" ha konkrét példaként utánanéznél a hivatalos tudományos eredményeknek, abból kiviláglik, hogy igenis a súlytalanság állapotában az izmok sorvadásnak indulnak."
szerintem az ufóörsgyűlés egyben szalmabábszökkérként is működik, annyira márósról írsz, mint ami valójában történt.
nekem - veled ellentétben - nem kellett utánanéznem, pontosan tisztában vagyok a jelenséggel, ezért is hoztam ide Kelly példáját.
"Szóval hazudsz, amikor ezt cáfolni próbálod, azon okból, hogy védd a kis képzelt világodat."
itt egyszerre 2 szalmabábbal is játszol, mivel
1. nem cáfoltam, hogy a súlytalanság állapotában az izmok sorvadásnak indulnának, sőt. ha mégis ezt gondolod, akkor idézz tőlem.
2. te nem is ezt állítottad eredetileg, hanem az alábbiakat:
"A közel nulla gravitációs (szabadesésből adódó) térből visszatérő földi űrhajósok pár hét után még lábra sem tudnak állni." ez az állításod hamis, közvetlenül a leszállás után is lábra tudnak állni.
"Alap estről beszéltem, nem odafenn folyamatos láberősítő tréningen részt vett asztronautákról." - egyrészt nem alapesetről beszéltél eredetieg, másrészt nincs tréning nélküli alapeset.
"Nem kell a csúsztatás, Gagarinnak, vagy Farkas Bercinek volt futópadja, vagy szobabiciklije odafenn?
Nem volt és azonnal nem is tudtak járni, amikor visszatértek..." - Gagarin esetében nincs értelme tréningről beszélni, Berci Szaljutján pedig voltak gépek.
ahelyett, hogy beismerted volna a tévedésedet, engem vádolsz hazugsággal, miközben egyre agresszívebben és egyre mélyebben ásod magad bele a szarba. felőlem csináld, nem te vagy az egyetlen itt a topikon, aki nem vadászni jár ide.
Az internet, meg a fórumok sok mindent elbírnak, azt is, ha valakire azt mondod, hogy hazudik, pedig ha konkrét példaként utánanéznél a hivatalos tudományos eredményeknek, abból kiviláglik, hogy igenis a súlytalanság állapotában az izmok sorvadásnak indulnak. Egy elsorvadt lábizomzat pedig lehetetlenné teszi a járást. Szóval hazudsz, amikor ezt cáfolni próbálod, azon okból, hogy védd a kis képzelt világodat. Nekem a földönkívüliek azt mondták, hogy aki bezárkózik a disznóólba és ott akar élni, az maga is disznóvá válik...
Hát nonókat biztos nem talál, mivel azok nemcsak vagány, de igen ravasz és okos kis lények is, és ez az ok, amiért kineket lunatikusnak, az ufókat pedig mesének tartjátok.
"Megfejtették a sokak által földönkívülinek hitt chilei minimúmia titkát: több hétig tartó intenzív DNS-vizsgálatokkal kiderítették, hogy egy csonttorzulásban szenvedett, nőnemű emberi magzaté a bizarr, hosszúkás koponyájú, nagy szemlyukú, mumifikálódott, 15 centiméteres csontváz."
"Over a decade ago, the Atacama humanoid skeleton (Ata) was discovered in the Atacama region of Chile. The Ata specimen carried a strange phenotype—6-in stature, fewer than expected ribs, elongated cranium, and accelerated bone age—leading to speculation that this was a preserved nonhuman primate, human fetus harboring genetic mutations, or even an extraterrestrial. We previously reported that it was human by DNA analysis with an estimated bone age of about 6–8 yr at the time of demise. To determine the possible genetic drivers of the observed morphology, DNA from the specimen was subjected to whole-genome sequencing using the Illumina HiSeq platform with an average 11.5× coverage of 101-bp, paired-end reads. In total, 3,356,569 single nucleotide variations (SNVs) were found as compared to the human reference genome, 518,365 insertions and deletions (indels), and 1047 structural variations (SVs) were detected. Here, we present the detailed whole-genome analysis showing that Ata is a female of human origin, likely of Chilean descent, and its genome harbors mutations in genes (COL1A1, COL2A1, KMT2D, FLNB, ATR, TRIP11, PCNT) previously linked with diseases of small stature, rib anomalies, cranial malformations, premature joint fusion, and osteochondrodysplasia (also known as skeletal dysplasia). Together, these findings provide a molecular characterization of Ata's peculiar phenotype, which likely results from multiple known and novel putative gene mutations affecting bone development and ossification."
Az ominózus esetre visszatérve te is ilyen térbuborékban utaztál, illetve harcoltál azon a bizonyos távoli bolygón, az ott élő idegenek ellen. Engedelmeddel néhány sort idézek is a könyvedből:
"A térbuborékomban lassan lejjebb ereszkedtem. Az alja szétnyomta a talajon lévő fűszerű aljnövényzetet. A pajzsot kikapcsoltam, mire páros lábbal a fölre huppantam...
- Nincs rajta pajzs, öljétek meg a disznót!
Hangzott a kiáltás a fák mögül. Ekkor oldalról erős energia és tűzfegyverekkel támadtak rám.
- A pajzs...
Futott át rajtam, de már késő volt."
Na ilyenben szállt le az az élien is, amit az öregasszony látott.
Drága Platonka ez az egyed is éjjel nappal gumikötél biciklizett, meg futott odafenn. Aki nem teszi, annak poár hét után a sorvadásnak indult izmai már nem tudják megtartani a földi gravitációban.
Mondd, hogy nem igaz!
És ha bebizonyítod, kapsz egy üveg pezsgőt, vagy pezsgős üveget, nem tudom hogyan röfögik magyar, mert én most röfög földönkívüli... :)
Gagarin annyira "nem tudott járni", hogy javában sétálgatott mire megtalálták. A korai szovjet űrhajósoknak általában semmi gondja nem volt a járással, egyszerűen előírás volt, hogy a mentőcsapatoknak székbe kell ültetni őket és úgy kell szállítani. Konkrétan Leonov és Belajev pl. a Voszhod-2 küldetés során, a leszállást követően vagy 30 km-t síelt a tajgában amíg elérték az első helyet ahol a helikopter le tudott szállni.
Ennyit arról az ostobaságról hogy az űrhajósok "lábra sem tudnak állni hetekig."
