Keresés

Részletes keresés

tigristomi Creative Commons License 2011.06.30 0 0 297

Jól gondolkozol, egy két dologgal kiegészíteném azért amit írtál.

Irtal a TM-Shiddhirol. Gyakorlod vagy csak ugy irtal rola?

"A TM Sziddhi tanfolyamon egy .... könnyedebb testérzettel párosul - ami szélső esetben akár levitálás is lehet."

Ez az a szint ugyanis, amit senki sem ér el.

"A.J.Christian ..... Osho A TM számomra - és az általam ismert emberek számára - összehasonlíthatatlanul erősebb és intezívebb, mint bármi más amit eddig tapasztaltam."

Igen, a TM mantra, meditálás önmagában nem rossz. Vannak sokkal humbukabb dolgok.

Pl. Osho, és Aj.Christian.

A tapasztalataid mindenképpen értékelendőek. Viszont nem általános, és ez a TM technika egyik gyenge pontja, ami abból adódik, hogy a TM nem szisztematikus. Ismerek olyat, aki semmit sem érzett és tapasztalt amikor csinálta naponta rendesen kétszer, hónapokig, de csinálta mert a barátja is csinálta és mert TM központban volt.

Valószínűleg nem olvastad a szkeptikus lapok javát a TM-ről. A fő probléma, hogy drága, a sok ígéretet amit a rendszer hirdet nem váltja be, a jógát rendesen félremagyarázza. Dollár milliók pedig eltűnnek a rendszerben.

Az, hogy a TM az abszolúttal, vagy a tiszta tudattal köt össze akárkit is, ez a humbuk rész. Ezek szerint aki megtanulja 15 perc alatt minden előképzettség nélkül, az össze lesz kötve az abszolúttal? Vagy a 3. napon lesz összekötve? Vagy két hét után?

Ha Buddha ezt tudta volna, nem elmélkedett volna éveket egy fa alatt ... amikor ezt két nap alatt is el lehet érni.

Előzmény: baraka6 (292)
ghepard Creative Commons License 2011.06.01 0 0 295

Lehet, hogy szerinted más dimenzió, de én is ugyanarra törekszem. Szerintem még könnyebben. A hangok nagyon nyugtatóak, szerintem még nyugtatóbb, mint a csend - csak el kell találni a frekvenciát és a hosszat. Na ez már nehezebb. A fájásokat, ütéseket ki lehet vele (és a vibrálásokkal, ütésekkel) nullázni. Mintha nem is tudna róluk az ember. Pontosan azt igyekszem elérni én is, hogy gondolatcsendben legyek - de ehhez rezeghetek és vibrálhatok. Emlékszem, vagy 2 éve vagy hét órát járkáltam kint vagy mínusz 10 fokban és minden lélegzet kifúvásakor hangot hallattam, néha percekig ugyanazt, aztán mást. Voltak percek, amikor azt se tudtam, hogy létezek és megyek valahová - kétszer vagy háromszor a sűrű  magas bokor állított meg, mert nyitott szemekkel is belémentem - mikor már majd leestem jöttem rá, hogy ne is alszom. A hét óra természetbeli járkálas után még fáradt se voltam és szomjas se nagyon és éhes se igen. Az asszonynak még mondtam is, hogfy el is mennék még egyszer rögtön. Pár nap után kipróbáltam ugyanannyit menni (kb 7 óra alatt 25-30km, nagyjából gyalog és toltam magm mellett a bicajt) - de hangok nélkül. Na az eredmény egész más volt - alig vártam, hogy hazaérjek és egyek meg igyak és jó fáradt is voltam.........

Az a lelki béke, nyugalom aztán megengedi, hogy a sejtek a legmegfelelőbben működjenek. Az a lenyugvás és gondolatmentesség a kulcs, na meg a lassabb légzés, ami a hangkiadásnál még jobban felfokozódik, mivel az ember szinte tudatalatt is meghosszabbítja a hangot és így tovább fújja ki a levegőt. Ez nagon jó görcsoldó - hogy miért, azt lehet olvasni a légzéssel foglalkozó oldalakon és a TM oldalakon is megtaláltam már ugyanazt. Ez egyébként már 30 évvel ezelőtt is segített - a mély kifúvás.......

