Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Ahelyett, hogy gúnyolódnál egy már régen nem létező dologgal, inkább segíthetnél a megoldásban.
Ha már korábban bárki mondta volna, hogy a google calendar azért lett megszüntetve, mert webes szolgáltatás lett belőle, akkor már régen előrébb lennénk. Most végre valaki megmutatta, és már tudom, hogy ilyenre van szükségem.
A naptár egyetlen kis ablak, van három kapcsolata, ahol ki lehet választani a résztvevőket, a helyszínt és az eseményt. Pont ilyen programra van szükségem, csak éppen webes kapcsolat nélkül.
Illetve annyival többet kell, hogy tudjon, hogy a helyszín, vagy a résztvevők szerint is tudjak keresni, hogy mikor, hol és kivel találkoztam.
Nem hiszem, hogy egy programozni tanuló diáknak ne adnának ilyen feladatokat gyakorlásként a tanulása során, ennél sokkal bonyolultabbakat kell megírniuk vizsgára.
Szóval, csak egy ilyen kis programot keresek, ami egyszerűen telepíthető és web nélkül használható.
Tudom, hogy webfüggő vagy, de én legfeljebb csak hétvégenként használok webet, és van, hogy hetekig egyáltalan nem. Ráadásul a kapcsolataim többségének nincs email cime se.
Viszont van szép sakkészletünk és bizony egy-egy parti nálunk nem percekig tart, elvagyunk web nékül hetekig, hidd el.
Négy teljes napomba tellett, amíg lementettem mindent és sikerült telepítenem a win10-et.
Nem érdekel, mit írnak akármilyen reklámként, kipróbáltam, és amit írnak, nem igaz. Kár, hogy nem csináltam képernyőképet, most elég lenne csatolni, így csak röviden:
A People-t megnyitva csak nevet és telefonszámot lehet megadni. Alattva van email cím, de amint rákattintok, azonnal csatlakozni akar a webre és belépési jelszót és még két adatot kér. Csak bezárni tudom az ablakot, és többet mást nem csinál.
A Calendar-t megnyitva a Thu-ban lévő calendar-nál sokkal egyszerűbb ablak jön elő, csak az eseményt lehet beállítani, jobb oldalon van ugyan People felirat, de alatta csak a "Me" szöveg látható és semmilyen link vagy lehetőség nincs másvalaki hozzáadására.
Sejtésem szerint ez inkább egy fájlsérülés lehet. Nincs véletlenül egy korábban mentett változatod róla? Esetleg egy másnak elküldött fájl egy levél csatolmányaként, amit le tudsz újra tölteni.?
Ha azon nem jön elő ugyanez a hiba, akkor a fájl időközben megsérült, és akkor meg kell keresni az utolsó - még nem sérült - verziót.
Esetleg a fájl->Verziók kezelése alatt bányássz elő egy korábbi nem mentett verziót. Hátha az még jó, és összehasonlítással meg tudod keresni az azóta végzett módosításaidat.
Nem, az a saját weboldalam, ahova feltettem az egyik előadásom jegyzetanyagát. Sajnos időzavarban készültem, néha nem mentettem be a hivatkozás helyét, azt sem tudom, mi a saját szövegem, mi a belemásolt, illetve a belemásoltba is belejavíthattam. Nem nagy gond, legfeljebb néhány kolléga olvas bele, de engem csak zavar, hogy van a gépemen egy-két ilyen hibás fájl.
"Lehet az oka még bug vagy valami elrontott frissítés."
"Meg mondom őszintén, annyira nem vagyok képben, mert ezt a funkciót nem használom."
Csak én látom ebben a disszonanciát? Leírom ismét, hátha nem voltam elég érthető. A készenlétbe, alvásba, hibernálásba lépett gép működését nem az OS, hanem az UEFI és az alaplap alsószintű hardvere kezeli. Így a felébresztést is ebből az állapotból.
Hétfőn hozok elemet és rábeszélem magam, hogy kibányásszam a gépet az íróasztal alól.
Gondolom egy portalanítás ráfér már. Nem is tudom. Talán 5 éves a gép. Azóta én nem láttam csak az elejét. Hol vannak a régi szép idők, mikor még minden nap baszogatni kellett? Már nem is volt feltéve az praktikus okból oldala és fenn volt az asztalon.
