Keresés

Részletes keresés

gema07 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1971

Mosolygósan ;-)
gema07 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1970
Konduktornak köszönöm a feladatokat, ki fogom nyomtatni és használni fogom őket.

Bezs: hát igen, azt hiszem én is hasonló cipőben vagyok néha. Szoktam látni egy sérült, talán Down kóros fiút, mikor ő hazafelé megy az iskolából, én meg Erivel épp sétálok, miközben ő alszik. A fiú sokszor szokott hangosan beszélni magában, énekelget, meg egy sor fura dolgot tesz, olyasmit, amit egy átlag gyerek nem tenne az utcán. Ilyenkor mindig gyorsan elhúzok onnan, ha meglátom és arra gondolok, hogy csak Eri ne legyen ilyen, mert akkor mit fognak hozzá szólni az emberek. Sokszor nem tudom, mit gondoljak, sokszor elmenekülök inkább, minthogy ezzel a ténnyel szembenézzek. Még akkor is, ha valószínűleg Erire is így fognak sokan nézni egy idő után.

Erinek egyébként nagyon jót tett az idei pancsi, már mozgatja mindkét lábát, megtanult gyugyborékolni is és körbe tud forogni az úszógumival is. Ezen kívül a beszéd is nagyon beindult, ősztől az oviban már valószínűleg a gyerekek is meg fogják érteni, akkor pedig végképp garantált lesz a siker.
4Hópihe Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1969

mi is voltunk egyszer és a 3nap után kezdtünk el csivitelni egy kis fészkéböl kiesett fióka hozta meg azt a bizonyos lökést.. aztán volt még más esemény is ahol tömegesen volt sérül gyerek és családja... nekem az esö meghökkenés után kifejezetten jól esett,mert hasonló a hasonlónak örül elvén tapasztalat csere-indult meg.. és amitöl jobban éreztem magam,hogy másnak is vannak megoldásai ami a hétköznapi ember számára furcsa lehet,és eekben a helyzetekben ez nemtünt senkinek sem furának..

szóval nekem inkább hozott megkönnyebbülést,mivel  nem kocsival közlekedünk, és ért elég kényelmetlen pillanat,amikor megjelenünk  a világban.

a pethö szeretövédőburkai között én kifejezetten fellélegeztem..

Előzmény: Törölt nick (1968)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1968

Örülök, hogy válaszoltál Hópihe! A lelkiismeretemet még mindig bántja a dolog, de legalább tudom, hogy nem én vagyok "ilyen"... De eldöntöttem, hogy nem fogunk ilyen nyaralásokon részt venni, sorstársakkal. Lehet találkozni bárhol, bármikor, de ha ez tényleg így hat az emberekre, én inkább kihagyom, "megkímélem" őket. Legalábbis most így látom, aztán ugye az évek hozzák az eseményeket. Azt sem gondoltam 4 és fél éve, hogy lesz egy sérült lányom, és túléli a lelkem. Sőt - mivel épp ezért beleástam magam ezoterikus dolgokba, vigaszként -, boldogabb vagyok, mint valaha. És furcsa, de elégedett. Ezek után lehet, hogy csak az első lelkiismeretfurdalás miatt gondolom így a nyaralás témát.

 

Előzmény: 4Hópihe (1967)
4Hópihe Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1967

szerintem normális,hogy sokkolt... nem a szokásos fejlesztöhelyen láttad öket, hanem kint világi környezetben, és ugye nem ez a jellemzö...szerencsére nincs ömlesztve a világ sérült gyerekekkel.. olyan ez mint amikor rácsodlkoznak egy ujszülöttre,hogy de pici de édes...

 

amikor bekerültem a mama-baba csoportba az elsö nap engem ugyanigy sokklt,hogy annyi sérült kölyköcskét látok egy szuszra..

 barátkozáshoz kommunikáláshoz kevés a 3nap. lassabban oldodnak  a z ilyen szülök.söt megkockáztatom kell valami lökés  is ami beindithatja a társalgást..

