Mikor két éve bódét kerestem, rengeteg hirdetést megnéztem a hahun és mobilén is és feltűnt, hogy milyen soknak ki van égve a lámpája - gyújtást ráadva fotózták a műszerfalat és világított a piktogram, így:
Megy hátul mind a 4 helyzetjelző. Most kiszedtem egy helyzetjelzőt, próba indítás, fékre elaludt a jelzés, kiszedtem az index izzót, próba, elaludt a jelzés. Amikor a féklámpa izzót szedtem ki, akkor maradt meg a jelzés fékpedál nyomkodás után.
Az ajtókárpitokban nem csak a prizma rész van hanem foglalat is, egy ajtót szétszedtem próbából, és ott megtaláltam a csatit is, rádugtam de semmi.
Elvileg a belső világítást nem checkolja. Nálam a Sharan elég magas felszereltségű (United, ami kvázi Highline szinten van), de nálam sincs az autókárpitok aljában világítás. Azt felejtsd el szerintem. Viszont itt írja már más is, hogy a Galaxynál így működik. Nem tudom, elképzelhető akkor. :-/
127 ezernél 9 éves korában 2013-ban volt cserélve, most 199 ezer van a gépben és letellet a 4 év és 72 ezer van a szettben. Látni, hallani rendelleneset nem látunk, de írásod alapján akkor most még nem ugrunk neki egy cserének.
Körbenéztem a verdát, hátul a rendszámtábla világításaim nem égtek.
Kicseréltem őket. Sok reményt fűztem hozzá, hogy elalszik az a sárga figyelmeztetés, de nem.
Megnéztem, nincsenek led-ek sehol.
Az ajtók aljában nem égnek az izzók, de azok nem kapnak valamiért áramot, meg a lábtérnél, de azoknak meg nem találom a kanócukat amiket rákéne dugni a kis foglalatukra.
Többi Galaxy mutat ilyen sárga piktogrammot a gyújtás ráadáskor???
2005-s Ford Galaxynál indításkor világít a kis izzó jele.Fékpedál lenyomására elalszik.Viszont ha valamelyik izzó(nem utastér)nem működik akkor a fék lenyomásakor nem fog elaludni a jelzés,csak akkor ha a hiba forrása megszünt.Az én Galaxymon így működik.
Tulvagyok egy auto cserén.Tulaja letem egy Alhambranak.2003 1.9. pdtdi.Kérdésem a következö.A gyári riaszto egyseget holtalalom benne?Sajnos se a bicska se a tartalék nem müködik.
"nekem biztosan nem világított előtte sosem ez a check lámpa gyújtásnál."
Szerintem sem ez szokott akkor, hanem az autó rajza mögött két kicsi, ami a fék megnyomásakor elalszik, ha jók a féklámpák. De van ezekből ki tudja mennyi változat, lehet más megoldású is.
90ekm-nél kell először ellenőrizni, és ha szükséges cserélni. (kíváncsi lennék, hogyan lehet megállapítani, hogy mikor szükséges? ) Utána minden 30ekm-nél ellenőrizni, de max 180ekm-nél cserélni. Tartozik ehhez egy 4éves időintervallum is, ami marhaság, ezt nyugodtan meg lehet duplázni.
Kérnék egy kis infót Tőletek. Alhambra 1.8T 20V motornál a vezérműszíj és a hozzá tartozók csereintervallumát ha megkaphatnám többet tudnék. Csak kezelésim van, abba meg erről hallgatnak. Vagy csak nem látok.
Na, akkor ezek után kiszedem a rendszámtábla ledeket és visszarakom a régi feston izzókat. Úgyis villódzik az egyik led mostanában. :-)
Mostmár egyébként tényleg érdekel. Évekkel ezelőtt cseréltem és nekem biztosan nem világított előtte sosem ez a check lámpa gyújtásnál... legalább is emlékeim szerint csak akkor, amikor a jobb helyzetjelző izzó hülyéskedett. Mondjuk én pl nem tudok lekapcsolt lámpákkal közlekedni, mert a Xenon-t automatikusan felkapcsolja azonnal, ha ráadom a gyújtást. Úgy tudom "lekapcsolni", ha parklámpára kapcsolok.
Szerintem, ahogy a belinkelt kép címe is szól, az a piktogram "izzómeghibásodást" jelez.
Egy visszajelzőnek lehet több funkciója, az izzításé sem csak az izzítás tényét jelzi :-)
Ha lenyomod a fékpedált elalszik (mint ahogyan azt írják is), de nem azért, mert minden rendben van.
Itt azért én látni vélek némi összefüggést :-) Egyébként:
1.) mi szükség lenne a gyújtáskor felvillanó jelzésre?
2.) miért alszik el a fékpedál lenyomására (aminek hatására a kocsi elektromos rendszere ellenőrizni tudja, hogy működnek-e a féklámpáid)
Nekem 2004-es Sharanom van, elképzelhető, hogy a 2008-as más az elektronikai rendszere (februárban volt egy diskurzus erről a táncoló töltésjelző mutató kapcsán). Nálam minden esetben világít a visszajelző és fékpedál lenyomására kialszik. Próbaképpen lekötöttem az egyik tompított fényszórómat és felkapcsolt világítással adtam rá a gyújtást, fékpedál lenyomása után is világított a piktogram. Ugyanez történt lehúzott féklámpával (fedkomp jelzést és tempomat tiltást nem tudom, a garázsban állva nem indítottam el a kocsit).
Szerintem, ahogy a belinkelt kép címe is szól, az a piktogram "izzómeghibásodást" jelez. Mégpedig valamelyik külső izzóét. Ha lenyomod a fékpedált elalszik (mint ahogyan azt írják is), de nem azért, mert minden rendben van.
Nem tudom, hogy Galaxynál hogy van, de Sharannál meghibásodott féklámpa érzékelése esetén azonnal írja pl a fedcomp kijelzője, hogy motorhiba van, mivel ez egy kiemelten kezelt esemény, amit azonnal javítani kell. Ez párosul tempomattiltással is.
Ha minden külső izzó rendben van, akkor nincs piktogram egyáltalán indításnál.
A fentieket sikerült is tesztelni pár éve, amikor elkezdtem ledesre cserélgetni az izzókat. A féklámpa meg is szívatott rendesen, mert nem volt nálam a diag kábel és csak azt láttam, hogy valami gond van a motorral. Nem gondoltam volna, hogy az izzó a baja. A rendszámtábla világítást is azonnal észrevette, jött is a "felkiáltó jeles - izzós" piktogram a ledre cserélés után azonnal.
Simán lehet. Mindössze egy olyan képesség kell hozzá, hogy tudjál legalább 1bar nyomást fújni tüdőből és közben azt is érezd, hogy van-e nyomásvesztés valahol.......
Amúgy diagban viszonylag jól látható ez is. Már ha megfelelő eszközt vásároltál.
Hát ja, olvasni azt tudok.......ergo ezzel semmi újat nem mondtál. Olyanra lettem volna "kíváncsi", hogy milyen autód van, mert az, hogy Galaxy, meg Ghia marhára kevés.
De szerintem a cső lyukasságát csak szemmel vagy fújással tudod ellenőrizni.
A gépre dugás nem arra szolgál, hogy a cső szakadást kimutassa, hanem arra, hogy a hibatárolóból kiolvassák mi okozta a vészüzemet és abból következtethető a hiba oka (pl. turbó túlnyomás esetén a geo letapadása).
Amikor nemrég nálad volt a neminduló zöld Galaxy-m, akkor kivetted az ECU-t leforrasztani a lábakat. Esetleg nem néztél rá erre az említett vákumcsőre?
Azért kérdezem, mert most akarom kicserélni az összeset és ha ez ellenőrizve volt, akkor nem venném ki feleslegesen.
Izzó piktogram: a bekapcsolt gyújtásnál mindig megjelenő ikon nem izzóhibát jelez, hanem felhívás arra, hogy ellenőrizd a féklámpa működését. A Galaxy kézikönyve (16. oldal a pdf-ben) is ír róla, de csak annyit, hogy ha a külső világítás bekapcsolásakor világít, akkor az valamelyik külső izzó meghibásodását jelzi. A Sharan könyve beszédesebb (19. oldal):
Tehát gyújtást ráadod, ikon kivillan, rálépsz a fékre és ha ezután is jelez, akkor van izzóhiba a felsorolt helyek valamelyikén.
Vásárlás után én is ugyanígy jártam , kerestem az ajtóban a nemlétező izzót, közben az első lámpákban kellett "csak" a helyzetjelző izzókat kicserélni. Utána megszűnt a jelzés.
Én nem cseréltem rajta sehol izzót, aki kísért a vásárlásból hazaúton ő meg azt mondta világít szépen minden.
Na majd körbenézem mik vannak a lámpákban.
Lehet mondjuk beltéri is???
Mert se az ajtók alján nem égnek a pilácsok, se a lábtérnél.
A lábtérnél nincsenek rádugva vezetékek sem a foglalatokra és nem is találok vezetékeket ameddig csak fel tudok nyulkálni. Kéne lenniük vezetékeknek? Ghia felszereltség.
Eddig csak a hazai gyártásúval volt gondunk. Mondjuk lengyelre meg nem emlékszem, hogy tettünk-e be.
Ha nem a diffi rózsakereke lóg a diffiházban, hanem abban a dugótengely, akkor az nincs meghúzva rendesen, vagy nem a megfelelő csavar van benne. Szerintem.
A helyén nem egy leányálom állítani a labdát, de próbáld meg, ha nem régen volt tekergetve, akkor talán sikerül. Másfél menettel tekerd hosszabbra.
Igen, ez a MAP szenzor, nem találkoztam még hibással, de a cső az kilyukad mindnél. (ahogy a képen lévőn is látszik) Kiszedni úgy tudod, hogy kiveszed a műszercsoportot és megfelelő szerszámokkal (lyukas torx), valamint nőgyógyász képzettséggel az ECU-t, aminek az a menete, hogy először a gumicsövet, majd a villanycsatlakozót és ekkor lehet kioperálni a két rögzítőcsavart. Egyiket sem egyszerű ://
Nem lenne egyszerűbb belenézni a hibatárolóba és csinálni egy élőadatos diagnosztikát mint találgatni??
1, nincs köze a belsővilágításnak a can bus-hoz. A led viszont alig fog világítani és valószínűleg hamar tönkremegy, ha nincs benne feszültségstabilizátor. Az olcsókban nincs.
409 es mester. a multkori fotmhoz annyi info a kerdes elott,hogy a peremestengely porvedo lemeze hozzáert a valto alu hazahoz,,,, ma jott vissza a valtostol azt mondta teljesen jo a diffi csapagy igy annak logasa_mint gondoltam_nem okozhatta ezt a hibat,o szerinte a lenygel vagy miylen utangyartott dugotengely a ludas csereljem azt ki,, hallottal mar ilyenrol? mert en meg sosem,es ha igen a lengyel ezek szerint 2 evet es 30 ezret birt ki,milyen legyen a kovetkezo amit beteszek helyette,:)vagy van kedved talalkozni 4 het mulva velem? mert akkor ezt ratok hagyom:))
ime a regi kep a surlodo hangot nem tudom atkuldeni:)
ui: a turbo szabalyozo labdajat nehez beallitani? 2.0 pd BRT koddal, stlag 100-150 mBar elteres van a folfelé az elvart es a tenyleges kozott,,( sajna a multkori heggesztesnel elallitottam, nagy haboru beloni?
a masodik kepen az eltort sutritohaz amit meg kellett heggesztenem,,
Köszönöm a tananyagot, azt olvastam már, de gondoltam valakinek van konkrét tapasztalata. Van egy kazal sima SMD ledes izzó, gondoltam nem vennék ha nem muszáj.
Amúgy gyujtás ráadáskor a kijelző mutat egy piktogrammot amit nem magyaráz a kezelési útmutató. Ez normális? Valami lámpa embléma. Annyit jelez csak, hogy égnek a beső világítások?
Így néz ki:
A felik amivel vettem, audi x-ray felnik. Ezek elég erősek ilyen autón? A4, A6, B7-en voltak ilyenek, nem tudom mennyire maradnak el súlyban a Galaxytól. Meg úgy emlékszem mintha a kerékcsavarok kúpja se lenne mindegy, most kivettem egyet, de furán vannak a kopások rajta, nem tudom eldönteni, hogy teljes felületen felfekszenek-e a kúpon. Szerintetek?
2.) és 3.) az összes beltéri lámpa (fent a tetőkárpiton, elöl a lábtérben, az ajtókon, a középső üléssornál és a csomagtérben) egyszerre kapcsol fel, pl. amikor kulccsal vagy távirányítóval kinyitod az autót.
4.) ez engem is érdekel
5.) az előző autómon (Golf4) és a mostaniakon is használok Szatuna légterelőt. Soha nem volt gondom a légterelő miatt. A Golfon volt a hátsó ablakokon is, de azokat szinte sosem húztam le, így a mostaniakon csak az első ajtókon vannak. Ha írsz nekem privátban, küldök ingyenes kiszállításra jogosító kuponkódot :-)
Tisztelt 409! az autó motorja (AFN) vészüzembe kapcsol sajnos. Átnézve, eddig nem jöttem rá a miértre.
Amíg nem tilt le, addig minden szuper. Jól húz, nem füstöl stb. Arra gondoltam, hogy a légtömegmérö és a turbónyomás érzékelő adatai nincsenek szinkronban, ami meghülyíti az ECU-t. Azt kérdezem, hogy ezeknél a
motoroknál a MAP szenzor mennyire stabil. Az odavezető nyomócsövecske az ECU-ban szokott e problémás lenni? ( a kocsiban van kb 500000 km) Hogy férek hozzá a dologhoz a legegyszerűbben. A gumicsövet látom, hogy a motortér bal felső sarkánál megy fel. (A net-en nem találtam képet, csak kiszerelt ECU-ról.
Ilyet találtam, ha egyáltalán ez az. Tudod nem vagyok az autó közelben, de addig is valami segítséget begyűjtök, ha van rá mód.
