Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

aijaeg Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54132

Mikor két éve bódét kerestem, rengeteg hirdetést megnéztem a hahun és mobilén is és feltűnt, hogy milyen soknak ki van égve a lámpája - gyújtást ráadva fotózták a műszerfalat és világított a piktogram, így:

Előzmény: 409 (54120)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54131

A baj csak az, hogyha gyari riasztoja van ami a komfortmodulba van epitve akkor a zarral nemlehet hatastalanitani a riasztot! Csak s nyomogombokkal!

Előzmény: aijaeg (54130)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54130

Első körben próbáld meg a nálad lévő kulcsokat (egy menetben mindet) összepárosítani az autóval.

Előzmény: F.galaxy (54121)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54129

Megy hátul mind a 4 helyzetjelző. Most kiszedtem egy helyzetjelzőt, próba indítás, fékre elaludt a jelzés, kiszedtem az index izzót, próba, elaludt a jelzés. Amikor a féklámpa izzót szedtem ki, akkor maradt meg a jelzés fékpedál nyomkodás után.

Az ajtókárpitokban nem csak a prizma rész van hanem foglalat is,  egy ajtót szétszedtem próbából, és ott megtaláltam a csatit is, rádugtam de semmi.

409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54128

A komfortmodul része. De hogy jön ez a kulcsokhoz?

Előzmény: F.galaxy (54121)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54127

Meg a hatso helyzetjelzoket nezd meg mert oldalankent ketto vAn! Lehet ott van a hiba!

Előzmény: Törölt nick (54123)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54126

A labter es az ajotban levo vilagitasnak a helye van csak ott! Nincsenek gyarilag bekotve azert nem mennek.

Jack_ Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54125

Elvileg a belső világítást nem checkolja. Nálam a Sharan elég magas felszereltségű (United, ami kvázi Highline szinten van), de nálam sincs az autókárpitok aljában világítás. Azt felejtsd el szerintem. Viszont itt írja már más is, hogy a Galaxynál így működik. Nem tudom, elképzelhető akkor. :-/

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54124

Köszönöm a válaszod. :)

127 ezernél 9 éves korában 2013-ban volt cserélve, most 199 ezer van a gépben és letellet a 4 év és 72 ezer van a szettben. Látni, hallani rendelleneset nem látunk, de írásod alapján akkor most még nem ugrunk neki egy cserének.

Előzmény: 409 (54119)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54123

Üdv!

Körbenéztem a verdát, hátul a rendszámtábla világításaim nem égtek.

Kicseréltem őket. Sok reményt fűztem hozzá, hogy elalszik az a sárga figyelmeztetés, de nem.

Megnéztem, nincsenek led-ek sehol.

Az ajtók aljában nem égnek az izzók, de azok nem kapnak valamiért áramot, meg a lábtérnél, de azoknak meg nem találom a kanócukat amiket rákéne dugni a kis foglalatukra.

Többi Galaxy mutat ilyen sárga piktogrammot a gyújtás ráadáskor???

makszigáz78 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54122

2005-s Ford Galaxynál indításkor világít a kis izzó jele.Fékpedál lenyomására elalszik.Viszont ha valamelyik izzó(nem utastér)nem működik akkor a fék lenyomásakor nem fog elaludni a jelzés,csak akkor ha a hiba forrása megszünt.Az én Galaxymon így működik.

Előzmény: aijaeg (54102)
F.galaxy Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54121

Üdv.

Tulvagyok egy auto cserén.Tulaja letem egy Alhambranak.2003 1.9. pdtdi.Kérdésem a következö.A gyári riaszto egyseget holtalalom benne?Sajnos se a bicska se a tartalék nem müködik.

409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54120

"nekem biztosan nem világított előtte sosem ez a check lámpa gyújtásnál."

Szerintem sem ez szokott akkor, hanem az autó rajza mögött két kicsi, ami a fék megnyomásakor elalszik, ha jók a féklámpák. De van ezekből ki tudja mennyi változat, lehet más megoldású is.

Előzmény: Jack_ (54114)
409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54119

90ekm-nél kell először ellenőrizni, és ha szükséges cserélni. (kíváncsi lennék, hogyan lehet megállapítani, hogy mikor szükséges? ) Utána minden 30ekm-nél ellenőrizni, de max 180ekm-nél cserélni. Tartozik ehhez egy 4éves időintervallum is, ami marhaság, ezt nyugodtan meg lehet duplázni.

Előzmény: Törölt nick (54116)
409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54118

"...azt nem tudhattam, hogy emlékszel is rá :)"

Ok, szóval úgy gondolod, hogy már szenilis vagyok.  :P  :)

Előzmény: Mrteo (54113)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54117

Szerintem egy izzocsere nemfogja megoldani a tempomatodat! 

Előzmény: Törölt nick (54115)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54116

Üdv!

Kérnék egy kis infót Tőletek. Alhambra 1.8T 20V motornál a vezérműszíj és a hozzá tartozók csereintervallumát ha megkaphatnám többet tudnék. Csak kezelésim van, abba meg erről hallgatnak. Vagy csak nem látok.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54115

Na megyek haza, én is szétszedem, gyorsban mert amúgy nem működik a tempomatom. :)

Csak ránt egyet és kész ha bekapcsolom. De zsír lenne ha megoldódna valami izzócserével. :)

Megőrülök, hogy micsoda összefüggések vannak...

Jack_ Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54114

Na, akkor ezek után kiszedem a rendszámtábla ledeket és visszarakom a régi feston izzókat. Úgyis villódzik az egyik led mostanában. :-)

Mostmár egyébként  tényleg érdekel. Évekkel ezelőtt cseréltem és nekem biztosan nem világított előtte sosem ez a check lámpa gyújtásnál... legalább is emlékeim szerint csak akkor, amikor a jobb helyzetjelző izzó hülyéskedett. Mondjuk én pl nem tudok lekapcsolt lámpákkal közlekedni, mert a Xenon-t automatikusan felkapcsolja azonnal, ha ráadom a gyújtást. Úgy tudom "lekapcsolni", ha parklámpára kapcsolok.

Előzmény: aijaeg (54112)
Mrteo Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54113

Bocsánat, hogy ilyet feltételeztem! De azt nem tudhattam, hogy emlékszel is rá :)

Előzmény: 409 (54109)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54112

Szerintem, ahogy a belinkelt kép címe is szól, az a piktogram "izzómeghibásodást" jelez.

Egy visszajelzőnek lehet több funkciója, az izzításé sem csak az izzítás tényét jelzi :-)

Ha lenyomod a fékpedált elalszik (mint ahogyan azt írják is), de nem azért, mert minden rendben van.

Itt azért én látni vélek némi összefüggést :-) Egyébként:

• 1.) mi szükség lenne a gyújtáskor felvillanó jelzésre?
  • 2.) miért alszik el a fékpedál lenyomására (aminek hatására a kocsi elektromos rendszere ellenőrizni tudja, hogy működnek-e a féklámpáid)

Nekem 2004-es Sharanom van, elképzelhető, hogy a 2008-as más az elektronikai rendszere (februárban volt egy diskurzus erről a táncoló töltésjelző mutató kapcsán). Nálam minden esetben világít a visszajelző és fékpedál lenyomására kialszik. Próbaképpen lekötöttem az egyik tompított fényszórómat és felkapcsolt világítással adtam rá a gyújtást, fékpedál lenyomása után is világított a piktogram. Ugyanez történt lehúzott féklámpával (fedkomp jelzést és tempomat tiltást nem tudom, a garázsban állva nem indítottam el a kocsit).

Előzmény: Jack_ (54111)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54111

Szerintem, ahogy a belinkelt kép címe is szól, az a piktogram "izzómeghibásodást" jelez. Mégpedig valamelyik külső izzóét. Ha lenyomod a fékpedált elalszik (mint ahogyan azt írják is), de nem azért, mert minden rendben van.

Nem tudom, hogy Galaxynál hogy van, de Sharannál meghibásodott féklámpa érzékelése esetén azonnal írja pl a fedcomp kijelzője, hogy motorhiba van, mivel ez egy kiemelten kezelt esemény, amit azonnal javítani kell. Ez párosul tempomattiltással is.

Ha minden külső izzó rendben van, akkor nincs piktogram egyáltalán indításnál.

A fentieket sikerült is tesztelni pár éve, amikor elkezdtem ledesre cserélgetni az izzókat. A féklámpa meg is szívatott rendesen, mert nem volt nálam a diag kábel és csak azt láttam, hogy valami gond van a motorral. Nem gondoltam volna, hogy az izzó a baja. A rendszámtábla világítást is azonnal észrevette, jött is a "felkiáltó jeles - izzós" piktogram a ledre cserélés után azonnal. 

409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54110

"Mondjuk a csövet kicsit megfújva?"

Simán lehet. Mindössze egy olyan képesség kell hozzá, hogy tudjál legalább 1bar nyomást fújni tüdőből és közben azt is érezd, hogy van-e nyomásvesztés valahol.......  

Amúgy diagban viszonylag jól látható ez is. Már ha megfelelő eszközt vásároltál.

Előzmény: remete004 (54105)
409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54109

"Esetleg nem néztél rá erre az említett vákumcsőre?"

Komolyan gondolod, hogy szétszedem és nm nézem meg??  Valaki már cserélte.

Előzmény: Mrteo (54104)
409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54108

Hát ja, olvasni azt tudok.......ergo ezzel semmi újat nem mondtál. Olyanra lettem volna "kíváncsi", hogy milyen autód van, mert az, hogy Galaxy, meg Ghia marhára kevés.

Előzmény: Törölt nick (54101)
Mrteo Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54107

De szerintem a cső lyukasságát csak szemmel vagy fújással tudod ellenőrizni.

A gépre dugás nem arra szolgál, hogy a cső szakadást kimutassa, hanem arra, hogy a hibatárolóból kiolvassák mi okozta a vészüzemet és abból következtethető a hiba oka (pl. turbó túlnyomás esetén a geo letapadása).

Előzmény: remete004 (54105)
remete004 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54106

Köszönöm szépen a felvilágosítást!

Előzmény: 409 (54094)
remete004 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54105

Nem ismerek senkit Szada környékén, aki korrektül megoldaná a diagot. Megrendeltem egy hibakódolvasót,

még nem jött meg. (de legalább előre kifizettem:):) )

Még annyit, hogy mechanikusan nem ellenőrizhető? Mondjuk a csövet kicsit megfújva?

Mrteo Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54104

Mester, tudom, hogy naiv kérdés, de hátha.

Amikor nemrég nálad volt a neminduló zöld Galaxy-m, akkor kivetted az ECU-t leforrasztani a lábakat. Esetleg nem néztél rá erre az említett vákumcsőre?

Azért kérdezem, mert most akarom kicserélni az összeset és ha ez ellenőrizve volt, akkor nem venném ki feleslegesen.

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54103

Zsír!

Akkor nincs baj. Elalszik fékezés után. Reggel körbenéztem a helyzetjelzőket jók voltak.

Leszedtem a kézikönyvet, de csak a hiba kijelzéseket olvastam el most, azok között meg nem volt ez a jelzés.

Köszi szépen!

aijaeg Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54102

Izzó piktogram: a bekapcsolt gyújtásnál mindig megjelenő ikon nem izzóhibát jelez, hanem felhívás arra, hogy ellenőrizd a féklámpa működését. A Galaxy kézikönyve (16. oldal a pdf-ben) is ír róla, de csak annyit, hogy ha a külső világítás bekapcsolásakor világít, akkor az valamelyik külső izzó meghibásodását jelzi. A Sharan könyve beszédesebb (19. oldal):

Tehát gyújtást ráadod, ikon kivillan, rálépsz a fékre és ha ezután is jelez, akkor van izzóhiba a felsorolt helyek valamelyikén.

Előzmény: Törölt nick (54087)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54101

Egy szupertitkos rejtett kapcsolót szeretnék beépíteni. ;)

Előzmény: 409 (54098)
Antatom Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54100

Vásárlás után én is ugyanígy jártam , kerestem az ajtóban a nemlétező izzót, közben az első lámpákban kellett "csak" a helyzetjelző izzókat  kicserélni. Utána megszűnt a jelzés.

Előzmény: Törölt nick (54097)
409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54099

"Lehet mondjuk beltéri is???"

Nem.

Előzmény: Törölt nick (54097)
409 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 54098

"Az üzemanyag szivattyúnak esetleg tudod melyik a vezetéke..."

Megvárom, míg kiderül, hogy mihez kellene......  ??

Előzmény: Törölt nick (54096)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54097

Köszi az infót. Tehát hiba jelzés...

Én nem cseréltem rajta sehol izzót, aki kísért a vásárlásból hazaúton ő meg azt mondta világít szépen minden.

Na majd körbenézem mik vannak a lámpákban.

Lehet mondjuk beltéri is???

Mert se az ajtók alján nem égnek a pilácsok, se a lábtérnél.

A lábtérnél nincsenek rádugva vezetékek sem a foglalatokra és nem is találok vezetékeket ameddig csak fel tudok nyulkálni. Kéne lenniük vezetékeknek? Ghia felszereltség. 

Előzmény: Jack_ (54093)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54096

Köszi szépen a válaszokat!

Stabilizált ledjeim vannak. Kipróbálgatom őket akkor, meglátjuk...

Az üzemanyag szivattyúnak esetleg tudod melyik a vezetéke azok közül amik hátra mennek a tartály felé?

Az audi felnit megpróbálom elcsencselni valami bontóssal vagy gumissal... nem örülök, tetszettek. 

Köszi mégegyszer!

Előzmény: 409 (54091)
409 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54095

Eddig csak a hazai gyártásúval volt gondunk. Mondjuk lengyelre meg nem emlékszem, hogy tettünk-e be.

Ha nem a diffi rózsakereke lóg a diffiházban, hanem abban a dugótengely, akkor az nincs meghúzva rendesen, vagy nem a megfelelő csavar van benne.  Szerintem.

A helyén nem egy leányálom állítani a labdát, de próbáld meg, ha nem régen volt tekergetve, akkor talán sikerül. Másfél menettel tekerd hosszabbra.

Előzmény: vismajor1 (54088)
409 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54094

Igen, ez a MAP szenzor, nem találkoztam még hibással, de a cső az kilyukad mindnél. (ahogy a képen lévőn is látszik) Kiszedni úgy tudod, hogy kiveszed a műszercsoportot és megfelelő szerszámokkal (lyukas torx), valamint nőgyógyász képzettséggel az ECU-t, aminek az a menete, hogy először a gumicsövet, majd a villanycsatlakozót és ekkor lehet kioperálni a két rögzítőcsavart. Egyiket sem egyszerű ://

Nem lenne egyszerűbb belenézni a hibatárolóba és csinálni egy élőadatos diagnosztikát mint találgatni??

Előzmény: remete004 (54084)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.07 -1 0 54093

Az első képhez: Valamelyik külső izzód ki van égve vagy ledesre cserélted/cserélték és rossznak hiszi.

Előzmény: Törölt nick (54089)
409 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54092

Ja, az Audi felninek más a felfekvőfelülete és a csavarfurata. Nem való arra az autóra.

Előzmény: 409 (54091)
409 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54091

1, nincs köze a belsővilágításnak a can bus-hoz. A led viszont alig fog világítani és valószínűleg hamar tönkremegy, ha nincs benne feszültségstabilizátor. Az olcsókban nincs.

4, annak sincs köze a bus-hoz.

Előzmény: Törölt nick (54082)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54090

Van olyan dugotengely ami meg ennyit se bir ki!

Előzmény: vismajor1 (54088)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54089

Na mégegyszer:

vismajor1 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54088

409 es mester. a multkori fotmhoz annyi info a kerdes elott,hogy a peremestengely porvedo lemeze hozzáert a  valto alu hazahoz,,,, ma  jott vissza a valtostol azt mondta  teljesen jo a  diffi csapagy igy annak logasa_mint  gondoltam_nem okozhatta ezt a hibat,o szerinte a lenygel vagy miylen utangyartott dugotengely a ludas  csereljem azt ki,, hallottal mar ilyenrol? mert en meg sosem,es ha igen  a lengyel ezek szerint 2 evet es 30 ezret birt ki,milyen legyen a kovetkezo  amit beteszek helyette,:)vagy van kedved  talalkozni 4 het mulva  velem? mert akkor ezt ratok hagyom:))

ime a  regi kep  a surlodo hangot nem tudom atkuldeni:)

ui: a  turbo szabalyozo labdajat nehez beallitani? 2.0 pd  BRT koddal, stlag 100-150 mBar elteres  van a  folfelé  az elvart es a  tenyleges kozott,,( sajna a multkori heggesztesnel elallitottam, nagy haboru beloni?

a masodik kepen az eltort sutritohaz amit meg kellett heggesztenem,,

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54087

Köszönöm a tananyagot, azt olvastam már, de gondoltam valakinek van konkrét tapasztalata. Van egy kazal sima SMD ledes izzó, gondoltam nem vennék ha nem muszáj.

Amúgy gyujtás ráadáskor a kijelző mutat egy piktogrammot amit nem magyaráz a kezelési útmutató. Ez normális? Valami lámpa embléma. Annyit jelez csak, hogy égnek a beső világítások?

Így néz ki:

A felik amivel vettem, audi x-ray felnik. Ezek elég erősek ilyen autón? A4, A6, B7-en voltak ilyenek, nem tudom mennyire maradnak el súlyban a Galaxytól. Meg úgy emlékszem mintha a kerékcsavarok kúpja se lenne mindegy, most kivettem egyet, de furán vannak a kopások rajta, nem tudom eldönteni, hogy teljes felületen felfekszenek-e a kúpon. Szerintetek?

remete004 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54086

Ezen kiokosodhatsz a tananyagból, ha van kedved. :  https://www.dt-xenon.hu/blog/2015/03/mitol-can-bus-os-can-bus-kompatibilis-led/ 

aijaeg Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54085

2.) és 3.) az összes beltéri lámpa (fent a tetőkárpiton, elöl a lábtérben, az ajtókon, a középső üléssornál és a csomagtérben) egyszerre kapcsol fel, pl. amikor kulccsal vagy távirányítóval kinyitod az autót.

4.) ez engem is érdekel

5.) az előző autómon (Golf4) és a mostaniakon is használok Szatuna légterelőt. Soha nem volt gondom a légterelő miatt. A Golfon volt a hátsó ablakokon is, de azokat szinte sosem húztam le, így a mostaniakon csak az első ajtókon vannak. Ha írsz nekem privátban, küldök ingyenes kiszállításra jogosító kuponkódot :-)

remete004 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54084

Tisztelt 409! az autó motorja (AFN) vészüzembe kapcsol sajnos. Átnézve, eddig nem jöttem rá a miértre.

Amíg nem tilt le, addig minden szuper. Jól húz, nem füstöl stb. Arra gondoltam, hogy a légtömegmérö és a turbónyomás érzékelő adatai nincsenek szinkronban, ami meghülyíti az ECU-t. Azt kérdezem, hogy ezeknél a

motoroknál a MAP szenzor mennyire stabil. Az odavezető nyomócsövecske az ECU-ban szokott e problémás lenni? ( a kocsiban van kb 500000 km) Hogy férek hozzá a dologhoz a legegyszerűbben. A gumicsövet látom, hogy a motortér bal felső sarkánál megy fel. (A net-en nem találtam képet, csak kiszerelt ECU-ról.

Ilyet találtam, ha egyáltalán ez az. Tudod nem vagyok az autó közelben, de addig is valami segítséget begyűjtök, ha van rá mód.

xXxian Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54083

Sziasztok,

Tudtok mondani egy (vagy több) ajánlott bontót Szentedre/Bp környékén? JH ajtó kábelköteg kellene, esetleg pár apróság.

Köszi előre is,

X

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54082

Sziasztok!

1 hete vettem 2002-es Galaxy-t, Ghia felszereltséggel. Nagyon megvagyok vele elégedve, tetszik.

Elkezdtem elejétől elolvasgatni a fórumot, örülök az okosságoknak, de nem tudom mikor fogok a végére érni.

Kérdeznék egy pár dolgot ami már lehet porondon volt itt, de nézzétek el nekem nem tudok annyit hirtelen átolvasni.

1.) A beltér világítás szofita illetve t10-es izzóit ledesre akarom cserélni. Regaszkodni kell a CAN BUS-os ledekhez, vagy nem okoz problémát ha a simát teszem bele?

2.) Az ajtók alján nem égnek a fények amik megvilágítják a talajt. Megnéztem az egyiket, nem volt rajta a csati. Szétszedtem az ajtókárpitot, megtaláltam a csatit, elvezettem úgy, hogy elérjen a lámpáig (gondoltam azért nem volt rádugva mert, ügyetlenül tekergették be a kárpit mögé a vezetéket és nem ért el a kellő helyig), na így se lehetett életre kelteni. Mikor kéne égniük? (izzó jó, kipróbáltam)

3.) Lábtér világításom sincs. Ott vannak a "lámpák" de nincs bennük izzó és csatlakozó sincs rajtuk, nem is találtam addig ameddig csak föltudtam nyúlni.

4.) Szeretnék bele egy "rejtett kapcsolót" beépíteni (nagyobb gonddal és igényességgel mint ahogy a riasztósok teszik). Melyik az üzemanyag szivattyú vezetéke? Okoz gondot a CAN BUS rendszernek, ha beiktatok oda egy kapcsolót?

5.) Ablak légterelőt használ valaki? Megnehezíti az ablak felhúzást? Off autón nekem kidörgölődött a kéder, és borzasztó nehezen is húzódott fel az ablak egy idő után. Ha veszek akkor Szatuna vagy Heko?

Klíma kompresszorrak kapcsolatban viszont van már tapasztalatom. Rossz volt amikor vettem. Mondták a klímások, hogy cserélni kell. 4db bontottat vittem oda a 30-35 ezres kategóriából, mindre azt mondták hogy nem érdemes fölrakni. Úgyhogy aki elkerülné a fölösleges rohangászást annak javaslom az újat, Hella, Valeo vagy Nissens márkából 60-tól vannak (amúgy bontottra is volt ahol 55-öt mondtak).

