vajon találkozott márközületek a következő jelenséggel valaki?:
A műszeregységben lévő vízhőfok jelzőm belustult úgy veszem észre. Az eddigi kb 2-3km után beállt kb függőleges állás helyett, most egészúton még csak meg sem mozdul. ( ez kb 20km vidék-város vegyes) Először csak a 2-3km-ből lett a duplája, de mióta termosztátot cseréltem (bár nem hittem, hogy rossz) azóta szinte semmit nem mutat. A vízgombáról levettem a csatit, akkor kigyulladt a hibajelző, és elindult a ventillátor. Ha visszadugom leáll, és elalszik. A motor rendesen melegszik, kb a szokott táv megtétele után beáll a 750-es fordulat. A meleget is úgy fújja mint máskor. Ma nem állítottam le mikor haza értünk, rövid idő múlva elindult a mutató, és fel is ment függő állásba. Lehet a vízgomba nem ad kellő jelet? Ha jól tudom ez ellenállás különbség elven működik.
Igen hát ilyen kissebb értékű alkatrésznél nem sok az eltérés aaz árak tekintetében. Jelen esetben inkább a lakhely határozza meg a vásárlás helyét.
Mert a CROMAX is 12 eft alatt 1200 ft futár költséget számláz. Ha nincs a közeledben boltjuk akkor meggondolandó egy ilyen alkatrész rendelés.
A drágább dolgoknál érdemesebb körűl nézni. Mert pld. hiába van nekem nagy kedvezményem itt Szegeden egy eu-s hálózattal rendelkező boltban, amikór
a kiinduló ára olyan magas hogy egy ködfényszórót kedvezménnyel is 3eft-val drágábban adta volna mint a fent emlitett üzlet. Ez a beszerelői kedvezmény is
néhol, hangsúlyozom néhol egy nagy vevő csalogató ugyan igy mint még sok más.
Nézd meg a CROMAX honlapján,ott találtam 800 pár forintért darabját jobbos balos külön külön ,szerintem jó ár,és át lehet venni a webes rendelést bármely vidéki boltjában is.
Mikeppen kellett kicserelni? Gyengebbek es az en kedvemert lehetne kicsit reszletesen :)
Kellett hozza venni meg valami plussz alkatreszt, csovet? Most rendeltem es 2050 Ft parja. Holnap delutan meg is lesz.
Csak a tudatlansagom eloszlatasa erdekeben: az A Zafira diesel motorja nem PSA volt? Egy kollegam 2.0 DTI A Zafirajaban egy muanyag atvezeto elengedett es a Peugeot hasonlo motorjabol tettek bele passzolo cserealkatreszt.
Jó, jó, csk kérdés, hogy mennyire lesz érzékeny ez a motor? Már a B ZAfira motorja is környezetbarátabb, mint az A Zafiráé, és mennyivel több baja van!
Lehet, hogy álandóan gond lesz vele, pl. a koromtalanítás meg a hasonlók. :(
Igen, ez olyan, csak itt külön kell megvenni a jobb és bal oldalt. Közben megtaláltam, tavaly március 25.-én rendeltem a 3 garnitúrát EUR 26.07-ért szállítással együtt. Egy pár nap alatt itt is volt.
Tényleg tovább tart egy tartály ablakmosó és nagyon szépen beteríti az ablakot. Én is elfogadnék hátulra is! :)
Valóban meggondolandó. Ha esetleg többet rendelnénk, akkor biztos kedvezőbb a termék ára, bár nem tudjuk, hogy 1 db mennyibe kerülne. Ehhez tudni kéne minden paraméterét a gázrugónak.
Ez lehet hogy olcsóbb lessz egy kinti rendelésnél.
rpvTECNIK:HU mint gyártó lehet hogy rugalmasabb, és 1db rendeléssel is foglalkoznak, ráadásúl ha elszámoltad az erőt és alul méretezted, visszajuttatva után töltika megfelelő KP-ra. Nem kell másikat venni. Ráadásúl ez Bp-n van.
Köszönöm szépen a tippeket megnézem az Ebay-t és persze a hazai boltokat meg a bontót is ami költség hatékonyabb és megfelelő paraméter arrol beszámolok.
Még egy kérdés a B zafira hátsó ablak spricnije állítható-e mert nem igazán oda spriccel az ablakra hanem párhuzamosan előtte fújja az anyagot.??
Nemrég derült ki, hogy az egyik kollégám H Astrájábán egy CD70-es navi "kallódik". Szó szerint kallódik, mivel GID-del szerelt, ráadásul nincs is hozzá Magyarország CD-je a tulajdonosának, ezért abszolút nem használja a navigáció részét...