 

szóval semmi baj nincs veled)))))

 

kicsit hasonló-de más:amikor az egyik osztálytársammal szülészet gyakorlatra kerültünk beosztottak minket a terhességmegszakitásokhoz.. zsinorba-rutinban menö élöterhesség megszakitásokat láttunk egy nap akár 20-at is..

aztán feltünt,hogy minden szerdán hányingerünk van.mig ugyanezt nem tapaszaltuk a hasonló müfaju müszeres befejezéseknél..

Előzmény: Törölt nick (1966)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1966

Szerintem az, hogy egy szám az újságból egy betegség köré csoportosul, az uncsi lehet. Nem? Én nem vagyok kreatív, abszolút abból a szemszögből nézem, hogy én mit szólnék, hogy jön egy folyóirat rendszeresen, és abból héba-hóba érint egy probléma engem. Egy idő után azt mondom: minek? Szerintem témánként, és ne betegségre leosztva csináljátok az egész újságot. Persze a betegségeket is kell részletezni, de szerintem rovata legyen. Bocsi, véleményt kértél! Amúgy nagyon örülök a lendületnek, és hogy ilyen gyorsan haladsz, kitartást!!!

Konduktor! Üdv itt, köszi, hogy jöttél! Az én lányomnál a szakértői a Pethős fejlesztést nem találta helyénvalónak, mondván, ők abból indulnak ki, hogy az agyban van gond. Csak átfutottam a feladatokat, de tudunk hasznosítani. Köszi!

Lehet, hogy a következőkért megköveztek szavakkal, de leírom! Balatonon töltöttünk 3 napot. Az egyik nap volt ott pár család egészséges és sérült gyerekekkel egyaránt. Nem néztem annyira, szerintem 2, férjem szerint 3 sérült gyermek volt velük. Volt a múlt héten szó a sérültekhez való hozzáállásról. Most döbbentem rá, hogy nem tudom még mindig, mit kellene tenni. Annyira megrázott a látvány, hogy meg sem néztem őket rendesen... Egyszerűen sokkolt. Arra jutottunk, valószínűleg azért, mert nekünk is ez a jövőnk, azt láttam bennük. Szerintem első látásra látták ők is nálunk a gondot, láttam a hölgyön, hogy mosolyogva nézte a közgyógyos babakocsit, és a lányomat még ki sem vettem... Most éreztem először a többi emberen is ezt a fajta figyelmet. Szóval: ha még én is zavarban voltam csak attól, hogy ott vannak, gondoljátok el, mit gondolt, aki nincs ilyen helyzetben. Mondjuk, lehet, hogy ők meg nem csinálnak belőle gondot. Lehet, hogy ez az én mániám: egyrészt - mint írtam - a jövőnket látom, másrészt azt hiszem, hogy mindenképpen tenni kéne valamit, vagy beszédbe elegyedni velük, stb., és azért fújom fel? Nem tudom, de rosszul érzem magam azóta is, attól, amit ott éreztem.

Higyjétek el, nem vagyok rossz ember, csak tökéletes sem. Ezt meg kellett osztanom veletek. Ja! És félre ne értsetek, nem azzal volt gondom, hogy miért jöttek oda, hisz mi is ott voltunk, és ha megtehetjük, leszünk is!!! Csak sokkolta a lelkemet:(

