Keresés

Részletes keresés

ygius Creative Commons License 2005.11.16 0 0 210
sziasztok,
lehet, h lama a kérdés..

miért érdemes uk-ban megkötni a biztosítást? Magyarországi biztosítás nem érvényes angliában? Vagy most UK-ban vett/regisztrált autókról van szó?
seci Creative Commons License 2005.11.16 0 0 209

Sziasztok!

Meg egy par dolog, ami most jutott az eszembe...

 

A biztositas termeszetesen fugg az autotol is :)

 

A biztositok insurance-group-okat hataroznak meg, ez fugg az auto tipusatol. cm3-tol, ajtok szamatol, sport-valtozat-e, stb.

 

A http://www.parkers.co.uk/ -rol indulva megtalalod az osszes itt forgalmazott auto mindenfele muszaki dolgat ES a biztositasi kategoriat (Insurance/Group finder). Amit itt nem forgalmaztak, azt kb ugy szamitjak, mint a sportkocsit, a legjobb quote, amit 9 eves no-claimmel az otthoni 1.2-es Renault Twingomra kaptam az 520 font/ev volt :-))) az itteni Allianz-tol!

 

Nem art megnezni, hogy amit venni szandekozol, az melyik csoportba is tartozik...

 

Az autovetelrol:

 

Nekunk az jott be, hogy viszonylag idos (8 ev koruli), igen kevesett futott (30.000 merfold vagy alatt) autot erdemes venni, foleg olyant, amit mamika/papika megvett nyugdijba vonulasa alkalmabol es attol fogva ugy vigyazott ra, mint a szeme fenyere. Ilyent kapsz kb 1000-2000 font kornyeken, atiratasi koltseg nincs, es csak ugy vedd meg, ha friss MoT-t (muszaki vizsga) adnak hossza.

 

Persze ilyen idos es ekkora erteku autora bolond az, aki full comprehensive (aka Casco) biztositast kot. Eleg a 3rd party-fire-and-theft.

 

Keresegelni itt keresgelj: http://www.autotrader.co.uk

 

-seci

 

Előzmény: seci (208)
seci Creative Commons License 2005.11.16 0 0 208

Sziasztok!

 

Az angol biztositok sok mindentol teszik fuggove a biztositasi dijat:

 

A legfontosabb, biztositasi osszeget meghatarozo tenyezok:

 

a. korod

b. nemed

c. milyen jogsid van (full UK, prov UK, EU, egyeb)

d. miota van jogsid

e. hany ev no-claim-ed van [ezt kell bizonyitani!]

f. milyen kornyeken laksz (postcode)

g. hol tartod az autot (garazs/driveway/utca)

 

Tapasztalati teny, hogy noknek olcsobb a biztositas, igy aztan nalunk minden autot a felesegem vezet 90%-ban es en csak 10%-ban :-)

 

Az EU jogsi altalaban 1.5-2x-es szorzonak felel meg... Nem tudom mikent szamitjak az EU-jogsi UK jogsiva konvertalasat, mert ugye attol meg, hogy kicsiereltek a plasztikot még nem garantalt, hogy a UK driving standardnak megfeleloen vezetsz (keretik mosolyogni es nem nekemrontani! es tisztelni a buszkeseguket!)

 

Nekunk van full UK jogsink meg magyar is, igaz, hogy 500 font kb mire megszerzel egy full UK jogsit, de ket jogsi jobb, mint 1! Bar lehet, hogy ma mar csak kicsereltetnem a magyart.

 

Ha teheted kossel a biztositashoz LEGAL PROTECTIONt, cca 20 font korul szokott lenni, nagyon megeri, ha valami gaz van (1 ugyvedi ora dija 150 font+VAT)

 

Udv

    seci

 

Előzmény: A nyolcadik törpe (207)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.15 0 0 207

Helo,

 

A biztositokrol irt hozzaszolasodban nem tudok mit kezdeni a bankokra vonatkozo megjegyzeseddel.

