Nagyon jó kérdés. Azóta is ott tologatják szétbontva a buszt Kecskeméten a telepen. Nem nagyon látom hogy történne azzal a busszal valami. Bár a hátulja elég csúnya a lemez alatt. Nem lepne meg ha elengedték volna már azt a buszt.
Tudom, hogy népszerű kérdés itt, hogy dolgozik-e a HJY-570? Nézegetem az utas.hu-t, de nyomkövetővel LMK-kat, GVM-401-et HSX-et, C80-akat lehet látni (igaz, a KKT-s Volvót sem). Ez jelenti azt, hogy nem dolgozik? Vagy ebben a buszban nincs nyomkövetés?
Amit láttál abból adódik, hogy az elektromos busz tesztelésen van és külföldi rendszámmal nem végezhet önálló járatot csak rásegítést. Neki kell elöl menni mert ingyenes járat. A hátul lévő busz végzi hivatalosan, hogy ne legyen kimaradás.
Számomra pozitív, hogy érkezni fognak elektromos buszok Szolnokra, viszont kíváncsi lennék majd az üzemeltetési tapasztalatokra. Olvasva más városok fórumait, ha jól gondolom nem fognak tudni egész nap kint dolgozni, rövidebb fordálon lesznek kint. Ebből adódóan a megmaradó járműállomány egy része még jobban fog "amortizálódni" és meghibásodni, a pótlásuk pedig nehezebb lesz. De összességében 10 járművet el kell bírnia a rendszernek.
Más: Azt jól láttam, hogy a elektromos csuklós busz a városban úgy közlekedik, hogy mögötte megy ugyanazon járatban egy csuklós busz is? Ha igen, akkor ez számomra érthetetlen, mivel lehetne addig is a meglevő állomány futásteljesítményét csökkenteni, és az az üzenet, hogy a cél a kevesebb károsanyag kibocsátájtás, az már itt megbukik.
"2022. március 21-étől április 3-áig Szolnokon a Zöld Busz Program keretében egy Mercedes-Benz eCitaro típusú elektromos autóbusz közlekedik Szolnokon teszt jelleggel, az alábbi menetrend szerint."
Szia. Úgy olvastam még korábban, hogy Szolnok elővárosában közlekedne valamennyi. Ez lenne a logikus, kút talalható itt. Ha így lesz, véleményem szerint a felszabaduló járművek egy részének áthelyezésével meg kiválthatnák a megye öregebb járműveit is.
December óta nem láttam forgalomban a kocsit, múltkor azért kérdeztem, mert lehetett szerintem számítani rá, hogy hamarosan selejt lehet.
2020. óta, amikor elkezdtek más városokból áthelyezni kocsikat, plusz visszarakták a helyköziből a 3 db Credo-t, sok volt a tartalék a rendszerben. Még ha jól számolom 3 csuklós busszal így is több van, mint akkor, így szerintem várható még idén további kivonás. (Persze a meglévő állomány rendelkezésre állása az más kérdés.)