Előzmény: pönci (1965)
pönci Creative Commons License 2010.08.11 0 0 1965
Úgy tűnik az utazó csoport nem fog működni,maximum évente egy alkalommal lehetne egy rendezvényt szervezni,ahol összejönnének a szakemberek és a szülők,ezt leginkább egy alapítványon keresztül vagy érdekképviseleti csoporton,egyesületen keresztül lehetne összehozni,abból pedig van bőven kicsiny országunkban. De az újság jó iránynak bizonyul,ami vagy havilap lenne vagy negyedéves, friss információkkal és hasznos tanácsokkal tele.Illetve lenne egy külön honlap,ahol a szülők kérdezhetnének az orvosoktól,konduktortól,korai fejlesztőtől,gyógytornásztól,adószakértőtől és tb ügyestől.Lenne külön fórum a szülőknek is.
Minden rendelőintézetben (SZTK) lenne egy pár oldalas ismertető is kifüggesztve ,még a legeldugottabb településen is.
Az újság első számában általános információk lennének.A továbbiakban pedig az egyes betegségek köré gyűjtve az infokat ,a hozzá tartozó összes teendő és lehetőség részletesen leírva. Tehát minden szám egy bizonyos sérültség köré lenne szerkesztve.Pl. külön a CP-sek,következő számban a vakok és gyengénlátók,a következő számban a hallássérültek,a következőben a genetikai eredetű betegségekben szenvedők és minden egyes betegségnél részletesen kifejtve a téma.Olyan ronda szó ez a betegség,de mit lehet tenni.
Az ellátások nem férnének bele egy számba,így vagy apránként lenne kivesézve külön az önkormányzattól igényelhető,külön a tb-től kérhető,stb vagy még jobb lenne egy melléklet és amint módosítják a törvényt,a soron következő számban friisítenénk az információt,kerettel kiemelve,hogy minél feltűnőbb legyen.Így havonta vagy legalább negyedévente képben lennénk a friss információkkal,amivel aztán már lehet menni a hivatalokba és orvosi rendelőkbe,stb. A formanyomtatványok,igénylőlapok letölthetőek lennének a honlapról .
Várom a hozzászólásokat ,ötleteket.Amit leírtam abban még semmi nem végleges,tehát szabadon alakíthatjuk,ahogy praktikusabb lenne. Amikor elkészül a 100 %-os terv,akkor eljuttatom a minisztériumhoz és még ahová kell és beindítjuk a dolgot.Igazán nagyon szeretnék segíteni ezen az áldatlan állapoton,ami most van.Fogjunk össze ,dugjuk össze a fejünket még ha csak virtuálisan is és jutalmul egy valóban a szülőket támogató ,segítő rendszer épül ki,ahol nem ellenség egymás szemében a szülő és az orvos, a fejlesztő szakember és az orvos vagy másik fejlesztő stb.

Meglehet ,ma már nem leszek,de holnap jövök mindenképp.Mindenkinek szép napot kívánok!
pönci Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1964
Köszönjük szépen! Néhány gyakorlatot én is ki tudtam venni ebből,amit Eszter is meg tud csinálni. A háton fekve és a hason fekve gyakorlatok fordítva vannak írva,de így is érthető volt.Egyenlőre a járás gyakorlat nem aktuális még nekünk,de majd idővel...:-)

Előzmény: egy konduktor (1963)
egy konduktor Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1963
Ülve a karok magasba nyújtása és taps közben előrehajlás és a lábujjhoz nyúlás.
Hason fekve a karokat váltva előre felnyújtatjuk, majd mind a kettőt.
A hátat közben kiegyenlítjük.
Ezeket naponta többször kell végeztetni, lecsupaszított háttal, hogy lássuk, jól csináljuk-e.
Hason fekve:
karok előrenyújtása (egyenes hát elérése). Karjuk mozgását látással követik.
1. Bal láb és jobb kar hajlítása (1), kinyújtása (2). Ellenkező oldalra is ugyan ez.
2. Bal láb és jobb kar nyújtott emelése kifordulással (1),vissza (2), Másik oldalon is.
3. Bal láb rézsút emelése a másik oldalra (1), le (2). Másik lábbal is Csak a medence fordul a törzs nem:
4. Tenyérre támaszkodás nyújtott könyökkel, lógó hassal (1), vissza(2). Nem szabad elfordulni.
5. Oldalra fordulás (1), vissza (2). Hason fekvésből úgy fordul át, hogy a medence a földön maradjon. A felső test kifordulása kompenzálja a csigolyák elcsavarodását.
6. Kúszás váltott karral előrenyújtva, kifordulással.
Háton fekve:
1. Jobb tenyerére nehezedve bal kart és lábat emeli, törzse nem fordul. A feladat a hátizomzatot erősíti és a koncentráló képességet növeli.
2. Négykézláb állva: belégzéssel kifordul, a ferdüléssel ellenkező oldali kart lábat kinyújtja. Kar láb letevésekor kilégzünk. Az előző feladat ismétlése (mozgáskoordinációnak) új helyzetben, légzésfeladattal összekötve. A fordulást látási kontroll kíséri. Az izomzat erősítése, a kiegyenesített gerinc elérése történik a feladatvégzés során.
Járás közben:
1 Lépek(1), zár (2) előre hajolva kezeit leteszi a földre (3), felegyenesedve fej fölött tapsol (4).
2.lép, zár(1,2) lábujjérintéssel. A gerincoszlop nyújtása következtében a görbülete eltünik. A gerinc kinyújtását előre hajlással a gravitáció, a nyújtott karral történő felegyenesedéskor a lapockák felfelé húzó ereje segíti.
(most rohannom kell, a második részt bemásoltam, remélem így is megfelel, lehet belőle csemegézni... ) :)

