Ha hazaértem lefotózom. Az IFeel funkciónak pont az lenne a feladata, hogy a távkapcsolónál mérje az adott hőmérsékletet. Gondolom, hogy az elhelyezési probléma csak akkor léphet fel ha a gép méri a hőmérsékletet nem?
Van itt valaki aki használ Gree G-Tech klímát fűtésre? Nem tudom mennyire normális az, hogy IFeel méréssel a 23-ra állított klíma csak 22 foknál kapcsol csak be, ha elindul akkor meg csak 25-nél kapcsol ki. Így van legalább 3 fok ingadozás ami nem túl komfortos. A távirányító rálát a klímára úgy van elhelyezve tehát ez nem lehet probléma. Tök jó, hogy fűtésre van optimalizálva csak így konkréten használhatatlan. Esetleg másnál is van ilyen probléma akár más Gree készülékkel vagy egyedi a problémám?
Mi is szívtunk a párásodással télen, főleg mosás után a cserépkályha köré rakott ruhaszárítók ontották a párát. Egy szárítógép beszerzése, plusz a konyhában a szagelszívó főzés közbeni gyakoribb működtetése megoldotta a problémát......
Persze, mivel konvektor folyamatosan szívja el levegőt a beltérből, így meleg levegővel kiviszi a házban keletkező párát is. Persze ez a levegő folyamatosan pótlódik kintről, ami felmelegedve csökkenti a benti relatív páratartalmat.
A klíma nem csinál ilyen légcserét, ami párát termeltek, az bent is fog maradni.
Annyit tudsz tenni, hogy szellőztetsz, vagy csökkented a benti pára forrását (főzés, mosás, szárítás, aljzat szigetelés, vizesedő falak) ...
A két szobába Daikin van, ez a konyhába kerülne, nem nagyon érdekel a hangja, azért gondoltam erre mert ez kimondottan fűtésre van. Ha a záraz adatokat nézzük akkor jobb a Gree, -20 ig tudja 100 %
Azt mondják jóra sikeredett az új Royal, de hát igen, a Daikin az mégis csak
Igen, ez biztos. Ha nem hiszed, mérd ki, Testonak van technikája hozzá. De nem 5 kilowattos a kültérije, hanem a majd 7.
Végül is, megoldották, a névlegest leadja.
Hogy mit használ, részlet kérdés, energetikai cimke meg...
Van százból pár ember, aki a számok alapján vesz klímát.
Van aki kitalálja, és csak az jó neki. És nem tágít, és kiderül, hogy 3 A4-es oldalt teleírva paraméterekkel, adatokkal, elbaszta. Nem nézte meg a beltéri szélességét, magasságát, és nem fér el. És akkor jön a fejvakarás, szekrény odébb tolás... Na és az asszony ilyenkor vágja a fejéhez, miért nem volt jó neki a Daikin, ami az ismerősénél ott van...
És minden karbantartáskor hallom, hogy fejéhez vágja, miért ez kellett. :-)
Meg a többség, akinek megoldás kell, nem érdeklik a számok. Max az anyagi keret a határ.
Ha annak a "3,5kW-os" klímának a Ppdesignh értéke is 3,5kW akkor igen. De inkább 2 - 2,5kW a Ppdesignh egy "3,5kW" ... nak. (Nem akarom szapulni az EU-t ... hogy mire jó ez a PPdesignh ... arra ott nekünk OVI.)
Ha már adatok, a bivalens hőmérséklet tulajdonképpen minek a határa?
Találtam több helyen magyarázatot,de többnyire csak maszatolás számomra.
"(Tbiv) : az a fűtésre vonatkozó, a gyártó nyilatkozata szerinti (Tj) kültéri hőmérséklet [°C], amelynél a névleges teljesítmény egyenlő a részterheléssel, és amely alatt a fűtési részterhelés biztosításához a névleges teljesítményt elektromos rásegítő fűtőteljesítménnyel kell kiegészíteni"
Most ez azt jelenti,hogy a 3,5kw-os klíma aminek a bivalens hőmérséklete -7 Celsius,az ezen a hőmérsékleten még le tudja adni a 3,5kw-ot,és ez alatt kezd zuhanni a leadott teljesítmény?
A vaillant klímáról mi a véleményetek? Érdemes beszereltetni.Napelemmel kombinált hűtő-fűtő rendszert szeretnénk.A kandallófűtést szeretnénk kiváltani vele. Most kezdtem el a témával foglalkozni,az egyik ismerős ajánlotta,Ő ilyeneket szerel fel.
Csak egy adat van a kézikönyvben 52dB(A) 09A és a 12A-nál .
Nekem Amber van és nem érzem úgy , hogy hangos lenne , pedig ugyan azon a falon van mint az Ozóne , csak kint . A konyhában a fal másik oldalán nem hallani a kültériket .
Ez komoly. Valóban 140e ft volt a 2.5-ös Hitachiknak bruttóban. Először tőled kértem ajánlatot egy dual Daikinra, arra valami 6-700 ezres ajánlatot kaptam, ezért döntöttem a két mono Hitachi mellett. Lehet, hogy a mono daikint te is ideadtad volna ilyen áron. Akkor sorry, ennek ellenére nem bántam meg.
Háááát, a hozzászólásod valóságtartama, hogy mondjam... nem túl jelentős. Bemásolom ide a 2006-os alap Daikin és Hitachi klímák árlistájáról készült képernyőmentést. Nem látom, hogy a Daikin dupla annyiba kerülne....sőt...
Te nem érted. Akkor sem ajánlgathatok olyat, amiről tudom, hogy tízszer annyi hibásodik meg belőle, ha esetleg krva jó pénz van rajta. Te azt gondolod, hogy az olcsó szarok ritkán romlanak el. Fel kell, hogy világosítsalak, ez nem így van. Több "márka" is van, ahol akár 3-4 százalék is simán megvan a garanciális időn belüli meghibásodások aránya. Ez mondjuk a Mitsubishi esetében kb. egy ezrelék, de hasonló a Fujitsu és a Daikin is. Ha tízszer - hússzor annyi a garis hiba, akkor te ajánlanád jó szívvel? Szállítjuk, felszereljük, ha valaki azt kéri, de ajánlani nem fogom soha senkinek azt, amiről tudom, hogy nagyságrendekkel több a probléma. Senki nem elnéző akkor, amikor júliusban, 35 fokban nem hűt a klímája, és a szerelő előjegyzi őt mondjuk három hét távlatba. Még akkor sem, ha éppen százból ő az egyetlen....
Basszus, visszanéztem az első hozzászólásaimat a topikban, 14 éve megy a két Webklíma által telepített Hitachi klímám full fűtésben hibátlanul, már akkor fikázták a szakik a céget, és kétségbe vonták a 10 éves garancia valódiságát. És akkor kb. feleannyiba került mint a Daikin.
Nem érted. Az olcsó szarok is ritkán hibásodnak meg a fogyasztó szempontjából. Egy telepítő cég szempontjából, ahol évente ezres nagyságrendben telepítenek, ez már másképp néz ki.
Eleve már a kérdésed feltevése is elég gáz, és mindenképpen rosszhiszeműséget feltételez. Miért nem feltételezed azt, hogy a telepítő azt a készüléket ajánlja, ami neki is ÉS a vásárlónak is előnyös? Hosszú távon csak a win-win helyzetekkel lehet fennmaradni, és itt a hosszú távon van a hangsúly, mert egy-két évig bármilyen üzletpolitikával el lehet vitorlázgatni a magyar piacon.
Én mint vevö , ha nincs rálátásom a klímákra , akkor tudom mennyi pénzem van rá . Így megkeresem a klímával foglalkozó céget . Megmondom mit várok el a klímától . A cég megmondja , hogy abban az árkategóriában milyen a választék . Abból választok .
Második eset . Tudom milyen klímát szeretnék és ahhoz keresem azt a céget , aki a közelemben árusít és telepít olyan típusú klímát és már egy pár éve létezik a cég . Elsö esetben ha a klíma bedöglik , szidom az ajánló céget , a második esetben meg magamat .:-)
Mindenki nevében nem nyilatkozom, ez a saját álláspontom:
Azt ajánlom, ami:
1. árban jó, és értsd ez alatt, hogy ár érték arányban jó. És mivel én adom a garanciát, legyen rajta pénz is. Mert ha gond van, én megyek javítani.
2. minőségben jó, nem kell a szezon közepén tucatnyi megálló klímához rohangálni.
3. legyen hozzá a garancia idő után is alkatrész. Mondhatnék márkákat, de nem.. Van, ahol nincs alkatrész a gari lejárta után. Gép kuka/ csere.
Ezek a vevőnek miért is nem jó?
Többször kellett olyan klímát cserélni, ami gari után megállt, és már nem is volt hozzá alkatrész. Vagy már a szerelő sem, eldobhatós telefonszám volt.
A másik, olcsó webáruházas klíma: ha megáll, szerelő szedje le, és majd jön érte futár elviszi, és majd hozzák javítva. És szerelő felteszi. Na ez ami még két szerelés árával megdobja, mert puszira, nem telepítési hibára senki nem megy ki ingyen, leszedni és feltenni.
Na végre, (1...) valaki rátapintott a lényegre, mert a legfontosabb szempont a tapasztalatokon alapuló megbízhatóság, és a tényeken alapuló szerviz és alkatrész háttér.
Biztos az is szempont, bár az nem ránk tartozik. Az már jobban számíthat, hogy melyikkel van több tapasztalata, típusismerete, és a gyártói support is lényeges lehet, mert aztán általában a helyi szerelő lesz a kapcsolatunk, ha bármilyen kérdés, vagy probléma lenne a használatával kapcsolatban.
a vállalkozásoknak a jelentős része pontosan azért tukmálják ezeket a gépeket
Nagy tévedés, és szándékos ledegradálás, ugyanis több klímással is beszélve, egyik sem tukmálta volna rám se az olcsót, se a drágát, ahogy te róluk elképzeled.
Aham, olvashattuk, hogy már nincs tapasztalatod x éve a Mideával, de azért csak fikázod megint, holott az új típusokat már nem ismerheted ezek szerint. A múlt alapján nehéz korrekten megítélni egy mai terméket. Senki nem állt beléd, csak te meg ne állj bele a mást forgalmazókba, vagy használókba, ok nélkül, amikor azok se állnak beléd.
Ja, és nem vagyok kismotoros, de nem is vagyok nagy arc, mint aki azt mondta rám(kismotorom sincs ráadásul).
Kb. mintha egy Audit hasonlítanál egy SangYonghoz
Most miről beszélsz? Audi mit hasonlítasunk Ssangyong(így írják helyesen)mivel? Legalább pontosítanád mit akartál ezzel mondani, mert így ez értelmezhetetlen. Két gyártót, két márkanevet, vagy mit? Konkrét most kapható típusokat lehetne összevetni egy kategórián belül, mondjuk hasonló felszerelés, vagy méret, ár, stb. mellett.
Eleve rossz kérdés! Most, akkor milyen klímát szeretnél? A Gree egy olcsó, bevállalható márka. Nekem is Gree comfort x 3,5 kw-os van itthon, van rá 5 év garancia. Viszont, ha van rá keret ott a Daikin vagy Panasonic stb...
Nekem egy kicsit úgy tűnik (lehet tévedek) ahány klíma szerelő annyi vélemény.Meg persze kinek melyik cégnél van nagyobb kedvezménye inkább arra szavaz.
Kérd ki nyugodtan kismotoros...azután meg nézz utána, hogy mikor fikáztam, melyik hozzászólásomban a Gree-t. Mielőtt acsarogsz olvass....aztán láthatod, hogy mindig az volt a véleményem, hogy ha már olcsóbb kategória, akkor leginkább Gree. A Midea minősége a fasorban nincs a Gree-éhez képest, ez az én véleményem, ami kb két évtized klímatechnikában töltött idő tapasztalata, és nem fontos vele egyetérteni, te is leírhatod nyugodtan a véleményedet és a tapasztalatodat, de kár belémállni....
