Én hasonlóképpen jártam. Vadast főztem, nem volt babérlevelem, és elszaladtam a legközelebbi kisboltba, ahol csak őrölt babérlevelet kaptam. A lejárata 2020 volt, de se íze, se bűze.
húúú...ezt tényleg nem néztem. A nejem is ezt mondta, mert mi másért nem volt a levelekben semmi "lélek".. még az is felmerült, hogy a külsőre ugyan tetszetős leveleket "túlszárították", és kiment így belőlük a szusz..
Pasi vagyok, tehát ne csodálkozzon senki. Elfogyott a babérlevél, nosza vettem egy nagyáruházban..külsőre megnyerő volt, ára is száz alatt, úgyhogy semmi gyanús.
aztán nekiláttam főzni..szagolom a babérlevelet, semmi...aztán a többit is..... ez valami új, gondoltam, és bátran beletettem a leveskébe kettő szép levélkét(biztos, ami biztos)...
sem íze, sem illata.. tanácsot kérnék tisztelettel, hol találok jó babérlevelet (Budafok)illetve pontosítok...melyik az igazi?
"Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Felügyelet (FDA) statisztikái szerint a tenyésztett lazac telítettzsír-tartalma a vadlazachoz viszonyítva aránytalanul magas. Amellett, hogy a vadlazac teljes zsírtartalma átlagosan 20%-kal kisebb a tenyésztett lazachoz képest, a vadlazac 33%-kal több omega-3 zsírsavat és átlagosan 20%-kal több fehérjét tartalmaz."
Most igen sokat megtudtam a vad- és tenyésztett lazacokról, és a hűtében levő az tényleg vad, méghozzá gorbusalazac.
Tőlem lehet, bár nekem csak fehérje csapódik ki, de mivel Boarhunter azt írta, hogy a hasa zsíros, meg a bőre alatt is van egy zsírréteg, én csak arra reagáltam, hogy az én filéim nem olyanok.
A nyáron, szabadvizen fogott afrikai nem rossz. Télen borzasztóan összezsúfolva, gyakorlatilag saját ürülékükben tartják őket, ilyenkor nagyon büdösek.
Amúgy meg étteremben simán megetetik veled szürkeharcsaként. Vagy legalábbis megpróbálják.