Gyerekkoromban voltak még olyan vírusok, amik valami cuki kis figurát raktak ki a képernyőre, meg prüntyögtették a PC speakert, kiírták, hogy heló, én egy vírus vagyok. Azóta ezen túlléptek ezek a programkódok és a működésük egyik lényeges pontja, hogy ne bukjanak le ilyen hülyeségekkel, hogy a szöveg máshogy jelenik meg.
:-) A felébredést a BIOS (UEFI) intézi, arra a rendszernek nincs ráhatása. Előferdülhet, hogy a CMOS elem lemerült. Idő, dátum nem szokott néha furcsa lenni?
Megint kéne a vén hülyének a segítség. Nem nagy gond, de néha frissíteni kell azt a piszok régen össze szedett "tudást".
Beállítottam valamikor az energia ellátásnál a monitort és a gépet, hogy 10 perc múlva kapcsoljon ki. Ezt meg is teszi ügyesen, de nem éled fel, mint két nappal ezelőttig, egér vagy billentyűzet bármely gombjának megnyomásával. Csak a leállítógomb megnyomására éled fel.
Hol kell beállítani? Arra is kíváncsi lennék, hogy miként, miért állítódott el?
Még annyit, hogy a dokumentumot PDF-é konvertáltam annak idején. Ott most is rendben van.
Ha csak lány gyermek született, a legidősebbet „fiúsították”, és ő megkaphatta a birtok felét. A többi birtokrész visszaszállt az adományozóra, általában a királyra. A fiúsított lány vérszerinti örökös, de nem a törvényes öröklés szerint, hanem a fiúsító oklevél ereje által, azaz királyi jóváhagyással és nemzetségének beleegyezésével. Ha pedig egy uralkodónak csak leány utóda volt, megválaszthatták királynőnek. Boudica pedig férje halála után valószínűleg rátermettsége miatt lett a kelták királynője.
Aztán, amikor egy idő után újra megnyitottam a sokszor jegyzet word doksit ( Szóval gyakran szúrtam bele internetről másolt szövegeket) a fenti hibák lettek bizonyos szövegrészeken.
Van valakinek valami ötlete, miért tesz ilyet a windows 10 alatt futó word 2016? A kisbetűs szókezdés nem elütés.
rátermettsége miatt et a kelták királynője. .... Ha ete lány gyermek .... Ma este egy etec poszt Az értelmetlen szavak helyén a szövegben fura karaktertorlódások vannak.
Vannak az én kapcsolataim azokkal, akiknek vannak kapcsolataik másokkal – és velem.
Üzenem azoknak, akiknek nem csak velem van kapcsolatuk, hogy a velem való kapcsolatuk nem tartozik azokra (de sőt senkire), akikkel nekem nincs kapcsolatom. Még annak sincs köze az én kapcsolataimhoz, és a kapcsolataim kapcsolataihoz, akik megteremtik a lehetőségét annak, hogy bárkivel is kapcsolatba állva, velük összefüggésbe hozható legyek. Értve vagyok!?:-)
Köszönöm, akkor segítek értelmezni ezt a szöveget:
Ez van a linken: "Névjegyek hozzáadása A Kapcsolatok alkalmazás használatával szinkronizálhatja az összes névjegyet az eszközével. Különböző szolgáltatásokból importálhat névjegyeket, például az Outlook, az Exchange, a Gmail és az iCloud szolgáltatásból."
Amit jelent:
"Kedves windows10-es felhasználó, segítünk az adatai szinkronizálásában, amennyiben önként és dalolva átadja az összes személyes kapcsolatainak adatát számunkra és a továbbiakban minden szinkronizációt kizárólag az általunk preferált online alkalmazások révén végzi, hogy folyamatosan ellenőrzés alatt tarthassuk az összes és aktuális kapcsolatait és eseményeit."
"Állítsd be, hogy ne induljon újra, és próbáld a hibaüzenet alapján az okot keresni."
Tegyük még hozzá, hogy a hibaüzenet minden vsz. szerint most is ott van a gépen, és a megtekintéshez szükséges felszerelés is csak pár kattintásnyira van...