 

Egy 7 eves jogositvany NEM friss jogositvany. Lehet hogy bevittek az erdobe.

 

Az sem szamit hogy ha nem volt eddig kocsi a neveden. Az szamit ha eddig nem volt biztositas a neveden. Magyarorszagon ez a ketto altalaban ugyanazt jelenti.

 

Szoval ha eddig nem tornaztad fel magad jo "no claim bonus" fokozatra akkor is "csak" 100%-ot fizetsz, kedvezmeny bonusz engedmeny miatt.

 

A maffia sokfele indokot tud arra kitalalni, hogy miert sok a biztositas dija.

 

Ilyenkor erdemes egy kisebb kocsival (1500-1600-as) kezdeni. A regebbi autokra a casco (full comp) szerintem penzkidobas.

 

Udv.

8T.

 

Előzmény: timi2 (206)
timi2 Creative Commons License 2005.11.15 0 0 206

Szia kox77,

 

Nekem a Tesco-nál van biztosításom, eddig semmi rossz tapasztalat.

Ők jöttek ki legolcsóbbnak, valamint az Elephant és a Sainsburys, de aztán hasamra ütöttem, és Tesco lett belőle. Az ügyintézés kimondottan gyors, bár nincs összehasonlítási alapom más biztosítókkal. Azt tudom, hogy a népszerű brit bankok drágák és lassúak.

De azt hiszem az én tanácsommal nem jutsz messzire, mert Magyarországon soha nem volt autó a nevemen, hiába van 7 éve jogsim, és ezt úgy számolják az angol biztosítók, mintha friss jogosítvánnyal kezdenék.

Így pedig az éves biztosítási díj szinte minden típusú és korú kocsira ezer font felett van, ha egy minden alap dologra kiterjedő szerződést kötsz...

Persze ha valaki másnak tőlem eltérő infói vannak, azt én is szívesen olvasnám, úgyhogy írjatok! :o))

Előzmény: kox77 (204)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.14 0 0 205

A biztositoval valoszinuleg sohasem fogsz talalkozni, csak valamilyen brokerceggel. Egyforma nagy maffia mind, szamits a legrosszabra, ok elsosorban azert vannak hogy elvegyek a penzedet, hazudozzanak es kozben megalazzanak. Ha otthon volt kocsira biztositasod, akkor valamennyire "edzett" vagy ilyen teren.

 

Ha az egyik "kocsogul" viselkedik, akkor tovabballsz es egy masiknal probalkozol.

A pontos indokodat nemigazan ertem. Nekem semmit sem kellett bizonyitanom, egyszeruen bonus-malus 0-rol indultam. Azota felkuzdottem magamat 4 ev "no claim bonus"-ra. Ahogy csokkent a biztositasi dijam, ugy cserelgettem a kocsimat egyre nagyobbra. Magyarorszagi bonusz igazolast elfogadjak.

 

En valahogy elvbol nem szeretek neten, telefonon keresztul biztositast kotni. Akarom a szemelyt latni az irodaban. Legrosszabb esetben ot szajon lehet csapkodni, de mit utsz ha egy "netes" biztosito hazudott?

 

A varosi foutcan legalabb egy biztositasi broker ceg van.

Az autoklubok is foglalkoznak ilyennel.

Sainsbury, Tesco, stb, de en kenyeret a pektol, hust a hentestol, gazt a gazmuvektol beallitottsagu vagyok. Regimodi.

Telefonkonyv tele van.

Internet tele van.

 

Ok nem neznek Teged ember szamba, ha hasonlo fapofaval mesz neki a dolognak, akkor elobb-utobb talalsz egyet elfogadhato penzert.

 

Ha tudod, fizesd ki az egesz evet egyszerre, kulonben azonnal "tartozol a jovo evi biztositassal" amiert kb 25%- kamatra levesznek.

 

A biztositokrol ne beszeljunk, csak felmegy a cukrom :)))

 

8T.

Előzmény: kox77 (204)
kox77 Creative Commons License 2005.11.14 0 0 204

Sziasztok!