1 hete vettem 2002-es Galaxy-t, Ghia felszereltséggel. Nagyon megvagyok vele elégedve, tetszik.
Elkezdtem elejétől elolvasgatni a fórumot, örülök az okosságoknak, de nem tudom mikor fogok a végére érni.
Kérdeznék egy pár dolgot ami már lehet porondon volt itt, de nézzétek el nekem nem tudok annyit hirtelen átolvasni.
1.) A beltér világítás szofita illetve t10-es izzóit ledesre akarom cserélni. Regaszkodni kell a CAN BUS-os ledekhez, vagy nem okoz problémát ha a simát teszem bele?
2.) Az ajtók alján nem égnek a fények amik megvilágítják a talajt. Megnéztem az egyiket, nem volt rajta a csati. Szétszedtem az ajtókárpitot, megtaláltam a csatit, elvezettem úgy, hogy elérjen a lámpáig (gondoltam azért nem volt rádugva mert, ügyetlenül tekergették be a kárpit mögé a vezetéket és nem ért el a kellő helyig), na így se lehetett életre kelteni. Mikor kéne égniük? (izzó jó, kipróbáltam)
3.) Lábtér világításom sincs. Ott vannak a "lámpák" de nincs bennük izzó és csatlakozó sincs rajtuk, nem is találtam addig ameddig csak föltudtam nyúlni.
4.) Szeretnék bele egy "rejtett kapcsolót" beépíteni (nagyobb gonddal és igényességgel mint ahogy a riasztósok teszik). Melyik az üzemanyag szivattyú vezetéke? Okoz gondot a CAN BUS rendszernek, ha beiktatok oda egy kapcsolót?
5.) Ablak légterelőt használ valaki? Megnehezíti az ablak felhúzást? Off autón nekem kidörgölődött a kéder, és borzasztó nehezen is húzódott fel az ablak egy idő után. Ha veszek akkor Szatuna vagy Heko?
Klíma kompresszorrak kapcsolatban viszont van már tapasztalatom. Rossz volt amikor vettem. Mondták a klímások, hogy cserélni kell. 4db bontottat vittem oda a 30-35 ezres kategóriából, mindre azt mondták hogy nem érdemes fölrakni. Úgyhogy aki elkerülné a fölösleges rohangászást annak javaslom az újat, Hella, Valeo vagy Nissens márkából 60-tól vannak (amúgy bontottra is volt ahol 55-öt mondtak).
Köszi előre is, ha tudtok válaszolni a kérdésekre! Üdv!
üdv.én is most cserélek.szerintem ne akarjál bontottat venni.egy bontott kb.30000,az új 60.azt tudni kell hogy ezeknek ez a klímakompresszor a típushibájuk,szóval veszel egy bontottat semmi garancia nincs arra hogy jó,vagy hogy éppen nem fog egy hónap múlva megelleni.amit lehet én is bontottan veszek,de ezt nem.nem fogom megkockáztatni hogy hónap múlva azt is dobhatom ki.aztán megint egy csere plusz megint töltés.
Ez egy tízemeletes előtt volt, a lépcső tövében. Nem tudtam kiállni sehogy máshogy, nem tom h a marhája miért nem figyelte. Először dudálgattam vagy 5 percig, de utána mennünk kellett.
Volt már ilyen. Beálltam egy ház elé, a majom meg ráállt a seggemre, nem tudtam kijönni. Hátrébb akartam tolni a horoggal, de bement a lökhárító alá. Meg kellett emelnem a másik kocsit, kijöttem, majd a lökhárító sarkával tudtam tolni rajta.
Ja, tényleg klassz, kicseréltem 4 szenzort, majd bekakált másik 3. Azóta csak sípol hátramenetnél egy hosszút. Nem egy nagy történet, de le kell bontani az első lököst. A hátsónál meg tuti, hogy 4-ből 3 esetnél letörik a tartó pöcök kiszedésnél. :-)
Majd az első részre összelegózok egy működő sort a 8 szenzorból, a maradékot meg megrendelem és megy hátra. Ott könnyebb a csere. XENON cseréhez úgyis jön le a lökhárító jövő héten. Aki azt lámpatest kivétel nélkül ki tudja cserélni, vendégem egy sörre azonnal.
Egyetértek, szerintem is klassz a gyári radar. Az első-szélső szenzorok azért tűnnek érzékenyebbnek (mert egyébként pont olyanok, mint a hátsók), mert más szögben állnak és jobban kilátnak oldalra.
Én sokat járok városban, sok parkolással, nekem bejön a radar...ebben gyári van...elég jól saccolhatók a távolságok...meglepően intuitív (bocs, nem tudtam jobb kifejezést...) ahogy indulásnál magától kikapcsol...még nem is kellett eljátszanom a franciás parkolást...elöl-hátul kocc... :)...max talán annyi bénaság, hogy az első radar szélső szenzorai érzékenyebbek...közelebb kerülnek pl egy álló autó széléhez és jajveszékelnek...
Döglődik az egyik "extrám", amiről nem szeretnék lemondani!Az első sorban megszűnt a levegőbefúvás. Kb.10 mp.-ig villog a klíma kijelzője, aztán semmi.A hibakód: 01273. A 30 A-es bizti a lábánál olvadozik.Valakinek tipp, vagy tapasztalat ezzel kapcs.ban?
2005 ASZ Sharan, 1.9 PDTDI, 96 KW
409. Mester!
Tudna adni esetleg 1-2 lehetséges időpont egy komplett átvizsgálásra?Vagy tel. számot,amin hívhatom?
Én utálom, csak pittyeg állandóan, s nincs rá szükségem, főleg egy ilyen egyenes hátuljú autóban. Anno tán csak a Touareg-ben volt, azt is azonnal kikapcsoltam..
Benne van a pakliban amit írsz, azonban vegyük figyelembe, hogy nem egy bódé-űrsikló konverterről, hanem egy rém egyszerű áramkörről van szó. Ha random szivargyújtó adapter nem generál ilyen tüneteket, feltételezem, hogy ez sem fog :-)
Sajnos ezt itthon boltból vett usb töltő is tudja nekem. Most vettem 2 hete a Kauffernál, olcsó sem volt (2500) és volt is már ilyenem, azzal nem volt baj. De ez a mostani zavarja a rádiómat. Nem tudom miért. Most vagy töltök és csendben utazom, vagy rádiót hallgatok. :) Nem rossz megoldás.
Vigyázzatok ezekkel kínai sz.rokkal! Nem véletlen olcsóbb innen rendelni. Ezek az eszközök semmilyen tanúsítvánnyal nem rendelkeznek, ami pl tápoknál probléma. Semmilyen előírást nem tartanak be. Zavarják a hálózatot, stb...
Gyakorlati példa: rákötöd az autó hálózatára és zajos lesz a rádiód vagy gyengének tűnik a vétel...
Csak az interneten láttam ilyeneket, tele van velük az ebay vagy aliexpress (vagy bármi más piactér). A bódéhoz való méretpontos aljzatot sajnos nem találtam közöttük.
Látott már valaki ilyeneket boltban? Odamegyek, kézbe fogom, megvizualizálom, stb... Kezd elegem lenni a szivargyújtóba dugdosott töltő adapterekből....
Van egy seat alhambra 1,8 turbóm 99-es mostanában kevés üzemanyaggal nagy kanyar után leáll fél perc 1 perc állás után ujra indul és megy . Most legutoljára szintén ezt csinálta viszont a leállás ujra indulás után 3-4 kmre egyenes uton leállt kb negyed óra inditozás után ujra indult majd otthon a ház elött járatva ismét leállt féktisztitóval indul. Mi lehet a baj? Ac? Azt gyujtáson hallom bugni rövid ideig üzemanyagszürő?? Nyomásszabályzó szelep?? Valami ötlet???
Van egy 2002-es 1,9 pdtdi Galaxy-m Sajnos nagyon sok a problémám vele de szeretem. Kérdésem az lenne,ha Angliából hozok egyet kevés km-el van valaki aki átalakítja bal kormányossá,ha van akkor kb. mennyibe kerülne nekem ez a moka?
És ezeket az új, gyárinál jobb cuccokat is a szomódi srác pakolta bele? Vagy ez egy más történet?
Csak azért kérdezem, mert ha a 40 ezer Ft-os felújítás tényleg 2-3 évre szól, akkor egyértelműen a jobb megoldás éri meg (persze csak akkor ha 2-3 évnél tovább megmarad a "brutál" fénye).
A szomódi srác ügyfelem, amerikai autója van, anno vele is beszéltünk erről, a szétszedés, takarítás, újrafoncsorozás, ami 2-3 év után kiég újra, gyakorlatilag nem sokkal lett volna kevesebb, mint amennyiért nekem vadiúj, a gyárinál jobb projektorokat és izzókat pakoltak be. izzók nélkül 65 lett volna, és brutál a fénye azóta is.
sziasztok urak,uj kuplung szettnel erdems cserelni a kettostomegut is ha nincs baja?(arra gondolok,hogy mi van ha 3 honap mulv a baja lessz,vagy megeszi az uj tarcsat:)) megiscasak 80 ezer forint(a 117 ezres LUK szett bol eleg sokat kitesz)
Ha már szóba került a fényszóró :-) Halogén lámpám van és kicsit furcsállom, hogy a távolsági fényszóróm zavaróan magasabbra világít, mint a tompított, kicsit olyan érzésem van, mintha felfelé világítana, az út melletti nagy zöld útirány táblák pl. szinte kiégetik a retinát. Ha a szintállítót teljesen letekerem, akkor nagyjából jó, csak akkor meg a tompítottal nem látok :-/ Másnak is magasra világít a távolsági a tompítotthoz képest? Ha jól sejtem, külön nem állítható a két fény, a tükrük együtt mozog.
Ha kell valami, hívd fel, mert email-re nem válaszol... :D tapasztalat. Kikapod az egész lámpát elviszed neki, nagyjából egy hét múlva mehetsz érte. Már nem emlékszem pontosan - bár talán írtam itt -, de kb.: 40e volt a pár rendberakása. +10e(?)/db lett volna a polírozás, lakkozás, fóliázás.
Köszi!! Egyenlőre még rendben van, de meg akarom nézetni a bal oldalit, mert a búra belső felén van egy folt. Le kell hozzá venni a búrát, aztán visszaragasztani. Otthon nem biztos hogy nekiállnék hőlégfúvóval/sütőbe rakással. Drága játék lenne, ha nem sikerül. :-)
;) Ezek két éves képek, semmi ápoló, ráadásul azt a cés traktorgumit már lecseréltem. Amúgy ebből a szögből volt legkevesebb rokon és legkevesebb másik autó rajta, de mivel tudtam, hogy neked semmi nem elég, a kedvedért tegnap lőttem párat, :) miután egyik lányommal lemostuk a bódét. Igaz, téli kerekeken van még, de szép fényesre megtörölgettük, semmi más:
Tudtok ajánlani,olyan boltot, ahol tudok venni biztosíték táblát(aksi elötti) és gyári kábelt-ami a generátortól jön.Tegnap olvasgattam ezekről a fórumon,mondom ránézek az enyémre is.Kicsit megvan kokszolódva a csavaros résznél és a műanyag is megolvadt egy kicsit,ezért lecserélném mielőtt ott maradok valahol.
A polírtól nem fogsz jobban látni. A projektort kell felújítani, meg belül a foncsorokat újra fémgözölni, esetleg új izzókat bele, ha már kivilágították magukat.
Köszönöm a választ. Akkor most nem tudom mi legyen a költsėghatėkony jó választàs. Van tyc 45e a pár. Az enyėmek vakultak, 5e a pár polir +12e a ket motor mert egyik se mukszik. Valamint vehetek bontoottat 2-tőt 20ėrt de az 90% h angol lesz. Hupszz..... Na mi legyen.... 5letek...jò megoldás... Okosság?
Miután nem tudni, hogy miért világít/villog folyamatosan, (mert ha csak villant akkor nincs miről beszélni) ki tudná megmondani, hogy használható-e tovább.
Sajnos tegnap elkezdődött aminek el kellett jönnie. (3 hete van nálam csak )
Sima autó úton 90-el mentem (kb. :D ) klímával és menet közben ki villant a check lámpa. Az autó funkcióin menet teljesítményben változást nem vettem észre. Lehet csak hogy valami érzékelő de lehet komolyabb is a baj. Kérdésem az lenne a magam meg nyugtatása érdekében első sorban az lenne, hogy itthon lehetséges-e a hibakód kiolvasása? Vagy ez esélytelen ilyen ki villogtatással mint más egyéb autóknál?Ha igen akkor kód táblázatot is kérnék. Az én autóm 2001-es Alhambra 2.0 benzin ATM011899 vsszzz7mz2v
Persze mindenképp szerviz lesz a vége , de addig is tudni szeretném hogy használhatom-e a kocsit károsodás nélkül. A segítséget előre is köszönöm
Ha angol bontott ótóból veszek mk2 első lámpát,akkor leszivatom a velem szembe közlekedőket azzal, h a bal oldalival kiégetem a szemüket,vagy vehetem nyugodt szívvel,mert beállítható?Köszi előre is a segítséget!
Ilyen csak a nagyon korai darabokban van, és talán csak Galaxyban. Aztán próbálkoztak 4kefés motorral is, az sem jött be. A 97-esekben már külső előtét volt és két ventilátor.
Na föl lettem sötétítve , hogy azok alacsony Ohm , de magas Watt számú ellenállások, és "csillámba" vannak téve, mivel az áramot hővé alakítja, ezáltal kisebb áram megy a szénkefékre, alacsonyabb a gerjesztés, így jön létre a 200W 50W forgás teljesítmény, ezek nélkül forog direktben 450W al.
