Keresés

Részletes keresés

kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.28 0 0 111

Én jobban kedvelem mint a bosst ,minden téren veri a lidlis ,gyorsabb fordulatú ,erőseb ,és sokkal kulturáltabb a fogása ,kezelése ,nagy kérdés meddig bírja !!! És még a fordulatát is lehet változtatni ! PL a körfűrész tárcsa anyaga nem bírja a nagy sebességű korongot ,de lassan igen jól vágható köszörülhető !

Előzmény: Mnagy (110)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.28 0 0 110

Az egyik havernál láttam a lidlis markolatos sarokcsiszolót ami hasonlít a 230- asra, hát, ha nem lenne több darab normális sarokcsiszolóm biztos vettem volna :-)

Előzmény: kavicsos64 (108)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.28 0 0 109

Na holnap belenézek mi újság benne !

Előzmény: Mnagy (107)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.28 0 0 108

Én is ezt nézegettem jó áron van hátha nem lesz rosszabb mint a boss volt ! Habár nem szeretem a kapcsolóját hogy nem esik kézre ! A lidlis flexemen a markolatnál a kapcsoló és remekül kézre áll ,pedig én bal kezes vagyok !

Előzmény: Mnagy (106)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.28 0 0 107

4 csavar és meglátod.Van a fej alatt vékony hézagoló lemez amit ki lehet venni, ha kopik a bélés de kicsi rá az esély a hang alapján amit írsz.

Előzmény: kavicsos64 (105)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.28 0 0 106

A cégnél ilyenel dolgozom, igaz a nyáron 20alatt volt akcióban a főnökömnek: http://szerszamdoboz.hu/milwaukee-ag-10-125-sarokcsiszolo.html

A kollégák 7-800W- os Bosch és Makita gépekkel dolgoznak, azok 20 alatt vannak és elég jól bírják.

Előzmény: kavicsos64 (103)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.28 0 0 105

Akkor a derékszög hajtómű haldoklik ? Mert hirtelen változott meg a hangja olyan visitós lett !

Előzmény: Mnagy (104)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.28 0 0 104

Nos, ha ipari bosch-od van akkor abban "biztonsági" szénkefe van.Van bele építve egy pici műanyag dugó rugóval ami, ha a kefe elkopik ellöki a kollektortól és így meg áll.Nem rég cseréltem az enyémben is. Csapággyal nem szokot gond lenni inkább a kihajtással, ahhoooo meg guba kőőőő nem kevés :-(

Előzmény: kavicsos64 (103)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.27 0 0 103

Még mi manó nem lesz ,most a fex haldoklik ,hirtelen hangot váltott ,gyanitom a szénkefe lesz ! Vagy csapágy Boss ipari flex ,már várom hogy elvághassam a vezetékét ! Néztem hozzá alkatrészt a szénkefe 2400 ft ha volna ,a kapcsoló párszáz forint az sincs ! Már csak azt szeretném tudni szét szedjem vagy ,vágjam a vezetéket !!

kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.13 0 0 102

Hát még nincs minden kész de most az alapozás van műsoron ,de most a lézeres vízmértékre várok ,mert a garázs alapomban 15cm van jó volna vele valahogy megtalálni hol van benne a hiba ! Van egy újabb felakadásom na mit gondolsz mi ? Nem lehet drótkefét venni Mkövesden nincs !! Már minden boltot bejártunk ,csak olyan drótkefe van amit a hegesztési varrat keféléshez jó ! Találtunk egyet annak nincs nyele, hanem olyan kis körfogantyúja van hát megfogni főleg kesztyűben lehetetlen ,de tartós volt, 2 napot bírt ,ma kihullt a drótja ,holnap megyek Egerbe hátha tudok venni valahol !! A szén még mindig sehol ! Holnap azt is felhívom hogy mi az isten van !! Megvan ez az ország teljesen kergülve ,bármihez fogok mindig felakadok ,én még ilyet nem láttam ,a netről már rendelni se merek ,a szenet se tudom kinek mondjam hogy hozzon eddig minden próbálkozás kudarc !! Eddig elmentem a trakival és hoztam amennyi kellett ,most ez sem megy ahová jártam lignitért ott nincs máshol volna ott meg dupla áron árulják ,na mondom azért veszünk szenet és elhozassuk hittem én a naiv ! Már azon gondolkozom hogy eladom a trakit ,meg a kocsit ,veszek egy nagyobbat meg egy 1 tonnás futót és elmegyek szénért olyan 80 km tőlünk a bánya ,és fordulok 5-6 ot és haza hozom magamnak !