Mint írtam én könnyen el tudom érni azt a bizonyos transzcendentált állapotot és az kb olyan, mint ahogy mostanában olvasgatom a TM-vel foglalkozó oldalakon. Én igyekszem a magam útját járni és próbálom megmagyarázni magamnak a dolgokat, hogy bármikor reprodukálhassam.

Hát úgy érzem sose fogok elmenni semilyen tanfolyamra (soha nem is voltam  semilyenen ezzel kapcsolatosan). Számomra a legszebb dolog, ha magam jövök rá, hogy mit kell tennem. Most már tudok annyit, hogy csak úgy létezem,  jobban fogalmazva csak úgy hagyom magam, hogy létezzek - mindenféle erőlködés nélkül. Nem az a boldog, akinek a legtöbb van, hanem az, akinek a legkevesebb is elég.......

Úgy 3 hete nem is akartam elhinni. Csak úgy kipróbáltam, mennyit bírok ki lélegzet nélkül. Harmincas éveimben a legjobb időm 3 perc 7 mp volt. Most 59 éves fejjel 4 perc 20 mp. Ezt nem is akartam elhinni. Ez csak úgy ment mindenféle odafigyelés és gyakorlás, edzés nélkül. Majd pár év múlva megint lekontrollálom, lehet hamarébb is, majd meglátom.......

Előzmény: baraka6 (294)
baraka6 Creative Commons License 2011.05.31 0 0 294

Szia!

Mint mondtam a TM egy másik dimenzió. Ez semmi olyan, amit megadtól ki tudnál találni. Illetve lehet, de szerintem a földön egy-két ember képes rá. Amit én látok az egészből, hogy itt nem hang dúdolása van és nem is rezgésterápia, hanem ez egy olyan technika, aminél a mantra gondolása során az  összes gondolati szintet transzcendálja az ember és a végén még a mantrát is. Vagyis kicsit másodperces hosszúságú megvilágosodásban részesít. Mert végső soron a csend állapotában létezni és tenni az a megvilágásodás állapota.

Ez a csendet lehet a TM-el elérni. Ennél a technikánál pont ezért nehéz jobbat, hatékonyabbat elérni.

Ha kutat az ember, akkor megtalálhatja a tm mantráit a neten, meg benne vannak a Jóga szutrákban is. Amit nem fogsz megtalálni a neten, az a beavatás, az élő mesteri láncolat áldása. Enélkül lófüttyöt sem ér kb az egész.

Az fantaszikus, ha magadtól rájöttél a rezgések hatására, csináld tovább, de tudd, hogy amit keresel az itt van és megvehető. Lehet hogy 30 év rezgésgyakorlással megérzed, hogy mi lenne a saját idegrendszerednek megfelelő mantra, és talán az "istenek is megáldanak", hogy a mantra megfelelően működjön. És akkor transzcendálod az összes gondolatot és elérkezhetsz a megvilágosodás mezejére.

Azért tudd, hogy mindaddig, amíg van gondolatot, amíg van tapasztalatod a külvilágról, amíg van és, addig nincs teljes csend, és addig nem transzcendáltad az összes elmeszintet. Ugyanis a transzcendens tudatban nincs gondolat, nincs én, nincs semmi. A TM ide visz el, és kitartó gyakorlással ez a mély belső csend elkezd megjelenni a napi életben is. Ezt tapasztalom is.

Szóval itt van egy rövidebb út, ami elvisz rögtön a célhoz, plusz belülről kiindulva támogatja azt amit elkezdtél felfedezni.