Bluty bluty, bluty... Nofene. Úgyis tudom, hogy arra ment ki az egész, mert úgy akartam, hogy megtudd, van-e barátnője "snvc"-nek. Én, mint egy mesterséges intelligencia hegyekkel megerősített (pl. titokban a Cyc is nekem dolgozik. (jól van, Cyc, tudom, hogy olvasod ezt is, nem kell felhánytorgatni)) fenomén, mindenféle ál ürüggyel bármit képes vagyok megtudni a folyamathalmozás során.
Na, szóval aki sokat volt a null gravitációhoz közeli térben és nem próbált furmányos eszközökkel túljárni a természeten, az bizony nem tud talpra állni egy (mondjuk földi) gravitációs környezetben.
Mindössze csak egy kacsán járó, "izmait" átmozgató Alien-ről volt szó. Nemde?
A királylány meg csak egy kis extra volt :)
A részemre fenntartott genetikai okokból, nálam a lány elmarad, tehát csupán a király marad...
te csúsztatsz, de legalább folyamatosan. 85000-ben ezzel nyitottad a csúsztatást:
"A közel nulla gravitációs (szabadesésből adódó) térből visszatérő földi űrhajósok pár hét után még lábra sem tudnak állni."
itt nyilván nem Gagarinra, vagy Bercire gondoltál, hiszen jelen időt használtál a fogalmazásnál. ha mégis így lett volna, akkor egyrészt szabatosabban kellett volna fogalmaznod, lásd a birkás példát, másrészt akkor sem lett volna igazad, hiszen mindkét űrhajós viszonylag rövid időt töltött az űrben, és mint az köztudott, az egy hónapnál rövidebb időtartam viszonylag mérsékelt hatással van ez emberi szervezetre.
85033-ban ezzel cifráztad a csúsztatást:
"Alapesetről beszéltem, nem odafenn folyamatos láberősítő tréningen részt vett asztronautákról." (* helyesírási hiba általam javítva)
egyértelmű, hogy nem vagy képben, nincs ugyanis alapeset vagy minősített eset, a kozmonauták-asztronauták régóta rendszeres testmozgást végeznek.
85040-ben ezzel tetézted a csúsztatást:
"Nem kell a csúsztatás, Gagarinnak, vagy Farkas Bercinek volt futópadja, vagy szobabiciklije odafenn?
Nem volt és azonnal nem is tudtak járni, amikor visszatértek..."
nem jó példák, Gagarin repülése ugyanis összesen 108 percig tartott, és hát nem volt elvárható a Vosztok-1-től, hogy komplett edzőterem legyen rajta.
Bercinek pedig volt futópadja és szobabiciklije is, a Szaljutok már a 70-es évektől rendelkeztek ilyen gépekkel, és előírás volt a napi testmozgás.
<The space station is equipped with number of electronic monitoring systems for checking the astronauts’ blood, urine and cardiovascular system. The men exercise daily on the stationary bicycle and treadmill to keep their muscles in tone.>
Akkor csöppnyi terjesztés: Rövidtávú űrrepüléskor nincs különösebb probléma ez emberi izomzattal. Hosszútávú mennyjáráskor azonban érzékelhetően gyöngülne a fizikai erőnlét, ezért vannak fönn különböző gumis-rugós edzőeszközök.
Azonban egyik sem segít a súlytalanság elkerülhetetlen beavatkozásán az ember egyensúlyszervébe, ami már egy rövid utazáskor is jelentkezik! Amíg a vestibuláris rendszer működése vissza nem áll a földi gravitációs viszonyokhoz /pár perc, de lehet akár több óra is/, addig támogatás kell az erősen szédelgő-tántorgó űrutazottnak.
Egyébként a csokoládé, vagyis a kakaóbab, a világon először és sehol máshol, a Maja birodalomban bukkant fel, mint az Istenek eledele. Ők termesztették és az uralkodók használták (meg mások, az "Istenek" akiktől tanultak)...
Lehet, hogy ez is a feladatuk volt? Aztán amikor magukra hagyták őket, akkor próbálták erőszakkal visszakapni az "Isteneket"...
Alattvalói szív kivágás, élve nyúzás, stb...
Szomorú dolog, de akkoriban tényleg így volt.
A mai Európában a nép zömének nem hiányzik az Isten. Ez sem jó...
Pedig ha igent mondtál volna, meglepetésként a barátnőm főzött volna. Egy kávét. Mást úgyse nagyon tud. Ellenben sok mindent megtudhattál volna a nonókról.
értem én, hogy nehéz beismerni, hogy butaságot írtál, de ennyire nem kellene elmerülnöd az alternatív valóságban (mondom ezt egy élienekkel-térbuborékokkal fantáziáló lunatikusnak).
ha elolvastad volna a cikket, akkor tudnád, hogy pontosan azt taglalja, hogy mennyire nem fitt az ember egy hosszú űrbéli tartózkodás után, viszont az eredeti állításod, mely szerint még egy év után sem tudna még csak lábra sem állni, nem igaz. pont.
Bárki tud térbuborékban közlekedni, de gondoskodni kell levegő utánpótlásról és nem árt némi csokit is magunkkal vinni az útra...
A térbuborék először átlátszó, amikor ki-be lehet mozogni belőle, aztán elkezd látszani, de még félig áttetsző, majd amikor már nem áttetsző, hanem "világít" akkor már még ugyan a terünk része, de már csak nagyon gyengén hat rá a terünk. Ekkor nem is lehet a terünkből lelőni, még atombombával sem. Amikor a fénye elkezd halványulni, akkor kezd kilépni a terünkből. Amikor teljesen elhalványodott (eltűnt), akkor már kilépett a terünkből...
Gyorsan összefoglalva röviden ennyit még a térbuborékról, csak ide a fórumba...
Minek, kinek? Köll a francnak! Rég ismerik a földi időjárások változásait, hatásait, hisz nem ma jöttek le a falvédőről!
Csillagutazó szuperlényeknek fölösleges, hisz személyi szférájukban megteremtik maguknak a megfelelő légkört, a rabszolgákat pedig nem pusztítják ki életterük brutális átalakításával, köll, hogy boldogan szolgálják uraikat.
