Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

uprow Creative Commons License 1999.09.24 0 0 37
lehet, hogy neker 4utemu van, de en a 2utemuekrol beszelek.
Orulok, hogy nincsen sok gondod vele es annak is hogy nem fustolsz!
BGC Creative Commons License 1999.09.24 0 0 36
This topic will be dead!
BGC Creative Commons License 1999.09.23 0 0 34
Bölény!

Úgy hallottam, hogy az 1.3-as II golf és az 1.4-es III golf 5 sebességű váltója kompatibilis erre a célra, esetleg a kerékoldali felfüggesztéssel lehet probléma, de biztos ezt is meg lehet oldani, talán még a féltengelyekkel kell játszadozni, de az enyémben pl. golf féltengelyek vannak.
A legnagyobb gond az áruk és az, hogy még elég ritkán lehet rájuk akadni. Én most egy ismerősömmel fogok behozatni egyet kintről, és azt megpróbálom "belegányolni".Ha többet tudok írok.

Előzmény: Bölény (30)
BGC Creative Commons License 1999.09.23 0 0 33
Uprow!

Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, de nekem 4ü wartburgom van, de ha 2ü-s lenne is akkor sem ülnék bele egy egérkamionba, majd max akkor, hogyha 4 ember kényelmesen elfér benne, és legalább 530 literes csomagtartója lesz és nem 1 méter lesz a homlokfal és a vezetőülés távolsága.
Meg arra is kiváncsi lennék, hogy egy kispolák kibirná-e Norvégiában az északi sarkkörön túl utánfutóval, mert az én autóm kibírta.
Plusz még nem láttam kispolákot amiben 220ezer kilométer alatt csak a benzinpumpa ment volna tönkre!
Egyébként egy kétütemű autónak a co-ja csak századokban mérhető.
A hátsókerékhajtás pedig nem érv én még soha nem akadtam meg, pedig hegyen lakom.

Előzmény: uprow (29)
clark Creative Commons License 1999.09.22 0 0 32
META TOM!
Cseréld ki a hengerfejtömítést!Én is ugyanígy jártam, ugyanis hidegen a rengeteg víztől,gőztől nem tud beindulni a henger de ha kedvezőbbek lesznek a körülmények(bemelegszik a motor) beindul.Olyan kevés víz megy a hengerbe hogy nem is "hiányzik" a rendszerből, és a vízhőmérsékleten sem vehető észre.Csao.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.22 0 0 31
Hali, az általam lent említett címek egyikén olvashattok a legendás Wartburg-versenyautókról, akik Ferrarik és Lamborghinik ellen versenyeztek és szép sikereket értek el, na és persze a prototípusokról. (Többek között egy Mercedesről, ami Wartburg alapokra épült.)
Bölény Creative Commons License 1999.09.22 0 0 30
A vizpumpa-dologban abszolute nem az eisenachiak a hibasak, az konstrukciosan ugy szar, ahogy van. Volt meg regen egy topikom (Rejtett hibak az autoban), az okosok ott elmagyaraztak, hogy hulyen van csapagyazva, ami a feszitestol hamar kikopik. Vigasztaljon mindenkit, hogy a VW-kben is.

A hasznalt 4u-ekkel vigyazni kell, mert az oregektol vett gepek lehet, hogy gyatran voltak bejaratva. Nekem egy 4u Trabim volt, szokoevente egyszer sikerult 6 liter ala vinni a fogyasztasat, koszonhetoen az elso nehany ezer kilometernek. A videki Warcikkal meg azert is jo ovatosnak lenni, foleg a kombikkal, mert lehet, hogy erosen leharcolta oket az ostermelo tulaj.

Az 5sebesseges Golf-valto beszerelese erdekelne engem is!

Azt, hogy Eisenachban mit gyartanak, nem tudom, de a Sachsenring autogyar, ahol a Trabi keszult, szinten megvan. Par eve volt vmelyik autosujsagban egy koncepcioautojuk, dizel-villany hibrid meghajtas, olyan egyteru fele. Igen pofas volt, es az orran ott viritott egy hatalmas Trabant-emblema... :-)))) ("S" Sachsenring)

A drezdai kozlek. muzeumban van kiallitva egy Wartburg prototipus, meg a 70-es evekbol. Meg ma se nezne ki rosszul, foleg nem a sok lekerekitett del-pingpongi egerkamion kozott, de akkor igazan nagy durranas lehetett volna belole. Csak az okos nagyfonokok nem engedtek gyartani, mondvan, jo a 353-as is a nepnek. Pedig tuti konkurrenciaja lett volna a Golfnak!

uprow Creative Commons License 1999.09.22 0 0 29
Igen, ennek orulok. Emlitettem is, hogy nem csak az emlitett automarkarol beszelek. Tudom, hogy sok mas auto is budosit.

