Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.01 0 0 150964

integrálja a magyar térképpel és ha éppen arrafelé jársz akkor GPS koordináta alapján csipogni fog,

Na, ilyen marhaságokra nincs szükségem, várom a tucatnyi értelmes program nevét, hátha van köztük egyszerű és jó megoldás.

Az jó lenne, ha össze tudná párosítani az azonos feltételű feladatokat, de a lényeg az, hogy valahogy lehessen csoportosítani őket, hogy ne kelljen mindig mindet végigolvasnom, hogy melyik éppen hogyan áll.

Előzmény: Jahno (150963)
Jahno Creative Commons License 2020.05.01 0 0 150963

Feladatkezelős és projektvezetős alkalmazásból 12 egy tucat, de azt nem biztos, hogy az első sarki dobozos cucc kezelni fogja, hogy integrálja a magyar térképpel és ha éppen arrafelé jársz akkor GPS koordináta alapján csipogni fog, mert be kell ugrani. Esetleg lehet Accesst tanulni.

Előzmény: Törölt nick (150962)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.01 0 0 150962

Teendők, feladatok listájára keresek megoldást.

Eddig szövegfájlba írtam, egyszerűen tudtam megjegyzéseket írni hozzájuk, de most már száz felett van a számuk és sok idő elmegy, amíg végigolvasom őket.

Jelentős része több hónapos ígéret, amiket csak bizonyos feltételek (pl. "ha arra járok") esetén tudok megtenni, és vannak gyorsan teljesülők, amiket tudok törölni, de néha szükség lenne rájuk, hogy mikor is volt, ezért egy külön szövegfájlt nyitottam, ahol csak dátum szerinti sorrendben vannak azok, amik megvalósultak.

Jobb lenne valami egyszerűbb, áttekinthetőbb megoldás.

Jelige: webserver kizárva!!! :-)))

Jahno Creative Commons License 2020.05.01 0 1 150961

Pld. itt az Index fórum, amikor az időrendet tudod változtatni, az egy oldalon lévő bejegyzések számát, vagy éppen megmondja melyik felhasználó melyik témában írt, utána csak abban a témakörben lévő adott felhasználó hozzászólásait válogatja ki. Aztán ott van bal oldalt a részletes kereső ami akár egy adott kifejezésre is keres, adott dátumhatárok ésvagy felhasználók hozzászólásai közt.

Előzmény: Törölt nick (150960)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.01 0 0 150960

Pont ezért adatbázis.

Mutatnál rá egy példát, hogyan lehet a beírások sorrendjét megváltoztatni egyedi paraméterek szerint?

Előzmény: Jahno (150928)
lxt Creative Commons License 2020.04.30 0 0 150959

Szokott segíteni (ősöreg, 32 bites programok telepítése/használata során), ha azokat rendszergazdaként telepítjük/futtatjuk (nyilván:-)) – különben (többek között) ez a virtualizációs probléma lép fel:

a (telepített) programban kódolt, mondjuk az exe állomány(ok)hoz képest relatív útvonalak helyett, a c:Users...AppDataLocalVirtualStoreProgram Files (x86)... virtualizált környezetben (is) matat a Windows.

Ez nem a (régebbi, mármint az akkori környezeti feltételek szerint és eszközöket használó) programozók illetve a (telepített, túlkoros) programok hibája; a probléma elkerülhető/orvosolható – legalábbis, én így szoktam eljárni.

didyman Creative Commons License 2020.04.30 0 0 150958

A Virtualstore éppen NEM a telepítés során történő fájlírásokra van, hanem a működés során fellépőkre.

Előzmény: XNC (150957)
XNC Creative Commons License 2020.04.30 -2 0 150957

Láttál Te már a Microsofttól ésszerű megoldást??  :)

A logika amúgy jónak tűnik, nekem is 1 pár program hibát dobott a telepítés során.

Előzmény: didyman (150953)
didyman Creative Commons License 2020.04.30 0 0 150956

Akkor jó, mert a kérdező kifejezetten telepítés során fut bele a problémába.

Előzmény: fjfox (150955)
fjfox Creative Commons License 2020.04.30 0 0 150955

A telepites soran irhat, jellemzoen a telepites egy UAC elevated process. Normál programfutataskor mar el az atiranyitas.