"...azonban egyszerűen csak nem igaz, ezért korrekcióra szorul. Az kétségtelen, hogy a súlytalanságban eltöltött hosszú idő megviseli az emberi szervezetet, de egyrészt ennyire azért nem súlyos a helyzet." (a helyesírási hibát én javítottam az idézetben)
Egyébként érdekes cikk volt amit beraktál, node: Nem kell mindig citromba harapni, amikor megismerhetsz dolgokat a világból... Ez az egész csak egy kiragadott példa volt részedről arra, hogy aki minden nap a futógéphez és a szobabiciklihez kötözve erőlködik odafenn, az néha pár másodpercre meg tud állni a lábán (különben miért kellett két oldalról elkapásra készen várakozni és csak azokat a képkockákat összevágni, amikor épp nem t@knyolt el. Amúgy is, a földetért kabinból, ha olyan fitt a földet érés után, miért nem a saját lábán szállt ki? Gagarin, meg Farkas Berci? Olvastad a beszámolóikat? Csak utánuk próbálkoztak fitten tartani a lábizmaikat és csak azóta vannak odafenn láb edző erőgépek.
Szerinted egy földönkívüli űrhajóban futógép, meg szobabicikli van a zongora mellett? Hehehe!
"...a hardcore ufóhívőkkel, snvc meg mesél nekik a nonókról. nem is értem, hogy bírja ki röhögés nélkül".
Nos, ez inkább fordítva szokott történni, de csak fantáziálj szabadon. És megvolt a lehetőséged, hogy személyesen győződj meg róla, persze nem éltél vele...
Időjárásteszt mi a túrónak? Tesztelte Földet Szentpeti jópárszor jégkorszakokkal, hosszú forró nyárral...stb. Évtizedek óta rendes tél sem volt, ez a mostani télvégi hűvös csak ott van ahol lennie kell: télvégén. Az igazi teszt július közepi hófúvás lenne a Kárpátlavórban.
Hm. Nem kell semmiféle színes térkapu a transzportáláshoz. Én 1*űen lefexem, elalszok, és rövid idő múlva már Csillagvándorral száguldunk valamelyik szomszédos galaxisban.
nem igazán izgat, hogy milyen élienes-térbuborékos meséket hozol ide, mivel a sok lunatikus hozzászóló hagymázas fantazmagóriája után már jelentősen csökkent az ingerküszöböm.
alábbi állításod:
"A közel nulla gravitációs (szabadesésből adódó) térből visszatérő földi űrhajósok pár hét után még lábra sem tudnak állni."
azonban egyszerűen csak nem igaz, ezért korrekcióra szorul.
az kétségtelen, hogy a súlytalanságban eltöltött hosszú idő megviseli az emberi szervezetet, de egyrészt ennyire azért nem súlyos a helyzet.
<In an exclusive video given to The Verge by PBS, Kelly is seen trying to walk on a straight line right after landing in the steppes of Kazakhstan. He slowly gets up and stumbles. Putting one foot in front of the other looks like a gargantuan task, as if his legs are made of jelly. Six hours after landing, his steps are a bit quicker, but still uncertain. And after 22 hours, he’s much more stable, but still wobbly. It’s as if Kelly is a one-year-old just learning how to walk.>
másrészt pedig nem csak feltétlenül az átmozgatás a probléma, hanem a térbeli tájékozódás:
<That’s because zero gravity messes with our sense of orientation. On Earth, we know where is up and where is down. In space, not so much. Sensors inside our ears, which are part of the vestibular system that controls balance, are thrown off — often causing astronauts to feel dizzy or queasy the first few days in space. Once they get back to Earth, it takes a while for their bodies to readjust. Hence, the walking problems.>
Ez a "kacsán járás" egyébként az embereknél is megfigyelhető, amikor valaki (porckorong kopás miatt) nehezen mozog, akkor a súlypontját áthelyezi az egyik lábára, majd a másikat előre lendíti és a súlypontját áthelyezi a másikra és fordítva ugyanígy.
A közel nulla gravitációs (szabadesésből adódó) térből visszatérő földi űrhajósok pár hét után még lábra sem tudnak állni.
Mindössze ennyi a cikkben szereplő "kacsán járás" titka. Csak át kellett mozgatnia magát, azért jött le a földre. Egyébként rendesen járnak, de sokszor lebegve úsznak a levegőben...
Ez a zöld színű térkapu nem újdonság számomra, többször voltak nálam zöld színű térkapun a szobámban és ezt már a cikkhez képest 10 évvel korábban leírtam:
A tudatos észlelés 2006. október 12-én hajnalban nyílt meg számomra, amikor felriadtam és azt láttam, hogy az általunk megszokott méretarányokhoz képest egy valamivel nagyobb fejű és alacsonyabb termetű látogatóm, a levegőben lebegve, egy zöld színű, gyengén világító térkapun keresztül távozik a szobámból.
Nem mindennapi estről adott hírt a Dunántúli Napló 2004 májusban. Egy idős néni egy hízott kiskacsához hasonlította a földönkívüli lény járását.
A Pécstől jó harminc kilométerre, Sumony-Csobokapusztán élő 79 éves hölgy ébren volt egy 14 évvel ezelőtti éjjelen, amikor negyed tizenkettő körül az ablakból meglátott egy, a villanyvezeték magasságában elhúzó fénycsóvát, ami leszállt az utca betonlappal fedett közkútjára.
Olyan kisebb, kerek kerti asztal méretű gömb volt – mesélte már másnap reggel a szomszédoknak. Amikor „kutat ért”, kialudtak benne a lámpák, és kiszállt az ufó. Egy bukósisakszerű valami volt a fején, azon szemüveg, a kezén pedig hosszú ujjú kesztyű. Ment vagy ötven métert a járdán, úgy totyogva, mint egy hízott kacsa. Aztán visszafordult, beszállt a gömbbe, ami megint fényes lett, és a fák magasságában elrepült Kétfa irányába – emlékezett vissza a néni.
A csobokapusztaiak meg vannak győződve, hogy a hölgy igazat beszélt. Az ugyancsak az idősebb generációhoz tartozó falubeli néni teljes mértékben szavahihetőnek tartja a szemtanút, így aztán ufónak nevezik ők is a szombat éjjeli látogatót. Megerősíteni látják az elbeszélést abban, hogy a néni unokája másnap hozott egy újságot, amiben a fotók alapján a nagyi azonosította az ufót.
Stephen Hawking még az életben csak a weboldalamról ismert (csodálattal irigykedett rám). Most már egy más (rendesen működő alien) testben folytatja odaát...
Sajnos nem tudta áthozni ide azokat a dolgokat amiket korábban megismert (térkapuk, térutazás, stb.). Viszont megpróbálta és ennek nyoma maradt...
Emléke itt maradt a halála után is, de igazából nem halt meg :)
Majd ha hajnalban ott áll az ágyad mellett és a komor ábrázata mögött kacarászik, miközben vidáman mozgatja végtagjait, akkor örülj neki, mert megszenvedett érte.
