Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 688
Helló!
Én csak munkaidőben tudok fórumozni ezért néha kicsit késnek a válaszaim.
A finom fözelékes keverékben zöldborsó és sárgarépa kockák vannak. Lehetne friss zöldségből is csak így gyorsabb :-)))
Előzmény: magnum13 (685)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 687
szia!itt az index forumon van ilyen nevu topic es a vegen valakinek sikerult egesz ertheto receptet beirnia
Előzmény: sera (686)
sera Creative Commons License 2005.09.30 0 0 686

Helo!

ma estere csinalom a Marlenkat, van hozza ugyan egy receptem,de elöször kiprobalnam.

Előzmény: Szunya (668)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 685
ha nem lennek ebed utan csorogna a nyalam,ez nagyon finom lehel,be fogom tervezni,igaz nalam minden ido kerdese,de meg lesz.csak annyit arulj el mi van a finomfozelekes fagyasztott zoldsegben,mert csak ugy ertem meg,ha le forditjak.Annyira maceras nem lehet eleve kesz zoldsegkeverekbol.
Előzmény: Törölt nick (684)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 684
Akkor ezek szerint Te nagyon háls közönség vagy :-)))

Hát közzé teszem első kisérleti botlásomat, ami bevált és teszteltem az egész családon.

Hozzávalók:-))

1/2 kg csirkemell filé
1/2 kg fagyasztott zöldség (finomfőzelékes vagy karfiolos leves)
1/2 kg krumpli
1 nagy doboz tejföl
2 fej vörshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
Zöld füszerek izlés szerint, fontos a majoranna
2 evőkanál olivaolaj vagy margarin

Kikloffolom a csirkemellet és megsózom, utána hagyom félórát állni. Papírtölővel leitatom és a forró zsiradékban 2-3 perc alatt megpirítom mind két felét, közben kicsit megszórom örőlt feketeborssal. Ezután egy kivajazott tepsi aljára rakom.
A maradék zsiradékban a hús után megpiritom az apróa darabolt hagymát, utána küldöm a zöldséget, fokhagymát kicsi sót, borsot, majorannát, kakukkfüvet, tárkonyt,
örőlt köményt. Nagyon fontos, hogy mindezt jól megforgatom a forró olajban ettől intenzív lesz a fűszerek íze, ezért mindenből csak egy csipetke kell.
Miután ez kész ráterítem egyenletesen csirkemellre a tepsibe, a hajában főtt krumplit rákarikázom, picit megsózom, az egészere ráöntöm a tejfölt, díszitem pirospaprikával.
Leborítom fóliával, kis lángon 3/4 órát sütöm majd 15 perc fólia nélkül , és kész.

Kicsit macarás, de megéri. Leírni bonyolultabb volt mint megcsinálni, az egész 1óra+ negyedóra alatt kész.
Előzmény: magnum13 (683)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.30 0 0 683
szia ! nagyon varom,szeretem a bevalt recepteket.gondolom nezegetted ebben a topicban a reciket,amiknel aradozok,azok nalam bevaltak.
Előzmény: Törölt nick (682)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 682
Igen segítettek, és én is úgy látom, hogy tök jó a banda:-))

Nagyon szeretek főzni, és a párom kedveli a kajákat amiket készítek, ezért ha nem baj akkor én is megleplek benneteket néhány recipével:-)))

Viszont sütikkel hadi lábon állok úgyhogy szertnék tanulni is.
Előzmény: magnum13 (679)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 681
OK!
Köszike, akkor maradjunk a járt úton abból baj még sosem volt:-)))
Előzmény: Zitka (674)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 680
OFF bocsi a kerdojelekert,de bemasoltam a neved es ez jott ki ON
Egyuttal leirnam ,mit csinaltam ma

Brokkoli pasteda Maskepp
Nagy brokkoli,1 ek vaj,1 ek teljes kiorl. liszt,1 p tej,50 gr reszelt sajt
A brokkolit rozsaira szedjuk es sos vizben epphogy puhara fozzuk,leszurjuk es elrendezzuk a kikent tepsiben.
Felolvasztjuk a vajat es hozzaadjuk allando keveres mellett a lisztet,hozzaadjuk a tejet es addig keverjuk mig suru nem lesz,hozzaadjuk a sajtot es levesszuk a tuzrol.Kozepes homersekleten 20 percig sutjuk.
en 2 adagot csinaltam besamell martasbol,igy lett eleg ra egy eleg kicsi sutoformaban kb 20x 30 cm-es

