Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6125
Kedves Bala és bm6 13

KÖSZÖNÖM!
bm613 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6124
A közös képviselői megbízatásodhoz szerintem nem kell szerződés. Én csak a közgyűlési jegyzőkönyvet vittem a bankba és az APEH-hoz is, és elég volt nekik.
Előzmény: erdosf (6122)
bm613 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6123
Kíváncsi vagyok, mennyi pénz marad nálad, ha a könyvelőt kifizeted... Ekkora házban egyszerűen nem lehet annyit elkérni, hogy neki meg neked is jusson elég.
Előzmény: erdosf (6122)

erdosf Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6122
A BT-nek, természetesen van papíron egy kültagja is :) De gyakorlatilag én végzek csak egyedül benne munkát, mint beltag és egyben ügyvezető. Azért gondoltam, hogy számlázok a BT-n keresztül, mert amúgy sincs sok bevétel és így adózásügyi szempontból talán jobban jönnék ki, mint magánszemélyként a tiszteletdíjjal.
Amit lényegesnek tartok megjegyezni: a ház olyan közös képviselőt akar, aki egyben ellátja a házfelügyelői-gondnoki tevékenységeket is. Bármennyire bátorítanak itt a fórumban sokan, a könyvelést akkor sem merem első körben bevállalni.
Azok alapján, amiket leírtatok a következő megoldást látom a számlázásra és megbízásokra:
A társasháznak szerintem akkor három 3 szerződést kell kötnie:
- egyet a könyvelőcéggel, aki számla ellenében megfelelő díjért végzi ezt a tevékenységet;
- egyet a BT-mmel, aki ellátja a gondnoki teendőket megfelelő díjért, és építményüzemeltetésről (SZJ: 81.10) ad számlát;
- további egy szerződés szükséges velem, mint magánszeméllyel, aki díjazás nélkül vállalja a közös képviseletet. (Lehet, hogy ez utóbbihoz nem kell szerződés és elég csak a közgyűlés jegyzőkönyvében rögzíteni?)

Szerintetek működőképes ez így?
Előzmény: kképvisel (6106)
Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6121
Kiosztasz szép színes lapokat a TH-nak megfelelően, csak egy tulajdon egyet kap !
Szavazáskor összeszámolod külön-külön a színeket szorzol és meg van, TH-ra .
Jelenléti kiosztásánál adod ki a cédulákat.
És speciel táblázatkezelőben végzem, kicsit lassabb név szerint, de örökélet , mivel minden szavazatra van egy munkalap, számolás meg automatikus, jegyzőkönyv mellé nyomatat ható , statisztika stb.

ÜDV Bala
Előzmény: Törölt nick (6119)
bm613 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6120
Szólj nekik. De ha mégis többen szavaznak, akkor is egyet számolj.
Előzmény: Törölt nick (6119)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6119
köszönöm....
ez a valóságban hogyan valósul meg?
Fel kell hívni a figyelmüket, hogy lakásonként csak egy ember szavazzon, függetlenül attól,hogy hányan vannak jelen adott lakásból?
Előzmény: bm613 (6117)
ambosz Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6118
Akkor nem fizethette be a közös képviselő a gondnok munkaviszonya utáni Járulékokat ? A közös költségből fizetjük a közösen használt áramot és a vízórákon kívüli víz fogyasztást. Az üzemelési számlánkon mindig kell pénznek lennie.

Az APEH rögtön Végrehajtást rendel el vagy előbb felszólíthat a fizetésre?
Előzmény: Bala_az (6115)
bm613 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6117
Egy lakás csak egyszer szavaz. És ami fontos: tulajdoni hányadot kell nézni, nem sima darabszámot!
Akinek két lakása van, annak a szavazata természetesen mindkettőnek a tulajdoni hányada alapján számít.
Előzmény: Törölt nick (6113)
bm613 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6116
11 lakásnál nem hiszem, hogy elérné.
Előzmény: kképvisel (6112)
Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6115

Adótartozás TB tartozás
Közüzemi tartozás adóformájában behajtható
Előzmény: ambosz (6114)
ambosz Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6114
Tisztelt Fórum Társak !

Milyen esetben rendelhet el az APEH a TÁRSASHÁZUNK egésze ellen Végrehajtást?

A volt gondnoki lakást egy cégnek bérbe adtuk és a jelenlegi gondnok a társasházzal
munkaviszonyban áll.

Előre is köszönöm válaszotokat!
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6113
Sziasztok
szeretném megkérdezni, hogyan zajlik a szavazás a közgyűlésen...

pl. van 30 lakás 66 tulajdonos... vannak lakások egy, kettő vagy több, mint két tulajjal.

