Én őszintén elárulom, ha nem látnék jól, akkor sem műttetném meg a szemem, pedig jó tapasztalatokkal jöttünk el egy ilyen klinikáról. Nem mintha félnék. De ÉN működő szervemhez nem szívesen engedek piszkálást:)
zORRO: a CD30 napi viseletre van szánva. Ha nem alszol benne, akkor elég az oxigénáteresztés. De csakugyan minél magasabb, annál jobb.
szalka: én is azt használnám - de nem kell. Legutóbb tegnap volt sikerem egy FND lencsével, egy eddig problémamentesen (mást) viselő paciens volt kontrollon, akinek a legutóbb adtam ilyent, és azt mondta, hogy nem is hitte volna, hogy a tökéletesnél (eddigi) is van jobb.
Amet19: a hypermetropia (ami neked van) más tészta. Az a dioptria, amit gyerekkorban pupillatágításban mértek, az örökre végigkisér, csak néha kevesebb korrekciót igényel a szemed, a többit ugyanis pótolja. Viszont ahogy az alkalmazkodóképesség csökken, a gyerekkori érték visszajön. A dolog ennél bonyolultabb, de helyhiány miatt csak a lényeget írtam.
Szinten laikus vagyok, de mint lencsehasznalo es ezert erdeklodo, azt tudom, hogy az oxigenateresztest mutato szam minnel nagyob, annal nagyobb az ateresztokepesseg. Szoval az FND-nek nagysagrendekkel nagyobb mint barmely mas lencsenek az oxigenateresztokepessege, ami azert eleg igeretes, nyilvan en is azt hasznalom :-)
köszi, akor megnyugodtam :)))) én is így gondoltam, de nem mindig jön be az, hogy a legdrágább, legújabb, legakármibb a legjobb, azért kérdeztem rá. :)) nekem eddig mindegyik nagyon kényelmes volt, egyikkel sem volt bajom, de ha valamit úgy terveznek, hogy még aludni is lehessen benne elvileg, vagyis éjjel-nappal rajtam lehet, akkor annak nagyon jónak kell lennie. :DDD
Hónap megyek megrendelni :))))
CIC: én is FND párti vagyok. Azt hiszem, nincs jobb lencse pillanatnyilag. Az ár nagyjából egyforma mindenütt; a CibaVision ajánl fogyasztói árakat. (de van ahol olcsóbb)
Amet19: örülök a javulásodnak, viszont valószínűleg a rövidlátás azon részének a csökkenésétől van, amely az alkalmazkodóképesség görcsétől alakul ki. Ez az öregedés biztos jele :))))))))))))))))
(a KL-hez nincs köze)
Szisztok!
Én úgy tapasztaltam,hogy amióta kontaktot hordok a szemem javult.3,5 , 4 dioptriáról lement 1,5 , 1,5-re.Nem azért javul mert lencsével szabadabban mozog a szem mint szemüveggel? Meg közelebb is van a szemhez.
Tudom, hogy minden relatív, és nagyon laikus lesz a kérdés, de szerintetek melyik a legjobb kontaktlencse? :))
En most megyek venni a heten, (a Focus Night&Day-re szavazok egyelore), tudja valaki az iranyarakat, hogy kb hol-mennyibe kerul, ill. hol a legolcsobb? Nekem most a 3 darabos csomagra 11-et, a 6osra 21-et mondtak.
O.K. Tehát Zeiss CD30. Az oxigénáteresztés 23x10^-11 (hülyén néz ki html-ben). Összehasonlítás: Acuvue 40xstb (egy hét folyamatos viselet) Focus Night and Day 162xstb (egy hónap folyamatos viselet.
SZem: 1hónapos lencse. Kaptam 1 katalógust róla abban csak 3 típus volt (1,3 és 6 hónapos) úgyhogy nem tudok pontosabbat mondani. Kontrollra rendszeresen eljártam, igaz ott csak ezt nézték nem ereződik-e a szemem, a dioptriát nem vizsgálták.
Egynapos: értem, hogy egy napos, de akkor mi az a 24 óra? Ha ma csak 1 órát hordanám, mondjuk reggel 8-tól 9-ig, akkor holnap reggel 8-kor már nem tehetem be? Nem kötözködés, csak meg akarom érteni a 24 órát. A Szemen, vagy a Felbontás utáni létezésben telhet el 24 óra?
Köszi az infót: Andalgó
Kérdés: melyik Zeiss lencséről van szó?
A romlásról annyit: szerintem akkor is romlott, csak nem jártál rendszeresen kontrollra, mint most, és nem tudtad...
szeretném tudni, hogy mi a véleményetek a Zeiss kontaktlencsékről? Most kaptam B&L helyett, de hát ég és föld a különbség. Sokkal könnyebb feltenni, sokkal kényelmesebb, kevésbé száraz... Oxigénáteresztőképessége milyen? Még1 kérdés: mielőtt elkezdtem volna lencsét hordani, megállt a szemem romlása. Most viszont 1 dioptriát romlott mindkettő. Ezt okozhatja az, hogy 1-2x elaludtam a lencsében egy fél órára? Vagy esetleg hogy fordítva raktam fel? Mi lehet a háttérben?