Javasoltam neki, hogy mivel nem használja ki a cucc tudását, érdemes lenne kicserélni egy CD30MP3-ra ezt meg eladni... Amennyiben valakit érdekel (pl. egy CD30MP3-ért cserébe a megfelelő mennyiségű "pénzmag" ráfizetésével) írjon és összehozom a tulajjal. A fejegység egyébként "sötétszürke" színű... Árnyalja a helyzetet, hogy a kocsi biztonsági kódja nincs meg, mivel Németországból lett anno behozatva, a kód meg lemaradt valahol... Ennek a hivatalos pótlása, még plusz kiadást jelent (kb. 10.000 Ft) a tulajnak, de ez legyen az Ö problémája... Ha megfelelő ajánlatot kap, szerintem ez is belefér...
Ez a felni besz@rás. Háttérképnek való, vagy csak úgy nézegetni, gyönyörű. Nekem a csúcs a 18-as 11 küllős (ez is arra hasonlít), és a 18-as 5 homorú küllős.
A legtöbb ebayes eladó nem írja ki alapból, de ha megkérdezed, akkor megadja a szállítás költségét Magyarországra. Egy Zafirás ismerősnek renedeltem már én is ebayről ezt/ilyen kitámasztót.
Az áron is látszik, hogy még erősen gondolkozom azon, hogy egyáltalán eladjam-e a kerekeimet, olyan szépen "összevásroltam" őket tavaly... Topiktársaknak egyébként jelentős kedvezmény... Vagy adjon helyette valaki 18-ast...
Pár évvel ezelőtt én is megcsináltam teleszkóposra a reaktortetőt. Apósom C Corsájának, meg faterom G Astrájának a csomagtér teleszkópjait néztem ki (csak, hogy eredeti Opel/GM cucc legyen). A C Corsa mérete volt megfelelő. És bár adja magát, de nem szereltem ki após autójából, hanem bontóban vettem egyet, a két eredeti gömbfejjel. Szögvasból faragtam ki az alsó és a felső tartót, igyekeztem a motortértartó zsanér méretére igazítani, és ahogy a videón is van, anya le, szögvas darab fel. Az alsó pont a lámpához közelebb eső sárvédőcsavar lett. Nem tudom, hogy a többi gázrugó milyen, de a gyári a végén lassít. Szóval ha felnyitom, félúton el lehet engedni, és a teljes nyitáshoz közel pedig lassítva megáll. Kicsit magasabbra nyílik, mint a pálca kitámasztóval, és az lecsukásnál 5 centivel a vége előtt el lehet engedni, és a saját súlyától lecsukódik.
Tudnál adni egy ebay-es linket a teleszkóphoz? Vagy legalább, hogy milyen néven kerestél rá? Lehet, hogy ezt is érdemes lenne egyszerre többet rendelni, mint anno a fúvókákból, persze, ha érdekel mást is.
Régebben Egri Finom szerelvény gyár, napjainkban LÉDEM KFT gyártja kis hazánkban ezeket a gázteleszkópokat.
Alapvetően három tényező határozza meg a felhasználás paramétereit. L= hoszza, N=KP mekkora erő súly mozgatására ,megtartására képes, és a rögzités tipusa, a videón látható faudi fejes,vagy az egyszerű rőgzitő
csapon sasszeggel biztositós változat. Kisérletezős módszer hogy az ember megtalálja az adott helyre illőt, elsősorban az erő miatt. Ha túl erős indokolatlanúl fesziti a zsanérokat, ha gyenge akkor meg minek van.
Engem is iritál hogy az előző 97-s Vectrám gyárilag teleszkópos volt,ezzel szemben a 2004 Zafin meg emelgetni és támasztgatni kell a gépház tetőt.
A videót látván lehet hogy beszerelek az enyémbe is egy párat, csak meg kell tudni határozni hogy milyen erős legyen hogy optimálisan betőltse a funkcióját.
Autós boltok forgalmaznak ilyet ,mert a hátsó ajtón is ilyenek vannak, ezeken mivel már korábban cserélték UNIXos márka cimke van adatok nélkűl. Pedig ez támpont lehetet volna egy gépház fedő alátámasztásához KP szempontjábol. OPC-007-s Kollégát megkérdezzük hogy ő hány KP-st rakott az eggyik oldalra,és ez már egy viszonyitási alap lehet a B Zafi kategóriában de lehet hogy nekem is.