A jelenlétire mindenki felírja a nevét, de ha egy lakásból több tulaj részt vesz a közgyűlésen, szólni kell, hogy csak egy szavazzon?
(A gyűlés az előtérben zajlik, ott ácsorgunk egy csomóban, nehéz követni, h egy lakásból hányan szavaznak.)

amúgy a társasházkezelő ezzel nem bajlódik, aki felteszi a kezét, azt beleszámolja....

de most én szeretnék közgyűlést összehívatni és tudni szeretném pontosan hogyan zajlik.

Még egy kérdés: vagy egy ffi, aki egy lakásnak teljes egészében a tulaja, egy másik lakáson pedig négyen osztoznak. Tőlük soha senki nem jön közgyűlésre, de ha jönne, jól gondolom ugye, hogy lenne 1 szavazata a saját lakása után és lenne 1 szavazatuk a közös lakás után (meghatalmazás alapján)

előre is köszönöm a segítséget!
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6112

Ha a tisztelet díj összege nem éri el a minimál bér 30 %-át, akkor elég az Szja és az eho, de ha eléri, akkor fizetni kell a járulékokat is.

És ami nagyon fontos, nem megbízási díj!!!

Előzmény: bm613 (6109)
mammus Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6111
Előzmény: mammus (6110)
mammus Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6110

Az Easy Study cég szervezett könyvelők részére szemináriumot "Társasházak gazdasági ellenőrzése" címmel, és azoknak a névsorát felteték az oldalukra, akik ezen a szemináriumon résztvettek.

Itt lehet keresni olyan regisztrált könyvelőt, aki a társasház könyvvizsgálatát elvégzi. Hátha ez segít valamelyikötöknek könyvelőt találni.

bm613 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6109
Hagyd a számlát, vegyél föl megbízási díjat, mint magánszemély. Vonni kell az SZJA-t, és a most 11-ről 27 %-ra emelkedett eho-t, a többi megy a zsebedbe.
És vállald el mindenestül, különben lószart sem fogsz kapni érte, mert a nagy része megy a könyvelőnek. Egy ekkora házban nem nagy dolog mindent rendesen számon tartani, és a bevallás sem bonyolult. Ha van a háznak valami bevétele (mondjuk közös tulajdonból bérbe adott helyiség), akkor az talán megnehezítheti egy csöppet, de csak egyszer kell hozzáértővel konzultálnod, hogy mit kell tenni, aztán már minden hónapban ugyanazt a bevallást csinálhatod, kb. 5 perc munkával, ha nincs változás.
Előzmény: erdosf (6101)
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6108

Bocsi, hülyeséget írtam, a munkaszerződés nem önálló tevékenység.

Adózás szempontjából nem mindegy.

Előzmény: kképvisel (6106)
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6107
A kisösszegű kifizetés nem lehet rendszeres és folyamatos!
Előzmény: Bala_az (6104)
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6106

A közös képviselő és a gondnok két külön fogalom.

A közös képviselő választott tisztségviselő, és tisztelet díja van.(nem önálló tevékenység)

A gondnok megbízási szerződés, vagy munkaszerződés alapján végzi a feladatait. (önálló tevékenység)

Ha közös képviselőnek választanak, ne keresd a kiskapukat, jogszerűen nem számlázhatsz.

Vagy intézőbizottság, vagy közös képviselő.

Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6105
http://www.mobilkonyvelok.hu/2009/05/megbizasi-dij/

no hogy ne ollózgassak , szóval ezt kell-kellene választanod
Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6104
Ez meg lemaradt .
Vagy IB (intézőbizottság) vagy K.K nem és !
Azaz IB elnöke ugyan azok a jogok é kötelezettségek terhelik, mint a K.K-t (jogilag ugyan az )
A tiszteletdíjat nem mint BT hanem mint személy veszed fel !
Amúgy a felvető tustelet díj , mérteke még több is mint amit 11 ingatlan után , hivatalból egy K.K kérhet , azaz semmi gond. Majd adózol külön.