Mert mint az előző írásomban írtam a TM féllábú jószág a többi technika nélkül. És mivel összeköt az eredendő Tiszta Tudattal ezért a rezgésterápiád fejlődésének is hatalmas lökést tudhat adni. Kár hogy a TM-et nem lehet csak úgy "kiprobálni". Akkor nagyon hamar értenéd, hogy mire gondolok. Így csak a belátásodra, hitedre tudom bízni, hogy elmész-e megtanulni.

Előzmény: ghepard (293)
ghepard Creative Commons License 2011.05.31 0 0 293

Nagyszerű összefoglalót írtál. Mint már írtam nekem fogalmam se volt még 2 hónapja, hogy mi a TM. De valami olyasmit is csinálok már vagy 8 éve. Én még rátettem a rezgéseket (a hangokat, ütéseket, vibrálásokat stb). Ezek a dolgok még fizikai téren is talán rendberakják a testet. Persze ezt nem olyan egyszerű elérni. Sokat kisérletezgettem mindenféle rezgéssel. Jó pár évig kételkedtem, hogy az tényleg úgy van, de a kék foltok mindig azt sugallták, hogy tényleg hat. Hísz vagy 10-szer is sikerült eltüntetni kb 40 perc alatt, tehát felszívódott fizikailag. A TM tanfolyamon is hogy kap az ember valami szavat, szavakat és azt kell mondogatni állandóan körbe körbe - vagy csendben, de hanggal is lehet. Hanggal még hatásosabb azt hiszem - ezt tapasztalom már 8 éve. A hang rezgései megteszik a magukét, ugyanúgy az ütések, vibrálások.

Én nem értem, mit kell azon tanfolyamoskodni és borsos árat fizetni azért, hogy valami szavat morogjak magamnak. Ez olyan titkolózásnak tünik. Mindenki hogy megkapja a saját szavát, mantráját - na ez is magas nekem. Mi a lócsöcsnek. Én mindig azt dúdolgatok magamban, ami akkor és ott jólesik és nem ülök egy hangon, szavon, mondaton stb.

Egyetértek abban is, hogy ez a dolog veszélyes is lehet - hisz ha rosszul használjuk, kárunk lehet belőle, mint mindenből, amit nem jól használunk. De úgy néz ki nagyon megéri befelé fordulni és figyelni a test reakcióit. Sok mindent meg lehet tanulni és meglátni olyan dolgokat, ami első hallásra nehezen hihető. Én leírtam a belinkelt irományomban, hogy mi mindenben segített és segít nekem ez a rezgéstechnika, beleértve a TM is. A szemeimet is igencsak feljavítottam, már átléptem a 200% (ami a normál látás kétszerese), perszze nem állandóan, de tudom, hogy csináljam - hogy lássam a dolgokat dupla távolságból. Két éve szinte lehetetlen volt a 100%-ot elérni, aztán 150% akartam, végül azt is elértem, úgy 1 évre rá sikerült a 170%. Két hete vagy 203%-ot is elértem. Persze ez az én mérésem saját magamon. Most már a 250% lebeg előttem. Már 29 hónapja nem hordok szemüveget. Persze nagyon sok  mindent teszek azért, hogy jobb legyen a látásom - vagyis jobban fogalmazva, sok mindent változtattam napjaim folyamán, hogy a szemeim jól működjenek...........

Előzmény: baraka6 (292)
baraka6 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 292

Sziasztok!

Leírnám nektek a tapasztalataim a TM meditációról, hátha valakinek hasznára válik.

Elöljáróban el kell mondjam, hogy hogyan is jutottam a TM-hez, ez sok mindent megvilágít majd:

Első meditációs tapasztalataimat még 97-ben (13 évesen) az Agykontrollal szereztem. Majd utána nemsokkal elvégeztem az agykontroll Ultrát is, meg a villámolvasás tanfolyamot. Itt az agykontrollon találkoztam Eckhart Tolle könyveivel, ami továbbvitt a megvilágosodás keresése útján.