 

Csak érdeklődni szeretnék, h szerintetek melyik a legjobb autóra köthető biztosítás, és ki mit használ? Nekem a sainsburynél volt, de felmondták mert nem tudtam bizonyítani h nem volt balesetem. Esetleg van olyan cég amelyik nem igazán veszi komolyan ezt?

 

Köszi

 

 

AAAaaa Creative Commons License 2005.11.14 0 0 203
Az nagy merészség, hogy ha a reptéren bérelek egy autót és kapásból bemegyek london belvárosába?

Ha par oran keresztul szeretned az angol radiot hallgatni, akkor tokeletes otlet.
Ha tanulmanyt akarsz irni, hogy hogyan unatkoznak az angolok az autoban, akkor szinten.
Ha szereted a meglepeteseket, a semmibol elokerulo elterelo tablakat, a terkepen nem talalhato utcakat illetve a nem talalhato utcakiirasokat akkor szinten. (GPS hasznalata persze csokkenti az elvezetet)

Nem tudom, milyen otletbol indultal ki, de Londonban akkor is lehetsz valaki, ha nem autoval kozlekedsz a varosban (ez egy nagy kulonbseg Bp-hez kepest).

Udv
Előzmény: IamTheDog (198)
AAAaaa Creative Commons License 2005.11.14 0 0 202
Par magyarral tartunk kapcsolatot, jottek ki ismerosok, talaltunk ismerost interneten.
Regebben volt egy magyar ovoda, ahol szerveztek Mikulas unnepet, farsangi balt (iden mar azt hiszem elmarad).

Az elso evekben tartottuk a kapcsolatot nehany bebisinterrel, de keves volt a kozos tema (csaladdal nem nagyon erdekelt bennunket hogy hol lehet jol tancolni, oket pedig nem erdekeltek a jo kis kirandulasok hetvegeken, mi nem akartunk behapsizni, ok nem akartak gyerekekrol beszelni)
Az EU-s aradatbol en nem latok semmit, en meg nem talalkoztam ilyen magyarral (mondjuk keveset mozgok Londonban)

A gyerekem valamivel tobb mint egy eve kezdett angolul tanulni (kedvencem, amikor az angolok csodalkozva kerdezik, hogy mi otthon nem angolul beszelunk? mert ok a kethetes spanyol nyaralas alatt atvaltanak spanyolra). kb 10 eves korara lesz donto, hogy megmarad-e mind a ket nyelv, de a tervek szerint addigra mar Mo-on leszunk igy inkabb az angolt fogja elfelejteni.

Udv
Előzmény: panaszkönyv (197)
panaszkönyv Creative Commons License 2005.11.13 0 0 201

De jó olvasni, eszerint tökéletes magyarok (is) lesznek a srácok.

 

Lökött, volt kolléganőm (NDK-s, egy magyar fiú vette feleségül) a két fiával soha nem beszélt németül, görcsöltek is aztán rendesen a középiskolában az idegen nyelvvel. Holott pikk-pakk kétnyelvűek lehettek volna.

 

Amit a kinti magyarokról írtál, már nem annyira tetszik.

Hát igen, ezek (is) vagyunk ...

 

Amúgy, jó éjszakát!

nagyi

Előzmény: A nyolcadik törpe (200)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.13 0 0 200

Van muholdas magyar tv-nk, sok magyar film, fideo, dvd, stb, en csak magyarul beszelek otthon, asszonykam is mar nagyon jol tud, de ennek ellenere a gyerekekre nagyon oda kell figyelni, mert szivesebben beszelik a "konnyebb" nyelvet. Es most van az az eletkor amit ugy nevezunk, hogy most vagy soha.

 

Magyarok kulfoldon:

 

Akinek jol megy az szarik rank.

Akinek szarul az meg azert.

 

Kulonosen az EU utan jott emberek jottek olyan arccal hogy majd most mi itt megmutatjuk, meggazdakszunk, aztan ha egy ev mulva sem sikerult akkor elhuzzak a beluket, mert nem akarjak a "sikertelenseget" nagydobra verni.

