Helló! Én csak munkaidőben tudok fórumozni ezért néha kicsit késnek a válaszaim. A finom fözelékes keverékben zöldborsó és sárgarépa kockák vannak. Lehetne friss zöldségből is csak így gyorsabb :-)))
ha nem lennek ebed utan csorogna a nyalam,ez nagyon finom lehel,be fogom tervezni,igaz nalam minden ido kerdese,de meg lesz.csak annyit arulj el mi van a finomfozelekes fagyasztott zoldsegben,mert csak ugy ertem meg,ha le forditjak.Annyira maceras nem lehet eleve kesz zoldsegkeverekbol.
Akkor ezek szerint Te nagyon háls közönség vagy :-)))
Hát közzé teszem első kisérleti botlásomat, ami bevált és teszteltem az egész családon.
Hozzávalók:-))
1/2 kg csirkemell filé 1/2 kg fagyasztott zöldség (finomfőzelékes vagy karfiolos leves) 1/2 kg krumpli 1 nagy doboz tejföl 2 fej vörshagyma 3-4 gerezd fokhagyma Zöld füszerek izlés szerint, fontos a majoranna 2 evőkanál olivaolaj vagy margarin
Kikloffolom a csirkemellet és megsózom, utána hagyom félórát állni. Papírtölővel leitatom és a forró zsiradékban 2-3 perc alatt megpirítom mind két felét, közben kicsit megszórom örőlt feketeborssal. Ezután egy kivajazott tepsi aljára rakom. A maradék zsiradékban a hús után megpiritom az apróa darabolt hagymát, utána küldöm a zöldséget, fokhagymát kicsi sót, borsot, majorannát, kakukkfüvet, tárkonyt, örőlt köményt. Nagyon fontos, hogy mindezt jól megforgatom a forró olajban ettől intenzív lesz a fűszerek íze, ezért mindenből csak egy csipetke kell. Miután ez kész ráterítem egyenletesen csirkemellre a tepsibe, a hajában főtt krumplit rákarikázom, picit megsózom, az egészere ráöntöm a tejfölt, díszitem pirospaprikával. Leborítom fóliával, kis lángon 3/4 órát sütöm majd 15 perc fólia nélkül , és kész.
Kicsit macarás, de megéri. Leírni bonyolultabb volt mint megcsinálni, az egész 1óra+ negyedóra alatt kész.
OFF bocsi a kerdojelekert,de bemasoltam a neved es ez jott ki ON Egyuttal leirnam ,mit csinaltam ma
Brokkoli pasteda Maskepp Nagy brokkoli,1 ek vaj,1 ek teljes kiorl. liszt,1 p tej,50 gr reszelt sajt A brokkolit rozsaira szedjuk es sos vizben epphogy puhara fozzuk,leszurjuk es elrendezzuk a kikent tepsiben. Felolvasztjuk a vajat es hozzaadjuk allando keveres mellett a lisztet,hozzaadjuk a tejet es addig keverjuk mig suru nem lesz,hozzaadjuk a sajtot es levesszuk a tuzrol.Kozepes homersekleten 20 percig sutjuk. en 2 adagot csinaltam besamell martasbol,igy lett eleg ra egy eleg kicsi sutoformaban kb 20x 30 cm-es
szia p?mp?cke! igazan megtiszteltel,nagyon koszonom neked,most hiztam egybol 5 kg-ot:)) Szerencsemre mar valaszoltak neked es oszinten megvallva en nem is tudtam volna segiteni,mert egyszer csinaltam,de nem izlett senkinek,azota nem probalkoztam,de azert barmikor kerdezel,nem maradsz itt valasz nelkul,mert nagyon aranyos tarsasag van itt.