BGC!
Ajalhatom figyelmedbe a kispolszkit! Nekem tobb szinten is szimpatikusabb, igaz valamivel kevesebb a hely benne, de legalabb hatsokerek meghajtasu, farmotorral. Meg telen is elmegy mindenhol, es nem fustol!!!

Előzmény: IQka (27)
evil1023 Creative Commons License 1999.09.22 0 0 28
IQka Creative Commons License 1999.09.22 0 0 27
Kedves uprow!

"Az a baj, hogy BUDOSEK VAGYTOK es folyton FUSTOLTOK! Le kene mar cserelni a motorokat, vagy inkabb az egesz autot!" írtad, holott a topicban azért leginkább 4 ütemű Wartburgokról esett eddig szó. Az pedig 1,3-as VW Golf motorral műkszik. Szerintem egy kicsit revideáld a nézőpontod, már csak azért is, mert én meg pl. a rosszul beállított dízelüzemű gépjárművek mögött szoktam anyázni. Remélem, Neked nem ilyen van.

Üdv: Qka

Előzmény: uprow (12)
META TOM Creative Commons License 1999.09.22 0 0 26
Wan egy 14 éves Touristom, 2 ütemű. Nagzon csendesen jár, de van egy hibája: az 1. henger (menetirány felől nézve) állandóan beköpi a gyertyát hidegen. Ha melegen teszek bele egy tisztát, jól megy de a legközelebbi hidegindításkor megint beköpi. Gyújtás, AC pumpa membrán jó, gyertya megfelelő, másik hengerben tökéletesen megy. A kompresszió azonos a szomszédos hengerrel. Van valakinek ötlete?
BGC Creative Commons License 1999.09.22 0 0 25
Asszem ez a topic is padlót fogott!!!
BGC Creative Commons License 1999.09.21 0 0 24
Uprow!

Nem akartam általánosítani, csak legnagyobb részben azok fikázzák a kisembert, akik azt se tudják milyen az amikor évekig gürizik valaki, hogy egy
ilyen autóba beleüljön, és lehet, hogy szar és büdös de neki csak erre futja!
De szerintem ezt a Mercis csórótőkés topicban kéne megbeszélni!

A többieknek:
Van valakinek tuningötlete a wartburghoz?

Dezsike Creative Commons License 1999.09.20 0 0 23
Megveszik a kétüteműt, jól fizetnek! Cím: www.szerencses.ini.hu Altavizslával találtam.
Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 22
Nem akarok nagyon OFF lenni, csak egy kicsit: nektek kiskorotobkan volt Wartburgotok? :-) Nekem volt, specko zold-feher nemet rendorsegi, motoros, full extras :-)) Latszik, mar akkor is Wartburg-barat voltam :-)

Egyebkent het vegen egy eredeti motoros Barkassal autoztam, van feelingje a ketutemu motornak, es szerintem egyaltalan nincs rossz szaga :-))

uprow Creative Commons License 1999.09.20 0 0 21
Ne haragudj te se, de ez azert nem igazan jo erv. Nem csak rolam van szo.
Gondolom te is hallottad mar azokat a szavakat, hogy kornyezetvedelem, ozonlyuk, tudorak.
Azert erre is gondolni kene!
Masreszt mibol veszed azt, hogy aki nem trabival, vagy vartburgal jar az lop, csal, hazudik?
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 20
DAttis!

Az árak kb. úgy 350-450-ig mozognak 4üteműek esetében a touristot pedig ajánlom, mivel rentgeteg cuccot bele lehet pakolni.Az egyik haveromék egy 2ü-be pakoltak bele 1.4Tonna csempét igaz a kerekbe 4 Bar-t kellett fújni de azért Budaörsről Érdig kibírta.

Elsősorban a 4ü ajánlom mivel az megbízhatóbb és erősebb!

BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 19
Uprow!

