nekem is "régebbi" kályhám van. a fülkefűtő ventillátort (magát a motort) egy relével leválasztottuk az eredeti kábelről. most a gyújtás levétele után a kályhától kapja a delejt, a gyújtás ráadása után pedig visszakapja az eredeti állapotot. CAN bus átverve
Levegős kályhát leginkább kamionfülke, meg raktér fűtésére használjuk. Ezzel együtt ismerek olyat, aki személyautóba pakolta be. Csak hát azért az hülyén néz ki egy cseppet az utastérben.... :-)
Komolyra fordítva a szót, egész egyszerűen nem arra való. Zöldséghámozó késsel is lehet karajt szeletelni, de az sem arra való...
Nekem a Fanó Zoliék akik hivatalos webasto beszerelőműhely, 50 ért szerelték be úgy hogy sok apróság még kellett a szetthez. Ennél kaptam jóval olcsóbb ajánlatot is de ismeretlen beszerelőműhelyre nem mertem rábízni.. Az új szett igaz hogy elég húzós de kis türelemmel és körültekintéssel lehet a neten találni sokkal olcsóbban újszerű, vagy keveset használt motyót..
Azon meg felesleges vitázni hogy kinek mi mennyit ér meg..
http://www.99-04.auto2.hu/a2-web04-02/allofutesgyak/arak.htm erre meg rajon a 60-80ezer forintos beszereles, es maris 40-50ezerrel kevesebbet is mondtam.... :-))
lehet egy ember gyártotta a kocsinkat:-),na akkor olyan tesó kéne nekünk,aki meg nézné a bmw progival vagy bármivel ,hogy neki mennyi amikor reggel elinditja/természetesen olyan tesó kéne akinek jó a kazánja/:-))
/bmw e39 530d 2001-es/ .végig néztünk mindent,mindenem müködik,és minden jól müködik ,de mégse megy a kályhám.ami a kérdésem: találtunk hiba olvasásnál olyat ,hogy rejtett hő tároló hömérséklet szenzor--ez nekem 30 fokot irt ki mikor a kocsira ráraktuk a kiolvasót.Ez lehet hogy nem hiba,de lehet hogy azt hiszi 30fok van kint.mi lehet a bibi?ű
A hozzáértők segítségét szeretném kérni. Adott egy kb: 1/2 éves octávia amibe -mondjuk -egy webasto vizes kályhát szeretnék szerelni-szereltetni.
A kérdésem az lenne, hogy beszerelhető-e ebbe a tipusba a hagyományos termo top készülék vagy csak a CAN-buszos? Valaki azt mondta nekem, hogy a ventillátort csak ezzel lehet elindítani...
A válaszokat előre is megköszönve, üdv.: majdnemrendes
azt hiszem az enyem is kb 10 eves, a beszerelesi utmutato cimlapjan ugyanis 6/1999 szerepel. mennyire szerviz igenyes amugy? elmehet tiz evet minden szervizeles nelkul?
azt nem tudom milyen allapotban van, de azt hallom, hogy forgatja a vizet, mostmar tenyleg elviszem szervizbe, hogy okasabb legyek, es megoszthassam veletek :-)
ma reggel teljesen jol mukodott a cuccos, delutan megint kikapcsolt hamar... kezdem anynira nem szeretni ezt a szrt! :-) van ennek valami homerseklet erzekeloje, ami okozhatja a kikapcsolast, ha "meleg" van? :-O bar akkor sem ertem, mert ugye ha kikapcsol, attol meg hideg a hutoviz, vagy 8fok mar melegnek szamit?
honnan ismerni fel a folyamatokat? pl honnan tudod mikor gyujt be? ninc svalami tipped arra, hogy miert van az, hogy nekem megy a kalyha 2-3 percet, majd fustol mint az allat, esetleg bekapcsolja az auto ventillatorat, ami a meleget hivatott az utasterbe fujni, majd leall.... ujrainditom, megint ezt csinalja, csak mar fustoles nelkul... akkor viszont tokeletesen mukodik, ha mar meleg a motor e sjaratom a kalyhat, tokeletesen futi az utasteret orakon at, szoval lenyegeben csak arra nem jo, amire kellene nekem, miszerint elomelegitse a hutovizet :-