Windows 10 includes file and registry virtualization technology for apps that are not UAC-compliant and that require an administrator's access token to run correctly. When an administrative apps that is not UAC-compliant attempts to write to a protected folder, such as Program Files, UAC gives the app its own virtualized view of the resource it is attempting to change. The virtualized copy is maintained in the user's profile. This strategy creates a separate copy of the virtualized file for each user that runs the non-compliant app.

Előzmény: didyman (150953)
didyman Creative Commons License 2020.04.30 0 1 150954

Miután valami párbeszéd kialakult köztetek, ezzel felütni, hát gratulálok. :-(

Pedig igaza van. Mit gondolsz, régen ilyeneket nem kellett megreszelni? Pont erre használtunk System Commandert. Ma sokkal egyszerűbb ezeket megoldani.

Előzmény: Törölt nick (150949)
didyman Creative Commons License 2020.04.30 0 1 150953

Ez nekem nem tűnik ésszerűnek, a program files pont arra való, hogy oda a telepítő fájlokat írjon telepítés során.

Előzmény: fjfox (150951)
didyman Creative Commons License 2020.04.30 0 0 150952

Úgy véletlenül, nem Windows 10 S van azon a gépen? A szoftverek kompatibilisek 64 bites rendszerrel?

Előzmény: LarixDecidua (150937)
fjfox Creative Commons License 2020.04.30 0 0 150951

hi,

Valószinüleg a "Program Files"  írás védelme ami keresztbe tesz neked. Régebbi, rosszul megírt programok szeretnek a "Program Files"-ba írni, hogy ezt a rossz szokást megakadályozza a Windows 10 minden írást átírányit.

Ez okozhat gondot ha az alkalmazásban van olyan komponens ami megpróbálja megnyitni a filet a "Program Files" könyvtárból, ilyenkor elképzelhető, hogy ez nem sikerül.

Ezzel szivtam néhány hónapja a TMobile.DE x.400 kliens appjával.

A következő történik:

Alklamazás megpróbál írni a c:\ProgramFiles\Alkalmazas könyvtárba, ezt a Win átírányítja a AktualisUser\AppData\Local\VirtualStore könyvtárba, itt megtalálod ugyanazt a könyvtárstrukturát ami a ProgramFiles könyvtárban lenne.

Elöször itt nézz körbe, lehet itt van egy beállítás file ami a programfiles-ra mutat.

Plusz érdemes megnézni Procmon-al, hogy pontosan hova és mit akar megnyitni az alkalmazás, Procmon ingyenesen letölthető az MS honlapról.

Előzmény: LarixDecidua (150934)
Jahno Creative Commons License 2020.04.29 -1 1 150950

Az lehet, de olyan, hogy 1 gépen minden kelljen és pont és oldjad meg, ha nincs rá műszaki megoldás, akkor nincs rá. Vagy van. De akkor Te vagy a béna ha nem sikerül. Mi a kérdés? Fejünk tetejére állhatunk, meg szophatunk, meg lehet igény, de ez nem mindig így kellene, hogy működjön mikor a gyagya júzer ad cuccot és körítés, meg azt is megmondja mit és miképpen kellene vele csinálni. Akkor már inkább basszon egyedül és megyek a szabadkikötőbe kávét lapátolni, annak még értelme is lesz. Bár most szopolik a piac, futárnak sem nagyon lehet menni.

Előzmény: Törölt nick (150949)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 -1 1 150949

Semmi, mindig is nagy arcod volt.

Előzmény: Jahno (150948)
Jahno Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150948

És? Igény adott, megfejtjük, szopunk vele. 1 gép, sok glép, multiboot, virtuális vas, visszaimage, akármi. Mi a kérdés?

Előzmény: Törölt nick (150947)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150947

Azt csak te hiszed, hogy így működik. A valóság az, hogy van 1db gép és azon kell menjen minden. Kb 12 féle márka van, a programozók mindenféle verziókban. A kórházakban még nyomtatóra is smucigog pénzt adni, nemhogy több ámítógépre. No és a szék és a billentyűzet között se programozók ülnek. Netet látnia kell a random összevissza érkező frissítések miatt. Van olyan fitcsőr is, hogy távbeállítás :) bár azt a hátuk közepére se kívánják, pedig a készülék-vásárlással ez a szolgáltatás is igen vastagon ki lett fizetve...

