Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A következőben kérném a támogatásotokat. Adott egy Windows 10 Home aktuális frissítésekkel telepítve DELL Vostro 15 300 series, (service tag: 4rzkrj2) új notebook-ra.
Hallókészülék programozó szoftverek kerülnek rá, amik több asztali pc-n illetve notebookon üzemelnek évek óta. Az új notebook-on a telepítő programok egy része "Error 1309. Error reading file" hibával áll le, és olyan elérési úton keresi a telepítő file-okat, amik a telepítő állományokat tartalmazó könyvtárstruktúrában nem léteznek. Érdekes módon "program files" könyvtárat keres a telepítő mappán belül, és azon belül a file-okat, amik léteznek, de nem a hivatkozott mappában. Ugyanez a telepítőállomány áttéve egy másik számítógépre gond nélkül lefut, nem szól, hogy hiányzik bármi is.
Amivel próbálkoztam: Újratelepítés, rendszergazdai jogok adása mind a telepítőre, mind a C: könyvtárra, külső adathordozóról való telepítés.
Sajnos nemcsak egy telepítő állományról van szó, hanem sokról, mindegyik a hivatkozott "program files" könyvtárat keresi a telepítő mappában, ami ugye nem létezik, de a keresett állomány máshol a telepítő könyvtárstruktúrájában ott van.
A kezdetektől van Windows10-em, de a gyári filmlejátszóját még soha nem indítottam el. Ugyanez a helyzet a Groove zenelejátszóval, bár utóbbi párszor bepróbálkozott, amikor egy-egy rendszer frissítés után visszatolja a gyári beállításokra. Zenére amúgy csakis Winamp!
Te nem tudod, hogy mire van szükséged, mert egy megoldást szeretnél.
Akkor próbáljuk meg kitalálni, hogy mi lehet megoldás. :-)))
Igen, a megoldás évtizedek óta létezik, nekem még általános iskolában oktatták logika, majd később halmazelmélet keretében, majd az első reformok során úgy döntöttek, hogy ez túl bonyolult és már csak középiskolai tananyagba tették, ott is csak bevezetésként, mert nagyon időrabló a megoldást megtalálni.
Ami nekem kell, az még ennél is bonyolultabb, és a logikai feladatok során csak az alapoknál foglalkoznak vele "szöveges feladat" címszó alatt. Jellemzője, hogy egy mondatos állításokat tartalmazó szövegek vannak, és ezek alapján kell az összefüggéseket megtalálni.
pl: A. Egy alma lehet piros vagy sárga vagy zöld. B. Az asztalon van egy alma.
Következtetés: B -> A Az asztalon lévő alma piros vagy sárga vagy zöld.
Tehát van X számú állítás x számú szövegfájlban.
Nekem olyan program kell, amiben 1. definiálni tudom, hogy hányféle állítás van (A, B, stb.), 2. meg tudom adni, hogy melyik két állítás között van függőségi kapcsolat 3. A függőségi kapcsolattal rendelkezőkből szűkített listát csinálok 4. Az így készített listát a függőségek szerint sorbarendezem. (Értelemszerűen csak azok lesznek benne, amelyek között van kapcsolat, illetve, ahol több kapcsolat van, ott több, akár párhuzamos lista lesz az eredmény.) 5. A rendezett lista alapján megjelenítem a szövegeket. (párhuzamos listáknál szakaszonként vagy tabulálással vagy függőleges vonalakkal jelezve a kapcsolatokat)
Azt tudom, hogy ez biztosan nem adatbázis feladat, mert egyedi, logikai kapcsolatokat kell definiálni.
Nagyon ritkán az is lehetséges, hogy kétirányú kapcsolat is van, de a jellemző az, hogy a szövegek között egyáltalán nincs kapcsolat. Ezért az első lista azért kell, hogy kiderüljön, az X állítás közül melyek azok, amik között vannak kapcsolatok.
A kérdésem az, hogyan tudom ezt szövegesen megoldani.