Sajnos ezt nem tudom !De egyértelműen leszavazta nekem a Mideat ami meglepő volt. Neki a Panasonic Nordic a favorit de a két klímát nem is lehet egy lapon emlegetni. Majdnem kétszer annyiba kerül a Panasonic mint a Midea.
Gree és Midea mindkettő hasonló színvonal, hasonló áron, azonos kategóriában. Ha a Breezlesshez hasonlót keresünk, a Gree GWH12YD-S6DBA1A Amber Royal, ami kicsit drágább, és 5 helyett csak 3 év teljes körű garanciája van.
Az ismerősnek vannak vele tapasztalatai, például éppen a magasabb kategóriás breezelessel? Vagy csak ő is egy másik ismerőstől hallott valamit...
A klíma szerelő a Midea breezeless msfaau 12hrfn8 ajánlotta, de az egyik ismerősöm azt mondja hogy a Midea régen jó volt de mostanra a romlott a minősège. Azt mondta hogy ilyen árban a Greet ajánlaná. Hűtèsre- fűtèsre szeretném.
Nem igazán értelek titeket.. Ugyan többen vagytok itt klímások, de egyikőtök-másikotoknál időről-időre előkerül h burkoltan fikázza a Gree-t és társait, de közben azt is leírtátok, h megbízhatóan működnek, és jó a supportjuk. Akkor???
Ha már autó a hasonlat, Audi-Sangyongg, hát a koreaival sincs nagy gond, csak ismeretlen a neve, és a design lehet fura.. De hozhatnék Skoda Rapid-ot is, vezettem, nekem doszt elég lenne, nem kell Audi..
Mi az, hogy tukmálják? Azért ezt kikérem azok nevében, akikre mondtad, nem kell senkit lenézni és sértegetni. De ha már tukmálást mondasz, akkor meg rád is el lehet mondani ezt, mert ugye tudjuk, hogy mindenkinek maga felé hajlik a keze.
A te válaszod tökéletes volt - ha nem szempont az ár (és más megadott paraméter sincs), nyilván a műszakilag jobb gépet fogod ajánlani. Hozzáértőként nem is tehetsz mást.
Ez így van, viszont nagyon sokan azt várják, hogy alátámasszuk, hogy pl. a Panasonic árának kb. feléért ugyanolyan jót kapnak. Hát nem. Persze azok, akik Mideát és Gree-t forgalmaznak, azoknak a vállalkozásoknak a jelentős része pontosan azért tukmálják ezeket a gépeket, és állítják, hogy ugyanazt kapod, mintha Fujitsut vagy Daikin vagy Panasonicot vennél, mert tudják, hogy Magyarországon az árérzékenység kiemelkedően magas, és a legfőbb - legtöbb esetben az egyetlen - szempont a készülékvásárláskor az ár. A tudatosabb vásárlóknál az ár pedig csak az egyik szempont. Természetesen lehet, hogy ő is pl. Gree-t fog venni, de legalább több szempont alapján dönt. Ésszerű döntés lehet a legolcsóbb leggagyibb gép megvásárlása is, van is rá példám, a napokban vett egy ismerősöm három db százezer forintos gépet a kis lakásának a fűtésére. Azzal érvelt, hogy most erre volt pénze, ezzel kihúzzák ezt a telet, aztán jövőre a nagyfelújításkor úgyis fűtéskorszerűsítés lesz ezeket meg majd ledobálja a falról és eladja féláron. Van ilyen helyzet, de ő - sokakkal ellentétben - nem is várja el, hogy tíz évig hibamentesen dolgozzanak ezek a klímák, meg legyen öt év garanciája, meg néma csndben működjön, stb.
Kb. mintha egy Audit hasonlítanál egy SangYonghoz. A mérce két vége, nem egy ligában játszik a két gyártó, egyértelmű, hogy Panasonic. Semmilyen érdekem nem fűződik egyikhez sem.....
Tudod mi a baj , hogy én nem vagyok távolbalátó .:-))
Csak azokból az adatokból tudok számolni , amit megadnak . Ha neki 12kW a höigény , akkor elméletileg az jön ki amit írtam . Természetesen ezeket az értékeket úgy kell érteni , hogy egy magárahagyott házra van számolva , ahol a hömérsékleten tartás van elvárva . Az életvitel sokban befolyásolja a ház energiaszükségletét .
Ezek alapján ha elég neked 18 fok, elég lehet a 3.5-ös, nagy minuszokban meg fával besegítesz, legalább éjszakára kelleni fog.
3.5-es csepptálca fűtésest kapsz beszerelve 300/darab alatt, az nem gond. Gree G-tech-et én GWH12AEC-K6DNA1A -ot 263.000 Ftért látom nálam, de én ha az ár számit, Syen Muse néven olcsóbb Greet kapsz, ugyanolyan garival.
Én az elsö számításnál a 14kW-ból indultam ki :"" 14kw fütési teljesitmény az kb 4kw felvett teljesitmény lehet. Gondolom átlagban 8 orát megy egy nap egy klima fütéshez (átlagolva az enyhe és a nagyon hideg napokat) . Szoval egy nap az 8x4kw azaz 32kwh egy nap. 150 napos fütési szezonra számolva az 4800kwh egy szezonra.""
Te azt írod , hogy 12kW a höigény , ami a kinti -15°C-nál és benti +20°C-nál 100Watt nm-ként . Nézd meg az energiatanusítványt , hogy ez milyen háznak felel meg . Nem passzív és nem AE ház .
Kezdjünk számolni a 12kW-al . 12kW osztva 36°C-al a két hömérséklet összege , egyenlö 0,333333kW . M.o. átlaghömérséklet 5°C . Akkor +20°C benti hömérséklet és abból kivonva a + 5°C külsö hömérséklet az +15°C . 15-ször 0,333333kW az 5kW . Tehát átlaghömérsékletnél a házat 5kW-os teljesítménnyel kell höntartani . Ezt szorozzuk 24 órával és 150 nappal . Az kereken 18000kWh . Ha direkt villannyal fütenél ennyi elektromos energiára lenne szükséged . Azt mondjuk , hogy a höszipka elfogadott SCOP értéke 3 , akkor 18000 osztva 3-al , az kereken 6000kWh . Eza Te általad megadott fütésszezon hosszra vonatkozik . Amire számolunk , az 200nap . Így a számok így alakulnak . 5 x 24 x 200 = 24000kWh . Höszipkával 24000 : 3 = 8000kWh .
Ez csak a fütés . A HMV nincs benne és a ház többi elektromos fogyasztójának az energiafogyasztása sem .
Napellemet szeretnék és ha minden jolmegy akkor tavaszal elkészül. Amugy megfontolnám ezeket a tarifákat de most erre az egy szezonra amit még igy kell kifüteni addig kibirom normál nappali áramon. Én hálistennek nem kényelmesedtem el. :) Tavalyi fütésem fával történt egy 7kw os kandaloval... Hát egy katasztrofa volt. Hazaértem munkábol és hideg a házban. Begyujtok orák mulva minimális meleg és regelre ugyanolyan hideg.... Meg a favágás fapakolás meg begyujtás meg minden ilyen már sok volt nekem munka mellet és többet nem szeretnék igy füteni. Ha a munkahelyen elöveszem a telefonom és beállitom hogy mire hazaérek legyen mondjuk 18 fok az nekem a luxus netovábbja lessz... :)
Nekem a 12kW a következöképp jött ki. 40kW ot mondtak az okosok a házam légköbméterenkénti fütési teljesitményéhez. 120m2 alapterület 2,5m a belmagaságom kettö szorzata szorozva a 40w al és kijött az eredmény.
Mondjuk ez a 10 000 kw/h éves fogyasztás amit számoltál nekem az eléggé elszomorito. Egy 10kw os napellemrendszert épitettek ami sajnos idén nem jött létre. Elvileg évi 11-12 ezer kWh megtermelt energiamenyiségre számolhatok. Szoval ez eléggé kicentizi. Persze nekem most közzel se lenne enyi. Mivel munkába vagyok nagyrészt igy 14 fokon addig böven elvan a ház és mire hazaérek ugyis gyorsan felfüt. Meg a 22 fok se kell. 18 nekem böven elég. Persze ez most igy egyedül nekem böven elég de ha majd néhány év mulva lessz család vagy egyszer majd szeretnék a jövöben gyereket akkor már nem lessz elég. Szoval ezért akarok a legnagyobb energiafelhasználással számolni.
A klima amit ajánlottál a GREE G TECH GWH11AEC-K6DNA1A utánnanéztem olvasgattam az adatait. Megfelel minden kritériumomnak. 300 alatt van, van rajt wifi és nagy hidegekben is müködik. Szoval ha ezt ajánljátok akkor én adok a szavarokra és a hozzáértésetekre.
Itt lenne egy kérdésem. Mi az a reális ár amit adjak egy bekötésért? Legegyszerübb eset lessz nállam, a fal egyik felén a kültéri a másikon a beltéri, közvetlen közel egymáshoz szoval semmi bonyolito tényezö. Áramot odaviszem neki. 50 környékén gondoltam kilmánként. Tehát a két klima egy 100asbol gondolom megvan.
Hát azért 300 bol neám ne jöjjön ki egy normálisabb középkategoriás 3,5kw os klima?! :) Most ez csak egy szükségmegoldás de ha bevállik akár végleges megoldás is lehet. Az a helyzet hogy elvileg viz viz höszivatyus fütést szerettem volna. De egyenlöre a napellemrendszer elvitte a költségvetésem nagyrészét. Még nem kizárt hogy jövö télre megépitettem azt is de arra idén már se idö se anyagi keret. Igy maradt a két klima egyenlöre.
Ide a rozsdás bökőt, hogy teljesen fals infó alapján jött ki neked a hőigenyed. Ezek a klímák akkor tudják a nevlegesuk 2/3-t hidegben, ha 30-40 dB-en zajonganak. Járj meg utána.
Az 5 kilowattos soha nem fog neked 6 kilowattot leadni, mínuszokban, ergo 100%-on fog menni, és nem éri el a kívánt hőfokot.
Az, hogy 300 alatt legyen az ára, egyből kiüti a megoldást, kényszerből meg lehet oldani, de jó nem lesz.
Ha jót akarsz fűtésre, Gree amber Royal, például.
Van alatta, és felette is, ami még elmegy, és jobb is.
(A csóró megoldás volt több helyen, ahol nagyobb kellene, de nem volt rá keret: Polar SDX 3,5-ös klíma amiben van karter és tálcafűtés, és a hidegekben besegítesz villannyal, pl. olajradiátor. )
Nyilván két 3.5kw-os klímával egyenletesebben tudod kifűteni a helységet, mint egy készülékkel. Én a bátyámnak raktam fel egy PanasonicKIT-NZ50VKE Nordic Etherea-t baromira meg van vele elégedve. Ő is napelemet rakatott fel és utána telepítettem neki a klímát. Az energia fogyasztásod senki sem tudja megmondani neked pontosan. Ez nagyon sok tényezős (időjárási tényező az épület és a nyílászáró szigetelése stb) Jó minőségű fűtésre optimalizált klímát válassz és még mellette "H" tarifával is csökkentheted a költségeket. Egy biztos egy jó klímával olcsón tudod fűteni/hűteni a házadat...meg fogsz lepődni mennyire hatékony.
Ha azt veszem alapul , hogy Te 14kW-ot írsz mint höigényt , akkor leírom a számokat amik kijöttek .:-)
Kinti átlag +5°C-os hömérsékletnél és ben ti 22°C-os hömérsékletnél a házad höigénye 6,61kW . Ezt klímával és COP 3-al számolva 2,2kW-os elektromos teljesítményfelvételt eredményez .
Az általad megadott fütésszezon hossza 150nap esetében 7933kWh elektromos energiát igényel . De a normál szezonhosszal számolva ami 200nap , ez az érték 10578kWh -t tesz ki .