En sajnos talalkoztam egy parral, segitettem nekik, azutan eltuntek. Nem kar ertuk.

 

Viszont sok uj ismerost es baratot ismertem igy meg. Elvagyunk mint a befott.

Előzmény: panaszkönyv (197)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.13 0 0 199

Nem A25 hanem M25. Anglia legnagyobb parkoloja.

 

Londonba beautozni szerintem elsosorban navigacios problemakat vet fel. Ha az megy akkor a tobbi, pl masik oldali kozlekedes, mar kezelheto, felteve ha nem valami iszonyatos "vasarnapi vezeto" vagy. Bar azok altalaban Vasarnap delelott a Trabantjukkal nem mereszkedtek ilyen messzire.

 

Egykori altalanos iskolai rajztanarom meg annak idejen jart Angliaban a Trabijaval.

Az angliai Trabi & Wartyi klubnak igen sok tagja van.

Előzmény: IamTheDog (198)
IamTheDog Creative Commons License 2005.11.13 0 0 198
Az nagy merészség, hogy ha a reptéren bérelek egy autót és kapásból bemegyek london belvárosába? Mert ezt csináltam, igaz már vezettem baloldalon csak nem Angliában. Ez az A25-ös meg tényleg király, pláne péntek este. Furcsa, hogy ez a sok sáv sem elég nekik. Pesten meg ugye még körgyűrű sincsen...
panaszkönyv Creative Commons License 2005.11.12 0 0 197

Adamvarga, AAAaaa, Törpe, köszönöm a segítségeteket.

Ti tartjátok kinti magyarokkal a kapcsolatot - akármilyen lazát is?

S ami még érdekelne:

OK, hogy a gyerekeitek anyanyelvi szinten beszélnek angolul, de mi van a magyarral?

Ja, Ádám, neked talán még nincsenek gyerekeid - viszont amilyen csinos a barátnőd, szép srácok lesznek! ;-) 

nagyi

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 196
Azonkivul, hogy alig ertem mit mondanak, nem sok kapcsolatom van veluk, igy erre a kerdesre nem tudok erdemben valaszolni.
Előzmény: ALaci (189)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 195

Lemaradt:

 

A telefonvonalat - elenyeszo egyeb lehetoseg mellett - a BT-tol kell berelni. Ez amolyan monopolium.

 

A beszelgeteseidet mar "Carrier Preselection" fele mittudomenmivel mar mas ceg is kezelheti. A legolcsobbiak egyike a tele2, nekem is az van.

 

Igy ket szamlam van: havi fix, negyedevenkent szamlazva: BT.

havi beszelgetesi dij, havonta szamlazva: tele2

 

Bokkeno: az internethez is BT vonal kell, meg akkor is ha xyz cegtol broadbandot fizetsz elo. Ismet: foldrajzi helyzettol fuggoen csekelyke masmegoldas is van, de elenyeszo.

 

BT "aktivalasi dijat" szamolhat fel egy lemondott vonal ujrabekapcsolasahoz. Erre szamits 80 font korul. (Nekem nem volt, szerencses voltam?)

Előzmény: adamvarga (187)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 194

Nem ertem a tv licence problemat amiert csak 5 ado van.

 

A tv license nem adasokra van, hanem a keszulek uzemeltetesere. Itt West Midlands kornyeken 5 darab adast tudunk fogni antennaval BBC1, BBC2, ITV, Channel4, Five. Kesz, nincsen tobb. Skybol jon 999 koztuk az elobbi 5 is, ezert nalunk az antenna nincsen bedugaszolva a tvbe.

 

A legjobb es leggyorsabb lakcimigazolo papir a Council Tax Bill. Bejelentestol kb egy heten belul megkapod postan. A tobbi az egyeb kozuzemi szamlak, de van amire negyedevet varsz.

