A legjobb autósbolt, a VII.ker Damjanich utcában van a Dózsa György útról visszafelé kb. 20m.
Egy nagyon rendes középkorú hölgy az üzletvezető, és mindent megszerez. Sok cuccot No.-ból hozat be, és amire azt mondja, hogy gyári az akkor az is.
Ha nem gyári a gázbovdened, hanem magyar, akkor kenheted bármivel úgy sem lesz jobb.
Egyébként én is egy fél flakon wd-40-et fújtam bele, míg jó lett.
Ha nagyon akad, akkor érdemes megnézni a pillangószelep tengelyét, hátha az akad és akkor arra is mehet a wd40.
Akadozik a gázbovdenem (illetve a pedál a bovden miatt). Milyen kenőanyaggal tegyem simábbá és könnyebbé a gázpedált? Műszerolajjal már próbálkoztam, de az nem jó. A bovden új.
Nem reklam, csak nekem kozel volt, TraWaLa, Hegedus Gy. u.- Drava u. sarok.Ot szokott lenni ezaz:) Van meg a Zsombi autosbolt, a 11 ker ben, ott a Kosztolanyi kornyeken..
Ki tud valamit arról, hogy milyen vw motort lehet belerakni az 1.3-ba, lehetőleg váltóval együtt?
És kb. mennyi pénzt kóstál, egy ilyen moci a bontóból?
Fúvókázásnál akkor csökken a fogyi, ha a főfúvókákat(úszóház alján) csökkented, vagy ha a keverőcsövek tetején lévő féklevegőfúvókákat növeled.(Viszont a teljesítmény is csökken). Ekkor, mivel több levegő kerül be, lejjebb megy a beömlési benzinszint a keverőcsőben. NAGYON FONTOS, hogy az úszószint gyári értéken(-..a karburátorfedél síkjától mérve ez habosított úszónál 10+-0,5mm, üreges testű ragasztott úszónál pedig 12+-0,5mm..-) legyen, és a tüszelep jól zárjon és ne legyen fennakadva, ezek ugyanis meghamisíthatják az eredményeket, ill. lehetetlenné teszik a pontos beállítást. A fogyasztási értéket az is befolyásolhatja, hogy a Wartburg-Jikovon az 1. torok pillangószelepének alapbeállítása(0,59mm)lényegesen nagyobb, mint a Skodánál(0,12mm)az alapjárati jobb kenés érdekében .
Fúvókázásnál akkor csökken a fogyi, ha a főfúvókákat(úszóház alján) csökkented, vagy ha a keverőcsövek tetején lévő féklevegőfúvókákat növeled.(Viszont a teljesítmény is csökken). Ekkor, mivel több levegő kerül be, lejjebb megy a beömlési benzinszint a keverőcsőben. NAGYON FONTOS, hogy az úszószint gyári értéken(-..a karburátorfedél síkjától mérve ez habosított úszónál 10+-0,5mm, üreges testű ragasztott úszónál pedig 12+-0,5mm..-) legyen, és a tüszelep jól zárjon és ne legyen fennakadva, ezek ugyanis meghamisíthatják az eredményeket, ill. lehetetlenné teszik a pontos beállítást. A fogyasztási értéket az is befolyásolhatja, hogy a Wartburg-Jikovon az 1. torok pillangószelepének alapbeállítása(0,59mm)lényegesen nagyobb, mint a Skodánál(0,12mm)az alapjárati jobb kenés érdekében .
Akkor aruld el, hogy hogyan lehet a fogyit csokkenteni a karbi atfuvokazasaval. Mire valo a fo fuvoka es a furulya szeru feklevego. Mi van ha az egyiket es mi ha a masikat buheralom?
Ja, nekem van 5-ös váltóm, csak 2üteműbe.
AWE-Motorsport Verband 24. darab 1972-ben készült.