Később még jelentkezem...
Előzmény: pönci (1962)
pönci Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1962
Eszter balra dől,az etetőszékben van egy viszonylag nagy plüssmacink,ami azért elég kemény és azt szoktam neki oda rakni,így nem tud eldőlni.Mostanában elkezdte azt csinálni,hogy az etetőszékben a popsit kitolja jobbra és akkor egy kicsit el tud dőlni balra,a jobb combja pedig lejjebb van ,mint a bal.Ha hanyatt fekszik,akkor balra enyhén dőlt a felső teste,de a csípőjétől lefelé erősen balra húz.Eszternek a bal lába és a jobb keze működik jobban,a jobb lábát nem is tudja olyan szépen felhúzni,a bal keze pedig alig nyújtható ki. A dokik szerint furcsa ,hogy lent és fent az ellenoldala feszes,de érthető mert mindkét oldalon károsodott az agya,ezek szerint az egyiken jobban.Gyakorlatok engem is érdekelnének,amivel segíthetnénk ezen.A legnagyobb gond a tartás hiánya szerintem,hogy nem tudja magát négykézláb megtartani,a kezei egyszerűen nem bírják és összecsuklik.
Előzmény: gema07 (1961)
gema07 Creative Commons License 2010.08.10 0 0 1961
Konduktor: Nekem is hasonló problémám van: lányom most 5 éves CP-s és ami zavar (most), hogy igen erősen jobbra dől. székben, etetőszékben, autósülésben, stb.
Térdkézláb nem tud állni, mert nem tudja magát megtartani.
A bal oldalát erősítő gyakorlatokat, ha tudnál mondani.
Röviden: bal láb erősen spasztikus, novemberben volt achillotenotómiája, azóta lábát leteszi. Bal karja nagyon spasztikus, alig nyújtható ki. Bal kézzel nyúl mindenért. Jobb lába viszonylag jó, jobb kezével nem tud fogni, (nincs benne erő) hüvelyk ujja a tenyerébe simul, de nem spasztikus. Nyakát, ha hozzáérünk, mindig behúzza.
Köszi!
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1960
http://www.europalanta.hu/index.html

Ma nincs szerencsém ezekkel a feltöltésekkel :-( Megyek is aludni.

linkhttp://www.europalanta.hu/index.html
Előzmény: pönci (1959)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1959
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1958
Südve is figyelmünkbe ajánlott egy oldalt,ami szintén hasonló úton jár:



Jó éjt mindenkinek! Akkor holnap.
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1957
A 1812-es hozzászólásról van szó,közben igencsak elszaladtunk,nem is gondoltam volna ;-) Utána még pár napig téma volt ez.

Egyébként ebben a témában nincs rászervezés vagy ellenoldal,mert a cél szinte ugyanaz,csak más -más megközelítésben. Minél többen csinálunk valamit ,annál jobb,mert eljut a hangunk oda is ahová egyébként egyedül nem jutna ;-)

Örülök,hogy te is szeretnél egy honlapot csinálni. Ha esetleg tudok valamiben segíteni,csak szólj,nagyon szívesen tenném!



egy konduktor Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1956
Jajj, ezt nem láttam, ne haragudj! :( Nem akarok rád szervezni... De ahogy nézegetem, ez az oldal más egy kicsit, mint amire én gondoltam. Én inkább a szakmai dolgokra szeretnék rámenni. És, minél több ilyen van, annál jobb, annál több helyre jut el... szívesen teszek majd egy ajánlót is az új oldaladról. És ha szükséged van bármi segítségre, szívesen segítek neked. :)
Előzmény: pönci (1955)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1955
Az én álmom is az,mint a tied,már el is kezdtem a szervezését. Lásd néhány hozzászólással lejjebb,mi is ez pontosan. Illetve talán segítségedre lehet az Eszter honlapja: betegbaba.gportal.hu
Főleg az ellátások terén és a különböző terápiás lehetőségeknél írottak.
Holnap ismét jövök.
Előzmény: egy konduktor (1954)
egy konduktor Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1954
Kedves Pönci!