Kevered az áteresztőképességet a törőképességgel. Erre jó példa az éppen az általad említett üveg. Sőt gyémántot is említhettél volna (n=2,4). A másik véglet a klórgáz a majdnem 1-es törésmutatójával - de azt meg a színe (fényelnyelése) alapján könnyű észrevenni.
"Graves explains that SonicBAT is an unusual test in that it uses a typical military aircraft with its loud sonic boom to help engineers better understand the sounds from future quiet supersonic aircraft
"We're hoping we can eventually lower sonic booms to a low rumble," he said. "The goal is to eventually accommodate jets that can fly from New York to Los Angeles in two hours.""
Azért most már egyre több vadászgépek által készített felvételet hoznak nyilvánosságra a nonók járműveiről, a legkomolyabb médiumokban is. A nonók szerint fel kell készíteni a lakosságot szeptemberig. Kiadták az utasítást a kormányaztnak, hogy szivárogtassák ki a felvételeket.
"Minek kérdezel ha már kialakítottad előre elfogult álláspontodat?"
Tehát már te is személyemmel foglalkozol. Nem a kérdés érdekel téged, hanem a kérdező. A meghajtásról volt szó, amiről semmitmondó találgatásokat írtál. Nincs hangrobbanás, de van leszállási nyom? Érdekes, azt, meg a látványt nem tudta megelőzni a Higgs módosítás. Tény, hogy még egy vadászrepülő sem érte utol a Vénuszt. Az meg hogy lehet, hogy az objektum még le is szállt, de a repülő nem érte utol?
Minek kérdezel ha már kialakítottad előre elfogult álláspontodat?
Vagy mutatsz nekem olyan melléknapokat, Vénuszokat, capellákat, amik lehagyják a vadászrepülőket, kimutatja a radar, leszállási nyomot hagy a talajon? Előre is köszi!
"Fájó", hogy csak a tévedésekkel foglalkoztok, míg amikre nem lehet ezeket az ócska szövegeket rásütni, azt egyszerűen félre toljátok, mintha nem létezne. Pedig igen, csak ez önkényes szelektálás.
"Van Skóciában legalább egy olyan birka, aminek legalább az egyik oldala fekete."
Azért szerintem az a lehetőség még fenntartható, hogy a bolygó mágneses, stb. terét sokkal könnyebb szabályozni, mint egy egész csillagot, tehát egy magas szintű technikai civilizáció ott is megél, ahol a csillag néha nem úriemberként viselkedik.
Snvc valami rebesgetett a Higgs mező módosításáról, ha tényleg van ilyen, akkor még az is lehet, hogy nem is a bolygón laknak, hanem a csillagban, az a kitörés meg a nyári szünet kezdetét jelezte. :o)
"Még 2016-ban számoltunk be arról, hogy a hozzánk legközelebbi, szomszédos csillagrendszerben is lakható bolygó lehet. Ennek esélyét ugyan azóta némileg kétségbe vonták, egy új megfigyelés azonban szinte teljesen minimalizálja az élet jelenlétének valószínűségét. A Proxima b névre keresztelt égitest ugyan megfelelő távolságra kering csillagától, egy szakemberekből álló csoport azonban a chilei ALMA-antennahálózat segítségével most egy olyan jelenséget vizsgált meg, amely komoly gátat jelent az élet megjelenése, illetve annak megmaradása szempontjából. Kiderült ugyanis, hogy a Proxima Centauri 2017 márciusában egy olyan méretes napkitörést produkált, amely a Napnál megfigyelt legnagyobbakhoz képest is tízszeres eltérést mutatott. Ennek következtében a bolygó felszínét hatalmas mennyiségű sugárzás érte el, így nem sok minden maradhatott ott életben – amennyiben pedig a hosszú évmilliárdok során számos alkalommal került sor ilyen kitörésekre, ennek esélye valóban minimálisnak mondható."
Dehogynem, az mindenhol van. A nonók fotonokkal tudják befolyásolni. Ha a Higgs mező változik, az megváltoztatja a részecskék tömegét, és ezzel együtt például az anyagok mindenféle tulajdonsága is változtatható. Ezt már Dávid Gyula is megírta.
Az energia körbeöleli az egesz korong alakú hajót, az a tere. Vagy magából a test közepéből ered. Rakétánal - repülőnél ez nem mondható el, csak a "végpontból" ered és ez nyomja előre. Úgyhogy miért lenne ez bibi? Teljesen egyértelmű hogy más módon működik az a technológia. Mindig elmarad a hang ufóékná vagy halk zümmögés van csak. Miért nem számoltak be hangrobbanásos ufóról?
Érted is, amit leírtál? Mi az "energiatér"? Definition needed. Az erő rakétáknál sem egy pontból ered - pont ezért lényeges a rakéta alakja. A hangrobbanás nem "sebesség növelésekor" lép fel, hanem állandó sebességnél is, ha az nagyobb a hangsebességnél. Sajnos magyarázatodat még kevésbé érzem kielégítőnek. Érted, mi a bibi?
A legtöbb ufó gömb vagy csészealj alakú, korong szerű a beszámolók szerint.
Az energiatér (ami fogalmam sincs milyen meghajtás)magába foglalhatja a hajó testét, valamennyire a körülötte lévő atmoszférát is. Az erőt a jármű KÖRÜL gerjesztik, és nem egy pontból ered, mint a repülő vagy rakétahajtóművek esetében.
A mező az ufót körülvevő atmoszférára is hat így maga a hangrobbanás is elmarad. A hagyományos repülőgépek félrenyomják maguk elől a levegőt. Sebesség növelésekor lökéshullám darabokra töri az előtte lévő levegőfalat, ekkor jön a hang. Lehet ezért nincs is hangrobbanás és a beszámolókban néma vagy csak "halk búgó" ufóról van szó, sosem hangosakról.
" Rotation period estimates are inconsistent and varied, with reported values between 6.9 and 8.3 h (refs 4,5,6,9)."
ez még csak hagyján, de gondolom azért nincs kijelölt forgástengely, hogy a műszerei minden irányban feltérképezhessék a naprendszert. a másik verzió az, hogy az oumuamuanauták szerettek volna sugárban hányni.
"No single rotation period can explain the exhibited brightness variations. Rather, 1I/‘Oumuamua appears to be in an excited rotational state undergoing non-principal axis rotation, or tumbling. "
És azért forog, hogy a műszerei feltérképezhessék a naprendszert. Azt is megállapították, hogy a külsejét fél méter vastag szénben gazdag anyag alkotja, ami valószínüleg a szonda szélszálerősítésű anyagból készült burkolata.