Kedves szakértők, egy újabb kérdésem lenne: Az egy napos lencsével kapcsolatban azt mondta a dokinéni, hogy max. 24 órán keresztül lehet hordani. Ez azt jelenti-e, hogy pl. két egymás utáni nap is hordhatom, ha az órákat számolom, és max. 24 órát hordom?
A másik kérdésem: van-e különbség az egy napos lencse, és a Night & Day lencse anyaga között? Mert nekem az egy napos a legkényelmesebb, de akár kipróbálnám a másikat is, legfeljebb nem aludnék benne.
További jó hétvégét mindenkinek!
A végén egész éhes leszek! :)))
Az tény,hogy drága! Főleg,ha vkinek olyan komplikált a szeme ,hogy nemcsak dioptria kell,hanem még cilindert is hord.Hogy hívják ezeket a lencséket?Úgy tudom van vmi spec nevük.
Én eddig csak olyan lencseben szunyókáltam el amiben nem lehetett.De két-három pislogás után nem volt olyan homályos a világ!
(műtétre én sem vállalkoznék)
sélli:
hálistennek nem dolgozom légkondis helyen, és a szemem sem száradt soha; lötty meg mindig van nálam, amit adtak ajándékba a focushoz olyan pici átlátszó műanyag flakonokban, 10 ml-es...de sosem használtam még,és nem is aludtam soha lencsében; max olyan volt, hogy régen a strandon elbóbiskoltam egy órára a strandon, akkor még más lencsém volt, és éreztem is utána, hogy olyan, mintha ragadna a szemem, nehéz volt kinyitni...
SZem:
most mit vagy úgy oda, te főzeléknek szereted, sélli meg nyersen. ;)))))))
sélli:
a lágy nem egészségesebb, csak kényelmesebb. Viszont sokkal.
A napi lencse tényleg drágább, viszont ÁLLATI kényelmes.
Légkondi tényleg ciki, de nem romlik tőle a szem, még kicsit sem. Akkor is romlott volna, ha Honolulun napoztál volna. A retinához semmi köze a kontaktlencsének. Viszont ha krónikus szárazság miatt a lencse oxigénáteresztése csökken, széli érújdonképződés indulhat meg a szaruhártyán. Kontrollon időben kiderül - aki jár rendesen. Orvosság: szemüveg vagy szemcsepp (vagy Focus Night and Day).
ESZEDBE NE JUSSON LÁGY KONTAKTLENCSÉT A SZÁDBA VENNI!!!!!!
És végül: a hűtőben mégiscsak tovább eláll. A fertőtlenítő összetevő miatt melegen sem romlik meg, ez stimmel. Viszont a hatóanyag bomlik, de alacsonyabb hőmérsékleten kevésbé.
elöször is: 5 éve hordok lencsét. Keménnyel kezdtem, aztán áttértem a lágyra, mert egészségesebb (állítólag).
Az az igazság, hogy egy baj van a lencsével: DRÁGA. Ha megteheti az ember, inkább a lágyat viselje, havi cseréléssel. Foggalmam sincs, hogy miért jó a napi, a különbséget, meg pláe nem tudom. 1 elönye, hogy nem kell tablettázni.
Egy viszont biztos, ha lencsét hordassz és légkondicionált helyen vagy egész nap (ott dolgozol 8-9 órában) NE HORDHJ LENCSÉT, csak szemüveget.
Én 1 évig dolgoztam olyan helyen, ahol egész nap ment a légkondi és szana-szét ment a szemem. A retinámon szétnyíltak az oxigénfelvevö erecskék. (arról nem is beszélve, hogy 1.5 dioptriát romlott a szemem.)
1 hasznos jó tanács: ha elfelejtettél lencseápoló folyadékot magaddal vinni, akkor - nem vicc- tedd be szépen a szádba a lencsét, és nyállal tisztitsd meg. (Kicsit sós íze van.) Ha lehet, ne nagyon aludjál lencsében, mert reggelre (legalább is nekem) bepirosodik a szemem és homályosan látok.
Szerintem beteheted a hütöbe, de semmit nem használ, attól nem lehet tovább használni.
CICA: azért számít egész napnak, mert éjszaka az anyagcseréd teljesen lelassul, gázáramlás pedig a csukott tszemhély miatt majdnem nulla. Vagyis tulképp éjszaka sem használódik (vagy csak nagyon kicsit), tehát az éjszakát nem lehet beleszámolni az élettartamba.
A lencsét, ha megfőzted, de megmaradt, tedd hűtőbe, én tükörtojással szeretem, ha főzelék:))))
Én ismerek igen szexi tanárnénit! :)))