Keresés

Részletes keresés

clavia Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1524
MidiTom:
Minden segítséget köszönök! Nekem már szól, de ha tudod hogy hogy kell Kx alatt mondjuk delay-t rakni csak a bemenetre (modular) azt is megköszönném. Ezt Kx nélkül már tudom, de most újra előállt ez a probléma.
MidiTom Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1523
clavia,
arra gondoltam, hogy a kx adta belső routolásnál az ASIO felületen néha hiába vannak a dolgok úgy összekötve, ahogy a readme fájlban írva vagyon, tojik szólni.
És ha az ember elkezd kötözködni, addig huzigálja egérrel a vezetékeket, egyszercsak megtalál két pontot, amin megszólalnak a jelek, de semmi logikus magyarázatot erre nem találtunk. Először egy ismerősöm járt így, de már én is belefutottam.
Előzmény: clavia (1522)
clavia Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1522
MidTom: jól madzagoltam (azé' nem most kezdtem:))
tere: ultra-mega thanx, már működik.
A modular már nyomul is:))
vince Creative Commons License 2003.02.15 0 0 1521
Nos az SBlibe Saga véget ért. a Mátrix megtört, SBlive ügynök az akaratom szerint cselekszik. Szóval Működik, Jeeeeeeeeeee :-))
A megoldás lépései: registry (regedit-tel) 2 éjjelen keresztüli pucolása, majd a Creative-től letöltött legfrissebb win98 alá írt SBlive driver felpakolása.
És kész simán megszólalt, mintha előtte mi sem történt volna. Acid, wave-lab, cakewlak, elindultak, mintha előtte, sose lett volna bajuk.
Na megyek kicsit pihenni itt a hétvége :-))) Éljenek az analóg stúdiók. :-)))
tere Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1520
Van hát! Mondom, hogy az AC'97 menü az... defaultból ki van kapcsolva, la van halkítva, el van tüntetve, égetve, ásva...stb. :)
clavia Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1519
Tehát KX-alatt is van audió bemenet a LIVE!-on? csak ennyit akartam hallani. Köszi a segítséget, a többire már én is biztosan rájövök. Egy szegény Nord Modular várja, hogy újra jeleket küldjön az arcomba:)))
MidiTom Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1518
clavia,
jól madzagoztad össze a dolgokat?
Érdemes utánanézni, mert néha még akkor sem úgy műxik, mint ahogy kéne, ha jól van összekötve. (Router) Ha meg nincs is jól összekötve, akkor pláne...
Előzmény: clavia (1515)
tere Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1517
A megoldás: AC97 "rovat"...
Előzmény: clavia (1515)
vince Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1516
Már le se merem írni, mert tök lámának fog itt mindenki nézni. Még mindig nem menydörög a Varjúm. A hétvégén format C: lesz.
Előzmény: vince (1512)
clavia Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1515
Ismét help!! Felraktam ezt a KX drivert, és tényleg elégedett vagyok a kis latency-vel. Viszont amivel nemigazán vagyok elégedett, az az a tény, hogy inaktív lett az audió bemenet. Lehetséges ez?
Ry Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1514
kösz, működött...
Előzmény: attilahun (1509)
tere Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1513
Igen, a NAV tényleg rohadt egy szemét, ha valami nem stimmel vele. Én is jártam így egy félbeszakadt setup után, de a rencernek csak NAV-os filével volt mindig baja. Én kipucoltam a registry-ből kulcsszavas keresgéléssel... :) nem 10 percig tartott. :) A lájvomat nem bántotta. Most ghostolnom kéne, mert olyan pipec a gépem (otthoni), hogy az leírhatatlan! :) A fekete sallangok után a win olyan 30sec alatt áll fel tokkal vonóval. És ez csak 583-mon megy és 33-as IDE-je van. :)
vince Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1512
Azt hiszem meg van a gond. Kivételesen a microsoft használható cégnek bizonyult. Ez az Error message (ahogy ők hívják) egy beragadt Norton Antivirus registry miatt van. Leírták hol találom a regeditben. És tényleg küzdöttem egy Norton antivirrel. Olyan hülyeségeket is művelt, hogy nem hagyta az autoexec.bat-ot békén. Hiába szerkesztettem bele, újraindít után mindig a régi autoexec-et rántotta fel.

ja különben ACPI módban próbálkoztam.

