Keresés

Részletes keresés

szelektor 2 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 20691
Nos akkor lehet érvelni!
Mi az, hogy fogalma nincs semmiről?
Előzmény: BunnyNo1 (20689)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 20690

Értem én, de ha lentről nézi az ember eltörpül mondjuk egy Gigant mellett. Meg ütközők is, dehát biztosan így van, akkor viszont kéne rá valami védőizé, nem?

Előzmény: Soldato (20687)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 20689

Ez egy bajkeverő, de ami jó a dologban, hogy láthatóan fogalma nincs semmiről. Imre szerint vasutas, de nem vasútbarát, az biztos.

Előzmény: ajm (20686)
szelektor 2 Creative Commons License 2011.12.11 0 0 20688
Ez a topic a balesetes topic amelyben nincs kiírva, hogy csak a természeti katasztrófák és a közúti közlekedők által okozott baleseteket lehet felhozni.
Ha az adott balesetet vasúti dolgozó ténykedése okozza akkor ez nem fikázás hanem tény.
Előzmény: ajm (20686)
Soldato Creative Commons License 2011.12.11 0 0 20687

"olyan baromi erős egy mozdony és súlyos is, aztán tessék, még rajta halnak meg az emberek."

A fülke magasságában, nincs semmi ami megvédjen, a lemez az elején és a szélvédő már nem ellenfél, egy markoló kanalának pláne nem.

Előzmény: BunnyNo1 (20684)
ajm Creative Commons License 2011.12.11 0 0 20686

Valamire még jó a vasút, megkeseredett vasútb..arátok kockázat nélkül fikázhatják:-)

BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20685

Off: megnézttem és 1 db. hsz-em van abban a topicban. On.

BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20684

Jó, jó, neked elhiszem, hogy vasutas, de embertelen amit művel. Viszont szegény Szergej roszul néz ki. Sose értettem: olyan baromi erős egy mozdony és súlyos is, aztán tessék, még rajta halnak meg az emberek.

Előzmény: Bárdos Imre (20669)
manhattani Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20683

Ügy tudom, arányában többen, mint utazásra.

Előzmény: Felek Ferenc (20682)
Felek Ferenc Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20682

Boldog hazánkban négyóránként lesz egy honfitársunk öngyilkos, ez évi 2190 fő. Van valamilyen statisztika, hogy mennyien választják a vasutat?

papanatoo Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20681

Az lehet, hogy Te még így tudod. Voltak változások, mondván fő a biztonság (uk).

Előzmény: manhattani (20680)
manhattani Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20680

Így már igaz. Ha megnézed a tsz. tisztek listáját, létszámban első a MÁV, második a Posta, a többi futott még :-)

Ettől függetlenül a MÁV (meg a magyar vasút úgy am block nem nemzetbiztonsági tényező. Ez nektek lehet szomorú, de így van.

Előzmény: papanatoo (20679)
papanatoo Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20679

Ja, ja így gondoltam... :)

Előzmény: manhattani (20678)
manhattani Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20678

Bocs, csak azért írok, mert nekem feleltél. Úgy érted, "el van látva"?

Előzmény: papanatoo (20677)
papanatoo Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20677

Pedig biztos lehetsz benne, a MÁV is kellően látva ennek védelmezőivel, megfigyelőivel. :((

Előzmény: manhattani (20661)
Bárdos Imre Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20676

Feltételezem, éppen annyit, mint tőlem. Viszont, ha már az útátjáróknál tartunk, itt egy sajnos igen tragikusan végzőzött ilyen baleset frissiben, pár napja elkészült rövid  leírása és egy fotó az eseményről. Hátha ezzel visszatérünk a topik témájához.

