Sziasztok , van egy 2015 skoda octavia scout 2.0 cr tdi, 110 kw. Mostanra 293000 km van benne és egy ideje eszi a vizet. A szerelöm nem találja a hibát, nem folyik sehol. Tud e valaki tanácsot adni , hol keressem a hibát , vagy ismer e valki Pest környékén egy jó skoda dzerelöt. Elöre is köszönöm segitságet.
Kinek mi a kényelmes. Nekünk OIII-van, három gyerek hátul. 28kg-os, 130 cm-es lány ül középen. Nem panaszkodik, de kezdi kinőni a helyet szerintünk. Mi megjártuk ötösben Erdélyt is, de azért a végén már örültek a gyerekek, hogy kiszálhatnak. A Transzfogarasit és a Transzalpinát végül ketteben jártuk meg, öt fűvel nem akartuk vállalni.
Szerintem a 3 gyerekülés használata hátul szinte esélytelen. Alkalmankén még csak-csak elférnek, de a napi rutint nem szeretném vállalni.
VW Touran? Nem nagyobb a külmérete, de viszonylag nagy csomagtartó mellett három különálló ülést ad a középső sorban.
Szemezek használt Octaviákkal (2020 körüli kombi, benzines érdekelne). Van egy neuralgikus pont, ebben kérném a segítségeteket.
Toyota Corolla Verso-nk volt, de 18 évesen eljött a búcsú ideje. Átültünk támogatott Dacia Joggerbe - merthogy 3 nagyobb gyerek utazik hátul. Ennak is három főre formázott ülése van hátul. DE. A gyerekek panaszkodnak hogy ez bizony szűk. És tényleg, 10 centivel keskenyebb a belső tere mint a Toyotának.
Lecserélném én - de mire? Ac Octavia mindenben jónak tűnik, de a középső ülés hátul eléggé spártainak néz ki...
Mik a tapasztalatok, 5 fővel hosszú úton mennyire kényelmes az autó? Főleg középen...
Mert ha nem ez, akkor mi? Nagy autót nem szeretnék, ez a méret elég lenne nekünk. Vagy marad a Toyota Verso utolsó évjáratai?
Jo dolog a szinkod, de mar fakulhatott. Ha elmesz egy olyan helyre ahol kevernek festeket, ott hozzaneznek egy szinmintat a tenyleges szinhez a kocsin, azon a helyen, ahol fujni kell es olyat kevernek ki. Kerheted stiftbe de bekeverik spray-be is. Erden pl. Ki-Vi Color Kft., mast nem ismerek.
Egy Skoda szerviz munkafelvevője meg tudja mondani. Mivel létezik javító stift amelynél fel van tüntetve a kód is. Nekem egy javító stift festékmennyiségéből lefújtak színre (bézs) 4 db fekete színű tolató szenzort és még maradt is belőle.
Ez ha jól látom, a nem metál kék szín. Csak három nem metál szín volt O2-n: piros, fehér és ez a kék.
sajnos nem találom a színkódját egy 2007-es II-es Octaviának, se csomagtartóban sehol, se motortérben, sehol. Ez az a "tipikus" (azt nem tudom mennyire lehet _tipikus_ egy adott szín, na mindegy :-D ) "skodakék" lehet, de hátha valaki kapásból rávágja, hogy "ja hát ez a szokásos 8Z2F"...
(igen, keresgéltem neten, bár nem barátom a google, de több kék van, olyan oldalt viszont nem találtam, ahol többé-kevésbé be is tudnám azonosítani)
Láttál már jegesedett kültéri klímát? Az is gázhiányos állapot, a csökkenő mennyiség miatt a kompresszor el kezd dolgozni, mint az állat - arra nincs vezérlés szabályozás kitalálva, hogy kaszkádosan legyen üzemelés 10 grammonként vagy ilyesmi ().