Akkor kapcsolj kettesbe és előzd le, de ne fikázd, mert ő a 2 keze munkájával szerezte meg az autóját és lehet, hogy már húsz éve használja, de ő biztosan nem fog lopni, csalni, hazudni, ölni, genxterkedni, hogy betehesse egy 600sec-be v. egy M5-be a seggét.
(Nem személyeskedés csak érvelni próbálok)

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.20 0 0 18
DrDexter, még1 tanács, ha teheted, vidéken nézz körül, tapasztalatból mondom, olcsóbban megkapod és jobb állapotúak a Wartburgok. Na meg itt több öregemberkének van :-)

uprow, nem akarlak megsérteni, de ha Wartburgom lenne én anyáználak, nem baj???? Ne játszd itt a nagyfiút, inkább adj pénzt hogy cseréljék le a Wartburgot egy ugyan olyan méretű, megbízható autóra, aminek a füstje nem csípi a szemed!

uprow Creative Commons License 1999.09.20 0 0 17
Az teljesen mindegy, hogy en milyen autot vezetek, az nem valtoztat azon, hogy az az altalad par 100-nak nevezett szerintem egy kicsit tobb. Az szerencse, hogy remelem igen nagy utemben pusztulnak.
Az az egy ellenvetesem, amit mar mondtam is, hogy kiallhatatlan a buz mogotte. Ezt a benneulo nem erzekeli es valoszinuleg nem is torodik vele. Csak azt latja, hogy megelozom es anyaz, hogy mit ugralok.
Utalom a buszokat is, foleg hegynek folfele erolkodes kozben ontjak a fustot, meg az IFA-k is.
Emiatt azert nem lehet engem anyazni. Nem szeretem a buzt, amitol 2 perc utan faj a fejem.
DAttis Creative Commons License 1999.09.20 0 0 16
Az iránt érdeklődőm, hogy milyen árfekvésben van 1.3 ccm 4 ütemű Wartburg. Sajna nem vagyok tisztában most hol milyen árak vannak e típus körül.
Engem a Tourist változat érdekelne igazán.

Vagy "hagyományos" 2 ütemű Tourist érdekelne ami jó állapotban van.

Apámat megfűzném, hogy az igen rozoga 11 éves Trabantot cserélje le Wartburgra, ha már a Renault-ot nem hajlandó használni
Vagy húgommal közösen vennénk egy Wartburgot, ugyanis ő tud vezetni, sajnos nekem eü-i okokból nem lehet jogsim, viszont kellene egy "jó" kocsi ami viszonylag nagy, "komolyabb" mint a Trabi és megbízható, így nem lennénk apámra szorulva ha menni kell valahová.
A Wartburg-ról jók a tapasztalataim és a márkahűség erre húz. Kár, hogy nem készült új modell az elmúlt 10 év alatt, a Wartburg gyártás leállítása miatt. Így most már csak használt Wartburgokhoz lehet jutni.

DrDexter Creative Commons License 1999.09.20 0 0 15
Köszi a tanácst.
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 14
uprow!

Had kérdezzem meg, te milyen autóval furikázol, hogy ilyen nagy hanggal vagy?
Egyébként ha már a szagról esett szó, nem akarlak elkeseríteni, de nem az a pár száz 2ütemű autó a vészes, hanem a több ezer szakadt, Ikarus, Ifa, Kamaz, stb...
Mondj alternatívát a lecsrélésre, mondjuk 3-400 ezer forint értékben!

DAttis Creative Commons License 1999.09.20 0 0 13
Mily igazad van, szerintem nagy hiba volt leállítani a Wartburg gyártását. Persze az új szelekkel akkor minden eltűnt arrafelé ami NDK-ás volt. Az eisenachi gyárban is már Opelt gyártanak ha jól tudom, a zwickaui volt "Trabi gyár" is valamelyik másik német autó gyártására állt rá. Talán Volkswagen Polot, nem tudom.
Én hiányolom azt, hogy már leálltak Wartburg gyártással. A mai világban (Magyarországon) szükség lenne tényleg egy ilyen autóra. Már csak az árfekvése is megfelelőbb lenne szerintem mint egy magyar gyártású Opel Astranak vagy Suzuki Swiftnek, nem beszélve a többi kiskategóriás német autókról. És valljuk be bár lehet túl elfogult vagyok, de mínőségben, teljesítményben is megállná a helyét az Astrák, Swiftek, és Skodák mellett, nem beszélve az előbb említett árról. És azért nem kell elfedni német termékről van ami tudvalevőleg nem lehet rossz.
uprow Creative Commons License 1999.09.20 0 0 12
Az a baj, hogy BUDOSEK VAGYTOK es folyton FUSTOLTOK!
Le kene mar cserelni a motorokat, vagy inkabb az egesz autot!
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 11
Most egy 5 sebis 1.3 golf váltót akarok beleszerkeszteni, állítólag nem olyan nagy gáz belerakni, esetleg a felfüggesztésnél kell majd egy kicsit gányolni, de majd keresek egy jó szerelőt hozzá, ha valami eredményre jutottam akkor szólok, és megosztom veletek!
BGC Creative Commons License 1999.09.20 0 0 10
Szasztok!

