A túra időpontjához annyit fűznék hozzá, hogy eddig az volt a vélekedésem, hogy a május 1. a kitűzött időpont, máskor nem aktuális a ttúra módra történő bejárás. Szvsz igy teljesen rendjén lenne, hiszen azért kell egy kis kockázatvállalás is - nem lenne szép, ha pl. eső miatt halasztanánk :)
Elkészült (99%-os) az igazolófüzet.
Mivel nem biztos, hogy minden indulni szándékozóval találkozom a rajtban (Zete például gondolkodik a reggel öt órás induláson.), ezért arra gondolotam, hogy aki kéri annak küldöm fájlformátumban vagy akár el is postázhatom.
Mindenféle észrevételt és kérdést szívesen fogadok!
"A túra közbeni elücsörgésedre (mellyel abszolút egyet értek) válasz lehet a Kohász Kék tt oklevelén olvasható vidám
idézet is." Ugye nem kell teljesítenem a TT-t, hogy megismerjem ezt az idézetet???? ;-)
Nem is kell biztosat mondani.
Aki ott lesz, az úgyis belevág, aki meg nem annak más dolog jött közbe.
Király lehet az a maraton.
Látom nagyon benne vagy futásban.
Helló nagypapi!
A mozgalommal minden OK!
Ha végigjárod megkaphatod a gyönyörű tűzzománc jelvényt.
A túra közbeni elücsörgésedre (mellyel abszolút egyet értek) válasz lehet a Kohász Kék tt oklevelén olvasható vidám idézet is.
Minden attól függ, hogy megyünk-e a Trieszt Maratonra (illetve, hogy én megyek-e oda). Ha nem, akkor valószínűleg Kohász Kék. Már amennyire négy hónappal előre biztosat lehet mondani.
Ha megyek, akkor bringával.
Kedves Múzsla!
Örömmel látom a topic felélesztését. Sajna én ilyen hosszú túrákban nem gondolkodhatok - amúgy is jobb szeretek túra közben elücsörögni a falusi kocsmákban :-)) -, azért érdekel, hogy mint jelvényszerző túra műxik-e még a dolog. Tavaly a Diósgyőr-Uppony szakaszt már bejártam (pöcsételgettem is a saját készítésű igazolófüzuetembe), idén biztos befejezem a túrát, és kiváncsi lennék, kaphatok-e még Kohász-Kék jelvényt. (Ha nem, akkor is végigjárom!)
Szóval, mit tudsz erről?
Üdv
nagypapi
3. Kohász Kék TT (nyílt bejárás) Időpont: 2003. május 1-2.
Táv: gyalog 123km, bicajjal 127km
A bicajosok és a gyalogosok egy vagy több csoportban teljesítik a távot.
Szintidő gyalog: 30óra, bicajjal: 15óra
Rajt/nevezés helye: Miskolc Hermann Ottó Park fogadóépülete
ideje: 2002. május 1. 8.20 - 9.00
Cél. gyalogosoknak: Mivel én május 2-án a Karancs-Medves teljesítménytúrán működök valamilyen módon, ezért 2002. május 2-án 6.00 – 18.00-ig Salgótarjánban a Táncsics Mihály Közgazdasági Szakközépiskolában, a Karancs-Medves túra rajt/cél helyén lehet átvenni a megérdemelt jutalmakat. Ebben az esetben csak utólag tudok gratulálni.
Cél. bicajosoknak: Salgótarján Fő-téren, várhatóan 19óra körül
Nevezéssel(ingyenes)együtt jár: igazoló lap, útvonalleírás, szintvonalas metszet, közlekedési silabusz.
Sikeres teljesítés esetén: kitűző (2000-es)[már csak 10db van belőle] és oklevél 200Ft-ért.
A Bükki Nemzeti Park kiegészítései után az útvonal:
gyalogos:Felsőhámorig
-Hermann Ottó park - Gulicska - Felsőhámor
útvonalon
onnan Mályinkáig kék+, majd Upponyig kék sáv, Sátáig újra kék+, majd Salgótarjánig kék sáv jelzés.
bicajos: Bánya-bükk dózerúton- Felsőhámor kék+ - Ómassa műút - Farkasnyak - erdészeti út - Uppony - műút - Ózd (Béke-forrás érintésével) műút - Gyepes-völgy kerékpárút - Szalajkaház kék sáv - Váraszó műút - Fehér-kő dózerút - Inászó kék sáv - Pécs-kő erdészeti út - Salgótarján kék sáv
Látom nem jött össze a szeptember 21 sem.
Semmi gond.
Én úgy gondolom, hogy a jövő évi május 1-et meg lehetne célozni. Elvileg négy napos hétvége lesz.
:))))
Ez a dátum aztán módosult szeptember 21-re, a többszöri és igen bonyolult egyeztetési folyamatok eredményeképp.
Természetesen gyalog lesz az újabb kisérlet is. Tapasztalat most már van, elszántság is (erőnlét meg kialakitás alatt).
Jajj. :-(
Kaiser's maraton lesz akkor. A K100 topikban is akarnak egy privát bejárást - természetesen a K100 útvonalán. :) Ott is felmerült ez a dátum.
Zete felvetett egy szeptember 28-i teljesítési dátumot. Mivel a Kerékpáros topikban is volt mozgolódás e téren jelezzetek, hogy mit szóltok hozzá. Szeretnétek-e összeállni?
Én még nem tudom, hogy tudnék-e indulni.
Kedves Múzsla, köszi az infókat!
Még azt szeretném kérdezni, hogy igazolólapot/füzetet honnan lehet szerezni? Mintha a topikban szó lett volna arról, hogy emilben küldözgettetek ilyet egymásnak. Ha így van - és módodban áll -, kérlek küldj el egyet az én címemre is! Előre is köszi!
Köszi a megkeresést Nagypapi!
Először is tisztáznám, hogy a Kohász Kék túramozgalomnak a szervezője nem én vagyok, hanem Wenzel Péter. Ezzel kapcsolatban neki van felhatalmazása döntéseket hozni.
Jómagam a Kohász Kék teljesítménytúra főszervezője vagyok.
Mint olvashattad az útvonal néhány helyen nem egyezik meg.
Amit tudok neked mondani a kérdéseidre:
1.Ha a Hermann Ottó parktól indulva éred el a Katonasírokat, akkor a Kohász Kék tt útvonalán mész, ha pedig a Vasműtől akkor a Mozgalom eredeti vonalán. Jelenleg mindkettő elfogadott.
2.A Lázbérci-víztározó melletti jelzések már régóta nem lettek felújítva (a tt sem arra ment), így nem javaslom az arra közlekedést. Megjegyzem az OKT atlasz sem tünteti már fel ezt a turistautat.
3.A kérdés jogos. A Kohász Kék jelzése jódarabig a Hámori-tó déli (nem az országúttal határolt)részén fut, utána viszont kimegy a műútra. Ha vonattal felmész Garadnáig, ómassáig akkor is el kell gyalogolnod az aszfalton.
Én szabályosnak tartanám, ha vonattal mennél.