A görbülés igen is nagyon nagy problémát okozhat a későbbiekben, főleg, hogyha ún. bordapúp is társul mellé. A Petőben erre is nagyon szoktunk figyelni. Vannak erre megfelelő tartásjavító feladatok. Milyen idős a gyerek? Annak függvényében kell kiválasztani a számára legmotiválóbb feladatokat (bár ezek ritkán játékosak, de ha elég kreatív az ember, akkor meg lehet oldani) :) A lényeg, hogy minden helyzetben neked kell először korrigálnod a testtartását, mind fekve, ülve, állítva, egyszóval minden helyzetben... Oldalirányú görbületeknél (scoliosis a hivatalos neve) fontos, hogy kialakítsuk a szimmetrikus testtartást. Ha ezt mi mindig segítjük, és mindig mondjuk a gyereknek, hogy húzza ki magát, maradjon így, akkor egy idő múlva ez rögzülni fog, és automatikusan figyelni fog rá. Persze ez nem megy egyik napról a másikra. Fontos, hogy az érintett oldalra is "dolgozzon a gyerek"... Tehát csinálhatunk olyat, hogy a játékot arra a bizonyos oldalra tesszük, hogy ahogy nyúl érte a gyerek, automatikusan egyenesedjen a gerincoszlopa. Ha már nagyobb a gyerek, akkor ezt lehet bonyolítani: pl. térdkézláb helyzetből az érintett oldalnak megfelelő karját emelgesse, dobjon vele labdát, babzsákot, stb. Így látatlanban ennyit tudok mondani, ha írsz pár infót a kislányról, talán tudok még segíteni... (Sajnos nem volt még időm minden hozzászólást végigolvasni, ezért nem tudok a gyerekekről sokat. Szóval ne haragudjatok, ha már írtatok róla, és ismételni kell)

Kedves Mindenki!

A másik dolog, amiben viszont én szeretném a segítségeteket/segítségüket kérni.
Tervezem egy saját honlap elindítását. Amiben ismertetném a különböző kórképeket, lehetőségeket, fejlesztési helyeket, juttatásokat, felmerülő problémákat, stb, illetve lenne ott is egy fórum, hasonló ehhez, illetve egy külön rovat, ahol a feltett kérdésekre válaszolnék, illetve, ha sikerül, akkor bevonnék néhány kollégát is, akikkel lehet konzultálni, mert ugye több szem többet lát. Van nagyon sok lelkes és megbízható konduktor hallgató, akik például szívesen vállalnának gyermekfelügyeletet, és egyéni fejlesztést is, hozzájuk is el tudom juttatni a kéréseket, ajánlatokat (ők talán megbízhatóbbak, mint az interneten hirdetők többsége)... És amiben a legnagyobb segítség lennétek, hogy szeretnék majd megosztani történeteket is: kivel mi történt, mi okozta a sérülést, hogyan élte meg ő, illetve a környezete a helyzetet, miken ment keresztül (orvosok, műtétek, ovi, iskola, stb.)... Tehát, akinek van kedve, és szívesen állna a nyilvánosság elé, hogy más szülők talán erőt tudjanak meríteni belőle, akkor várom a jelentkezéseket.

Az oldal elindítása, elkészítése természetesen nem egy-két nap lesz, szeretném szépen, alaposan elkészíteni, amit a későbbiekben tudok folyamatosan bővíteni. Egyelőre csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire lenne igény egy olyan oldalra, ahol minden egy helyen van... Később visszatérhetünk rá. :) Ja és természetesen várom az ötleteket is :)

Szép estét mindenkinek!
Előzmény: pönci (1951)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1953
Taniko mi van a kisfiad ínyével,lement már a gyulladás?

Hol vagytok csajok? Remélem mindenkivel minden rendben!

pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1952
Tényleg nem szeretném itt offolni a topicot,de röviden leírom.