Majd némi szünet jött és 2003-ban elsők között olvastam A.J.Christian könyvét. Majd végigjártam az összes létező tanfolyamát, táborát, köztük a 10 napos csendtábort. Emelett más meditációs technikákat is gyakoroltam. Tollétől a belső testre való figyelést, elengedést, befogadás; Osho dinamikus tachnikáit; legkülönbözőbb légzőgyakorlatokat, csakratisztító légzéseket stb.

Voltam családállításon, Merkaba meditációs tanfolyamon, jártam Shiatsu masszőrhöz, Elvégeztem a Pránanadi 1 és 2-es tanfolyamokat, voltam előző életbe visszavivő "utaztatáson"

A teljesség igénye nélkül kb ezeket csináltam. Próbáltam mindenhez nyitottan állni és azt látom, hogy mindennek megvan a maga haszna és értelme és hogy más "szint"-eken dolgoznak az egyes technikák. Mivel minden a teljességből születik és afelé is törekszik, így nincs rossz út, szinte bármiből lehet tanulni és továbblépni.

A kulcsszó a TOVÁBBLÉPNI, mert csak akkor lehet az ember szabad, ha minden rendszeren és technikán továbblépett. Szóval minden tanításnak megvan a maga helye, de idővel tovább kell lépni mindegyiken.

Szóval most először hadd áradozzak a TM-ről:

Teljesen véletlenül jutottam el a TM meditációra, nekem a pénz nem számított, szóval lesz ami lesz alapon elmentem. Barátok szervezték, és bár maga a technika annyira nem volt vonzó, meg kicsit sokba is került, de a társaság jó volt szóval mentem én is.

Azt kell hogy mondjam immár 8 hónap meditálás után, hogy ARÁNYAIBAN NÉZVE ez volt életem LEGOLCSÓBB tanfolyama. Mivel előtte elég sok mindenbe nagyon mélyen belementem, napi szinten 3-4 órát is gyakorolva -meditálva, így van némi összehasonlítási alapom, hogy milyen technikával mit lehet elérni.

A TM számomra - és az általam ismert emberek számára - összehasonlíthatatlanul erősebb és intezívebb, mint bármi más amit eddig tapasztaltam. Hasonló tapasztalataik voltak a barátaimnak is, akikkel együtt tanultunk. Ebből a szeszögből nézve azt tudom mondani, hogy számomra bőségesen megérte az árát.

Olyan régi lelki sérüléseket - stresszeket, fájdalmakat - is elkezdett feloldani, ami a korábbi többi meditációban ugyan felbukkant (így tudtam róluk), de amikor felbukkantak akkor csak tehetetlenül vergődtem az érzelemtengerben és nem változott semmi.

A TM nekem ezeket a nagyon alap nagy stresszeket is elkezdte kirázni belőlem, néha olyan intenzitással is, hogy komolyan gondolkodtam, hogy abbahagyom. ( ez az amit amúgy nem szabad, mert akkor "beragad" a stressz, visszaépül )

Időnként vissza is kellett vennem a meditáció időtartamából az intenzív stresszoldás miatt. A szkeptikus honlapok a TM egyik negatívumaként az erős stresszoldást hozzák fel, meg azt, hogy pszichiátriára kellett küldeni egy két embert, aki túlzásba vitte a meditációt. Ezt saját tapasztalatból kiindulva nagyon könnyen el tudom képzelni. Az érzelemtest avagy fájdalomtest ( ahogy Eckhart Tolle hívja ) megfelelője a keresztény hitben a démon, meg hasonlók - nem véletlenül.

Ha valaki túl mélyre túr a saját tudatalattijában (túl sokat TM-ezik), mint ahogy én is hajlamos vagyok, akkor lesznek izgalmas pillanatai.

Szóval maga a TM módszer csodálatos és iszonyatosan erős, ehhez semmi kétségem nem fér. Ráadásul elég sok kutatás is ezt támasztja alá.