Köszi előre is, ha tudtok válaszolni a kérdésekre!
Üdv!

feksza Creative Commons License 2017.06.07 0 0 54081

üdv.én is most cserélek.szerintem ne akarjál bontottat venni.egy bontott kb.30000,az új 60.azt tudni kell hogy ezeknek ez a klímakompresszor a típushibájuk,szóval veszel egy bontottat semmi garancia nincs arra hogy jó,vagy hogy éppen nem fog egy hónap múlva megelleni.amit lehet én is bontottan veszek,de ezt nem.nem fogom megkockáztatni hogy hónap múlva azt is dobhatom ki.aztán megint egy csere plusz megint töltés.

Előzmény: brpetig (54080)
brpetig Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54080

Sziasztok!

2003-s Ford Galaxyhoz keresek klímakompresszort.

Van valakinek eladó?

Merre érdemes keresgélnem, ha nem akarok újat venni?

Köszönöm!

Péter

Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54079

Köszi, kipróbálom akkor így. 

Előzmény: pipo666 (54075)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54078

Megnézem. Köszi a tippet! Nem lenne baj, ha nem kellene sem a lámpához, sem pedig radarokhoz levenni a lököst. 

Előzmény: aijaeg (54076)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54077

Fenébe, akkor most jövök egy sörrel. :-)

Előzmény: pipo666 (54075)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54076

Többször levettem már az enyémet, elég puha műanyagból vannak. Ha meg eltörik, fel tudok ajánlani egy szett első díszlécet (nem krómos, sima) :-)

Előzmény: Jack_ (54073)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54075

A lampatest. De a szenzor is kijon elolrol. Lokos levetel nelkul. Regebben csereltem mar.

Előzmény: Jack_ (54071)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54074

Ez egy tízemeletes előtt volt, a lépcső tövében. Nem tudtam kiállni sehogy máshogy, nem tom h a marhája miért nem figyelte. Először dudálgattam vagy 5 percig, de utána mennünk kellett.

Előzmény: Jack_ (54072)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54073

Nem törnek szét a díszléc patentjai? Igazából mindegy, mert úgyis le kell vennem a lököst az izzócsere miatt.

Előzmény: aijaeg (54068)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54072

Mostmár képről ismerem az autódat, nem állok hasonló elé, de mögé főleg! :-P

Előzmény: KawaBazsy (54069)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54071

Melyik, a lámpatest vagy a szenzorok? :-)

Előzmény: pipo666 (54070)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54070

Pedig kijon a lokos levetele nelkul is.

Előzmény: Jack_ (54064)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54069

Volt már ilyen. Beálltam egy ház elé, a majom meg ráállt a seggemre, nem tudtam kijönni. Hátrébb akartam tolni a horoggal, de bement a lökhárító alá. Meg kellett emelnem a másik kocsit, kijöttem, majd a lökhárító sarkával tudtam tolni rajta.

Előzmény: Jack_ (54065)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54068

Elég a díszlécet levenni elöl, hozzáférsz a szenzorokhoz. Kicsit passzentos, de megoldható.

Teo papa Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54067

Hmm .. a Passatot 10 évig használtam, nem ment tönkre rajta sose egy szenzor se. A Touran csak két éve van nálam, ezen se ment tönkre még.

Teo >

Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54066

Ez eléggé lutri... a drágábbak, amiknek nevük van és tegyük fel, hogy nem hamisak, azok általában jók, de a többi csak próbálgatásra megy. 

Vagy összeraksz magadnak egyet ha értesz valamennyit az elektronikához és lerakod a műszerfal alá. 

Másik megoldás a műszerfal alá, lengő aljzatba tett jól működő, már tesztelt szivar töltő. A kábel végét pedig fel kell húzni pl a konzolhoz.

Előzmény: shadow0188 (54056)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54065

Remek megoldás, csak be ne szaladjon a másik lökhárítóba, mert utána lesz egy utánfutód a helyszín hirtelen elhagyása közben.

Előzmény: KawaBazsy (54062)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54064

Ja, tényleg klassz, kicseréltem 4 szenzort, majd bekakált másik 3. Azóta csak sípol hátramenetnél egy hosszút. Nem egy nagy történet, de le kell bontani az első lököst. A hátsónál meg tuti, hogy 4-ből 3 esetnél letörik a tartó pöcök kiszedésnél. :-)

Majd az első részre összelegózok egy működő sort a 8 szenzorból, a maradékot meg megrendelem és megy hátra. Ott könnyebb a csere. XENON cseréhez úgyis jön le a lökhárító jövő héten. Aki azt lámpatest kivétel nélkül ki tudja cserélni, vendégem egy sörre azonnal. 

Előzmény: aijaeg (54063)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54063

Egyetértek, szerintem is klassz a gyári radar. Az első-szélső szenzorok azért tűnnek érzékenyebbnek (mert egyébként pont olyanok, mint a hátsók), mert más szögben állnak és jobban kilátnak oldalra.

Előzmény: szeletelt tégla (54061)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54062

Ott a vonóhorog radarnak.. :-)

Előzmény: szeletelt tégla (54061)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54061

Én sokat járok városban, sok parkolással, nekem bejön a radar...ebben gyári van...elég jól saccolhatók a távolságok...meglepően intuitív (bocs, nem tudtam jobb kifejezést...) ahogy indulásnál magától kikapcsol...még nem is kellett eljátszanom a franciás parkolást...elöl-hátul kocc... :)...max talán annyi bénaság, hogy az első radar szélső szenzorai érzékenyebbek...közelebb kerülnek pl egy álló autó széléhez és jajveszékelnek...

Előzmény: KawaBazsy (54059)
Baumklettern Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54060

Üdv. mindenkinek.

Döglődik az egyik "extrám", amiről nem szeretnék lemondani!Az első sorban megszűnt a levegőbefúvás. Kb.10 mp.-ig villog a klíma kijelzője, aztán semmi.A hibakód: 01273. A 30 A-es bizti a lábánál olvadozik.Valakinek tipp, vagy tapasztalat ezzel kapcs.ban?

2005 ASZ Sharan, 1.9 PDTDI, 96 KW

409. Mester!

Tudna adni esetleg 1-2 lehetséges időpont egy komplett átvizsgálásra?Vagy tel. számot,amin hívhatom?

mifafakivagok@gmail.com, + 36 30 222 85 13

A válaszokat előre is köszönöm!

Laci

Előzmény: 409 (54049)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54059

Én utálom, csak pittyeg állandóan, s nincs rá szükségem, főleg egy ilyen egyenes hátuljú autóban. Anno tán csak a Touareg-ben volt, azt is azonnal kikapcsoltam..

Előzmény: Teo papa (54053)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54058

Tessék, mire megszerkesztettem, meg is jött a beszámoló a béna szivargyújtós töltőről :-D

Előzmény: aijaeg (54057)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54057

Benne van a pakliban amit írsz, azonban vegyük figyelembe, hogy nem egy bódé-űrsikló konverterről, hanem egy rém egyszerű áramkörről van szó. Ha random szivargyújtó adapter nem generál ilyen tüneteket, feltételezem, hogy ez sem fog :-)

Előzmény: Jack_ (54055)
shadow0188 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54056

Sajnos ezt itthon boltból vett usb töltő is tudja nekem. Most vettem 2 hete a Kauffernál, olcsó sem volt (2500) és volt is már ilyenem, azzal nem volt baj. De ez a mostani zavarja a rádiómat. Nem tudom miért. Most vagy töltök és csendben utazom, vagy rádiót hallgatok. :) Nem rossz megoldás.

Előzmény: Jack_ (54055)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54055

Vigyázzatok ezekkel kínai sz.rokkal! Nem véletlen olcsóbb innen rendelni. Ezek az eszközök semmilyen tanúsítvánnyal nem rendelkeznek, ami pl tápoknál probléma. Semmilyen előírást nem tartanak be. Zavarják a hálózatot, stb...

Gyakorlati példa: rákötöd az autó hálózatára és zajos lesz a rádiód vagy gyengének tűnik a vétel...

Előzmény: aijaeg (54046)
Ztn74 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54054

Jó reggelt! 

Zugló környékén tud valaki jó áron 55ah akksit? Valami normálisabb kellene Banner stb. Otthon 16.800 lenne ez a Banner.

Köszi 

Ui: G Astrába kell, nem kaptam napszúrást :)

Teo papa Creative Commons License 2017.06.06 0 0 54053

Az inkább pont rossz, hogy nincs :-(

Teo >

Előzmény: KawaBazsy (54050)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54052

first world problem :-)

Előzmény: KawaBazsy (54048)
Queldrin Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54051

Üdv! 

Ha találsz véletlenül valahol engem is érdekelne!

Előzmény: Ztn74 (54044)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54050

De jó, h nincs tolatóradarom.. :-)

Előzmény: 409 (54049)
409 Creative Commons License 2017.06.05 0 1 54049

Annak le kell mondania valamelyik extráról.....  :P

Előzmény: KawaBazsy (54048)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54048

S akinek fullos a verda, s nincs vakkapcsoló? :-)

Előzmény: aijaeg (54047)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54047

a méretpontost úgy értem, hogy a középkonzol vakkapcsolói helyére illeszkedőt.

Előzmény: aijaeg (54046)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54046

Csak az interneten láttam ilyeneket, tele van velük az ebay vagy aliexpress (vagy bármi más piactér). A bódéhoz való méretpontos aljzatot sajnos nem találtam közöttük.

feksza Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54045

na ez jó,erre én is vevő lennék,minimum 2db-ra,de lehet hogy hátr is raknék.

Ztn74 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54044

Hello!

Látott már valaki ilyeneket boltban? Odamegyek, kézbe fogom, megvizualizálom, stb...  Kezd elegem lenni a szivargyújtóba dugdosott töltő adapterekből....

Ezek állítólag a Wish ről lettek-lehet rendelve. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.contextlogic.wish&hl=hu

kiss_atti Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54043

Nem akartam olyan messzire menni.

:-))))

Előzmény: TamiBT (54042)
TamiBT Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54042

- azthittem folytatod a kerdessort :D

Előzmény: kiss_atti (54041)
kiss_atti Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54041

Na, az mikor volt cserélve ??

:-)))

Előzmény: TamiBT (54039)
vismajor1 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54040

nekem kb 88 ezer,de ha megvarod mig felrakom a masikat ami egyebirant jo eladom:)

Előzmény: feksza (54036)
TamiBT Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54039

- uzemanyagszuro?

Előzmény: santinal007 (54038)
santinal007 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 54038

Üdv fórumozók!!

Van egy seat alhambra 1,8 turbóm 99-es mostanában kevés üzemanyaggal nagy kanyar után leáll fél perc 1 perc állás után ujra indul és megy . Most legutoljára szintén ezt csinálta viszont a leállás ujra indulás után 3-4 kmre egyenes uton leállt kb negyed óra inditozás után ujra indult majd otthon a ház elött járatva ismét leállt féktisztitóval indul. Mi lehet a baj? Ac? Azt gyujtáson hallom bugni rövid ideig üzemanyagszürő?? Nyomásszabályzó szelep?? Valami ötlet???

klaubern Creative Commons License 2017.06.04 0 1 54037

Sziasztok!

Van egy 2002-es 1,9 pdtdi Galaxy-m Sajnos nagyon sok a problémám vele de szeretem. Kérdésem az lenne,ha Angliából hozok egyet kevés km-el van valaki aki átalakítja bal kormányossá,ha van akkor kb. mennyibe kerülne nekem ez a moka?

Köszönettel

feksza Creative Commons License 2017.06.04 0 0 54036

mennyibe kerül önmagában egy kettőstömegű,csak lendkerék?

feksza Creative Commons License 2017.06.04 0 0 54035

üdv.van valakinek ötlete hogy hogy lehet leszedni a váltógombot?sajnos fa berakás van az autóban és szeretném egy az egybe eltüntetni azt.

Jack_ Creative Commons License 2017.06.03 0 0 54034

"ez elvileg rendben van még foncsor szempontjából"

Viszont a projektor nem tűnik tisztának. Olyan, mintha homályos lenne.

Előzmény: Jack_ (54030)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.03 0 0 54033

És ezeket az új, gyárinál jobb cuccokat is a szomódi srác pakolta bele? Vagy ez egy más történet? 

Csak azért kérdezem, mert ha a 40 ezer Ft-os felújítás tényleg 2-3 évre szól, akkor egyértelműen a jobb megoldás éri meg (persze csak akkor ha 2-3 évnél tovább megmarad a "brutál" fénye).

Előzmény: R!ck4 (54032)
R!ck4 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 54032

A szomódi srác ügyfelem, amerikai autója van, anno vele is beszéltünk erről, a szétszedés, takarítás,  újrafoncsorozás, ami 2-3 év után kiég újra, gyakorlatilag nem sokkal lett volna kevesebb, mint amennyiért nekem vadiúj,  a gyárinál jobb projektorokat és izzókat pakoltak be. izzók nélkül 65 lett volna, és brutál a fénye azóta is.

Előzmény: 32nazak (54025)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.03 0 0 54031

Ha lent van a valto, akkor megkel nezni, hogy milyen allapotban van a kettostomeu! De az a biztos ha kompletten csereled!

Előzmény: vismajor1 (54029)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54030

Rendben, köszi a tippet. Igen, 2x20e Ft-ot írtál korábban.

Nálam jelenleg ilyen, ez elvileg rendben van még foncsor szempontból:

Előzmény: 32nazak (54027)
vismajor1 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54029

sziasztok urak,uj kuplung szettnel erdems cserelni a kettostomegut is ha nincs baja?(arra gondolok,hogy mi van ha 3 honap mulv a baja lessz,vagy megeszi az uj tarcsat:)) megiscasak 80 ezer forint(a  117 ezres  LUK szett bol eleg sokat kitesz)

aijaeg Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54028

Ha már szóba került a fényszóró :-) Halogén lámpám van és kicsit furcsállom, hogy a távolsági fényszóróm zavaróan magasabbra világít, mint a tompított, kicsit olyan érzésem van, mintha felfelé világítana, az út melletti nagy zöld útirány táblák pl. szinte kiégetik a retinát. Ha a szintállítót teljesen letekerem, akkor nagyjából jó, csak akkor meg a tompítottal nem látok :-/ Másnak is magasra világít a távolsági a tompítotthoz képest? Ha jól sejtem, külön nem állítható a két fény, a tükrük együtt mozog.

32nazak Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54027

Ha kell valami, hívd fel, mert email-re nem válaszol... :D tapasztalat.
Kikapod az egész lámpát elviszed neki, nagyjából egy hét múlva mehetsz érte.
Már nem emlékszem pontosan - bár talán írtam itt -, de kb.: 40e volt a pár rendberakása. +10e(?)/db lett volna a polírozás, lakkozás, fóliázás.

Előzmény: Jack_ (54026)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54026

Köszi!! Egyenlőre még rendben van, de meg akarom nézetni a bal oldalit, mert a búra belső felén van egy folt. Le kell hozzá venni a búrát, aztán visszaragasztani. Otthon nem biztos hogy nekiállnék hőlégfúvóval/sütőbe rakással. Drága játék lenne, ha nem sikerül. :-)

Előzmény: 32nazak (54025)
32nazak Creative Commons License 2017.06.02 0 1 54025
Előzmény: Jack_ (54024)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54024

:-)

Szép!!

A foncsort hol újíttattad fel?

Előzmény: 32nazak (54022)
32nazak Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54023

És meg seátult a vw felni is szorgosz kici távolkeleti kezeckék jóvoltából! :)

Előzmény: 32nazak (54022)
32nazak Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54022

;) Ezek két éves képek, semmi ápoló, ráadásul azt a cés traktorgumit már lecseréltem.
Amúgy ebből a szögből volt legkevesebb rokon és legkevesebb másik autó rajta, de mivel tudtam, hogy neked semmi nem elég, a kedvedért tegnap lőttem párat, :) miután egyik lányommal lemostuk a bódét.
Igaz, téli kerekeken van még, de szép fényesre megtörölgettük, semmi más:

Előzmény: Jack_ (54018)
Joe-07 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54021

Sziasztok!

Tudtok ajánlani,olyan boltot, ahol tudok venni biztosíték táblát(aksi elötti) és gyári kábelt-ami a generátortól jön.Tegnap olvasgattam ezekről a fórumon,mondom ránézek az enyémre is.Kicsit megvan kokszolódva a csavaros résznél és a műanyag is megolvadt egy kicsit,ezért lecserélném mielőtt ott maradok valahol.

Köszi előre is!

32nazak Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54020

A polírtól nem fogsz jobban látni. A projektort kell felújítani, meg belül a foncsorokat újra fémgözölni, esetleg új izzókat bele, ha már kivilágították magukat.

Előzmény: hibavolt (54017)
Ztn74 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54019
Előzmény: hibavolt (54017)
Jack_ Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54018

Látom, fényképezés előtt azért feldobtad a sminket, ahogy kell (gumiápoló, stb...).

Miért csak hátulról, az eleje rommá van törve? :-P

Szépek a felnik!

Előzmény: 32nazak (53997)
hibavolt Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54017

Köszönöm a választ. Akkor most nem tudom mi legyen a költsėghatėkony jó választàs. Van tyc 45e a pár. Az enyėmek vakultak, 5e a pár polir +12e a ket motor mert egyik se mukszik. Valamint vehetek bontoottat 2-tőt 20ėrt de az 90% h angol lesz. Hupszz..... Na mi legyen.... 5letek...jò megoldás... Okosság? 

Bango Norbert Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54016

Köszönöm. Akkor megy szervizbe :(

Előzmény: 409 (54015)
409 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54015

Diagkészülék kell hozzá, Kódtáblázat.

Miután nem tudni, hogy miért világít/villog folyamatosan, (mert ha csak villant akkor nincs miről beszélni) ki tudná megmondani, hogy használható-e tovább.

Előzmény: Bango Norbert (54012)
409 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54014

Kis trükkel megoldható, és nem vakít, meg oda világít ahová kell, de ha műszakivizsgán kiszúrják, az bukta.

Előzmény: hibavolt (54011)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54013

Azok nem lesznek jok.

Előzmény: hibavolt (54011)
Bango Norbert Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54012

Jó reggelt. 

Sajnos tegnap elkezdődött aminek el kellett jönnie. (3 hete van nálam csak ) 

Sima autó úton 90-el mentem (kb. :D ) klímával és menet közben ki villant a check lámpa. Az autó funkcióin menet teljesítményben változást nem vettem észre. Lehet csak hogy valami érzékelő de lehet komolyabb is a baj. Kérdésem az lenne a magam meg nyugtatása érdekében első sorban az lenne, hogy itthon lehetséges-e a hibakód kiolvasása? Vagy ez esélytelen ilyen ki villogtatással mint más egyéb autóknál?Ha igen akkor kód táblázatot is kérnék. Az én autóm 2001-es Alhambra 2.0 benzin ATM011899 vsszzz7mz2v 

Persze mindenképp szerviz lesz a vége , de addig is tudni szeretném hogy használhatom-e a kocsit károsodás nélkül. A segítséget előre is köszönöm

hibavolt Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54011

Jóóó reggelt!

Ha angol bontott ótóból veszek mk2 első lámpát,akkor  leszivatom a velem szembe közlekedőket azzal, h a bal oldalival kiégetem a szemüket,vagy vehetem nyugodt szívvel,mert beállítható?Köszi előre is a segítséget!

409 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 54010

Az annyiban olyan, hogy az is ventilátor. Más közös nincs a kettőben. 

Előzmény: Ztn74 (54009)
Ztn74 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54009

131Le Pd ről meséltek, hogy ilyen. 

Mindig tudtam ,h Palóc Múzeum Edition az enyém!!! :D

Előzmény: 409 (54008)
409 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54008

Ilyen csak a nagyon korai darabokban van, és talán csak Galaxyban. Aztán próbálkoztak 4kefés motorral is, az sem jött be. A 97-esekben már külső előtét volt és két ventilátor.

Előzmény: Ztn74 (54007)
Ztn74 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54007

Hűtőventi hiba képekkel illusztrálva:

Na föl lettem sötétítve , hogy azok alacsony Ohm , de magas Watt számú ellenállások, és "csillámba" vannak téve, mivel az áramot hővé alakítja, ezáltal kisebb áram megy a szénkefékre, alacsonyabb a gerjesztés, így jön létre a 200W 50W forgás teljesítmény, ezek nélkül forog direktben 450W al.

Hááát biztos van értelme , h a mérnök így tervezte meg, de hogy én nem látom..... Nem egyszerűbb lett volna a klíma hűtő elé rakni egy másik ventit, mint sok  más tipuson? :(

pipo666 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54006

En mar majus eleje ota mindig igy kezdem a hetveget!

Előzmény: szeletelt tégla (54005)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54005

megkezdted a hosszú hétvégét?...mi is jövünk holnap... :)

Előzmény: pipo666 (54003)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54004

Pályán én sem érzem annyira, hogy felvinné a klíma a fogyasztást...de most a városban...persze sok volt a dugózás is

Előzmény: pipo666 (54003)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54003

En most jottem le a balatonra es vegig 120. Klima ment, 6.2. kocsi megpakolva.

Előzmény: szeletelt tégla (54000)
aijaeg Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54002

Duplaklíma rulez :-)

Előzmény: KawaBazsy (54001)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54001

Én rühellem, de járatni kell, mert úgy van esély arra, h meglegyen, h hol a mikro szivárgás. Tetőablak rulez.

Előzmény: szeletelt tégla (54000)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.06.01 0 0 54000

Jó meleg van...elkezdtem járatni a klímát...feljebb is ment fogyasztás :(

Előzmény: pipo666 (53998)
32nazak Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53999

Van egy ódivatú (1995-2000-es) valódi bőr miniszoknyám, amit elcserélnék egy divatosabbra (2000-2010-es), ami kevésbé feszül ;)
Természetesen, csak valódi, jó bőr érdekel :D

pipo666 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53998

Mert jo meleg van! Azert evett ilyen keveset!