Hááát biztos van értelme , h a mérnök így tervezte meg, de hogy én nem látom..... Nem egyszerűbb lett volna a klíma hűtő elé rakni egy másik ventit, mint sok más tipuson? :(
Van egy ódivatú (1995-2000-es) valódi bőr miniszoknyám, amit elcserélnék egy divatosabbra (2000-2010-es), ami kevésbé feszül ;) Természetesen, csak valódi, jó bőr érdekel :D
Mentem ma egy Zsámbék-Biatorbágy-Sóskút-Érd retúrt... 5,2 liter volt a teljes út átlagfogyasztása. :) Valami elromolhatott, mivel ilyet nem szokott azért csinálni, hasonló paraméterekkel inkább a 6,5-7 liter a standard - két fő+csomagok+4 kerék hátul, 4X lehúzott ablak. Kompi kalibrálva és pontos is. és mentem rendesen, ahogy csak "illett". (Pedig már terveztük a megválást, de most megint odadörgölőzött a lábamhoz :D ejj, mindig ez van!)
Én kb 25e szeptember óta , amikor vettem. De rengeteg olyan dolog van rajta, ami a "korral" jár, pl vedd ki az ablaktörlő mechanikát, oltári szívás, pucold ki, megúszol egy motor leégést. Vagy váltó kitámasztó bak, most utoljára, pedig a hűtőventi előtét ellenállása égett el. Szilentek, gumibakok ennyi idősen fogyóeszköz, váltóba friss ATF! olaj. Láttam már hidrotőkét kilyukadni, adagoló gumi tömítései bekeményednek a kénmentes üzemanyagtól, generátort - önindítót érdemes átnézetni, mielőtt le nem térdel és állsz az útszélén. Fűtőradiátorok jellemzően lyukasak....
Kb ennyi "nagyhirtelen". Egy jó szemű mester, mint Laci bácsi /409/, és a füzet eldobós.
Nem szeretnék vitázni,még véletlenül sem csak a szerncsétlenségek sorozata után leirni a szerencsés végkifejletet. 2002 es alhambra,anu,90le pd,amin nem geos turbó üzemelt. Turbó behal,egy miskolci szerviz taknyol,sok pénzért 2xer. Majd a kocsi sok ideg és kinlódás után,dél Budára kerül Gábor és Lacibá keze alá.Kap egy geos turbót,átírt szofvert,meg még pár sallangot,a 90le pd-k maradtak.Nem megy úgy mint egy auy,de nem húzott afn-től jobban húz. A kocsi tirol-borsod megyét jár,oda vissza majd 2000kmter.Fix tempomat 2400as fordulat,pont 130as tempó,215/60-16 kerekekkel,amin a gps is 128-on van. A fedélzetit soha nem nézem,mert az nekem hüleségeket írkál,fogyi szempontjából,csak a teletankot.Tavasztól őszig 6liter alatt van legtöbbször,nagy súllyal és szélben mászik a fölé kicsivel,télen is 7 alatt marad müködő kályhával.Még az egr szelep tud motorteljesítménnyel és a fogyasztással cirkuszoskodni.Szemét egy kis mütyürke az.......Nem azért írtam,h fogyasztási adat vita halmazt generáljak,hanem azért,h aki anu-t használ,és behal a turbó,érdemesebb átalakítani,erősebb és kissebb fogyasztás fogja utána jellemezni autóját.
Kompresszortengely tömszelencéje, kompresszor mögötti vastag cső a kanyarban, szárítószűrő tömítése, ha van hátul elpárologtató akkor a hátsó kerékjárati csatlakozónál, bal fényszóró alatti csatlakozó és bilincs, gumicsövek, expanziósszelep, kondenzátor. Nagyjából ezek, + bárhol.
Nem, ha kell, oda is lépek. De csapatásra a motorom szolgál. :-Az igaz, h falun belül nagyon ritkán használom, ha pedig megyek, akkor min 20 km-t (egyik irány), vagy 70-et (másik irány). Pesti dugóhúzónak nem ilyen kocsit választanék.
Minden tankolást mérek, s kályhát kivéve tizedre egyezik a fedcomp a mért értékkel, úgyhogy lehet rá támaszkodni.
A múltkor a zasszony sietett haza, s 7.4 volt a fogyija pályán 130-140-nél. De ha 6 sebességes, kézi váltós lenne, akkor ez - gondolom - csökkenne a hosszabb végáttétel miatt. Városban akkor tudom elképzelni a 10+-os fogyit dízellel, ha kizárólag rövid távokat megy az ember, azt is dugóban.
Nem nagyon akarok belemenni a mennyit fogyaszt dologba, de nálam a város 9-14 közt van. Más BRT-nél nem tudom, hogyan jön ki. Ez nálam a mért fogyasztás is, nemcsak a fedcomp. VCDS-ben 85%-os korrekcióra van egyébként állítva. Országút 7,5-8,5 klímával 130-140-el.
Egy tipp a sok közül: a régi Sharannál futott alul, elől egy alu cső (talán a jobb váznyúlványnál). Az azt fogó bilincs és a cső közt teljesen kimarta a só a csövet, de úgy, hogy szemmel látható lyuk nem volt rajta. Viszont nyomás alatt szivárgott a gáz a cső falán keresztül. Megfoltozták és jó lett.
Sziasztok. Van egy 2001 es 1.9-es Galaxy. A klímarendszer szivárog valahol. Volt nyomaspróbán és megbukott. Ötlet szeretnék kérni Tőletek, hogy van-e valami tipikus hely ahol eresztheti a gázt? Olyanra gondolok ami már sok embernél ugyan ott eresztette a gázt.
Van egy győri srác, aki rakatott a 110lovas tdi alá 6 sebességes váltót. Lehet el fogja adni, ha nem zavar a beltér Múzeum design ja, én elgondolkoznék rajta, mint kinti visszatekert pd. És fele árban lesz mint amit terveztél. Amúgy a jó állapotú ilyen kint is drága, ami olcsó az xar. Tudom a lotto 5 öst is megnyerik, meg az euro jackpot ot is, vannak csodák, de....
De amúgy a saját kereteden belül ilyenbe nem fogsz belefutni, ezek csak 2006 után vannak.
Amit még ne felejts el, h ez a kocsi a Suzukival ellentétben utazó autó, ilyet jellemzően akkor vesz az ember, ha évente 30-40E kilométert bele akar rakni, főleg Ny-Eu-ban. Én szerencsére kifogtam egy itthoni, "csak" kb 20E-t futottat évente, de sokáig kerestem.. Ne tévesszen meg a külföldről behozott, majd jól visszatekert példányok óraállása. Vagy amelyiket már kint visszatekerte a szerb nepper..
Egy haverom vett egy ilyen 2.0 Pd TDI Passatot újonnan, s olyan 200E km után csak baj volt vele, minden nagyobb részegység elfosta magát, van, ami többször is. Szerepel a 20 leg nem ajánlottabb motor listáján:
"Alig négy évig készült csak a kétliteres PD-motor, nem véletlen, hogy ez volt az első, amelyet a Volkswagen leváltott a közös nyomócsöves kétliteressel. A 16 szelepes PD-TDI-k önmagukban is sok, drága bajtól szenvedtek, úgyhogy csak a konszerntechnológiát remekül ismerők igazodnak ki a jó és rossz évjáratok és motorkódok között.
De jó szívvel senkinek nem ajánljuk. Ez a piezo-injektoros PD egy igazi betegágy, mivel a Continental által szállított adagolóelemek folyamatos hibáitól szenved. Kokszosodnak, gyakran okoznak zárlatot, ami miatt az elektronika az egész rendszert leállítja, akkor is, ha csak egynél lépett fel a probléma, az autó pedig megáll, mint a szög. Bárhol, bármikor.
A 170 lóerős változatnál vigyázni kell a DPF-re (részecskeszűrőre) is, helyettesíteni nem lehet, csak az adott szűrővel működik. A kiegyensúlyozó tengely kenésére is oda kell figyelni (Passatnál, Audiknál), de több esetben is előfordult, hogy a vezérlésben a vezetősín csavarja tört ki."
Hmm .. nem vagyok egy szakértő, de az ilyen "mendemondáknak" bizony van alapja szerintem.
Az 1,9TDI-re nem véletlenül mondják sokan (többek között az autószerelő is, ahova járok), hogy nagyon eltalált motor, a PDTDI már nem annyira jó. Aztán jött a 2,0PD, amiről annyi sz.rtolvastam, hogy pár évig inkább nem vettem autót egyáltalán. Egyelőre nem bánom.
Automata váltó: nagyon régóta van nekem / a cégnek és azt gondolom, hogy bizony nagyobb rizikófaktor, mint a kézi. Fizettem már (szerencsére cégesen) 600e+ Ft-ot is automata váltójavításért. Annyiért kéziben nagyon sok mindent ki lehet cserélni, vagy inkább venni egy másik komplett váltót :o
Az újfajta automatákon (DSG) pedig ugyanúgy van kettőstömegű és társai.
Megjegyzem vásárlás előtt beszéltem két váltóssal is, mindkettő azt mondta, hogy a 7-es DSG-t kerüljem messzire, plusz a Powershiftet is. Én hittem és hiszek nekik.
Szerintem ő sem tudja megmondani, csak olvasta/hallotta valahol, aztán felkerült nála a nem ajánlott listára... :-)
Az olajszivattyú hajtásnál van egy alulméretezési probléma, amit innentől, hogy ezt olvastad, tudsz és feltételezhetően, ha BRT-t veszel, meg is csináltatod. Ezután soha nem lesz gondod vele. (Ajánlom hozzá 409 kollégát, ők profi, hozzáértő módon megcsinálják neked).
Ezen kívül nem igazán értem, hogy miért lenne bármivel rosszabb, mint egy 1.9 PDTDI. Nem beszélve arról, hogy az 1.9-nek is megvannak a bajai ugyanúgy, sőt...
A másik kedvencem a "ne vegyél PDTDI-t, mert azzal csak a baj van. A sima TDI a jó." beszólások. Hasonlókat is lehet olvasni nem egy helyen. Szerintem, akik ilyeneket mondanak/írnak, azok nem igazán vannak képben a dolgokkal/árakkal. Nem beszélve arról, hogy üljön bele egy sima TDI-be az, aki nem tud megvenni egy fiatalabb autót. Nekem volt 1.9 TDI Sharanom, de prémium szolgáltatás hozzá a félelem, amikor belekezdesz egy előzésbe... vagy sikerül vagy nem... :-)
Maga az a tény egyébként, hogy automata kell vagy manuál váltós, már determinálja nagyban a választékot. Én pl azért nem vettem automatát, mert gyengébbek. 140LE környéki automatát nem találtam. Talán az újabb CR-ekből vannak (2010-es gyártás utániak).
Szintén nagy kedvenc szlogen, hogy "az automata váltó kerülendő". Árulja már el nekem valaki, hogy miért olcsó egy manuál, ha hozzá kell nyúlni?? Kettős tömegű, hidraulikus kinyomó + kuplung csere alaphangon 300 körül van, ha nem te fekszel alatta vagy kapod nagy kedvezménnyel az alkatrészeket. És akkor még nem beszéltünk magáról a váltóról, ha ott léptető villát, szinkront vagy akármit kell cserélni. Én igazából azt nem értem, hogy itt vagyunk már 2017-ben és léteznek manuál váltós autók... egy vicc... Retro feature-ként árulnám ezt, ami feláras és azok szeretnének, akik a múltban szeretnek élni. De hát ízlések és pofonok ugyebár...
Örök igazság viszont, hogy a sokat futtot autó mindig sz.r. Mindegy, hogy milyet veszel. Se így, se úgy nem lesz olcsó a történet. Lelakott autóval nem lehet spórolni szerintem, érdemesebb fiatalabbat, kevesebbet futottat venni drágábban. Sokan úgy vannak vele, hogy megveszik a sokat futottat és megjavíttatják, mert hogy "ennyi a keret kérem szépen". Azt nem értem, hogy akkor szervizeltetni hogy van pénzük... Mert akkor vagy nem járnak vele, vagy költeni kell rá keményen, az biztos. :-)
Az IN az inspekcion szó rövidítése. Ez az időszakos szerviz (ellenőrzés) esedékességére hívja fel a figyelmet. Miután ez nem hiba, nem is fog szerepelni a hibatárolóban.
Kíváncsi vagyok, hogy a jogosítvány érvényességi idő hajcihőre mikor jönnek rá megint. Gondolom majd akkor, amikor az egyik főokosnak is levonnak belőle 1évet. ://
Voltam ma az NKH-nál bicikliszállítót szemlézni (tudom, hogy egyszer majd kiveszik ezt az értelmetlen kört a szürke rendszám igénylés folyamatából, de egy hónapnyi várakozás után meguntam és elvittem szemlére) és az a kellemes meglepetés ért, hogy a tavaly felszerelt és vizsgáztatott horog eddigi 1490 kg-os ráfutófékes vontatmány megengedett össztömeget felemelték 1882 kg-ra és hivatalból még az új forgalmit is ingyenesen kiállították, fizetnem csak a szemle 1770 Ft-os díját (NKH-nál) és a szürke rendszám 5500 Ft-os díját (okmányirodában) kellett.
Oké, 2 hét múlva lesz egy balatoni út, akkor meghajtom.
Az érdekes az, hogy a városban is változó a helyzet. Egyszer szépen megy, alulról húz és nincs füst, máskor pedig ércesebb a hangja és füstöl.
Ami feltűnt, hogy ez nem változik menet közben. Ha vacakul megy akkor egész úton, függetlenül attól, hogy megtaposom vagy sem, ha pedig szépen megy akkor szintén egész úton.
Próbáltam leállítani és újraindítani de arra nem reagált.
Köszi a hasznos válaszokat. Seat elba volt benne. Canbus nem hiszem hogy van benne . Csak maga az ISO csatlakozó jött elő ahogy a magnót kihuztam és nem volt rá dugva semmi. Meg hát szerintem ez még elég régi rendszer . Meg a magnó is kazettás. A biztosítékot holnap megnézem.
Minden. Leforgácsolta magát a kompresszor és a szilánkokat szétterítette a rendszerben. Hűtő, szárítószűrő, expanziós szelep, kompresszor - mind mentek a levesbe.
de ezzel ne foglalkozz, nálad korántsem biztos, hogy ilyesmi vagy hasonló baj van. Meg kellene nézetni egy hozzáértő klímással. Elképzelhető, hogy úgy gyorsabb lesz a történet.
