyok jó!

Anno szüleim saját készítésű 3 emeletes esküvői citromtortájával lakattam jól őket:-)

 

Előzmény: seci (1719)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1721

Haho!

 

Biztositasugyileg: ha havonta fizeted direct debittel akkor FONTOS lemondani mert a nemreagalast elfogadasnak tekintik, es tovabb szedik a penzt.

 

NCB= megteheted, hogy csak bemondod az uj biztositonal, es majd azok megkerik a regitol. Tapasztalat: kocsog goreny csapat mindeggyik, letagadja, elhazudjak es meg a vegen Teged fognak fenyegetni.

 

Bar ahogy hallom nemsok NCB-d van :-((

 

Templom: a kocsma alternativaja. Van itt a kozelben egy regi templom, az egyetlen amelyikben az eredeti 6 db harang van amit annakidejen a templomudvaron ontott a vandor-templomharang-onto-mester. En mar voltam ennek a templomnak a tetejen kivul. Van aki a kiralyno rokona, nekem meg a templomgondnok a heverom, es az sem egy utolso dolog :-))))

 

 

 

 

Előzmény: seci (1720)
seci Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1720

Harang itt nem nagyon szol, nincs olyan templom a kornyeken, aminek lenne egyaltalan harangja. Templom van sok, de itt a hivek tartjak el az egyhazat, igy aztan a templomok olyan kozossegi haz jelleguek. Termeszetesen ki is lehet oket berelni egy-egy szulinapi bulira, stb. Azt hiszem ettol otthon a "tortenelmi egyhazak" hulyet is kapnanak.

 

Az ebed-javaslat meg nagyon jol hangzik, aprobb problemak vannak csak vele - nevezetesen nincs salatauborka (csak az a nagy meregzold kilgyouborka). Illetve lesz, a palanta mar cseperedik, ugy julius tajan visszaterunk a kerdesre.

 

Masreszt 90 napos fogyokura van, 2. ciklus, feherjenap - ami egy nagy adag futt-fustolt marhanyelv elfogyasztasaban fog kicsucsosodni! A gyerekek meg rantott gombat zabalnak sultkrumplival... Ez a mazochimus egyfajata formaja, nem?

 

-seci

 

Előzmény: panaszkönyv (1717)
seci Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1719

Hali!

 

A gemunk koszoni szepen jol van. A mult heten meg 22 db halunk volt. Tegnap ujraszamoltuk oket. 0, azaz nulla maradt. Tehat a gemet es osszes leszarmazottjat jol tartottuk egy hetig. Szerintem tobbet mar nem fog jonni, minek jojjon :-)

 

-seci

 

Előzmény: panaszkönyv (1718)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1718
Seci, megvan még a gémetek, vagy csak villámlátogatást tett?
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.14 0 0 1717

Görögfűszeres sültcsirkés, petrezselymes újkrumplis és tejfölös-fokhagymás uborkasalátás szép vasárnapot!

 

Itt éppen szól a giling-galang, hát Angliában mikor kongatják a harangokat?

Csak ünnepekkor (pl. esküvő)?

 

dia11 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1716

Köszi Seci!

 

Amit nem értettél,az tényleg hülye kérdés volt,nem is gondoltam át,hogy az nem számít.

Akkor végigpróbálgatok pár biztosítót,mert ennél csak találok olcsóbbat.

Előzmény: seci (1714)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1715

Thanks!

A knédli szót direkt nem akartam leírni, mert konyhatündér kolléganőim knédliként csupa zsemlekockás és/vagy főttkrumplis receptekkel szolgáltak. De én a natur gőzölt kelttésztásra voltam kíváncsi. De ez is megvan, asszem az amit itt küldtél, köszi!

 

Előzmény: dia11 (1712)
seci Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1714

Halihow!