Sajnos halálos áldozatokat is követelt az Apc-Zagyvaszántó – Jobbágyi közötti jármű gázo­lás és az ebből eredő jármű megfutamodás 1982. május 5-én 15 óra 5 perckor. Ezen a napon az M62 087 psz. mozdony 336/II. számban, gépmenetként Hatvan rendező állomásról Nagybátony állomás­ra tartott a 392. sz. tehervonatért, A gépen a mozdonyvezető és a vonatvezető mellett az első vezető­álláson tartózkodott még a 392. sz. vonathoz vezényelt vonatvezető és egy vonatfékező, míg a hátsó vezetőállásra 2 további, a vonathoz vezényelt fékező szállt fel. A gép 95 km/h sebességgel közelítet­te meg az egykori 61. sz. térközőrhelynél, a 851+44 szelvényben lévő sorompó nélküli átjárót. A mozdonyvezető előtte hosszan Figyelj! jelzést adott, de ez nem akadályozta meg a Lőrinci Zagyva­völgye Mgtsz tulajdonát képező markológép vezetőjét abban, hogy a sínekre hajtson. A gépen utazó vonatfékező vette észre, hogy valami szemmagasságban eléjük nyúlik és az a valami mozgásban van. Kiáltására a mozdonyvezető azonnal gyorsfékezést alkalmazott, ám a gép még a fékhatás ki­alakulása előtt a rakodógép gémjébe és markoló szerkezetébe ütközött. A mozdony B vége a vezető­állás hátsó faláig benyomódott, mozdony- és vonatvezetője azonnal meghalt, míg a tehervonatért utazó vonatvezető súlyos sérüléseket szenvedett. A vezetőálláson tartózkodó vonatfékező, a gyors­fékezés hatására előre esett, valószínűleg ennek köszönhetően komolyabb sérülések nélkül vészelte át a bal­esetet.

Az elgázolt markoló vezetője meghalt. A gép letarolta az egykori őrház oldalfalát és a moz­dony fékszerkezetét is, így annak levegője elszökött, a gép fékezhetetlenné vált. Erősen lecsökkent, kb. 5 km/h sebességgel tovább gurult Jobbágyi felé. A megállóhely felé közeledve a bal első feljáró­lépcsőn tartózkodó vonatfékező és a bal hátsó feljárólépcsőn kapaszkodó vonatfékezők hangos kia­bálással értesítették a szolgálati helyen a vonatot fogadó, jegykiadó őri feladatokat is ellátó tér­közőrt, hogy a gép fékezhetetlen, azt páros féksaruval fogja meg! Ekkor a mozdony kb. 80-100 mé­terre tartózkodott az őrtől, aki a páros féksarut a vágányon elhelyezte, így a gép a saru letevési he­lyétől 30 méterre megállt.

A vizsgálat szerint a balesetért a markológép vezetőjét terhelte felelősség. A mozdonyon uta­zóknak az ütközés elhárítására és a menekülésre nem volt lehetőségük.

Előzmény: BunnyNo1 (20674)
Bárdos Imre Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20675

Pontosabban mindkét félnek érvelnie kellene, bár vannak olyanok, akikre az érvek nem hatnak. Rajtuk viszont kár idegesítenie magát az embernek. Ha az érvek nem hatnak, nem kell velük foglalkozni és nem kell lesüllyedni az ő mindenkit gyalázó, mindenkit lenéző és mindenkit kioktató szintjükre. És akkor nem kell a mószer topikba sem szaladgálni.

Előzmény: szelektor 2 (20673)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20674

A mószer topic feltehetően a moderátoroknak szóló. Vagyok kiváncsi hány beírást talál tőlem ez az izé...vasutas.

szelektor 2 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20673
Egyebekben ez a kizárastató játék roppant nevetséges és primitív.
Ha valaki a topicot a szó legszorosabb értelmében ki akarja nyírni akkor símán megteheti a technika megvan hozzá.
Az ide beíró nevezzük "háborgó" stilusok valamilyen tapasztalatból fakadnak ami bizonyára a beírót felháborította, lehet, hogy valamilyen igazsága is van neki de itt kellene érvelni, hogy nem biztos, hogy jól lát dolgokat, adott esetben önkritikát gyakorolni stb, stb.
Előzmény: Bárdos Imre (20672)
Bárdos Imre Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20672

Értem, de a leírtakhoz nem tudok mit hozzá fűzni. Talán annyit -, hogy az ide, és más topikokba írogatóknak egy kicsit meg kellene válogatni a szavaikat és nem kellene rögtön letámadni a másikat, néha bizony elég alpári stílusban. Lehet ugyan veszekedni egymással, de az nem visz előre semmit. Egy vitában érveket kell felhasználni, nem a hangerőt és a gyalázkodást. Akkor talán a másik fél sem menne a mószer topikba.