Előzmény: 32nazak (53997)
32nazak Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53997

Na, akkor én is mutatom! :)

32nazak Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53996

Mentem ma egy Zsámbék-Biatorbágy-Sóskút-Érd retúrt... 5,2 liter volt a teljes út átlagfogyasztása. :) Valami elromolhatott, mivel ilyet nem szokott azért csinálni, hasonló paraméterekkel inkább a 6,5-7 liter a standard - két fő+csomagok+4 kerék hátul, 4X lehúzott ablak. Kompi kalibrálva és pontos is. és mentem rendesen, ahogy csak "illett". (Pedig már terveztük a megválást, de most megint odadörgölőzött a lábamhoz :D ejj, mindig ez van!)

tradi5 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53995

köszi az infót! ja nekem se 10 hanem 20e km de megnézetem az ajánlottakat. Mégegyszer köszönöm!

Ztn74 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53994

Én kb 25e szeptember óta , amikor vettem. De rengeteg olyan dolog van rajta, ami a "korral" jár, pl vedd ki az ablaktörlő mechanikát, oltári szívás, pucold ki, megúszol egy motor leégést. Vagy váltó kitámasztó bak, most utoljára, pedig a hűtőventi előtét ellenállása égett el. Szilentek, gumibakok ennyi idősen fogyóeszköz, váltóba friss ATF! olaj. Láttam már hidrotőkét kilyukadni, adagoló gumi tömítései bekeményednek a kénmentes üzemanyagtól, generátort - önindítót érdemes átnézetni, mielőtt le nem térdel és állsz az útszélén. Fűtőradiátorok jellemzően lyukasak....

Kb ennyi "nagyhirtelen". Egy jó szemű mester, mint Laci bácsi /409/, és a füzet eldobós.

Előzmény: tradi5 (53993)
tradi5 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53993

Majd 10 000 már én tettem bele de különösebben nincs baja csak éreklődtem hogy van e ijenkor valami kötelezö szervize.

Ztn74 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53992

Jéééé.... végre más is kimondja , h az a****ját baxxa te****be , aki kitalálta ezt a motorgyilkos baxinát! :P

Előzmény: hibavolt (53988)
Ztn74 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53991

Tök mindegy... úgy sem 300 van benne... :D :D Az enyémbe sem 279!!!

Vidd el értelmes szerelőhöz, és dobd ki a szervízfüzetakármicsodát!

Hiába írnak oda bármit, ha más ment tönkre 20 év alatt.

Előzmény: tradi5 (53989)
pipo666 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53990

Teljes motorfelujitas.

Előzmény: tradi5 (53989)
tradi5 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 53989

Sziasztok van egy 97 sharanom csak nem magyar nyelvű hozá a leírás tudnátok segíteni milyen kötelező szervizek vannak 300 000 nél köszi!

hibavolt Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53988

Nem szeretnék vitázni,még véletlenül sem csak a szerncsétlenségek sorozata után leirni a szerencsés végkifejletet. 2002 es alhambra,anu,90le pd,amin nem geos turbó üzemelt. Turbó behal,egy miskolci szerviz taknyol,sok pénzért 2xer. Majd a kocsi sok ideg és kinlódás után,dél Budára kerül Gábor és Lacibá keze alá.Kap egy geos turbót,átírt szofvert,meg még pár sallangot,a 90le pd-k maradtak.Nem megy úgy mint egy auy,de nem húzott afn-től jobban húz. A kocsi tirol-borsod megyét jár,oda vissza majd 2000kmter.Fix tempomat 2400as fordulat,pont 130as tempó,215/60-16 kerekekkel,amin a gps is 128-on van. A fedélzetit soha nem nézem,mert az nekem hüleségeket írkál,fogyi szempontjából,csak a teletankot.Tavasztól őszig 6liter alatt van legtöbbször,nagy súllyal és szélben mászik a fölé kicsivel,télen is 7 alatt marad müködő kályhával.Még az egr szelep tud motorteljesítménnyel és a fogyasztással cirkuszoskodni.Szemét egy kis mütyürke az.......Nem azért írtam,h fogyasztási adat vita halmazt generáljak,hanem azért,h aki anu-t használ,és behal a turbó,érdemesebb átalakítani,erősebb és kissebb fogyasztás fogja utána jellemezni autóját.

Előzmény: KawaBazsy (53977)
TjetsLAG Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53987

Sziasztok. Köszi Mindenkinek. Pénteken megvizsgáljuk UV lámpával is. Köszi

Előzmény: 409 (53985)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53986

Nincs hová tenni. Nem hobbiból szívok a Sharannal városban. :-/

Előzmény: KawaBazsy (53980)
409 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53985

Kompresszortengely tömszelencéje, kompresszor mögötti vastag cső a kanyarban, szárítószűrő tömítése, ha van hátul elpárologtató akkor a hátsó kerékjárati csatlakozónál, bal fényszóró alatti csatlakozó és bilincs, gumicsövek, expanziósszelep, kondenzátor. Nagyjából ezek, + bárhol.

Szóval meg kell keresni.

Előzmény: TjetsLAG (53971)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53984

Nekem egymagamnak is volt már 3 (cégessel együtt, + egy motor :-)

Előzmény: Teo papa (53982)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53983

Nem, ha kell, oda is lépek. De csapatásra a motorom szolgál. :-Az igaz, h falun belül nagyon ritkán használom, ha pedig megyek, akkor min 20 km-t (egyik irány), vagy 70-et (másik irány). Pesti dugóhúzónak nem ilyen kocsit választanék.

Előzmény: Teo papa (53981)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53982

Jó ötlet. Kettőnknek legyen három autója =:-O

Teo >

Előzmény: KawaBazsy (53980)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53981

Ácsi. Te csak nézed a gázpedált, meg 60-nal mész autópályán :o ;)

Teo >

Előzmény: KawaBazsy (53973)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53980

Hát erre a felhasználásra tartanék egy Pug106 1.0i-t, 3 kilóért. Volt olyanom, sztem tuti kis autó a kategóriában. :-)

Előzmény: Jack_ (53978)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53979

Tudom. Ki is esett a kívánságlistáról az S-Max és a Mondeo :o

Teo >

Előzmény: Jack_ (53970)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53978

"ha kizárólag rövid távokat megy az ember, azt is dugóban."

Úgy-úgy. 12 km a munkahely. Általában csúcsidőben megyek. Kb. 30-40 perc. Sok a lámpa.

Előzmény: KawaBazsy (53977)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53977

Minden tankolást mérek, s kályhát kivéve tizedre egyezik a fedcomp a mért értékkel, úgyhogy lehet rá támaszkodni.

A múltkor a zasszony sietett haza, s 7.4 volt a fogyija pályán 130-140-nél. De ha 6 sebességes, kézi váltós lenne, akkor ez - gondolom - csökkenne a hosszabb végáttétel miatt. Városban akkor tudom elképzelni a 10+-os fogyit dízellel, ha kizárólag rövid távokat megy az ember, azt is dugóban.

Előzmény: Jack_ (53975)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53976

"Országút 7,5-8,5 klímával "

öhömmm, akarom mondani pálya.... :-D

Előzmény: Jack_ (53975)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53975

Nem nagyon akarok belemenni a mennyit fogyaszt dologba, de nálam a város 9-14 közt van. Más BRT-nél nem tudom, hogyan jön ki. Ez nálam a mért fogyasztás is, nemcsak a fedcomp. VCDS-ben 85%-os korrekcióra van egyébként állítva. Országút 7,5-8,5 klímával 130-140-el.

Előzmény: KawaBazsy (53973)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53974

Én akkor sem merném megvenni.. :-)

Előzmény: 409 (53966)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53973

Azért ahhoz igen nagy dugónak kell előferdülnie.. Nekem 8 körül szoktott mutatni városban, de 10 fölé nem nagyon megy.

Előzmény: Jack_ (53964)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53972

Egy tipp a sok közül: a régi Sharannál futott alul, elől egy alu cső (talán a jobb váznyúlványnál). Az azt fogó bilincs és a cső közt teljesen kimarta a só a csövet, de úgy, hogy szemmel látható lyuk nem volt rajta. Viszont nyomás alatt szivárgott a gáz a cső falán keresztül. Megfoltozták és jó lett.

Előzmény: TjetsLAG (53971)
TjetsLAG Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53971

Sziasztok. Van egy 2001 es 1.9-es Galaxy. A klímarendszer szivárog valahol. Volt nyomaspróbán és megbukott. Ötlet szeretnék kérni Tőletek, hogy van-e valami tipikus hely ahol eresztheti a gázt? Olyanra gondolok ami már sok embernél ugyan ott eresztette a gázt.

Válaszokat előre is köszönöm.

Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53970

Mik vannak... le vagyok maradva. (De a Fordnak akkor is csak PowerShift van az újak közül :-P)

Előzmény: Teo papa (53968)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53969

Van egy győri srác,  aki rakatott a 110lovas tdi alá 6 sebességes váltót.  Lehet el fogja adni,  ha nem zavar a beltér Múzeum design ja,  én elgondolkoznék rajta,  mint kinti visszatekert pd.  És fele árban lesz mint amit terveztél. Amúgy a jó állapotú ilyen kint is drága,  ami olcsó az xar.  Tudom a lotto 5 öst is megnyerik,  meg az euro jackpot ot is,  vannak csodák,  de.... 

Előzmény: KawaBazsy (53961)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53968

De van. 6 sebességes DSG. Olyat vettem. Kettőt is :)

Teo >

Előzmény: Jack_ (53965)
409 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53967

A 7sebességes szárazkuplungos DSG-t csak benzineshez építik. Nem bírja a diesel nyomatékát.

Előzmény: Jack_ (53965)
409 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53966

Most megint a 16 szelepes PD-vel példálózol, pedig már megbeszéltük, hogy ilyen a bódékban nincs!!!

A BRT ugyanolyan 8szelepes mint az 1.9-es, csak nagyobb dugattyúk vannak benne, meg az a fránya balansztengelyes/olajpumpa meghajtós basz.

Előzmény: KawaBazsy (53961)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53965

" mindkettő azt mondta, hogy a 7-es DSG-t kerüljem messzire, plusz a Powershiftet is"

Magyarán, ha automata kell és új autót veszel, akkor kerüld a VW-t és a Fordot is alapból?

Nincs is ezeknek más váltójuk szerintem.

Előzmény: Teo papa (53960)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53964

"a Suzukival ellentétben utazó autó"

Hát ja... most a városban 14 liter klímával. Pl. 40perc/12km -nél. 

Előzmény: KawaBazsy (53962)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53963

Na, jól leoltottatok, akkor csendben maradok. :-)

KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53962

De amúgy a saját kereteden belül ilyenbe nem fogsz belefutni, ezek csak 2006 után vannak.

Amit még ne felejts el, h ez a kocsi a Suzukival ellentétben utazó autó, ilyet jellemzően akkor vesz az ember, ha évente 30-40E kilométert bele akar rakni, főleg Ny-Eu-ban. Én szerencsére kifogtam egy itthoni, "csak" kb 20E-t futottat évente, de sokáig kerestem.. Ne tévesszen meg a külföldről behozott, majd jól visszatekert példányok óraállása. Vagy amelyiket már kint visszatekerte a szerb nepper..

Előzmény: topikolos (53956)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53961

Egy haverom vett egy ilyen 2.0 Pd TDI Passatot újonnan, s olyan 200E km után csak baj volt vele, minden nagyobb részegység elfosta magát, van, ami többször is. Szerepel a 20 leg nem ajánlottabb motor listáján:

http://totalcar.hu/magazin/technika/2014/10/12/rossz_motorok_neveddmeg_tipushiba/

"Alig négy évig készült csak a kétliteres PD-motor, nem véletlen, hogy ez volt az első, amelyet a Volkswagen leváltott a közös nyomócsöves kétliteressel. A 16 szelepes PD-TDI-k önmagukban is sok, drága bajtól szenvedtek, úgyhogy csak a konszerntechnológiát remekül ismerők igazodnak ki a jó és rossz évjáratok és motorkódok között.

De jó szívvel senkinek nem ajánljuk. Ez a piezo-injektoros PD egy igazi betegágy, mivel a Continental által szállított adagolóelemek folyamatos hibáitól szenved. Kokszosodnak, gyakran okoznak zárlatot, ami miatt az elektronika az egész rendszert leállítja, akkor is, ha csak egynél lépett fel a probléma, az autó pedig megáll, mint a szög. Bárhol, bármikor.

A 170 lóerős változatnál vigyázni kell a DPF-re (részecskeszűrőre) is, helyettesíteni nem lehet, csak az adott szűrővel működik. A kiegyensúlyozó tengely kenésére is oda kell figyelni (Passatnál, Audiknál), de több esetben is előfordult, hogy a vezérlésben a vezetősín csavarja tört ki."

Teo papa Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53960

Hmm .. nem vagyok egy szakértő, de az ilyen "mendemondáknak" bizony van alapja szerintem.

Az 1,9TDI-re nem véletlenül mondják sokan (többek között az autószerelő is, ahova járok), hogy nagyon eltalált motor, a PDTDI már nem annyira jó. Aztán jött a 2,0PD, amiről annyi sz.rtolvastam, hogy pár évig inkább nem vettem autót egyáltalán. Egyelőre nem bánom.

Automata váltó: nagyon régóta van nekem / a cégnek és azt gondolom, hogy bizony nagyobb rizikófaktor, mint a kézi. Fizettem már (szerencsére cégesen) 600e+ Ft-ot is automata váltójavításért. Annyiért kéziben nagyon sok mindent ki lehet cserélni, vagy inkább venni egy másik komplett váltót :o

Az újfajta automatákon (DSG) pedig ugyanúgy van kettőstömegű és társai.

Megjegyzem vásárlás előtt beszéltem két váltóssal is, mindkettő azt mondta, hogy a 7-es DSG-t kerüljem messzire, plusz a Powershiftet is. Én hittem és hiszek nekik.

Teo >

Előzmény: Jack_ (53957)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53959

Az olajszivattyú meghajtása kényes, lásd az erről szóló cikket:

http://totalcar.hu/kozosseg/rsvptc/2014/12/28/igy_megy_gajra_a_szuper_vw-_skoda-_audi-_2.0_tdi-d/

Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53958

Nincs semmi baj a BRT-vel! Értetlenül és megdöbbenve olvastam Bazsy kijelentését. :-)

Előzmény: vismajor1 (53953)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53957

Szerintem ő sem tudja megmondani, csak olvasta/hallotta valahol, aztán felkerült nála a nem ajánlott listára... :-)

Az olajszivattyú hajtásnál van egy alulméretezési probléma, amit innentől, hogy ezt olvastad, tudsz és feltételezhetően, ha BRT-t veszel, meg is csináltatod. Ezután soha nem lesz gondod vele. (Ajánlom hozzá 409 kollégát, ők profi, hozzáértő módon megcsinálják neked). 

Ezen kívül nem igazán értem, hogy miért lenne bármivel rosszabb, mint egy 1.9 PDTDI. Nem beszélve arról, hogy az 1.9-nek is megvannak a bajai ugyanúgy, sőt...

A másik kedvencem a "ne vegyél PDTDI-t, mert azzal csak a baj van. A sima TDI a jó." beszólások. Hasonlókat is lehet olvasni nem egy helyen.  Szerintem, akik ilyeneket mondanak/írnak, azok nem igazán vannak képben a dolgokkal/árakkal. Nem beszélve arról, hogy üljön bele egy sima TDI-be az, aki nem tud megvenni egy fiatalabb autót. Nekem volt 1.9 TDI Sharanom, de prémium szolgáltatás hozzá a félelem, amikor belekezdesz egy előzésbe... vagy sikerül vagy nem... :-)

Maga az a tény egyébként, hogy automata kell vagy manuál váltós, már determinálja nagyban a választékot. Én pl azért nem vettem automatát, mert gyengébbek. 140LE környéki automatát nem találtam. Talán az újabb CR-ekből vannak (2010-es gyártás utániak).

Szintén nagy kedvenc szlogen, hogy "az automata váltó kerülendő". Árulja már el nekem valaki, hogy miért olcsó egy manuál, ha hozzá kell nyúlni?? Kettős tömegű, hidraulikus kinyomó + kuplung csere alaphangon 300 körül van, ha nem te fekszel alatta vagy kapod nagy kedvezménnyel az alkatrészeket. És akkor még nem beszéltünk magáról a váltóról, ha ott léptető villát, szinkront vagy akármit kell cserélni. Én igazából azt nem értem, hogy itt vagyunk már 2017-ben és léteznek manuál váltós autók... egy vicc... Retro feature-ként árulnám ezt, ami feláras és azok szeretnének, akik a múltban szeretnek élni. De hát ízlések és pofonok ugyebár...

Örök igazság viszont, hogy a sokat futtot autó mindig sz.r. Mindegy, hogy milyet veszel. Se így, se úgy nem lesz olcsó a történet. Lelakott autóval nem lehet spórolni szerintem, érdemesebb fiatalabbat, kevesebbet futottat venni drágábban. Sokan úgy vannak vele, hogy megveszik a sokat futottat és megjavíttatják, mert hogy "ennyi a keret kérem szépen". Azt nem értem, hogy akkor szervizeltetni hogy van pénzük... Mert akkor vagy nem járnak vele, vagy költeni kell rá keményen, az biztos. :-)

topikolos Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53956

Tehát van kerülendő motor? 2 literes dízelt nem szabad venni? Ez a BRT motorkód? Mi baja ezeknek?

Előzmény: KawaBazsy (53944)
409 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53955

Az IN az inspekcion szó rövidítése. Ez az időszakos szerviz (ellenőrzés) esedékességére hívja fel a figyelmet. Miután ez nem hiba, nem is fog szerepelni a hibatárolóban.

Előzmény: cseppmester (53952)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.31 0 0 53954

Csatlakozom. Ne bántsuk a BRT-eseket. Van nekünk elég bajunk így is... :)

Előzmény: vismajor1 (53953)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53953

Jack,legalabb mi (szopos)BRT sek tartsunk ossze:)

Előzmény: Jack_ (53942)
cseppmester Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53952

Van féklámpám.Tegnap már nem villogott.Viszont azt írta ki hogy In 01.Hétvégén tudom megnézetni gépen hogy mi lehet a gond.

Előzmény: Ztn74 (53917)
F.galaxy Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53951

Sziasztok.

Nyìregyháza Debrecen környékén nem ismer valaki olyan szakit aki pixel hibás műszer egységet javìt?

409 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53950

Csak, hogy továbbra sem legyen egyszerű ez a szürke rendszámos baszkura....  Van ottan gógyi...  ):-((

Kíváncsi vagyok, hogy a jogosítvány érvényességi idő hajcihőre mikor jönnek rá megint. Gondolom majd akkor, amikor az egyik főokosnak is levonnak belőle 1évet.  ://

Előzmény: aijaeg (53946)
Bango Norbert Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53949

Köszi valóban a 32-es bizti volt a Ludas. A hiba elhárítva ;) működik minden úgy ahogy annak kell. Mégegyszer köszönöm.

Előzmény: 409 (53931)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53948

Nem gyári horgom van, Kecskeméten vettem a Car-maxnál

Előzmény: KawaBazsy (53947)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53947

Nekem 2t-ra emelték, az a gyári érték..

Előzmény: aijaeg (53946)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53946

Voltam ma az NKH-nál bicikliszállítót szemlézni (tudom, hogy egyszer majd kiveszik ezt az értelmetlen kört a szürke rendszám igénylés folyamatából, de egy hónapnyi várakozás után meguntam és elvittem szemlére) és az a kellemes meglepetés ért, hogy a tavaly felszerelt és vizsgáztatott horog eddigi 1490 kg-os ráfutófékes vontatmány megengedett össztömeget felemelték 1882 kg-ra és hivatalból még az új forgalmit is ingyenesen kiállították, fizetnem csak a szemle 1770 Ft-os díját (NKH-nál) és a szürke rendszám 5500 Ft-os díját (okmányirodában) kellett.

Mrteo Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53945

Oké, 2 hét múlva lesz egy balatoni út, akkor meghajtom.

Az érdekes az, hogy a városban is változó a helyzet. Egyszer szépen megy, alulról húz és nincs füst, máskor pedig ércesebb a hangja és füstöl.

Ami feltűnt, hogy ez nem változik menet közben. Ha vacakul megy akkor egész úton, függetlenül attól, hogy megtaposom vagy sem, ha pedig szépen megy akkor szintén egész úton.

Próbáltam leállítani és újraindítani de arra nem reagált.

Előzmény: 409 (53929)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53944

A 2.0 TDI motort nem írtam, mer az ajánlott motorokról beszéltem.. :-)

Előzmény: Jack_ (53942)
Bango Norbert Creative Commons License 2017.05.30 0 0 53943

Köszi a hasznos válaszokat. Seat elba volt benne. Canbus nem hiszem hogy van benne . Csak maga az ISO csatlakozó jött elő ahogy a magnót kihuztam és nem volt rá dugva semmi. Meg hát szerintem ez még elég régi rendszer . Meg a magnó is kazettás. A biztosítékot holnap megnézem. 

Előzmény: 409 (53931)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.29 0 1 53942

"2000 után meg PD TDI van, itt a 4 teljesítménnyel árulták (90, 115, 130, 150 ló)"

Az enyémet se hagyd ki, volt ott még egy 140-es BRT is... :-)

Előzmény: KawaBazsy (53936)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53941

"és mi volt a gond,miért kapta a tiltó jelet"

Minden. Leforgácsolta magát a kompresszor és a szilánkokat szétterítette a rendszerben. Hűtő, szárítószűrő, expanziós szelep, kompresszor - mind mentek a levesbe.

de ezzel ne foglalkozz, nálad korántsem biztos, hogy ilyesmi vagy hasonló baj van. Meg kellene nézetni egy hozzáértő klímással. Elképzelhető, hogy úgy gyorsabb lesz a történet.

Előzmény: feksza (53928)
409 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53940

Cserélhető. Szét kell szedni a kompresszort.

Előzmény: feksza (53938)
zsape Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53939

Üdv!Kérdésem a következő lenne:a gyári RDS6000 EON rádió hangerőszabályozója nem reagál normálisan,hangosításnál v.halkításnál van hogy ellenkezőleg reagál.Mi lehet a gond és javítható-e?Kösz!

feksza Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53938

aha,köszi a választ.és az cserélhető,macera?vagy csak kompletten a kompresszort lehet cserélni?

Előzmény: 409 (53937)
409 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53937

Egyik sem. A kompresszorban van.