 

Ha nem akarod veluk tolteni a kovetkezo evet, akkor annyi a teendod, hogy megirod ezt nekik (do no like to renew) es megkered oket, hogy adjak ki az X ev no-claims bonus-rol szolo igazolast (please send the NCB letter). Ezt meg is teszik a biztositas lejarta utan egy par nappal (mert ugye addig meg osszetorhetsz egyet-s-mast...), a lemondasrol (meg-nem-hosszabbitasrol) jo elore kuldenek papirt, egy par nappal a bejelentes utan.

 

Viszont nem egeszen ertelek: "hogy nekem már van itt egy fizetett évem, és ne megint nulláról kezdjek. (amugy 600ról 900ra emelték,és ez azért durva,közben volt egy balesetünk,de ezt azért sokallom)"

 

Hogy hany evet fizetsz, az senkit sem erdekel. Az a kerdes, hogy hany evig vezettel balesetmentesen. Ha balesetet csinaltak, es foleg ha claim-eltel, akkor az nekik penzbe kerult... Es azt szepen rajtad bevasaljak.

 

Ha ti csinaltatok a balesetet, akkor nincs mit tenni, az uj biztosito sem fog szeretni, amikor kozlod, hogy"ize, tavaly megtortuk az autot meg meg 3 masikat" :-) Mert persze a Tesco olyan papirt fog kiallitani, hogy volt claim-ed.

 

Ha viszont mas tort ossze, akkor az a Tesco vivmanya, hogy ezert teged is buntet, en is elcsodalkoztam, hogy az online kerdoiven a mas altal neked okozott, de claim-elt kart is be kell jelenteni nekik (azaz voltal olyan pofatlan, hogy amikor valaki osszetort, akkor az o biztositasara megcsinaltattad a kocsidat, en sem hittem a szememnek eloszor!).

 

Válts biztositot. Budget eleg jo szokott lenni, de voltunk mi mar Norwich Union Direct-nel is.

 

-seci

 

Előzmény: dia11 (1710)
dia11 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1713

Itt is van egy :

 

http://www.kifozde.hu/knedli.htm

 

És ez is,de már több nincs:-)))

Klasszikus zsemle knédli

Hozzávalók: 1 kg rétesliszt, 1 tojás, 2 db zsemle, kovász.

Összegyúrjuk a hozzávalókat a kockára vágott zsemlével.

Utána konyharuhával letakarni, és meleg helyen keleszteni.

A deszkára réteslisztet szórunk, és 2-3 cipót csinálunk a megkelt tésztából, és újra gyúrjuk. Hurkákat formázunk belőlük.

Közben vizet forralunk, megsózzuk, és a ' hurkákat ' beletesszük főni,20 percig kell főzni.

Utána kivenni, villával megszurkálni, és vizes késsel szeletekre vágni.

 

 

Remélem ennyiből már sikerül valamit összehozni:-)))

dia11 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1712

Nagyi!

 

Szerintem ez az:

 

http://www.konyhamester.hu/a_r_t/recept/416.htm

 

 

dia11 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1711

Bocsi a kelt tészta szerű szeletelt,az a knédli,nem gőzgombóc.

Anyukám gőzgombóca az más.(és szerencsére csak apám szereti,igy nem főz sokat)

Előzmény: dia11 (1709)
dia11 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1710

Na,de most én is jövök segítségért megint:-))

Tudom,hogy a kocsi biztosításról már ezer szó esett,de ha én biztosítót akarok válltani,akkor ez hogy műkszik?

Az én Tescos biztosításom 07/06/06-ig szól,de ma kaptam tőlük egy levelet amiben közölték,hogy sokkal magasabb lesz a biztosításom,mint a múlt évben.És csak annyit ir,hogy ez egy szerződés hosszabbítás és nem kell csinálnom semmit.De nekem ez igy nem kell.Írjak nekik egy levelet,hogy lemondom a biztosításukat?

És ha másik biztosítóhoz megyek akkor kapok innen valami igazolást?Vagy honnan tudják majd,hogy nekem már van itt egy fizetett évem,és ne megint nulláról kezdjek.