A klíma kiválasztása a Te dolgod . Lentebb volt szó a GREE G TECH GWH11AEC-K6DNA1A klímáról , állítólag fütésre termett .:-)
Én 63nm-re használok egy jól szigetelt házban egy noname kínait és múlt évben követte egy Gree Amber ( 2,5kW-osak ) , ami úgyszintén kilett próbálva és teszi a dolgát . Viszont van a piacon nagyon sok klíma , ami tudja nyújtani az elvárt értékeket . Csak a pénztárcád és zajtüröképességed szab határt .
Kissé tanácstalan vagyok ezért szeretném kérni a véleményeteket.Jövöre készül a napellemem de addigis szeretnék hozzá klima fütést kiépiteni. Klima vásárlásban gondolkozok. Egyenlöre egy 120m2 es ház felét szeretném füteni. Tehát kb 60m2 fütése lenne a feladat. kb 12kW fütési teljesitmény kellene az egész háznak ahogy számolgattam. Szoval a felének egyenlöre 6KW teljesitmény kellene.
Elsö kérdésem. Mi legyen inkább? 2db 3,5kW os klima vagy 1 db 5kW os?
Ugye a Pro a 2db 3,5kW mellet hogy a fütési teljesitményük együtesen nagyobb mint egy 5kW osé. Illetve biztonságosabb is mert az egyik meghibásodása esetén nem megy el a fütésem, igy mégiscsak két lábon áll a rendszer. Meg gondolom 2 pontbol fütött lakás hömérséklete egyenletesebb lessz miont az egy pontbol fütötté. Igy a lakás két felében nem lessz nagy hökülömség.
Kontra pedig hogy az ára két 3,5kW nagyobb mint 1 5kW osnak...Szoval igazábol a hozzánemértés logikájával meg is válaszoltam magamnak hogy a 2db 3,5kw os jobb választás lenne de azért kikérném a ti véleményeteket is.
Másik a klima tipusa amiben szeretném kikérni a véleményeteket.
Egyenlöre ezt a két tipust gondoltam. Melyiket tartjátok jobb választásnak?
Szeretném meghalgatni a véleményeteket. Illetve ha ajánlanátok másmiet akkor azt is szivesen meghalgatnám. Kritériumok a következök lennének.
-Lehetöleg 300 alatt legyen az ára
- -15C ig minimum müködjön
- Minimum 3,5kw os legyen
- WiFi Mindenképp kell rá.
És szeretnék még megkérdezni ha tisztán klimával fütök akkor egy mondjuk 150 napos fütési szezon menyi energiafogyasztás? Egy nap a 24 orábol menyit megy egy klima a fütéshez? Naivan elkezdtem számolni a várhato energiafogyasztást 4db 3,5kw klimával. Szoval ez a 4db klima ami a házamat fütené összesen 14kw fütési teljesitmény. 14kw fütési teljesitmény az kb 4kw felvett teljesitmény lehet. Gondolom átlagban 8 orát megy egy nap egy klima fütéshez (átlagolva az enyhe és a nagyon hideg napokat) . Szoval egy nap az 8x4kw azaz 32kwh egy nap. 150 napos fütési szezonra számolva az 4800kwh egy szezonra. Ez a Számitás a realitás talaján mozog vagy tévuton járok?
Tudom, hogy nem mindenki tud részt venni ezeken a pályázatokon. Jelenleg akcióban cégünknél minden Index fórumos érdeklődőnek tudjuk biztosítani azokat a kedvezményeket, melyeket a Kisfaludy programban részt vevők igénybe vehetnek.
Nem ezzel fogok fűteni télen, csak most pár napig. Eltömődve nem tudom mitől lenne, júniusban szerelték fel. De holnap azért majd megnézem közelebbről.
Ha rajta van az a kis könyök akkor lehet el van tömődve, így a tálcába megállhat a víz és az csak lassan tud kifolyni. Nem kell az oda, én is ma vettem le, igaz még nem fűtöttem most a klímával, majd ha lemegy a hőfok 22 fok alá de levettem én is és tele volt piszokkal.
Amúgy is ha mínuszba is klímázni akarsz akkor a könyökbe belefagyhat a víz aztán a felgyülemlett víz szépen el tudja érni a lapátot ami ha beleér a jégbe az nem lesz szép.
A höszipkának kikell alakítani egy nyílást a tetön , ahol kitudja fújni a lehütött levegöt télen ( ez a szélárnyékos oldal legyen ). Gondolom van rés körbe a tetö szélén , ahol a friss levegö utánpótlás bejut a tetötérbe . Sokszor írtam , hogy nekem a klíma kültéri van felakasztva a padlástérben a gerendákra . Nekem cseréplemez van a tetön . A Nap melegét is kihasználja a tetötérben felmelegedett levegöt szívja és lehütve meg fújja ki a szabadba . Védve van a padlástérben az esötöl , hótol , széltöl .
tegnap a "kellemes" időre való tekintettel fűtöttem pár órát a klímával (Fujitsu). Reggel láttam, hogy a kültéri alatt áll a víz, a kis középső csonkon jött ki, gondolom ez normális?
Viszont még ma délután is csöpögött belőle (tegnap este óta nem volt bekapcsolva), ez (is) normális?
A 9 kW alatti teljesítményű készülékek szerintem kicsik egy 80 - 90 nm-es ház téli kifűtéséhez, a 9 kW-os, vagy inkább az efeletti teljesítményű lesz a megfelelő.
Ilyesmire vannak kitalálva, de az ördög a részletekben lakozik. Mekkora puffertartályt, hány fokra, mekkora teljesítménnyel, zárt a padlás, vagy átszellőzött? Ilyesmik lényegesek.
Szerintem a gree g tech jobban megérné : most nagyon jó akciós ára van ! Prémium kategória :Seer 8,4 - scop 4,6 fütés - -22 ig. Kb gree amber csak jóval halkabb 20 db -40 db.. igaz beltéri kb 945 mm vagyis nagyobb , de a falon elfér. A Polárral nem lehet össze hasonlítani - tisztítása pofonegyszerű. Ára most kb.280 - 300 körül meg van.
G Tech mindenképp sokkal robusztusabb és sok sok kilóval nehezebb ami a méreteket illeti az jó , mert nagyobbak a hőátadó felületek. Nyilvánosan ezen a fórumon nem nagyon szoktak ajánlatot adni. írj egy mailt és adok a környékeden kontaktot.
Az Ozone-ban milyen csapágy van ? Mert 12 telet fütöttem vele és csak az utolsó fütésszezon megkezdésekor míg be nem melegedett ( durván fél óra ) , addíg adott ki kicsit nagyobb hangot , utánna a megszokott hangja volt egészen a szezon végéig . Lehet , hogy nekem is cserélnem kellene ?
És ennek a modellnek igen jó szűrője van. Csapágyból a jó minőséget érdemes venni de a 2Z-t mert a gumi porvédős elvileg jobban fékezi a dc motort. Szétszedni csak egyirányból lehet és Nidec-Shibaura a motort gyártó cég.
Óvatosan szállíthatod mert sem a rotációs sem a scroll kompresszookban nincs rugós felfüggesztés az a dugattyús háztartási hűtő kompresszookban van. inkább a ázkódás ami gázosabb mert a kompesszor 3 rugalmas gumibak-csavar felfüggesztésű így a teteje kileng megnyomhatja a csöveket és AZOK ÖSSZEÉRNEK emiatt zöröghet a kültéri de az egyszerűen gyorsan orvosolható
Samsung AR5000 / Triangle Better - rel van valakinek szerviz tapasztalata? Mókuskerék surrogós, hangosabb lett. Mielőtt szétszedném, van ennek a javítására gyakorlati tpasztalata, megoldása? Fizetek karbantartásért is, nem gond, csak ne lutri legyen! (Tatabánya)
4.éves, egész teles fűtésben megy, hangon kívül nincs vele gond, kültéri is patyolat a kondenz miatt.
Szerintem az normális is . Ha a házamat 25°C-on tartom több napos klímázással kánikulában , akkor az indításnál ha úgy adódik a benti relatív páratartalom végett , akkor akár csordogál is . Ezt addíg teszi , míg a benti hömérséklet megtartásához a klíma be nem áll egy folyamatos alap üzembe ( amennyi hö jut be , annyit visz ki ) . Ha már csak höntartás van , akkor van , hogy csepeg , de van amikor nem . Gondolom minden klíma így üzemel ugyanazon feltételek mellett . Természetesen a belsö höcserélö mérete és a légszállítás nagysága , mindíg közrejátszik , ebböl adódik a különbség . Én négyes , vagy maximális fordulaton járatom az Amber ventijét , mert az egész házat hüti .
A héten nekem sem termelt, és eső sem esett, így kénytelen voltam csapvízzel öntözni:) De nyáron 30 fok feletti kinti hőmérsékletnél bent 24,5-25 fok, bizony kicsepegett napi két liternél is több.
Konkrét hömérsékletet és relatív páratartalmat írjál légy szíves mint kiindulási pontot és az elvárt benti hömérsékletet , amit szeretnél elérni . Vagy folyamatos üzemben hömérséklettentartásról írsz ? Mert nem mindegy .
Ha 17 fokos a kifújt levegő, Daikinon Powerful módban, állítgathatsz rajta bármit, még párátlanítás módban is csak épp csöpög pár csepp belőle ha 60% felett van a páratartalom bent, eső és szellőztetés után.
Nem, japán klímám van, és nem ömlik belőle, de fel tudok használni belőle pár litert, mivel éjjel-nappal megy tavasztól őszig. Persze csak olyan időben, amikor pára van. De az egy házban mindig van valamennyi.
A kérdés változatlanul, és némileg átfogalmazva az volna, hogy a beltériből kivezetve csepeghet a földre, avagy a beltériből kivezetve bele kell csöpöpögjön a kültéri egység aljába, majdan onnan folytatja útját a természet körforgásába. Most ez utóbbi van, a csövek szakember által speciális szalaggal összekötve (teszkó szigszalag), a csőben akkora huplikkal, hogy a legyektől díjat szedek élménypark gyanánt. No ezt szüntetném meg, ha nincs olyan hátulütője, amire most nem is gondolok.
Segítséget szeretnék kérni. LG split klíma bekapcsolás után magától leáll, becsukja a lamellákat majd később kikapcsol a kültéri is. Néha egy perc után , néha 3-4 perc, de van hogy 2óra használat után. Pl. ha be van állítva a kikapcsolás azt nem felejti el, led világít.
Összegyűlt jónéhány használt, szállítássérült, javított stb. klímaberendezés a raktárunkban. Ezeket 20.000 és 100.000 forint közötti áron értékesítjük. Mindegyik berendezést átvizsgáltuk, gázzal feltöltöttük és 24 órás próbaüzemben lepróbáltuk. Ezen kívül van jópár olyan berendezésünk is, ami pl. vezérléshibás, de ezek újszerűek, modern inverteres gépek. Ha valakit érdekel, akkor...jelezze felém.
8Az idézettel az a gond, hogy fíx bekötés esetén is meg kell oldani a leválaszthatóságot.
A megbízható, és jó klímás cégeknél (pl. Baranya klíma) stabil gárda van, fizetés rendesen bejelentett, rendesen fizetett túlóra, ami persze alap munkaruha, védőfelszerelés.Érdekes, megéri nekik?
De a félzavarosban halászóknál meg minimálbéres, vagy 4 órás bejelentés, plusz kevés borítékba..
Amennyiben a gépészeti tervek ben így szerepel, és ezeket így engedélyezték, akkor nem hiszem, hogy sok esélye lenne. Talán csak akkor, ha a társasházi közgyűlésen napirendi pontba foglalnák és megszavaznák. Ebben az esetben viszont alternatívát kell nyőjtani ezeknek a kültéri egységeknek az elhelyezésére, és a járulékos költségek megosztására is.
azt szeretném megkérdezni hogy egy vadonatúj társasház összes első emeleti lakásának klíma beszerelését a társasház kivitelezésének időszakában úgy oldotta meg a kivitelező cég hogy a kültéri egységeket a terem garázs belső falára helyezte el. Egy évvel később vett valaki garázs beállót es le akarja szereltetni a kültéri egységeket mert hogy port csinál és a kültéri egységnek amúgyis kívül van a helye. A jegyző a hazugságokkal teli igényét kapásból elutasította de kérdés hogy van-e bármilyen jogalapja arra hogy ezt kérje az első emeleti lakóktól.