Előzmény: feksza (53934)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53936

Az 1.9 Tdi meg az 1.8T is oké motor, sok kocsiba szerelték őket, alkatrész, típusismeret van.

2000 előtti, első bódénál 90 meg 110 ló (ez utóbbi változó geometriás turbo). 2000 után meg PD TDI van, itt a 4 teljesítménnyel árulták (90, 115, 130, 150 ló), amiből az automatát csak a 115 lovassal szerelték. Sztem ez illik a legjobban a kocsihoz.

AZt tudom, h VW-ként volt újonnan a legdrágább, de lényeges különbség nincs.

Előzmény: topikolos (53925)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53935

Itt is vannak olyan szar utak, h ihajj.. amúgy Pesten építkezek, csak átmenetileg költöztem el. :-)

Előzmény: Jack_ (53922)
feksza Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53934

a teljesítményszabályzó szelep,az a tágulószelep vagy a nyomáskapcsoló?vagy egyik sem?bocs a hülye kérdésekért,próbálok ismerkedni a dologgal.

Előzmény: 409 (53933)
409 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53933

Nem tudom, mit tesz a kuplung, de nem ezért kérdezem. Ha az autó tiltja le valamiért a klímát, akkor egyet tud tenni, lekapcsolja a kompresszort. Ha viszont olyankor is forog a kuplungtárcsa amikor nem hűt, akkor valószínűleg a kompresszor teljesítményszabályozó szelepe döglődik.  (vagy valami más, de innen csak találgatni lehet, látni kellene a nyomásviszonyokat)

Előzmény: feksza (53932)
feksza Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53932

lehet hogy ott lesz valami bibi?ezt így nem néztem,a helyzet az hogy amikor megvettem az autót nem volt rajta a kuplung,elvittem ismerőshöz,ő mondta hogy találkozott már ilyennel hogy fellazul és lerepül róla a kuplung.tett rá egy bontottat ugye ő akkor kipróbálta működött,persze kb 10-15percig most is működik.lehet hogy ez a bontott kuplung sz.r?

Előzmény: 409 (53930)
409 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53931

Azért ennyire ez nem egyszerű. Abban 3 fajta rádió volt. Melyikről van szó?  Ha benne van a can-bus, akkor azt ajánlatos lekötni és lezárni a végeit egy 60 Ohmos ellenállással. Kikötni a sebességjelet a csatlakozójából, ha benne van. Ha nem jó a rádióvétel, akkor kell egy fantomtáp is az antennának.

Nézd meg a 32-es biztosítékot.

Előzmény: Bango Norbert (53923)
409 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53930

Amikor nem hűt, forog a kompresszor (kuplungtárcsája), vagy lekapcsolja azt????

Előzmény: feksza (53928)
409 Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53929

Akkor nagy valószínűséggel mégis szorul az előtőltésállító dugattyú, de ahhoz teljesen szét kell borítani az adagolót. :(  Kicsit hajszold még párszor, hátha magához tér.

Előzmény: Mrteo (53919)
feksza Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53928

és mi volt a gond,miért kapta a tiltó jelet?

Előzmény: Jack_ (53921)
feksza Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53927

én is most vettem az autót abba is gyári magnó van,de eszembe sincs kicserélni,ezek a nagy neves gyártók olyan magnókat csinálnak amin a rádió úgy szól mint egy rakás f..,recseg elmegy a vétel ott ahol a gyári még tisztán szól.

na igen a rögzített zene hallgatással van neked is gondod ugye?

ezen én is sokat agyaltam,pedig van benne cd tár is.szóval én arra jutottam hogy természetesen marad a gyári magnó,és kap egy fm transzmittert.és úgy fogok zenét hallgatni.van elfekvőbe egy erősítő és mélyláda,talán az még belemegy.

egy szónak is 100 a vége,szerintem hagyd a gyári magnót!

topikolos Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53926

Nekem nincs ilyen kocsim, csak ötletelek, de először a biztosítéktáblát nézném meg. Ilyen elektromos szerelésnél könnyen el tud szállni 1-2 bizti...

topikolos Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53925

A wiki másképp írja, csak azért kérdeztem, ott az első generáció 1995-2010... közben meg három kisebb modelfrissítés.

Szóval nem kell félni a TDI-ktől sem ezekszerint...

Akkor gyakorlatilag ha a fogyasztás miatt kizárom a 2,8 literest, jöhet az 1,9 TDI, 1,8T közül bármelyik? 

A TDI-knél viszont úgy látom elég nagy a szórás, ott mi a különbség, ha a hürtartalom ugyanaz, de 40kW van a  leggyengébb és a legerősebb között?

A Sharan/Galaxy/Alhambra elvileg ugyanaz, de mégis, van különbség köztük? Mármint gyártási minőségben. Illetve ha voltak ráncfelvarrások, azok mindegyikre érvényesek, vagy csak az alap volt eredetileg ugyanaz?

Előzmény: KawaBazsy (53875)
topikolos Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53924

Köszi!

Előzmény: pipo666 (53879)
Bango Norbert Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53923

Sziasztok.

Nemrég vásároltam egy 2001-es evj Seat alhambra Stella 2 0 benzines kocsit.  Amikor megvettem rögtön feltűnt hogy gyári kazettás magnó van benne. Ezt akartam ki cserélni egy usb Pioneer lejatszora. Sikerült is viszont azóta vannak hibák. A napi km számláló el és mindig mikor elindulok nullazodik , az óra szintén nullazodik minden elindulaskor. A klíma illetve az összes alsó gomb mintha nem is reagálnának. Nem csilingel az autó hogy felkapcsolva maradt a világítás. A bekötés során már fel tűnt hogy gyárilag az ISO satlakozon sokkal több vezeték van mint az uj magnoba. A Pioneer gyárilag olyan kábellel van szerelve amin kék, fekete , piros , citrom sárga vezeték plusz a hangszóró vezetékei vannak. Kicsit keveslem mert  nincs narancssárga  . Gondoltam vissza teszem a régi magnót ami viszont csak villan egyet de nem kapcsol be (mondjuk nem néztem utána hogy kivétel után hogy kell életre kelteni de ez a kissebb gond) a cél az új magnó lenne és egy működő autó. Kérlek aki tud megoldást az szóljon köszönöm 

Jack_ Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53922

Ide is kellene egy "lássuk a verdákat" subtopic... :-)

Ültetett Sharan... ejjj, látszik, hogy nem budapesti vagy. Arra felé jobbak az utak.

Előzmény: KawaBazsy (53910)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53921

Nálam akkor csinált ilyet, amikor bizonyos fordulat felett tiltó jelet kapott a klímakompresszor. 

Bp-en tudok ajánlani hozzáértő klímaszervizt, akik képben vannak a bódékkal is. Nekem is, kollégámnak is korrekt módon megcsinálták. (XX.ker-i telephely)

Előzmény: feksza (53906)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53920

Ma reggel a parkolóban azt láttam, hogy a kocsi elején valamilyen fehér lap lóg. 

Kiszedtem és kiderült, hogy egy vékony hungarocell tábla. Mivel nem hiszem, hogy gyári alkatrész, feltételezem, hogy az előző tulaj szigetelte le a könnyebb téli melegedés miatt.

Eddig nem melegedett túl a kocsi nyáron sem, de azért feltételezem nincs szükség rá, szóval kukáztam.

Lesznek még meglepetések attól félek...

Mrteo Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53919

Laci mester, 

tegnap autópályáztunk és leteszteltem, hogy az adagoló javításod után megjavult-e a 4-5. fokozatban 3000-res fordulatnál jelentkező erővesztés.

A dolog erősen javult, most 3500 fölé is ment 5-ben, így 140 km/h sebességnél gyengült le. 4-ben ki tudtam forgatni a pirosig.

A kérdésem, hogy érdemes lehet az adagolót tovább pucolgatni, vagy induljak más irányba? A vákumcsövek nem nagy tétel azt szerintem cserélem résolajcsőre. Mást szerinted?

Mrteo Creative Commons License 2017.05.29 0 0 53918

Így van, ez lett az utolsó szabály. Rendőr nem kérheti ellenőrzéskor, de ha egy balesetnél ennek hiánya miatt nem tudsz segíteni akkor büntetést kapsz.

Az izzókészlet pedig az új autók szerelhetetlensége miatt nem kötelező már.

A pótkerék szerintem soha nem volt kötelező, de azért erősen ajánlott ha van.

Előzmény: Teo papa (53916)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53917

Van féklámpa?

Előzmény: cseppmester (53907)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53916

Egyik se :o .. eü akkor kell, ha használni kell, de akkor megbüntetnek érte, ha nincs. Egyébként nem kell ... szerintem :)

Teo >

Előzmény: KawaBazsy (53903)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53915

Nekem is ilyen lengyel ment rá.

Előzmény: R!ck4 (53914)
R!ck4 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53914

Egy éve cseréltem a hátsót és a középsőt, polcar lengyel lett volna a kettő 25 körül, 35 volt a walker középső és hátsó dob. Igaz, hogy ez dízel, de annyira különleges nem lehet a benyás sem...

Előzmény: R.o.s.c.o. (53901)
R!ck4 Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53913

A külsők külön igen, vagy a belsők a középső panellel együtt igen.

Előzmény: F.galaxy (53912)
F.galaxy Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53912

Sziasztok.

Most hülyének leszek nézve de lenne egy kérdésem.

MK 2-es sharan hátsó lámpái kompatibilisek e MK 2-es Alhambrába?

remete004 Creative Commons License 2017.05.28 0 1 53911

Szép autó! Aki így szereti, az meg is érdemli :):):)

Előzmény: KawaBazsy (53910)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53910

Kicsit szórakoztam a fényképező effektjeivel.. :-)

KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.28 0 0 53909

Ha mégsincs, akkor szólj, s ráugrasztom az alkatrészes havert. Amúgy azt gondolom nézted, h ha még a gyári van fent, az össze van hegesztve a hátsó dobbal, tehát azt is kell venni..?

Előzmény: R.o.s.c.o. (53904)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53908

Ebből ember meg nem mondja, ki kell olvasni a hibatárolót.

Előzmény: cseppmester (53907)
cseppmester Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53907

Sziasztok.Kérdésem hogy az izzitás visszajelző menet közben villog. Mi lehet a hiba oka?

feksza Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53906

üdv!

olyan kérdésem volna hogy a klímám olyat produkál hogy elinduláskor teljesen hideg levegőt fúj,majd kb 10-15perc múlva már csak langyosat,ha megállok utánna ugyanez van,megint hideg majd langyos.ventilátor megy gáz van.van valakinek ötlete,tapasztalata?

409 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53905

Az ETKA szerint egyforma a kipuja a 2 és a 4 kerekesnek.

Előzmény: R.o.s.c.o. (53904)
R.o.s.c.o. Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53904

Nem tudom. Lehet. Ugye nekem ott vannak a hátsó féltengelyek, azt ez vagy a hátsó dob gondolom kikerüli, így az alakja más lehet. Az a bajom, hogy sehol nem találok egyáltalán semmilyen 204 lovasra való középső dobot. Most írja egy ismerősöm, hogy neki a 174 lovasé van rajta. Akkor megoldódott... :)

Előzmény: KawaBazsy (53902)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53903

Égőkészlet nem kell, Eü igen.

Előzmény: Zlatan93 (53900)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53902

Annak másmilyen, mint a 2 motion-nak? Nekem 15 E pénz volt tavaly..

Előzmény: R.o.s.c.o. (53901)
R.o.s.c.o. Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53901

Sziasztok!

Kipufogó segítség kellene! Sehol nem találok középső dobot. Használt, de azért jó állapotú (újszerű) is megfelelne már. 2002-es Sharan V6 4motion. AYL. Gyárit én is tudnék, közel az autó árának a negyedéért...

Köszi

Zlatan93 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53900

Ami tuti,hogy kell:égőkészlet,elakadás háromszög,Úgy hallottam a mentődoboz sem kötelező,de ha van nem lehet lejárt szav.idős.Pár éve bűntettek is érte,ha nem volt,vagy lejárt szav.idős volt.

Előzmény: géprombi (53899)
géprombi Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53899

El vagyok maradva. Azt hittem hogy kötelező valami, vagy a kerék, vagy a defektjavító szett (spray).

Előzmény: Zlatan93 (53897)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.27 0 0 53898

Tegnap megint vittük a gyereket a faluba, úgyhogy a szokásos, altatós tempó volt.. ez a 4-el kezdődő fogyi már tetszik. :-)

Zlatan93 Creative Commons License 2017.05.26 0 0 53897

Sziasztok.Pótkerék nem kötelező tartozéka az autóknak,de bizony jó ha van,meg persze a többi cucc,ha cserélni kell a kereket.Emelő,normális kerékkulcs nélkül mit ér a pótkerék....

Előzmény: géprombi (53894)
feksza Creative Commons License 2017.05.26 0 0 53896

a kettőstömegű,akinek volt már rossz,milyen jelenségeket produkált?a csattogásról már hallottam.....

409 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53895

Továbbra sem értem, hogy hol és ki? 

A pótkerék nem kötelező felszelési tárgy*. Soha nem is volt az, és manapság már extraként árulják az új autókhoz.

* ha van, akkor viszont meg kell feleljen a közlekedésbiztonsági előírásoknak.

Előzmény: géprombi (53894)
géprombi Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53894

Rutinellenőrzésnél kérhették volna a pótkereket...

Előzmény: 409 (53887)
norbi0325 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53893

Hát az időzítőn kívül ,egy olyan elektronika ami levezérli a kályha + vízpumpa + a belső klimatronikot. ha a belteret is fel akarod fűteni,majdnem biztos hogy a gyári akkumulátorod kevés lesz egyedül!

Előzmény: Taylorandhoffer (53884)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53892

Pont ezt csináltam, amikor síelni mentünk...haver adott kölcsön egy pótkereket, ami ott figyelt az egyik hátsó ülés helyén.

Előzmény: Mrteo (53890)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53891

Jelen!

Pedig ellenőriztem vétel előtt és láttam, hogy nincs, mert a kiváló részecskeszűrő tisztító folyadék tartály van a pótkerék helyén. Hogy nem bírták máshová rakni...

Előzmény: 409 (53889)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53890

Igen, előfordul jobb családban is :)

Gondolkozom azon, hogy ha mivel leginkább Pesten használom, veszek egy defektjavító spray-t, bizonyos esetekben az is elég. Ha jól tudom sok új autóban már csak ez van.

Ha pedig utazunk, akkor az egyik téli kereket bedobom, a csomagtartóban szerencsére van bőven hely.

Előzmény: 409 (53888)
409 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53889

Teljesértékű pótkerekük van, kivéve a DPF-es 2litereseket. Azoknak semmilyen.

Előzmény: Mrteo (53883)
409 Creative Commons License 2017.05.25 0 1 53888

"Örülj, h nem volt defekted."

Hááát, van ilyen.  :))  Nekem remek pótkerekem van, még gumit is cseréltem rajta, mindig ellenőriztem a nyomásást is. Úgy 8év után derűlt ki, hogy se emelőm, se kerékkulcsom......   :)

Előzmény: KawaBazsy (53885)
409 Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53887

"Szerencséd, hogy nem meszeltek le véletlenül."

???  Ez most hogyan?

Előzmény: géprombi (53886)
géprombi Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53886

Nekem teljes értékű van rajta, gyárilag nem tudom, mi volt.

Szerencséd, hogy nem meszeltek le véletlenül.

KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53885

Örülj, h nem volt defekted.. Jól átnézted vétel előtt.. :-)

Taylorandhoffer Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53884

Szia, igen az lenne a terv. Mi kellene még hozzá?

Előzmény: norbi0325 (53878)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.25 0 0 53883

Sziasztok, tudom, hogy az én felelőtlenségem, de a megvásárlás utáni 1 évben eszembe sem jutott megnézni a Galaxy pótkerekét.

Most valamiért bekattant hogy ránézek, és kiderült, hogy nincs alatta semmi :)

A kérdésem, hogy létezik ebben a méretben mankókerék, vagy teljes értékű kerék van hozzá?

A hírhedt emelő szerkezet sincs benne, gondolom egyben hajította ki az előző gazdája.

Ztn74 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53882

Na ettől meg főleg... :( 450W, azt hiszem ez van az enyémen is, egy ventis, klímás.

Előzmény: Ztn74 (53881)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53881

Bár ahogy nézegetem 200W/60W ergo lehet letérdel a generátor vagy az aksi, ha megy mellette a világítás, rádió, belső venti...

Előzmény: Ztn74 (53880)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53880

Hát a relé az jó, vagyis kivezérel a kettő kisebb sarura, először az egyik, majd a fél egy perc múlva mind a kettőre. 

Na ez viszont defekt...

Mivel a legvastagabb sarun áramot adva forog mint az idióta, tudom ,h kókány megoldás, de át lehet kötni? Mármint a két kisebb láb után bekötve egy kapcsoló relé, és egy sebesség lesz csak , a legnagyobb. 

????

Előzmény: 409 (53839)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53879

Torik a fotengely! Tul keskeny a blokkja. Porlasztok egy ido utan behugyoznak. Kb.:150 ezer kmert birnak ezek a motorok!

Előzmény: topikolos (53874)
norbi0325 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53878

Az időzítő oda kevés lesz ! 

Ahhoz még kell egy s más ..ha állófűtést akarsz ,a kiegészítőből ! 

Előzmény: Taylorandhoffer (53877)
Taylorandhoffer Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53877

Sziasztok. 2007 Seat alhambrába levő eberspracherbe keresnék időzítőt. Ha lenne valakinek eladó, akkor ne kíméljen :). Köszi előre is,

géprombi Creative Commons License 2017.05.24 0 1 53876

Én is jártam így a biztitábla ajtajával, rezgett, idegesítően. További gumikat ragasztgattam ide-oda, amíg végül elhallgatott. Sok sikert a próbálkozáshoz!

Előzmény: 32nazak (53848)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.24 0 1 53875

Az 1995-2000-ig gyártott típus az első.

Vazz, az én szomszédom mást mondott.. Ez az 1.9 TDI (akár pd, vagy anélkül) egy strapabíró, jól sikerült konstrukció. Rengeteg autót szereltek vele, így az alkatrész utánpótlás is biztosított, ill. ért hozzá a legtöbb szerelő. 

Előzmény: topikolos (53873)
topikolos Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53874

Jegyzetelek.... :)

Azzal mi a baj?

Előzmény: pipo666 (53829)
topikolos Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53873

Mi számít első szériának? 

Előzmény: KawaBazsy (53828)
topikolos Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53872

Csak nyugodtan... nem fogom senkinek a szemére hányni semmit, én döntök a végén úgy is.

Most, hogy elkezdtem nézegetni, állandóan szembe jön egy sharan, eddig meg észre sem vettem, persze 11 éve nem volt ilyen gondom...

Tetszik, csak a motort kéne kitalálni, hogy melyikkel vegyem. Pl. a szomszéd szerint a PD-s dízelt ne, mert gatyám rámegy a javításra...

Tényleg, van itt esetleg békéscsabai egy kis szabadidővel, aki megmutatná szemlyesen kívül-belül?

Előzmény: Teo papa (53871)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53871

Világos. De megtapasztaltam, hogy a lückenlos scheckheftgepflegt SEM jelenti, hogy az utolsó bejegyzés 2010 utáni. Addig persze lückenlos :o

Végigolvastam amúgy, de nagyon széles a skála, ahogy az igények is. Nekem volt Passatom is, nemrég adtam el, jó választásnak tartom, de én B5.5-öt vennék inkább, nem korábbit, még ha abból nagyon nehéz is jót találni. De persze ha most kevés a pénz, meg javításra se lesz nagyon, az egy igen nehéz kombináció, sok-sok évvel ezelőtt voltam ilyen helyzetben, az alapján tanácsot adni viszont butaság lenne részemről :) .. így csak ülök és belevau :)

Teo >

Előzmény: 32nazak (53869)
32nazak Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53870

Pedig már ki akartam ugrani a témából :D
8 litert 90-nél az AHK-m fogyasztott, pedig az kotort is és 200+ kilóval dagadtabb volt, 6 centivel szélesebb kerekeken.
Egyszerű volt számolni, egy nulla a végéről, mínusz 1, azaz 100-nál 9 liter, 150-nél 14, 200-nál 18-19.
AAH kotróval 9-10 literrel jártam, de Bp., meg autobahn miatt felment 12-re.
Ez persze a múlt évezredben volt. ;)

Előzmény: KawaBazsy (53849)
32nazak Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53869

Csak gyorsan beklikkoltam, hogy Scheckheftgepflegt + Fahrtauglich, hogy kiessenek azok, akiknek biztosan nincsen füzete és amik be sem indulnak.
Persz ez nem mindent jelent, de valamit. A kancellárasszony meg igazán engedhetné a mobiledének, hogy lehessen nemtöröknemjugónemfák opció is :D
Nem követted a low budget story-t. Kb.: bódé drága, suzi kicsi, mi lenne a kettő közt? ;)

Előzmény: Teo papa (53865)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53868

Most nézem, h az van a szervizkönyvben, h 60E km-enként kell csak az üzemanyag szűrőt cserélni a diesel modellnél (mint a benzines Hondámban). Ezek szerint most csak olaj, szűrő, meg pollenszűrő cserélendő.. egész gazdaságos modell. :-)

Előzmény: 409 (53776)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53867

Vazz, ha pl VW Golfért akarnék kimenni, ott nekem is mélyebb merítési lehetőségem lenne. De azt kapok itthon is..

Utoljára egy Porsche Boxster S-re mentem, de eladták az orrom előtt. Végül egy Mazda MX-5 1.8-ba akadtam, ami yo volt, de a kva kereskedő nem engedett csak 90 eur-t (190-et alkudtam volna), s végül nem lett üzlet. Van ilyen..