Tudom, hogy 4t-be nem jó, de akit érdekel, annak elküldöm a fogszámait. De ebben az 5. rövidebb, mint a széria 4., mert rallye-célokat szolgált.
BGC !
Csak a váltófelfüggesztés a gond, mert Csepelen a SIX-BALL Bt. olyan hosszú féltengelyt csinál bele, amilyet mondasz. A kihajtórészt hagyd meg az eredeti VW-t, mert a Waresz 3-ágú csillagja felrobbanhat, különösen a magyar, mert sz@r az öntvénye, gyenge. A motor-váltó tömböt is ki kell támasztani valamivel, hogy hirtelen gyorításokkor ne peszeredjen előre-hátra !
A régi Skoda-karburátorcasalád Wareszhoz átalakított változata. Több könyvem is van róla, szinte mindent tudok róla.
Lényegesebb külömbségek :
- 2. légtorok mechanikus rudazatműködésű, az első torok 45fokos csappantyúállásánál kezd nyitni.
A membrán helyére pedig a gázbowden tartója van csavarozva.
- A fúvókaértékek valóban eltérnek a Skodáétól, tájékoztató jelleggel lejjebb felsorolom a fontosabbakat, de maga a karburátorház szinte teljesen azonos.
- A két légtorok féklevegőfúvókája azonos !
- Az alapjárati rendszerből elhagyták a Start-Stop és tolóüzemű takarék berendezést és a mágnesszelepét azért, hogy motorfék üzemben is maradjon némi kenés, mivel a kifejlesztés alatt több 0-szériás Jikov-os példány is megállt e miatt. A Wartburg változatnál (SEDR) a mágnesszelep helyét egy kicsi sárgaréz dugó foglalja el, és mindig megy bele alapjárati keverék is.
1. torok: d=23mm
Fő : 130
Féklevegő : 210, 8x d=2mm-es
Gyorsítócső(befecskendező): 70
2. torok: d=23mm
Fő : 122 (régebbieknél 125)
Féklevegő : 210, 8x d=2mm-es
Dúsítórendszer(szivató) : 180
Egyéb alapjárati-, stb fúvókák közel hasonlók, de ezt úgyis a CO és a fordszámcsavarokkal állítják be, ezért nincs sok jelentősége. Akit ez is érdekel az írjon mélt, utánanézek.
Én kicseréltettem az eredeti karbit kéttorkú Jikovra (a szívóöntvényt is cserélni kellett). Megérte, mert jobban viselkedett a motor, és valamivel kevesebbet is fogyasztott. A késői kétüteműek egyébként gyárilag Jikovval készültek. Tulképp ez az akkori Skoda karbija, talán a fúvókaméretek másak...
Én kicseréltettem az eredeti karbit kéttorkú Jikovra (a szívóöntvényt is cserélni kellett). Megérte, mert jobban viselkedett a motor, és valamivel kevesebbet is fogyasztott. A késői kétüteműek egyébként gyárilag Jikovval készültek. Tulképp ez az akkori Skoda karbija, talán a fúvókaméretek másak...
Az enyemben gyarilag van fogyasztasmero. 86-os ketutemu. Szerintem kapni nem lehet, mert ez aligha olyan dolog, amivel tokolne az ember, ha elromlik, talan a bontoban. De akkor cserelni kell a jobb oldali kerek muszert is LED-esre, mert abban van a kijelzo. Skala nincs rajta, csak egy LED-sor az egesz, de szerintem jol hasznalhato. Egyebkent az enyem most olyan allapotban van, hogy ha van kedve, mukodik, ha nincs kedve, akkor nem.
De biztos, hogy bele lehet tenni masmilyet is, csak osszetartozzon a jelado meg a kijelzo. Ugyanazt meri masik kocsiban is.
Egy idoben kicsit szivargott a benzincsovem, es ez azzal jart, hogy mindig kifolyt a benzin a csobol, es kiurult a fogyasztasmero is. Ezt meg az akkumulator nem szerette, mert sokaig tartott, mig az inditomotor telepumpalta benzinnel az egeszet.