Nekem nem konkurencia, mert én szervizes vagyok, azt meg ők egyáltalán nem csinálnak, csak telepítést. Több szerelő ismerősöm is van, aki dolgozott annál a cégnél, és mind pontosan ugyanazokat a problémákat említették, hogy szakmailag a vezetőség a béka segge alatt volt. De igazából ez egyáltalán nem egyedi, a magyarországi klímás cégek nagy százalékban hasonlóan működnek. Sokhoz képest a Budaklíma még igencsak vállalható, mert ők legalább néhány alapvető dologban megfelelnek egy normális vállalkozásnak. Szóval nem volt célom a cég lehúzása, mert ettől még lehetnek kiváló szolgáltatók, csak a példának felhozott idézet szakmai megalapozottságára utaltam.
Mondjuk mi a gondod az idézettel? Szakmailag kifogásalan, és pontos válasz a kérdezőnek. Ami pedig azt illeti, pont lesz@rom, hogy a cégvezető hol tanult, és hány klímát szerelt fel, engem csak az érdekel, hogy a szerelője, aki kijön, tisztességes munkát végezzen. Nem hallottam-olvastam arról, hogy a Budaklíma rosszabb lenne bármelyik más klímás cégnél. Amúgy ha jól emlékszem az itteni szakik korábbi bejegyzéseire, más szakmákhoz hasonlóan a klímás cégeknek is az egyik legnagyobb gondja a szerelők fluktuációja, mert vagy mielőbb önállósulni akarnak, vagy külfödre mennek,és ezzel valószínűleg a Budaklíma is így van. Végül: nem igazán szimpatikus (hogy a tisztességről már ne is beszéljünk) dolog így lehúzni a konkurenciát.....
Nem kommentálom a dolgokat inkább, a lényeg az, h nálam dugalj lesz. Nem fogok ezért 3m vezetéket húzatni az órától, pláne nem emiatt falat vésni, meg kábelcsatornázni, a meglevő csövezésbe sztem nem lehetne betenni. A kötés meg legyen már oldható egy mozdulattal, bármi miatt, tehát nem lesz fixre kötve.
Mondjuk pont jó helyről idéztél. A Budaklíma az egyik legkevésbé szakmailag megalapozott cég a budapesti piacon. Gyorstalaplót végzett tulaj, aki életében egy klímát nem szerelt még föl, 1-2-3 évente fluktuálódó szerelők....Ugyan már...
másik fontos szempont a kötés könnyű oldhatósága. A klíma karbantartása és javítása alatt is áramtalanítanunk kell a készüléket, hogy biztonságos legyen a munkavégzésünk, egy fix bekötés esetén sokkal nehezebben megvalósítható. Illetve szoktuk ajánlani, hogy szezonon kívül a nem használt klímát nyugodtan húzzák ki a hálózatból, ezzel is csökkentve a kívülről jövő kóboráram, túlfeszültség, villámlás okozta meghibásodás kockázatát.
A fenti szempontok alapján a klímaszerelés során minden alkalommal egy villásdugós, oldható kötést készítünk az ügyfél által preferált konnektorba szerelve, megfelelve ezáltal az érintésvédelem biztonsági követelményének.
És amúgy ezt a villanyoratol kihuzast hogy gondoljátok? Kábelcsatorna falon, vagy vessunk falat? Vagy bele kéne térnie a már falban futó három kabelcso egyikébe? H tarifát nem tudom, majd meglátom mennyit eszik a klíma, most nincs kedvem +50-60 ezret(?) erre kifizetni..
Talán azért, mert így könnyebb neki. Vannak esetek, amikor tök jó, hogy csak ki kell húzni a villásdugót és le is van áramtalanítva a gép. De ha már villanyszerelő megy ki, akkor egy külön kismegszakítóra lehetne tenni a klímát és nem kellen a dugalj, ami lássuk be nem túl szép a klíma mellet, 20-30 cm mt kábellal+villásdugóval. Ennél van elegánsabb és ugyanilyen biztonságos megoldás.
Igazad van, a miénk "új" építésű, és én tudtam, hogy nekem kell oda két konnektor:) Mint ahogy a mosogatógépnek is megcsinálták a helyet, pedig akkor még szó sem volt mosogatógépről, ahogy klímáról sem.
Nincs a felszerelés helyének közelében konnektor? Az én klímám elektromos vezetéke 3 m-es. Simán bedugták a konnektorba és a kábelt letakarták egy izléses takaróval, ami festhető. Kérni sem kellett. A jó szakembergárda tudja mi kell egy klíma beszereléséhez. De konnektor nélkül honnan kapjon áramot a készülék?
A karterfűtesre sajnos nincsenek pontos adataim, ez egy kb. 20W-os elektromos fűtőszál, ami nagyjából +2°C alatt bekapcsol, így sejthetően számottevő fogyasztása van a téli időszakban.
A csepotalca és karter fűtés mennyivel dobja meg az aramfogyasztast? Vhol olvastam H a karterfutes 200W ot fogyaszt, és már 2 fok alatt bekapcsol, így észrevehető fogyasztása van..
Mindenfélét olvastam a bekotesekrol.. az egyik klímás oldal azt irta, célszerű a dugaljas h bármikor simán ki lehessen huzni.. máshol azt írják már csak fix bekötés van, meg h a kulteribe kell azt mkotni.Nekem azt mondta a klímás h ő a beltéribol meg tudja találnia kulterit.
Mondjuk, szerintem elég gáz megoldás a beltéri mellett egy dugalj. Direktbe lehet kötni a kültéribe a betápot szinte az összes gépnél lehetséges, esetleg lehet rátenni egy kültéri kapcsolót, ha mindenáron áramtalanítani akarja az ember. Vagy külön kismegszakítóra tenni.
Amúgy minden klíma dugvillás-konnektoros? Én eddig csak olyanokat láttam. Azért lepődtem meg, mert a honlapjukon azt írják, a "rákötést elvégzik".. De ezek szerint ez annyiból áll h bedugják a konnektorba :)
Megcsinálod a kábelcsatornát, raksz bele vezetéket, a kötődobozba bekötöd wagoval. 65-ös koronafúróval csinálsz egy lyukat a falba, gipszelsz bele egy 65-ös dobozt, veszel egy konnektort és a vezetékeket belekötöd.
Ahelyett, hogy itt a fórumon tizedszer teszed fel ugyanazokat a bugyuta kérdéseket, csinálj valami hasznosat.
Szakik, az igaz h a klímások nem vállalnak dugalj kialakítást? Most két cégtől van ajánlatom, az egyik lenne ugye 238e kiszállással, villanyszereléssel, a másik 245, de nem vállal villanyszerelést, mondván ahhoz nem nyúlhat. (egy dugaljat kellene bekötni a kötődoboz mellé). Tehát erre még rájönne x e ft villanyszerelés..
Igen köszönöm. Most néztem valóban leáll a venti, rángatózik elindul visszafelé, megáll elkezd forogni maximumon majd újra megáll, de nem is hűt rendesen mert amiko leáll a kompresszor megy de nem jön kondenzvíz sem.
"X-FAN funkció: COOL (hűtés) vagy DRY (szárítás) üzemmódban tartsuk 2 másodpercig lenyomva a ventilátor fordulatszámát szabályozó gombot. Megjelenik a ikon, a beltéri ventilátor a beltéri egység kiszárítása érdekében még néhány percig működik akkor is, ha azt már kikapcsoltuk. Feszültség alá helyezéskor az X-FAN OFF (kikapcsolt) válik alapértelmezetté. Az X-FAN funkció nem elérhető AUTO (automata), FAN (ventilátor) vagy HEAT (fűtés) üzemmódban. A funkció lényege, hogy a beltéri egység párologtatójáról kikapcsolás után lefújja a nedvességet a penészképződés elkerülése érdekében."
Nem néztem mikor alakultak, de most ránéztem, 2 éve. Mindenesetre a honlapjuk, és a leírások korrektek, meglepetésemre az ember 8 percen belül válaszolt emailben, korrekten leírta mi mennyi, és mikor tudnák leghamarabb csinálni.
De amúgy a helyi Gree márkaképvisletnél ugyanez a klíma 245e ft most akciósan, szerelve. Amott 238 lenne kiszállási díjjal (mivel 80 km-re vannak tőlem).
Akkor inkább a helyi márkaképviselet? Írtam nekik is.
Szerintem kb. százszor leírták már itt, hogy lehetőség szerint ne másfél éves nagymúltú céggel szereltess, mert egyrészt messze a tudásuk, tapasztalatuk a szükségestől, másrészt ezeknél az egy-két nyári cégeknél a legnagyobb az esély, hogy eltűnnek, mert ebben a jelenlegi helyzetben tönkremennek, feladják a harcot. Sok olyan cég van, amelyik 5-10-15 éves múlttal rendelkeznek, rendes normális elérhetőséggel, telephellyel, szakemberekkel, stb. Nagyobb az esélye, hogy jobb szolgáltatást és komolyabb supportot kapsz egy ilyen cégtől, mint egy egy-két nyári bt-től.
Részint léteznek úgynevezet univerzális távirányítók, másrészt kb. az összes xiaomi telefonban ott az infra amivel vígan tudja vezérelni kb. az összes klímát, harmadrészt szokott lenni a klímákon gomb amivel életre lehet kelteni távi nélkül is.
Visszaolvasgattam keresővel a topikban, páran írták régebben h inkább a Daikin xy ugyanannyiért, (elkenben a Gree-t is dícsérték, én rosszat nem olvastam még róla máshol sem) de én jelenleg nem találok Daikint ennyiért a környékünkön. Pl ugyanitt van 260ért Daikin, de kisebb teljesítményű, vagy van Gree Comfort X csepptálcafűtéssel, kisebb teljesítménnyel, de ez úgy nézem annyiban tud többet h -20-22 foknál is műkődik. A lomo "csak" -15ig. De -15 is 5 évente egy télen ha van, és van fatüzelésű kályha is tartalékban, szóval sztem felesleges a -20 fokra optimalizálni nem?
Utánna megszívattam a cső végét porszívóval és megindult a víz, kijött belőle még 2 deci. Ha ezt nem teszem akkor ez a csőben maradt volna és szerintem ez nem túl jó.
Olyan kérdése lenne, hogy egy wifis fűtésre optimalizált klímának le lehet -e tiltani a hűtési opcióját. Azaz csak fűtésre lehessen használni. pl fix 22 °C, távirányító nincs a géphez oda adva, amikor szükséges automatában fűt, melegebb időben pedig nem üzemel. Az klíma wifi apphoz szintén nem fér hozzá a felhasználója.
igen, sőt kérésre maguk után nagy teljesítményű ózongeneátorral fertőtlenítenek is vagy ezüst tartalmú ipari felületfertőtlenítőszer. 100%-ban klórmentes szerrel(ködképzés) is biztosíthatnak kezelést. Vagy a kettőt vegyesen . Ez nem azonos a berendezés fertőtlenítésével. Mindkét módszert alkalmazzák a tömegközlekedési eszközök közlétesítmények nagy terek esetében is. Nekünk pl megvannak ehhez az eszközeink.
Sziasztok. Őrbottyánban tudna valaki klíma javítással kapcsolatban segíteni? Kültéri egység áramra helyezve azonnal bekapcsol, majd pár perc működés utàn kikapcsol. Ventilátor nem indul be. Amíg a kültéri megy, addig a beltéri szépen teszi a dolgát, majd a leállt a kinti, akkor csak sima levegőt fúj. Frissen felszerelt használt LG klímáról van szó.
A kültériben van, és lefejtéssel mérhető meg a mennyiség.
Vagy felszerelésnél, ha elindul, és nem fagy a szívócső. De ez csak látszólagos megoldás, harmad hiány még nem látszik vele, csak hogy van benne valamennyi hűtőközeg.
