Jó régen nem írtam már a fórumra és olvasni sem volt időm, viszont látom mostanság pont egy engem foglalkoztató témáról van szó. A járgányba most van 43.000 km és biza elég régóta kínlódom az ablaktörlővel nos és persze ahogy Murphy mondaná természetesen a vezető oldali lapátom nem hogy csíkoz, de kb egy 6-7 cm-es sávot egyáltalán nem töröl. Én is érdeklődtem már ez ügyben egy kollégám mondta mikor méltatlankodtam a gyors kopás miatt, hogy , hogy nem az évek száma a lényeg, csak 2 éves a kocsi, hanem a megtett km amiben van is logika! Szóval akkor van nyugvópont lapát ügyben, mert gagyit és sem vennék, viszont 8000 ezret se adnék a semmivel sem jobbért!
Ezúton szeretnénk Békés karácsonyi Ünnepeket, és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánni, a KIA Magyarország Kft. és a ceedclub.hu oldal csapatának nevében.
Azt hiszem a víz visszahúzásában nem a lapát a hibás, hanem a kar kialakítása olyan, hogy összegyűjti a vízet, és törlés közben a menetszél ki tudja fújni belőle/alóla. De ez csak a saját megfigyelésemen alapuló elmélet.
Én nem azt mondtam, hogy dettó ugyanaz, hanem ha megnézed esetleg használod akkor bizony kiderül, hogy az eredeti jócskán túlárazott. Használtam már pl 600 forintos csak gumi csíkot amit be lehetett fűzni a fém keretbe és láss csodát kb 2* annyi ideig bírta mint a híres Bosch.
Amúgy a kis flex 2500 forintért nem Flex hanem sarokköszörű a vacak fajtából egy bosch meg kb 15.000 be kerül és 100* többet bír, de ugyanez az ablaktörlő lapátra nem annyira igaz. Tessék kipróbálni és kiderül.
OFF /jaaah....a ződ! szokták is kérdezni falun....milyen szinű? mert akinek volt kék bosch furúja azt volt az istencsászár.....persze továbbra is csak tipninek fúrt a falba....de neki iparija volt......sőt a legmenőbb a hiltis volt az egész környéken....utálta is magát amiért megvette, mert utánna mindenki azt akarta kölcsönkérni!
zöld bosch : házi, barkács
kék : ipari
ON/
amúgy meg a cee'd-en a lapát bosch, nekem már az első 300km-en húzta a csíkot....szal nemtudom!
Bocs, javítás, ha már ennyire elkanyarodtunk. A zöld Bosh barkács, a kék elvileg ipari:) Jó hogy a kocsink nem made in China, és nincsenek vele problémáink:)
A sarokköszörűben egyetértek az előttem szólókkal de azért tudni kell azt hogy a "FLEX" az egy márka név amelyből készül fúrógép, sarokköszörű stb...
Tehát az előttem szólók azt írták "autónyelven" vettem egy KIA BMV-t.
A FLEX márkájú gépek ipari munkákra készült kéziszerszámok. A BOSH kisgépek álltalában barkács gépek nem nagyüzemi használatra lettek tervezve. Az hogy a többi neve nincs mire való az már le lett írva.
Én azért az "ugyanolyan"-t idézőjelbe tenném. Aki azt hiszi , hogy egy OBI-s ablaktörlő ugyanolyan mint egy Bosch az nagyot téved.
Egy példa : a lakás felújításakor vettem egy kis flexet az OBI ba kemény 2500 forintért. A régi félcolos vízvezetéket kellet elvágnom, hogy kihúzható legyen a falból. KB tíz perces kinlódás után a cső maradt, a flex leégett. Amikor visszavittem akkor elutasították a garanciát mert nem a rendeltetésnek megfelelően használtam. Ha papírt vagy műanyag csövet vágok akkor nem ég le. Másnap vettem egy Bosch-t 12 ezerért. tiz másodperc alatt elvágtam a csövet és azóta van egy flexem amivel vágni is lehet.
A gyári helyett, ha veszel egy Bosch-t , az OK de egy tesco-s vagy hasonló azért necces. Lehet, hogy benne van a beépített csíkhúzó.
Ha nekem egyszer behalnak a lapátok (remélem soká lesz (most egy éves)), akkor Bosch-t fogok venni.
A gyáriakkal sincs bajom, de miért vegyem meg ugyanazt (a gyári is Bosch) jóval drágábban? Régi autómon pedig 3évet bírt ki a Bosch szett. Egyszer próbáltam rajta Champion-t... az fél év után úgy csíkozott, mint a barom.
Énis valami ilyesmit akartam irni pár hete. A gyári valóban k***drága, de mostmár elkezdték az utángyártottakat is forgalmazni ebből a széles fajta lapátból.
Én sajna pont 2 hete vettem a bal lapátot 8000 jó magyar forintért. :( A fékbetét elgondolkodtató, de nekem a részarányos megtérülés alacsony lesz. Most 73.000km-nél tartok, de a 100.000-t nálam kibírja, az tuti.
udv klubbtarsak en kerestem kb 2 hete baloldali ablakmoso lapatot es valaki irta hogy a vw -s ablaktorlo is jo a kocsihoz es olcsobb is nos a svajci kia kereskedesnel 52 chf be kerult volna egy vw szalonba 29.6 chf volt ugyanaz valami belga gyartmany es jol is torol nem kerdes hogy hol vettem csak nem tudom miert ilyen draga a kia beszallitoja.Masik halottam egy tanulovezetotol o mar cserelt fekbetetet de nem a ceed-es gyarit rakatta belle hanem gyari kia carens fekbetetet olcsobb volt es ami a meglepo a gyari cikkszama ugyanaz mint a ceed-e ezt csak informaciokent irtam le talan erdemes utannakerdezni aki hasonlo cseren gondolkodik