ezert irtam korabban vagy itt, vagy valamelyik masik topikban, hogy ez nem magyar, hanem kelet-europai mentalitas. talan ez az x,y,z generacio eltorli ezt a fostalicska hozzaallast.mondjuk ehhez kell azert nemi, az egesz foldre kiterjedo nehany 100 eves kizsakmanyoloas, hogy kenyelmesben toltsd az eleted.
A háború előtt Hévizen a Lotus Therme is tele volt velük, na ott sem volt piskóta, amit leműveltek.
De nekem a legdurvább élményem mégsem oroszokkal volt, hanem még a kilencvenes években egy busznyi német turistával, akik szerintem az egész napi kajájukat a reggelinél pakolták össze, az egyik nő fóliába csomagolt vagy fél kilónyi felvágottat, rántottát (?!), ment vagy harminc minivaj a táskába, a nylonzacskóba vagy 20 zsömle, meg amit értek.
Amin a legjobban ledöbbentem, hogy az egyik német tróger egy 10 literes ballonba töltögette a narancsjuicet.
Megkérdeztem a tálalópincért, hogy ezt itt lehet? A válasz: magának nem, de a főnök kiadta, hogy a "nácikra" (sic.) nem lehet rászólni, bármit csinálnak.
Mint kiderült, a busznyi német nem "nyugodt német" (sic. ismét a pincértől) volt, hanem "Honecker imádó komcsik" (sic.) - azaz vélhetően az akkoriban újraegyesült Németország keleti régióiból jöhettek, de természetesen már "nagynémet öntudattal".
az orosz turistak ezt barhol megcsinaljak. kevesen tudjak, de nizza kornyeken is egesz nagy orosz kolonia lakik, igy sokan is jarnak oda eminnen. na, ott ugyanaz tortenik mint a torokoknel. ejszakai strandfoglalas, reggeltol ivaszat es zabalas, minden szarnak az osszekeverese.
Sok horror-élményt olvastam már all you can eat helyekről a neten, nagy részét az USÁ-ból, és az a benyomásom, hogy a magyarok még visszafogottan csinálják. A műfaj nemzetközileg elismert bajnokai, akikből igazán előbújik ilyenkor a vérmedve, azok az orosz turisták török szállodában 😄
szinten szarvas, turul etterem. allyoucaneat szeru svedasztalos dolog. beult egy csalad, valoszinuleg eloszor voltak. a pncerlany diszkreten felhivta a figyelmuket, hogy lehetoleg ne hagyjanak maradek etelt a tanyerjukon. elvileg nyugaton nehany etteremben dijat szamolnak fel az otthagyott maradekokert.
olvastam. irja, hogy a hal draga. es tenyleg draga. a 4 fos 40e forintos ebedrol csak annyit, hogy a heten negyen ettunk a szarvasi halaszcsardaban, ott is hagytunk 35e forintot.
a pocseklasrol. a zasszony barantnojenek a fia fel evet toltott lyon kornyeken egy etteremben. o mpndta, hogy ott elkepeszto mennyisegu kajat dobnak ki. amikor pl. megfozik a huslevest, abba a konderba mindenfele minosegi hus es csont, zoldseg kerul. amikor kesz, minden megy a p.csaba, csak a levet hasznaljak fel alaplenek.
Ismerjük a médiamunkások módszereit, de most tényleg...! Mi szükség arra, hogy húszezres összegekkel sokkolják az olvasókat? Összeadva az egységárakat (receptbeli mennyiségek ismeretlenek), még a só-cukor-méz-satöbbinél is a KILÓS árakat? Egy kiló cukor, fél liter citromlé, fél liter aszú, stb.
Hú, ha ezt a mi különböző pótdíjak alkalmazásában végtelenül kreatív vendéglátósink olvassák....szerintem napok kérdése, és jön nálunk is a tortafelszeletelési díj....
kb egy hete jartam-keltem paszton. van ott egy cukraszda, amit nagyon dicsernek. talan csibe a neve? hoztam sutit is, de nem kostoltam. egy ketgombocos fagyit ettem, ami viszont jo volt. ha arra jartok sassintsatok meg.
Kár. Pár frusztrált idióta veszi el az értelmesebbek kedvét mindentől, aki meg nem szereti szókimondóbb szöveget, az ne olvassa, bár nyilván nem egy koncertre és nem olvas Esterházyt sem.