Én megkeresném a helyedben a CS80 kft-t és próbálnék beszélni velük. Ők az importőr, és ebben az esetben mindenképpen azt gondolom, hogy maximálisan segíteni fognak, mert az ő érdekük is, hogy a Panának ne keljen rossz híre.
Tanácsot kérnék. Két év három hónapja vásárolt Panasonic klímakészülékem megállt (két év garancia volt...). A szerelő megállapította, hogy vezérlő panel cserére szorul, mely alkatrész pontos árának még utánanéz, de jelezte, hogy 100 eFt feletti tétel lesz. Azt is hozzátette, hogy múlt héten volt egy ugyan ilyen klímánál ugyan ilyen hibával. A kérdésem az lenne, hgy szerintetek megéri e javíttatni ennek fényében, aggódok, hogy a költséges javítás csak újabb két évre szólna.
Sziasztok. Lenne lehetőségem jutányos áron hozzájutni egy LG hőszivattyús inverteres klímához. Annyi vele a problémám, hogy elvileg szerelő szerelte le viszon pár éve garázsban áll használaton kívül. Lesz ezeknek a masináknak problémájuk ha néhány évig pihennek?
Adott egy rcool display wifi előkészítéses klima, amibe szeretnék utólag wifi egységet behelyezni. Meg tudná-e mondani valaki, hogy hová kell bedugni a csatlakozóját?
Eltávolítottam már azt a kis fedelet ami alatt az elektromos bekötések vannak, de ott nem látok aljzatot. A teljes burkolatot távolítsam el, és ott találom valahol?
Nem hagyott nyugodni a dolog, ezért megszívattam a cső végét porszívóval és kijött belőle 1 teljes pohár vagyis 2 deci víz, valószínűleg most jött ki az is amit karbantartáskor beleöntöttek. Ez azt jelenti, hogy 6 méteren 2 deci víz a rendszerben marad. Én nem értek hozzá, de szerintem ez nem túl szerencsés dolog.
Elég sokat olvastam arról, hogy egyeseknek büdöset fúj a készülékük és sehogyan sem tudják ezt megszüntetni. Mivel szerintem az én klímám csövezésének is kicsi a lejtése ezért eddig sosem mertem használni hűtésre csak fűtésre.
Ma voltak az egy éves karbantartáson és ránézésre szerintük jó a lejtés, de engem nem igazán győztek meg.
Csináltam egy tesztet, beleöntöttem egy pohár vizet a beltéribe, de ennél kevesebb folyt ki a cső végén. A két vonal közti mennyiség benne maradt a rendszerben. Kb 6 méteres csőhosszról van szó,amiben több törés is van.
Ez szerintetek megfelelő így vagy csak én parázom túl a dolgot, okozhat-e ez később büdösödést?
Nem előnyösebb, csak ebből az egy szempontból. Minden másban a légcsatornás az előnyösebb. Persze, ha neked a szobánkénti 100 százalékos szabályozhatóság a fő szempont, akkor számodra előnyösebb az oldalfali split, legyen az multi vagy több mono.
Ezek szerint a trial gép jobban szabályozható, árban kb ugyanott vagyok. Akkor nem előnyosebb? Vagy sok lenne a kb 4m csőhossz, ami a legbelső szobába menne?
ÉRdekes dolog ez az akkumulátor-elem kérdés. Nekem volt egy olcsónak mondható, nem márkás csavarbehajtóm (Gamma). Elejtettem létráról, és ahogy ráesett a tokmányrészre, kicsit elgörbült a tengelye, pont annyira, hogy ne lehessen használni. Ez 2009-ben történt, pontosan emlékszem, hogy melyik munkán voltunk. Mivel nem lehetett használni felkerült a polcra, és szépen el is felejtődött. Tavaly, amikor új telephelyre költöztünk, sokmindent átpakoltunk, és kezembe került ez a csavarbehajtó-fúró is. Teljesen megdöbbentem, amikor a készülék a kapcsológomb megnyomására simán feléledt, és kb. 1/3-nyi töltöttséggel üzemelni kezdett. Kicseréltem az akksiját a dobozban szunnyadó másikra, és azzal is működött. Kipróbáltuk, és totál fel lehetett tölteni mindkét akkumulátort, és vidáman dolgozik most egy másik behajtóban, aminek már behaltak a telepei. Tíz év alatt nem mentek tönkre....
Tapasztalatból mondom, hogy ez tévedés, mert általában még működik a távkapcsoló, miközben szépen lassan folydogál, aztán szétmarja a belsejét, pl. az elemtartó részeit, esetleg panelt is, az érintkezők, rugók majd szépen korrodálnak, stb. Szerencse dolga, és ha nem ellenőrizzük időnként, bizony megtörténhet, és meg is történik. 1 ilyen eset csak kivételes dolog, mint ahogy 1 fecske sem tud nyarat csinálni.
A poharas poénkodásod viszont teljesen értelmetlen erre az élethelyzetre.
Meg tudom erősíteni az előttem szólót. Nekem is van egy Sharp EL-530-as számológépem, a mit az említett időszakban, vagyis a nyolcvanas évek közepén vettem. Abban is csak azért kellett kicserélni a gyári elemet, mert el kezdett halványodni a kijelzője. (Az elemcsere végül is nem jelentett tartós megoldást.)
Én anno '85-ben vettem egy - akkor valaki álta Ausztriában vett - SHARP zsebszámológépet. Valamikor 2000-ben +/- 1 év cseréltem benne először elemt, akkor is csak azért, mert kezdett halványodni a kijelzés.
Egy 5 kW-os légcsatornás klímával a teljes fenti szintet hűtheted, csendes, esztétikus, trendi. Egyetlen hátránya a korlátozott helyiségenkénti szabályozás. A költsége kb. egy trial géppel ekvivalens.
Kilenc(9) év után cserélnem kellett a távirányítóban az elemet
Akár szét is folyhatott volna benne az elem ennyi év alatt,(ami egyáltalán nem meglepő dolog lenne), mert nem lett kicserélve, pedig a szavatossági idő rég lejárt, és akkor most új távirányítóra vadásznál mérgesen.:))
Sorház, szélső lakás (balra van szomszéd), tetőtéri szobák, gipszkarton plafon, padlásfeljáró van (tehát lehet felülről is csövezni ha kell). Kívül 38-as porotherm, válaszfalak is téglából.
Mi lenne a gazdaságos/optimális megoldás mindhárom szoba klimatizálására?
Zeki és 1 valaki: köszi a választ! Szerintem akkor be lehet vállalni, bár a magam részéről inkább vennék egy belépő szintű Toshibát és mellé 10 év garanciát kiegészítőleg (vagy valami egyéb japán gépet), de simán lehet, hogy a BOSCH is teljesen megfelel.
Elsősorban a szakértőktől kérdeznék: mi a vélemény és tapasztalat a BOSCH klímákról? Ezek német gépek lennének (valószínűleg ázsiai összeszereléssel), vagy csak valamilyen kínai gyártónak eladott brandről van szó? Létezik a BOSCH-nak valódi légkondicionáló üzletága, vagy ez is csak marketingkamu? Árban eléggé versenyképesek, ezért kérdezem. Egy rokonom venne ilyet. Köszi előre is!
Szerdán jönnek hozzám Windyék az első éves karbantartásra, kíváncsi vagyok mennyire koszolódott el a gép ennyi idő alatt.
Igazából csak fűtésre használtam, illetve rendszeresen tisztítom, mosom a szűrőket. Eddig elégedett vagyok a géppel, egyedül a kültéri zajosságán lenne jó csökkenteni valahogy, de ez is csak 0 fok alatt zavaró. Szerettem volna hozatni velük valami spéci rezgéscsillapító gumibakot, de sajnos most nekik sincs, esetleg valaki tud valami forrást ahol betudok gyorsan szerezni olyat amire érdemes lecserélni a gyári gumibakokat?
Ott van az elemen, Fujitsu LTCA 3.5 a pontis típus 😉
Három évet ment 0-24 fűtésben, egész házat hiszolgálva.
Azóta pedig május - szeptember között megy 0-24-ben, párátlanító módban. Napi két-három locsolókanna vizet szed ki, hogy bent a szellőztető mellett is 50% körüli legyen a páratartalom. Nomeg minimális hűtés.
A kérdés igazából az, hogy az 5,6-os kültéri ki tud-e szolgálni 2X3,5 kW beltérit? Mert ezt az ajánlatot kaptam, csak nem értem, hogy működhet ez. Józan paraszti ésszel a kültéri és a beltéri teljesítménye nem térhet el jelentősen egymástól, nem? Legalábbis nincs értelme. Vagy van értelme bármelyiket túlméretezni a másikhoz képest?
Hőszigetelés már van a házon, de az az oldal, ahol lenne, még nincs bevakolva, tehát akár be is lehetne vésni a hungarocell-be, ha számít vmennyit h nem szabadon van, esztétika nem lényeg, az az oldal nem látszódik :) Bent nem szívesen vezetném esztétika miatt.
Urak, egy 40 nm, egyszobás lakást szeretnék klímával fűteni, mert elegem van a kémény/gázhisztiből. A kérdés, hogy egy beltérivel meg tudom e oldani, vagy muszáj multit rakni két beltérivel. Négy helységből áll a lakás és L alakja van. Az L két szárán BELÜL van az ablak, ami egy kis, kb. 4 nm HÁROMSZÖG alakú teraszra nyílik. Tehát két beltérit elég nehézkesen tudnék elhelyezni, bár olcsóbb lenne...Kérdés még, hogy a 32A, ami jelenleg van és nem bővíthető a ház hálózata miatt, elég e a lakás teljes villamosítására?
A ház szellőzésével nincs gond, nem magas a páratartalom. Utólag derült ki a leszárító funkció miatt penészedett be. Hűtéskor ha kikapcsoltam, 3 percig átváltott fűtésre hogy leszárítson. Ennek a remek funkciónak hála a mókuskereket és a terelőlapátot telenyomja párával, majd simán rácsukja a terelőlapátot úgy hogy minden tiszta víz. A funkciót kikapcsoltam már.
Köszi, de nem hiszem hogy elmondanák, ha pl. nem vált be és azért tűnt el szőrén szálán. Maga a koncepció, hogy penész helyett jó baktériumok telepedjenek meg. (Tudom, a penész nem baci.)
Sziasztok van egy syen klímánk.tavasszal szerelték be.nem kapcsol ki.zúg kint.pl24fokra van véve. bent 23 fok van és hűt.ki lett húzva elemeket kivettem....mi lehet a baj?hőmérséklet szabályzó?köszi a válaszokat!!
Szedd szét újra, vagy legalább kissé megbontva nézz bele, visszapenészedett-e. Vissza tud. Ha a háza is penészes volt, mögötte is lehetett góc, penészfolt, platnin, falon.
A cseppvízcsőben hiába megy le a víz, olyan, mint egy lefolyócső, feljebb ameddig "sosem" ér a víz, tenyészik benne a gusztustalanság, majd az szépen "visszafertőzi" az egész gépet. (illetve onnan is jöhet vissza kellemetlen szag)
Hogy "rosszul van felszerelve" az szerintem valószinűtlen, ez nem egy holdrakéta, csak egy pimfli splitklíma, be kell állítani vízszintbe, és akkor a csepptálca megdől annyira ,hogy a víz lefolyik.
Kicsit utánanézhetnél annak is, hogy a lakásod szellőzése milyen, pár év alatt elhanyagolt, bezárt helyen 0-24 pörgő gépek (pl szerverszoba)szoktak annyira megpenészedni ,hogy a házon, terelőkön, mindenen szemmel látható kifejlett penésztelep van.
tud valaki probiotikus, tehát baráti baktériumokkal ellátott klimatisztitóról?
Kocsihoz tavasszal volt Sonax probiotische Air Aid fantázianévvel, de már sehol sem kapható. Lehet nem működött? Az ötlet szimpatikus volt, most akartam kipróbálni.