No most jöhetnek a könyvelők, ugyan is van ez a kisösszegű kifizetés is, így egyik részét így is felveheted.
Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6103
tekgi.unideb.hu/DokFiles/nyilmegbdfizhez2010.doc ez kő majd
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6102
Egyszemélyes BT?
erdosf Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6101
Először is köszönöm eddigi válaszaitokat.
A helyzet az, hogy nekem egy egyszemélyes BT-m van, nem pedig egyéni vállalkozásom. A gazdasági társaságoknál tudomásom szerint újabban csak az APEH-nél kell bejelentést tenni, ha egy újabb tevékenységet akarnak folytatni. (Tehát nincs vállalkozói igazolvány.) Ezzel kapcsolatban megnéztem, hogy a TEÁOR’08-ban valóban még a társasházi közös képviselethez és a társasházi lakóingatlan-kezeléshez hasonló tevékenység sincs. (Olyan sincs, hogy tiszteletdíj :) ehez miről kellene számlát adnom?) Ilyet találtam csak például, hogy építményüzemeltetés (81.10) vagy ingatlankezelés (68.32). Az előbbihez szerintem nem kell semmiféle végzettséget igazoló okirat, az utóbbiban nem vagyok biztos.
A kérdésem tehát, hogy a társasház egyik lakásának tulajdonosaként elláthatom-e én a közös képviseletet és gondnoki feladatokat, úgy, hogy mondjuk a BT-k építményüzemeltetésről ad a társasháznak számlát? Ez nem üzletszerű társasházkezelésnek számít? A társasházi törvényből ez nem derül ki számomra. (A könyvelési és bevallási feladatokat egy erre hivatott cég végezné, külön szerződéssel. A ház kicsi, csak 11 lakás, de első közben semmiképpen nem merném elvállalni a könyvelési és bevallási feladatokat is.)
Olvastam a törvényben azt is, hogy a közös képviselő feladatkörét a társasház intézőbizottságának elnöke is elláthatja. Mikor van értelme egy ilyen intézőbizottságnak? Ha van intézőbizottság, akkor is kell közös képviselő?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Előzmény: Bala_az (6088)
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6100

Bala az!

Rossz úton jársz, hallgass kucsimukára.

És tényleg befejeztem ezt a témát!

Előzmény: Bala_az (6098)
kképvisel Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6099

kucsimuka!

Én úgy gondolom, nem a "vak ló" bátorsága szerint jártam el, és mindent megtettem, megteszek azért, hogy törvényesen végezzem a társasházkezelést, amihez szerintem a kezelt házak könyvelése is hozzá tartozik, a már többször leírt jogszabályi feltételek mellett.

Kharmiene1 viszont folyamatosan arról próbál meggyőzni bennünket, hogy jogszabály ellenesen végezzük az általunk kezelt házak könyvelését.

Ezért kértem, hogy egyértelmű törvénnyel támassza alá az állítását, álláspontját.

Ennyit akartam, és nem többet.  Az egyértelmű kérdésre, nem kaptam egyértelmű választ, sok mellé beszélést viszont igen.  A leírtaktól nem lettem okosabb, viszont egy csomó időmet elvett. Megyek, és inkább könyvelek. J

Előzmény: kucsimuka (6093)
Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6098
6311 - Adatfeldolgozás, web-hoszting szolgáltatás (TEÁOR)

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- az infrastruktúra kiépítése a tárhelyet biztosító (hosting), adatfeldolgozó és kapcsolódó egyéb hálózati szolgáltatáshoz
- a speciális tárhely szolgáltatás, mint:
- web hosting,
- on-line adat- vagy tartalomletöltési (streaming) szolgáltatás
- felhasználói tárhelyszolgáltatás,
- egyéb felhasználói szolgáltatás,
- általános időmegosztásos szolgáltatás a központi számítógéptől a felhasználók felé
- az adatfeldolgozás:
- az ügyféltől kapott adatok teljes feldolgozása
- jelentések összeállítása az ügyfél adataiból
- adatrögzítés
Előzmény: Bala_az (6097)
Bala_az Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6097
Az egyszeres könyvelés alá tartozó gazdálkodó a naplófőkönyv vagy más, a követelményeknek megfelelő nyilvántartás vezetésével köteles eleget tenni

HUN van itt hogy könyvelek ??!! akár pénztárkönyvet is vezethetek , mert ninc meghatározva , hogy az nem elegendő.

Nos, hagyjuk !
kérd ki az APEH-k véleményét kérve, hogy csak az egyszeres könyvvitelere szorítkozzon !
Előzmény: kucsimuka (6096)
kucsimuka Creative Commons License 2010.02.10 0 0 6096
A tevékenységnek megfelelő szakágazat a 6832. Csak ez alatt meg nem számlázhatod a könyvelést. És ami meg odatartozik az a könyvelői munkakör jellemzője. (kivéve a recepció)

Szóval... próbálkozz még!
Előzmény: Bala_az (6095)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!