Előzmény: Teo papa (53866)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53866

Pár napig? Pár hét :) De az 1 buktát levonva az 5. volt a legnagyobb számú célpont, amit elhoztunk. Többnyire az 1. :)

Teo >

Előzmény: KawaBazsy (53864)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53865

Ööö .. vezetett szervizkönyv az, ahol minimum az utolsó oldal be van fotózva (és az nem 10 évvel ezelőtti dátumot mutat) :o

Amúgy szépen néz ki, de ennél fiatalabbat vennék inkább :)

Teo >

Előzmény: 32nazak (53794)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53864

Én is, előtte pár napig csak túrom a netet. Aztán meg élőben a sok romot.. Monnyuk én napi használós autóért még nem mentem ki, azokból ugye nagyobb a kínálat..

Előzmény: Teo papa (53863)
Teo papa Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53863

Hmm .. a mi arányunk 10/9. És soha nem néztünk meg 20 autót :o .. igaz itthon a gép előtt sokat ültem a cél érdekében.

Teo >

Előzmény: KawaBazsy (53771)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53862

Igen, ő az.

Előzmény: ...hun114 (53861)
...hun114 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53861

A távolság nem számít. Nem vagyok Budapesti, de bárhova el tudok gurulni.

A mester? 409?

Előzmény: Mrteo (53860)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53860

Ha Budapest, akkor a fórum mesterét ajánlom, nyugodt szívvel.

Előzmény: ...hun114 (53859)
...hun114 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53859

Szia!

Én is kettőstömegű csere előtt vagyok. Esetleg ismer valaki itt jó szakembert a művelethez?

A szett már megvan, csak keresnék valakit aki beépíti.

Előzmény: vismajor1 (53857)
Joe-07 Creative Commons License 2017.05.24 0 0 53858

Köszi a segítséget,ez így jobban hangzik,akkor szétnézek a neten.Köszi mégegyszer.

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53857

en is kuplung csere elott alldogálok,es azt hiszem nem erdekel a kettostomegut kivalto szett 60 ezres ara,,maradok a luk nal 116 ezerert:)

Messzi galaxisban Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53856

Sziasztok!

Az én Galaxymat is utolérte a "klímacső probléma"

Kompresszoron a vastag ami nagyon meg van hajlítva.

Javítani már nem lehet.

Gyárinak mondott 70e

Többi Vemo-Metzger 30-50e

Mik a különbségek? Van róla tapasztalatatok?

A szaki nem akarja cserélni a szárítószűrőt mert ott van valami dugó-amit nehéz jól visszarakni???

Én úgy tudom azt is illene cserélni már. ??

Köszi!

409 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53855

Rossz helyen kérdezted.

Végülis akármi nem való bele, de bármelyik olyan hajtóműolaj jó bele aminek a dobozán szerepel a VW G 052 171 A2 specifikáció. Ezt beírod a gugliba és válogathatsz.

Előzmény: Joe-07 (53853)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53854

Sae 75w. (Gl-4) febi gyartmanyba van olaj ami jo ehez a valtohoz. Olcsobb mint 11 ezer.

Előzmény: Joe-07 (53853)
Joe-07 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53853

Sziasztok Urak!

Lehetséges,hogy a  pdtdi 6-os váltójába speckós olaj kell?Érdeklődtem két helyen is,de jó hogy ültem, 11000Huf/liter árat mondtak a gyári olajra, kicsit húzós az ára.Valamilyen más fajta olajat tudtok ajánlani?Vagy csak a gyári olaj a jó bele?

feksza Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53852

ennél a típusnál is ki lehet váltani a kettőstömegűt.na mindegy ma felhívtam a volt tulaját,kuplung csere tavaly volt viszont a kettőstömegűt nem babrálták mert azt már korábban kicserélték.szóval ez a gondolatom megdőlt.de legalább tudom mi a helyzet ezen a fronton.holnap viszem vezérlés cserére a haverhoz majd ránéz.

Előzmény: remete004 (53850)
remete004 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53851

Én is ennél a típusnál  meséltem a kettős tömegű "átépítést". A szaki fiának egy 12 db-os flottája van, amivel belföldön igen sokat futnak. Olyan 4-5 évesek. Az öreg szereli őket. Akkor nem is biztos, hogy a bajt az átalakítás okozta? Gyárilag is ott egy gyenge pont van?

Előzmény: pipo666 (53835)
remete004 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53850

Nem is gondolom, hogy a tiéd ilyen lehet. Azért írtam, hogy ez extrém dolog. Csak nyomatékot akartam adni annak, hogy egy rezonálás a motor felől kivizsgálandó mindenképp. :):) Amit írtál hibajelenségnek, az mindegy, hogy a lendkerék milyen. Annak, remegni nem szabadna. És ez a minimum. Ha cseréltek rajta lendkereket, elég, hogyha a felfekvés nem tökéletes. (nem volt tökéletesen letisztítva például.)

Amiről írtam az egy másik típusnál történt. Annál nincs ilyen gyári fix lendkerekes megoldás, amivel kiváltható a kettős tömegű lendkerék. És az árak is mintegy 3x annyi mint a bódéé.

Előzmény: feksza (53838)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53849

8 litert akkor fogyaszt, ha 90 km/h-val megy országúton, gyér forgalom mellett. Városban a dupláját, az átlag meg ugye a felhasználási körülményektől függ.

Előzmény: 32nazak (53845)
32nazak Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53848

Na, hogy tényleg ON legyen: a bal térdemnél a biztosíték tábla ajtaja egyszer csak elkezdett berezonálni/zörögni. Nem jövök rá, hogy miért és hol, de ha megfogom, abbamarad a zaj.
A 3db kis gumi ütköző rajta van. Volt ilyen valakinek? Szilózzam körbe, fujjam ki purhabbal? :D

32nazak Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53847

:D azon a földrészen minden lehetséges, bár én ha választhatnék hogy minden tavasszal újrafényezzem-e elöl a lököst, akkor inkább építenék egy ilyet: https://www.youtube.com/watch?v=VwMOrY8bdSM
Vagy húsz éve volt képem egy narancssárga B2-es hótolókotróról, majd megkeresem ;)

Előzmény: aijaeg (53846)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53846
Előzmény: 32nazak (53845)
32nazak Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53845

OFF: PD bódé vs. kombi A6/Passat V6 volt a felállás.
Utóbbi, ha nem kotró/formósön, akkor vidéken 8-9 literrel eljár, ezért írtam 9-et.
VR6 bódéhoz kocsma kell :D de attól még jó az is, csak 2-3X annyi megvenni, mint a fentieket.
Évi 5e km-nél a fogyasztást kihúznám a félelemlistáról. Bármit vesz, úgyis lesz vele más, nagyobb költség, csoda nincs, matek van.
Részemről: ON

Előzmény: 409 (53843)
409 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53844

Vagy most ez megint az A6-ról szól? Mondjuk az sem valószínű 9literrel.

Előzmény: 409 (53843)
409 Creative Commons License 2017.05.23 0 0 53843

"vegyünk +2 litert (7 vs. 9),"

Jártál Te VR6-os bódéval?

Előzmény: 32nazak (53841)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53842

Köszi! 

Előzmény: 409 (53839)
32nazak Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53841

off: Matek kérdése. Való igaz, hogy a regadó kb.: 350e egy 97-es 2.8V6-ra (euro2), vegyünk +2 litert (7 vs. 9), az évi 5e km-re, azaz évi +35e píz.
4-5 évig használod, az +500e píz. Könnyen be lehet fizetni ennyit egy tdi-nél is ezalatt, sőt. Viszont cserébe -ha nem kell a bódé mérete - van egy meglehetősen dinamikus családi kombid, egy kategóriával feljebb.
Amúgy továbbra is azt gondolom, hogy 5-7 fővel/gyerekkel cuccolni ide-oda, emberszabásúan és mindent egybevéve relatív gazdaságosan, a bódé messze a legjobb válasz!

Előzmény: topikolos (53827)
Jack_ Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53840

"azt tudom hogy sokan kiváltják normál lendkerékre.nem egy ismerősöm megtette már,köztük autószerelő is a saját autóján.eddig még senkinek nem volt gondja vele"

Na igen, mindenki jó valamire, ha más nem, akkor elrettentő példának. :-)

Előzmény: feksza (53838)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53839

Innen még mindig kétesélyes. Ahogy látom a vezérlőd az a fajta, amiben van 2db biztosíték is. Gondolom azokat már ellenőrizted. Ezeken túl a 19-es, és a 23-as biztosíték tartozik a ventilátorhoz (is), ez utóbbiról kap gyújtástápot a ventilátorvezérlő. A 19-es a hűtőgomba tápja. A 4vezetékes motorban sincs elektronika, a másik két vezetéken is +12V-ot kap. A motorban vannak az előtétek, vagy 4kefés motor. Ez a két szál a két lassabb fokozat vezetéke. Az első fokozat akkor indul, amikor a hűtőben lévő gomba áramot kapcsol a piros/fehér vezetékre ez független a ventilátorvezérlőtől. A légkondi az első fokozatot is a vezérlőn keresztül működteti. A második és harmadik fokozat szintén a vezérlőn keresztül működik. A második fokozatot is a hűtőgombája indítja, a harmadikat a motorvezérlő, illetve a légkondi nyomás kapcsolója. Megesik, hogy a ventilátorvezérlő beázik és szétrohad.

Előzmény: Ztn74 (53836)
feksza Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53838

hát ilyet még nem hallottam,azt tudom hogy sokan kiváltják normál lendkerékre.nem egy ismerősöm megtette már,köztük autószerelő is a saját autóján.eddig még senkinek nem volt gondja vele.

Előzmény: remete004 (53831)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53837

Ja, az is egy hatalmas találmány....

Előzmény: pipo666 (53835)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53836

96, 1Z, digit klíma, szerintem csak elől fúj hideget, hátul nem, Hátul csak meleget fúj magától, ahogy neki tetszik. A hűtő hátulján egy ventilátort látok, elől a hűtőrácson keresztül nem látok külön hűtőventit a klímának.  

Előzmény: 409 (53826)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53835

Szerencsere meg nem! De diesel boxerrel mar igen.

Előzmény: 409 (53834)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53834

Nem találkoztál még sántán járó BJB, BLS, BSU motorokkal? Gyári egytömegűek és sorba törik a főtengelyük az utolsó sonkánál......

Előzmény: pipo666 (53832)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53833

"Az egyik átalakított gépe a lendkerék mögött úgy törte el a főtengelyt, mint a fogpiszkálót."

Nem ez volt az egyetlen....

pipo666 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53832

Az azert volt mert mokolt volt a kettostomegu. Ha sima lendkerek vsn rajta, az nemtori el!

remete004 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53831

Extrém dolgot írok! Láttam olyan átalakítást (kókányolást), hogy a "szaki" lefixálta a kettős tömegű lendkereket. Amikor megmutatta, én mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy ez működik. Már két darab gond nélkül fut ezzel, mondta. ( a lefixálás amúgy elég komolyan meg volt oldva. csapokat gyártatott hozzá és osztókörön lett befúratva egy gépműhelyben) Elmondása szerint ki is lett centírozva) Egy szó mint száz egy idő

múlva ottjártamban mutatott valamit. Az egyik átalakított gépe a lendkerék mögött úgy törte el a főtengelyt,

mint a fogpiszkálót. Csak azért írtam, hogy a "remegés" rezonálás csoda dolgot tud produkálni. 

Mielőbb járj utána a dolognak.

Előzmény: feksza (53820)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53830

Hat ha 6 fokozatba probalsz kigyorsitani 1000-1200 as fordulatrol akkor neis csodalkozz, hogy szetrazza  a kasztnit.

Előzmény: feksza (53820)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53829

Csak ne 1.6 ecotec motoros legyen, mert arra is lehet par szazast kolteni.

Előzmény: topikolos (53825)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53828

Sztem az 1500 eurós bódé az olyan is, de legyen szerencséd. Ezért a pénzért, amit írsz, az első szériából lehet jót venni.

Előzmény: topikolos (53825)
topikolos Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53827

Köszi, végignézem majd mindet. A nagy benzinessel az a baj, hogy aránytalanul megnő a regadó. Plusz ha leeszi a gatyámat, az sem jó.

Előzmény: 32nazak (53785)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53826

Most az összes MK1 variánsokra vagy kíváncsi, vagy elárulsz olyanokat, hogy mikori az autó, milyen motorkód, milyen klíma van benne, ha digit, akkor 1, vagy 2 elpárologtatós, 1, vagy 2 ventilátoros....

Előzmény: Ztn74 (53824)
topikolos Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53825

2001-es benzineseket (2l) nézegettem 500e körül, plusz még mire hazakerül meg lepapírozódik, 7-800e. Elvileg. Aztán hogy ezekben mennyi a valós km...

Nézegetem már H Astra kombikat is, az sem rossz, 1 milla alatt 10 éveseket lehet kapni.

Előzmény: KawaBazsy (53783)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53824

És igen.... :(

A hűtőventilátor a klímára sem kezd el forogni... szóval dugóban ne klímázzak.. :(

Valakinek baszakodott már ez a doboz?? 

Itt van olyan relé vagy szám nélküli bizti , ami összefügg a kinti vezérlő dobozzal?

Ha a 2 vastag csokira +,- adog / természetesen barna : - / akkor a venti forog, 0,75 ös kábel meg olvad :) :) , szóval nagyon nagyon forog

gondolom a venti motorban lehet vmilyen vezérlés, azt kapcsolná a 2 vékonyabb szál.

Valakink valami ötlet esetleg ??

409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53823

"Egyszer tankolni kellett, s csak Auchan kút volt a közelben, utána meg nem ment a kocsi.."

Azok a motorok tudják kihasználni a jobb üza lehetőségeit, amelyek fel vannak erre készítve. Amikor jobb üzát tankol valaki egy ilyen motornak, akkor elsőre nem vesz észre változást, mert fokozatosan áll át az ECU más jellegmezők használatára. Ugyanez visszafelé is igaz, de a gyengébb üzával először látványosan küzd a motor amíg "visszaszokik" rá.

Előzmény: KawaBazsy (53810)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53822

Eddig talán 3 ilyen Sharanos tulaj járt itt, mindhármuknak ez volt a gondja.  Ki kell mérni az ad-blue tartály fűtőtestjét, többnyire az a rossz.

Előzmény: pam-pi (53814)
409 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53821

Úgy 10-12 éve a legtöbb autónak ilyen a szűrője. Ez egy előszűrő. Ha zavar tépd le.

Előzmény: KawaBazsy (53819)
feksza Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53820

üdv mindenkinek!

volna egy kérdésem.most vettem egy 2002-es alhambrát.1.9pd.

szóval egy olyat produkál a dolog,hogy alacsony fordulaton megyek kb.1000-1200-as és innen intenzívebben elkezdek gyorsítani akkor elkezd remegni,hullámozni az autó,elsőre azt hittem a futómű.de nem sebesség függő,inkább fordulatszám,valahol 2000fölött meg elhagyja.volt rajta kuplung csere,nekem gyanús hogy kiváltották a kettőstömegűt,ennek sajnos nem kérdeztem utána.de úgy hallottam mint ha a sima tudna produkálni ilyen olyan remegéseket.......,amúgy semmi gyanús hang minden oké,szépen teszi a dolgát.aki tud valamit ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg!

KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53819

Érdekes egy légszűrő van a kocsiban, rá van ragasztva egy filc réteg az aljára, ilyet még nem láttam.. Lehet h ezért kell ritkábban cserélni, de így meg nagyobb a fojtás..

szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53818

...és egyszer majd kér valamit... :)

Előzmény: KawaBazsy (53811)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53817

Szmartdízelnek hívják.

Előzmény: KawaBazsy (53816)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53816

Ott is van prémium??

A céges kisteher csinálta azt, h ezekkel a gázolajakkal üzemeltetve időnként hosszú ideig nem lehetett újra indítani. Több szerviz se talált hibát. AZtán a Shell-re áttérve ez megszűnt.

Előzmény: Ztn74 (53812)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53815

Ok, de ugye az enyém csak 5 gangos, ez is számít a pálya fogyinál. Meg ugye a légellenállás négyzetesen emeli..

Előzmény: pipo666 (53813)
pam-pi Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53814

Sziasztok!

2013-as Sharan p202b hibakódot ír ki. " Reductant Tank Heater Control Circuit Low" Ha törlöm változó idő után ( 20-200km) visszajön. Találkozott már valaki ezzel a hibával?

pipo666 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53813

en csak evo neo dieselt tankolok bele kolyok kora ota! Csak palyan hasznalom. Fix 130 Es 6.2 a fogyi. Se tobb se kevesebb. 6 os valtoval.

Előzmény: szeletelt tégla (53808)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53812

Madaras tecsó prémium diesel je igenis jó!

:P

Előzmény: KawaBazsy (53810)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53811

A zasszony. Donné. :-)

Előzmény: szeletelt tégla (53809)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53810

Az a poén, h szinte mindegy h 110-el, vagy 130-al megyek, majdnem ugyanakkor érek oda, ahova akarok, legalábbis ez a tapasztalat. :-)

Prémium üzemanyagot csak benzinesben próbáltam, a Saab-om anno az OMV-vel volt a legjobb. Egyszer tankolni kellett, s csak Auchan kút volt a közelben, utána meg nem ment a kocsi..

Előzmény: szeletelt tégla (53808)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53809

És keresztapa lettél? Szólíthatunk don-nak? :)

Előzmény: KawaBazsy (53805)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53808

Köszi! Az óvatos tempó, ahogy írtad, nálam is leviszi az átlagot. :) Azt figyelgetem most, hogy emeltebb szintű üzemanyaggal kevesebbet fogyaszt-e. Ehhez viszont nagyon azonos körülmények kellenének két teletankos menetben. Az emeltebb szintű üa-val szebb a hangja, kisebb a vibráció, szal jobb, de kérdés, hogy fogyaszt-e annyival kevesebbet, amennyivel többe kerül az ilyen üa. ? :)

Előzmény: KawaBazsy (53805)
remete004 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53807

Köszönöm a tippet! A kocsi a lányomé. Nagyon sokat csak óvoda és iskola a napi dolga. Azért hetente 60 km pálya is van.  Lehet, hogy  nem pörgeti eléggé, mert  nyomatékos autó. A "tűzhelytisztítós megoldás is jó lehet, bár én nem nagyon bízom benne. A fő gond, hogy a turbó meghajtás (kipufogó torok felől)

a változtatható geometria állítórészéhez a hab eléggé zegzugos pályán jut el. De lehet, hogy megér egy próbát.

Köszönöm mégegyszer!

Előzmény: vismajor1 (53801)
remete004 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 53806

Köszönöm szépen! Akkor valamelyest megnyugtattál, mert a két torok leszedése eléggé "macerás".  A féltengely kivétel nekem azért gáz, mert így nem lehet rámpára tenni a kocsit.  A turbó olajcsövével már szívtam egyszer, úgyhogy a legkevesebb probléma annak a meghúzása lesz. (bár lehet, hogy én levettem hozzá a szívótorkot anno, amikor az olajfolyást kellett megszüntetnem.)

Előzmény: 409 (53802)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53805

Sima, Shell-es üa.

Ma kellett mennünk Esztergomba keresztelőre (Kecskemét mellől). Odafelé mentem, ahogy lehet, 130-140 a sztrádán, az M0-hoz érve 7.7-en állt a fogyi mérő. Majd ott 110, ill. utána országúti (hegyi) tempó. Így lett 7.1 ott. Visszafelé alulról kerültük meg Bpestet, nem volt hegyen átkelés, s nem csak az M0-n, hanem a sztrádán is csak 110-el mentem. Nem volt sietős, meg többször is nagyon zuhogott. Így a visszafele fogyi a computer szerint 5.8 lett, az átlagmérő (az össz, a 2-essel jelölt) meg beállt 6.5-re. Sz'al erősen függ a sebességtől, meg a körülményektől.

Előzmény: szeletelt tégla (53803)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53804

89 km/h :D :D

Előzmény: szeletelt tégla (53803)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53803

Szia! 

Ez a fogyasztás sima dízellel, vagy valamilyen emeltebb minőségű üzemanyaggal van?

Köszi! :)

Előzmény: KawaBazsy (53749)
409 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53802

A TDI különcsonkos turbó, 3 csavar rögzíti a kipuöntvényhez, ergo azt nem kell leszerelni. Ami csúnya szopás lehet, az az olajzócső lekötése. Többnyire nem a hollander, hanem a közcsavar nyílik meg, annak meg ellentartani oda alakított szerszám kell. Ha ez még az alutornyos féltengelyfüggesztőcsapágyas változat, akkor a legjobb azt kiszedni féltengelyestől.

Előzmény: remete004 (53796)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53801

a geora ket otletem van hirteléen,az egyik szaladj fel egy pályas ciklusra kb 20-30km 4ben 3000fordulaton,(nem a fordulat oli a  csapagyakat meleg  motornal,hanem a nyomatek:) a masik kipufogo toroknal torok lekot es a  mulktkor olvastam egy cikket hogy hideg zsiroldot(konkretan tuzhelytisztito sprayt fujt bele a  z egyik szervizes ismerosom,,alaphelyzetben  kart nem tud okozni, bar emlékeim szerint pl a z enyemnel ott azert van egy  homersekletszenzor,,  o nem biztos hogy szeretni fogja ezt az anyagaot,az afn nel nem tudom hogy van:)

uli  szivesen:) egy kavecigi:))

Ztn74 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53800

Nem is kell felemelkedned hozzá...

elég ha fél éve nem találok olyan műhelyt , aki megcserélné nekem a motort Golf-Galaxy párosban. Konkrétan az egyik szaki közölte, h a váltó-motor egyben gólyalábastól marad a földön, és leemeli róla a kasznit.

Ui: emberi áron nem találok szervízt a munkára.

Ha hozzáférni a kipuf sor csavarjaihoz, én levenném egyben és padon szedném le a turbót.

Előzmény: remete004 (53798)
32nazak Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53799

Laci bácsi! Nem a bódéra írtam, hanem az A6/Passat kombikra. Azokba nem is szűkölve, keResztbe rakták bele, hanem ahogy kell... hosszában. :)
Hmm, említett volna Budapestet és rövid távokat?