A cseppvízcső a szabadba megy, kb 3l vizet engedtem át rajta és persze frionett activ-ot is kapott. Mindent is kipucoltam benne. Nem tudom mi lehet, csak akkor jelentkezik ha megy a klíma, akkor sem mindig. Max arra gondoltam hogy valahogy a pára a szekrényen lacsapódott és a bútorlap megbüdösödött, de nem. A szekrény felett amúgy jó helyen van. A teljes bele ki lett pucolva, minden amit a fotókon látsz, mókuskerék sterimót is kapott a penész miatt. A házban belül is volt egy kis penész, csepptálcában minimális, illetve a légterelő lapáton is volt penész, ja és a külső műanyag burkolat belsejében is volt egy kis penész. . (Külön mérges voltam hogy két klímás így itthagyta nekem, a pénzt meg felvették. Az egyiket kérdeztem a burkolatot nem veszed le, nem ő nem szokta...aki elvállalta hogy szétszedi az 4 hétig ígérgetett, de meguntam...)
A fotón látható rcool klímát a klímások a szekrény fölé tették. 3 éve van fenn, idén tavasszal fertőtlenítettem, büdös lett, savanyú szagú, még két klímás is takarította, büdös maradt. Egy okosabb klímás mondta hogy a leszárító funkciót kapcsoljam ki és a mókuskerék lesz a ludas. A beltérit darabokra szedtem, a házat, mókuskereket mindent kitakarítottam, frionett activ-al adtam neki. Perfekt működött egy hónapig. Most néha újra érezzük a nagyon enyhe savanykás szagot. Mi lehet a gond, a szekrény? Át kellene rakatni?
Genex G4WMC-32G beltérihez lenne szükségem távirányítóra. Tudna valaki segíteni hogy melyik (akár) univerzális lenne jó hozzá? Neten van millió féle, de egyhez sem írták oda hogy Genex-hez is jó lenne.
Üdv, tud valaki olyan boltot vagy bemutatótermet Budapesten, ahol a Daikin Ururu Sararát meg lehetne tekinteni működés közben? A Váci úti Daikin-nál csak beltéri egység van kiállítva. Többek között a szellőztető funkció zajosságára lennék kíváncsi, mert sok panaszt olvastam rá. Előre is köszi!
Nemrég szereltettem egy kis 27 nm-es lakásba egy GREE klímát. (GREE LOMO PLUS GWH09QB 2.6 kW). Ma nézegettem a félretett zacskót benne a kezelési leírással, stb... és van benne négy db. szép színes szűrő. A kérdés: ezek tartalék szűrők lehetnek, vagy telepítéskor esetleg nem tették bele oda, ahová kellett volna?
Ezúton szeretném megköszönni Windynek és a Pannon Klímának a klímaszerelést!
Minden gyorsan, pontosan, tisztán és korrekten zajlott. Szerdán délelőtt írtam neki emailt, délután telefonon egyeztettünk, csütörtökön reggel műszaki felmérés, délután kettőkor befutott az árajánlat. Péntek reggel jöttek szerelni, pontosan érkeztek és 8:30-tól 10:45-re fenn is volt a klíma. A szerelők hárman dolgoztak, kívül és belül párhuzamosan szereltek, maguk után eltakarítottak. Megkaptam a számlát, garanciapapírt, használati utasítást, rövid gépismertetést/betaníítést. A gép tökéletesen működik, a csövek és a szerelés esztétikus.
Előzményként annyit, hogy a feleségem besokallt és kedd este közölte, hogy kell neki egy klíma a kozmetikájába (Bp. Csepel). Kiadta az ukázt: intézzem. Egy Polar készülék mellett döntöttem (SIEH0025SDA/SO1H0025SDA BASIC INVERTER), mivel nem igazán számított a zajszint, azonban a megbízhatóság és a kedvező ár igen. Plusz ez a klíma vissza tud szabályozni 500 Wattra, ami azért fontos, mert a kozmetika csupán 9 négyzetméter, és egy 1000 wattos minimumteljesítmény szinte on-off hatást ért volna. Hogy mennyire vált be a gép, még korai lenne bármit is írni, később majd megírom a hosszú távú tapasztalatokat. Első blikkre a beltéri és a távirányító nekem tetszik, semmi flikk-flakk, minőséginek tűnik mind kinézetre, mint tapintásra. A beltéri és a kültéri is meglepően csendes, bár ez nem volt elsődleges szempont.
A konzol előre történő felszerelését úgy értettem, hogy befúrok a falba 4 db 50 cm hosszú 20 mm-es menetes szárat, amik majd tartják később a konzolt. Ezek a menetes szárak kiérnének a szigetelés külső síkján túl, tehát a menetes szárakra szerelt konzol és a szigetelés külső felülete között bőven meglenne 20 cm-s távolság.
Viszont ehhez a megoldáshoz is kellene tudni, hogy a konzolok milyen távolságra legyenek egymástól, mert a klíma kültéri egységének gumis rögzítőbakjainak a konzolra kellene illeszkedniük.
Ha viszont a klíma kültéri egységének típusfüggő a talpelrendezése, akkor tényleg ugrott a szigetelés felrakása előtti rögzítés ötlete, mert abszolút nem gondolkodtunk még azon, hogy milyen klímát szereltetnénk majd fel.
Az viszont jó tudni, hogy nem okoz igazán gondot a klíma utólagos felszerelése a szigetelés után, akkor tényleg nem bajlódunk a konzol előzetes felszerelésével.
1 valaki ha egyszer jól olvastam akkor környékbeli lehetsz és ha jól gondolom klímákkal foglalkozol. Tegnap előtt töltött rá gázzal a szerelő és lefújta a csatlakozókat valami spray-el és ott látszódott hogy szivárog. Meghúzta és elvileg jó lett, viszont tegnap hazaérve már a kültérin a csatlakozó is le volt fagyva illetve szokásosan a beltéri is. Hűteni nem nagyon akar. Ma elvileg megint jön rátölteni, megnézni de hát ő megnèzi az órát és úgy tölt rá. Ha tényleg nem vagyunk egymástól messze és most sem sikerül a szerelőnek megoldani a problémám akkor esetleg rá tudnàl majd nézni hogy mi lehet a gond?
Az eredeti falra felszerelt konzol annyival lesz rövidebb amennyi szigetelés kerül a falra. Ez azért probléma, mert a kültéri egység közelebb kerül a falhoz, és az nem jó. Minimum egy 15cmm-nek kellene lennie a kondenzátor(hőcserélő) és a fal között.
Én sokkal jobban szeretek szigetelt falon dolgozni. A faláttörésnél tökéletes a lyuk(nem sérül a külső falrész, vakolat stb)
A klímáknál nincs szabvány "lábkiosztás"....tehát, ha ez a végleges döntésed akkor, érdeklődj a készülék forgalmazójánál.
Érdemes megvenned, bár a "Grey" típusát még nem telepítettem, szereltem de Gree Ambert viszont elég sokat és azok hiba nélkül ketyegnek. Igazából ahogy megnéztem a műszaki paramétereit szinte mindenben hasonlítanak. Inkább egy kis dizájn felfrissítés történt
Már azt is mondták neked nemrég, hogy: Hát nem. A Midea nem szar, de most akkor inkább vegyél japánt, vagy Gree-t. Gree-nek a klónjait is veheted, de csak akkor, ha neked megfelelnek a tulajdonságai.
Jó lenne, hogy legalább -20 fokban is működő, és csepptálcafűtéses legyen, ha hallgatsz az itteni beírásokra, mint itt is. Több klímás oldalon van olyan, hogy Klímák fűtésre, vagy hasonló menüpont. Ha az előbb linkelt Lomo Plus, vagy a tesója, a Polar tudása neked már elegendő, akkor amelyik a szimpatikusabb, azt vedd.
ÜDvözlet.Kérdezném a nálam hozzáértőbbeket,hogymi a véleményük erről a klimáról.Érdemes megvenni?? Esetleg valoakinek tapasztalata róla?Gree Amber Grey GWH12YC-K6DNA2A
Azt nem tudom hogy a gép alatt hogyan lehet összekötni, a beltéri egységből a két rézcső jön ki szigetelve és összebandázsolva, pluszba még a kondenzvíz csöve.
Amikor megakadt a facsavar nem erőltettem, illetve lent volt még rés és megnéztem hogy mi történt, 99%-ban biztos vagyok benne hogy nem sérült semmi, mert másképp visszabontottam volna mindent és átnézettem volna, csak ez már pár hónapja történt, a klíma csak 1 hónapja került vissza kb. így megint elkezdtem idegeskedni hogy mi van ha mégis....
De akkor létezhet hogy esetleg rosszul rakta vissza a klímás vagy mondjuk nem jól vákumozta le vagy valami hasonló szerelési hiba?
Ő teljes magabiztossággal mondta hogy csak rá kell tölteni és kész.
Szigetelés folyik a házunkon. A szigetelés felrakása előtt felszerelném a klímakonzolt a falra, meg csinálnék lyukat a csövezéshez.
Nincs meg még a klíma, sőt azt se tudom, hogy milyen típus lesz, csak annyi valószínű, hogy egy 3,5 kW-os típus lesz. A klímáknak van szabványos lábkiosztása, vagy mindegyiknél más és más a lábak és a lábakon lévő lyukak távolsága?
Homlokzati szigetelés miatt leszedettem a klímát, és amikor szigeteltünk sikerült a csövezés mellé fúrni a dűbeltányért facsavarral, mert ott pont régi redőnytok volt, ahol deszkával volt megcsinálva a homlokzat felé. Szerencsére megakadt a facsavar, nem erőltettem, de alul pont beláttam az ablaknál és a csövezésnél fúrtam a facsavart ami beleakadt a kondenzvíz csövének hab borításába. Most kb. egy hónapja vissza lett téve a klíma és a kültérin a csatlakozónál is lecsapódik a pára és ott is csöpög, illetve ma furcsa hangot hallottam a beltériből, felnyitottam a fedelet és láttam hogy le van fagyva a hőcserélő.
Hívtam a szerelőt, szerinte csak szimplán hűtőközeg hiány. Lehetséges hogy a leszedés és föltevés alatt, vagy akár rossz visszaszerelés miatt van hiány?
Vagy ha esetleg megsértette a facsavar a réz csövet akkor nem gyorsabban kellett volna elengednie a gázt?
Eddig semmi baja nem volt, felszerelés óta szinte minden nap megy, csak ma vettem észre először a lefagyást.
Köszi.És ezt ellenőrzi valaki vagy a vásárlástól számítva megvan határozva egy bizonyos idő,hogy mikor kell felszereltetni a klímát?Azért kérdezem, mert egy ismerősöm klíma szerelő csak nincsen regisztrálva és lehet,hogy ő szerelné föl nekem a klímát csak úgy :)
A másik kérdésem az lenne,hogy láttam,hogy Törvényileg módosításra került a klíma felszereltetés.Konkrétan ezt találtam.Klímavásárlás előtt nem szükséges a telepítést végző vállalkozás által kitöltött telepítési tanúsítvány. A telepíttetőnek elegendő arról nyilatkoznia, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti majd a megvásárolni kívánt készüléket.
Sziasztok.Klíma felszerelés előtt állok.A kialaított csőszakasz a következő képpen nézne ki.Mennyire lenne gond ha a cső szakasz nem egyenes lenne a kül és a beltéri egység között?
Egy kis segítségre lenne szükségem, adott egy Midea split klíma, aminek a beltéri egysége elromlott E03 hiba (ventilátor sebesség szabályzás elromlott) Nem találok szakit aki megjavítaná, mindenki csak felszerelni akar, javítani senki. Cserélni kellene a beltériben a ventilátort, mert egybe van építve a fordulat szabályzóval. Szolnok megyében keresnék olyat aki megjavítaná. Bár már ezt lassan feladom.
Az lenne a kérdésem hogy másik típusszámú beltérit is fel lehet szerelni, a meglévő kültéri egységhez, vagy csak ugyanazt? Gondoltam veszek egy másik beltérit hozzá, de ugyanazt a típust már nem találtam sehol. MS12F-09HRN1-OC2 a mostani beltéri egység típusa.