És itt jön a feketeleves:

A globális TM szervezet olyan amilyen. Emberek csinálják, tehát olyan a rendszer, amilyen a benne lévők tudatállapota, ez sok helyen kiütközik. Nekem nem tetszik a maradi 80-as évekbeli giccses dizájn, nem tetszik a csicsás aranykorona a Rádzsák fején, nem tetszik a hierarchikus szervezet, nem tetszik a sok agyatlan(ez nem feltétlenül a TM hibája ugyan, mert alapvetően az emberek szeretnek agyatlanok lenni), nem tetszik hogy ennyire drága a TM. Mert ugyan engem nem érdekelt a pénz, és ugyan úgy látom, hogy életem egyik legjobb befektetése volt, de ezzel együtt úgy vélem, hogy drága.

A TM tanárok is hagynak kivánnivalót, és sokszor a szervezésekkel sem voltam elégedett.

És persze mint mindenhol sok itt is a "hívő". Aki mindent ezen keresztül lát, hisz és értelmez. De ilyet sajnos bármilyen spirituálisnak mondott közegben elég sokat találni.

Döntés:

Én a következő kérdést tettem mindig fel magamnak. Itt van egy módszer, egy technika, ami nekem működik és a leghatásosabb eddig. Veszít-e ez a technika az értékéből - értsd hatásosságából - azáltal, hogy szerintem drága, vagy mert csicsás a zászló, vagy mert egy két TM tanár hülyeségeket beszél? Szerintem NEM.

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy itt van a bölcsek köve, némi vacakkal körítve, el tud-e vonatkoztatni ettől, vagy nem. Szerintem érdemes ezen felülemelkedni és elmenni megtanulni a technikát.

Félreértések:

EZ NEM RELAXÁCIÓS TECHNIKA, hanem stresszoldó, lekisérülés gyógyító. Mint minden sérülés ha gyógyul akkor fáj. Sokszor a gyógyulás jobban fáj, mint maga a sérülés. Szóval a meditáció alatt pattoghatnak az izmok, fájdalom nyilallhat ide-oda, iszonyatos erős érzelmek, gondolatáramlatok jöhetnek. Ez minden csak nem kellemes. Ez a stresszoldódásnak a jelei. Amikor azt mondja valaki, hogy milyen szar volt a meditáció, mert végig pörgött az agyam, akkor az a stresszoldás jele. Sokszor a testemben érzem is, hogy melyik pontból oldódik ki egy ilyen gondolatáramlatnál a stressz.

Nem véletlenül hangsúlyozzák a TM tanárok, hogy nem azért meditálunk, hogy a meditáció alatt kellemes élményeink legyenek. Az eredményeknek az életben kell jönniük.

Jógarepülés és társai:

A TM Sziddhi tanfolyamon egy technikát kap az ember, amit gyakorolva olyan tudatállapot kezd kibontakozni IDŐVEL, ami a fizikai síkon egy könnyedebb testérzettel párosul - ami szélső esetben akár levitálás is lehet. Tehát nem repülni tanítanak, hanem egy technikát kap az ember egy tudatállapot - nevezhetjük speciális agyműködésnek - elérésére szolgál. Ennek a technikának az átadása nem kíván sok időt - két hét a Sziddhi tanfolyam.

Megvilágosodás azonnal:

Ki mondja meg, hogy ki az aki megvilágosodott. Mi az amiről felismerhető. Mivel ez egy tudatállapot, amit elvileg azt jelenti, hogy az illető kapcsolatban van a VÉGTELENNEL, így a forma, vagyis az anyag szintjén bármilyen alakot felvehet. Tehát pusztán a kinézetből, cselekedetből nem feltétlenül állapítható meg az illető tudatállapota.

Azt hogy ki mikor világosodik meg azt valószínüleg csak Isten tudja. Azért azt is észre kell venni, hogy hiába gyakorolja valaki a TM-et 30 éve, ha nem változtat az életén - szélsőséges példa: minden nap berúg, veri a feleségét, stb - akkor mitől világosodnak meg? Pusztán a TM gyakorlása nem garancia semmire. Nagyon erős a technika, szóval idővel átrendezi az ember életét, de mindenki más batyuval (megoldandó feladatmennyiséggel) jött erre a világra és nem garantálható azonnali siker.