Előzmény: Mnagy (101)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.13 0 0 101

Elkészültek a furatok? Újabb kisgép a kívánságlistán?:-)

Előzmény: kavicsos64 (98)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.12 0 0 100

Á már elmúlik mindjárt a szerda is a szén meg sehol !! Nem is értem hogy most minek árulnak ilyet ha nincs ,vagy mi az oka hogy nem mondják meg csak karácsonyra tudják teljesíteni a rendelést ! Vagy minden cég meg van hülyülve ?

Előzmény: Mnagy (99)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.10 0 0 99

Ma volt hétfő ???? :-)

Előzmény: kavicsos64 (98)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.08 0 0 98

De hogy javult épp a szénre várok még mindig ,az istenit !!! Talán hétfőn már ideér ! Zsákos szenet is árulnak és postán küldözgetik raklapon 1 tonnát 36ezer körül Az ormos szén honlapján lévő szőke női hang elmondja mi mennyiért van ! Igy nem volt még időm az esztergályoshoz menni ,pedig már 24 fúratot is kéne fúratnom a tszbe de ha kihúzom a lábam már is keres valaki ,közben megy az építkezéshez hasonló tevékenység is ,holnap betonozás van műsoron ! A kicsike jól van ,utoljára marmonkannákat drotkefézett ,lomtalanításkor dobták ki őket de az egyik még tiszta új volt belülről csak kívül volt borzasztó állapotú ,a másik reggelre két helyen lyukas lett igy csavaros doboz lett belőle ,bár a fene egye meg a felső része szinte új ,gondolkozom is rajta jó lenne még 12 literesnek is ha volna itt valaki aki rézzel feneket hegsztene neki !

Előzmény: Mnagy (97)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.08 0 0 97

Mekk javult a satud? Az új furatkészítő működik még?

Előzmény: kavicsos64 (96)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.10.02 0 0 96

Az azért olcsó, mert nagy tételben gyártatja és adja el a lidli a saját termékeként ! És kinában készül lehet pont olyan mint egy makita, és abban a gyárban is állitják elő ! Vettem egy sövényvágót szintén a liliben ,igaz magassági ,de levágtam a toldóját és igy használható méretű lett ! Ugyanilyen teljesítményű és alakút árul a nevesincs kategóriában a barkácsbolt a városban csak 7ezerrel drágább de még a garancia is ugyanúgy 3 év ,bár én a barkácsolással kinyírtam a garanciát ,de 20ezerért nem olyan vészes ,ha tönkre megy kidobom veszek egy másikat az adapter meg jó lesz ahhoz is !

Előzmény: Mnagy (95)
Mnagy Creative Commons License 2016.10.02 0 0 95

A 80-as évek elején tettem fel egy skodára két küszöböt,azért kaptam a satut azóta is remekül működik.Azóta kaptam mégeggyet,igaz javított de masszív és nem kér enni.Ezek hagyományos öntvény satuk, remélem soha nem kell vennem új típusút.

Az olcsó akkus gépekhez többe kerülne az új akku mint amit a kopott gép ér.Lítiumosra nem egyszerű átalakítani, mert nem elég "csak" cellákat cserélni, más a feszültsége és kell bele némi elektronika is, plusz a spec töltő.Az a lidlis gép nem is értem miért volt relatív olcsó, még a pluszba vett pót akkuval is olcsóbb mint egy alap Makita.