 

A kiberelt lakas MINDIG mocskos. Angliaban nem divat a takaritas.

Előzmény: adamvarga (187)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 193

Ne feledd, hogy megis elofordulhat hogy fintorogni fognak, mivel mas nep mas faj mas szokasok, de altalaban a MAGYAR kajara nemigen fintorog senki.

 

PORKOLT NOKEDLIVAL RULEZ !!!

 

Iskola:

 

letezik altalanos iskola (primary school)

 

a mieink megse olyanba jarnak.

 

Infant school 4 evestol 7 evesig

Junior school 8 evestol 11 evesig

Senior school 12 - 15

(korulbelul)

 

Nalunk: 1 db fiu infant-ba, 1 db fiu a juniorba jar.

 

Tavaly egyidoben kezdtek es kulonidoben vegeztek.

Az iden egyszerre kezdenek (ugyanazon epuletkomplex tartalmazza mindket muintezmenyt) es egyszerre vegeznek, igy asszonypajtasnak nem kell csak 2x mennie naponta.

 

Napkozi nincs, ahogy elottem mar leirtak.

 

Hazifeladat: van, a mieinknek meg kell csinalniuk, asszonypajtas nagyon (kimentem megkeverni a levest es megneztem hogy a fagyasztobol nemregen kivett kolozsvari szalonna olvad-e mar mert kezdek ehes lenni) rajta van a szeren. Atlagangol utcagyerek nem csinal hazi feladatot. Igy az enyimek tudnak a legjobban irni olvasni szamolni stb az iskolaban. Sirjak vagy nevessek?

 

Berelt lakas: a bebutorozottnak annyira lehet orulni amennyire szivesen belemaszol mas ember vackaiba, bar az elejen nagyon jol jon. Ures lakasban altalaban van konyhai tuzhely de nem feltetlenul kell hogy legyen. Egy lakast meg altalaban egy aggyal, egy asztallal es negy szekkel mar "butorozottnak" lehet tekinteni, ugyanis sokkal tobb ugysem fog beferni. En megszerveztem a komplett berendezes ideszallitasat es akkor mondtam le mindenrol amikor kiderult hogy egy szekrenysor pl egesz angliabtol elvenne a helyet.

 

 

Magyar TV keszuleknek nem lesz hangja Angliaban. Mas rendszer, de ez csak az antennas vetelre vonatkozik. AV bemenetek mar nem szenvednek ezektol a betegsegektol.

 

 

Előzmény: panaszkönyv (186)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 192
Igy igaz, viszont mi is csak a tescoban talaltunk, ott van kozvetlenul a "cream" (tejszin) mellett hasonlo de mas szinu dobozban. Ize mint a magyar tejfol. vagyis OK.
Előzmény: AAAaaa (185)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 191

Szia Nagyi!

 

Lehet hogy felreerthetoen irtam, nem hianyolom a gozmozdonyokat hanem inkabb a tomeges jelenletuket amolyan vigasztalo potcselekveskeppen elvezgetem.

 

koszi a kepet.

 

Előzmény: panaszkönyv (178)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.11.10 0 0 190

Szepjonapot Mindenkinek.

 

Egy darabig el voltam tunve, most bepotolom.

 

Valaszom: Ha vevoberendezes van a tv-ben akkor kell tv licencet fizetni. A vevoberendezes ugyanis nem az antennat jelenti, hanem a tunert ami minden videomagnoban is van ha az felvenni is kepes. Ezt jolmegaszontam. Szoval videorecorderben van, csak lejatszoban nincs, bar ez mamar nagyon kiment a divatbol.

 

Ha van a PC-ben TV capture card akkor az utan is kell tv licence.

 

Ha a tv vagy barmilyen tv vevoberendezes "fel van allitva" (installed) akkor kell a tv licence. Kihuzott antenna, vellasdugo miatt meg installalva van a dolog. Dobozban a szekrenyben mar nem installalt.

 

szelektiv gyujtes: kb egy eve indult, megy a dolog.

