A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Már csak azt nem értem miért van még kint a termékek közt ! Ha nincs is belőle ! Úgy hogy fogom magam és holnap elmegyek a boltba és veszek valamit ami lesz !
És ez a bolt volt "Az Ország Boltja" 2014- ben. Hát akkor mit várunk a többitől.
Az egy dolog, hogy egy termék kifogyott. Miért nem veszik észre a megrendeléskor. Milyen szép lenne, ha azonnal válaszolnának, hogy elnézést kérünk a termék jelenleg nincs készleten. A balfék kapcsolattartónk elfelejtette a listáról törölni. Kérésére beszerezzük X nap múlva.
Behidaltam ! Hogy egy internetes áruházban nem lehet megbízni hát ilyen még nem volt az életemben ! A Szerszámkell nevű webárúháztól rendeltem egy fúrógépet a múlt hét csütörtökén és hiába vártam nem jött! Na ma írtam hogy mi lesz már várjak még vagy ne ,Hát jött a válasz ,miszerint nincs ilyen fúrójuk nem is lesz belátható időn belül igy nem küldenek ,és törölték a rendelésemet !!! Hát ilyen egy magyar webáruház ! Hát felrobbantam egy kissé !!!!
Szét szedtem ma a blekideki fúrót hát csak néztem ,se csapágy se normális motor benne ! A spiáter fogaskereket ledarálta a motor kis fogaskereke ,minden tele fém forgáccsal ! A tokmány valami bronz perselyben forog az agyon kikopva ,lóg az egész bele ,kuka helyett a szomszédnak ajándékoztam ,még néhány lyukat kibír neki a fagereblyék készítésekor !
Nos nálam is volt már olyan mikor nem a kulcsal vettem ki a fúrót. De ez talán egyszer fordult elő életemben de az viszon,hogy nem tudtam meghúzni az viszot többet. Ha nem huzza meg az ember becsületessen és egypárszor meg forog a fúró ,akkor megkopik a pofa és már többet megsem tudom húzni . Ez sajnos a fémesre is vonatkozik . Van rá élő példa jó pár aki már vett azóta új gépet tölem és csak kulcsossan kérte . A Dewaltnak vannak olyan kobaldos fúrója ami előfúr és 4es méretben és megy a 10átmérő egyből nos ezt még sosem sikerült csak kulcsos tokmányban használni .Igaz az az anyag 5 ös amit mindig át kell fúrni a gépeken.
A DP4010, már kinában készül (nemrég másik fórumon tettem róla képet is), és a kulcsos tokmány szorul,és van benne egy kuplung ami némelyik gépnél kézzel is lefogható,viszont ahogy "drotszamaras" írja gyorstokmányt ne.Legalább is a műanyagot ne, a fém házas már jó, de az egy más kategória.Igazából a cégnél a Makita HP1640 ami bírja a hülyéket is, az is román összeszerelés.
A makita gépek a Gép Deponál a legolcsóbb ! Vagy még nálam annál is jobb árakat tudok , ma is kértünk két akus gépre árajánlatot DTD146RF3J-D :bruttó104900 ből lett 74338 és a másik gépen is vagy 20 ezres megtakarítás .Ez azét már egy jelentős kedvezmény ,és még is garanciás gép + a 3 év is jár . De tényleg csak kulcsos tokmányost vegyél .
A 4010 és a 6412 legalább kulcsos tokmány van ,a gyors tokmányt megfogod bánni szerintem . A tokmány az eredeti Japán rajtuk de a gépet már a Romániában szerelik össze . Mint emlitettem én a 2070 J vettem 36745 ért . Persze neked is tudok segíteni ,de akkor Pestre kell feljönni érte . Ha megnézed a Gép Depo árait abból még lehet faragni ,de a +3 év gari az megmarad és ezt nem sokan kínálják ilyen kis gépekre is . Persze vannak ennél jobban is de nem ennyiért ! Mondjuk a tizenezerből már nem faragható . De pl akkus nyomatékos csavarbehajtó 104 ezerbő 74437 forintott . Ez már szerintem nem rossz.
Hát szeretnék ,de már elegem van a gagyikból ,és szeretnék valami használhatót kihámozni a sok fúrógépből ! Ma a vésőgépem halt be már nem pneumatikus csak úgy ütöget de nem halad ! Zsír meg folyik ki belőle ,holnap bérelnem kell valamit mert még vésnem kéne 20cmt betonban 40cm mélyen !
Ha valamit szét szednél ha tudsz készíts képeket ,és tedd be ide ! A blekdekit én is szét szerelem más megoldás nem nagyon van hátha lehet vele valamit kezdeni ,és meg próbálok készíteni valami filmet róla ! Bár szerintem vennem kell másik fúrót de hogy anyám ad-e rá valót azt nem tudom ,az biztos nekem nincs egyenlőre lóvém rá ! Gagyit meg nem veszek az már van !
Fúrógépek: 1. ultragagyi: nyöszörög az áttét, gyenge motor, koszmószerű tekercselés, papírvékony ház, amit nyitogat a gép fúrás közben, ja üt a tokmány.
2. közepes 3. Egy pöpec Bosch.
Mindháromban golyóscsapágy.
a tűgörgős csapágy nagyon drága, nagy teljesítményeknél érdemes. A siklócsapágy itt nagyon gáz, beszipkázza a koszt, melegszik stb.
A három flexből kettőt szétszedtem vagy 10 éve. Az AEG kúpkerekek szinte tükrösek, már kopásnyomokkal, a szupergagyi (már újkorában) a kúpkerekek ragyásak az öntési homoktól (?). Szétszedtem, hátha tudok rajta jobbítani, annyira nyiszogott és szétrázta a kezemet.
A technikai oldalt nézve a MAKITA 4011, 6413,6412-nél jobb szerkezetű gépet nem tudtam kihámozni ! De várok bármilyen beszkennelt fényképet vagy jól látható robbantott ábrát !