Csak azzal a csipet sóval. :-) A recept is így szólt, és mindig így csinálom. Persze utólag jól megporcukrozzuk, ezzel lehet "szabályozni" az ízét. Nagyon pikáns a savanyú tejföl + az édes porcukor együtt. Hallottam már olyan receptet is, hogy a zsemlemorzsa pirítása közben abba is szórnak egy kis porcukrot, ami kicsit elkaramellizálódik. Nem lehet rossz, de nem volt kedvem odaégetni a serpenyőt. :-)))
Én ismerek egy gyors túrógombóc receptet! Tejbegrízt kell főzni,jó keményet(egy liter tejből,ízlés szerinti cukorral,pici sóval) és ebbe ha kicsit hült már,beletenni fél kiló túrót.Vizes kézzel gombócokat formálunk,piritott morzsába forgatjuk.Ennyi és garantáltan nem fő szét!Finom nagyon!
Fél kiló túró, 4 db tojás, 2 dl gríz, csipet só. Összekevered, jó ha áll pár órát (vagy akár egy éjszakát) a hűtőben, gombócokat formálsz, forró sós vízben kifőzöd, pirított morzsában megforgatod, tejföllel+porcukorral megszórva tálalod. Van, aki lisztet is tesz bele, én nem szoktam. Ez Horvát Ilona féle recept, kb. húsz éve így csinálom. :-)
Szia:-)) Te nagyon okosnak tünsz a konyhai tudományok terén:-)) Tudnál nekem is segíteni? Kicsit elavult kérdésem volna a mai rohanó bio világban (és gondolom mindenki tudja is csak én nem) hogyan kell túrógombócot készíteni? A párom szereti és szeretném vele meglepni, de én még sosem készítettem.
A Landzeit nem olyan regen van Zitka...habar allitolag a Rosenberget vettek at es atcsinaltak nagyon szuperre es most mar Landzeit alatt epitenek es epitenek......
Ez a "Landzeit" név egyáltalán nem volt nekem ismerős, pedig elég sokfelé megfordultam már Ausztriában. Aztán rákattintottam a linkre, és jött a "hát persze" :-))))) Rosenberger. A gyerekeim kiskorukban imádták azokat az autópálya melletti parkolókat, ahol Rosenberger étterem volt, mert ott mindenhol irtó klassz játszóterek is voltak. :-)
szia! itt van hogy kell csinalni a tejlekvart: 1-2 tejlekvar recept: 1 l tejhez 2 pohar cukrot tenni es felforralni,majd kis langon 2 orat fozni,amig sok kis buborek nem keletkezik.Ha csomos lenne keziturmixszal el lehet simitani.Ha lehet kapni uveggolyokat,olyan amiben levegobuborekok vannak ezt bele lehet tenni,gondolgom meg mielott forro lenne es ez keveri belul,viszont meg kell szamolni,hany golyot tettetek bele,hogy annyi legyen kiszedve.Ha nincsuveggolyotok kerjetek kolcson a pal utcai fiuktol. Van egy egyszerubb.Doboz suritett tejkonzervet kell beleallitani forrovizes edenybe ugy,hogy a viz ellepje a dobozt es ugy fozni 2 orat.Csak akkor szabad kinyitni mikor mar kihult. Ezzel is lehet tolteni mindenfele sutemenyt,de ez sem lehet fedetlen,mint a csoki.
Csokikremes suti tesztahoz: 200 gr puha vaj haromnegyed pohar porcukor negyed kk so 2 pohar (280 gr) 1 p mogyoro(dioval is lehet) Kremhez: 250 gr csoki harmad p tejszin 2 ek likor 30 gr vaj A tesztahoz valokat osszedolgozzuk,kis golyokat formalunk,sutopapirral belelt tepsiben hezagosan lerakjuk,a kozepebe fakanal vegevel melyedest csinalunk170 fokon 12-15 percig sutjuk,ne tovabb,mert kemeny lesz es szaraz A krem keszitese: A csokit a felforrositott tejszinben felolvasztjuk,belekeverjuk a vajat csakugy kezzel es ezt beletoltjuk 2 kiskanal segitsegevel a melyedesekbe.
1 pohar barnacukor fel poharkakaopor vagy karobpor ezt jol osszekeverjuk es fel pohar vizzel kis langon fozzuk 10 percig,majd levesszuk a tuzrol es hozzateszunk 1 ek vanil-,vagy rum-aromat. jol lezarva taroljuk,mert besurusodik. fagyira,rizsfelfujtra nagyon finom