Előzmény: MidiTom (1511)
MidiTom Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1511
ACPI, vagy nem ACPI módban próbálkoztál?
Előzmény: vince (1510)
vince Creative Commons License 2003.02.13 0 0 1510
Jelentem, kampec vagyok a kialvatlanságtól. Asus monnyonle :-)))
Szóval intel setup felhúz, minden eszközt megtalált, nem volt semmi ami akadt volna, semmi ami sárga felkiáltó jelet kapott volna. SBlive betesz, bumm ugyanaz a kék képernyő. Hiába másik PCI slot hiába minden próbálkozás, mindig ugyan az a vége. pedig az SBlive(1024) tuti jó mert más gépben működik.

Na az üzenet betűre pontosan: 0E végzetes kivétel történt 0028: C153F38B címen a következő helyen VXD EMU10K1(01) +0000B71B

az alkalmazás......... inenntől nem érdekes.

Azt rövid topic látogatásaim alapján tudom hogy az EMU10K1 a live-nak a chip-je, di mi a faxomat kotorkászik abban a winfos, és egyáltalán....
Én már arra is hajlandó vagyok, hogy valakihez elcipeljem a PC-t.

attilahun Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1509
Ha megnyitod a kx mixert, a bal alsó részen látsz egy "F" betűs ikont. Arra kattintva lehetőséged lesz betölteni egy sf2-t (ajánlom a creative 8M bankot). Ezután tökéletesen fognak szólni a midik.
Előzmény: Ry (1508)
Ry Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1508
kösz, este kipróbálom...
ez a hangbank mit jelent? ez egy tárhely ahová pl. a cubase a megnyitott drummap-et betölti és ha nincs akkor nincs hova raknia és ezért nem szól?
Előzmény: attilahun (1507)
attilahun Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1507
Be kell állítanod, hogy melyik sf2 -es hangbankot szeretnéd használni.
Előzmény: Ry (1505)
tere Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1506
Tedd vissza liveware-t... :)))
Ry Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1505
sziasztok,

föltettem a kx drivert az alacsonyabb latency érdekében, de nem szólnak a midi file-ok.mi lehet a baj?

vince Creative Commons License 2003.02.12 0 0 1504
Ma este lesz a hosszú bájtok éjszakája :-) Begyüjtöttem mindent, kinyomtattam amit írtatok. Letöltöttem ASUS-tól, intel-től, ami ide vonatkozott. Az IRQ-t nézve valszeg nem volt gond. Szerintem az a baj, amit MidiTom írt, a régi alaplap volt valamilyen az új alaplaphoz, viszont még semmilyen .inf fájlt nem kapott a 98Se ezért kavarog a configjába néhány ismeretlen eszköz, de majd ma....
A régiről már van másolat. Elég öreg vagyok már ahhoz, hogy evvel kezdjem a ténykedéseket :-) Párszor leizzadtam már, rendszer összeomlás miatt, ezért mostanában minden nagyobb rendszerművelet előtt Másik HDD belők Rendszer partíció kiment HDD kivesz. Így tuti biztos, hogy visszamenthető az eredeti állapot.
Drukkoljatok, hogy ma éjjel megszólaljon az oly jól ismert khsssabummm, és a Soun Blaster Live hangsorok :-)
Az eredményről írok majd.

Előzmény: tere (1503)
tere Creative Commons License 2003.02.11 0 0 1503
Figyu, ha más nem segít, kapcsold ki a BIOS-ban az ACPI-t.
Viszont mielőtt megtennéd, minden adatot ments el, vagy csinálj egy ghost-ot a régi rendszerről!
A legjobb egy reinstall lenne.

(Nálam simán ment a dolog, de a win (98SE) dünnyögött picit miatta. Ezt nem szabad már létező rendszer esetén kapcsolgatni, de ha kipróbálod és nem jön össze, akkor egyszerűen kapcsold vissza és működni fog a rendszer, mint azelőtt.)