Technische Daten Audi A6 2.8 (142 kW) Fünfgang-Schaltgetriebe

Angebot in Deutschland / Stand: Oktober 1996

Verbrauch bei 90/120 km/h/Stadtzyklus: 7,1/9,0/12,1 l/100 km nach 89/491/EWG

(4-Stufen-Automatik mit DSP 7,4/9,4/12,9)

Előzmény: 409 (53795)
remete004 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53798

Nagyon építőjellegű hozzászólásod köszönöm! Azt be kell vallanom, hogy nem tudok felemelkedni hozzá. De annyira, hogy meg sem próbálom.  :):)

Én arra gondoltam konkrétan, hogy alulról le lehet venni esetleg úgy, hogy a kipufogótorkot és a szívótorkot ne kelljen lebontanom. Már vettem le a turbót, csak akkor bontanom kellett a hengerfejet tömítéscsere miatt.

Már nem emlékszem, hogy felfelé, vagy lefelé tudtam "kibújtatni".

Mivel a kocsi nincs előttem, jól jött volna valami instrukció, hogy mire számíthatok. Sajnos nem találni videót a You Tube-n

Előzmény: Ztn74 (53797)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53797

Leemeled a motorról a kasznit! :) Bocsesz , nem bírtam kihagyni.... :D 

Én pl pénteken azon tanakodtam, hogy zárt motorháztető esetén, képes ez egyáltalán "hideg" levegőt szívni ???? Természetesen az a 40e HUF os könyök a légszűrőház után nekem is hiánycikk... 

Na de az sem világos, hogy jut el a pollenszűrőhöz ,kinti levegő. 

remete004 Creative Commons License 2017.05.21 0 0 53796

Üdv.! Azt szeretném tudni, hogy Alhambra AFN turbóját hogyan tudom kiszerelni a legkönnyebben.

Mit kell feltétlenül lekötni ahhoz, hogy kiférjen. ( a jövő hétvégén meg kell ejtenem, mert a geometria beragadt

szerintem és ki kell tisztítani.) A válaszolónak köszönöm előre.

409 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53795

"Az a 15, az 12 lenne, ha a PD bódé 10 rövid távon."

A VR6 városi fogyasztása a gyári adat szerint 16.5liter. Ez egy budapesti viszonylatban, rövidtávokon inkább 20-22l. És ez nem elmélet, hanem tapasztalat. Az a motor a legendája ellenére egy meglehetősen rossz hatásfokú buta konstrukció.

Előzmény: 32nazak (53794)
32nazak Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53794

Nem tudom mi a keret, nem írta, vagy átsiklottam, de vázoltam egy-két opciót. Az a 15, az 12 lenne, ha a PD bódé 10 rövid távon.
A japók motorikusan akár örök életűek :) de a kasznik ebben az árfekvésben már rég elporladtak. 0,5 vs. 0,8 mm (DIN) lemez rulez.
A nagy átlag meg arra szalad, amerre mondják. ...karbi>injektor>turbodiesel>downsized turbo>hybrid, villany> jááj mosmegbetilcsákjazatdízeltisafókabébik miatt.
Sanszos, hogy pár éven/hónapon belül tömegek rontanak rá a járóképes, most 1-2K ojro alatti, 20-25 éves, nagy szívó benyásokra.
Ha túl nagy a bódé, vagy drága, én beülnék ebbe: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=240363106, vagy ebbe: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=242353355
Vezetett 
szerízkönyv, és javítás nélküli, legalábbis állítják.

Előzmény: KawaBazsy (53787)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53793

Marha egyszerű a válasz :) mert ágyneműtartó fiókok lennének az ágy alatt, amik az ágyra lettek téve.  

Na még az a szívás, ami ma reggel, amikor egy 206cm es ágyat próbálj feljuttatni a -1 ről az 1 re, két csajszival!!! :D :D 

Az én gondolkodásommal van a HIBA,

vagyis nem is az autó 1,5M ára az irritáló, hanem a sok levett hengerfej, peremes tengely, kettőstömegű ,eltört dugó, fejből tudott PD cikkszám, ropi szélvédő...

És arról ne is beszéljunk, h CO hegesztő volt a jele az óvodában a TRIÓ nak.

Mert hogy az én Palóc Múzeum Edition Galaxy-mnak hiányzik a jobb első sárvédő alja az OKÉ, az előző évezredben készült, DE péntek hív K, h ugyan rendeljek már neki a 2007 eshez jobb első sárvédő javító elemet , mert olyan jó kedvességem vagyon a M autónál....

Előzmény: 409 (53791)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53792

Most a type-S a menő, ebből a 7. szériából nem volt type-R. Sima 2.4, sornégy benya, 189 ló, 10-12 literes fogyi. Vhogy most erre van rácupppanva a nép.

Előzmény: Ztn74 (53790)
409 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53791

Hát ja, a vevőnek mindig minden túlárazott, az eladók meg csak ruppótlan csórókkal találkoznak..... :)

Ha már ott volt az ágy, miért szorongtál az ülésen??  :P 

Előzmény: Ztn74 (53788)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53790

Hát ha így nézzük, akkor a Renault Vel Satis még ,drágább volt új korában... :D 

Nem is veszek Accordot soha! Type R re vadásznak? 

Előzmény: KawaBazsy (53789)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53789

Vazz, a Honda fórumon meg csomóan Accordra vadásznak, lehetőleg a 2.4 benyásra, s egy hasonlóan 2003-as, 300K kilométerrel 2M. Az nincs túlárazva? Akkor már inkább a bódé 2/3 annyiért..

Előzmény: Ztn74 (53788)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53788

Amúgy tegye már föl a kezét, aki szerint egy 2003 as kotla ér 1,5M et... Enyhén túlárazott a bicaj.... :( 

Na megint én lettem a mumus ,h ki merem mondani. :P

Szóval KawaBazsy nak igaza volt, befér a 200cm es ágy!!! Még jó, h Hévízen meg kiderült , 206CM!!! ZS vezetett vissza Bp re, szerencsére 154cm és 42kg, én meg ültem mint a kapanyél és gyakoroltam a halálfélelmet... szóval ha ebben TAKATA légzsák vagyon, akkor fejem többet nem nagyon vagyon.... :D :D

DE a lényeg, 206cm befér, hátsó ajtó lecsukódik a koppra előre tolt ülésekkel. Ha az ülőlap teljesen fel van emelve, akkor 3cm  lehet dönteni a támlát. És rájöttem ,h forgatható az első ülés... Hogy mik hullottak ki onnan! :P :D 

KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53787

Te, ha nem veti fel őket a pénz, akkor sztem ne 2.8 literes, V6 motorral szerelt autót vegyenek, mert az nem fog 15 alatt enni rövid távon. Ha pedig megszokták a Suzuki hibamentességét, akkor maradnék a japán vonalon, pl Corolla 1.4 v. 1.6i kombi.

Előzmény: 32nazak (53786)
32nazak Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53786

Szóval, ha elég méretben a Touran és nem zavar a lomhaság, akkor a Touran 1.6 a bestbuy.
Ha elég egy nagy kombi, és/vagy magas a Touran ára és van időd és kedved szeretgetni :), akkor az C4 Audi 100/A6 Avant 2.8V6, vagy a B5 Passat Variant 2.8V6. Természetesen csakis egy svájci nyugdíjas orvos hölgytől :)
(időnként lehet találni Golf IV 2.8V6 Variantot is)

Előzmény: 32nazak (53785)
32nazak Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53785

Nálunk anno a 3X isofix volt a szűk keresztmetszet, lett belőle a végén a Touran. Kinőttük, lett az Alhambra - most már végre gyerekülés nélkül.
Mint írtad, nem sokat jártok, keress valamit, amitől más menekül: nagy benzinest. 2.8V6 Bódét, vagy 100/A6 2.8V6 Avant Audit (C4 1991-1997). Esetleg Passat kombit "ugyanezzel" a motorral, vagy Golf4 kombit 1.6 8V(!)-vel.
A Touran az 1.6-tal nagyon lomha, FSI finnyás itthon a kénes benyára, 2.0 ritka, ami gázos azt meg nem adják el.

Előzmény: topikolos (53782)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53784

Igazából nem az ár miatt kérdeztem, hanem mert ugye nekem meg kell várnom, s az elsőként felhívott VW szerviz, ahova anno átnézetni vittem vétel előtt, fél napot mondott.. a rákom se akar annyit várni. Ha nem szeretnék pecsétet a szépen vezetett szervizkönyvembe, inkább megcsinálnám magam, mint az összes eddigi járgányomnál (kivéve MX-5 Mazda, mert annak is vez. szkönyve volt :-). Majd sztem felhívom a vezetékes számon a főnököt, s meginterjúvolom.

Előzmény: 409 (53776)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53783

Még annyit ide, h kb 1M-től indulnak a 2000 utáni bódék, de a hibátlan, rozsdamentes állapotúak inkább 1.5M-től kaphatóak.

A Suzukitok még az első, itthon gyártott generáció, nem? Ahhoz képest még egy G Astra kombi is nagy előrelépés.. vagy ha konszernnél maradunk, a Golf.

Előzmény: topikolos (53782)
topikolos Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53782

Igen, anyagilag eléggé szűk a keret...

Nézegetem a többi lehetőséget is, a Zafira is jó lehet, a C-max túl fiatal még, magas az ára. A franciák tetszenek, de nem szeretnék, rossz a hírük fenntartási szempontból. Inkább német vagy japán...

Ha esetleg van még ötlet, mi lehet alkalmas ilyen célra, ne tartsátok magatokba. :)

Előzmény: KawaBazsy (53781)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53781

Ha az anyagi szempontokat (is) nézzük, akkor lehet, h jobban jársz vmely, egy kategóriával kisebb (kompakt) egyterűvel. Azok egyszerűbbek, olcsóbban szervizelhetőbbek, s van hozzájuk kisebb motor (Zafira, C-max, Xsara Picasso, stb..). Nekünk pl racionális választás lehetett volna a Hondánk után (amit a Sharanra cseréltem) a 7. gen, 5 ajtós "busz" Civic. Tök nagy belül, az 1.6i motor mindenre elég, s 7 liter körül eszik. Vagy ha több csomagtér kell, akkor ott van az ebből kialakított Stream.. de vágytunk egy kis luxusra, s ha belefér, akkor miért ne. Sz'al jól csinálod, h először tájékozódsz, s ezek után minden szempont figyelembevételével dönts.

Előzmény: topikolos (53779)
topikolos Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53780

Köszi.

Előzmény: 32nazak (53775)
topikolos Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53779

Értem, köszi.

Előzmény: KawaBazsy (53774)
kiss_atti Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53778
  1. - kieg. fűtés nem műxik.....XXX Ft Valóban, 40-80e ( nálam a 9 év alatt 2*10e ft volt 409 Lacinál)
  2. - klímacsövek repednek, törnek - 20-70E
  3. - jobb első féltengely peremes/dugótengely lefogazódik, autó megáll 100-120E (  NORMÁLIS ALKATRÉSZBŐL)
  4. - biztosítéktábla elolvadás ( akkumlátornál), töltés nincs 50-60e ( Ha a generátorból feljövő nagy vezetéket nem kell cserélni, akkor a fele)
  5. - kábeltörések az ajtóknál Javítási költség, mesterfügggő
  6. - első helyzetjelző foglalatok rohadása Tán valami 20-25e volt  a kettő
  7. - hátsó sárvédőívek/küszöbök rohadása Bal hátsó sárvédőív kezdett rohadni, lakatolva, fényezve ~40e
  8. - xenonosoknál szinte az összes megvakult mára Más nem veszi észre, ha nem lát, de engem zavart, felújíttattam ~40e
  9. - 109-es relé-kakukk, autó megáll Nálam még nem.
  10. - EGR-szelep kakukk ( ez mondjuk szinte az összes VW autónál) Nálam még nem. A VW nélkül -azaz azzal együtt- igaz ;)
  11. - Tiptronik váltó 180-240 km között kakukk 400e
Előzmény: 32nazak (53775)
karesz7201 Creative Commons License 2017.05.20 0 0 53777

Elhoztam az autót a klimastol, új klimakompreszor, klimahuto, meg rendszeratmosas valami folyadékkal ami vagy 8 e./ liter és kellett vagy 6 liter,.Nem is gondoltam hogy ennyire tud hűteni a bódé, egyelőre jól működik csövek nagyon hidegek szóval még vagyok elégedve összesen, kettő huszonöt öt volt,a kompresszor gyári, a klimahuto az valami danmark, de jól néz ki  nem kinai.

409 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53776

"Mennyi nálatok a kötelező szerviz (olaj, szűrők cseréje) szintideje?"

Fogalmam se, sosem mértük az időt.  :) :P   Szerintem ez egységáras nálunk.

"Böngészem a használatit, azt írja, h a légszűrőt 3 évente kell cserélni, ha ez alatt kevesebb, mint 90E km-t futott.. Gondolom ez marhaság, s érdemes azt is 15 ezrenként."

Nem marhaság, de ezt úgy sem hiszi el senki, remek elméleteket tudnak az emberek gyártani a gyárak gonoszságára. Senki sem hiszi, pedig igen logikus, de az új levegőszűrő szűr a legrosszabbul. A max szűrőképességét az élettartama 7-10%-nál éri el a szűrőpapírba épülő por miatt és ezt utána végig meg is tartja. Ebből adódóan a sűrű csere nem hogy jót tesz, de inkább árt.

"Ill. azt írja, h az üa szűrőt csak vízteleníteni kell, ha a gázolaj megfelel a DIN EN 509 szabványnak.. szokták ezt is cserélni ilyenkor, nem?"

30ekm a gyári előírás, azt biztosan ki is bírja. Valamikor nyitogattam a víztelenítőket, de sosem jött belőlük víz, így abbahagytam, vagy 20éve. :)

Előzmény: KawaBazsy (53765)
32nazak Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53775
  1. - kieg. fűtés nem műxik.....XXX Ft Valóban, 40-80e
  2. - klímacsövek repednek, törnek - Nálam még nem.
  3. - jobb első féltengely peremes/dugótengely lefogazódik, autó megáll Nálam még nem.
  4. - biztosítéktábla elolvadás ( akkumlátornál), töltés nincs Nálam még nem.
  5. - kábeltörések az ajtóknál Nálam még nem.
  6. - első helyzetjelző foglalatok rohadása Nálam még nem.
  7. - hátsó sárvédőívek/küszöbök rohadása Bal hátsó sárvédőív kezdett rohadni, lakatolva, fényezve ~40e
  8. - xenonosoknál szinte az összes megvakult mára Más nem veszi észre, ha nem lát, de engem zavart, felújíttattam ~40e
  9. - 109-es relé-kakukk, autó megáll Nálam még nem.
  10. - EGR-szelep kakukk ( ez mondjuk szinte az összes VW autónál) Nálam még nem. A VW nélkül -azaz azzal együtt- igaz ;)
  11. - Tiptronik váltó 180-240 km között kakukk 6S kézi, 4x4 388e km

Szóval 2006. 388e km.
Ha valóban ekkora kocsi kell és rendben akarod tudni, akkor ennyi pénzből nagy valószínűséggel csak rosszabbul járhatsz mással.

Előzmény: topikolos (53768)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53774

A kályha az kiegészítő fűtés, csak a dieselnél van. Túl jó a motor hatásfoka, kicsi a veszteséghő, ráadásul nagy az utastér, két hőcserélővel (elöl-hátul), úgyhogy ez besegít. Automatikusan kapcsol 8 fok alatt, gázolajjal fűt, s nyomja fel a hőfokot. Ha nem megy, hideg marad a motor, jobban kopik, s fáztok..

Előzmény: topikolos (53773)
topikolos Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53773

Köszi.

Na ettől a váratlan kiadásoktól félek én. Sajnos nem keresek annyit, hogy zsebből kifizessek egy nagyobb összeget. Mondjuk ha egy váltójavítás a jelenlegi kocsim árába kerülne, lehet fel is vágnám az ereimet... :)

Ha viszont kifognék egy normális állapotút, ami megy nekem 50e km-t nagyobb hiba nélkül, az nekem 10 év a jelenlegi futásteljessítménnyel, azzal meg lennék elégedve. persze ezt meg nem lehet előre tudni, egy új kocsinál sem, nemhogy használtnál...

Mi az a kályha?

KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53772
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53771

Nekem nem fogyaszt a kocsi sokat (6.5-7 közt), de ez felhasználás függő is. Rövid távokon, városban 10 is lehet diesellel. Benzinnel meg 15 felett.

Azért had említsem meg, h attól, h tizenéves korára lemegy ennek a bódénak (is) az ára, azért ez még alapvetően egy drágább árkategóriájú kocsi. Pont 2003-ban vettem újonnan egy Toyota Corolla 1.4 vvti sedant, alap extrákkal, klímával. A listaár 3.98M volt, 3.5M-ért hoztam el. No most a szintén 2003-as, s M.o.-i Sharanom ennek kb a háromszorosába került akkor. Az alapár ezzel a motorral, felszereltséggel, aut. váltóval 10.6M volt, s erre jött rá még egy marék extra, amit beletettek. Sz'al nehogy elkövesd a hibát, h egy Suzukihoz hasonlítod a fenntartási ktsgeket. Nekünk csak egy gyerekünk van, erre nyilvánvalóan luxus ez a kocsi, de - belefér. S ha monnyuk elfossa magát a váltó, s 400E lesz a javítás, akkor kifizetjük. A listádból a kályha javításra tudok árat mondani, nekem sajna 3 különálló hibája is volt, így volt 90E pénz. De azóta remekül működik (köszi Laci bácsi).

Ha csak Németországot nézem, akkor - ha jól számolom - ötször voltam kint autóért eddig, ebből csak kétszer hoztam autót, a többi út lukra futás volt, pedig min 20 autót mindig megnéztem. Ez ilyen.

Előzmény: topikolos (53770)
topikolos Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53770

Automatában én is gondolkodom. Nem dobja meg a fogyasztást sokkal? Vagy ez változó, vezetési stílus függő? Van akinek emeli, van akinek csökkenti?

Karbantartásigényesebb/könnyebben romlik el?

A tiptronik szerepel az előző hibalistán, de az egy speciális fajtája az automatának, ha jól olvastam.(?)

Nehéz dió ez a külföldi autó. Ha kimegyek, lutri, hogy nem potyára költök el egy csomó pénzt. Ha hozatom, sokkal többe kerül...

Előzmény: KawaBazsy (53767)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53769

A gazolajszurot elek 60 ezrenkent. A levszuro meg 30 ezer! Azt se jo surun cserelgetni!

Előzmény: KawaBazsy (53765)
topikolos Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53768

Köszi!

Most jól megijesztettél... :)

Ezen hibák javítását be tudnátok nagyjából árazni?

1. - kieg. fűtés nem műxik.....XXX Ft
  2. - klímacsövek repednek, törnek
  3. - jobb első féltengely peremes/dugótengely lefogazódik, autó megáll
  4. - biztosítéktábla elolvadás ( akkumlátornál), töltés nincs
  5. - kábeltörések az ajtóknál
  6. - első helyzetjelző foglalatok rohadása
  7. - hátsó sárvédőívek/küszöbök rohadása
  8. - xenonosoknál szinte az összes megvakult mára
  9. - 109-es relé-kakukk, autó megáll
  10. - EGR-szelep kakukk ( ez mondjuk szinte az összes VW autónál)
  11. - Tiptronik váltó 180-240 km között kakukk

Mi az a kályha?

Előzmény: aijaeg (53764)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53767

Nekem anno 2 extra volt, amihez ragaszkodtam, az automata váltó, s a dupla (tető) klíma. Az előbbi kihúzza a TD - számomra kellemetlen - karakterisztikáját, az utóbbi meg az utasnak kell, mert a szimpla klíma ereje leginkább az első sorban érvényesül (a fűtés alapban dupla).

Én hoztam már kintről kocsikat, gondolkoztam abban is, de elég nagy macera, s több hónap keresés után találtam itthon is ok példányt. Ebben az évjárat tartományban te is erre készülj, h nem fog azonnal hálóba akadni olyan, amit érdemes is megvenni.

Előzmény: topikolos (53766)
topikolos Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53766

Köszönöm.

Németből szemezgetek, egyelőre kicsit homály a behozatali része, de van még pár hónapom dönteni. Az az (tév?)képzetem, hogy kintről kisebb eséllyel nyúlok mellé ami a visszatekergetést illeti. Persze az esély így is megvan...

Az ülés ezek szerint nem probléma. Végül is a suzukiba is be tudom préselni őket, csak 500km-t menni így melegben klíma nélkül nem az igazi...:)

Lehet, hogy elcsábulok egy disellel, bár az a 2,8-as elég jól hangzik, csak lehet leeszi a fejemet...

Gázzal szemeztem én is, de ennyi futásteljesítménnyel jó soká térülne meg.

Előzmény: KawaBazsy (53763)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53765

Mester! Mennyi nálatok a kötelező szerviz (olaj, szűrők cseréje) szintideje? 

Böngészem a használatit, azt írja, h a légszűrőt 3 évente kell cserélni, ha ez alatt kevesebb, mint 90E km-t futott.. Gondolom ez marhaság, s érdemes azt is 15 ezrenként. Ill. azt írja, h az üa szűrőt csak vízteleníteni kell, ha a gázolaj megfelel a DIN EN 509 szabványnak.. szokták ezt is cserélni ilyenkor, nem?

Előzmény: 409 (53752)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53764

Két kiegészítés KawaBazsy leírásához:

1. típushibák kiss_atti tollából
  2. benzin vs. diesel szempontok 409 (a típust remekül ismerő praktizáló szerelő) tollából

Fogyasztási adatokat a spritmonitor.de-n találsz mindkét üzemanyaggal.

Nekünk lassan két éve van meg a 2004-es 1.9-es Sharan, elektromos gondunk még nem volt, a kályhát már javíttattuk és a klíma is kért törődést. Ha találsz egy jó állapotú példányt, meg kell venni, praktikus autó, a helykínálat fejedelmi.

Előzmény: topikolos (53762)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53763

Annyival nyűgösebb csak, mint egy átlag, német középkategóriás, amennyivel bonyolultabb (dupla fűtés, hűtés, egyedi alkatrészek). A kintről behozott, harmadára visszatekert példányokkal gondolom gyakrabban előferdül műszaki probléma..

A második sorban levő, középső ülés az csak deréköv, ez a facelifttel (2004-es modellév) változott, s lett az is 3 pontos. Mindegyik ülés isofixes, tehát ha ilyen a gyerekülésed, akkor öv nem számít.