Előzmény: lazaduma (179)
ALaci Creative Commons License 2005.11.09 0 0 189

Kaedves Skóciában élők ( úgy látom, Adam Edinbourghban él, azt, hogy A nyolcadik törpe hol, még nem tudtam kivenni, de azt igen, hogy a felesége skót ), én arra kérnélek benneteket, írjatok a skótokról. Milyen emberek? Én nem akarok kimenni, de talán nem lényegtelen a kifelé, netán Skóciába  ( Edinbourghba )  törekvők számára sem. Szeptemberben voltunk Skóciában, túráztunk. A tájat tehát megismerhettük, de emberekkel alíg találkoztunk. A két estét leszámítva, amikor pár órát egy pub-ban töltöttünk. Mióta itthon vagyok, próbálok könyveket beszerezni, de kevés sikerrel.

Előre is köszönöm!

Üdv.Magdi

AAAaaa Creative Commons License 2005.11.09 0 0 188
Altalanos iskolat meg csak az elejen ismerem. Nevezzuk inkabb emelt szintu ovodanak. Ha 10 evesen megtanul valahogy irni es olvasni akkor csodalkozni fogok. (azert nem mert mar erdeklodik es tudja a betuket)

Napkozi mint olyan nincs. Vasarolhatsz nanny szolgaltatast 6-10 font orankent (ha a gyerek beteg, szunet van akkor is fizeted).

Lakasberlesnel lehet butorozott, reszben butorozott es butorozatlan lakast talalni. A konyha altalaban beepitett (huto, mikro, mosogep, mosogatogep). Az arat az elobb mar leirtak, de nagyban fugg, hogy "Angyalfoldon, Rakoscsaban, vagy Obudan" keresel (kozbiztonsag, tavolsag). Londonban peldaul metro allomas a kozelben +40%, jobb kornyek +60%, tavol a kozponttol -50%.

Nezd meg a www.findaproperty.co.uk cimet (ez csak a berleti dijat mutatja)

Udv
Előzmény: panaszkönyv (186)
adamvarga Creative Commons License 2005.11.09 0 0 187

csak egy pelda

 

mi Edinburghban a belvarostol 15 percre Portobellon berlunk lakast.

A Berleti dij - 550/honap

 - 3 szoba - furdoszoba - gazfutes - villanyrezso - hatsokert mert foldszintes.

   - a lakas eleg mocskos volt de kipofoztuk - egyebkent jo allapotu - amit   mindenkeppen nezz meg a lakasban a nyilaszarok allapota (rendesen szigetelt-e az ablak) - a kozmuvezesul csapnivalo errefele - de bele lehet jonni - osszesegeben a lakas elfogadhato - van mikor mosogep (egy honap alatt tonkretettuk - de ezek mi vagyunk) - huto - kaptunk egy tv-t amin a licence miatt csak 5 ado van de van terminator3 es az a lenyeg :D - a telefon is be van vezetve - de lemondtam mert netre gyujtok meg skyperahajtok.

  - a berleti dij nem tartalmazza a szamlakat es a council taxet - se a telefont semmi mast (szerintem draga!) de ez egy "atlagos ar" egy ekkora lakasert allitolag ezen a kornyeken (a tenger 1 percre van - gyonyoru stran meg lane - a buszmegallo 1 percre - konyvtar 2 re...)

a szamlaink most jottek meg - mi 4 en vagyunk a lakasban - a gazszmla 26 font lett egy honapra (bocs, de nem tudom megmondani, hogy hany kobmeter mert nincs itt a szamla) - a villany olyan 22-25 kozott van. a Council taxunket most iratjuk at, de az elozo lako 150 es 110 kozott fizetett havonta - ez tartalmazza itt a kommunlis adot - a szemetszallitast - a vizet - es az esoviz elvezetest - benne van meg egy csomo dolog - a varosi ado egy huzos pontja a dolognak.

 

Oszessegeben mi sokat fizetunk - mert 550+50 a szamlakra meg 100 valamennyi a Council taxre - es meg se SkyTv se net...