Üdv!Kérdésem a következő lenne:a gyári RDS6000 EON rádió hangerőszabályozója nem reagál normálisan,hangosításnál v.halkításnál van hogy ellenkezőleg reagál.Mi lehet a gond és javítható-e?Kösz!
Az 1.9 Tdi meg az 1.8T is oké motor, sok kocsiba szerelték őket, alkatrész, típusismeret van.
2000 előtti, első bódénál 90 meg 110 ló (ez utóbbi változó geometriás turbo). 2000 után meg PD TDI van, itt a 4 teljesítménnyel árulták (90, 115, 130, 150 ló), amiből az automatát csak a 115 lovassal szerelték. Sztem ez illik a legjobban a kocsihoz.
AZt tudom, h VW-ként volt újonnan a legdrágább, de lényeges különbség nincs.
Nem tudom, mit tesz a kuplung, de nem ezért kérdezem. Ha az autó tiltja le valamiért a klímát, akkor egyet tud tenni, lekapcsolja a kompresszort. Ha viszont olyankor is forog a kuplungtárcsa amikor nem hűt, akkor valószínűleg a kompresszor teljesítményszabályozó szelepe döglődik. (vagy valami más, de innen csak találgatni lehet, látni kellene a nyomásviszonyokat)
lehet hogy ott lesz valami bibi?ezt így nem néztem,a helyzet az hogy amikor megvettem az autót nem volt rajta a kuplung,elvittem ismerőshöz,ő mondta hogy találkozott már ilyennel hogy fellazul és lerepül róla a kuplung.tett rá egy bontottat ugye ő akkor kipróbálta működött,persze kb 10-15percig most is működik.lehet hogy ez a bontott kuplung sz.r?
Azért ennyire ez nem egyszerű. Abban 3 fajta rádió volt. Melyikről van szó? Ha benne van a can-bus, akkor azt ajánlatos lekötni és lezárni a végeit egy 60 Ohmos ellenállással. Kikötni a sebességjelet a csatlakozójából, ha benne van. Ha nem jó a rádióvétel, akkor kell egy fantomtáp is az antennának.
Akkor nagy valószínűséggel mégis szorul az előtőltésállító dugattyú, de ahhoz teljesen szét kell borítani az adagolót. :( Kicsit hajszold még párszor, hátha magához tér.
én is most vettem az autót abba is gyári magnó van,de eszembe sincs kicserélni,ezek a nagy neves gyártók olyan magnókat csinálnak amin a rádió úgy szól mint egy rakás f..,recseg elmegy a vétel ott ahol a gyári még tisztán szól.
na igen a rögzített zene hallgatással van neked is gondod ugye?
ezen én is sokat agyaltam,pedig van benne cd tár is.szóval én arra jutottam hogy természetesen marad a gyári magnó,és kap egy fm transzmittert.és úgy fogok zenét hallgatni.van elfekvőbe egy erősítő és mélyláda,talán az még belemegy.
egy szónak is 100 a vége,szerintem hagyd a gyári magnót!
A wiki másképp írja, csak azért kérdeztem, ott az első generáció 1995-2010... közben meg három kisebb modelfrissítés.
Szóval nem kell félni a TDI-ktől sem ezekszerint...
Akkor gyakorlatilag ha a fogyasztás miatt kizárom a 2,8 literest, jöhet az 1,9 TDI, 1,8T közül bármelyik?
A TDI-knél viszont úgy látom elég nagy a szórás, ott mi a különbség, ha a hürtartalom ugyanaz, de 40kW van a leggyengébb és a legerősebb között?
A Sharan/Galaxy/Alhambra elvileg ugyanaz, de mégis, van különbség köztük? Mármint gyártási minőségben. Illetve ha voltak ráncfelvarrások, azok mindegyikre érvényesek, vagy csak az alap volt eredetileg ugyanaz?
Nemrég vásároltam egy 2001-es evj Seat alhambra Stella 2 0 benzines kocsit. Amikor megvettem rögtön feltűnt hogy gyári kazettás magnó van benne. Ezt akartam ki cserélni egy usb Pioneer lejatszora. Sikerült is viszont azóta vannak hibák. A napi km számláló el és mindig mikor elindulok nullazodik , az óra szintén nullazodik minden elindulaskor. A klíma illetve az összes alsó gomb mintha nem is reagálnának. Nem csilingel az autó hogy felkapcsolva maradt a világítás. A bekötés során már fel tűnt hogy gyárilag az ISO satlakozon sokkal több vezeték van mint az uj magnoba. A Pioneer gyárilag olyan kábellel van szerelve amin kék, fekete , piros , citrom sárga vezeték plusz a hangszóró vezetékei vannak. Kicsit keveslem mert nincs narancssárga . Gondoltam vissza teszem a régi magnót ami viszont csak villan egyet de nem kapcsol be (mondjuk nem néztem utána hogy kivétel után hogy kell életre kelteni de ez a kissebb gond) a cél az új magnó lenne és egy működő autó. Kérlek aki tud megoldást az szóljon köszönöm
Nálam akkor csinált ilyet, amikor bizonyos fordulat felett tiltó jelet kapott a klímakompresszor.
Bp-en tudok ajánlani hozzáértő klímaszervizt, akik képben vannak a bódékkal is. Nekem is, kollégámnak is korrekt módon megcsinálták. (XX.ker-i telephely)
Ma reggel a parkolóban azt láttam, hogy a kocsi elején valamilyen fehér lap lóg.
Kiszedtem és kiderült, hogy egy vékony hungarocell tábla. Mivel nem hiszem, hogy gyári alkatrész, feltételezem, hogy az előző tulaj szigetelte le a könnyebb téli melegedés miatt.
Eddig nem melegedett túl a kocsi nyáron sem, de azért feltételezem nincs szükség rá, szóval kukáztam.
tegnap autópályáztunk és leteszteltem, hogy az adagoló javításod után megjavult-e a 4-5. fokozatban 3000-res fordulatnál jelentkező erővesztés.
A dolog erősen javult, most 3500 fölé is ment 5-ben, így 140 km/h sebességnél gyengült le. 4-ben ki tudtam forgatni a pirosig.
A kérdésem, hogy érdemes lehet az adagolót tovább pucolgatni, vagy induljak más irányba? A vákumcsövek nem nagy tétel azt szerintem cserélem résolajcsőre. Mást szerinted?
Így van, ez lett az utolsó szabály. Rendőr nem kérheti ellenőrzéskor, de ha egy balesetnél ennek hiánya miatt nem tudsz segíteni akkor büntetést kapsz.
Az izzókészlet pedig az új autók szerelhetetlensége miatt nem kötelező már.
A pótkerék szerintem soha nem volt kötelező, de azért erősen ajánlott ha van.
Egy éve cseréltem a hátsót és a középsőt, polcar lengyel lett volna a kettő 25 körül, 35 volt a walker középső és hátsó dob. Igaz, hogy ez dízel, de annyira különleges nem lehet a benyás sem...
Ha mégsincs, akkor szólj, s ráugrasztom az alkatrészes havert. Amúgy azt gondolom nézted, h ha még a gyári van fent, az össze van hegesztve a hátsó dobbal, tehát azt is kell venni..?
olyan kérdésem volna hogy a klímám olyat produkál hogy elinduláskor teljesen hideg levegőt fúj,majd kb 10-15perc múlva már csak langyosat,ha megállok utánna ugyanez van,megint hideg majd langyos.ventilátor megy gáz van.van valakinek ötlete,tapasztalata?
Nem tudom. Lehet. Ugye nekem ott vannak a hátsó féltengelyek, azt ez vagy a hátsó dob gondolom kikerüli, így az alakja más lehet. Az a bajom, hogy sehol nem találok egyáltalán semmilyen 204 lovasra való középső dobot. Most írja egy ismerősöm, hogy neki a 174 lovasé van rajta. Akkor megoldódott... :)
Kipufogó segítség kellene! Sehol nem találok középső dobot. Használt, de azért jó állapotú (újszerű) is megfelelne már. 2002-es Sharan V6 4motion. AYL. Gyárit én is tudnék, közel az autó árának a negyedéért...
Ami tuti,hogy kell:égőkészlet,elakadás háromszög,Úgy hallottam a mentődoboz sem kötelező,de ha van nem lehet lejárt szav.idős.Pár éve bűntettek is érte,ha nem volt,vagy lejárt szav.idős volt.
Sziasztok.Pótkerék nem kötelező tartozéka az autóknak,de bizony jó ha van,meg persze a többi cucc,ha cserélni kell a kereket.Emelő,normális kerékkulcs nélkül mit ér a pótkerék....
Hát az időzítőn kívül ,egy olyan elektronika ami levezérli a kályha + vízpumpa + a belső klimatronikot. ha a belteret is fel akarod fűteni,majdnem biztos hogy a gyári akkumulátorod kevés lesz egyedül!
Pedig ellenőriztem vétel előtt és láttam, hogy nincs, mert a kiváló részecskeszűrő tisztító folyadék tartály van a pótkerék helyén. Hogy nem bírták máshová rakni...
Gondolkozom azon, hogy ha mivel leginkább Pesten használom, veszek egy defektjavító spray-t, bizonyos esetekben az is elég. Ha jól tudom sok új autóban már csak ez van.
Ha pedig utazunk, akkor az egyik téli kereket bedobom, a csomagtartóban szerencsére van bőven hely.
Hááát, van ilyen. :)) Nekem remek pótkerekem van, még gumit is cseréltem rajta, mindig ellenőriztem a nyomásást is. Úgy 8év után derűlt ki, hogy se emelőm, se kerékkulcsom...... :)
Hát a relé az jó, vagyis kivezérel a kettő kisebb sarura, először az egyik, majd a fél egy perc múlva mind a kettőre.
Na ez viszont defekt...
Mivel a legvastagabb sarun áramot adva forog mint az idióta, tudom ,h kókány megoldás, de át lehet kötni? Mármint a két kisebb láb után bekötve egy kapcsoló relé, és egy sebesség lesz csak , a legnagyobb.
Én is jártam így a biztitábla ajtajával, rezgett, idegesítően. További gumikat ragasztgattam ide-oda, amíg végül elhallgatott. Sok sikert a próbálkozáshoz!
Vazz, az én szomszédom mást mondott.. Ez az 1.9 TDI (akár pd, vagy anélkül) egy strapabíró, jól sikerült konstrukció. Rengeteg autót szereltek vele, így az alkatrész utánpótlás is biztosított, ill. ért hozzá a legtöbb szerelő.
Világos. De megtapasztaltam, hogy a lückenlos scheckheftgepflegt SEM jelenti, hogy az utolsó bejegyzés 2010 utáni. Addig persze lückenlos :o
Végigolvastam amúgy, de nagyon széles a skála, ahogy az igények is. Nekem volt Passatom is, nemrég adtam el, jó választásnak tartom, de én B5.5-öt vennék inkább, nem korábbit, még ha abból nagyon nehéz is jót találni. De persze ha most kevés a pénz, meg javításra se lesz nagyon, az egy igen nehéz kombináció, sok-sok évvel ezelőtt voltam ilyen helyzetben, az alapján tanácsot adni viszont butaság lenne részemről :) .. így csak ülök és belevau :)
Pedig már ki akartam ugrani a témából :D 8 litert 90-nél az AHK-m fogyasztott, pedig az kotort is és 200+ kilóval dagadtabb volt, 6 centivel szélesebb kerekeken. Egyszerű volt számolni, egy nulla a végéről, mínusz 1, azaz 100-nál 9 liter, 150-nél 14, 200-nál 18-19. AAH kotróval 9-10 literrel jártam, de Bp., meg autobahn miatt felment 12-re. Ez persze a múlt évezredben volt. ;)
Csak gyorsan beklikkoltam, hogy Scheckheftgepflegt + Fahrtauglich, hogy kiessenek azok, akiknek biztosan nincsen füzete és amik be sem indulnak. Persz ez nem mindent jelent, de valamit. A kancellárasszony meg igazán engedhetné a mobiledének, hogy lehessen nemtöröknemjugónemfák opció is :D Nem követted a low budget story-t. Kb.: bódé drága, suzi kicsi, mi lenne a kettő közt? ;)
Most nézem, h az van a szervizkönyvben, h 60E km-enként kell csak az üzemanyag szűrőt cserélni a diesel modellnél (mint a benzines Hondámban). Ezek szerint most csak olaj, szűrő, meg pollenszűrő cserélendő.. egész gazdaságos modell. :-)
Vazz, ha pl VW Golfért akarnék kimenni, ott nekem is mélyebb merítési lehetőségem lenne. De azt kapok itthon is..
Utoljára egy Porsche Boxster S-re mentem, de eladták az orrom előtt. Végül egy Mazda MX-5 1.8-ba akadtam, ami yo volt, de a kva kereskedő nem engedett csak 90 eur-t (190-et alkudtam volna), s végül nem lett üzlet. Van ilyen..
Én is, előtte pár napig csak túrom a netet. Aztán meg élőben a sok romot.. Monnyuk én napi használós autóért még nem mentem ki, azokból ugye nagyobb a kínálat..
Végülis akármi nem való bele, de bármelyik olyan hajtóműolaj jó bele aminek a dobozán szerepel a VW G 052 171 A2 specifikáció. Ezt beírod a gugliba és válogathatsz.
Lehetséges,hogy a pdtdi 6-os váltójába speckós olaj kell?Érdeklődtem két helyen is,de jó hogy ültem, 11000Huf/liter árat mondtak a gyári olajra, kicsit húzós az ára.Valamilyen más fajta olajat tudtok ajánlani?Vagy csak a gyári olaj a jó bele?
ennél a típusnál is ki lehet váltani a kettőstömegűt.na mindegy ma felhívtam a volt tulaját,kuplung csere tavaly volt viszont a kettőstömegűt nem babrálták mert azt már korábban kicserélték.szóval ez a gondolatom megdőlt.de legalább tudom mi a helyzet ezen a fronton.holnap viszem vezérlés cserére a haverhoz majd ránéz.
Én is ennél a típusnál meséltem a kettős tömegű "átépítést". A szaki fiának egy 12 db-os flottája van, amivel belföldön igen sokat futnak. Olyan 4-5 évesek. Az öreg szereli őket. Akkor nem is biztos, hogy a bajt az átalakítás okozta? Gyárilag is ott egy gyenge pont van?