Előzmény: kavicsos64 (94)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.30 0 0 94

Nem mondod ! Most vettem 27000-ért ! Sok helyen árulnak csak tiszta gagyik ! Átlag 5-6 évente elnyövök egyet ! Már valahol 5-6 táján járok ! Ezért akartam egy jobbat venni de ilyen lett ! Úgy hogy már is gyűjthetek másik satura vagy ezt meg generálozom ! De lehet kapni külön akkukat is ,több helyen is láttam elég sokat amikor a fúrót nyomoztam !

Előzmény: Mnagy (93)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.30 0 0 93

Nem hinném,hogy bárki is fizetne ennyit egy vasdarabért.Végig gondolva jó ha ötezret adnának érte.A korombelieknek van, a fiatal meg azt sem tudja mi az a satu, hol van az a számítógépben? :-)Egy közeli ismerősnek csináltam a minikotrójára V alakú kifejezetten árok ásó kanalat 15ezer, egy "elefánt agyarhoz" hasonlító 60cm- es kanálpótló amivel nagyobb köveket betondarabokat kisebb tuskókat lehet kiszedni 20ezer. Régről maradt anyagokból épültek. Jelenleg egy vegyeskazánt építek magamnak a régi helyett, ha ez megvan neki állok a kézi csőhajlítónak. Nemrég javítottam a kipufogó csövemen egy kanyart de ezek a javítások már nem bírják sokáig,awival hegesztettem de ez már nem egy anyag, ezért kéne görbíteni egy új komplett csövet.A lidlis csavarozó nagyon kapós volt ennyiért, már a németországi webshopjukban is elfogyott.Az előző egy két sebességes, két akkus, Skil fúró csavarozó,6 éves már nem nagyon bírja.Nikkel kadmium aksis, 3,5 óra alatt tölti fel a töltője és figyelni kell mert nem áll le mint a lítiumos töltők. Mikor vettem 13ezer Ft volt leárazva, úgy voltam vele, ha a ruukki lemeztetőmet felteszem és azt ki bírja már megérte, de még ment 5 évet aztán a két aksiból csináltam egyet de mostanra elfáradt az is.

Huh bocsi, ez megint hosszúra és vegyesre sikeredett......

Előzmény: kavicsos64 (92)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 92

Egy kicsit vissza a satura ! Érdemes lenne preciz, javítható, vasból készült satut gyártani ,80asban, mákdaráló felfogatással, hordozható állványokra ! És 120-asban asztali kivitelben ! A 80as méret nincs gyakorlatilag azért ,és ez a méret elég egy mobil autós szerelő kocsiba is ! A 120as meg egy általános méret, ez sem gyakori ! A nagyobb méret reális ára olyan 25-30 ezer a kisebb méret olyan 20 körül ! Természetesen megfelelő reklámmal és kisfilmmel a yutubon ! Valami vasútisint kéne alapanyagnak beszerezni hozzá nagyobb tételben ! Egy olasz filmet láttam az is abból dolgozott csak még nem találtam meg ,egy marógéppel gyártott egy igazi kis csodát !

Előzmény: Mnagy (85)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 91

Ezt a lidlis fúrót a hegesztősön tárgyaltuk is szerintem ,de azt ki fogom próbálni annyit megér ,még akkor is ha nem lenne hosszú életű ! Néha azért kellene egyszer egyszer az akkus gép is ha mondjuk az ember létrán csinál ezt azt ! Azért ezeken a szén árakon eléggé le vagyok döbbenve ,hogy az istenbe lesz olyan magas ? A 2100 ft is már haszon van és benne van a házhoz szállitás is ! Vagyis ha ezeket kivonom maga aszén nem több 1000 ft /q de akkor hogy lesz 4-5 ezer mire felétek ér ? Nemrég olvastam Romániából is lehet rendelni szenet minden mennyiségben ,de kis mennyiséget is házhoz visznek bár az árakat nem is néztem !