(amugy 600ról 900ra emelték,és ez azért durva,közben volt egy balesetünk,de ezt azért sokallom)

Jó tanácsok jöhetnének!Sir Seci és Sir Törpe ti olyan profik vagytok az ilyesmiben:-)))

dia11 Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1709

Sziasztok!

 

Sajna Nagyi,olyat én nem szoktam enni,de ha arra gondolok,amire te olyat anyukám szokott főzni.Ha jó ma délután megkérdezem.Remélem nem most kell egyből:-))

Olyanra gondolsz amit a savanyú tojás,vagy mi  mellé is csinálnak?És ha nem fogy el akkor van aki megpirítja olajban?

seci Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1708

vagy olyan gombocra célzotal, amit a vadashúshoz szokas csinalni?

Olyan is van vadas cimszo alatt (Vadas marhaszelet zsemlegombóccalVadas marhaszelet zsemlegombóccal)

 

-seci

 

Előzmény: seci (1707)
seci Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1707

Hummm...  Mi az, hogy nem jo? Mire nem jo?

 

Nem lehet, hogy te knédli receptet keresel véletlenul? Mondjuk olyan is van ott :)

 

-seci

Előzmény: panaszkönyv (1706)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1706

Ha azt gondolod, hogy nem az Interneten kezdtem a keresést, akkor nem ismersz?:-)

Ezek a receptek sajnos nem jók, bár a szándékot értékelem, köszi:-)

 

Előzmény: seci (1705)
seci Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1705

Halihow!

"Gőzgombóc: Nagyi, keretik nem bénázni!

http://www.mindmegette.hu -> Receptkereso -> gőzgombóc

van 3 is :-)

 

-seci

Előzmény: panaszkönyv (1704)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1704

Seci, szép helyen lakhattok!

Halastó, róka, aranyhal, gém, ekkor ez nem a belváros!:-)

42?

Bocs hogy leöregeztelek, úgy emlékeztem a tetrán régebbi.

(Vesszek meg, ha egy szót is értek abból, amit küldtél!:-(()

 

Kedves Modik, én olyan- de olyan szívesen jönnék veled, de előbb ki kellene mennem. Esküszöm, nem utatkoznánk az úton:-)))

 

Amúgy mindenkinek boldogságos, vidám napot!

 

nagyi - aki szeretne gőzgombócot főzni, de senki nem ismeri a receptjét:-(

(lányok, tudna valaki segíteni? esküszöm, nem akarom főzőtanfolyammá degradáni a fórumot, Isten őrizzen, de most az egyszer nem küldené meg valaki a cseh gombóc receptjét - mondjuk privátban? tudjátok, amit a szószos sültek mellé adnak, olyan likacsos, lágy, kelt tésztaszerű, szeletelt, nyámi-nyámis)

Előzmény: seci (1702)
modik Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1703
Üdv mindenkinek!

Jövő héten szombaton (20-án) autóval utazok Exeterből (Devon) Szolnokra. Ha valaki csatlakozna itt, vagy Bristolban, Londonban, írjon bátran. Nem kerül semmibe, legalább nem lennék egyedül.
seci Creative Commons License 2006.05.13 0 0 1702

Napsutéses Szép Reggelt!

Ma reggel elállt a lélegzetem! A kertunkben, a pond (halastavacska) szélén lesben állt egy hatalmas gém! Azt megszoktam, hogy rókák bóklásznak, de hogy gém legyen a kertben? Lassan kezdem érteni, hogy miért fogynak az aranyhalak...

 

-seci

dia11 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1701

Ha a magyar jogsi már az uj EUs jogsi,akkor fordítás nem kell.Csak DVLA kitölt,és fizet: Ł38 + postaköltség.De lehet személyesen is,és akkor az utlevél egyből visszakap.

 

 

Előzmény: A nyolcadik törpe (1696)
seci Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1700

42 elég? De le szoktam tagadni belole :-)

 

You know: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Answer_to_Life,_the_Universe,_and_Everything#The_Ultimate_Answer

 

-seci

Előzmény: panaszkönyv (1699)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!