Miközben próbálok elmélyedni az egyes márkák minőségében, találtam néhány orosz Youtube videót a klímákról. Úgy tűnik, hogy arrafelé nem kindertojást, hanem klímát bontogatnak. Ha valakit érdekel, akkor nézze meg az alábbi videókat. Nem igazán kell hozzá orosz nyelvtudás. A kompresszor kibontása a legérdekesebb (milyen gyártmány, milyen a szigetelés).
Nekem minden nap megtelik(nem is egyszer) a nyolcliteres locsolókanna kondenzzel. Pont ez kell a szellőztető mellett, hogy 25 fok és 50% pára alatt maradjon a benti klíma. Folyamatosan megy, szárítás üzemmódban 320m3-re, mint ahogy a szellőztető is, valahol 150m3/h körül.
Volt eszembe. :) Sajnos nem igen lesz, Swift, az meg szinte csak rendelésre van (hónapok múlva). Legalábis itt keleten. De próbálok majd másik manuális klímást nézni - persze erre jön majd, hogy de a Swift klímája csak ennyit tud. Ezzel már próbálkoztak.
Minden klímát meglehet csepegtetni . De nem ez a lényeg , hanem a komfort , amit ellehet vele érni ! Ez viszont mindenkinél más és ezért bízzuk a felhasználóra , hogy neki mi a jó ! Akár Japán akár Kínai klíma mellett is dönt !
Az a baj, hogy garanciális (ráadásul a drága gázas). Egyelőre a "bedugjuk a hőmérőt és ha hideget fúj, akkor jó" állásponton vannak. Nem hatja meg őket, hogy ingadozhat a hőmérséklet, de nem ilyen gyorsan (ha a kompresszor kapcsol le-fel így, az szerintem nagyon nem jó). Az sem, hogy pár száz km-ig folyamatosan küldte a hideget.
Márkaszerviz ugye, szerintem hőmérő a max. eszköz, de csütörtökön kiderül. Csak előre érdeklődöm, mert nem lesz egyszerű menet.
Látod, nem csak a te házad létezik, van más körülmény is. Szárazabb, eső nélküli időben is kidob napi 5 liter vizet. És a márkák is másképp dolgoznak.
A ma reggeli 60% páratartalomnál is, de a tegnap esti 38%-nál is intenzíven csöpögött. Nem uszoda, csak ilyenek a körülmények. Télen meg napi 10 liter párásítódik el.
A Daikin tegnap semmit nem csöpögtetett ki, ott 45% volt a páratartalom.
Ha nagyon eltér a mért és beállított hőfok, akkor segít. De annak oka van mindig, hogy miért nem jó. Hibás szerelés általában, van amikor a szerelő sohasem olvassa el a szerelési útmutatót.
És van, hogy a tulaj beteteti olyan helyre, hogy a fizika megvicceli. Ilyenkor kellene a szerelőnek elmagyarázni, miért nem jó ott.
Az emeletet a lenti klíma nem biztos, hogy fűti. Légzár szokott néha lenni és lépcsőnél, és nem engedi le a hidegebbet, és fel a meleget.
Még egy kérdés. Mivel nem volt a házba előre becsövezve a klíma (elkeféltük) így egy vagy két helyen a kondenzvíz problémás lesz és valami szivattyú kell. A kérdés milyen kondenzvíz szivattyúk vannak? Néztem az Aspenpumps-ot, nekik van olyan, hogy a szivattyú akár odébb van mint maga az egység így például meg lehet oldani, hogy a födém fölé rakom a pumpát és akkor nem is hallani. Esetleg van itt valaki akinek van tapasztalata más gyártók kondenzvíz szivattyúival?
Autó klíma, kb. 5-10 mp-enként be-kikapcsol a kompresszor. Nekem még nem, de másnak már mondták, hogy jó ez így. Nehezen hiszem, hogy a kompresszor hosszú távon tolerálná ezt.
Nálam valóban csöpög kint , ha bekapcsolom a hütést . De csak akkor , ha bent legalább 60% körüli a relatív páratartalom (esös fülledt idöben , vagy benti fözés , fürdés után) . Ha már beáll a hömérséklet a megadott értékre 24°C, akkorra a relatív páratartalom is lekúszik 45% környékére és ott marad folyamatosan a közelében . Attól függöen , hogy mit csinálunk bent ( fürdés , fözés ) mert olyankor valóban csöpög újra . A benti relatív páratartalom nagyon tudja befolyásolni a komfort érzetet . Viszont jelenleg a benti páratartalom 38% , mivel egy hétig nem volt esö kint és a ház is magára volt hagyva és melegedett 26,2°C volt és 41% a relatív páratartalom amikor a klímát bekapcsoltam . Reggeltöl idáig durván 1 liter víz csöpögött ki a beltériböl , mivel egy edénybe gyüjtöm, így most voltam megnézni és onnan tudom .
A Gree Amber 09-es az most van üzemben , mert szabin voltunk és kicsit (24°C) vissza kell hüteni a házikót . Ennél 0,7-4,4kW-ig van a fütés és 0,9-3,8kW-ig a hütési teljesítmény tartomány . Ha jó helyet választasz neki és jól beállítva használod , nagyon kellemesen tartja a beállított hömérsékletet . Én meg vagyok mindkettövel elégedve .
Ami feltunt, hogy (amiket en neztem, szoval nem nagy meritesrol beszelunk) inkabb a Gree es tarsainal van nagyobb uzemi tartomany, a Daikinnal meg kissebb...
A klíma ki-be kapcsolási száma , így a kompresszor élettartama ami nagyban különbözhet . Valamint szerintem sokkal komfortosabban ellátja a dolgát az a klíma , amelyik nagyobb teljesítménytartományban tud üzemelni .
Tudod ! Csak felhasználó vagyok , így ez magánvélemény ! :-)
Klima adatlapokat nezegetve lattam ahol futes 0.6kw-3.5kw, mas klimanal pedig 1.6-3.5kw.
Erdemes olyat valasztani, ami nagyobb terjedelemben tud szabalyozni (kissebb hoigenynel/atmeneti idoszakban lehet esetleg elonyos? ) vagy gyakorlatban ennek nincs jelentosege?
A két készülék gyakorlatilag ugyanaz. Az, hogy az importőr mit ír bele, milyen adatot a katalógusba, az nagyjából csak az ő képzelőerején múlik, senki nem ellenőrzi, tehát néhány tized SCOP adaton nem szabad múlni a választásnak. A Polar impőrtőrét ismerem, korrekt normális cég, rendes supportot biztosít a márkájának. Én azt választanám a kettő közül.
Igen, jól értelmezed. A beállított hőmérsékletek és a szenzorok mérései alapján a szoftver számolja az adott beltéri hűtőközegigényét, és az elektronikus szelep ez alapján adagol.
Nézegettem a klímákat. Egy nagyobb házba lenne, a tervem az, hogy egy 68-as vagy 80-as Daikin multi kültéri egységgel és négy beltérivel oldanám meg a 3 szoba plusz nappali hűtését és esetleges fűtését. Mindezt 1,5 2,0 2,0 és 4,2-es beltéri egységekkel. A 8-as Daikin kültéri egységéhez találtam egy leírást, hogy a fenti elrendezésben 1,24 1,65 1,65 és 3,46 lenne négy szoba cooling capacity-je. A kérdésem az, hogy ez ugye nincs kőbe vésve. Mármint ha mondjuk az egyik beltéri nem kér épp akkora teljesítményt akkor át tudja tolni a másikra a maximumig a kültéri.
Sziasztok! Új vagyok a klímát használók táborában.
Egy kis lakásba egy 2.6 kW-os GREE Lomo Plus klímát szereltettünk be, hamar lehűti a beállítottra, szépen, csendesen tartja.
Van egy másik elképzelésünk is máshová, oda 5-6 kW-os gépet javasoltak. Leszűkítettem a GREE-re és az RCOOL-ra az elsődleges nézelődést. Utóbbiból visszamondott rendelésből bontatlanul, hivatalos garanciával rel. jó áron tudnék venni egyet. Ha a kettő közül kellene választani, melyik a jó/kevésbé rossz választás?
Hát nem. A Midea nem szar, de ha kínai, akkor sokkal inkább Gree (vagy valamely értelmes háttérrel rendelkező klónja).
A Hitachi ár-érték arányban szerintem nem nyerő, hasonló, minőségben kapsz Panasonicot szerintem olcsóbban. Vagy jobb minőséget, Daikin, Mitsubishi, Fujitsut hasonló árban. Ezeknek a háttere is jobb. Kétszázezer környékén megkapod, és akkor gond nagyjából letudva.
Jó kérdés! :)) Fokozatosság elve? Autóban is az ajánlott, nem amit sokan művelnek, hogy max erősséggel fújatják magukra, ahogy beindult a motor, rögtön. 36 fokból beülve, esetenként felhevülve, leizzadva. Ott pedig lehet akár 20 fok különbség is(vagy több is), amit magukra fújnak. Ez talán egészséges a szervezetre?
24,5 fok körül szokott lenni klíma nélkül, az nekem már este kibírhatatlan alvás szempontjából.
Reggel szoktam lekapcsolni, előtte egy fél órára átkapcsolom ventillátor funkcióra, elvileg az kiszárítja a klímát. (Nemtudom igaz-e)
Nincs rajta self cleaning funkció. A külső hőmérséklethez való eltérés meg leginkább a sok ki-be járkálásnál okozhat gondot, ha bent vagy mind1 h kint hány fok van.
Erősen függ azért a szigeteléstől,a belső + bevitt hőtől (sütés,főzés,TV,stb), belváros,vidék,stb.Belvárosban melegebb van mint a külterületeken.
Nálunk 25-re van állítva,tartja is mindenhol az egész házban. Az elmúlt napokban úgy használtam,hogy reggel kb 8-9-kor indul (reggel szellőztetés, ekkor kb 25 fok van bent),mjad este 10 körül kikapcs,éjjel nem melegszik vissza.
Nálunk 25-26 fokra állítva megy, leginkább automatán, szerintem a 23 fok kicsit túlzás, persze ez teljesen egyéni.
Ha naponta ki-be kapcsolgatod, akkor amellett, hogy nem gazdaságos, még minden kikapcsoláskor a Self Clean funkciót is használni kellene(vagy ahogy nevezik a tiédnél), ami a beltéri hőcserélőjét kiszárítja.
Olvass el innen is néhány cikket(link), amit a kereső feldob a kérdésedre, többen is azt írják, pl. hogy 5-8 foknál ne legyen nagyobb különbség a kinti hőmérséklethez képest.
Bár én csak egy felhasználó vagyok, nem szerelő, azonban van némi tapasztalatom. Az inverteres klímák hűtés üzemben nagyon keveset fogyasztanak. Még a leggyengébb minőségűek is. Havi 5.000 Ft-os havi áramfogyasztást hűtés üzemben egy 3,2 Kw-os klíma esetében elég intenzív hűtéssel tudsz elérni. Ebből tudsz spórolni a ki-be kapcsolgatással havi maximum 1.000 Ft-ot. Cserébe melegebb lakás és erős levegőkeringtetés vár rád, amikor hazaérsz, illetve a klímát is jobban terheled, ami elvileg folyamatos üzemre van kitalálva.
Én mindig 26 fokra és automata ventilátor fokozatra állítottam a klímát, ha otthon voltunk, ha nem.
Szóval biztosan megtakarítasz valamennyit a kikapcsolással, de azt a kényelem oldalán "fizeted meg."
Klíma használatáról szeretnék érdeklődni. Hogy érdemes használni a klímát hűtés üzemmódban hogy a leggazdaságosabb legyen?
-0-24 üzem, 23 fok és automata ventillátor fokozat.
-csak délutáni és esti üzem 23 fok, auto Ventillátor
-csak délutáni és esti üzem 23 fok, közepes vagy max ventillátor fokozat.
Ugyebár ha mindig megy akkor nem nagyon melegszik fel a ház viszont hiába van a beállított hőfok körül és hiába kapcsol ki a kültéri attól még napközbe 8-9 órát fölöslegesen megy.