A TM mindenre jó:

Na ez az amit sokat hallottam és engem is zavart. Ha vakbélgyulladásod van menj el orvoshoz. A fogaiddal szintén. Ha beállt a hátad, akkor meg masszőrhöz. Mert azok a problémák, amik már a fizikai szinten jelentkeznek, azokat a fizikai szinten kell orvosolni. Lehet, hogy a meditáció évek alatt jut el oda, hogy feloldja az adott betegséget kiváltó stressz, lelki sérülést. Addigra meg belehal az illető a tüdőgyulladásba, amire ott az antibiotikum.

Ugyanígy a lélek szintjén is több szint van. A TM jó alapot ad sok mindenhez, mert az abszolúttal köt össze. De érdemes a folyamatok megérése érdekében pl Eckhart Tollét olvasni, elmenni Agykontrollozni ( ott is sokat tanul az ember az elme működéséről ), elmenni családállításra, stb.

Eredmények az életemben:

Nálam ezek az eredmények eddig 8 hónap alatt a következők voltak:

- Elmúlt az IBS-em ( Ingerlékeny Bél Szindróma )

- Javultak a kapcsolataim. Elsősorban a szüleimmel. De hosszabb idő után ismét bele mertem vágni párkapcsolatba is.

- Harcművészkedek és ott elkezdtem megérezni a középpontot, kapcsolatot a földdel

- Általánosságban véve nyugodtabb lettem

- Kezdenek kiéleződni a nemfizikális érzékeléseim - megérzéseim

- Volt tudatos álmodásom

ZÁRSZÓ:

Én szívem szerint mindenkinek ajánlanám a TM technika rendszeres gyakorlását - de be kell látni, hogy mivel nagyon erős technika, nem biztos, hogy mindenki érett rá. Maga a technika fantasztikusan működik, ezek nagy része mérhető, bizonyítható is, az összes többi szemponttal (milyen a szervezet, mennyibe kerül, stb) meg foglalkozzon akinek kedve tartja. Aki nem tud a felszínen túllépni azt teljességgel meg tudom érteni, mégis úgy látom, hogy érdemes.

Én a jelen pillanatban egy nagyon jó döntésnek tartom, hogy megtanultam a TM meditációt, és hogy elmentem a haladó technikákra.

AsztroKati Creative Commons License 2011.05.27 0 0 291

Rengeteg a jó hatása a testre és az életre..http://astro24h.hu/Asztro-Info/Transzcendentalis-meditacio

Dorien Creative Commons License 2011.05.12 0 0 290

Így van. :)

Előzmény: tigristomi (286)
ghepard Creative Commons License 2011.05.10 0 0 289

Én például tök véletlenül kezdtem, de aztán sokat kisérletezgettem, mint ahogy írom is a topikomban, meg az irományomban. Tényleg sok mindenre jók azok a rezgések. Nemcsak a hangok, hanem minden lépés, sötét és a fény rezgései, hideg és a meleg rezgései, gravitáció miatti rezgések, légzés rezgései, a szív rezgései, a táplálék rezgései, az ember lelkének rezgései, gondolatai stb stb. Egy fityinget se adtam kurzusokra, mégis elég okat megtanultam, mert meg akartam tanulni arezgések hatását. Azok a rezgések nagy energiát hordoznak és így veszélyesek is lehetnek. Lehethogy ezért is tanítani kell. Jómagam is elcsesztem egykét dolgot az elején, de tanultam belőlük is.....

Előzmény: tigristomi (286)
ghepard Creative Commons License 2011.05.10 0 0 288

az eszem nem eszem kérdés tulajdonképpen lényegtelen,normális ember általában úgysem evés után fog leülni mantrázni.

Én például sokszor kimentem evés után és ha elkezdek dúdolgatni magamnak a túrán, akkor még jobb is lehet az emésztés. De perse nem mindegy milyen hangokat darál az ember, hogyan megy, hogyan lépked, hogyan lélegzik stb. A rezgések kiolthatják és erősíthetik is egymást......