MidiTom Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1502
Ja, az alaplap silabuszában van egy kis táblicska az IRQ aszignációról. Ezt be kell tartani, vagy ha valami miatt nem lehet, akkor a BIOS-ban át lehet állítani.
tere Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1501
Az pedig valamivel akad. Márpedig az akadás, az akadás... :)
Próbáld másik slotban!
vince Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1500
Lesz próbálkozás igérem.

a lekopasztás megvolt. holt szűz HDD-re holt szűz 98 SE ment fel, mikor telepítettem az Sb-live CD ről a dolgokat még jónak látszott. de a telepítés végén azt a mennydörgést le akarta játszani. na ott újra kék ablak, és onnantól mindig.
megyek 815-öt tőtögetni.

Kösz mindent

MidiTom Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1499
Vince,
nekem az a gyanúm, hogy csak lazán kicserélted az alaplapot. Ha ugyanazon vinyó és oprendszer alá dugo az új alaplapot, akkor célszerű előtte a windózt lekopasztani, amennyire lehet (hardver driverek szempontjából). A Live dolgait is uninstallnám. Aztán alaplap be, lefuttatnék egy frissítő windóz installt, beraknám a 815-ös és kapcsolódó drivereket (lásd András hozzászólása), aztán föltenném a Lájvot. Annak úgy kell mennie, mint atom!
Néha a régi alalplap drivereiből gonosz szellmek maradhatnak a windózban.
Előzmény: vince (1496)
mollpe Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1498
Nálam ASUS TUSL2-C, SB live 5.1, tökéletesen
működik. WIN98 SE felrak, utána SB live CD telepít
és minden ok. Nem is értem a problémát.
Haasz Andras Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1497
Vince, először is töltsd le az intel.com-ról az alaplapi chipkészlethez a win98se update-et.

Aztán - ha még nem tetted - próbálgd átrakni a kártyát másik szabad PCI slotba.

vince Creative Commons License 2003.02.10 0 0 1496
heeeeeeelp.
Kezdek bele esni a kétségbe.
Volt egy tök stabil gépem most meg van egy khmmmm.
Na Sancho, vagy valaki nagy guru, légysziii.
Sb-live (varju) kontra ASUS TUSL2-C alaplap win98 SE op rendszerrel.
Korábban ugyanezen op rendszer minden tök szupi volt. Az új alaplap beszerelése óta van egy ismeretlen PCI kontroller nevű valami, amivel a win98 SE nem tud mit kezdeni. Mondjuk ez nem zavarna, de...
Minden tök jó van internet minden faja, kivéve amikor berakom a live-ot (ami a korábbi alaplappal tök jól ment)
Hiába ismeri fel, hiába nincs erőforrás ütközés, már bejelentkezéskor a hang lejátszásakor kék ablak, a mittomén mi végzetes hibaát okozotta magban, a VOXD mittomén címen nyomjon bármit a folytatáshoz) és innentől a win csak csoszog. Az intéző ugyanilyen kék képernyők kiséretében csak 3 ikra indul, és ami a legrosszabb semmilyen hang progi nem megy, a hangkártya foglalt felkiáltással.
Ha live kiugrik, minden kisimul, semmi gond.
Van valakinek ilyen alaplapja? Esetleg gyári lemez???
ha további részeletk kellenek, tudok magánban is.
tere Creative Commons License 2003.02.05 0 0 1495
Most mi a baj? :)
A lájv nem csak midiből, soundfontból, meg a rear kimenet frontról járatásából áll. Nameg a látencia mániákus leküzdéséből... :)) Van ebben I2S, és SPdif I/O mod. lehetőség is, nem is kevés. Egy jó moddal az analóg bemenetekre és kimenetekre 'dugott' házi készítésű (vagy gyári) A/D - D/A átalakítók is használhatók. Vagy egyéb digit I/O lehetőségeket is kapunk.
Mondjátok meg baj, ha ezt megírom nektek? :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!