Előzmény: szelektor 2 (20670)
educator Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20671

:-D

Előzmény: BunnyNo1 (20666)
szelektor 2 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20670
A mószer topic a moderátoroknak jelentő éber beírók topicja, nem biztos, hogy éppen vasutas dolgozók, ez jogos!
A mószer topic nyilvános így pontosan lehet tudni, hogy ki az aki oda szalad kapásból, érvelés helyett mert azt bizonyára nem tud mint a tapasztalatok mutatják.
Az egy hete felvetett témakörnél educator kapásból szaladt jelenteni, aztán a "szelektor" névvel bejelentkezni nem tudtam.
Az új nick néven történt azonos tartalmú beírásban éppen Te is azonos állásfoglalásodat írtad,
educator persze nem írt rá semmit!
Aztán gondolom látta többeknek is az állásfoglalásait de annyi becsület nem volt benne, hogy a mószerolás ténye miatt sajnálkozását fejezze ki, minimum!
Bárdos Imre Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20669

Nem tudom, melyik a mószer topik, de nem is igazán érdekel. Viszont itt - és gondolom más topikokon is - egy-két ember mindig előáll azzal, hogy őt bemószerolták a vasutasok, mert azok ilyenek, meg olyanok. A meggyanusítottak közül többekkel évek óta ismerjük egymást, ezek alapján nem oktalanul vádaskodó embereknek ismerem őket. Ha valaki ellen felemelik a szavukat, ráadásul nem csak itt, hanem az általam nem ismert "mószer" topikon is, akkor annak valószínűleg alapos oka van. Ráadásul az ok nem bennük keresendő.

Előzmény: szelektor 2 (20668)
szelektor 2 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20668
Hát igen, a mószer topicon is régi bútordarab,
meg esetleg hiányzik belöle némi önkritika de hát ez már nem újdonság!
Előzmény: Bárdos Imre (20667)
Bárdos Imre Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20667

Educator már igen régi bútordarab a vasutas topikokon, ráadásul a szakemberek közé tartozik, a szó valódi értelmében. Bár nem értesz egyet az álláspontjával, távolról sem fikanick.

Előzmény: BunnyNo1 (20666)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20666

Nem legfeljebb és nem nemzetstratégiai. A többi stimmel. Viszont neked többet nem felelek, fikanick.

Előzmény: educator (20665)
educator Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20665

Legfeljebb nemzetstratégiai.

Előzmény: BunnyNo1 (20664)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20664

Mindig is az volt, mindig is az lesz.

Előzmény: manhattani (20661)
BunnyNo1 Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20663

Hát de.

Előzmény: manhattani (20660)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.10 0 0 20662

Egy LED-es fénysorompót nem lehet nem észrevenni. Erős fénye van és rendesen villog, pláne akkor ha többi s van belőle. Nézd csak meg pl. Rákosfalvánál a HÉV átjárót, vagy mondjuk Csillaghegynél. Mint egy karácsonyfa. Megaztán, aki egy vonatot nem vesz észre, annak én nem adnék jogsit, mert hogyan fog egy lényegesen kisebb gyalogost vagy biciklist észrevenni?

Egy másik topikban írta valaki, hogy egy kihaénem autósnak a 120a-n valahol törte a vonat rommá kocsiját mikor a sorompókat kerülgetve akart átmenni, mikor megkapta a 300 ezres csekket, megkérdezték tőle, hogy miért ment át. Erre nagy pofával közölte, hogy ő egy fontos ember, nem ér rá senkire se várni és hát nézzék csak meg neki milyen csilivili sokcsillagos töréstesztű autója van (volt) ,hogy nem lett semmi baja.

Sőt egy másik videót is láttam a Youtube-on (nem linkelem ,mert fingom sincs milyen címmel rakták fel).  Kocsiból vették fel átjáró előtt leengedett félsorompóknál, hogy kb. 1 perc alatt nem egy nem kettő, hanem legalább egy tucat autó átment. Ez mégis mi ha nem felelőtlenség? Ilyeneknek élből 300 ezres csekket adnék, a bevételt meg lehet pl. sorompókra költeni. Második esetnél meg jogsi örökre (vagy legalábbis pár évre) el.

A sorompót letörő motorost én is láttam, azt tuti direkt csinálta, látszott, hogy készül is rá.  Ha meg nem direkt csinálta, akkor neki sem lett volna szabad jogsit adni, mert egy fizikai akadályt képező sorompót észre kéne venni.

De lehetne azt is tényleg mint pl. Hollandiában, hogy az út felett is villog mellette is két villogó, meg közben jó hangos csengetés is van. De szerintem itthon ez is kevés lenne, még a betonfalon is átmásznának.

Előzmény: manhattani (20659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!