Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Mind a kettőt fontosnak tartom. Ha nem is 40%-kal, de 20%-kal azért lehetne emelni. Mellé pedig olyan kiképzést adni, hogy aki csak a pénzért jött annak meg ne érje meg többért sem bennmaradni.
3 éve beszéltem egy német zászlóssal és egy francia tisztel akik már akkor arra panaszkodtak, hogy nincs elég szerződésesük. És talán jobban állnak mint mi (majdnem minden téren).
Ezen vitatkozunk mindig Hamburgerrel....vajon a pénz az elsődleges vagy az értelmes munka ,elismerés,stb. Én vallom! Ha már valaki katonának áll és nem terepruhás munkavállalónak akkor a pénz másodlagos. Nem mintha nem jönne jól egy kis plusz pénz... De ha adnak plusz 10 000 ft-ot akkor is megyek :-)
Eddig csak olvastam a fórumot, de most elengedhetetlen késztetést éreztem a belebeszéléshez.
Volt szerencsém eltölteni 2 hetet most Várpalotán. Beszélhettem pár emberrel, többek között arról is, hogy mért mennek el, mihejt lejár a szerződésük, vagy meg sem várva azt.
Némiképp meglepődtem, hogy több embernél nem is a pénz (hiánya) állt az első helyen, hanem az értelmetlenség, a káosz, a világos és értelmes feladatok hiánya. Elege van mindenkinek az igéretekből, bármire vonatkozzanak is.
A PR-ról: jó cégnek nem kell reklám, a sz...t meg hiába reklámozzák elöbb utóbb mindenki rájön mi van a háttérben. Akik benne vannak pedig egyből tudják mi a helyzet, és rossz néven veszik, ha a képükbe hazudnak.
PR, személyügy és más téren is rá kellene jönni, hogy egy hds-ben nem lehet egy az egyben a civil életből átvett recepteket követni.
Leegyszerűsítve persze igaz, hogy ez is "csak" egy munkahely, de nagyon rossz ötlet pusztán anyagiakra hivatkozni amikor toborzunk.
Az eredménye ismert.
Azt látom erre sincs kidolgozva egy stratégia, csak tűzoltásszerűen csinálják.
Palik-Bochkorral (is) kapcsolatban: teljesen lényegtelen, hogy hányan hallanak a termékemről/szolgáltatásomról, a lényeg, hogy ezekből mennyi "vevőt" tudok konvertálni.
Megjelenhet az ország összes rendezvényén az MH egy kis sátorral, ha eredménye nincs. (vagy csak igen szerény)
Addig csak a hírek maradnak a hm.gov-on, hogy itt is, ott is ott voltunk.
A pénz egyik legnagyobb szerepét abban látom, hogy "becsalogassa" a civileket. Utána pedig abban, hogy az "őrült" parancsnokai agyament ötleteit (kemény kiképzés), akkor is elviselje, ha éppen rossz napja van és minden más motivációs tényíező hatástalan nála! Mert ha tényleg kemény a kiképzés, akkor lesznek ilyen napok! :)
Tudom! Mondtam, hogy itt is jók az emberek a "kiforgatásban"! :)
Érdekes módon a sorkatonákkal is lehetett eredményeket elérni, pedig ott a pénz abszolút nem játszott szerepet.
Sajnos azóta egy volt "okos" vezetőnk elhintette a köztudatban, hogy a sereg ugyanolyan munkahely, mint bármely másik! Az egész katonásdit anyagi alapokon kezdték magyarázni. No igen, akkor könnyű volt, mert végrehajtottak egy kb. 35-40%-os bérfejlesztést. Ez azóta teljesen elolvadt!
Roland figyelmetlen volt más pontokban is. Sajnos ilyen kis hibák kapcsán könnyű "megfogni" az embert. Ebben tényleg jók odafent! Mint ahogy itt is!!!! :)
Ez a pár-beszéd dolgot ha egy külföldinek el kellene magyaráznom így tenném:
Képzeld el ,hogy az oviban elnyomnak ,vernek a nagyok. Majd panasznapot tartanának ahol pont nekik elmondhatnád miközben a lábadon állnak,hogy mi a probléma.....
A "párbeszéd"-re most tettem fel egy meglhetősen provokatív hozzászólást PR - ügyben. Kíváncsi vagyok az "eredményre". Ca. két hete nem volt egyetlen hozzászólás sem. Szerintem akkor is én voltam az utolsó hozzászóló. Az is elő szokott fordulni, hogy "magamban" beszélgetek odaát! Érdekes és nagy érdeklődésre érdemes fórum! :(
Most olvastam vissza egy Farkas Roland cikket, amiben az egyik kifogás az volt, hogy valami létfontosságú dolgot (nem emlékszem mit) 7 hónapra küldtek ki Afgánba, amit Braun vörgy. elegánsan cáfolt azzal, hogy nem igaz, mert 4 hónapra.