Nem is gondolom, hogy a tiéd ilyen lehet. Azért írtam, hogy ez extrém dolog. Csak nyomatékot akartam adni annak, hogy egy rezonálás a motor felől kivizsgálandó mindenképp. :):) Amit írtál hibajelenségnek, az mindegy, hogy a lendkerék milyen. Annak, remegni nem szabadna. És ez a minimum. Ha cseréltek rajta lendkereket, elég, hogyha a felfekvés nem tökéletes. (nem volt tökéletesen letisztítva például.)
Amiről írtam az egy másik típusnál történt. Annál nincs ilyen gyári fix lendkerekes megoldás, amivel kiváltható a kettős tömegű lendkerék. És az árak is mintegy 3x annyi mint a bódéé.
8 litert akkor fogyaszt, ha 90 km/h-val megy országúton, gyér forgalom mellett. Városban a dupláját, az átlag meg ugye a felhasználási körülményektől függ.
Na, hogy tényleg ON legyen: a bal térdemnél a biztosíték tábla ajtaja egyszer csak elkezdett berezonálni/zörögni. Nem jövök rá, hogy miért és hol, de ha megfogom, abbamarad a zaj. A 3db kis gumi ütköző rajta van. Volt ilyen valakinek? Szilózzam körbe, fujjam ki purhabbal? :D
:D azon a földrészen minden lehetséges, bár én ha választhatnék hogy minden tavasszal újrafényezzem-e elöl a lököst, akkor inkább építenék egy ilyet: https://www.youtube.com/watch?v=VwMOrY8bdSM Vagy húsz éve volt képem egy narancssárga B2-es hótolókotróról, majd megkeresem ;)
OFF: PD bódé vs. kombi A6/Passat V6 volt a felállás. Utóbbi, ha nem kotró/formósön, akkor vidéken 8-9 literrel eljár, ezért írtam 9-et. VR6 bódéhoz kocsma kell :D de attól még jó az is, csak 2-3X annyi megvenni, mint a fentieket. Évi 5e km-nél a fogyasztást kihúznám a félelemlistáról. Bármit vesz, úgyis lesz vele más, nagyobb költség, csoda nincs, matek van. Részemről: ON
off: Matek kérdése. Való igaz, hogy a regadó kb.: 350e egy 97-es 2.8V6-ra (euro2), vegyünk +2 litert (7 vs. 9), az évi 5e km-re, azaz évi +35e píz. 4-5 évig használod, az +500e píz. Könnyen be lehet fizetni ennyit egy tdi-nél is ezalatt, sőt. Viszont cserébe -ha nem kell a bódé mérete - van egy meglehetősen dinamikus családi kombid, egy kategóriával feljebb. Amúgy továbbra is azt gondolom, hogy 5-7 fővel/gyerekkel cuccolni ide-oda, emberszabásúan és mindent egybevéve relatív gazdaságosan, a bódé messze a legjobb válasz!
"azt tudom hogy sokan kiváltják normál lendkerékre.nem egy ismerősöm megtette már,köztük autószerelő is a saját autóján.eddig még senkinek nem volt gondja vele"
Na igen, mindenki jó valamire, ha más nem, akkor elrettentő példának. :-)
Innen még mindig kétesélyes. Ahogy látom a vezérlőd az a fajta, amiben van 2db biztosíték is. Gondolom azokat már ellenőrizted. Ezeken túl a 19-es, és a 23-as biztosíték tartozik a ventilátorhoz (is), ez utóbbiról kap gyújtástápot a ventilátorvezérlő. A 19-es a hűtőgomba tápja. A 4vezetékes motorban sincs elektronika, a másik két vezetéken is +12V-ot kap. A motorban vannak az előtétek, vagy 4kefés motor. Ez a két szál a két lassabb fokozat vezetéke. Az első fokozat akkor indul, amikor a hűtőben lévő gomba áramot kapcsol a piros/fehér vezetékre ez független a ventilátorvezérlőtől. A légkondi az első fokozatot is a vezérlőn keresztül működteti. A második és harmadik fokozat szintén a vezérlőn keresztül működik. A második fokozatot is a hűtőgombája indítja, a harmadikat a motorvezérlő, illetve a légkondi nyomás kapcsolója. Megesik, hogy a ventilátorvezérlő beázik és szétrohad.
hát ilyet még nem hallottam,azt tudom hogy sokan kiváltják normál lendkerékre.nem egy ismerősöm megtette már,köztük autószerelő is a saját autóján.eddig még senkinek nem volt gondja vele.
96, 1Z, digit klíma, szerintem csak elől fúj hideget, hátul nem, Hátul csak meleget fúj magától, ahogy neki tetszik. A hűtő hátulján egy ventilátort látok, elől a hűtőrácson keresztül nem látok külön hűtőventit a klímának.
Extrém dolgot írok! Láttam olyan átalakítást (kókányolást), hogy a "szaki" lefixálta a kettős tömegű lendkereket. Amikor megmutatta, én mondtam neki, hogy nem hiszem, hogy ez működik. Már két darab gond nélkül fut ezzel, mondta. ( a lefixálás amúgy elég komolyan meg volt oldva. csapokat gyártatott hozzá és osztókörön lett befúratva egy gépműhelyben) Elmondása szerint ki is lett centírozva) Egy szó mint száz egy idő
múlva ottjártamban mutatott valamit. Az egyik átalakított gépe a lendkerék mögött úgy törte el a főtengelyt,
mint a fogpiszkálót. Csak azért írtam, hogy a "remegés" rezonálás csoda dolgot tud produkálni.
Most az összes MK1 variánsokra vagy kíváncsi, vagy elárulsz olyanokat, hogy mikori az autó, milyen motorkód, milyen klíma van benne, ha digit, akkor 1, vagy 2 elpárologtatós, 1, vagy 2 ventilátoros....
"Egyszer tankolni kellett, s csak Auchan kút volt a közelben, utána meg nem ment a kocsi.."
Azok a motorok tudják kihasználni a jobb üza lehetőségeit, amelyek fel vannak erre készítve. Amikor jobb üzát tankol valaki egy ilyen motornak, akkor elsőre nem vesz észre változást, mert fokozatosan áll át az ECU más jellegmezők használatára. Ugyanez visszafelé is igaz, de a gyengébb üzával először látványosan küzd a motor amíg "visszaszokik" rá.
volna egy kérdésem.most vettem egy 2002-es alhambrát.1.9pd.
szóval egy olyat produkál a dolog,hogy alacsony fordulaton megyek kb.1000-1200-as és innen intenzívebben elkezdek gyorsítani akkor elkezd remegni,hullámozni az autó,elsőre azt hittem a futómű.de nem sebesség függő,inkább fordulatszám,valahol 2000fölött meg elhagyja.volt rajta kuplung csere,nekem gyanús hogy kiváltották a kettőstömegűt,ennek sajnos nem kérdeztem utána.de úgy hallottam mint ha a sima tudna produkálni ilyen olyan remegéseket.......,amúgy semmi gyanús hang minden oké,szépen teszi a dolgát.aki tud valamit ezzel kapcsolatban, kérem ossza meg!
Érdekes egy légszűrő van a kocsiban, rá van ragasztva egy filc réteg az aljára, ilyet még nem láttam.. Lehet h ezért kell ritkábban cserélni, de így meg nagyobb a fojtás..
A céges kisteher csinálta azt, h ezekkel a gázolajakkal üzemeltetve időnként hosszú ideig nem lehetett újra indítani. Több szerviz se talált hibát. AZtán a Shell-re áttérve ez megszűnt.
2013-as Sharan p202b hibakódot ír ki. " Reductant Tank Heater Control Circuit Low" Ha törlöm változó idő után ( 20-200km) visszajön. Találkozott már valaki ezzel a hibával?
Az a poén, h szinte mindegy h 110-el, vagy 130-al megyek, majdnem ugyanakkor érek oda, ahova akarok, legalábbis ez a tapasztalat. :-)
Prémium üzemanyagot csak benzinesben próbáltam, a Saab-om anno az OMV-vel volt a legjobb. Egyszer tankolni kellett, s csak Auchan kút volt a közelben, utána meg nem ment a kocsi..
Köszi! Az óvatos tempó, ahogy írtad, nálam is leviszi az átlagot. :) Azt figyelgetem most, hogy emeltebb szintű üzemanyaggal kevesebbet fogyaszt-e. Ehhez viszont nagyon azonos körülmények kellenének két teletankos menetben. Az emeltebb szintű üa-val szebb a hangja, kisebb a vibráció, szal jobb, de kérdés, hogy fogyaszt-e annyival kevesebbet, amennyivel többe kerül az ilyen üa. ? :)
Köszönöm a tippet! A kocsi a lányomé. Nagyon sokat csak óvoda és iskola a napi dolga. Azért hetente 60 km pálya is van. Lehet, hogy nem pörgeti eléggé, mert nyomatékos autó. A "tűzhelytisztítós megoldás is jó lehet, bár én nem nagyon bízom benne. A fő gond, hogy a turbó meghajtás (kipufogó torok felől)
a változtatható geometria állítórészéhez a hab eléggé zegzugos pályán jut el. De lehet, hogy megér egy próbát.
Köszönöm szépen! Akkor valamelyest megnyugtattál, mert a két torok leszedése eléggé "macerás". A féltengely kivétel nekem azért gáz, mert így nem lehet rámpára tenni a kocsit. A turbó olajcsövével már szívtam egyszer, úgyhogy a legkevesebb probléma annak a meghúzása lesz. (bár lehet, hogy én levettem hozzá a szívótorkot anno, amikor az olajfolyást kellett megszüntetnem.)
Ma kellett mennünk Esztergomba keresztelőre (Kecskemét mellől). Odafelé mentem, ahogy lehet, 130-140 a sztrádán, az M0-hoz érve 7.7-en állt a fogyi mérő. Majd ott 110, ill. utána országúti (hegyi) tempó. Így lett 7.1 ott. Visszafelé alulról kerültük meg Bpestet, nem volt hegyen átkelés, s nem csak az M0-n, hanem a sztrádán is csak 110-el mentem. Nem volt sietős, meg többször is nagyon zuhogott. Így a visszafele fogyi a computer szerint 5.8 lett, az átlagmérő (az össz, a 2-essel jelölt) meg beállt 6.5-re. Sz'al erősen függ a sebességtől, meg a körülményektől.
A TDI különcsonkos turbó, 3 csavar rögzíti a kipuöntvényhez, ergo azt nem kell leszerelni. Ami csúnya szopás lehet, az az olajzócső lekötése. Többnyire nem a hollander, hanem a közcsavar nyílik meg, annak meg ellentartani oda alakított szerszám kell. Ha ez még az alutornyos féltengelyfüggesztőcsapágyas változat, akkor a legjobb azt kiszedni féltengelyestől.
a geora ket otletem van hirteléen,az egyik szaladj fel egy pályas ciklusra kb 20-30km 4ben 3000fordulaton,(nem a fordulat oli a csapagyakat meleg motornal,hanem a nyomatek:) a masik kipufogo toroknal torok lekot es a mulktkor olvastam egy cikket hogy hideg zsiroldot(konkretan tuzhelytisztito sprayt fujt bele a z egyik szervizes ismerosom,,alaphelyzetben kart nem tud okozni, bar emlékeim szerint pl a z enyemnel ott azert van egy homersekletszenzor,, o nem biztos hogy szeretni fogja ezt az anyagaot,az afn nel nem tudom hogy van:)
elég ha fél éve nem találok olyan műhelyt , aki megcserélné nekem a motort Golf-Galaxy párosban. Konkrétan az egyik szaki közölte, h a váltó-motor egyben gólyalábastól marad a földön, és leemeli róla a kasznit.
Ui: emberi áron nem találok szervízt a munkára.
Ha hozzáférni a kipuf sor csavarjaihoz, én levenném egyben és padon szedném le a turbót.
Laci bácsi! Nem a bódéra írtam, hanem az A6/Passat kombikra. Azokba nem is szűkölve, keResztbe rakták bele, hanem ahogy kell... hosszában. :) Hmm, említett volna Budapestet és rövid távokat?
Technische Daten Audi A6 2.8 (142 kW) Fünfgang-Schaltgetriebe
Angebot in Deutschland / Stand: Oktober 1996
Verbrauch bei 90/120 km/h/Stadtzyklus: 7,1/9,0/12,1 l/100 km nach 89/491/EWG
Nagyon építőjellegű hozzászólásod köszönöm! Azt be kell vallanom, hogy nem tudok felemelkedni hozzá. De annyira, hogy meg sem próbálom. :):)
Én arra gondoltam konkrétan, hogy alulról le lehet venni esetleg úgy, hogy a kipufogótorkot és a szívótorkot ne kelljen lebontanom. Már vettem le a turbót, csak akkor bontanom kellett a hengerfejet tömítéscsere miatt.
Már nem emlékszem, hogy felfelé, vagy lefelé tudtam "kibújtatni".
Mivel a kocsi nincs előttem, jól jött volna valami instrukció, hogy mire számíthatok. Sajnos nem találni videót a You Tube-n
Leemeled a motorról a kasznit! :) Bocsesz , nem bírtam kihagyni.... :D
Én pl pénteken azon tanakodtam, hogy zárt motorháztető esetén, képes ez egyáltalán "hideg" levegőt szívni ???? Természetesen az a 40e HUF os könyök a légszűrőház után nekem is hiánycikk...
Na de az sem világos, hogy jut el a pollenszűrőhöz ,kinti levegő.
"Az a 15, az 12 lenne, ha a PD bódé 10 rövid távon."
A VR6 városi fogyasztása a gyári adat szerint 16.5liter. Ez egy budapesti viszonylatban, rövidtávokon inkább 20-22l. És ez nem elmélet, hanem tapasztalat. Az a motor a legendája ellenére egy meglehetősen rossz hatásfokú buta konstrukció.