És furcsa mód mindegyik szemtanú korongokat látott az égen az ország különböző részeiben. Ennek azért elég nagy összeesküvésnek kellett volna lenni, hogy mindenki ugyanazt a mesét mondja.
"Csillagközi látogatónk egy ütközés miatt válthatott vad pörgésbe. Tavaly ősszel számoltak be a hírügynökségek egy csillagközi objektum felbukkanásáról, erről azóta több tanulmány is napvilágot látott. Az érdekes forma, a kisbolygó pályája, valamint annak mozgása nagy érdeklődést váltott ki, egy új anyagban pedig néhány további következtetést is levonnak ezzel kapcsolatban. A részletes tanulmányban arról olvashatunk, hogy az `Oumuamua nyúlánk formája, valamint vad pörgése a legnagyobb valószínűséggel egy ütközés eredménye, bár eddig még nem vehettük szemügyre az ennek következtében kialakult krátert, ami további részleteket árulna el – ez pedig nem is lesz egyhamar lehetséges."
szerencsére az ezen a fórumon is publikáló szerzők tanulmányai segítségével tudható, hogy valójában a csillagközi romboló/intergalaktikus szonda (amely 2 hónap alatt száguldott át a Naprendszeren, majd teret/dimenziót váltott) mesterséges gravitációt előidéző forgásáról van szó.
Bion bion, kiszera méra pávaá, a teplőce korán virágzik... Na jó, hagyjuk a pezsgőt, de a sarka... Na a Sarka Kata, vagy mi, az aztán nem semmi, nem cserepesedett... :)
FromStadlau az oka mindennek, nem használ Níveát a kezére, meg az odaégett mirelit pizza a gondosan odakészített retro tűzhellyel, a kevés bor, kontra menő merci, amit egyébként simán megengedhetne magának...
Az én kocsimnak ehhez semmi köze sincs. Meg különben is, nekem félszáz felett már mindent szabad. Még inni is :) Ha már a BKW is szóba jött, meg jön a világvége...
Na, egyesek szemében most lettem alkoholista :) Pedig nem vagyok az, csak jár a szám... Ja, apropó, hol hagytad a pezsgőt?
Mert nem mondtam külön, hogy a BMW-vel megyek, meg különben is, vagy vezetek, vagy iszok :)
Inni szerettem volna... De majd leeszem a schnitzelhaus-ban és most már két kocsikerék nagyságú rántotthúst kérek krumplisalátával az elmaradt innivaló miatt :)
Igen, mert a mobilod amit riasztásra állítottál, elbénázta.
Miért nem adnak már a nonok neked egy megbízhatóbb kütyüt?? Az nem is közvetett, de közvetlen bizonyíték lenne és most nem fájna a fejem pk1 kérdése miatt
"Ha tartunk attól, hogy mi is áldozatul eshetünk a szimpla álhíreknek, kezdetnek követhetjük a belgiumi kutatásról beszámoló Scientific American egyszerű tanácsait. Mielőtt elhinnénk (és megosztanánk) valamit, próbáljuk átgondolni, hogy
Miért tartjuk hitelesnek az adott infót?
Szól mellette bármilyen bizonyíték?
Esetleg csak annyit hallottuk, hogy már megszoktuk?
Nem tudunk olyasmiről, ami megcáfolná?
És természetesen figyeljünk a forráskritikára, nézzük meg, vannak-e hivatkozások, lehetőleg keressünk rá az eredeti forrásra, és nézzük meg, megbízhatóbb oldalakon is megtalálható-e az információ."
Csakhogy én teljes mértékig egyetértek velük, ezért megbíznak bennem, ami pk1 szerint felér a bolygóárulással. :-) Másokkal azért nem osztanak meg infókat, mert nem bíznak bennük. De úgy rémlik erről már beszéltünk a mekiben.
Ez azért nem egészen stimmel, elvégre neked felfedték magukat:) És, ha egy ilyen pici országban csak egy ilyen szerncsés is van, akkor világméretben az elég sok hibrid és magunkfajta barátsága... Miért tennék?
Én nem tapsztaltam, hogy ne mondtak volna igazat, hogy másokkal mi a helyzet azt nem tudom. Hogy miért nem mutatják meg magukat megmondták: mert alacsony feljettségű és intelligenciájú civiliációval eleve nem tárgyalnak.
És szerinted miért lennének feltétlen őszinték hozzánk/hozzád? Ha nyíltan nem mutatják egyértelműen meg magukat, akkor pont neked vagy nekem a korrekt infókat fogják adni?
Jajj PK1... ne dramatizáld el kérlek:) Nulla emberismeret az én hszólásaimban nem szerepelt. Nagyon polarizált a szövegértésed. Konkrét esetet nem hoztál fel vagy én nem vettem észre, de mondom, előbb-utóbb úgyis lesz (bár egyre kevesebb az ilyen mostanában).
Mondom, le fogom írni, ha adódik konkrét eset megbeszélése itt a fórumon. Általánosságban leírva több oldal lenne, mert ugye (legalábbis szerintem) komplex dolgokról van szó. Tudod és nem vagyok "ufo hívő" (sőt jóval szkeptikusabb mint valószínű gondolod).
"Neked attól még jogodban áll hinni abban, hogy millió számra rabolják el az alföldi parasztembereket..." Látod például ezért nem vitázom, mert ezek az előregyártott feltételezések, mondatok, amiket egy vitánkban visszakapnék.
"te is legalább 50 éve használt elcsépelt kiszólásokat szajkóztál" Nem tudok róla. Csak megemlítettem egy hülye 50 éves klisét, amit te Fényhajónak tulajdonítottad és ezáltal autómatikusan nekem. Ennyi. Hol a többi elcsépelt kiszólás? És hagyjuk ezt a Fényhajó dolgot, elvégre te rugóztál snvc-vel és a másik Lacival rajta, míg ezalatt be sem írtam ide csak vonatoztam Stadlauból messzi Bp-ig.
"Akkor miért legyen különbség köztetek a szememben?" Mert jó emberismerőnek tartod magad.
"... te is belerúgtál abba, aki tanítványnak jelentkezett nálad" Na ez tényleg visszafordított magas lóról beszélés, plusz a te szavaiddal élve "kisasszonyosan" durcizzol.
Offoltam... Megindokoltam, hogy miért. Majd, ha jön olyan beszélgetés itt a fórumban, ahol belevesszük a témával kapcsolatban és nem boxmeccsként a közvetett bizonyítékokat, akkor majd biztos megtárgyaljuk.