Az enyemben gyarilag van fogyasztasmero. 86-os ketutemu. Szerintem kapni nem lehet, mert ez aligha olyan dolog, amivel tokolne az ember, ha elromlik, talan a bontoban. De akkor cserelni kell a jobb oldali kerek muszert is LED-esre, mert abban van a kijelzo. Skala nincs rajta, csak egy LED-sor az egesz, de szerintem jol hasznalhato. Egyebkent az enyem most olyan allapotban van, hogy ha van kedve, mukodik, ha nincs kedve, akkor nem.
De biztos, hogy bele lehet tenni masmilyet is, csak osszetartozzon a jelado meg a kijelzo. Ugyanazt meri masik kocsiban is.
Egy idoben kicsit szivargott a benzincsovem, es ez azzal jart, hogy mindig kifolyt a benzin a csobol, es kiurult a fogyasztasmero is. Ezt meg az akkumulator nem szerette, mert sokaig tartott, mig az inditomotor telepumpalta benzinnel az egeszet.
Nemrég vettem egy Warbit.Lehet ebbe fogyasztásmérőt venni?Ha más autóét tenném bele,gondolom nem lenne jó,mert biztos nem Warbihoz van állítva.Padlófilcet lehet hozzá kapni valahol?
Én vetettem fel anno ezt a kérdést, és úgy értesültem, hogy a II-es golf 1.3-as változata és a III-as golf 1.4-es változata lenne a jó, kissebb átalakítással. (Váltóoldali felfüggesztés)
Szóval, ha NO.-ban gyakran jársz, akkor megkérdezhetnéd, hogy tudnak-e esetleg valamit erről, mert ez a 4 sebesség nagyon kevés.
Ha pedig van remény, akkor benne lennék egy közös váltó átalakítós dologban is.
Hali!
Nekunk a csladban 3 Warnyunk volt, ugyszolvan veluk nottem fel. Sajnos mire jogsim lett, apam meglepte magat agy 3as Golffal:( Amit 2 evesen elloptak..Ugyhogy most van egy 4ü Wartbergere.Szerint egyesiti a golf es a w353 hatranyait:)
Szoval arra gondoltam, hogy asz kis gep lenne, ha mondjuk 5 os valtoja lenne.Lent lattam h. vki mar foglalkozott a gondolattal...en sokat vagyok Nemeto-ban, tudnek bontott golf valtokat szerezni, ha tudnam , h .passzol bele. Akar szivesen behoznek masnak is egyet, ha egyut megprobalnank megcsinalni:)
Otletek?
Hol lehet szerintetek kapni négyütemű Warcihoz magnótartó boxot? Nem is akármilyen kellene, hanem amit a műszerfal és a kardánbox közé lehet rakni (a Ladák tele vannak ilyennel...). A helye megvan (gyárilag).
A Segítséget előre is köszi!
Plíz help! Van egy 13 éves 353-as wareszom, s láss csodát, tegnap beesett félig a kuplung pedálom. Nem vagyok egy autoszerelő talentum, nem tudtok egy helyet ahova érdemes vinni javításra?
Egyébként így is haza tudtam vele jönni:), álló motorral kell berakni egyesbe, rögtön indul, kettest beveszi, hármast négyest nem, csak akkor ha kihúzatom a megfelelő sebességig, leállítom a motort, beteszem 3.vagy 4. sebességbe, motor indít és már megy is. Ha már megy akkor minden ok (nem ugrik ki a sebességből, és a gázra is ugyanugy reagál). Persze piros lámpánál mindig le kellett állítani a motort, hogy üresbe tehessem...
Mi lehet a baja a kuplungnak? Komoly? Hova érdemes szerlésre vinni?
Köszi a gyors segítséget,
steamy
Warburg forever!!!!