Előzmény: magnum13 (679)
magnum13 Creative Commons License 2005.09.29 0 0 679
szia p?mp?cke!
igazan megtiszteltel,nagyon koszonom neked,most hiztam egybol 5 kg-ot:)) Szerencsemre mar valaszoltak neked es oszinten megvallva en nem is tudtam volna segiteni,mert egyszer csinaltam,de nem izlett senkinek,azota nem probalkoztam,de azert barmikor kerdezel,nem maradsz itt valasz nelkul,mert nagyon aranyos tarsasag van itt.
Előzmény: Törölt nick (669)
Szunya Creative Commons License 2005.09.29 0 0 678
Kedves vagy, de azt a topicot én nyitottam...
Előzmény: dumalady (677)
dumalady Creative Commons License 2005.09.29 0 0 677
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9125573
Előzmény: Szunya (668)
Zitka Creative Commons License 2005.09.29 0 0 676
Ezt a móccert még nem hallottam, de feltétlen kipróbálom. :-) Épp vettem is 2 csomag túrót, szombaton valszeg ez lesz a második fogás.
Előzmény: Kanbéka (675)
Kanbéka Creative Commons License 2005.09.29 0 0 675
nem ég oda, nyugodtan próbáld ki. nem a prézlivel együtt kell sütni a porcukrot, hanem amikor még forró, akkor beletenni, hogy megédesítse
Előzmény: Zitka (674)
Zitka Creative Commons License 2005.09.29 0 0 674
Csak azzal a csipet sóval. :-) A recept is így szólt, és mindig így csinálom.  Persze utólag jól megporcukrozzuk, ezzel lehet "szabályozni" az ízét. Nagyon pikáns a savanyú tejföl + az édes porcukor együtt.  Hallottam már olyan receptet is, hogy a zsemlemorzsa pirítása közben abba is szórnak egy kis porcukrot, ami kicsit elkaramellizálódik. Nem lehet rossz, de nem volt kedvem odaégetni a serpenyőt. :-)))
Előzmény: Törölt nick (672)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 673
Köszönöm, ezt is ki fogom próbálni, érdekesnek tűnik.
Előzmény: párizs (671)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 672
Köszönöm szépen, kifogom póbálni a hétvégén és utána be számolkok róla, hogyan sikerült.
Ja a túrót nem is kell semmivel ízesíteni?
Előzmény: Zitka (670)
párizs Creative Commons License 2005.09.28 0 0 671
Én ismerek egy gyors túrógombóc receptet! Tejbegrízt kell főzni,jó keményet(egy liter tejből,ízlés szerinti cukorral,pici sóval) és ebbe ha kicsit hült már,beletenni fél kiló túrót.Vizes kézzel gombócokat formálunk,piritott morzsába forgatjuk.Ennyi és garantáltan nem fő szét!Finom nagyon!
Zitka Creative Commons License 2005.09.28 0 0 670

Nagyon egyszerű, kezdők is bátran belefoghatnak.

Fél kiló túró, 4 db tojás, 2 dl gríz, csipet só. Összekevered, jó ha áll pár órát (vagy akár egy éjszakát) a hűtőben, gombócokat formálsz, forró sós vízben kifőzöd, pirított morzsában megforgatod, tejföllel+porcukorral megszórva tálalod. Van, aki lisztet is tesz bele, én nem szoktam. Ez Horvát Ilona féle recept, kb. húsz éve így csinálom. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 669
Szia:-))
Te nagyon okosnak tünsz a konyhai tudományok terén:-))
Tudnál nekem is segíteni?
Kicsit elavult kérdésem volna a mai rohanó bio világban (és gondolom mindenki tudja is csak én nem) hogyan kell túrógombócot készíteni?
A párom szereti és szeretném vele meglepni, de én még sosem készítettem.
Előzmény: magnum13 (662)
Szunya Creative Commons License 2005.09.21 0 0 668
Cukrászt keresek, akinek mond ez valamit: Marlenka
sera Creative Commons License 2005.09.10 0 0 667
A Landzeit nem olyan regen van Zitka...habar allitolag a Rosenberget vettek at es atcsinaltak nagyon szuperre es most mar Landzeit alatt epitenek es epitenek......
Előzmény: Zitka (666)
Zitka Creative Commons License 2005.09.10 0 0 666
Ez a "Landzeit" név egyáltalán nem volt nekem ismerős, pedig elég sokfelé megfordultam már Ausztriában. Aztán rákattintottam a linkre, és jött a "hát persze" :-))))) Rosenberger.  A gyerekeim kiskorukban imádták azokat az autópálya melletti parkolókat, ahol Rosenberger étterem volt, mert ott mindenhol irtó klassz játszóterek is voltak. :-) 
Előzmény: sera (665)
sera Creative Commons License 2005.09.10 0 0 665

