Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 19
Uprow!

Akkor kapcsolj kettesbe és előzd le, de ne fikázd, mert ő a 2 keze munkájával szerezte meg az autóját és lehet, hogy már húsz éve használja, de ő biztosan nem fog lopni, csalni, hazudni, ölni, genxterkedni, hogy betehesse egy 600sec-be v. egy M5-be a seggét.
(Nem személyeskedés csak érvelni próbálok)

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 18
DrDexter, még1 tanács, ha teheted, vidéken nézz körül, tapasztalatból mondom, olcsóbban megkapod és jobb állapotúak a Wartburgok. Na meg itt több öregemberkének van :-)

uprow, nem akarlak megsérteni, de ha Wartburgom lenne én anyáználak, nem baj???? Ne játszd itt a nagyfiút, inkább adj pénzt hogy cseréljék le a Wartburgot egy ugyan olyan méretű, megbízható autóra, aminek a füstje nem csípi a szemed!

uprow Creative Commons License 1999.09.20 0 0 17
Az teljesen mindegy, hogy en milyen autot vezetek, az nem valtoztat azon, hogy az az altalad par 100-nak nevezett szerintem egy kicsit tobb. Az szerencse, hogy remelem igen nagy utemben pusztulnak.
Az az egy ellenvetesem, amit mar mondtam is, hogy kiallhatatlan a buz mogotte. Ezt a benneulo nem erzekeli es valoszinuleg nem is torodik vele. Csak azt latja, hogy megelozom es anyaz, hogy mit ugralok.
Utalom a buszokat is, foleg hegynek folfele erolkodes kozben ontjak a fustot, meg az IFA-k is.
Emiatt azert nem lehet engem anyazni. Nem szeretem a buzt, amitol 2 perc utan faj a fejem.
DAttis Creative Commons License 1999.09.20 0 0 16
Az iránt érdeklődőm, hogy milyen árfekvésben van 1.3 ccm 4 ütemű Wartburg. Sajna nem vagyok tisztában most hol milyen árak vannak e típus körül.
Engem a Tourist változat érdekelne igazán.

Vagy "hagyományos" 2 ütemű Tourist érdekelne ami jó állapotban van.

Apámat megfűzném, hogy az igen rozoga 11 éves Trabantot cserélje le Wartburgra, ha már a Renault-ot nem hajlandó használni
Vagy húgommal közösen vennénk egy Wartburgot, ugyanis ő tud vezetni, sajnos nekem eü-i okokból nem lehet jogsim, viszont kellene egy "jó" kocsi ami viszonylag nagy, "komolyabb" mint a Trabi és megbízható, így nem lennénk apámra szorulva ha menni kell valahová.
A Wartburg-ról jók a tapasztalataim és a márkahűség erre húz. Kár, hogy nem készült új modell az elmúlt 10 év alatt, a Wartburg gyártás leállítása miatt. Így most már csak használt Wartburgokhoz lehet jutni.

DrDexter Creative Commons License 1999.09.20 0 0 15
Köszi a tanácst.
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 14
uprow!

Had kérdezzem meg, te milyen autóval furikázol, hogy ilyen nagy hanggal vagy?
Egyébként ha már a szagról esett szó, nem akarlak elkeseríteni, de nem az a pár száz 2ütemű autó a vészes, hanem a több ezer szakadt, Ikarus, Ifa, Kamaz, stb...
Mondj alternatívát a lecsrélésre, mondjuk 3-400 ezer forint értékben!

DAttis Creative Commons License 1999.09.20 0 0 13
Mily igazad van, szerintem nagy hiba volt leállítani a Wartburg gyártását. Persze az új szelekkel akkor minden eltűnt arrafelé ami NDK-ás volt. Az eisenachi gyárban is már Opelt gyártanak ha jól tudom, a zwickaui volt "Trabi gyár" is valamelyik másik német autó gyártására állt rá. Talán Volkswagen Polot, nem tudom.
Én hiányolom azt, hogy már leálltak Wartburg gyártással. A mai világban (Magyarországon) szükség lenne tényleg egy ilyen autóra. Már csak az árfekvése is megfelelőbb lenne szerintem mint egy magyar gyártású Opel Astranak vagy Suzuki Swiftnek, nem beszélve a többi kiskategóriás német autókról. És valljuk be bár lehet túl elfogult vagyok, de mínőségben, teljesítményben is megállná a helyét az Astrák, Swiftek, és Skodák mellett, nem beszélve az előbb említett árról. És azért nem kell elfedni német termékről van ami tudvalevőleg nem lehet rossz.
uprow Creative Commons License 1999.09.20 0 0 12
Az a baj, hogy BUDOSEK VAGYTOK es folyton FUSTOLTOK!
Le kene mar cserelni a motorokat, vagy inkabb az egesz autot!
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 11
Most egy 5 sebis 1.3 golf váltót akarok beleszerkeszteni, állítólag nem olyan nagy gáz belerakni, esetleg a felfüggesztésnél kell majd egy kicsit gányolni, de majd keresek egy jó szerelőt hozzá, ha valami eredményre jutottam akkor szólok, és megosztom veletek!
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 10
Szasztok!

Na lám-lám rajtam kívül sokan szeretik a wartburgot. Nekem egy 1989-es 4 ütemű van és a tíz év alatt 1 AC pumpát koptatott el a kicsike. Egy évvel ezelőtt kb. úgy 220ezernél meggyűrűztettem de a főtengelyen semmit sem kellett köszörülni, hála a jó öreg eisenachi gyárosbácsiknak. A gyűrűzésre is csak azért volt szükség, mert az utolsó nyolcvanezret azt én tettem bele, akkor még friss jogsival ólomlábbal küldtem, mint egy állat.
A gyűrűzés után viszont újjászületett, pont egy külföldi út előtt csináltattam meg és a bejáratás annyira jól sikeredett, hogy 4,9!!! literrel jöttem haza Horvátországból, felpakolva cuccokkal.
A rozsdásodással kapcsolatban annyit, hogy az autó tényleg hajlamos rohadni a doblemezeknél, kerékjárati íveknél az ajtók alsó részénél, de a rozsdásodást sok esetben kiküszöbölhetjük, ha hetente 1x átmegyünk egy gőzborotvával az említett helyeken, nagy gondot fordítva a sárvédő és a doblemezekre, ezután pedig autózzunk addig amíg ki nem szárad.Higgyétek el ha ezt csináljátok akkor a rozsda sem fog idő előtt előbukkanni, ha ennek ellenére akár egy kis helyen is kitűnik, akkor azonnal kezeljük le a helyét és javítsuk ki javítófestékkel. Ha így jártok el és nem haggyátok elrohadni a kasznit akkor sokáig jó autó marad.

Drdexter!

Neked csak annyit, hogy a akarsz venni wartbit, akkor próbálj meg idős nyugdíjas emberkéktől szerezni, akik általában évente járnak vele 3ezer kilómétert, és állandóan csillog-villog a kocsijuk szóval szétszopkodják az autót.Ha ilyen embertől veszel akkor biztos, hogy téged is sokáig szolgál majd!

BGC

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!