Ha csak akkor megy amikor itthon vagyunk akkor meg kezdetben többet, hirtelen kell lehűtenie.
illetve az auto és max ventillátor fokozat közti különbség, ugye maxon tgondolom többet fogyaszt, viszont gondolom hamarabb kapcsol ki a kültéri ezáltal akkor már összesítve lehet jobb a fogyasztás.
Csütörtök kora este, Káposztásmegyeren felrakás után, kondenzvíz teszt, hogy kifolyik-e rendesen.
Felhajtottam az előlapot, a bal oldali fül elengedte, letört. Polar márka, ezt is Gree gyártja.
Nagykernek írtam, megbeszéltük hogy kellene egy, letörtem, vagy eltört, nem tudom.
Jó, intézi.
Tegnap délután telefon csörög, hétfő reggel 7 óra felé jön a futár hozza az alkatrészt.
Volt más márka, ahol klímás leejtette a beltérit, burkolat kuka. Burkolat nincs, csak egyben beltéri, 70.000 Ft. Nagy nehezen lett burkolat, de nem másnapra, és nem is volt tökéletes.
Igen kínai, a Gree gyár terméke. Mint oly sokszor leírtam már, az importőri háttér az egyik legfontosabb a klíma vásárlásakor. Ha már szóba került a Hitachi....Annak, akinek 14 éve felvan szerelve, és soha semmi baja nem volt, az teljesen érthető, hogy ajánlja és ha teheti ismét azt vesz (persze a Gree olcsóbb volt, vsz. azért esett rá a választás, de így legalább van összehasonlítási alapja.). Mi viszont, forgalmazók és szerelők látjuk egy márkának azt az életét is, amit a felhasználó nem lát. Mi tudjuk, hogy egy alkatrész mennyi idő alatt érkezik meg, azt is tudjuk, hogy egy esetleges hibakódra a márka képviselete, vagy importőre mennyi idő alatt tud válaszolni, egy esetleges meghibásodásra milyen gyorsan és milyen minőségű segítség érkezik, és pl. ha új berendezést rendelünk, akkor milyen raktárkészletből, milyen választékból, milyen gyorsan tudnak kiszolgálni. Ezekben a dolgokban a Hitachi - bár a minősége szinte kifogástalan - sajnos az egyik legrosszabb helyen áll, ezért van az, hogy a klímaszerelők és forgalmazók, általában nem ajánlják ezt a márkát. Be tudjuk szerezni, ha valaki szerelmes belé, akkor felszereljük neki, de nem nagyon tudok érvelni mellette.
Nemrég fűtésre alkalmas klíma után érdeklődtem. Egyre tisztul a kép, sokat vissza is olvastam a fórumon, remélem, ha eljön az idő, nem nyúlok mellé :). Van azért egy dolog, amire nem találtam választ.
Mit csinál a klíma fűtés üzemben, ha a külső hőmérséklet az üzemi hőmérséklet alá csökken? Megáll és kikapcsol? Nem fűt addig, amíg újra nem lesz pl. mínusz 15 fok vagy magasabb?
Belefutottam olyan meg nem erősített infóba is, hogy az üzemben lévő klíma nem áll le, és működik tovább, csak rendkívül alacsony hatásfokkal.
Illetve hát itt a forintos kérdés: a különböző márkák, illetve típusok különbözőképpen reagálnak?
Bár volt egy Samsung klímám, amivel van 9 év fűtési tapasztalatom, de egy kezemen meg tudom számolni azokat a napokat, amikor mínusz 15 alatt volt a hőmérséklet, és nem álltam ott hőmérővel a beltéri alatt hajnalban.
Számomra gyakorlati értelme is van ennek a kérdésnek, mivel nagyon nézegetem a belépő szintű Mitsubishi klímát (Mitsubishi HR25VF), azonban ez csak -10 foktól fűt. (Egyáltalán ez a klíma alkalmas folyamatos fűtésre?).
ÜDvözlet ,segitséget kérnék. lakásomban egy top cool nevű split klima van .tipusaLWHV12EBNK3A1A . KB ennyit tudok róla és a neten sem találok semmit róla.A lakást nemrég vettük. Jó lenne tudni a klima paramétereit,hogy hűtő-fűtő-e, inverteres-e fogyasztás ,coop sheer stb.... Valaki esetleg nem tudna segiteni? Köszönöm.
Így van! :) Veszek egy Gree-t vagy egy Mideat, azt kalap kabát.. Az egyik úgyis azt mondja amaz a jó, a másik meg h amaz.. ez azé nem jó, amaz meg azé..Egyszer személyesen kérdeztem egy klímás cégnél h melyik a jó klíma, azt mondták h felszereléssel együtt 250 körül már jók vannak, az ilyen tesco-s 100 ezresek felejtősek.
Üdv ! Nem szakiként szerinted ez a Klíma(linked) fűtésre van kihegyezve ,mivel úgy indult hogy arra kéne ??!!:-) Hűteni "szinte mindegyik tud",de fűteni korrektül ,na az már szerintem nem olyan 1x -ü(hang,olvasztás,energi stb.) !:-)
A 150 ezres ársávban csak valamelyik Gree klónt, én a Polar-t ismerem legjobban és annak a importőrét, ott jó a support és a gépek is jó minőségűek. A 200 ezres ársávban pedig Gree-t az eredeti gyártótól vagy ha kapsz még az alap Daikinból, akkor azt még meg lehet csípni 200 ezer körül.
Az mindenesetre nagyon dícséretes, hogy használod a "Ha jól tudom...", a "...magánvéleményem az....", és a "szerintem" szófordulatokat és kifejezéseket, bár szerintem - és ez a magánvéleményem - akár többször is lenne helye a posztodban.
Ne csüggedj! Ha jól tudom a Gree a világelső a klímák eladásában/forgalmazásában, tehát nem éppen egy szarok bele kategória, de még a klónjai, vagy az almárkái sem, csak fűtésre alkalmasak legyenek neked a kívánt hőmérséklet határig. Amúgy meg a magánvéleményem az, hogy erősen túlhypolt dolog, hogy milyen márkát vegyünk. Nincsenek itt komolyabb eltérések. Középkategóriás fűtésre is optimalizált Gree olcsóbban, nem rosszabb választás, mint egy belépőszintű japán,( ami általában nem is japán, hanem kínai vagy török, vagy bármilyen más országban is gyártódhatott, és lehet, hogy a belsejében ugyanazok a fő alkatrészek dolgoznak, mint egy másikban, például egy Gree-ben). De ha nem ugyanazok, akkor sincs semmi gond velük, szerintem, mert a technikai, gyártási színvonal hasonló.
Ezt a linken olvastad? A kereső első találata Hitachi klímára:
"A Hitachi jó klíma, de! A Hitachi klímák egyetlen problémáját az értékesítés és szervizelés területén tapasztalhatjuk. Gyakorlatlag nincsen már olyan cég, aki garanciálisan intézné az esetleg felmerülő meghibásodást és ezzel kiszorult a márka a piacról.
Tizenéve jelentős piaci szereplő volt de elhibázott árképzés és marketingen köszönhetően a viszoneteladói hálózat gyakorlatilag megszünt és így a klímák szervizelhetőségének, garanciális javításainak is jelentősen beszűkült a lehetősége. A 2018-as évben újra felbukkantak a piacon de egyenlőre még várat magára a nagy visszatérés, nem feledve az elmúlt évek nehézségeit."
Meg akkor kimondottan fűtéshez(is) ajánlott klímát kellene keresni, mert például van-e abban tálcafűtés, amit nézel?
Le van írva mindegyiknél, hogy mekkora helyre alkalmas: pl.: ~ 33.6 - 42 m2 fűtésére. A túlméretezésnek nem nagyon van értelme, de ha csak egy kicsivel lépi túl az értéket, az talán még nem baj.
Azért dióhéjban: itt nem extra hitelt veszel a nyakadba, hanem az ígéretek szerint a teljes fűtés-villany költséget váltod ki, akár alacsonyabb összeggel, ami ráadásul full kamat és költségmentes forinthitel. Tehát a törlesztőd mindig ugyanakkora marad, kvázi fixálod a rezsidet, akár 10-20 évre.
Ami rizikót én látni vélek, az inkább a szaldós elszámolás léte-fennmaradása. Ugye ha egyszer majd a szolgáltató megteheti, hogy nem veszi át az áramodat, akkor lehet szép vellanyszámlákat csengetni a törlesztő mellé.
Van pénz, nem kell hitel/pályázat.. :) sogorom most szív am vmi napelemes pályázattal, 20x,kérik be ugyanazt a papírt, ülnek rajta, lejár, újra bekeri, a "segge lukaba" is beneznek.. szál köszi nem.. bankokkal, állammal én nem bizniszelek..
Egyébként van kalyha, eddig azzal futottunk, de hosszabb távon lehet atallnek full klímás fűtésre, ha bejön. Bár, egy kis kandalló akkor sem árt, ha bexarna a klíma..
Gyerekek, ha a nagyobb teljesítményű klíma olcsóbb, érdemes inkább azt venni? Ugyebár fűtésre kéne, és szigorúan matek szerint elég lenne 2.5-3kw-os is. De ugye legyen tartalék, a 3.5 már jó lenne. De most az van h a 3.5kw-os Hitachi 7e ft-tal drágább mint a 4.2 kw-os :) Most akciós mindkettő amúgy.
Állítólag a Midea és a Gree a piacvezetők klímában, és mindkettőnek van sok almárkája és azon kívül bérgyárthatnak is különböző cégeknek, mint pl. Fisher, LG, Samsung,(ezek csak tippek), vagy bárkinek is. Nekünk Midea Mission II klímánk van, csendes, jól hűt, és 5 év teljes garanciás, de nemcsak a kompresszorra. Elvileg -25 fokig fűteni is lehet vele, de erről csak később tudok pontosan beszámolni. A szerelést korábban én is nézegettem, ált. olyan bruttó 70 ezer körül vannak az ajánlatok, és bizonyos feltételekkel, pl. van, ahol csak 2m-ig, máshol 3 vagy akár 4m csövezést is magába foglalhat az ár, és 1 db főfal átfúrás van benne alapból, tehát a részletekre is figyelni kell. Nem a webklimától vettem, de ott éppen 275k lenne alap kivitelű szereléssel, és a hasonló szintű, és fűtésre szintén ajánlott Gree Comfort X most még olcsóbb, csak 255k. Erről is jókat hallottam. Nemtom mennyire jók ezek az árak(nem tőlük vettem), de azért ez nem kis akció, ha valóban annyi. Ha olcsóbbat vennél, akkor az almárkákból, de nézni kell azt is, hogy melyik tulajdonság, vagy képesség gyengébb náluk, vagy éppen egy-egy funkciót nem tudhat például.
Nem, ezek nem a jobb márkák. Ezek férnek bele az általad emlitett keretbe. Ha rákeresel a Midea névre ebben a topikban találsz róla véleményt bőven általában nem túl poztivat. Ha jobbat szeretnél és főleg fűtésre akkor azokat a japánok között keresd, abból sem az olcsóbbat. (Fujitsu, Daikin, Mtsubishi, Panasonic stb)
Nem tudom mi várható el egy klímától párátlanítás üzemben, és összehasonlítási alapom sincs, de az alap daikin ftxb amit nyújt, az számomra rendkívül gyenge. Hátha valakinek fontos az info.
T. Klímás szakik! Mennyire befolyásolja a klíma működését (pl. hatásfok, energiafelhasználás, élettartam,....) a kültéri elhelyezése (pl. hogy napsütéstől esőtől, széltől jobban védett, de természetesen a szükséges légáramlást ugyanúgy biztosítva kerül felszerelésre , szemben mondjuk a tetőre vagy olyan falfelületre szereléssel ahol az esőt, napsütést, stb. mindíg telibe kaphatja ) ? 5m csövezéssel az időjárásnak kitettebb helyre vagy 10m csövezéssel a védettebb helyre ?