Private landlordunk van - ami azert jo mert ... semmiert. Ha nem ugynoksegen keresztul szerzed a lakaast akkor a bank egy csomot szopat majd - mert Authorizalni kell, hogy te tenyleg ott laksz-e hiaba van lakasszerzodesed - tehat felhivjak majd a Landlordod (egy vonalas szamon akarjak felhivni ami az o uj lakasaba van bejelentve - ez tok lehetetlen mert te delelott 11 kor intezed a bankszamlad o meg akkor dolgozik....) - ha mara van munkad - a munkaltatod is igazolhatja, hogy te ott laksz - ir egy levelet a banknak, hogy nyissanak neked szamlat mert nem tudjak utalni a fizudat - az a lenyeg, hogy a levelen szerepeljen a neved, a cimed (esetleg az utlevelszamod) NYOMTATVA - kezzel irott dolgot nem fogadnak el valami fasizmusbol... a NI numberre szolo interju meghivot nem fogadjak el! semmit ne fogadnak el aminek az eredetet egy telefonhivassal (csak vonalas szamra) nem tudnak azonositani... es ez csak a bank... szoval ha van penzed  ugynoksegen keresztul lakastberelni - tedd azt - mert az elejen sokkal dragabban jossz ki - de vegulis egy csomo minden konnyebben megy.

 

remelem tudtam segiteni

 

http://drgonzostory.freeblog.hu/

 

adamvarga@gmail.com 

Előzmény: panaszkönyv (186)
panaszkönyv Creative Commons License 2005.11.09 0 0 186

Super!

Akkor először tejfölös  csiri-pörivel fogom leendő új családomat elkápráztatni.

 

Gyerekesek!

Hogyan műkszik kint az általános iskola?

Van napközi és ott tanulnak másnapra a srácok, vagy nincs és otthon készítik el a házi feladatokat? Egyáltalán létezik házi feladat?

Vagy választható, hogy marad napköziben vagy sem?

 

Másik kérdésem:

nem Londonban, de nagyvárosban kb. mennyiből lehet megúszni egy bútorozott 2 szobás átlagos állapotú lakás bérlését rezsivel együtt?

A bérelt lakásokban mennyire általános, hogy van mosógép, hűtő, mikró, porszívó estleg TV?

Bocs, de tudjátok, nulla információról kezdem.

Köszönök minden okosságot!

nagyi

Előzmény: AAAaaa (185)
AAAaaa Creative Commons License 2005.11.08 0 0 185
Van tejfol. Tescoban soure cream neven.
Előzmény: panaszkönyv (184)
panaszkönyv Creative Commons License 2005.11.08 0 0 184

No, no, no, csak nem tedd le a hazai szelektív hull.gyűjtést!

Én egy lepukkant lakotelepen élek itthon, de bizony a műa. papir és üveg konténerek hamar megtelnek - persze az odavalókkal. Nagyon jó látni, mikor apró gyerekek egymással versengenek, hogy melyikük dugja be a likon a megfelelő szemetet.

Kérdés:

igaz az, hogy nincs Angliában tejföl?

nagyi

Előzmény: AAAaaa (183)
AAAaaa Creative Commons License 2005.11.08 0 0 183
Soros es konzervdoboz, befottes uveg, ujsagok kerulnek nalunk kulon.
Nemetorszaghoz kepest semmi, Mo-hoz kepest sok.
Előzmény: lazaduma (182)
lazaduma Creative Commons License 2005.11.08 0 0 182
Bocsinger Recicling helyett recycling-et akartam mondani
Előzmény: AAAaaa (181)
AAAaaa Creative Commons License 2005.11.08 0 0 181
Miutan szobaantennat nagyon sokan hasznalnak, igy nagyon nehez lesz elmagyarazni.
Szerintem ezeket a koltsegeket ugy kell venni, mint adofajtak (ket biztos dolog van az eletben - a halal es az adofizetes)
Előzmény: lazaduma (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!