Figyelj kérlek, nem állítom biztosra, hogy Fényhajó vagy, de ez utóbbi hozzászólásodat akár ő is írhatta volna, mert te is inkább szerény személyemmel foglalkoztál, te is magas lóról beszéltél, te is belerúgtál abba, aki tanítványnak jelentkezett nálad, te is kisasszonyosan durciztál, te is legalább 50 éve használt elcsépelt kiszólásokat szajkóztál és te is offoltál. Akkor miért legyen különbség köztetek a szememben?
Szerintem közvetett bizonyíték sincs idelátogató idegenekre. Neked attól még jogodban áll hinni abban, hogy millió számra rabolják el az alföldi parasztembereket (legalábbis ahogy Fényhajó). Ha valaki elém tár egy bizonyítékot, természetesen elfogadom.
"UFO landing on the Whithouse lawn"... Ha ezt a legalább 50 éve használt elcsépelt kiszólást Fényhajónak tulajdonítod elég gáz. De, hogy pont EZÁLTAL próbálsz engem beazonosítani, akkor sajnálom, de tényleg azt kell mondjam, hogy nagy gáz van (már az emberismereted metodológiájával is).
Figyelmesebben elolvasva kérdésed végét "... ha közvetett bizonyíték nincs arra, amire nincs", szóval ebbe mégsem látom értelmét belemenni ingadozó free wifin (de egy stabilon se).
Előre, valószínű évtizedek óta eldöntötted a véleményed, talán unatkozhatsz, így jöjjön a boxmeccs. Inkább másra hagyom ezt. Ha kedve van igazi Fényhajónak, majd vele csinálhatod.
Szerinted egyetlen egy, még közvetett bizonyíték sincs. Szerintem elég sok és sokfajta. Úgyse fogjuk meggyőzni egymást. Szívesebben beszélgetek ilyesmiről olyanokkal, akik őszintén érdeklődnek és nem sportból vagy unalomból űznek egy ilyen fórumot.
"Iljumzsnov – aki egy időben megfontolta, hogy elinduljon a FIFA vezetéséért – egyébként korábban azt állította, elrabolták az ufók, akik mellesleg a sakk feltalálói. (BBC)"
Előbb írtam egy hosszú választ, de a McD wifije megette... ezért is jó, ha újra vonatra szállok. De ezzel nem kerülöm ki a kérdésed, csak késni fogok. Ja és ez a fényhajó dolog tényleg eltévedt, az emberismerethez hosszú út vezet:))
OK, ha nem akarod, akkor ne menj bele a vonatodba, csak azt árult el, kedves Fényhajóstílusúnemfényhajó, hogy miért gáz az, ha közvetett bizonyíték sincs arra, ami nincs.
Mi az oka annak, hogy földi szerzők cikkét linkeled ide, amikor nonókkal érintkezel? Kommentálást kérek, hogy a nonók mit szóltak ehhez a cikkhez, enélkül ez offolás.
Miért e múlt idő? Tévesnek bizonyult az elméleted? Remélem, helyreigazítottad a neten "nincs bizonyíték szuperluminális gravitációs meghajtásra, pk1-éknek volt igaza" címmel.
Nem nagyon látok haladást ez ügyben. Sem ufo (légköri anomália) ügyben. Sem adatok rendszerezését nem találok a tudománytól ez ügyben. Akkor hol is van arra utalás, hogy dolgoznak rajta?
Én hajszálereket, nyirokrendszert, meg idegeket kikerülve biztos, hogy nem tudtam volna álmomban ilyeneket kanyarintani magamnak, amik nem fájtak és nem is véreztek. A fórumról a szúnyog és bolhacsípés sem volt kielégítő magyarázat... Elég csak megnézni a videókat.
Tudod, a bulvárban tényleg vannak önjelölt mindent tudók. De, ha esetleg más dolgok olvasásához (és utána végiggondolásához is kedved lenne), akkor rájönnél, hogy teljes rosszindulatú hülyeség a sok feltételezésed. De gondolom ez téged nem zavar. Origo bulvár, Bors, stb. tényleg remek szórakozás lehet...
Kezd több lenni a feltételezgetés, mint a legrosszabb ufo hívők repertoárjában. Mellesleg a bojlerről fotót és videót is tudok mellékelni (sőt kedvenc kinek fotómat csavarhűzóval a kezében). Persze manapság semmilyen fotó és videó nem számítható bizonyítéknak. Ami igaz is meg nem is.
Ja, ami a beszélgetéseinket illeti, elcsodálkozál, hogy mennyire reális talajon mozognak, snvc trollkodása főleg csak a beavatlanokat téveszti meg:)
FromStadlau nagyon szkeptikus a nonókkal kapcsolatban de Laci talán még nála is jobban az, Kinek már nem annyira mert ő is kapcsolatban állt velük. Szóval van vita :-)
Ha nincs igaza snvc-nek akkor is megcsinálhatod - már most is -, mert teljesen igaz lenne :)
Tudod, van egy olyan szó, amivel te nem tudsz mit kezdeni: ez a "tévedtem". Azt hiszed, hogy attól keményebb csávó vagy, ha tévedhetetlennek hiszed magad, és konokul ragaszkodsz védhetetlen baromsághoz, akkor is, ha fehéren-feketén kiderült, hogy nem volt igazad.
Aki képes beismerni a tévedését, az csak hitelesebb ember lesz, neked viszont az addig sem nagy respekted végleg átment a negatív tartományba.
Ezután, ha normális helyen szóba kerülsz, csak megvonják a vállukat, hogy "ja persze, az a hülyegyerek, aki ufónak hallucinálta a csillagot..."
És ez független attól, hogy a "kongresszusaitokon" hogyan nyaljátok egymást körbe az többi ütődöttel.
Úgyhogy te jobb, ha nem próbálsz velem pimaszkodni, nálad nagyobb fiúkák is lepattantak már rólam. Szerencsétlen.
"Ez érdekes. Magyarországon pl. mikor nyilatkoztak a hatalom szóvivői ebben az ügyben?"
Tagadták, hogy lenne ilyen dokumentum. Még jó hogy itt pihikézik nálam kettő :) Ennyit a kormányok igazmondásáról.
főleg miután egy volt katonai repülés vezető a képembe hazudta, hogy ilyen dokumentum nincs, pedig neki is jelentettek ufót a pilótái az ötvenes években.