Na lám-lám rajtam kívül sokan szeretik a wartburgot. Nekem egy 1989-es 4 ütemű van és a tíz év alatt 1 AC pumpát koptatott el a kicsike. Egy évvel ezelőtt kb. úgy 220ezernél meggyűrűztettem de a főtengelyen semmit sem kellett köszörülni, hála a jó öreg eisenachi gyárosbácsiknak. A gyűrűzésre is csak azért volt szükség, mert az utolsó nyolcvanezret azt én tettem bele, akkor még friss jogsival ólomlábbal küldtem, mint egy állat.
A gyűrűzés után viszont újjászületett, pont egy külföldi út előtt csináltattam meg és a bejáratás annyira jól sikeredett, hogy 4,9!!! literrel jöttem haza Horvátországból, felpakolva cuccokkal.
A rozsdásodással kapcsolatban annyit, hogy az autó tényleg hajlamos rohadni a doblemezeknél, kerékjárati íveknél az ajtók alsó részénél, de a rozsdásodást sok esetben kiküszöbölhetjük, ha hetente 1x átmegyünk egy gőzborotvával az említett helyeken, nagy gondot fordítva a sárvédő és a doblemezekre, ezután pedig autózzunk addig amíg ki nem szárad.Higgyétek el ha ezt csináljátok akkor a rozsda sem fog idő előtt előbukkanni, ha ennek ellenére akár egy kis helyen is kitűnik, akkor azonnal kezeljük le a helyét és javítsuk ki javítófestékkel. Ha így jártok el és nem haggyátok elrohadni a kasznit akkor sokáig jó autó marad.

Drdexter!

Neked csak annyit, hogy a akarsz venni wartbit, akkor próbálj meg idős nyugdíjas emberkéktől szerezni, akik általában évente járnak vele 3ezer kilómétert, és állandóan csillog-villog a kocsijuk szóval szétszopkodják az autót.Ha ilyen embertől veszel akkor biztos, hogy téged is sokáig szolgál majd!

BGC

Törölt nick Creative Commons License 1999.09.17 0 0 9
A negyutemu Wartburgok fobb tipushibai: vizpumpa, akksi (karburatorfutes megeszi), rozsdasodo kerekivek. Az enyem a legutolso evjarat volt, 1991 szeptemberi, pluss karpit volt az ajtokon is es uj muszerfalas volt.
Eleg sok Wartburgos ismerosom van meg ma is, egyebkent ha nem lett volna ennyire rozsdasodo hajlamu, nem adtam volna el. Minden mas gyari allapotu volt benne, egy porszem se volt meg a motorterben sem, csillogott-villogott, csak eppen rozsdallott. Aztan kicsereltuk a ket elso elemet, le lett fenyezve, kicsit kesobb eladtuk (400 ezerert ment el, mindenki sokallta a kilometereket - kb.117 ezer).
evil1023 Creative Commons License 1999.09.17 0 0 8
Annak idején az ndk-ban 10 évet kellett várni egy Wartburgra, míg a szomszédban szinte könyörögtek a népnek hogy vigyék már el a sok Audit, meg BMW-t,Mercedest. Ugyhogy lehet benne valami, hogy a Wartburg egy nagyon jó autó!
Bölény Creative Commons License 1999.09.17 0 0 7
Matiz, mi a csodat csinaltal a Warcival, hogy hetevesen szetrohadt? Ez azert nem kis teljesitmeny! Kulonben, mivel alvazas knstrukcio, a karosszeriaelemek eppen semmit se szamitanak.

2u Warcit kb. 50 m hosszon vezettem, de 4u-t joval hosszabban, es nagyon teccett. Finomabb pedalokkal, 5sebesseges valtoval, logikusan nyithato-zarhato elso ajtokkal csucs gep lenne. A nemetek meg tokhulyek, hogy leallitottak a gyartasat, mert Kelet-Europanak igenis nagy szuksege lenne, egy olcso, muszakilag azert nem haboru elotti szinten allo, tagas es jo ertelemben vett igenytelen autora.

A matskas topikban mar elmeseltem, hogy egyszer sikerult a Warcival macskat fognom. A kis hulye bemaszott a motorba, bekuporodott a sarokba, hatat kenyelmesen a kiegyenlitotartalynak vetette (eppen tel volt) es ugy altalaban nagyon jol erezte magat a nyilvanvalo zaj es mozgas ellenere. En meg majdnem hanyattdobtam magam, amikor ablakmosoviz betoltese okan felnyitottam a motorhaztetot, es ket sarga szem nezett velem farkasszemet... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!