Nem tudom mi a keret, nem írta, vagy átsiklottam, de vázoltam egy-két opciót. Az a 15, az 12 lenne, ha a PD bódé 10 rövid távon. A japók motorikusan akár örök életűek :) de a kasznik ebben az árfekvésben már rég elporladtak. 0,5 vs. 0,8 mm (DIN) lemez rulez. A nagy átlag meg arra szalad, amerre mondják. ...karbi>injektor>turbodiesel>downsized turbo>hybrid, villany> jááj mosmegbetilcsákjazatdízeltisafókabébik miatt. Sanszos, hogy pár éven/hónapon belül tömegek rontanak rá a járóképes, most 1-2K ojro alatti, 20-25 éves, nagy szívó benyásokra. Ha túl nagy a bódé, vagy drága, én beülnék ebbe: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=240363106, vagy ebbe: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=242353355 Vezetett szerízkönyv, és javítás nélküli, legalábbis állítják.
Marha egyszerű a válasz :) mert ágyneműtartó fiókok lennének az ágy alatt, amik az ágyra lettek téve.
Na még az a szívás, ami ma reggel, amikor egy 206cm es ágyat próbálj feljuttatni a -1 ről az 1 re, két csajszival!!! :D :D
Az én gondolkodásommal van a HIBA,
vagyis nem is az autó 1,5M ára az irritáló, hanem a sok levett hengerfej, peremes tengely, kettőstömegű ,eltört dugó, fejből tudott PD cikkszám, ropi szélvédő...
És arról ne is beszéljunk, h CO hegesztő volt a jele az óvodában a TRIÓ nak.
Mert hogy az én Palóc Múzeum Edition Galaxy-mnak hiányzik a jobb első sárvédő alja az OKÉ, az előző évezredben készült, DE péntek hív K, h ugyan rendeljek már neki a 2007 eshez jobb első sárvédő javító elemet , mert olyan jó kedvességem vagyon a M autónál....
Most a type-S a menő, ebből a 7. szériából nem volt type-R. Sima 2.4, sornégy benya, 189 ló, 10-12 literes fogyi. Vhogy most erre van rácupppanva a nép.
Vazz, a Honda fórumon meg csomóan Accordra vadásznak, lehetőleg a 2.4 benyásra, s egy hasonlóan 2003-as, 300K kilométerrel 2M. Az nincs túlárazva? Akkor már inkább a bódé 2/3 annyiért..
Amúgy tegye már föl a kezét, aki szerint egy 2003 as kotla ér 1,5M et... Enyhén túlárazott a bicaj.... :(
Na megint én lettem a mumus ,h ki merem mondani. :P
Szóval KawaBazsy nak igaza volt, befér a 200cm es ágy!!! Még jó, h Hévízen meg kiderült , 206CM!!! ZS vezetett vissza Bp re, szerencsére 154cm és 42kg, én meg ültem mint a kapanyél és gyakoroltam a halálfélelmet... szóval ha ebben TAKATA légzsák vagyon, akkor fejem többet nem nagyon vagyon.... :D :D
DE a lényeg, 206cm befér, hátsó ajtó lecsukódik a koppra előre tolt ülésekkel. Ha az ülőlap teljesen fel van emelve, akkor 3cm lehet dönteni a támlát. És rájöttem ,h forgatható az első ülés... Hogy mik hullottak ki onnan! :P :D
Te, ha nem veti fel őket a pénz, akkor sztem ne 2.8 literes, V6 motorral szerelt autót vegyenek, mert az nem fog 15 alatt enni rövid távon. Ha pedig megszokták a Suzuki hibamentességét, akkor maradnék a japán vonalon, pl Corolla 1.4 v. 1.6i kombi.
Szóval, ha elég méretben a Touran és nem zavar a lomhaság, akkor a Touran 1.6 a bestbuy. Ha elég egy nagy kombi, és/vagy magas a Touran ára és van időd és kedved szeretgetni :), akkor az C4Audi 100/A6 Avant 2.8V6, vagy a B5Passat Variant 2.8V6. Természetesen csakis egy svájci nyugdíjas orvos hölgytől :) (időnként lehet találni Golf IV 2.8V6 Variantot is)
Nálunk anno a 3X isofix volt a szűk keresztmetszet, lett belőle a végén a Touran. Kinőttük, lett az Alhambra - most már végre gyerekülés nélkül. Mint írtad, nem sokat jártok, keress valamit, amitől más menekül: nagy benzinest. 2.8V6 Bódét, vagy 100/A6 2.8V6 Avant Audit (C4 1991-1997). Esetleg Passat kombit "ugyanezzel" a motorral, vagy Golf4 kombit 1.6 8V(!)-vel. A Touran az 1.6-tal nagyon lomha, FSI finnyás itthon a kénes benyára, 2.0 ritka, ami gázos azt meg nem adják el.
Igazából nem az ár miatt kérdeztem, hanem mert ugye nekem meg kell várnom, s az elsőként felhívott VW szerviz, ahova anno átnézetni vittem vétel előtt, fél napot mondott.. a rákom se akar annyit várni. Ha nem szeretnék pecsétet a szépen vezetett szervizkönyvembe, inkább megcsinálnám magam, mint az összes eddigi járgányomnál (kivéve MX-5 Mazda, mert annak is vez. szkönyve volt :-). Majd sztem felhívom a vezetékes számon a főnököt, s meginterjúvolom.
Nézegetem a többi lehetőséget is, a Zafira is jó lehet, a C-max túl fiatal még, magas az ára. A franciák tetszenek, de nem szeretnék, rossz a hírük fenntartási szempontból. Inkább német vagy japán...
Ha esetleg van még ötlet, mi lehet alkalmas ilyen célra, ne tartsátok magatokba. :)
Ha az anyagi szempontokat (is) nézzük, akkor lehet, h jobban jársz vmely, egy kategóriával kisebb (kompakt) egyterűvel. Azok egyszerűbbek, olcsóbban szervizelhetőbbek, s van hozzájuk kisebb motor (Zafira, C-max, Xsara Picasso, stb..). Nekünk pl racionális választás lehetett volna a Hondánk után (amit a Sharanra cseréltem) a 7. gen, 5 ajtós "busz" Civic. Tök nagy belül, az 1.6i motor mindenre elég, s 7 liter körül eszik. Vagy ha több csomagtér kell, akkor ott van az ebből kialakított Stream.. de vágytunk egy kis luxusra, s ha belefér, akkor miért ne. Sz'al jól csinálod, h először tájékozódsz, s ezek után minden szempont figyelembevételével dönts.
Elhoztam az autót a klimastol, új klimakompreszor, klimahuto, meg rendszeratmosas valami folyadékkal ami vagy 8 e./ liter és kellett vagy 6 liter,.Nem is gondoltam hogy ennyire tud hűteni a bódé, egyelőre jól működik csövek nagyon hidegek szóval még vagyok elégedve összesen, kettő huszonöt öt volt,a kompresszor gyári, a klimahuto az valami danmark, de jól néz ki nem kinai.
"Mennyi nálatok a kötelező szerviz (olaj, szűrők cseréje) szintideje?"
Fogalmam se, sosem mértük az időt. :) :P Szerintem ez egységáras nálunk.
"Böngészem a használatit, azt írja, h a légszűrőt 3 évente kell cserélni, ha ez alatt kevesebb, mint 90E km-t futott.. Gondolom ez marhaság, s érdemes azt is 15 ezrenként."
Nem marhaság, de ezt úgy sem hiszi el senki, remek elméleteket tudnak az emberek gyártani a gyárak gonoszságára. Senki sem hiszi, pedig igen logikus, de az új levegőszűrő szűr a legrosszabbul. A max szűrőképességét az élettartama 7-10%-nál éri el a szűrőpapírba épülő por miatt és ezt utána végig meg is tartja. Ebből adódóan a sűrű csere nem hogy jót tesz, de inkább árt.
"Ill. azt írja, h az üa szűrőt csak vízteleníteni kell, ha a gázolaj megfelel a DIN EN 509 szabványnak.. szokták ezt is cserélni ilyenkor, nem?"
30ekm a gyári előírás, azt biztosan ki is bírja. Valamikor nyitogattam a víztelenítőket, de sosem jött belőlük víz, így abbahagytam, vagy 20éve. :)
A kályha az kiegészítő fűtés, csak a dieselnél van. Túl jó a motor hatásfoka, kicsi a veszteséghő, ráadásul nagy az utastér, két hőcserélővel (elöl-hátul), úgyhogy ez besegít. Automatikusan kapcsol 8 fok alatt, gázolajjal fűt, s nyomja fel a hőfokot. Ha nem megy, hideg marad a motor, jobban kopik, s fáztok..
Na ettől a váratlan kiadásoktól félek én. Sajnos nem keresek annyit, hogy zsebből kifizessek egy nagyobb összeget. Mondjuk ha egy váltójavítás a jelenlegi kocsim árába kerülne, lehet fel is vágnám az ereimet... :)
Ha viszont kifognék egy normális állapotút, ami megy nekem 50e km-t nagyobb hiba nélkül, az nekem 10 év a jelenlegi futásteljessítménnyel, azzal meg lennék elégedve. persze ezt meg nem lehet előre tudni, egy új kocsinál sem, nemhogy használtnál...
Nekem nem fogyaszt a kocsi sokat (6.5-7 közt), de ez felhasználás függő is. Rövid távokon, városban 10 is lehet diesellel. Benzinnel meg 15 felett.
Azért had említsem meg, h attól, h tizenéves korára lemegy ennek a bódénak (is) az ára, azért ez még alapvetően egy drágább árkategóriájú kocsi. Pont 2003-ban vettem újonnan egy Toyota Corolla 1.4 vvti sedant, alap extrákkal, klímával. A listaár 3.98M volt, 3.5M-ért hoztam el. No most a szintén 2003-as, s M.o.-i Sharanom ennek kb a háromszorosába került akkor. Az alapár ezzel a motorral, felszereltséggel, aut. váltóval 10.6M volt, s erre jött rá még egy marék extra, amit beletettek. Sz'al nehogy elkövesd a hibát, h egy Suzukihoz hasonlítod a fenntartási ktsgeket. Nekünk csak egy gyerekünk van, erre nyilvánvalóan luxus ez a kocsi, de - belefér. S ha monnyuk elfossa magát a váltó, s 400E lesz a javítás, akkor kifizetjük. A listádból a kályha javításra tudok árat mondani, nekem sajna 3 különálló hibája is volt, így volt 90E pénz. De azóta remekül működik (köszi Laci bácsi).
Ha csak Németországot nézem, akkor - ha jól számolom - ötször voltam kint autóért eddig, ebből csak kétszer hoztam autót, a többi út lukra futás volt, pedig min 20 autót mindig megnéztem. Ez ilyen.
Nekem anno 2 extra volt, amihez ragaszkodtam, az automata váltó, s a dupla (tető) klíma. Az előbbi kihúzza a TD - számomra kellemetlen - karakterisztikáját, az utóbbi meg az utasnak kell, mert a szimpla klíma ereje leginkább az első sorban érvényesül (a fűtés alapban dupla).
Én hoztam már kintről kocsikat, gondolkoztam abban is, de elég nagy macera, s több hónap keresés után találtam itthon is ok példányt. Ebben az évjárat tartományban te is erre készülj, h nem fog azonnal hálóba akadni olyan, amit érdemes is megvenni.
Németből szemezgetek, egyelőre kicsit homály a behozatali része, de van még pár hónapom dönteni. Az az (tév?)képzetem, hogy kintről kisebb eséllyel nyúlok mellé ami a visszatekergetést illeti. Persze az esély így is megvan...
Az ülés ezek szerint nem probléma. Végül is a suzukiba is be tudom préselni őket, csak 500km-t menni így melegben klíma nélkül nem az igazi...:)
Lehet, hogy elcsábulok egy disellel, bár az a 2,8-as elég jól hangzik, csak lehet leeszi a fejemet...
Gázzal szemeztem én is, de ennyi futásteljesítménnyel jó soká térülne meg.
Mester! Mennyi nálatok a kötelező szerviz (olaj, szűrők cseréje) szintideje?
Böngészem a használatit, azt írja, h a légszűrőt 3 évente kell cserélni, ha ez alatt kevesebb, mint 90E km-t futott.. Gondolom ez marhaság, s érdemes azt is 15 ezrenként. Ill. azt írja, h az üa szűrőt csak vízteleníteni kell, ha a gázolaj megfelel a DIN EN 509 szabványnak.. szokták ezt is cserélni ilyenkor, nem?
Fogyasztási adatokat a spritmonitor.de-n találsz mindkét üzemanyaggal.
Nekünk lassan két éve van meg a 2004-es 1.9-es Sharan, elektromos gondunk még nem volt, a kályhát már javíttattuk és a klíma is kért törődést. Ha találsz egy jó állapotú példányt, meg kell venni, praktikus autó, a helykínálat fejedelmi.
Annyival nyűgösebb csak, mint egy átlag, német középkategóriás, amennyivel bonyolultabb (dupla fűtés, hűtés, egyedi alkatrészek). A kintről behozott, harmadára visszatekert példányokkal gondolom gyakrabban előferdül műszaki probléma..
A második sorban levő, középső ülés az csak deréköv, ez a facelifttel (2004-es modellév) változott, s lett az is 3 pontos. Mindegyik ülés isofixes, tehát ha ilyen a gyerekülésed, akkor öv nem számít.
Én sem szeretem a dieselt, de mi is azt vettünk, mert a VW-nél az megbízhatóbb, mint a benzinesek, a fogyiról meg a nyomatékról nem is beszélve. Benzinesből ha a turbó nem kell, akkor marad a 2.0i, ami lomha, meg sokat eszik (10-12l), meg a 2.8 VR6, ami sárkány, de egy kicsit még többet kér, én ezt venném. Kerestem ilyet is, hogy majd elgázosítom, de nem volt belőle választék. Meg miután a 3. üléssor mögött alig van hely, a gáztartály elhelyezése is macera lett volna.
Nagyobb, családi autónak is alkalmas kocsi vásárlásán gondolkodunk, és felmerült a Sharan is mint jó alternatíva. Tetszik a kocsi, de minél többet olvasok, annál jobban elbizonytalanodom. Népítéletben többen panaszkodnak rengeteg hibára, főleg elektromos jellegűre. Ez mennyire jellemző?