Előzmény: tigristomi (285)
Herold Creative Commons License 2011.05.08 -1 0 287

A sziddhit nem, az már tényleg egy vagyonba kerülne. Meg nincs is meg a 3 év folyamatos gyakorlat, mert néha abbahagyom hónapokra.

Előzmény: tigristomi (285)
tigristomi Creative Commons License 2011.05.08 0 0 286

A helyzet az, ha vki nagyon akarja, össze tudja szedni azt a pár százezer forintot. Ha tényleg annyira jó lenne ez a TM, akkor nem lenne ezzel nagy baj. A szépség hiba ott van, hogy ingyen is vannak olyan relaxációk, mentális technikák, amik ugyanolyan jól működnek, mint a TM, hiába próbálják a tm-ben azt szugerálni, hogy az övék különb technika mint a másik. Vagy, vannak más technikák, amik ugyanúgy nem működnek, mint a TM. Mivel az igazság az, hogy a TM-et megtanulók nagy része abbahagyja a mantra gyakorlását, függetlenül attól, hogy pár százezer forintot kifizettek érte.

A nagyobb probléma az, ha vki a technika mélyére akar hatolni, fel akarja venni még a 7 haladó technikát, meg akarja tanulni a TM-Siddhit, csinál egy két jhotish és ayurvéda elemzést, befekszik a Maharishi Ayurvéda klinikákra, vesz néhány jagját, pl. A típusút, hogy jobb legyen az asztrológiai képe, veszi és eszi a maharishi amrit kalasht, a maharishi rászajánakat, egy két maharishi teát, churnát, akkor 2-3 év alatt 2-3 millió forintot ki lehet pengetni a megvilágosodás felé vezető úton, ha valaki a párjával együtt halad az úton, akkor természetesen ez 4-6 millió is lazán lehet.

A lényegi változás és belső felemelkedés persze kérdőjeles, az ember élete megváltozhat, csak a beharangozott spirituális magasabb tudatállapotok nem jönnek.

Előzmény: serenic.... (281)
tigristomi Creative Commons License 2011.05.08 0 0 285

Nagy szabályon azt értettem volna, ami vmi fontos kritérium ahhoz, hogy a meditációban előre vigye a delikvenst.

A TM meditációja egy jóga meditációt tekintve elég pongyola vmi, az eszem nem eszem kérdés tulajdonképpen lényegtelen,

normális ember általában úgysem evés után fog leülni mantrázni.

A TM-Siddhi-t is csinálod, vagy csak a TM-et?

Előzmény: Herold (280)
ghepard Creative Commons License 2011.04.20 0 0 284

Én 2 héttel ezelőtt nem tudtam, hogy mi az a TM. De 2003 elejétől tök véletlenül kezdtem foglalkozni saját rezgéseimmel (hang, ütések, vibrálások stb). Egész megdöbbentő hatásokat tapasztaltam. Nyitottam is egy topikot és mikor felkértek, még egy 35 oldalas összefoglalót is firkantottam. Próbáltam elmagyarázni, hogy hogyan és miért is hatnak ezek a dolgok.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9197399

Herold Creative Commons License 2011.04.17 -1 0 283

Ezügyben inkább a magyarországi TM-központokhoz fordulj. Én ebben nem tudok segíteni.

Előzmény: serenic.... (281)
serenic.... Creative Commons License 2011.04.17 0 0 282

kedves Serenic hogy gőzöd nincs

Akkor adj gőzt! De nem százezrekért, mert akkor csak egy csaló vagy.

Ha nem adsz, akkor meg nincs okod, jogod sem gőztelenséggel vádolni. Még ellenőrizni sem tudjuk, kinek van igaza.