Én sem szeretem a dieselt, de mi is azt vettünk, mert a VW-nél az megbízhatóbb, mint a benzinesek, a fogyiról meg a nyomatékról nem is beszélve. Benzinesből ha a turbó nem kell, akkor marad a 2.0i, ami lomha, meg sokat eszik (10-12l), meg a 2.8 VR6, ami sárkány, de egy kicsit még többet kér, én ezt venném. Kerestem ilyet is, hogy majd elgázosítom, de nem volt belőle választék. Meg miután a 3. üléssor mögött alig van hely, a gáztartály elhelyezése is macera lett volna.

Előzmény: topikolos (53762)
topikolos Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53762

Sziasztok!

Nagyobb, családi autónak is alkalmas kocsi vásárlásán gondolkodunk, és felmerült a Sharan is mint jó alternatíva. Tetszik a kocsi, de minél többet olvasok, annál jobban elbizonytalanodom. Népítéletben többen panaszkodnak rengeteg hibára, főleg elektromos jellegűre. Ez mennyire jellemző?

2000-2003-as gyártásúakat nézegetem, és a motorkínálattal is meg vagyok kicsit lőve. Többségben vannak a dieselek, de én kicsit ódzkodom tőle, főleg a turbó miatt. Persze tudom, hogy kisebb a fogyasztás és kell a nagyobb nyomaték is a súly és méretek miatt, de még sosem volt diesel kocsim. Törekednék a fentartási költségek alacsonyan tartására, de mivel viszonylag keveset megyünk egy évben (5-6000km), ezért a fogyasztás alacsonyan tartása nem a legfontosabb szempont. Ennek tükrében melyik motort javasolnátok?

Jelenleg egy 2000-es évjáratú swiftem van, amihez 11 év alatt nem kellett hozzányúlni a kötelezőkön kívül, ezt gondolom nehéz lesz alulmúlni, de egyre sürgetőbb a váltás.

A hátsó üléssorról kérdezném még, hogy jó látom-e, hogy a középső ülésnek nincs 3 pontos biztonsági öve? 3 gyerkőc van, 2 gyerekülést két szélére kell tenni a rögzítés miatt, és jó lenne, ha a nagyobb is be lenne kötve rendesen.

Köszi.

szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.19 0 0 53761

Bejelzett a fékbetét kopás jelző, már másodszor, pár hónappal ezelőtt is jelzett. Szerelővel megnéztük, van még azért betét, de nemsokára cserés, tárcsákkal együtt, mert nem túl szépek, vállasak, de nem úgy mint egy férfi. :)

Van esetleg tapasztalat ajánlott márka betét plusz tárcsa esetében? Ismerős nézte, aki hozni fogja, mondta, hogy van választék gazdagon. 

Ztn74 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53760

Klíma kompresszorhoz a a tömítés cromax száma, adagolóshoz!!!!!

Előzmény: Ztn74 (53759)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53759

Mindig fog szivárogni valahol... Ha most lehurrog a tömeg, akkor is. Ha nincs látható lick.. akkor rakatsz bele gázt , oszt csókolom. 3-4 hónapot bírjon ki, max 1x rátöltesz. Csókolom.. kit érdekel. 

Előzmény: aijaeg (53756)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53758

Az akkor is dob hibat, ha tultoltig benne a gazt!

Előzmény: aijaeg (53756)
...hun114 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53757

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy ismer valaki olyan szerelőt aki kettőstömegűt cserél úgy, hogy nem ő veszi meg az alkatrészt. Lenne egy csere darabom és a valószínű hibát okozó jelenlegit szeretném kicseréltetni. Tudom, hogy így nem vállal garanciát senki. Távolság nem akadály.

aijaeg Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53756

Elhoztam ma a klímástól. Tavaly júniusban volt náluk (Marso Veszprém), akkor töltöttek bele hűtőközeget, olajat és UV festéket. Most megint ugyanez, csak előtte átnézték UV lámpával, de nem lett meg a szivárgás helye. A klíma most szépen hűt, a kijelzőm villog indításkor. Korrektek voltak, mivel tavaly volt náluk a kocsi és megint nem hűtött, nem számoltak fel munkadíjat, csak a beletöltött anyag árát kellett fizetnem.

Hozzáértőktől kérdezném: a jobb első kerék előtt lévő nyomáskapcsolót érdemes próbaképpen cserélni? Milyen összeg egy ilyen? Okozhatja ez a hűtőközeg elillanását vagy ez a reményhal esete és idővel majd kiderül, hogy melyik soktízezer forintos alu cső adta meg magát? A hibakód a nyomáskapcsoló hibájára utal (ami nekem fura, így frissen töltve)

Előzmény: KawaBazsy (53746)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53755

Köszönöm Mester a munkát, klasszisokkal jobb lett az autó. Megszűnt az alacsony fordulatról történő gyorsításkor korábban látott fekete füst is és sokkal kellemesebb a közlekedés vele!

Szuper lett!

tester69 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53754

Sziasztok nem tud valaki egy 98-as vw sharanhoz törött ,vagy rossz váltót? nekem a váltóban lévő kulissza kéne csak mert eltört a rugó és nem veszi igy a rükvercet. 

Mrteo Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53753

Köszönöm, akkor majd eldöntöm.

409 Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53752

Passz, nem emlékszem rá, hogy valaha is cseréltünk volna olyat Mk1-ben.

Előzmény: Mrteo (53751)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53751

Laci mester, az AFN-es Galaxyba milyen expanziós szelepet szabad venni?

A lenti oldalon 4000-től (Hans Pries) egészen 16.000-ig (Nrf) találok szelepeket. Megéri a 4-szeres ár?

https://alkatreszek.hu/autotipus/ford/galaxy/galaxy_wgr_1995_03_2006_05/8835/autofutes_huto_rendszerek/klima_tagulo_szelep/osszes_termek/-_1?per_page=1

kiss_atti Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53750

Egy alkatrész tartósságát nem mindig determinálja az ára ...

😀

Előzmény: karesz7201 (53745)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.18 0 0 53749

Aszondod, h Laci bácsi előbb rátalálna? :-)

Vége a fűtési szezonnak, úgyhogy kályha nélkül végre tizedre egyezett a telitankos fogyi a kiszámolttal (6.7). Picit sokallom, állandóan brutál dugó volt Pesten, amikor arra jártam, lesz ez még 6.5 is.. :-)

Előzmény: pipo666 (53748)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53748

Ha hozzaerto csinalja, akkor meglessz az, hogy hol ereszt. Van egy par gyenge pontja.

Előzmény: KawaBazsy (53746)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53747

Baráti összeg :-)

Meglátjuk mihez kezdenek a géppel :-)

Előzmény: kiss_atti (53743)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53746

Nekem semmi nem villogott, kapcsolt a kompresszor gond nélkül, csak szép lassan meglógott a hűtő közeg. Tavaly szeptemberben, 2 hónappal a töltés után már éreztem, h nem hűt olyan nagy energiával, mostanra meg semmit nem lehetett érezni. Tán pont ez a nagyobb szopás, h olyan lassan ereszt, h ember legyen, aki megtalálja, főleg bontás nélkül.. Ha szerencsém van, akkor alul rohadt szét vmely cső, ott kevésbé vannak védett helyen.

Előzmény: aijaeg (53742)
karesz7201 Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53745

60 ezer  , annyi pizé már  nem kéne törnie vaze

Előzmény: kiss_atti (53743)
karesz7201 Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53744

Az  enyém is  a klimásnál van , uj gyári kompresszor, klimahütő,rendszerátmosással  , kell vagy  5-6 liter átmoso folyadék  mert sok az alu reszelék  a rendszerbe, holnap este  kész  talán,,, hát igen   2006 -tól  klima - kályha akciok,  más  nem nagyon    klimát  3 évente  töltöttük, de  most már nem birta 2-3  hóig, kiváncsi  leszek  milyen  lesz .Egyébként  a száritószürő tetelyén eresztett, meg a kompresszornál

kiss_atti Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53743

Van benne egy görbe,

kb 60.000 ft-os alucső ...

:-))))

( Na, az törik el mindig)

:-)

Előzmény: aijaeg (53742)
aijaeg Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53742

Hehe, az enyém is klímásnál van. Tavaly töltötték, végig működött a klíma, bár végig villogott a kijelzője is gyújtás ráadásakor. Most már nem hűt, meg zavart a villogás, leadtam tegnap. Kíváncsi vagyok mire jutnak vele :-)

Előzmény: KawaBazsy (53741)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53741

Feltölttettem ma a klímát, ment bele ilyen színező anyag is, lehet majd vadászni, hol szökik a nyomás.. Igaz a korábban bedobott felvetés: nyáron klíma, télen kályha szervizbe jár a bódétulajdonos. :-)

szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.17 0 0 53740

Sziasztok!

Olyan tünetet produkál a műszerfal, hogy a feszültségmérő és az olajhőfokmérő indítás után marad a 0 állásban, nem mutat. Majd a következő indításnál újra működnek és mutatják, amit kell. Mintha a COMP  "2"-es átlagolás is nullázódott volna úgy 350 km-rel ezelőtt, pedig biztos nem reset-eltem. Zárlatos valami? Vezeték szakadt? Van tippje valakinek? :)

Köszi!

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 53739

akkor jo,megiscsak jobb ha valto probléma :)) kszonom szepen:)

Előzmény: 409 (53731)
R!ck4 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 53738

Ééés kész, 30 perc volt a csere mindennel együtt, kapott kemény 5 rugóért egy bontott, hibátlan zárszerkezetet.

Előzmény: R!ck4 (53736)
409 Creative Commons License 2017.05.16 0 1 53737

Igen, valószínűleg egyazon elektromos probléma okozza mindet. Talán a 109-es relé, bár a névtörlésből adódóan gondolom megoldódott.

Előzmény: Törölt nick (53734)
R!ck4 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53736

Sziasztok. Pár napja vacakolt a riasztóm, körbe lett nézve, de minden rendben,  ma elvileg egy dolgot sikerült kiszúrni, a sofőrajtó belső ajtónyitója nem megy be olyan mélyre, mint a többi. Megnéztem a bowdent, az jó, nincs baja, viszont a kis ajtózárral lehet valami, mert távra se húzza be rendesen, és mintha onnan jönne a szorulás. A többi szépen benyomható még nyitott ajtónál is, ez szorul. Mi ilyenkor a megoldás, zárcsere?

pipo666 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53735

Nezd meg a motorteri biztositek dobozt. 

Előzmény: Törölt nick (53730)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53734

Köszönöm!

A sebesség mérő mutatója menet közben indokolatlanul és váratlanul nullát kezdett mutatni és elgyengült az autó motorja majd megált a motor és kivártatva az autó is.

Azt szeretném kérdezni, hogy van-összefüggés a jelenségekben .

Előzmény: 409 (53732)
409 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53733

Hátul is van annak elpárologtatója. De viszonylag ritka, hogy azzal legyen gond.

Előzmény: KawaBazsy (53726)
409 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53732

Hová esett be az az óra? Alig van mögötte hely....

A km jeladó biztosan nem, ha egyáltalán van benne. A többit egy jósdában tudnák elemezni.

Előzmény: Törölt nick (53730)
409 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53731

Nem!!  Azt csak a példa kedvéért írtam.!!

Előzmény: vismajor1 (53727)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53730

Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam ezt a remek fórumot,

de most kérdeznék is.

Van egy 2001-es Ford galaxym, auy motorkóddal.

Ma menet közben el ment az ereje, kilóméter óra beesett, majd kevéssel ezután megállt, és nem indul újra.

Kérdésem az volna a hozzáértőkhöz, hogy a kilóméteróra jeladó hiba csinálhat ilyet?

Vagy inkább turbó, tandemszivattyú hiba lesz?

Szerelő ha minden igaz holnap nézi meg, csak már előlre aggódom a várható költségek miatt.

Köszönöm ha valaki hozzászól!

Üdv Bálint

pipo666 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53729

Megy gaz is! nezzettek meg a huto sarkat, ahol a szaritoszuro van. De nemartana egy festes, toltes.

Előzmény: KawaBazsy (53726)
teso1969 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53728
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53727

akkor ez most nem is  valto hiba(diffi csapagy) haNEM A  NYELES TENGELY? mindjart dobok egy hátast igy vacsora elott:))

Előzmény: 409 (53719)
KawaBazsy Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53726

Mester! Ha szivárog a klíma gáz vhol, azt bonyolultabb felderíteni a tető(dupla) klímás kivitelnél? Megy itt hátra a gáz is, vagy csak már a hűtött levegő?

Előzmény: 409 (53724)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53725

Köszönöm az infót, és a nem gonoszságot :)

Az üzemanyag szűrőt 1 hónapja cserélték, nem gondoltam, hogy ezt is el lehet rontani, a jelek szerint sikerült nekik.

Az adagolót és általában a motort még nem bántotta azóta senki, amióta megvettem.

Te néztél rá a váltó javításkor, akkor az volt a konkrét hiba, hogy a 4-5. fokozatban 3000-nél elfogy az erő, de nem találtál hibakódot vagy geo letapadást és más látható rendellenességet.

Akkor abban maradtunk, hogy ennek kinyomozása hosszabb folyamat lesz valamikor. Mondjuk ha most rá tudnál nézni, akkor később nem kell emiatt visszavinnem.

Ha mindent beállítasz, rá sem fogok ismerni az autóra menet közben...

Előzmény: 409 (53724)
409 Creative Commons License 2017.05.15 0 1 53724

Jutottam, gyűjtsél!!!  :)

Na jó, így ebéd után nem leszek gonosz. :)

Indulni azért nem indult, mert megdöglött az ECU. Úgy néz ki, ezt sikerült javítani.

Menni azért nem akar, mert nem kap üzemanyagot. Üzaszűrő és a visszakeringetőszelep, meg a repedt bilincshiányos csöve. Ha ezek megjönnek, akkor kiderül, hogy van-e még nyűgje. Mindenesetre elég furcsán van megírva az előtöltés táblája.

Előzmény: Mrteo (53722)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53723

Szia!

És olyat nem tapasztaltál, hogy eltérő üzemanyag típus használata esetén változik a hiba erőssége/intenzitása? Nekem az Óceán által árult emeltebb szintű üzemanyaggal jelentősen gyengébbek a hibajelenségek.

Üdv

Előzmény: Zlatan93 (53689)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.15 0 0 53722

Üdv Mester!

Szeretnék érdeklődni, hogy jutottál-e valamire a döglött Galaxymmal?

Nem sürgetlek, csak puhatolózok, hogy milyen vastag pénztárcával kell majd terveznem :)

Előzmény: 409 (53696)
409 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53721

Javítható.

Előzmény: tester69 (53716)
409 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53720

Nem.

Előzmény: vw sharan 1,9 (53715)
409 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53719

Bevallom, nem jöttem rá, hogy mit kellene nézni azon a képen.  :/

Általában nem a csapágy hal meg, hanem mint a nyelestengelynél is, megforog a csapágy gyűrűje a váltóházon és "lerágja" azt. Amikor javítjuk a nyeles csapágyát, ezt is ráragasztom, ha még nem ette meg menthetetlenre a házat.

Előzmény: vismajor1 (53717)
géprombi Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53718

Próbálj meg pár centivel előrébb gurulni, majd próbáld meg rükvercbe tenni, ha nem megy, akkor megint. Ha egy-két próbálkozás után sikerül, legalább használható a kocsi, amíg a problémát érdemben meg nem oldod. Nekem valószínűleg a kettőstömegűvel volt összefüggésben a dolog, a csere után megszűnt a nemakaromarükvercetbevenni gond.

Előzmény: tester69 (53716)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53717

t. Laszlo mester,nezted a  fotot? ugy jol sejtem,hogy a diffi csapagya adta meg magat? mert  a kihajtast kb 1 eve csereltuk:)) illetve 30 ezer km lehet benne(bar ennyi ido alatt beadhatja a kulcsot de sosem hajtom  a kocsit,,,

Előzmény: 409 (53713)
tester69 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53716

van egy sharanom 1.9tdi 98-as egyik pillanatrol a masikra nem lehet betenni rukvercbe , valoszinű váltó gond mert a rudazatok jok a váltónál sem lehet betenni, valakinek volt esetleg ilyen hibája, uj váltó kell vagy javítható. köszönöm

vw sharan 1,9 Creative Commons License 2017.05.14 0 0 53715

Üdv urak 

Mk1 sharanba át alakítás nélkül belemegy a 2din-es autórádió? 

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53714

koszonom ertem igy mar:)

409 Creative Commons License 2017.05.11 0 1 53713

Ha a mostani 2hónap múlva folyik, akkor az új már 1 hónap múlva. Feltéve, ha sikerül jól a helyére tenned. Ha nem, akkor azonnal. Nem egyszerű, mert nem hagyományos szimering. Mindig lutri a cseréje.  ://

Előzmény: vismajor1 (53712)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53712

jo nem piszkalom de ha 2 honap mulva folyni kezd sirva fogom felgyujtani:)))

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53711

Köszönöm a segítséget! 

Előzmény: 409 (53710)
409 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53710

Kapni sehol, mint írtam, vásárolni lehet. Ford alkatrészeket forgalmazó üzletben érdemes próbálkozni.

Előzmény: Törölt nick (53708)
409 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53709

"Tudok ilyet csövet külön szerezni, illetve érdemes-e, vagy inkább komplett motort szerezzek bontóból? A másik kárdásem, hpogy mitől tört ez így el?"

Befolyik a víz, belerohad a tengelybe és az ide-oda forgó tengely előbb-utóbb eltöri. Elvileg van hozzá javítókészlet, bár nem mindegy melyik motor van benne.

7M3 998 711

Előzmény: Törölt nick (53700)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53708

A kapcsolókra gondoltam, nagyon kopottak, a kormány még elmegy, az nem annyira kopott. Hol lehet kapcsolókat kapni? 

409 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53707

???  A kormánynak Mi baja?

A kapcsolók vásárolhatóak külön.

Előzmény: Törölt nick (53705)
409 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53706

Úgy van. Ha nem folyik, ne piszkáld!!

Előzmény: vismajor1 (53701)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53705

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53704

És a kép

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53703

A kormány a 2003-as Galaxyimban a képen látható állapotban van. Mit lehet ezzel kezdeni? Szép állapotút nem találok, le lehet cserélni valamire?
Van kompatibilis kormánykerék más autóból, pl későbbi Galaxy vagy esetleg Shasran vagy Alhambra kormány passzol?

pipo666 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53702

Igen kell hozza. De ha nemolyik, akkor en nembantanam.

Előzmény: vismajor1 (53701)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53701

egy alap kerdes a  2.0 PD(BRT)NEL HA LEKAPOM A VALTOT ES HA MAR OTT JAROK KETTOSTOMEGU MEG KUPLUNG SZETT  csere      DE A HATSO SZIMERINGET IS SZIVESEN CSERELNEM  MINTHA AHHOZ NEM ARTANA EGY POZICIONALO,,MERT MINTHA  SZOGHELYZETI JELADO LENNE BENNE,, ez  igaz vagy nem  ?

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53700

Sziasztok!

A téli hideg idő betett az ablakomosó rendszeremnek a Galaxyn (meg a gázszámlámnak is, de az nem ide tartozik). 

Az ablakmosó motor után nem sokkal szétesett a cső, azt még mondjuk könnyen orvosolni tudtam. Viszont a hátsó ablakmosónál, épp csak csordogál a víz ha spriccelni kéne.
Leszedtem a kárpitot, és az ablakmosó motorból folyik ki a mosócucc. Leszedtem az ablaktörlő motor fedelét, hogy belenézzek. Ami van belül vékony réz(?) cső ami kivezet a fúvókához az van eltörve, teljesen a felénél. Tudok ilyet csövet külön szerezni, illetve érdemes-e, vagy inkább komplett motort szerezzek bontóból? A másik kárdásem, hpogy mitől tört ez így el? Szétfagyott volna?

Köszönöm előre is!

Üdv

cs.

Mrteo Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53699

Változott a helyzet, anyámnál leálltam vele és amikor haza akartam indulni nem indult. Az indító motor forgatja, de semmi. Ott hagytam, reggel hideg motorral teszek egy próbát, és viszem a laptopot is. 

Mrteo Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53698

Köszönöm, meglátjuk, hogy visszaírja-e.

Ha visszaírja akkor keressek adagolós műhelyt, vagy egy normál szerviznek is rutinfeladat a vizsgálat és beállítás?

Előzmény: 409 (53696)
szeletelt tégla Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53697

Szia! Motordiagnosztika ügyben csak hajrá és előre. Közben én odáig jutottam, hogy nem mechanikai oka van a hibámnak, tehát nem egy alkatrész a rossz pl EGR vagy légtömegmérő, vagy cső, stb. Ezt eddig is tudtuk, tudni véltük, de most már mondjuk biztos. Most egy szoftverben otthonos szerelővel beszélek, első körben az EGR programozáson fog módosítani. Jelentek majd.

409 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53696

Ennek több oka lehet, de pl. az elektromos szivattyú biztosan nem, mert ami nincs, az nem romlik el. :)

Az előtöltés állítás az adagoló háznyomásával történik

A felsorolt hibák egy része ezzel van összefüggésben. Kevés üza, levegős, eldugult, stb, azaz nem elegendő a háznyomás. Okozhat ilyet maga az adagoló hibája is (kisnyomású szivattyú, nyomásszabályozó, visszafolyószelep) előfordulhat berágódott, elverődött előtöltésállító dugattyú is. Ez többnyire a helytelen alapelőtöltés beállítás következménye. Ez utóbbi maga is lehet a hibakód oka.

"Jól gondolom, hogy a 17-10 - Control Difference - Intermittent kód a befecskendezés időzítőjére utal?"

Ez csak annyit jelent, hogy az elvárttól időszakosan eltérő működés.

"TDI-Graph-ban tudom megnézni vagy más módon?"

A graph-ban, ha benne van a képében az előtöltés helyzete. Ha nincs, akkor először indikátorórával alaphelyzetet kell állítani. Hibás adagolón viszont egyik sem segít.