Eredetileg egy natúr ládika lett volna,amit szalvéta technikával tuningoltam volna fel és egy kis festéssel,de sajnos nem találtam nekem tetsző szalvétát,hozzáteszem tavasszal bezzeg láttam nagyon szépet ,ami most passzolt volna,na,mindegy. Maradt az a variáció ,hogy vettem egyet,ami már gyönyörűen le van festve és egy webáruházból rendeltem egy gyönyörű díszt a tetejére,több darabból áll és csak fel kell ragasztgatni egyesével. 12 rekeszből áll a doboz :

Méz: hogy a mézeshetek tovább tartsanak
Cumi: a gólyára semmit ne bízzatok,mindent magatok csináljatok
Óvszer: ha még nem akarjátok
Mécses és gyufa: hogy megőrizzétek a ház melegét
Mágnes: hogy a vonzalom tovább tartson
Madzag és ragasztó: ha elszakadt,ha eltörött - talán még akkor is menthető
Mini jegyzettömb és ceruza:ha a szó már nem elég
Gyógyszer: ha a feleség nem akarja
Csipkebugyi: ha a férj nem akarja
Nyugtató tea: ha egy kis nyugalomra vágynál
Nagyító: hogy egymásban nagyobbnak lássátok a jót
Pénz: állítólag nem boldogít,ha titeket sem,akkor küldjétek vissza

Persze még ezernyi variáció van,sőt szerintem akár egy barátunk szülinapjára is lehet valami hasonlót készíteni,nem csak esküvőre.A lényeg,hogy ismerni kell azt,akinek készítik,mert akkor nagyon találó dolgokat lehet bele tenni.

Szerintem ez jobb,mintha csak egy borítékban adnánk át a pénzt a párnak.Tudtátok,hogy szinte minden lagzin előfordul,hogy valaki üres borítékot ad???:-o És még csak nem is tudják meg az ifjak,mert névtelen a legtöbb boríték.:-(

Bocsánat mindenkitől,hogy ilyen hosszú off lett,de máris folytathatjuk a szokásos témánkat.:-)
Előzmény: 4Hópihe (1949)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1951
Köszönöm a tájékoztatást,akkor majd augusztus utolsó hetében hívom őket ismét. Nem tudom,hogy a zárójelentésen kívül kérnek még valamit az első vizsgálathoz? A csajszikám zárói nagyobb mappában vannak,mint a mi összes papírjaink,de rájöttem,hogy mindenki csak kettőt néz meg belőle és mindig ugyanazt a kettőt,szóval már csak azzal közlekedem. Igaz jobban szeretem,ha előbb Eszterre vetnek egy pillantást és utána a papírjaira,mert ha fordítva történik valahogy ugyanazt hallom vissza szinte szóról-szóra,máskor meg tudnak még újdonságot mondani.;-)

Egyenlőre nem jut eszembe semmi okos kérdés a Petővel kapcsolatban,mivel még azt sem nagyon tudom,hogy eszik-e vagy isszák...csak a sorstárs szülőktől hallottam jókat róla és úgy gondoltam,ha már van lehetőség vidékieknek is kipróbálni,akkor én is benevezek Eszterrel egy ilyen szülő is ott van és tanul sok okosságot dologba.

Viszont van egy kérdésem mindenkihez:
Ha egy gyerek oldalirányba görbe és rendszeresen látják orvosok is,akkor miért nem foglalkoznak vele? Vagy ezeknél a gyerekeknél ez ennyire normális és szót sem érdemel. Egyes gyerekek kapnak valamilyen fűzőt vagy ültető modult,ők miért?! Nálunk mindenki csak a lábára való sínekkel van elfoglalva,hogy az kell neki,de egyik használhatatlanabb,mint a másik és kb.egy -másfél hónap alatt kinövi,utána meg várunk arra,mikor lehet felíratni legközelebb. A gyerek meg csak görbül szépen oldalirányba is és még egy kis púpja is van az egyik oldalt. Mit lehet ezzel tenni?Vagy kihez lehet akkor ezzel a problémával fordulni ortopéduson kívül?
Előzmény: egy konduktor (1950)
egy konduktor Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1950
Természetesen lehet tegezni. :) Augusztus 25-e körül már lehet érdeklődni a korai fejlesztő részlegen, a tanév 30-án kezdődik, de előtte már bent szoktak lenni, hogy fel tudjanak készülni az "új évre"... Én a Villányi úti részen dolgozom, iskolásokkal, de fél évig voltam a korai részlegen is, szóval, ha azzal kapcsolatban van kérdés, utána tudok nézni, meg is tudom kérdezni...
És lehet, hogy egy-két gyereket is ismerek, ovin, korain, de iskolai részlegen nagyobb valószínűséggel. :)
Kellemes délutánt mindenkinek!
Előzmény: pönci (1942)
4Hópihe Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1949