Nagyon hihető: berepül valami a légtérbe a hidegháború idején, a pilóták észlelik is, rá küldik őket, beszámolnak róla a felettesnek, de dokumentum az nem készül róla. lol!
ebből szerintem mi következik? vállat vonok, semmi.
és szerinted? összeesküvés, eltitkolás, idegenek!!!
egészségedre."
Mondjuk az adatok rendszerezése, kategorizálása, stb. a "a jövőbeli adatok fényében talán majd rájövünk arra mi a fenék ezek" féle hozzáállással, nehogy úgy járjatok mint a gömbvillámmal meg a földrengésfényekkel?
"valamivel alá is kellene támasztani ahhoz, hogy hihető legyen."
Ergo neked csak az a hihető kategória, amit még hagyományos dolgokkal megtudsz magyarázni.
Amit nem, mert nem illeszkedik rá semmi, az már nem hihető. Micsoda szortírozás!
"nem ez derült ki, mint ahogy ez már többször kitárgyalódott itt a topikon."
Nem ez derült ki? Akkor jó! Akkor tessék, magyarázd meg mondjuk a Gordon Cooper észlelését. Űrhajós-tudományokhoz értő ember, aki színtisztán fényes nappal látta az ufót - aminek leírása semmire nem emlékeztet - és erre ráadás az ufó filmre vétele, majd ennek eltulajdonítása. Várom a magyarázatot.
"1. Ha igazad lesz szeptemberben, akkor én végigvonulok a Körúton egy nagy táblával a kezemben, hogy "Elbaszott seggfej vagyok!", és ugyanezt fogom ordítozni is. Az erről készült videót felteszem ide, ebbe a topikba."
Ha nincs igaza snvc-nek akkor is megcsinálhatod - már most is -, mert teljesen igaz lenne :)
Amúgy egyszerűen lehengerlő fogadás, snvc-nek el kell fogadnia, egyszerűen visszautasíthatatlan!
Vakon elhinni kizárólag azt kell, ha az amerikai hadsereg vezérkari főnöke bejelenti, hogy itt vannak a varangyok. Akkor semmiféle kétség nem férhet a hatalom szóvivőjéhez.
1. Nem vagyok és nem voltam "Fényhajó", mindig a jelenlegi nickemmel voltam itt kivéve az első alkalommal, mikor kitiltottak, de akkor sem Fényhajó voltam.
2.Van sok közvetett bizonyíték, de, ha a számba akarsz adni egyből egyet, akkor ne tőlem kérdezd:)
3. Indul a vonatom Stadlauból (igen ilyen egyszerű oka a nickemnek), szóval most nem megyek bele, de, ha szerinted még közvetett bizonyítékok sincsenek, akkor nagy gáz van:)
Szerintem akkor sem változna a szkeptikusok véleménye, ha az amerikai hadsereg vezérkari főnöke jeletené be, hogy itt vannak az idegenek. Akkor is valami nagyhatalmak közötti félrevezetésre gyanakodnának.
Köszi, kb. ezt vártam. De facto semmi sincs, mindent jobban tudók, meg megbízható szavahihetők viszont dögivel, csak sehogy se akar figyelni rájuk senki ... Hülye egy világ ez :)
Konkrét bizonyíték Fat old Sun... CNN interjú egy aliennel és persze a kimaradhatatlan UFO landing at the Whitehouuse lawn:)
Ha ezt kérded, akkor sajnos ilyen csemegék nincsenek (és nem is lesznek). Ilyen közvetlen bizonyítékok nincsenek (legalábbis az átlag civil világan). Csak közvetettek, de olyan számban és változatosságban, hogy oda kell(ene) figyelni.
Én mellesleg nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy az UFO-k földönkívüli űrhajók. Ez csak egy a hipotézisek között. De intelligenciára utaló jelenségek, amiket hosszú idő óta jól-rosszul, de óriási számban megfigyeltek és a mainstream tudomány ignorál. Te meg úgy tűnik csak a bulvár sajtóra koncentrálva kritizálsz és megkérdőjelezed. Szíved joga:)
"kiderül, hogy ezek az emberek egytől egyig demencesek, rossz megfigyelők, Nobel betegségben szenvedő tudósok, pénzsóvárok és sorolhatom."
nem ez derült ki, mint ahogy ez már többször kitárgyalódott itt a topikon.
azt nem minden esetben kell vitatni, hogy az észlelő látott-e valamit, de innen eljutni az ufók bizonyított ténykedéséig - hát az egy elég nagy ugrás.
egy tetszőleges ufós állítás pedig nyilván nem egyenértékű azzal, hogy X.Y. egy mókust látott az erdőben - valamivel alá is kellene támasztani ahhoz, hogy hihető legyen.
Egyébként az anyázós stílus azért van, mert dühíti a szkeptikusokat, hogy a napvilágot látott lelepleződések folytán egyre inkább bebizonyosodik a tévedésük.
Pedig jól mondod, inkább hisznek egy hazugságra kiképzett állami hivatalnoknak, mint azoknak az űrhajósoknak, katonáknak, pilótáknak akik testközelből megtapasztalták a földönkívüliek jelenlétét.
Te tudsz-e konkrét bizonyítékot? Én pl. nagyon szeretnék már látni egyetlenegyet. Olyat, ami egy kicsit több, mint a "megbízható tanúk állították, hogy ..."
"the experiment came to nothing and the program was closed down"
Itt ez a bizar probléma… akik szkeptikusoknak nevezik magukat (őszinte tisztelet a kivételnek) gondolkodás nélül elfogadnak és elhisznek(?) plusz érvelnek egy ilyen nevetségesen klisé szöveggel. És szerintük aki ilyesmit megkérdőjelez, az konteo őrült.
Viszont, ha akárkiről szót ejtünk a másik oldalról, legyen az G.Cooper, E. Mitchell és sokan-sokan mások, akkor a kritikus gondolkodás érdekes mód felélénkül és kiderül, hogy ezek az emberek egytől egyig demencesek, rossz megfigyelők, Nobel betegségben szenvedő tudósok, pénzsóvárok és sorolhatom.
Nagyon furcsa. Lehet levonni belőle következtetéseket, de megpróbálok tartózkodni, mert csak belekeverednék az eléggé anyázós stílusba, ami itt mostanában megy.
1. Ha igazad lesz szeptemberben, akkor én végigvonulok a Körúton egy nagy táblával a kezemben, hogy "Elbaszott seggfej vagyok!", és ugyanezt fogom ordítozni is. Az erről készült videót felteszem ide, ebbe a topikba.
