Akkor kapcsolj kettesbe és előzd le, de ne fikázd, mert ő a 2 keze munkájával szerezte meg az autóját és lehet, hogy már húsz éve használja, de ő biztosan nem fog lopni, csalni, hazudni, ölni, genxterkedni, hogy betehesse egy 600sec-be v. egy M5-be a seggét.
(Nem személyeskedés csak érvelni próbálok)
DrDexter, még1 tanács, ha teheted, vidéken nézz körül, tapasztalatból mondom, olcsóbban megkapod és jobb állapotúak a Wartburgok. Na meg itt több öregemberkének van :-)
uprow, nem akarlak megsérteni, de ha Wartburgom lenne én anyáználak, nem baj???? Ne játszd itt a nagyfiút, inkább adj pénzt hogy cseréljék le a Wartburgot egy ugyan olyan méretű, megbízható autóra, aminek a füstje nem csípi a szemed!
Az teljesen mindegy, hogy en milyen autot vezetek, az nem valtoztat azon, hogy az az altalad par 100-nak nevezett szerintem egy kicsit tobb. Az szerencse, hogy remelem igen nagy utemben pusztulnak.
Az az egy ellenvetesem, amit mar mondtam is, hogy kiallhatatlan a buz mogotte. Ezt a benneulo nem erzekeli es valoszinuleg nem is torodik vele. Csak azt latja, hogy megelozom es anyaz, hogy mit ugralok.
Utalom a buszokat is, foleg hegynek folfele erolkodes kozben ontjak a fustot, meg az IFA-k is.
Emiatt azert nem lehet engem anyazni. Nem szeretem a buzt, amitol 2 perc utan faj a fejem.
Az iránt érdeklődőm, hogy milyen árfekvésben van 1.3 ccm 4 ütemű Wartburg. Sajna nem vagyok tisztában most hol milyen árak vannak e típus körül.
Engem a Tourist változat érdekelne igazán.
Vagy "hagyományos" 2 ütemű Tourist érdekelne ami jó állapotban van.
Apámat megfűzném, hogy az igen rozoga 11 éves Trabantot cserélje le Wartburgra, ha már a Renault-ot nem hajlandó használni
Vagy húgommal közösen vennénk egy Wartburgot, ugyanis ő tud vezetni, sajnos nekem eü-i okokból nem lehet jogsim, viszont kellene egy "jó" kocsi ami viszonylag nagy, "komolyabb" mint a Trabi és megbízható, így nem lennénk apámra szorulva ha menni kell valahová.
A Wartburg-ról jók a tapasztalataim és a márkahűség erre húz. Kár, hogy nem készült új modell az elmúlt 10 év alatt, a Wartburg gyártás leállítása miatt. Így most már csak használt Wartburgokhoz lehet jutni.
Had kérdezzem meg, te milyen autóval furikázol, hogy ilyen nagy hanggal vagy?
Egyébként ha már a szagról esett szó, nem akarlak elkeseríteni, de nem az a pár száz 2ütemű autó a vészes, hanem a több ezer szakadt, Ikarus, Ifa, Kamaz, stb...
Mondj alternatívát a lecsrélésre, mondjuk 3-400 ezer forint értékben!
Mily igazad van, szerintem nagy hiba volt leállítani a Wartburg gyártását. Persze az új szelekkel akkor minden eltűnt arrafelé ami NDK-ás volt. Az eisenachi gyárban is már Opelt gyártanak ha jól tudom, a zwickaui volt "Trabi gyár" is valamelyik másik német autó gyártására állt rá. Talán Volkswagen Polot, nem tudom.
Én hiányolom azt, hogy már leálltak Wartburg gyártással. A mai világban (Magyarországon) szükség lenne tényleg egy ilyen autóra. Már csak az árfekvése is megfelelőbb lenne szerintem mint egy magyar gyártású Opel Astranak vagy Suzuki Swiftnek, nem beszélve a többi kiskategóriás német autókról. És valljuk be bár lehet túl elfogult vagyok, de mínőségben, teljesítményben is megállná a helyét az Astrák, Swiftek, és Skodák mellett, nem beszélve az előbb említett árról. És azért nem kell elfedni német termékről van ami tudvalevőleg nem lehet rossz.
Most egy 5 sebis 1.3 golf váltót akarok beleszerkeszteni, állítólag nem olyan nagy gáz belerakni, esetleg a felfüggesztésnél kell majd egy kicsit gányolni, de majd keresek egy jó szerelőt hozzá, ha valami eredményre jutottam akkor szólok, és megosztom veletek!
Na lám-lám rajtam kívül sokan szeretik a wartburgot. Nekem egy 1989-es 4 ütemű van és a tíz év alatt 1 AC pumpát koptatott el a kicsike. Egy évvel ezelőtt kb. úgy 220ezernél meggyűrűztettem de a főtengelyen semmit sem kellett köszörülni, hála a jó öreg eisenachi gyárosbácsiknak. A gyűrűzésre is csak azért volt szükség, mert az utolsó nyolcvanezret azt én tettem bele, akkor még friss jogsival ólomlábbal küldtem, mint egy állat.
A gyűrűzés után viszont újjászületett, pont egy külföldi út előtt csináltattam meg és a bejáratás annyira jól sikeredett, hogy 4,9!!! literrel jöttem haza Horvátországból, felpakolva cuccokkal.
A rozsdásodással kapcsolatban annyit, hogy az autó tényleg hajlamos rohadni a doblemezeknél, kerékjárati íveknél az ajtók alsó részénél, de a rozsdásodást sok esetben kiküszöbölhetjük, ha hetente 1x átmegyünk egy gőzborotvával az említett helyeken, nagy gondot fordítva a sárvédő és a doblemezekre, ezután pedig autózzunk addig amíg ki nem szárad.Higgyétek el ha ezt csináljátok akkor a rozsda sem fog idő előtt előbukkanni, ha ennek ellenére akár egy kis helyen is kitűnik, akkor azonnal kezeljük le a helyét és javítsuk ki javítófestékkel. Ha így jártok el és nem haggyátok elrohadni a kasznit akkor sokáig jó autó marad.
Drdexter!
Neked csak annyit, hogy a akarsz venni wartbit, akkor próbálj meg idős nyugdíjas emberkéktől szerezni, akik általában évente járnak vele 3ezer kilómétert, és állandóan csillog-villog a kocsijuk szóval szétszopkodják az autót.Ha ilyen embertől veszel akkor biztos, hogy téged is sokáig szolgál majd!