Én használok ilyeneket műhely és egyébb ajtók csukott és nyitott állapot fixszen tartására, egyszerűen nagyszerű, nem kell kitámaszgatni az ajtot és kisem nyilik magától.
Én az Ebay-ről vettem,féltem tőle hogy mivel nem gyári nem fogja elbírni a motorhátzetőt,de kellemesen csalódtam mikor beépítettem a balost ugyanis 1 db is tökéletesen megtartja,így ha csinálok valamit a motortérbe sokkal kényelmesebben elférek,mondanám hogy eladom a maradékot,de mi van ha egyszer csak megadja magát ,akkor megint vegyek egy garnitúrát !!!
.....Más.....Sokan szkeptikusan fogadták az ötletem és azt mondták " úgy se tudom megoldani",na szóval a tetőantennáról van szó,sosem tetszett,hogy teljesen kilóg az autó "szép "vonalából,de nem találtam valami pici szolidat, amival meg lennék elégedve, és jött az INSIGNIA féle cápauszony antenna,na szóval ezt építettem be ,na és bekerült az ablakmosó spricni is ami nem 2x2 csíkban nyomja a szélvédőre a folyadékot hanem permetezi ,ezáltal egyenletesebben töröl és kevesebbet folyadékot fogyaszt!
Nem ellenőriztetik a gépeket, centrírozzák a sáros felnivel együtt.
Két sztorim is van,
egyik: egészen egyszerűen a frissen fényezett felnim (nem a zafiét) 5 küllője közül az egyiket szépen telibe (de tényleg rendesen a küllő közepén) nekiverte a centírózógépnek. kb 5 mm-nyi teljesen szembetűnő hiba.
másik: defekt a zafin, éppen átért az apró szög, tűszúrásnyi lyuk a légzáró rétegen, erre elkezdi köszörülni a gumis, hogy jobban megtapadjon a folt. Erre a marhája egy kétforintosnyi helyen felszakítja a belső vászonig a légzáró réteget "azt hiszem bajt csináltam" kijelentés. majd magyarázkodás....Most pedig van benne egy kb 5x10 cm-es folt belül, kívül pedig ezt ellensúlyozva kb 30 g súly.............Hátsó kerék lett.
Az összevert felni amit linkelt a kolléga nem biztos, hogy kalapácstól származnak, de mindenképp a szerelés eredménye, szerintem pajszer. (gumi kifordítása, vagy rárakás kezdetekor lecsúszás megakadályozása pajszerral) persze, ez nem mentség, erre is vannak műanyag bevonatos szerszámok jobb helyen
Nem jól értelmezed. Itt a felni illesztése volt felszorúlva a kerék agyra. De ez már akkor is brutalitásra utal bárhol csinálták. Lehet hogy Csatyla nem Tiranában él, csak a kerékszerelö melósnak van köze a Balkánhoz.
Ezt tartom valószinűbbnek,csak hogy ezek az olcsó munkaerők tönkre vágják egy lehet máskülömben jó hirnévnek örvendő szerviz, szolgáltató imázsát.
Na erre én is kiváncsi vagyok. Nekem a szerelőm az olajcserénél valami olcsót ajánlott, elfelejtettem, hogy mit. Azt mondta, hogy a legtöbb nagy márka amivel mostanában találkozott, mind ütött, Brembo, Bosch, Zimmermann stb. Brembo-t én is egtapasztaltam még a 90-es évek végén, 2000-s elején Opel Omegán, tényleg visszavittem az első párt a másodikat felszabályoztattam. A vadi új Brembo-t!!! Akkor azt mondták, hogy biztos török hamisítváy. De, hogy ma is, és mind?
Felcsapták a conti gumikat , igaz volt egy kicsi hacacáré vele , mert két cég kolaborál és így ólcsóbb 30 € páronként , de ki ferakja az nem igazán szívesen csinálja mert neki nincs haszon a gumin ...na de túl vagyunk rajta .
Lassan kibogozom a légkondi problémám is , bekapcsolásra nem változik semmit az alapjárat , úgy gondolom , vagy a kapcsoló hibás ,vagy ha nem, akkor az ECU .... Holnap lebontom és megkukkolom a kapcsolót .
Szó mi szó, a gyárival is elég kemény a kicsike. Némi túlzással ha átmész egy érmén, megmondod, hogy fej volt e vagy írás. Ezt szerintem nem tudod lerontani.