Előzmény: Coldberg (275)
serenic.... Creative Commons License 2011.04.17 0 0 281

Figyelj, és megparancsolják neked, átok alá helyeznek, hogy te vagy más nem oktathatja ingyen vagy olcsóbban? Miért nem adjátok oda a világnak, ha ennyire jó? A Bibliát olvashatom a neten is, de a TM-et nem engedik? Nevetséges. Ha a börtönökben használják, mennyivel hatékonyabb lenne megelőzési célra használni...

Summa summarum, az egész úgy bűzlik, mint a szent tehéntrágya. Logikátlannak tűnik. Vagy a Man in Black védi?

Előzmény: Herold (263)
Herold Creative Commons License 2011.04.15 -1 0 280

Nem tudom mit értesz "nagy szabályon", az üres gyomor azért fontos, mert a meditáció csökkenti az anyagcserét, és teli gyomorral emésztési gondokat okozhat.

Előzmény: tigristomi (278)
tigristomi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 279

Ez egy nulla írás volt. Rébuszokban beszél vki olyanról, amiben nincs jártassága.

Előzmény: Törölt nick (266)
tigristomi Creative Commons License 2011.04.15 0 0 278

Üres gyomor és ülő helyzet fejtámasztás nélkül? Ezek nem nagy szabályok.

Én nem emlékeztem, hogy különösebb szabályok lennének, azért kérdeztem.

Egy fontos van, szerintem, hogy a mantra után nem szabad felpattani, kb. 2 percet várni kell még,

csukott szemmel.

Előzmény: Herold (265)
Aragorn Creative Commons License 2011.04.14 0 0 277

oké, bocs:)

Előzmény: Herold (274)
Herold Creative Commons License 2011.04.14 -1 0 274

Ez innentől offtopik, a shaolinoknak semmi közük a TM-hez.

Előzmény: Aragorn (271)
Aragorn Creative Commons License 2011.04.14 0 0 273

Tényleg tetszik. :)

Előzmény: Törölt nick (266)
Aragorn Creative Commons License 2011.04.14 0 0 272

Miért gondolod, hogy lejárató akarok lenni? Mi érdekem fűződne hozzá?

Leírtam, amit én Németországban "meditáció" címszó alatt tapasztaltam. Ennyi. Lehet, hogy ez egy másik fajta meditáció. Én nem tudom.

Előzmény: Coldberg (260)
Aragorn Creative Commons License 2011.04.14 0 0 271

Ez lehetséges, nem mélyedtem bele a különböző irányzatokba, csak azt írtam le, amit tapasztaltam.

Mint mondtam: az én munkaadóm shaolin szerzetes volt húsz évig, ebből te talán ki tudod következtetni, hogy ennek a meditációs technikának melyik ágát gyakorolja nagy valószínűséggel. Én őszintén szólva nem firtattam az ügyet, mondjuk, nem is szívesen beszélt ezekről a dolgokról.

Előzmény: Herold (259)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 270

Egyetértek azokkal, akik szerint a mainál jóval olcsóbban és széleskörűbben kellene oktatni.

Úgy érted, óránként 4 forintért?

Előzmény: Herold (263)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 269

Egyébként sok technika közül a TM is szoros kapcsolatban áll a modernkori fizikával

Ez az ami akkora hazugság, hogy szétreped tőle annak a nadrágja, aki hazudja.

Előzmény: Coldberg (260)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 268

Kizártnak tartom, hogy valakinek súlyosbodjanak a stressz és egyéb hasonló tünetei a TM gyakorlása után.

Miért tartod kizártnak? A TM valami Nagy Isten, vagy mifene?

Előzmény: Herold (259)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.13 0 0 267

Ez nagyon érdekes.

Előzmény: Aragorn (258)
Herold Creative Commons License 2011.04.12 -1 0 265

Tényleg nem tudod?

Ebben az esetben kicsit olvassál feljebb, korábban leírtam.

Előzmény: tigristomi (264)
tigristomi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 264

"Akkor most gyorsan sorold csak fel, mik a legalapvetőbb szabályok a meditálásnál."

Kíváncsi vagyok, mik azok.

Előzmény: Herold (243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!