Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47756

Az Arbat boltokban! Hozjájuska a márkája, nagyságrenddel jobb minőség a Kotányinál és társainál.

Előzmény: apeeng (47747)
szkati Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47755

Ma nekem résztelt csirkemáj, férjnek sült csirkecomb, mindkettőnknek rizi-bizi

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47754

Ma gombapaprikás tésztával, holnap maradék gulyásleves, káposztás kocka.

szkati Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47753

Én hasonlóképpen jártam. Vadast főztem, nem volt babérlevelem, és elszaladtam a legközelebbi kisboltba, ahol csak őrölt babérlevelet kaptam. A lejárata 2020 volt, de se íze, se bűze.

Előzmény: apeeng (47747)
apeeng Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47752

húúú...ezt tényleg nem néztem. A nejem is ezt mondta, mert mi másért nem volt a levelekben semmi  "lélek"..  még az is felmerült, hogy a külsőre ugyan tetszetős leveleket "túlszárították", és kiment így  belőlük a szusz..

 

köszönöm a tanácsot.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (47751)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47751

A szárított fűszereknek is van lejárati (minőség megőrzési) ideje, érdemes megnézni.

Lehet, hogy egy évek óta raktárban elfekvő tételbe nyúltál bele.

 

Előzmény: apeeng (47750)
apeeng Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47750

Köszönöm, megyek megveszem.

Előzmény: Bubo.Bubo. (47748)
ketyo61 Creative Commons License 2019.03.06 0 0 47749

Bableves fustolt csulokkel, csipetkevel. 

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2019.03.05 0 0 47748

a Kotányi fűszer általában megbízható, ugyan drága

de a Horváth Rozi sorozatban sem csalódtam még

Előzmény: apeeng (47747)
apeeng Creative Commons License 2019.03.05 0 0 47747

Tiszteletem.

 

Pasi vagyok, tehát ne csodálkozzon senki. Elfogyott a babérlevél, nosza vettem egy nagyáruházban..külsőre megnyerő volt, ára is száz alatt, úgyhogy semmi gyanús.

 

aztán nekiláttam főzni..szagolom a babérlevelet, semmi...aztán a többit is.....  ez valami új, gondoltam, és bátran beletettem a leveskébe kettő szép levélkét(biztos, ami biztos)...

 

sem íze, sem illata..   tanácsot kérnék tisztelettel,  hol találok jó babérlevelet (Budafok)illetve pontosítok...melyik az igazi?

 

köszönöm.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 47746

Tavaszi zöldségleves a tegnap készült alapléből kimentett csirkehússal, túrógombóc, tejfölkrém.

 

 

költekező Creative Commons License 2019.03.04 0 0 47745

Tojásleves, tökfőzelék, pörkölt.

nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.04 0 0 47744

Ma tojásos nokedli, szívsaláta, holnap zellerkrémleves, grízsmarni.

 

szkati Creative Commons License 2019.03.04 0 0 47743

Fokhagymás tarjaszeletek nekem spenóttal, férjnek rizi-bizivel és savanyúsággal.

Holnapra csirke aprólékleves csinálok sok zöldséggel, grízgaluskával.

homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47742

ez utobbi az igaz :)

Előzmény: Boarhunter (47730)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47741

Igen, persze. Jó, megpróbálom. Végülis a zsiradék nélkül sütött libamáj is bejött. (S. Viktor szakácskönyvből.)

Előzmény: nagypapi51 (47740)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47740

Azt.

Gondolom, előtte minimálisra csökkented a víztartalmát és nagyjából leszárítod-.

 

Előzmény: Caipi (47739)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47739

Azt a  csuromvizes izét? :( 

Előzmény: nagypapi51 (47737)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.03 -1 0 47738

A "salmon belly" közkedvelt sushi alapanyag, épp a zsírossága miatt.

A bőr és az izom között a képeken is látható a fehér zsír réteg.

Előzmény: Caipi (47733)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47737

...Persze egy felolvasztott filé zsiradékban teljesen máshogy viselkedik, mint egy friss anélkül...

Egyszer próbáld meg egy hibátlan tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül sütni. Meg fogsz lepődni.

 

 

Előzmény: Caipi (47734)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47736

"Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) statisztikái szerint a tenyésztett lazac telítettzsír-tartalma a vadlazachoz viszonyítva aránytalanul magas. Amellett, hogy a vadlazac teljes zsírtartalma átlagosan 20%-kal kisebb a tenyésztett lazachoz képest, a vadlazac 33%-kal több omega-3 zsírsavat és átlagosan 20%-kal több fehérjét tartalmaz."

Most igen sokat megtudtam a vad- és tenyésztett lazacokról, és a hűtében levő az tényleg vad, méghozzá gorbusalazac. 

Előzmény: Caipi (47735)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47735

Na ennek most utánaolvastam, azt írják, ez a tenyésztettre áll fent, a vadra nem, én meg csak az utóbbit veszem. Már ha hihetek a dobozok feliratának. 

Előzmény: H_G (47732)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47734

Persze egy felolvasztott filé zsiradékban teljesen máshogy viselkedik, mint egy friss anélkül. :)

Előzmény: nagypapi51 (47731)
Caipi Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47733

Tőlem lehet, bár nekem csak fehérje csapódik ki, de mivel Boarhunter azt írta, hogy a hasa zsíros, meg a bőre alatt is van egy zsírréteg, én csak arra reagáltam, hogy az én filéim nem olyanok. 

Előzmény: nagypapi51 (47731)
H_G Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47732

Persze, hisz' szabad szemmel is lehet látni két piros között a fehér zsír-csíkot.

 

Előzmény: nagypapi51 (47731)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47731

...Én részemről csak és kizárólag a (...) zsírtalan, bőrtelen darabokat használom...

'Megnyugtatlak', a lazac húsában több zsír van, mint a bőr és a hús között.

Én száraz serpenyőben sütöm, a bőrös oldalán alig enged zsírt, da amikor megfordítom a húsos felére, ott jön igazán.

 

Előzmény: Caipi (47724)
Boarhunter Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47730

A nyáron, szabadvizen fogott afrikai nem rossz. Télen borzasztóan összezsúfolva, gyakorlatilag saját ürülékükben tartják őket, ilyenkor nagyon büdösek.

Amúgy meg étteremben simán megetetik veled szürkeharcsaként. Vagy legalábbis megpróbálják.

Előzmény: homerx (47729)
homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 1 47729

afrikait sosem eszunk. inkabb a zsiros szurke.

Előzmény: Boarhunter (47713)
homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47728

tegnap marhapori volt, ma rantott sertesmaj lesz. nagy kedvencem!

homerx Creative Commons License 2019.03.03 0 0 47727

hehe, tenyleg ki lehettek ehezve magyarosch kajara :) azert en ertekeltem volna a tengeri herkenytyuket :)

Előzmény: szkati (47712)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!