1-0 neki, FR valótlant állított.
Téged is büszkén cáfolnának, mondanák, ez csak egy hazudós katona, mert szerintem biztos volt pár év alatt legalább 1 (egy) ember akit valamiért nem vettek fel, így már meg is van cáfolva a "BÁRKIT felvesznek" mondat.
Amúgy tökéletesen értem miről van szó, és nem kétlem, hogy a létszám minddnek felett a legfontosabb.
(Kicsit off, de nekem volt 99-2000 körül egy olyan sorkatonám, akinek 6 évvel előtte motorbalesete volt, erősen bicegett a srác már "gyógyultan" is, 9 hónap alatt végig eü-szabin volt. Ha mesélik nem hiszem el.)
No igen, minden viszonylagos. Egy biztos: hiány van és aki jön, annak a minőségével is gondok vannak. Tehát soknak az igényekhez képest sem nevezhető akár még több száz sem, ha nem lehet velük kielégíteni az igényeket. Azokkak kell dolgoznuk, akit kapunk és könnyen kérdőre vonhatják azt a parancsnokot, akitől mondjuk a kemény kiképzés miatt feltünően sok katona szerel le! Ennek ellenére én is azt mondom, hogy fokozatossággal, következetességgel és odafigyeléssel csodákat lehet csinálni.
Ez a mostani BI8 meg tényleg kemény lehet ha a sátrunk 50 méteres körzetéből már be is adták a leszerelési kérelmüket :-) Mondjuk nem kár értük. Bár a vezetés szerint minden katona egyenlő meg darab darab..de a terhes asszonykám mind a kettejüket kívégezné sodrófával egyszerre....
Rögtön az alapkiképzés idején úgy meg kellene hajtani őket, hogy a "férgese" kihulljon. (Ilyen helyen nagyon jól jönne JD tudása és hozzáállása!)
Tavaly gondoltam arra ,hogy három misszió után meg néhány tanfolyammal a nyakamba. (és továbbra is tanulni,tanulni, mert aki megelégszik önmagával az már el is indult a lejtőn) Gondoltam maradok, éretségi majd elmegyek Szentendrére hátha kellek őrmesternek. Átadom amit tapasztaltam, szűröm az állományt ,hogy csak igazi katonák kerülhessenek csapathoz...bla,bla... Az álmom szertefoszlott amikor beszéltem egy benfentessel plusz magam is láttam ,hogy megy a dolog. Olyan szinten meg kell tartani az embereket ,hogy bárkit, ismétlem BÁRKIT felvesznek! És bent is tartják. Nem baj ha nem bírja megcsinálni a fizikait még az alapkiképzés végére sem, majd a csapatnál... Ugyan,ugyan! 10 jelöltből tizen felelnek meg. Ha nem, azok maguktól mennek el, jobb állásajánlat miatt vagy mert gyomorrontást kapnak a bent tapasztaltaktól.
Jobb ötszáz oroszlán mint kétezer nyúl! Csak hát ha nem a vár védelme a fontos hanem fejesek poziciója a cél és a darab darab szemlélet hat....megvan az eredménye!
Beszélhetünk itt technikai vagy felszerelés...akármi...
Kifelejtünk egy fontosat SZEMÉLYI FELTÉTEL !
A feladat válassza az embert nem az ember a feladatot!
A helyzet az ,hogy nem kell komolyan venni egy olyan hadsereget amiben majd háromszor annyi a tábornok mint a harckocsi.20 év alatt sok minden változott igaz. De inkább laknék egy sátorban tábortűz mellet katonákkal, mint korszerü épületekben kávézgassak emberkékkel akik civilnek nem feleltek meg itt viszont mindenki egyenlő....
Fejlettebb hadseregekben (ahol valódi katonai feladatokra használják az állományt) alapkiképzés keretében először leépítik az embert, majd felépítik a katonát.
Mi addig jutunk, hogy leépítjük az embert... nem tudom változott-e ez az utóbbi 4-5 évben?
Egyébként a semmi katonai tudásához képest biztos sok mindent megtanul az emberke mire a csapathoz kerül, de ennek (2008-as) értelméről/hasznáról a fogadó alakulat illetékesei tudnának nyilatkozni...
Én is másképp csinálnám. A kiképzére kijelölt állomány vért izzadna és este áztatná a párnát (később hálálnák meg).... Bocs, csak kiszaladt a pofámból...
Feltehetően az alapkiképzéssel nincs gond, bizonyára az egy feszített tempójú intenzív képzés, ahol a katona legfőképp azzal törődik, hogy mikor kerül este ágyba.