uffff nagyon bingóóóóóó..

 eltenném az ötletgyüjteményem közé. leirnád rézletesen mit tettél belemilyen felirattal???

 nagyon szeretném.!!!!

a fadobozt kivülröl diszitetted??

Előzmény: pönci (1944)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1948
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1947
Talán most jó lesz.
Előzmény: pönci (1946)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1946
Sajnos túl nagy a kép,mindjárt lekicsinyítem és újra próbálkozom.
Előzmény: pönci (1945)
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1945
Íme egy kép az eredetiről:
pönci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 1944
Az ifjú pár pénzt kért mindenkitől ,így azon agyaltam,hogy ne a megszokott borítékos megoldást csináljuk,hanem valamiben elrejtve legyen,ami emlék maradhat. Az ötlet nem a sajátom egyébként,hanem az internetről szedtem,de a megvalósítás kétkezi munka ;-) A lényege ,hogy van egy kis faládikó,aminek osztott a belseje (ha nem osztott,azt meg lehet csinálni kis falapokkal vagy akár kartonpapírból az elválasztásokat) és ezekbe a fakkokba különböző tárgyak kerülnek felirattal kísérve,amik viccesek(pl. madzag és ragasztó- ha eltörött,ha tönkrement,talán még javítható vagy gyógyszer- ha a feleség nem akarja vagy mécses- hogy legyen mi őrizze a ház melegét...ilyesmik) és az utolsó fakkba kerül a pénz,ezzel a felirattal: a pénz nem boldogít,ha titeket sem,akkor küldjétek vissza. Nagyon megtetszett ez az ötlet és ha már a pénzt elköltik,a ládikó akkor is megmarad,sőt lehet,hogy azok a tárgyak már mindig emlékeztetik ránk őket valahányszor meglátják. ;-)
Előzmény: 4Hópihe (1943)
4Hópihe Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1943
mesélj mit agyaltál ki nászajándéknak??
Előzmény: pönci (1942)
pönci Creative Commons License 2010.08.08 0 0 1942
Köszönjük szépen a segítséget! Nagy öröm,ha szakember is van köztünk,aki elláthat minket gyakorlati tanácsokkal is. :-)
Én is szeretném a kislányomat elvinni a Petőbe,mert sok jót hallottam az ottaniakról.Egyenlőre a nyári szünet végét várom,hogy időpontot tudjak kérni.
Szívesen látunk itt minden anyukát,apukát és konduktort,gyógytornászt,na és persze orvost is (ha erre járna). Többen járnak is már innen a Petőbe,velük akár személyesen is találkozhatsz.Elnézést a tegezésért,de így közvetlenebbül tudunk csevegni és mivel írtad,hogy fiatal vagy vettem a bátorságot és így írtam.Ha esetleg zavar,akkor persze magázhatunk is.;-)

Bezs elfogyott a "csokító" tortád? Anyukám nevezte el így egyszer egy kicsit rondára sikerült kreálmányát,de az íze valami mesés volt és mivel akkoriban volt a tévében a csoki reklám: ronda ,de finom- rámondta,hogy ez is az.Azóta már csinált olyan sütit,nagyon szépen sikerült,de valahogy nem volt olyan íze,na azért megettük:-D

Hétvégén nekiálltam nászajándékot készíteni,egyszer-kétszer felmerült bennem a gondolat,hogy ideteleportálom Hópihét,mert neki mindig eszébe jut valami jó ötlet...végül megoldottam a dolgot,bár még nincs teljesen kész.

Remélem mindenki jól van és kipihente magát a hétvégén!
Előzmény: egy konduktor (1941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!