Az RTL klub híre szerint árnyékra vetődtek a TEK emberei, a lefogott szivar valamennyi cucca hatástalanított, legális volt. Gondolom azóta sincsenek neki szorulási problémái....
Egy Jaso FD minősítésű olaj szerintem sem lehet rossz. Azthiszem a Maki olaja is ilyen, csak nekem az volt a sok, mikor 2500 ft.-ot mondott rá, mikor Deskó azthiszem 1250-ért vette. Ne akarja már a dupla áron adni.
Én a Partner 2t-t használom. Amikor nézegettem a flakont, meglepett hogy Jaso FD szabványú és amúgy meg nincsen 2500 ft egy adagolós flakon. Ha ezt a szabványt tudja, rossz nem lehet:
"A JASO FD teljesítményszintet 2004-ben vezették be, mert a gyártók szerint a magas fordulatú, szélsőséges hőterhelésű motorokban dugattyú berágódást okozó kokszlerakódás képződhet. A problémát a JASO FD teljesítményszint által biztosított magasabb tisztító hatással küszöbölték ki."
Én csak azért vettem a SynPowert, mert nálunk a Maki boltba 2500 ft.-ot mondott a literes 2T olajra. Az autómba pont esedékes volt az olajcsere, és ha már ingyen kihozzák, gondoltam inkább veszek 3000-ért egy full.szint olajat.
Viharos széllökéses jóestét mindenkinek, na ma délután beszereztem a második LIDL-s metszőollót, na de nem tenném ezt szóvá hisz nem lenne benne alapvetően semmi különös hogy az ember vesz egy tartalék példányt, na de én is meglepődtem egy kicsit mikor a polchoz mentem és láttam hogy most van rávágós változat is,ennek örömére másodpéldányt olyat vettem szintén 990,- bagóért.
NA B+, nem hittem volna hogy az MTD Piroska még ilyen címeket is kap hogy ,,parlagfűírtó láncfűrész, meg hogy a kínait egy hörcsögarc reklámozza majd... :-DDDDDD
"Nekem a minősítés annyi, hogy a Husqvarna EZEKET a gépeihez árulja . Akkor valószínűleg pont olyan, amilyen kell . A papírt meg olvasgassa, akinek az kell ."
Ezt már a marketing mágusnak is megpróbáltam elmagyaráni, de nem értette. Az összes minősítés egy kalap szar. Befizet jó sok pénzt, Amerikában pl milliós tételt dollárban, és leírják egy papírra, hogy tökkirájj. Ahol ez a forgalmazás feltétele, ott mind a legjobb minősítésű. Ahol meg nem kell, ott mindegy. Nem gyengébb, csak a minősítése, mert nem akartak újra egy vagyont fizetni .Nekem a minősítés annyi, hogy a Husqvarna EZEKET a gépeihez árulja . Akkor valószínűleg pont olyan, amilyen kell . A papírt meg olvasgassa, akinek az kell . Egyébként meg európai leírás szerint rész szintetikus, amerikában meg full. Pont mint a Makita .
Hideg téli estéken maximálisan elmélyedtem a marketing útvesztőiben és megismerhettem végre a csodálatos egyszeri és megismételhetetlen dolmar magasztos és a mai napig töretlen fejlődését a Dolmar-hegyi kokós rúdtánctól kezdve egészen a full-csúcs DT-ig bezárólag.
Remélem semmit nem hagytam ki. :-))))))))))))))))))))))))))))))))
Na de viccen kívül,akkor most ez az xp milyen olaj?Azt tudom,hogy tökéletes(tudom,ez a lényeg),de mégis.....?És ha egyszer drágább mint az LS,akkor miért gyengébb a minősítése?
Tudom-tudom,hagyjam a picsába a filozofálgatást,menjek oszt vágjam tovább a gazt.............:-))))))))))))))))
Én még csak 4 éve kenem komolyabban a gépgyilkolást,de elég sokat mennek most már a gépeim,olyan heti 20 liter anyag fogy el.Persze ennek csak kábé az egyharmada keverék.Sose volt gondom az xp-vel,hacsak az nem,hogy fogalmam sincs,hogy ez most ásványi-félszint vagy fullszint.Egyszerűen nincs ráírva.
Az , hogy összefüggésbe hozható a használt olajjal a gép meghibásodása valószínűleg csak az én fejemben megszületett túlzott félelem volt. A gép gazdájával beszéltem azóta és azt mondta valami extrém könnyítés van vagy mi a hajtókar felső szeménél és az tört el .A mai napon vissza is tértem a full szint keverékre . ( Castrol Racing 2T 1:40 ).Csodák csodájára friss vagyok és üde és nem kell erőből vennem a levegőt pedig ment eleget ma is az 5000-es fűrészke.
Buche, az az 576-os Husi mennyit ment el a Full szint. Castrol olajjal, és biztosab attól állt be ? Mert utoljára én Valvoline SynPower 2T olajat vettem, és nem szeretnék így járni. Szóval érdekelnének a körülmények, hogy elötte mennyit ment, milyen olajjal, stb.