Frissbe kerlek szepen,frissbe! ;)

Masnap is jo volt,de frissen valoban egy költemeny es a fagyit tenyleg ajanlom hozza.

Figyu Zitka! ha jartok kint Ausztriaban es utközben valahol az autopalya mellett lattok olyat,hogy  "Landzeit" Restaurant,feltetlenül menjetek be!

Nem viccölök,de en meg eletemben nem lattam vagy ettem olyan etel meg sütiköltemenyeket.

Szoval dierekt autoplya mellett vannak,itt a link rola:

http://www.landzeit.at/via_sides/global/frame.htm

Előzmény: Zitka (664)
Zitka Creative Commons License 2005.09.09 0 0 664
Jajj, édes jó istenem.... :-)  Friss szilvába tetted a marcipánt, vagy aszaltba? Hát ez nem is étel, hanem KÖLTEMÉNY! :-)
Előzmény: sera (663)
sera Creative Commons License 2005.09.08 0 0 663

Aranygaluska közepeben szilvaba csomagolt marcipannal , tej/vaj/cukor szosszal atsütve,tetejen mandula hasabokkal,meg forron tanyerra rakni,vanilia vagy fahejas fagyival kinalni.

magnum13 Creative Commons License 2005.09.02 0 0 662
szia!
itt van hogy kell csinalni a tejlekvart:
1-2 tejlekvar recept:
1 l tejhez 2 pohar cukrot tenni es felforralni,majd kis langon 2 orat fozni,amig sok kis buborek nem keletkezik.Ha csomos lenne keziturmixszal el lehet simitani.Ha lehet kapni uveggolyokat,olyan amiben levegobuborekok vannak ezt bele lehet tenni,gondolgom meg mielott forro lenne es ez keveri belul,viszont meg kell szamolni,hany golyot tettetek bele,hogy annyi legyen kiszedve.Ha nincsuveggolyotok kerjetek kolcson a pal utcai fiuktol.
Van egy egyszerubb.Doboz suritett tejkonzervet kell beleallitani forrovizes edenybe ugy,hogy a viz ellepje a dobozt es ugy fozni 2 orat.Csak akkor szabad kinyitni mikor mar kihult. Ezzel is lehet tolteni mindenfele sutemenyt,de ez sem lehet fedetlen,mint a csoki.
Előzmény: Mókusmisi (661)
Mókusmisi Creative Commons License 2005.09.02 0 0 661

Mi az a tejlekvár???

Előzmény: magnum13 (658)
magnum13 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 660
Csokikremes suti
tesztahoz:
200 gr puha vaj
haromnegyed pohar porcukor
negyed kk so
2 pohar (280 gr)
1 p mogyoro(dioval is lehet)
Kremhez:
250 gr csoki
harmad p tejszin
2 ek likor
30 gr vaj
A tesztahoz valokat osszedolgozzuk,kis golyokat formalunk,sutopapirral belelt tepsiben hezagosan lerakjuk,a kozepebe fakanal vegevel melyedest csinalunk170 fokon 12-15 percig sutjuk,ne tovabb,mert kemeny lesz es szaraz
A krem keszitese:
A csokit a felforrositott tejszinben felolvasztjuk,belekeverjuk a vajat csakugy kezzel es ezt beletoltjuk 2 kiskanal segitsegevel a melyedesekbe.
magnum13 Creative Commons License 2005.08.31 0 0 659
csokiszosz

1 pohar barnacukor
fel poharkakaopor vagy karobpor
ezt jol osszekeverjuk es fel pohar vizzel kis langon fozzuk 10 percig,majd levesszuk a tuzrol es hozzateszunk 1 ek vanil-,vagy rum-aromat. jol lezarva taroljuk,mert besurusodik.
fagyira,rizsfelfujtra nagyon finom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!