Előzmény: Mnagy (90)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.29 0 0 90

Felénk 4-5 ezer a szén, de így már értem :-)Az a gyalu nagyon gyere be. Az akkus gépeket a brutális ára miatt tettem ide, de látom neked se jönnek be.Akkusból a lidl-be vettem nemrég egy 180nm- es ütve csavarozót 20ezerért, lítiumos aksi gyors töltő nagyon bírja.

Traktoros fórumot többet is olvasok, amit ajánlasz azt elég rendszeresen. 7 kistrakit építettem,de még nem a mobiltelosfényképezőskorba így fényképem nincs csak a szép emlékek.

Előzmény: kavicsos64 (87)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 89
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 88

Az akku és a töltő még ugyanannyiba lenne ! De ez csak annak jó aki rendszeresen használja másként az akku hamar gajra megy ! Tök mindegy hogy nikkelkadmium vagy más rendszerű akku van hozzá ,mindegyiknek van valami hülyesége ,igazán az asztalosoknak ácsoknak való ! Nekünk a hálózati gyaluk valók ! A bortot néztem ,mert ahhoz adnak álványt is amivel olyan lesz mint egy rendes abrikter!

Előzmény: Mnagy (86)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 87

Olcsó szén 2100 ft/ mázsa és 40 mázsát rendeltem ! Nem túl nagy a házunk ,fával vegyesen, 22 fokos lakáshővel elég lesz ! Lignittel szoktam ,de most a széndioxid kibocsájtási mizéria miatt nem adják normálisan ,igy lett a dió szén ,de még ma sem hozták ! A barkácsoljunk kistraktort fórumon is szivesen látnánk néhány képet a kemperről ,hátha még akadna valami kuncsaft is akinek kellene ,sok ember olvassa az ottani diskurzusokat de nem irnak sosem !

Előzmény: Mnagy (85)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.29 0 0 86

Ezekhez a gyalukhoz mit szólsz:-) a legolcsóbbhoz nincs se akku se töltő....
http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/akkus_gyalu_0

Előzmény: kavicsos64 (62)
Mnagy Creative Commons License 2016.09.29 0 0 85

"közben várom a téli szén kiszállítását"

dejólmegyvalakinek:-)) én már megsem tudnám venni olyan drága lett.

Régebben csináltam a praktikeres állványos fúrógéphez egy kis satut,ezexerint érdemes lenne eladásra csinálni nagyobbat is.Ritkán használok satut inkább két bak, asztalon, bútorlapon, betonon dolgozok.Pár éve vettem szintén a praktikerben egy kis fémvágó szalagfűrészt negyvenháromezerért, na az sokmindenre jó.Még az előző évezredben kaptam egy E400-as eszterga kereszt szánját, na az alá martam az előző melóhelyemen prizmát így van fém gömbölítőm is,a beton keverőgép motorja szépen megforgatja.Csináltam havernak 2dobos kaszát az MTZ után, ott szinte mindent azzal gömbölítettem, még a fordított szöghajtást is.A kempert évente háromszor csapágyazta ezt 2 év után, akkor is csak a dobokat a gödrös rét miatt.

Előzmény: kavicsos64 (82)
kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 84

Amerikai módra !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 83

Egy orosz satu és prizmás házi gyártásban !

kavicsos64 Creative Commons License 2016.09.28 0 0 82

Épp garázst és kerítést épitek ,közben várom a téli szén kiszállítását ,és közben még vágom a szomszéd telkén a kukorica szárat ,mert be kéne tömnöm a szennyvíz aknát valamivel ,nehogy bele essen valaki éjszaka ,vagy állat ! Közben még nincs autóm épp lakatolják ! A satu nélkül egyszerűen nem lehet semmit csinálni ! A yutubon több szép művészi satut is csinálnak marógépeken ,valami vasúti sin szerű anyagból !

Előzmény: Mnagy (81)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!