Meg hát define "rendes" fejlesztő, ha itt eldobok egy kavicsot és már 6-10x szorzó is akad a számok közt havonta. Meg egyéb mambójambó, de ezt egy PHP 24 óra alatt könyvet félig sem elolvasott 12 éves diák simán összekalapálja így kár összehasonlítani komolyabb dolgokkal. És általában a komolyság meghatározza az árfekvést, éppen ezért nem sokan vállalnák. Úgyis éppen elég bajom van ezekkel a programozós gyorstalpalós átképzésekkel meg zöldrókával és a többivel, akik netről ollóznak kódokat, fogalmuk sincs összefüggésekről, elvárható dolgokról, biztonságról meg nem is beszélve. Nem tudom mi lesz így a világban, de jó eséllyel nagy cumi.
Ti biztos nem, de nyilván annak is van helye a világban. Ha az összeg feléért már akár komplett egyedi fejlesztést vagy webáruházat raknak össze amibe minimális dizájn belefér, akkor ez a 3 sor sem lehet sokkal több. Hasonlókat kutyafuttában még akár papíron is leprogramoznak csuklómozdulatnak és nyilván ez teljesen más kategória, mint mikor valami kenyérpirítónak az egyedi nyelvét kell reszelgetni mindenféle magas ügyféloldali követelményeknek megfelelve.
Végül is 20 éve programozók közt melózom, fél haveri kör onnan került ki, mellé kicsiben még webes bohóckodásaim is vannak PHP vonalon. Milyen életrajzra lennél kíváncsi? Külsősként is dolgoztam itt ott, legyen az pld. Avonnak a nagyvasas cuccok tákolása, vagy Logmeinnél "pár apróság", oszt elofordultam Epam felé, vagy éppen Evosoftnál a kenyérpirítók és a többi. Kérdés milyen nyelv és milyen szinten, de ha Face csoportban körbenéz akkor egy unatkozó kismama webről szerzett kóddal is összerakja 10ezresért. Haver már mesterséges intelligenciát tanít focizni, Ő nem rakja össze semennyiért. Aztán jobban meggondolva biztos van 5 méteres körzetedben olyan eszköz, aminek a kódjával kapcsolatba kerültem. Azt hiszem ezek alapján sejtem mennyi a fizu. Azt nem merem írni, hogy ha akarom akkor pontosan meg is nézhetem, mert az már visszaéléses jogi eset lenne. Marad a kocsmai hírszerzés, Vay a cigiszünet.
A megnyílvánulásaidból azt következtetem le, hogy hirtelen 1 egész tanfolyamnyi irományt kéne ide bepötyögnöm, amire hirtelenjébe nem vállalkozok. Azért lehet, hogy később 1-2 felvetésedre azért majd reagálok.
A Win10 gyári lejátszójának (ez)idáig egyetlen előnyét észleltem. Amennyiben az iGPU DirectX 12-vel párosul (ha nem használsz egyéb, dedikált VGA kimenetet), a lejátszás képminősége (messze) felülmúlja az egyébként minden szempontból megfelelő VLC lejátszóét – bár hozzá tenném, hogy e tapasztalat a VLC 2.xxx verziójáig volt egyértelmű, szemmel is érzékelhető.
A Win10 gyári lejátszója a mai napig nem képes felismerni/hasznosítani a VLC által (is) csípőből értelmezett szöveges kiterjesztéseket – ez talán valamiféle szabványkövetés rögzült, de ez esetben inkább (vélten) diktált következménye… de mindig ez van, ha valaki monopolhelyzetbe kerül.
Szerintem a Win10 gyári lejátszója, még így is oké. Nem mindenki, nem mindenre (nem mindenáron) alkalmas. És ez, talán (ma már) lehet(ne) célkitűzés is!:-)
A Win10 gyári filmlejátszóját (nem a mediaplayert) meg lehet valahogy mókolni, hogy automatikusan (logikusan) a filmmel egyező könyvtárban keresse a filmmel megegyező nevű srt-fájlt, ne egy utoljára megnézett akármilyen könyvtárban?