Előzmény: Jahno (150946)
Jahno Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150946

5-6 éves cucchoz 5-6 éves környezetet kell fent tartani. Netet ne lásson, szeparált, kész.

Előzmény: LarixDecidua (150944)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150945

Próbáld azt, hogy sorban, párhuzamosan rakod fel, tehát előbb mindegyiknek a régijét, az összesből, végigcsekkolni megy-e egyáltalán. Ha megvan, mehet rá az újabb kiadás, majd a legújabb.

Egyébként fogalmam sincs, hogy mi a túrónak vannak ezek ilyen hülyén megcsinálva. Össze.vissza ferdítések, értelmetlen médiafájlok és még a konkrét beállítási blődségeket nem is említettem. Kriminális az egész.

Vetessél sört, REKESZEST!

Előzmény: LarixDecidua (150944)
LarixDecidua Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150944

Ez a másik nehézség, hogy a programokból a régi verziókat, akár 5-6 éveseket is fel kell varázsolni, mert a régi készülékeket is visszahozzák és állítgatni kell. Van olyan program, amiből 2-3 verzió is fent van egyszerre. 
Köszönöm a válaszokat, próbálkozok és visszajelzek! 

Előzmény: Törölt nick (150943)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150943

Csak ezt a négyet ismerem közelebbről, a többit nem.
A compass nem a widex előzője? A mostani neve "Compass GPS"

Nézd már meg, hogy pontosan hány bites win10 lett feltelepítve arra a gépre és a bios beállítást is vesd össze a másikkal.

Előzmény: LarixDecidua (150942)
LarixDecidua Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150942

Aventa, Connex, Compass vacakol pl. de a Genie, Phonak, Widex felment. 
Látom képben vagy :-) 

Előzmény: Törölt nick (150940)
Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150941

Nem lepne meg, ahogy a tokon belül ugyanazok a hardwerek csak más névvel, a programok is ugyanazok csak más csicsával. Minden más tisztességesen működik a gépen?

Törölt nick Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150940

Erre nem 32 bites windowst sikerült feltelepíteni?
A widex, oticon, phonak, resound-ból csinálja valamelyik?

Ha két egyforma géped van, a biost állítsd a jól működőére és egy másik vinyóval csinálj egy új telepítést.

Esetleg... bár nem csináltam soha ilyet, inkább csak ötlet. Átmásolod a jól működő vinyót 1:1-ben, mintha csak hdd-ssd csere lenne, majd berakod a rossz gépbe átírod a gépnevet és újra regisztráltatod.

James 42 Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150939

Ha nincs "program files", de ott keres fájlokat, amik máshol vannak, akkor szerintem próbálkozz ezzel:

https://superuser.com/questions/700389/creating-symlink-for-c-program-files

Jahno Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150938

"Más-más gyártó hallókészülékek programjai,"

Biztos vagy benne? Vagy módszer. Meg látni kellene.

LarixDecidua Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150937

Éppen ez az érdekes, hogy nem egy gyártó szoftvereiről van szó. 
Más-más gyártó hallókészülékek programjai, de a hiba mégis ugyan az. Ezért gondoltam, hogy valami inkább a géppel nem stimmel. Főleg, hogy másik gép, ugyanaz az oprendszer, frissítési állapot és ott jól működnek a telepítők. 
Arra gondoltam, kiveszem az SSD-t, beteszem egy másik notebook-ba, ott telepítem még oprendszer regisztráció nélkül, majd vissza az eredeti gépbe. A win10 elég nagy eséllyel túléli és rendbeteszi magát. Szóval most majd ezzel próbálkozok...

Előzmény: Jahno (150936)
Jahno Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150936

Ha tömeges akkor főleg meg kell kérdezni a szoftver gyártóját...

XNC Creative Commons License 2020.04.29 0 0 150935

Lehet nem is fogod tudni megcsinálni.

Nálam régen futott a Google Earth.

Újra kellett húznom a gépet. Persze a netet közbe nem kapcsoltam le.

Erre leszedett telepítés közben valami frissítést, ami miatt nem megy.

Pedig ugyanaz a gép, ugyanaz az op.rendszer.......

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!