2000-2003-as gyártásúakat nézegetem, és a motorkínálattal is meg vagyok kicsit lőve. Többségben vannak a dieselek, de én kicsit ódzkodom tőle, főleg a turbó miatt. Persze tudom, hogy kisebb a fogyasztás és kell a nagyobb nyomaték is a súly és méretek miatt, de még sosem volt diesel kocsim. Törekednék a fentartási költségek alacsonyan tartására, de mivel viszonylag keveset megyünk egy évben (5-6000km), ezért a fogyasztás alacsonyan tartása nem a legfontosabb szempont. Ennek tükrében melyik motort javasolnátok?
Jelenleg egy 2000-es évjáratú swiftem van, amihez 11 év alatt nem kellett hozzányúlni a kötelezőkön kívül, ezt gondolom nehéz lesz alulmúlni, de egyre sürgetőbb a váltás.
A hátsó üléssorról kérdezném még, hogy jó látom-e, hogy a középső ülésnek nincs 3 pontos biztonsági öve? 3 gyerkőc van, 2 gyerekülést két szélére kell tenni a rögzítés miatt, és jó lenne, ha a nagyobb is be lenne kötve rendesen.
Bejelzett a fékbetét kopás jelző, már másodszor, pár hónappal ezelőtt is jelzett. Szerelővel megnéztük, van még azért betét, de nemsokára cserés, tárcsákkal együtt, mert nem túl szépek, vállasak, de nem úgy mint egy férfi. :)
Van esetleg tapasztalat ajánlott márka betét plusz tárcsa esetében? Ismerős nézte, aki hozni fogja, mondta, hogy van választék gazdagon.
Mindig fog szivárogni valahol... Ha most lehurrog a tömeg, akkor is. Ha nincs látható lick.. akkor rakatsz bele gázt , oszt csókolom. 3-4 hónapot bírjon ki, max 1x rátöltesz. Csókolom.. kit érdekel.
Érdeklődnék, hogy ismer valaki olyan szerelőt aki kettőstömegűt cserél úgy, hogy nem ő veszi meg az alkatrészt. Lenne egy csere darabom és a valószínű hibát okozó jelenlegit szeretném kicseréltetni. Tudom, hogy így nem vállal garanciát senki. Távolság nem akadály.
Elhoztam ma a klímástól. Tavaly júniusban volt náluk (Marso Veszprém), akkor töltöttek bele hűtőközeget, olajat és UV festéket. Most megint ugyanez, csak előtte átnézték UV lámpával, de nem lett meg a szivárgás helye. A klíma most szépen hűt, a kijelzőm villog indításkor. Korrektek voltak, mivel tavaly volt náluk a kocsi és megint nem hűtött, nem számoltak fel munkadíjat, csak a beletöltött anyag árát kellett fizetnem.
Hozzáértőktől kérdezném: a jobb első kerék előtt lévő nyomáskapcsolót érdemes próbaképpen cserélni? Milyen összeg egy ilyen? Okozhatja ez a hűtőközeg elillanását vagy ez a reményhal esete és idővel majd kiderül, hogy melyik soktízezer forintos alu cső adta meg magát? A hibakód a nyomáskapcsoló hibájára utal (ami nekem fura, így frissen töltve)
Köszönöm Mester a munkát, klasszisokkal jobb lett az autó. Megszűnt az alacsony fordulatról történő gyorsításkor korábban látott fekete füst is és sokkal kellemesebb a közlekedés vele!
Sziasztok nem tud valaki egy 98-as vw sharanhoz törött ,vagy rossz váltót? nekem a váltóban lévő kulissza kéne csak mert eltört a rugó és nem veszi igy a rükvercet.
Vége a fűtési szezonnak, úgyhogy kályha nélkül végre tizedre egyezett a telitankos fogyi a kiszámolttal (6.7). Picit sokallom, állandóan brutál dugó volt Pesten, amikor arra jártam, lesz ez még 6.5 is.. :-)
Nekem semmi nem villogott, kapcsolt a kompresszor gond nélkül, csak szép lassan meglógott a hűtő közeg. Tavaly szeptemberben, 2 hónappal a töltés után már éreztem, h nem hűt olyan nagy energiával, mostanra meg semmit nem lehetett érezni. Tán pont ez a nagyobb szopás, h olyan lassan ereszt, h ember legyen, aki megtalálja, főleg bontás nélkül.. Ha szerencsém van, akkor alul rohadt szét vmely cső, ott kevésbé vannak védett helyen.
Az enyém is a klimásnál van , uj gyári kompresszor, klimahütő,rendszerátmosással , kell vagy 5-6 liter átmoso folyadék mert sok az alu reszelék a rendszerbe, holnap este kész talán,,, hát igen 2006 -tól klima - kályha akciok, más nem nagyon klimát 3 évente töltöttük, de most már nem birta 2-3 hóig, kiváncsi leszek milyen lesz .Egyébként a száritószürő tetelyén eresztett, meg a kompresszornál
Hehe, az enyém is klímásnál van. Tavaly töltötték, végig működött a klíma, bár végig villogott a kijelzője is gyújtás ráadásakor. Most már nem hűt, meg zavart a villogás, leadtam tegnap. Kíváncsi vagyok mire jutnak vele :-)
Feltölttettem ma a klímát, ment bele ilyen színező anyag is, lehet majd vadászni, hol szökik a nyomás.. Igaz a korábban bedobott felvetés: nyáron klíma, télen kályha szervizbe jár a bódétulajdonos. :-)
Olyan tünetet produkál a műszerfal, hogy a feszültségmérő és az olajhőfokmérő indítás után marad a 0 állásban, nem mutat. Majd a következő indításnál újra működnek és mutatják, amit kell. Mintha a COMP "2"-es átlagolás is nullázódott volna úgy 350 km-rel ezelőtt, pedig biztos nem reset-eltem. Zárlatos valami? Vezeték szakadt? Van tippje valakinek? :)
Sziasztok. Pár napja vacakolt a riasztóm, körbe lett nézve, de minden rendben, ma elvileg egy dolgot sikerült kiszúrni, a sofőrajtó belső ajtónyitója nem megy be olyan mélyre, mint a többi. Megnéztem a bowdent, az jó, nincs baja, viszont a kis ajtózárral lehet valami, mert távra se húzza be rendesen, és mintha onnan jönne a szorulás. A többi szépen benyomható még nyitott ajtónál is, ez szorul. Mi ilyenkor a megoldás, zárcsere?
A sebesség mérő mutatója menet közben indokolatlanul és váratlanul nullát kezdett mutatni és elgyengült az autó motorja majd megált a motor és kivártatva az autó is.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-összefüggés a jelenségekben .
Mester! Ha szivárog a klíma gáz vhol, azt bonyolultabb felderíteni a tető(dupla) klímás kivitelnél? Megy itt hátra a gáz is, vagy csak már a hűtött levegő?
Az üzemanyag szűrőt 1 hónapja cserélték, nem gondoltam, hogy ezt is el lehet rontani, a jelek szerint sikerült nekik.
Az adagolót és általában a motort még nem bántotta azóta senki, amióta megvettem.
Te néztél rá a váltó javításkor, akkor az volt a konkrét hiba, hogy a 4-5. fokozatban 3000-nél elfogy az erő, de nem találtál hibakódot vagy geo letapadást és más látható rendellenességet.
Akkor abban maradtunk, hogy ennek kinyomozása hosszabb folyamat lesz valamikor. Mondjuk ha most rá tudnál nézni, akkor később nem kell emiatt visszavinnem.
Ha mindent beállítasz, rá sem fogok ismerni az autóra menet közben...
Indulni azért nem indult, mert megdöglött az ECU. Úgy néz ki, ezt sikerült javítani.
Menni azért nem akar, mert nem kap üzemanyagot. Üzaszűrő és a visszakeringetőszelep, meg a repedt bilincshiányos csöve. Ha ezek megjönnek, akkor kiderül, hogy van-e még nyűgje. Mindenesetre elég furcsán van megírva az előtöltés táblája.
És olyat nem tapasztaltál, hogy eltérő üzemanyag típus használata esetén változik a hiba erőssége/intenzitása? Nekem az Óceán által árult emeltebb szintű üzemanyaggal jelentősen gyengébbek a hibajelenségek.
Bevallom, nem jöttem rá, hogy mit kellene nézni azon a képen. :/
Általában nem a csapágy hal meg, hanem mint a nyelestengelynél is, megforog a csapágy gyűrűje a váltóházon és "lerágja" azt. Amikor javítjuk a nyeles csapágyát, ezt is ráragasztom, ha még nem ette meg menthetetlenre a házat.
Próbálj meg pár centivel előrébb gurulni, majd próbáld meg rükvercbe tenni, ha nem megy, akkor megint. Ha egy-két próbálkozás után sikerül, legalább használható a kocsi, amíg a problémát érdemben meg nem oldod. Nekem valószínűleg a kettőstömegűvel volt összefüggésben a dolog, a csere után megszűnt a nemakaromarükvercetbevenni gond.
t. Laszlo mester,nezted a fotot? ugy jol sejtem,hogy a diffi csapagya adta meg magat? mert a kihajtast kb 1 eve csereltuk:)) illetve 30 ezer km lehet benne(bar ennyi ido alatt beadhatja a kulcsot de sosem hajtom a kocsit,,,
van egy sharanom 1.9tdi 98-as egyik pillanatrol a masikra nem lehet betenni rukvercbe , valoszinű váltó gond mert a rudazatok jok a váltónál sem lehet betenni, valakinek volt esetleg ilyen hibája, uj váltó kell vagy javítható. köszönöm
Ha a mostani 2hónap múlva folyik, akkor az új már 1 hónap múlva. Feltéve, ha sikerül jól a helyére tenned. Ha nem, akkor azonnal. Nem egyszerű, mert nem hagyományos szimering. Mindig lutri a cseréje. ://
"Tudok ilyet csövet külön szerezni, illetve érdemes-e, vagy inkább komplett motort szerezzek bontóból? A másik kárdásem, hpogy mitől tört ez így el?"
Befolyik a víz, belerohad a tengelybe és az ide-oda forgó tengely előbb-utóbb eltöri. Elvileg van hozzá javítókészlet, bár nem mindegy melyik motor van benne.
A kormány a 2003-as Galaxyimban a képen látható állapotban van. Mit lehet ezzel kezdeni? Szép állapotút nem találok, le lehet cserélni valamire? Van kompatibilis kormánykerék más autóból, pl későbbi Galaxy vagy esetleg Shasran vagy Alhambra kormány passzol?
egy alap kerdes a 2.0 PD(BRT)NEL HA LEKAPOM A VALTOT ES HA MAR OTT JAROK KETTOSTOMEGU MEG KUPLUNG SZETT csere DE A HATSO SZIMERINGET IS SZIVESEN CSERELNEM MINTHA AHHOZ NEM ARTANA EGY POZICIONALO,,MERT MINTHA SZOGHELYZETI JELADO LENNE BENNE,, ez igaz vagy nem ?
A téli hideg idő betett az ablakomosó rendszeremnek a Galaxyn (meg a gázszámlámnak is, de az nem ide tartozik).
Az ablakmosó motor után nem sokkal szétesett a cső, azt még mondjuk könnyen orvosolni tudtam. Viszont a hátsó ablakmosónál, épp csak csordogál a víz ha spriccelni kéne. Leszedtem a kárpitot, és az ablakmosó motorból folyik ki a mosócucc. Leszedtem az ablaktörlő motor fedelét, hogy belenézzek. Ami van belül vékony réz(?) cső ami kivezet a fúvókához az van eltörve, teljesen a felénél. Tudok ilyet csövet külön szerezni, illetve érdemes-e, vagy inkább komplett motort szerezzek bontóból? A másik kárdásem, hpogy mitől tört ez így el? Szétfagyott volna?
Változott a helyzet, anyámnál leálltam vele és amikor haza akartam indulni nem indult. Az indító motor forgatja, de semmi. Ott hagytam, reggel hideg motorral teszek egy próbát, és viszem a laptopot is.
Szia! Motordiagnosztika ügyben csak hajrá és előre. Közben én odáig jutottam, hogy nem mechanikai oka van a hibámnak, tehát nem egy alkatrész a rossz pl EGR vagy légtömegmérő, vagy cső, stb. Ezt eddig is tudtuk, tudni véltük, de most már mondjuk biztos. Most egy szoftverben otthonos szerelővel beszélek, első körben az EGR programozáson fog módosítani. Jelentek majd.
Ennek több oka lehet, de pl. az elektromos szivattyú biztosan nem, mert ami nincs, az nem romlik el. :)
Az előtöltés állítás az adagoló háznyomásával történik
A felsorolt hibák egy része ezzel van összefüggésben. Kevés üza, levegős, eldugult, stb, azaz nem elegendő a háznyomás. Okozhat ilyet maga az adagoló hibája is (kisnyomású szivattyú, nyomásszabályozó, visszafolyószelep) előfordulhat berágódott, elverődött előtöltésállító dugattyú is. Ez többnyire a helytelen alapelőtöltés beállítás következménye. Ez utóbbi maga is lehet a hibakód oka.
"Jól gondolom, hogy a 17-10 - Control Difference - Intermittent kód a befecskendezés időzítőjére utal?"
Ez csak annyit jelent, hogy az elvárttól időszakosan eltérő működés.
"a TDI-Graph-ban tudom megnézni vagy más módon?"
A graph-ban, ha benne van a képében az előtöltés helyzete. Ha nincs, akkor először indikátorórával alaphelyzetet kell állítani. Hibás adagolón viszont egyik sem segít.
Sziasztok, tegnap végre sikerült életet lehelni a kábelembe és kiolvastam a tárolót, a motornál az alábbi hibakódot találtam (1,9 TDI, AFN):
Address 01: Engine
Controller: 028 906 021 HB
Component: 1,9l R4 EDC G00AG 1907
Coding: 00001
Shop #: WSC 09465
1 Fault Found:
00550 - Start of Injection Regulation
17-10 - Control Difference - Intermittent
Readiness: N/A
Első körben töröltem a hibakódot, mert nem tudom mikori, de ha ismét beírja akkor mik lehetnek a hibaokok?