2. Ha nem lenne igazad, akkor te csinálod meg ugyanezt.
Szerintem teljesen korrekt ajánlat, most mindjárt meglátjuk, mennyit érsz.
( szerintem éppenséggel te vagy most ideges :DDD )
Tettél egy határozott állítást. Mernél-e fogadást kötni ezzel kapcsolatban? Ha igen, megmondom, hogy pontosan miben kellene megállapodnunk, ha nem, azzal máris bebizonyítottad, hogy szánalmas pojáca vagy, és csak a szád nagy.
Figyelték is, így kezdtek el foglalkozni az ufókkal és a földönkívüliekkel. Lebuktak, immár többszörösen. És még mindig beveszitek ha egy hivatalnok kiáll a mikrofon elé.
Ez az, hogy bevesztek minden hülyeséget amit az aktuális hatalom hazudik. Évtizedekig azt hazudták hogy a kormányok nem foglalkoznak olyan ostobaságokkal mint az ufók. Erre a bírósági ítéletek nyomán az egyes országok kormányai sorozatban hozták nyilvánosságra az ufó aktáikat, ami állítólag nem is létezett. Mert természtesen nem foglalkoztak vele. Most éppen az amcsik buktak le az ufókat vizsgáló programjukkal, és ti simán beveszitek hogy nem is úgy volt, mert az illetékes hatóság kiadott egy újabb hazugságot.
ha nem így lenne, azaz lenne egyértelmű bizonyítéka az idegenek létezésének/ittlétének, akkor arról elsőként ennek a topiknak az ufóhívő részhalmaza értesülne, mert hiszen hát.
ehhez képest a topik ufóhívő részhalmaza által bemutatott legerősebb bizonyíték nem más, mint:
1. a brazil ufóbloggertől általad lopott "nonokád" kép, melyre az egész mesédet felfűzted, és ami miatt még Laci is trollnak tart(ott) téged (jogosan).
2. Laci legeklatánsabb ufóészlelése, melynek során a Capella szcintillációja vezette őt félre.
és ezek ugye a "legerősebb" "érvek", a lunatikus hozzászólók hagymázas fantazmagóriáiról ne is beszéljünk.
A tisztességes eljárás az, hogy ha valamit nem tudunk megmagyarázni, arra azt mondjuk, hogy nem tudjuk. Az ufóbuziknak ez persze érthetetlen dolog, számukra minden, amiről nem tudják, hogy micsoda, az az idegenek egyértelmű bizonyítéka. (“Az nem csillag, hanem ufó!” - meg ehhez hasonló baromságok) Na ez a nagy égés inkább.
So much for Area 51 being a fiction conceived by conspiracy theorist loons. Last year, the Pentagon confirmed that the US government had been investigating “anomalous aerospace threats”, or what you and I might refer to as UFOs.
Between 2008 and 2011, the Advanced Aerospace Threat Identification Program received close to $22 million, which, admittedly, isn’t exactly a large slice of the Defense Department’s annual budget of $600 billion. Ultimately, the experiment came to nothing and the program was closed down – at least, that’s what official sources are saying."
A másik lebutuskázása már nagyon a véredben van. Már csak arra kéne válaszolnod mire fogod oktatni az emberek a videósorozatodban, továbbá megtaláltad-e már az Egyiptomi Vatikáni Múzeum címét?! :)
Nyilván mindenkinél okosabb az aki azt hiszi beveszik az emberek, hogy a Szíriuszon járt és Mari nénin keresztül kommunikál E.T.-vel, a világ összes energiaproblémáját megoldó gravitációs távcsövét a sekrestyében tárolja, csak nem akarja nyilvánosság elé tárolni mert az buta + dimenziós emberek úgyse értenék. Mindezt villanyszerelő végzettséggel és egy kamu egyház vezetőjeként. :) Nagy a gond.
Van egy másik eset is, akinek volt egy ilyenje, de sajnos az elkallódott. Csak egy 1975-ös füzet maradt meg a dologról, amibe az illető magának jegyzetelt dolgokat erről :(
Én eddig még nem néztem olyan videót, amikor nevesnek mondott, magát felvállaló szkeptikus és ufós egymásnak feszül. (2013-ról beszélünk.) Nekem szimpatikus volt a Vágó István (televíziós vetélkedők egykori megélhetési műsorvezető sztárja) hozzáállása a megismeréshez, nem volt benne semmi fröcsögő rosszindulat, mint ami elterjedt róla (vagy remek színész is társul az IQ mellé). Kisfaludy György (jelenkori ufós megélhetési szereplő) viszont hátrányból indult és nem is tudta leküzdeni a kisebbségi érzését, ezért összelapátolt egy csomó nem kézzel fogható dolgot. Persze attól még a földönkívüliekkel tényleg lehettek dolgai...
Az ufós témával egyébként pont az a gond, hogy aki megélhetés miatt a témában kiáll és minél többször áll ki, annak minden egyes alkalommal egyre többet és többet kell mondani, még akkor is, ha nem tud, mert azt várják el tőle, ezért van annyi hülyeség az ezekről szóló (főleg külföldi, és a rájuk hivatkozó magyar) könyvekben...
Pedig az évek során sok ilyet végignéztem, elhiheted. De nyilván nem rád gondltam, te kivétel vagy, hiszen nem te nézted a Capellát élien űrhajónak pár évvel ezelőtt. Már nem is emlékszem, de más nick volt az biztos.
Ennél a Kisfaludynál talán csak a Verőczei a nagyobb barom. Olyan mértékű szellemi környezetszennyezés, amit az ezek meg az epigonjaik véghezvisznek, még Magyarországon is párját ritkítja, pedig itt elég erős a mezőny...
Nem ajnároztam. Azt írtam, hogy annyira nem hülye és hogy felettébb okosabb nálad (ez a hsz-is ezt bizonyítja). Nem ugyanaz a kettő. :) Sőt, még azt is írtam, hogy engem nem vett meg... de hát mit is várhatnék egy ilyen kis butus embertől mint te :)
Nagyon gyengén tolod a trollkodást. Egyértelmű, hogy szélhámos, megrögzött hazudozó aki érvelni nem tud, de neked ennyi kielégítő arra, hogy ajnározd. Végül is már számtalanszor bizonyítottad, hogy közéleti kérdésekben sem állsz a toppon (mintha nem is ezen a bolygón élnél), de azért legalább elmondod magadról, hogy joggal szapulod a tudomány munkáját. Mi mást tehetne egy felnőni nem akaró álomvilágban élő feltűnési viszketegségtől szenvedő kisember.