Nekem ugyan csak 15 colos a kerekem, de ültem már olyan autóban, amire szintén 16 helyett 17-est raktak. Ahhoz, hogy ne csaljon a km óra, peresebb gumit kell felrakni, ezért kisebb a gumi magassága, így szerintem jobban felveszi az út egyenetlenségeit, rugózás ide vagy oda. Én úgy éreztem, hogy jobban rázott az autó. :(
Aztán lehet, hogy meg sem érzed a különbséget, de jobb ha felkészülsz rá. Sajnos a magyar utakon joban megérezni a különbséget. :(
A Bamako rallit nyugodtan lehetne pest utcáin tartani! :)
Szeretném megkérdezni, hogy valaki cserélt-e B Zafirán már 16-os kereket 17-esre? Most bezsongtam egy csodás, gyári 17-es alukerék miatt, de nem tudom mennyit rontana a komforton.
Jó az ELM327, én is vettem de a hagyományos drótost (ebay-en 3000-ért ingyen postával), jól működik, de pár hónap múlva vettem egy op-com-ot is. Szerintem ha veszel azt vegyél.
A Conti gumikkal mindig meg voltam elégedve. Téli és nyári is az most. De a prémiumok közül mindegyik jó lehet. Ősszel új téli, most tavasszal egy új nyári szettre lesz szükségem. Mostanában az Uniroyal RainExpert-et nézegetem. Nedves úton egyértelműen jól teljesíthet, és nem mértek vele szárazon sem rossz értékeket több méretben: ADAC Szerintem többet megyek esőben, nedves úton, vízátfolyáson, mint ahányszor pályán, vagy kanyargós úton lesz szükségem egy nagyteljesítményű abroncsra. A tempó nálam másodlagos. Legyen jó a fékút és a vízelvezetés. De még alszom rá.
Ja ja , én is godolkodom egy ilyen gyártásán, csak nem találok megfelelö csövet a gyártáshoz.
Plussz gond ,hogy az asszony talált egy szöget ... a hátsó kerékkel .Csere lessz , csak vacilálok a márkák közt ,a szívem az a Continental Eco Contact fele húz, de vagy 20 euróval több a Mischelin párja az is benne van a versenyben. No meg a Firestone ,de a döntöbenn azt hiszem ö esik majd ki elsönek.
A Carrefour-ban van most ajánlat és a második gumi -70% így a két Continental az 130€ .
Itt nincs soha mínusz fok , de viszont esöben az aszfalt akár egy bobpálya ,úgy csúszik , ezért is fontos a jó tapadás, na meg hogy szeretünk élni . . .
Szerintetek mitől van hogy 2.0 DTI Zafira reggel inditáskor nagy kékes szinü füstöt köp , motorolajat nem fogyaszt 20.000 km alatt 0.5 l-ert kell utána önteni, órába 170 E Km van naggyából hihető 100 E-ret én toltam bele.
Igen, köszi! Tegnap nézegettem még a témát és gondolkodóba estem pont a kapacitás miatt. Nekünk is egy régebbi Einhell 24 literes van. 6 bár kellene a csavarozónak (azt hiszem) és ez max 8-at ad le. A 2 bár különbség meg lehet, hogy elmegy hamar és azt állandóan tölteni kell neki. A zaját meg nem igazán csípem zárt helyiségben. De mégiscsak az tekerné a csavart és nem én :)
(Feleségemnek óvatosan megemlítettem, hogy most van AKCIÓS csavarozó. Azt mondta, hogy kell nekem egy kis testmozgás, miért kell kiadni pénzt a lustaságért? Eddig is le tudtam cserélni a kereket, félévente kibírom, mást meg inkább ne szereljek magam.)
Patent? A teli-nyari kerekcserenel nezegettem, de nem lattam ilyesmit, merre keressem? A hatso kerekjarati ivrol van szo. Ott ket muanyag vedi az ivet amelyek atfedik egymast, gondoltam nem-e kell azt, amelyik most felul van alul tenni. Ezt ertettem a forditott beszereles alatt.
Kb. két éve én is cseréltem első főtengely szimeringet. Én akkor a tis-ben írt célszerszámot, amivel ellen tudsz tartani, csináltam meg, ezzel kb fél órás művelet az egész.
Na persze a célszárszám elkészítése ebbe a fél órába nem fér bele :-D
Akkor az egész műveletről csináltam képeket, de sehol sem találom.
A főtengelycsavar normál, jobb menetes, ne erőltesd a másik irányba.
Az igaz hogy rendessen meg van húzva, neki kell feszülni, de nem kellett légkulcs. Crowa fej, T szár+ cső.