00550 - Start of Injection Regulation kódra ezeket írja lehetséges oknak:
Üzemanyagtartály rosszul töltve benzin vagy biodízel
Levegő / víz az üzemanyagrendszerben
Az injektálás időzítése helytelen
Az elektromos tüzelőanyag-szivattyú hibás
Jól gondolom, hogy a 17-10 - Control Difference - Intermittent kód a befecskendezés időzítőjére utal? Ha igen, akkor a TDI-Graph-ban tudom megnézni vagy más módon?
Szia.Kérdeztem itt is,ahova vittem, időpont egyeztetéskor ott is.Azt mondták tegyem be.Kell vagy nem kell nem kérdeztem,beraktam.Majd kiveszem bent maradtak.
Elvileg hétfőn viszem Veszprémbe a Seathoz , már bejelentettem. Ahogy nézegettem én is ki tudom cserélni de gondolom megint törölni kell a hibát is .. Kíváncsi vagyok mit mondanak rá ott mennyibe fog fájni.
Ja, elvileg ez volt a hibakód amit kiolvastunk: P202A00 Adblue- tartályfűtés szakadás
Sziasztok,ma műszaikiztattam a Galaxy-t a 7-ülés fényképhez kellett.Jól össze raktuk,egyben van a bódé,motordiagnosztika menet közben hamarosan összejön.Írok róla ha meglett. Attila
+8 fok alatt muszáj fűteni az ADblue folyadékot. Különben kristályosodik, megfagy. Jó esetben elhúzhatod a javítást őszig. Már nincsenek fagyok.....70-80.000Ft körül van az ára. Le kell bontani a lökhárítót, hátsó lámpákat, és le kell venni a tartályt. Fontos hogy SEMMI szennyeződés nem kerülhet a tartályba! A rendszer nagyon érzékeny, és kis porral piszokkal galyra lehet vágni az ADblue rendszert.Egybe van építve a tartály fűtés és a hőérzékelő. A tartály oldalán van egy vastag műanyag rúd aminek a közepébe be van építve egy 10 Kohm-os NTC termisztor, (ez egy ellenállás ami hőmérséklet változás hatására csökkenti az értéket, ha jól tudom 25 fokon 10kohm az értéke) javítani nem lehet vagy csak nehezen, amúgy 175Ft ez az alkatrész :). Én kíváncsi voltam és szét bontottam, a rúd végétől 12mm-re van beöntve a műanyagba. A tartály tetején lévő vastagabb csatlakozó 4 vezetékéből a 2 vékonyabb az érzékelőjé. (innen be lehetne vezetni a töltőnyíláson egy új érzékelőt.......de ez már gányolás, főleg 6Mft-os autón!) cseréld ki.....megjavúlni nem fog.....annak idején láttam valahol 64eft ért is.
DE IGEN EGY EVE CSERÉLTETEK,DE EZ A FEMPOR AZT JELENTI SZTEM,HOGY A DIFFI csapagya halott es emiatt a peremestengely szoknyaja hozzaér a valto hazahoz, ergo kinez egy valto felujitas,(mondjuk ezt mar egyszer emlegetted,amikor a nyelestengely ellenorzesrol es az 5,ben 2 masodpercig tarto sikoto hangrol is beszéltunk)de legalabb eddig birta:)szoval valaki foglalkozik válto felujitassal?:),,i
ztn igen ez nekem is megfordult e fejemben meg az is ha a valto is felujitasra kerul van egy uj autom:)) egyebirant mar a hocipom kivan a kijarassal szeretnek valtoztatni rajta csak ha t agazasagi helyzet itthon nem olyan,vagy cserelni ausztriara, megiscsak kozel fele tavolsag:) mostz is a z ezer eves skodrival kellett kijonnom mert 3 het szivas utan siman kirugtak volna mar :(
Volt már valakinek adblue tartályfűtéssel problémája ? valószínűleg igen.. Csak csere jöhet szóba ? 2012 - es alhambra, crtdi 140 Le. Egy - két szervízt , céget már felhívtam ezzel kapcsolatban, egyenlőre semmi bíztató. Köszi az infót
Ilyet. A képeket és az árakat a furikati@gmail.com címre várom. Illetve van ennek a keretnek cikkszáma? Aki tudja írja már meg mert sehol nem találok róla infót. Köszönöm
ujra a sorban. haa jobb oldali féltengelykihajtasnal,a csikorgo hang mellé femport is talaltam kinez egy valto felujitas es egy kuplung es kettostomegu csere ,nemde?esetleg valakit ajanlanatok?
Amúgy aki azzal küzd, hogy már mindent kicserélt, és 30-40 között picit ráz az autó gyorsításnál, az megpróbálhatja az alsó billenésgátló bak cseréjét, én féltengelyek, felnik, gumik, futóműalkatrészek, lengőkarszilentek, telók, toronycsapágyak, és minden egyéb más cserélje után ma ezen lettem túl, 274 ezer km- és 353 ezer km között történt egy s más, de ez mindig megmaradt... Most úgy néz ki, ez volt a baj, tesztkörön totál normálisan ment, azért pár nap múlva biztosabban ki merem jelenteni, de ha maradt is valami belőle, az a régi max 10%-a...
Köszönöm! Vissza olvastam 13oldalt, meg is kaptam a pontos választ. Bal első és jobb hátsó kábelkötegben volt szakadás, és egy 5A es biztit is cserélni kellett.
Köszi az infót.Ha már megpendítetted a "valtohoz is hozzakell nyulni"ez mit takar?
Bocs ha idióta a kérdés,de egy olajcserét még megcsinálok az autón,de ezek már nem az én tudásomnak való "magasságok"csak érdekelne a dolog,mindig tanul az ember.
Van egy 2002-es alhambrám AUY motorkóddal és egy olyan kérdésem lenne hozzátok,hogy mennyi lehet a munkadíja megközelítőleg egy kettőstömegű+kuplung cserének?Tudom,szerelő,műhely más és más,szóval egy megközelítő árra lenne szükségem.
Tipp: ajtókábel köteg. Rengeteg ilyen leírás van hasonlókról itt a topicban is, olvass vissza kicsit. Típushiba, de kis türelemmel házilag is orvosolható. A kábeleket alaposan át kell nézni, volt itt olyan kolléga, aki többszöri átnézés után találta meg a törött kábelt.
A hibajelenség a bal első ajtózár csak 2-3x távon kapcsolt ki-be zárásra működik, mire bezár vagy kinyit. Gondoltam elromlott a zár elektronika, de sajna nem mert vettem egyet azzal is ugyanez, megpróbáltam bal hátsó ajtón, ott jól működnek. A bal hátsó előre téve nem működik, csak a fent leírtakkal.
A műszercsoport minden alkalommal lenullázza magát, és gyújtás levételkor a mutatok az adott helyen maradnak, a köv. gyújtás ráadásig.
Amit még észrevettem, ha kinyitom az ajtókat az ajtófények rendszertelenül fel le kapcsolnak, és nem egyszerre!
Üdv! Segítséget szeretnék kérni.1999-es alhambra központi zár távirányítóval nem nyitja az ajtót.01135- interior monitoring sensors- t ír hibakódnak.Hol keresgéljek?Hátha valaki már találkozott ilyen hibával.
Üdv.! alhambra 1.9 tdi üzemanyag tankot kell kitisztítanom. Mi a legegyszerűbb módja? kérem, aki csinált ilyet, írjon pár mondatot róla. (arra gondolok le kell szerelni, vagy van más módja?)
igazatok van:) lekaptam ahideg oldali csigat megheggesztetem,osszerakom,a,bibim csak az,hogy a geometria allito labda allito csasavarjai nem voltak lekontrazva emlekeim szerint 4 db nak kellene lennie rajta nem kettonek:((( felrobbanok, az lenne a kerdesem,ha osszerakaskopr erintore allitom a mozgatorudat a labda ugye vakuummal mukodik es vcds en megnezem a kert es szallitott turbonyomast lehet eselyem jol megcsinalni? mert sztem 1.3 bar eleg ennek a mocinak,nem kell 1,5,,mint tegnap amit kapott,,, ezt a szerelot senkinek nem ajanlom ezentul,,megyek vissza lacibacsiekhoz,mar amennyiben meginmt nem azonnali hibam tamad,,, m koszonom a sok gondolatot,ezert szeretek itt lenni(meg ha neha idegesito is vagyok:)))
Háát .. merugye az a mostani álláspont, hogy állapotot veszünk, nem km-t. Aztán mikor ilyenek derülnek ki, akkor úgy gondolom, hogy mégiscsak jó az, hogy én km-t veszek :)
2000-es évjáratú AVG motorkódú Galaxy-m ABS lámpája világít egy ideje, tegnap kicseréltem a jobb első kerékszenzort, mert annak már többször javították a kábelét. Sajnos most nem ez volt a gond. Kiolvastam a hibát 01276 hibakódot adott.
Gondolom a lehetőségeket, afelől érdeklődnék, hogy van-e tipikus probléma, vagy keresgéljek és előbb-utóbb meglesz?
Valaki küzd ajtó köteggel!? 15peták gumiharanggal.
aztán mehet pirosat a pirossal, zöldet a zölddel.....
Emlékszik még valaki arra a kandikamerás filmre, amikor a madárnak az 500 eres kábelt kell összekötnie, és rosszul csinálja, felrobban a kémény??!! :D :D
"vészmegoldásként" tegyél mindkét oldalra egy awab bilincset, úgy hogy egy elvágott harmadikat alájuk fogatsz, a tekerős rész legyen a két bilincs között. Ennek a kilógó végeit felhajlítod. Ezzel az elvágottal egymáshoz tudod húzni a csövet/turbót.
Erről beszélek én is... ha előjönnek a nagyobb hibák, akkor mennyi km lehet benne? Érdemes a továbbiakban is locsolni bele pénzt? Vagy beszerezni egy tuti kevés km es mocit?
A bodekba rakott brt motorok nemvoltak rosszak! Azert eleg sok megfutotta a 4-500000 kmereket nagyobb hiba nelkul. Csak a karbantartasra kell odafigyelni.
Sikerült hozzájutnom egy 1999-es Seat Alhambra 1.9 "Luxus" személygépjárműhöz. Sajnos nem minden a gyári állapotot tükrözi az autón, tehát pár dolgot meg kellene csinálni, illetve pár alkatrész hiányzik. Ehhez keresek megbízható szerelőt, vagy valakit, aki tud ezekben segíteni.
igazatok,van es megegyszer igazatok,van:) de ha mostkapott uj gyari hengerfejet,akkor mar megtartanam:)) es hat ugye egy torottt turbo kivezetes mar nem all az utambaaa nem ok voltak,,hat persze a multkor mweg siman hazajottem a nemet palyan hengerfejesen:)) valakinek hideg oldali csigahaz gt 1749 VA hoz?:)) az a baj hogy alul a tores mintha mar zoldulne bar folul teljesen friss.. de mindegyx igy nem verhetem rajuk hogy sztem elbasztak,, a hideg oldalt 4 csavar tartja a helyen ha minden igaz a helyen lehetetlen kicserelni? mert vasarnap reggel ha nem indulok el ennek a melonak is lottek,es akkor viszi a kocsit a bank :))))) hulyek nem tudjak mit kapnak:))
Prius 3 bírja a pályát is, csak ne kapcsold át sport módba, mert leég az inverter... Ha maradok tovább , az lett volna a kijárós gép.
Na mit fogok én most kapni ezért....
Amúgy viccen kívül? Mi a faxnak küzdesz egy 2.0 PD vel????
Van itt egy Touran a munkavédelmi boltos Szlovák srácnak. Kb 460e KM van benne, se belül ,se kívül nem látni rajta, ha majd el fogja adni, egy szimpatikus nepper visszatekeri kb 235e KM re. Aztán az új tulaj meg anyázni fog ,h mekkora szarok ezek.
Szóval, ha ilyen nyűgök előjöttek nálad, lehet komoly KM van a mociban, lehet érdemesebb lenne valami kevés km est töröttből kukázni.
Ne értsd félre , nem fikázni akarok, csak amikor az FB csoportban is olvasom, h frissen felújított hengerfejjel 300e KM rel eladó.... Vajon mi a faxnak kell 300 nál hengerfejezni, meg ugyan miért is lett eladó.....
Szerintem a turbod meg nem sikolva lett, hanem egyszeruen raktak egy uj sortomitest a regi helyett amit visszaepitettek! Az nem nagyon szokott vetemedni.
Hat ha ez az a muhely ahol az ismerosom passatjat hengerfejeztek, akkor megvannak szamolva a kilometereid. Laci megtudna mondani milyen jo kis minkat csinaltak.
udv urak a szerviz valami csodalatos visszakaptam a kocsim (ugye volt turbo le fel szer kipufogo sor sikolas gepmunka) es kemeny 6 ezer ft ot kellett fizetnem,a gepmunka arat,ez meg hagyjan de mivel mondatam nekik,hogy sztem eltortek a turbo csigahazan a kivezetest igy a rugos bilincs most csak 1 helyen fogja a csovet, valasz az volt nem ok voltak,most ahogy hoztam haza a kocsit letiltott az ecu P0234 es koddal ami azt jelenti hogy a kifujo csobol elszoko nyomast az ecu megprobalta kompenzalni töltött 1.5 bar ig majd feladta, most csutörtök este itt allok egy autoval ami sztem a Bécsi púpra sem tud önerejebol felmenni,,ötlet javaslat? visszaviszem es? letojjak amit allitok,holott elottuk nem volt ilyen bajom,
itt nem neveznem meg a Kecskemeti muhelyt,még.... lehet ragasztani,hogy par honapot kibirjon 2 komponensu meg epoxi gyurma(femgyurma) mert most a hengerfejcsere meg ez a sok bacakodas lenullazott,,(
de latnatok csak az idegeimet)..
egy markatars ajanlotta oket,hogy korrektek,,,hááát