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/00550

http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-00550.html

Előzmény: Mrteo (53694)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53695

Ha az segít, az autó mostanában jobban füstöl gázadáskor.

Előzmény: Mrteo (53694)
Mrteo Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53694

Sziasztok, tegnap végre sikerült életet lehelni a kábelembe és kiolvastam a tárolót, a motornál az alábbi hibakódot találtam (1,9 TDI, AFN):

Address 01: Engine

Controller: 028 906 021 HB

Component: 1,9l R4 EDC  G00AG  1907

Coding: 00001

Shop #: WSC 09465

1 Fault Found:

00550 - Start of Injection Regulation

17-10 - Control Difference - Intermittent

Readiness: N/A

Első körben töröltem a hibakódot, mert nem tudom mikori, de ha ismét beírja akkor mik lehetnek a hibaokok?

00550 - Start of Injection Regulation kódra ezeket írja lehetséges oknak:

• Üzemanyagtartály rosszul töltve benzin vagy biodízel
  • Levegő / víz az üzemanyagrendszerben
  • Az injektálás időzítése helytelen
  • Az elektromos tüzelőanyag-szivattyú hibás

Jól gondolom, hogy a 17-10 - Control Difference - Intermittent kód a befecskendezés időzítőjére utal? Ha igen, akkor a TDI-Graph-ban tudom megnézni vagy más módon?

Zlatan93 Creative Commons License 2017.05.11 0 0 53693

Szia.Kérdeztem itt is,ahova vittem, időpont egyeztetéskor ott is.Azt mondták tegyem be.Kell vagy nem kell nem kérdeztem,beraktam.Majd kiveszem bent maradtak.

Előzmény: 1407 (53691)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 53692

Attol fugg, hogy hol vizsgazik! En se szoktam berakni az osszeset! Legyen bent a kozepso sor es kesz.

Előzmény: 1407 (53691)
1407 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 53691

A mienk kb két hete volt műszakin, öt üléssel. Nem szólt senki, hogy ez így nem jó, le is vizsgázott hét ülésesnek. Szerencsém volt, vagy...?

tomika rc36 Creative Commons License 2017.05.10 -1 0 53690

Szia ! Köszönöm az infót. Igazából erre voltam kíváncsi, mert ebay-en is találtam kb 200 Euróert.. 

Volt aki sokkal többet mondott rá, bár csak saccolt sztem. 

http://www.ebay.de/itm/Original-VW-Rep-Satz-Heizelement-Heizung-Adblue-Volkswagen-Sharan-7N0198970A-/122176923743?fits=Make%3ASeat&hash=item1c724fe85f:g:1QwAAOSwLF1X~PuA

Elvileg hétfőn viszem Veszprémbe a Seathoz , már bejelentettem. Ahogy nézegettem én is ki tudom cserélni de gondolom megint törölni kell a hibát is .. Kíváncsi vagyok mit mondanak rá ott mennyibe fog fájni.

Ja, elvileg ez volt a hibakód amit kiolvastunk: P202A00 Adblue- tartályfűtés szakadás

Köszi még egyszer

Előzmény: kkornell (53688)
Zlatan93 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 53689

Sziasztok,ma műszaikiztattam a Galaxy-t a 7-ülés fényképhez kellett.Jól össze raktuk,egyben van a bódé,motordiagnosztika menet közben hamarosan összejön.Írok róla ha meglett. Attila

kkornell Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53688

Addig írok pár sort.

+8 fok alatt muszáj fűteni az ADblue folyadékot. Különben kristályosodik, megfagy. Jó esetben elhúzhatod a javítást őszig. Már nincsenek fagyok.....70-80.000Ft körül van az ára. Le kell bontani a lökhárítót, hátsó lámpákat, és le kell venni a tartályt. Fontos hogy SEMMI szennyeződés nem kerülhet a tartályba! A rendszer nagyon érzékeny, és kis porral piszokkal galyra lehet vágni az ADblue rendszert.Egybe van építve a tartály fűtés és a hőérzékelő. A tartály oldalán van egy vastag műanyag rúd aminek a közepébe be van építve egy 10 Kohm-os NTC termisztor, (ez egy ellenállás ami hőmérséklet változás hatására csökkenti az értéket, ha jól tudom 25 fokon 10kohm az értéke) javítani nem lehet vagy csak nehezen, amúgy 175Ft ez az alkatrész :). Én kíváncsi voltam és szét bontottam, a rúd végétől 12mm-re van beöntve a műanyagba. A tartály tetején lévő vastagabb csatlakozó 4 vezetékéből a 2 vékonyabb az érzékelőjé. (innen be lehetne vezetni a töltőnyíláson egy új érzékelőt.......de ez már gányolás, főleg 6Mft-os autón!) cseréld ki.....megjavúlni nem fog.....annak idején láttam valahol 64eft ért is. 

Előzmény: tomika rc36 (53684)
kkornell Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53687

Szia, én kb fél éve cseréltem. 2011es Sharanba. Mit szeretnél tudni?

Előzmény: tomika rc36 (53684)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53686

DE IGEN EGY EVE CSERÉLTETEK,DE EZ A FEMPOR AZT JELENTI SZTEM,HOGY A DIFFI  csapagya halott es emiatt a peremestengely szoknyaja hozzaér a valto hazahoz, ergo kinez egy valto felujitas,(mondjuk ezt mar egyszer emlegetted,amikor a nyelestengely ellenorzesrol es az 5,ben 2 masodpercig tarto sikoto hangrol is beszéltunk)de legalabb eddig birta:)szoval  valaki foglalkozik válto felujitassal?:),,i

ztn igen ez nekem is megfordult e fejemben  meg az is ha a valto is felujitasra kerul van egy uj autom:)) egyebirant mar a  hocipom kivan a kijarassal szeretnek valtoztatni rajta csak ha t  agazasagi helyzet itthon nem olyan,vagy cserelni ausztriara, megiscsak kozel fele tavolsag:) mostz is a z ezer eves skodrival kellett kijonnom mert 3 het szivas utan siman kirugtak volna mar :(

Előzmény: 409 (53681)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53685

Figyu! 

Semmi közöm hozzá, meg ugye faxxal a csalánt , de kiével....

Bizutos ,h ezt az autót akarod továbbra is kijárós autónak használni???????

Előzmény: vismajor1 (53679)
tomika rc36 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53684

Sziasztok !

Volt már valakinek adblue tartályfűtéssel problémája ? valószínűleg igen..  Csak csere jöhet szóba ? 2012 - es alhambra, crtdi 140 Le. Egy - két szervízt , céget már felhívtam ezzel kapcsolatban, egyenlőre semmi bíztató. Köszi az infót

pipo666 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53683

Az a femreszelek nem hiszem hogy a valtobol jon. Nem ugy nez ki.

pipo666 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53682

Van ket alhamra ami ilyen hibas! De ezeknel nemszuntek meg. es csak kettesben csinalja.

Előzmény: R!ck4 (53678)
409 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53681

"haa  jobb oldali féltengelykihajtasnal,a csikorgo hang mellé femport is talaltam..."

Ez most hogyan? Magából a váltóból jön a fémpor és a hang, vagy a dugó/peremes tengely csatlakozásából? Az a dugótengely nem mostanában lett cserélve?

k.a.t.i.c.a Creative Commons License 2017.05.09 0 0 53680

Sziasztok! 2001 - es sharanhoz keresek rádió konzolt. 

http://indafoto.hu/furikati/image/25109448-7f07cc59/user

Ilyet. A képeket és az árakat a furikati@gmail.com címre várom. Illetve van ennek a keretnek cikkszáma? Aki tudja írja már meg mert sehol nem találok róla infót. Köszönöm

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 53679

ujra a sorban. haa  jobb oldali féltengelykihajtasnal,a csikorgo hang mellé femport is talaltam kinez egy valto felujitas es egy kuplung es kettostomegu csere ,nemde?esetleg valakit  ajanlanatok?

R!ck4 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 53678

Ne nekem írd, én tudom....

Amúgy aki azzal küzd, hogy már mindent kicserélt, és 30-40 között picit ráz az autó gyorsításnál, az megpróbálhatja az alsó billenésgátló bak cseréjét, én féltengelyek, felnik, gumik, futóműalkatrészek, lengőkarszilentek, telók, toronycsapágyak,  és minden egyéb más cserélje után ma ezen lettem túl,  274 ezer km- és 353 ezer km között történt egy s más, de ez mindig megmaradt... Most úgy néz ki, ez volt a baj, tesztkörön  totál normálisan ment, azért pár nap múlva biztosabban ki merem jelenteni, de ha maradt is valami belőle, az a régi max 10%-a... 

Előzmény: pipo666 (53674)
esgabor Creative Commons License 2017.05.08 0 0 53677

Köszönöm! Vissza olvastam 13oldalt, meg is kaptam a pontos választ. Bal első és jobb hátsó kábelkötegben volt szakadás, és egy 5A es biztit is cserélni kellett.

Előzmény: géprombi (53669)
409 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 53676

Csak elfelejtette kitenni a tizedes jelet.  :))

Előzmény: Ztn74 (53673)
Joe-07 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 53675

Köszi az infót.Ha már megpendítetted a "valtohoz is hozzakell nyulni"ez mit takar?

Bocs ha idióta a kérdés,de egy olajcserét még megcsinálok az autón,de ezek már nem az én  tudásomnak való "magasságok"csak érdekelne a dolog,mindig tanul az ember.

Előzmény: pipo666 (53674)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 53674

ha a valtohoz is hozzakell nyulni, akkor egy kilo.

Előzmény: R!ck4 (53672)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 53673

belevette a váltó gatyába rázás munkadíját is :D

Előzmény: R!ck4 (53672)
R!ck4 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 53672

Munkadíjat kérdezett...

Előzmény: pipo666 (53671)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 53671

250-350.

Előzmény: Joe-07 (53670)
Joe-07 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 53670

Sziasztok!

Van egy 2002-es alhambrám AUY motorkóddal és egy olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy mennyi lehet a munkadíja megközelítőleg egy kettőstömegű+kuplung cserének?Tudom,szerelő,műhely más és más,szóval egy megközelítő árra lenne szükségem.

Köszi 

géprombi Creative Commons License 2017.05.07 0 0 53669

Tipp: ajtókábel köteg. Rengeteg ilyen leírás van hasonlókról itt a topicban is, olvass vissza kicsit. Típushiba, de kis türelemmel házilag is orvosolható. A kábeleket alaposan át kell nézni, volt itt olyan kolléga, aki többszöri átnézés után találta meg a törött kábelt.

Előzmény: esgabor (53666)
66/9 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53668

Köszönöm a segítő szándékot!

Előzmény: Ztn74 (53661)
remete004 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53667

Köszönöm szépen!

Előzmény: pipo666 (53664)
esgabor Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53666

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítségre lenne szükségem.

A hibajelenség a bal első ajtózár csak 2-3x távon kapcsolt ki-be zárásra működik, mire bezár vagy kinyit. Gondoltam elromlott a zár elektronika, de sajna nem mert vettem egyet azzal is ugyanez, megpróbáltam bal hátsó ajtón, ott jól működnek. A bal hátsó előre téve nem működik, csak a fent leírtakkal.

A műszercsoport minden alkalommal lenullázza magát, és gyújtás levételkor a mutatok az adott helyen maradnak, a köv. gyújtás ráadásig.

Amit még észrevettem, ha kinyitom az ajtókat az ajtófények rendszertelenül fel le kapcsolnak, és nem egyszerre!

Komfortmodul? Vagy valami szétrágott valamit?

Köszönöm előre is!

Alhambra02 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53665

Üdv! Segítséget szeretnék kérni.1999-es alhambra központi zár távirányítóval nem nyitja az ajtót.01135- interior monitoring sensors- t ír hibakódnak.Hol keresgéljek?Hátha valaki már találkozott ilyen hibával.

pipo666 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53664

Beporosodott? :) egyszerubb levenni! 4 csavar! Lekell engedni es ugy kipucolni.

Előzmény: remete004 (53663)
remete004 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53663

Üdv.! alhambra 1.9 tdi üzemanyag tankot kell kitisztítanom. Mi a legegyszerűbb módja? kérem, aki csinált ilyet, írjon pár mondatot róla. (arra gondolok le kell szerelni, vagy van más módja?)

Ztn74 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53662

Király!  Köszi! 

Előzmény: R!ck4 (53658)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53661

34 es villás kulcs fog kelleni! 

Előzmény: 66/9 (53660)
66/9 Creative Commons License 2017.05.06 0 0 53660

harminc/9harminc3hat6három

THX!

Előzmény: Ztn74 (53632)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53659

Persze! Csak a fel futomuvet, feltengelyeket meg ugy amblokk mindent cserelni kell.

Előzmény: cseppmester (53653)
R!ck4 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53658

Egy IFA gyártmányú Cunevalde diesel motort. 1.9 PD-hez képest kicsit kevés lesz, de majd megszokod. :D

Előzmény: Ztn74 (53657)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53657

Azért ilyet is csak az 499eHUF szépséggel csinálok meg, egy 1m+ MK2 vel már nem lenne szívem ilyet tenni:

Esetleg valaki nem tudja mit is vettem? Milyen motor lehet ez???

Köszi

Előzmény: vismajor1 (53656)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53656

igazatok van:) lekaptam ahideg oldali csigat megheggesztetem,osszerakom,a,bibim csak az,hogy a geometria allito labda allito csasavarjai nem voltak lekontrazva emlekeim szerint 4 db nak kellene lennie rajta  nem kettonek:(((  felrobbanok, az lenne a kerdesem,ha osszerakaskopr erintore allitom a mozgatorudat a labda ugye vakuummal mukodik  es vcds en megnezem a kert es szallitott turbonyomast lehet eselyem jol megcsinalni? mert sztem 1.3 bar eleg ennek a mocinak,nem kell 1,5,,mint tegnap amit kapott,,, ezt a szerelot senkinek nem ajanlom ezentul,,megyek vissza lacibacsiekhoz,mar amennyiben meginmt nem azonnali hibam tamad,,, m koszonom a sok gondolatot,ezert szeretek itt lenni(meg ha neha idegesito is vagyok:)))

Teo papa Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53655

Háát .. merugye az a mostani álláspont, hogy állapotot veszünk, nem km-t. Aztán mikor ilyenek derülnek ki, akkor úgy gondolom, hogy mégiscsak jó az, hogy én km-t veszek :)

Teo >

Előzmény: Ztn74 (53644)
Zlatan93 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53654

eee.

Előzmény: vismajor1 (53634)
cseppmester Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53653

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy a Sharan 2nek a hatsebességes váltóját  fel lehet e rakni a98as Sharan ötös váltó helyére?

shadow0188 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53652

Köszönöm,

hm, ez jól hangzik, akkor gondolom az ABS kocka cserés.

Előzmény: 409 (53651)
409 Creative Commons License 2017.05.05 0 1 53651

Sokat nem kell keresgélni, miután a hibakód azt mondja, hogy szivattyúmotor hiba....

Előzmény: shadow0188 (53650)
shadow0188 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53650

Sziasztok!

2000-es évjáratú AVG motorkódú Galaxy-m ABS lámpája világít egy ideje, tegnap kicseréltem a jobb első kerékszenzort, mert annak már többször javították a kábelét. Sajnos most nem ez volt a gond. Kiolvastam a hibát 01276 hibakódot adott. 

Gondolom a lehetőségeket, afelől érdeklődnék, hogy van-e tipikus probléma, vagy keresgéljek és előbb-utóbb meglesz?

Köszönöm:
Gábor

xXxian Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53649

Jesssszz...de nem ez a verzió érdekel, hanem ahol az oszlopokon (meg a kötegeken) csatlakozók vannak.

Előzmény: Ztn74 (53648)
Ztn74 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53648

https://www.autoalkatreszek24.hu/vemo-2291041.html

Valaki küzd ajtó köteggel!? 15peták gumiharanggal.

aztán mehet pirosat a pirossal, zöldet a zölddel.....

Emlékszik még valaki arra a kandikamerás filmre, amikor a madárnak az 500 eres kábelt kell összekötnie, és rosszul csinálja, felrobban a kémény??!! :D :D 

pipo666 Creative Commons License 2017.05.05 0 1 53647

Aki nemetbe jarkal rendszeresen az tudja, hogy porog a km. Csak van ha 30  amit felre lehet trnni az autora!

409 Creative Commons License 2017.05.05 0 1 53646

"vészmegoldásként"  tegyél mindkét oldalra egy awab bilincset, úgy hogy egy elvágott harmadikat alájuk fogatsz, a tekerős rész legyen a két bilincs között. Ennek a kilógó végeit felhajlítod. Ezzel az elvágottal egymáshoz tudod húzni a csövet/turbót.

Előzmény: vismajor1 (53638)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53645

Felre kell rakni minden honapban egykis penzt. Mert ha beut a gebasz akkor van mibol megcsinalni.

Ztn74 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53644

Erről beszélek én is... ha előjönnek a nagyobb hibák, akkor mennyi km lehet benne? Érdemes a továbbiakban is locsolni bele pénzt? Vagy beszerezni egy tuti kevés km es mocit?

Tudom más faxával könnyű a csalánt...

Előzmény: pipo666 (53643)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53643

A bodekba rakott brt motorok nemvoltak rosszak! Azert eleg sok megfutotta a 4-500000 kmereket nagyobb hiba nelkul. Csak a karbantartasra kell odafigyelni.

Előzmény: Ztn74 (53637)
pipo666 Creative Commons License 2017.05.05 0 0 53642

Asszem igen. En azert viszavinnem! Ugyvitted oda, hogy ilyen fajta problemaja nem volt az autonak! Valoszinuleg leszedeskor odaverhettek valaminek. 

Előzmény: vismajor1 (53640)
sajtango Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53641

Hello Mindenki!

Sikerült hozzájutnom egy 1999-es Seat Alhambra 1.9 "Luxus" személygépjárműhöz. Sajnos nem minden a gyári állapotot tükrözi az autón, tehát pár dolgot meg kellene csinálni, illetve pár alkatrész hiányzik. Ehhez keresek megbízható szerelőt, vagy valakit, aki tud ezekben segíteni.

Előre is köszi!

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53640

pipo auchan mogott?:)) ja....val kezdodik a nevuk?:))

Előzmény: pipo666 (53635)
vismajor1 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53639

lemaradt a  forum motor miatt

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53638

igazatok,van es megegyszer igazatok,van:) de ha mostkapott uj gyari hengerfejet,akkor mar megtartanam:)) es hat ugye egy torottt turbo kivezetes mar nem all az utambaaa nem ok voltak,,hat persze a multkor mweg siman hazajottem a nemet palyan hengerfejesen:))  valakinek hideg oldali csigahaz gt 1749 VA hoz?:)) az a baj hogy alul a tores mintha mar zoldulne bar folul teljesen friss.. de mindegyx igy nem verhetem rajuk hogy sztem elbasztak,, a hideg oldalt 4 csavar tartja a helyen ha minden igaz a helyen lehetetlen kicserelni? mert vasarnap reggel ha nem indulok el ennek a melonak is lottek,es akkor viszi a kocsit a bank :))))) hulyek nem tudjak mit kapnak:))

Ztn74 Creative Commons License 2017.05.04 0 1 53637

Prius 3 bírja a pályát is, csak ne kapcsold át sport módba, mert leég az inverter... Ha maradok tovább , az lett volna a kijárós gép. 

Na mit fogok én most kapni ezért....

Amúgy viccen kívül? Mi a faxnak küzdesz egy 2.0 PD vel????

Van itt egy Touran a munkavédelmi boltos Szlovák srácnak. Kb 460e KM van benne, se belül ,se kívül nem látni rajta, ha majd el fogja adni, egy szimpatikus nepper visszatekeri kb 235e KM re. Aztán az új tulaj meg anyázni fog ,h mekkora szarok ezek. 

Szóval, ha ilyen nyűgök előjöttek nálad, lehet komoly KM van a mociban, lehet érdemesebb lenne valami kevés km est töröttből kukázni. 

Ne értsd félre , nem fikázni akarok, csak amikor az FB csoportban is olvasom, h frissen felújított hengerfejjel 300e KM rel eladó.... Vajon mi a faxnak  kell 300 nál hengerfejezni, meg ugyan miért is lett eladó..... 

pipo666 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53636

Szerintem a turbod meg nem sikolva lett, hanem egyszeruen raktak egy uj sortomitest a regi helyett amit visszaepitettek! Az nem nagyon szokott vetemedni.

pipo666 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53635

Hat ha ez az a muhely ahol az ismerosom passatjat hengerfejeztek, akkor megvannak szamolva a kilometereid. Laci megtudna mondani milyen jo kis minkat csinaltak.

vismajor1 Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53634

udv urak a szerviz valami csodalatos visszakaptam a kocsim (ugye volt turbo le fel szer kipufogo sor sikolas gepmunka) es kemeny 6 ezer ft ot kellett  fizetnem,a gepmunka arat,ez meg hagyjan de mivel mondatam nekik,hogy sztem eltortek a turbo csigahazan a kivezetest igy a rugos  bilincs most csak 1 helyen fogja a csovet,  valasz az volt nem ok voltak,most ahogy hoztam haza a kocsit letiltott az ecu P0234 es koddal ami azt jelenti hogy a kifujo csobol elszoko nyomast az ecu megprobalta kompenzalni töltött 1.5 bar  ig majd feladta, most csutörtök este itt allok egy autoval ami sztem a Bécsi púpra sem tud önerejebol felmenni,,ötlet javaslat? visszaviszem es? letojjak amit allitok,holott elottuk nem volt ilyen bajom,

itt nem neveznem meg a Kecskemeti muhelyt,még.... lehet ragasztani,hogy par honapot kibirjon 2 komponensu meg epoxi gyurma(femgyurma) mert most  a hengerfejcsere meg ez a sok bacakodas lenullazott,,(

de latnatok csak az idegeimet)..

egy markatars ajanlotta oket,hogy korrektek,,,hááát

xXxian Creative Commons License 2017.05.04 0 0 53633

Atyagatya...70k HUF???

Tudsz valami alternatív megoldást..? 

S nagyon köszi hogy utánajártál!

X

Előzmény: 409 (53629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!