Keresés

Részletes keresés

MLG Creative Commons License 2000.10.03 0 0 529
Szia mindenki!

Nem gondoltam volna, hogy a paccs javítási szándékom ilyen lavinát indít el. Én mindössze annyit csináltam, hogy Pedro illetve az eredeti szöveg és a saját fordításom alapján ékezetes formában megírtam az összes tárgy+fegyver / ammót még nem / descriptionját, short nevét, long nevét beleértve bobiréjt is.
Le is teszteltem majdnem az összeset, és jó. A továbbiakban beírom a rövid név változtatásokat, ammókat és bármit ami felmerül.

De ez az egész nem azt jelenti, hogy ez Mészi Laci paccsa lenne meg ilyenek. Én felvállaltam a dolog ezen részét, ahogy Norby egy másikat és NAGYON szívesen veszek minden segítséget ötletet meg miegymást.

Sajnos tegnap késő éjjelig sem tudtam befejezni, mert a játék kicsit szívózott velem. Pl. ami egyik betöltésnél elment ű-betűnek, a következőnél már A lett helyette. Szerencsére AA felsorolást mindössze két cuccnál vettem észre, ezt nem tudom miért csinálja.
Holnapra valószínűleg kész lesz teljesen és Norbytól letölthető lesz, de ehhez kell még egy hibátlan fegyverlista, mert az aktuálison van még mit változtatni.

No ennyi a téma, most megyek iszom egy kisfröccsöt.

MLG A Dervis

Norby Creative Commons License 2000.10.02 0 0 528
MLG nem azt csinálta, amit ti: ha megnézitek a Weapons táblázatot, láthatjátok, hogy csak 10 fegyver marad a régiek közül, és 35 új lesz! Ezek leírásait készítette, de nem mindenhez találtunk meg mindent, ezért lenne jó, ha tudnátok a hiányokban segíteni. Leginkább árak, javíthatósági és megbízhatósági adatok hiányoznak. Ezeket kérdezném.
A megmaradó fegyverek, meg a többi tárgy (pl. ammok) leírását szuper, hogy megcsináltátok, ha hozzájárultok, több minden bekerülne belőle a Hun Patch-ba.

Koncepciót tekintve nem szó szerinti fordításokat, hanem lényegretörő, de szöveges összefoglalást teszünk az itemdesc-be, ami több információt tartalmaz az eredetinél: a lehetséges attachmenteket (enélkül esetleg eldobnál egy gyengébb puskát, pedig az a lényeg benne, hogy silencer rakható rá), és egy 1000-re kerekített kb. árat is, hogy érezd a talált fegyver értékét akkor is, ha bobby-nál még nem kapható.

A dmg, rng pedig a buborék helpben lesz, azért, hogy az emberek felszerelésénél ne kelljen állandóan job click-elni a fegyvereken, hogy az adatait megtudjad. Könnyeb összehasonlítani sok fegyvert, ha csak az egeret kell felettük tologatni, és nem kell jobb click-esc sorozatokat leadni.

Előzmény: DumaBusz (527)
DumaBusz Creative Commons License 2000.10.02 0 0 527
Szia MLG!

Még nem ismerlek és te sem engem, de a munkámat már igen!! Az rendbe van, hogy te is fordítasz, DE miért azt amit én több nap, hét alatt hoztam össze?? A Pedro öcsém nem is én zokon veszem!!!
Egyébként maradok tisztelettel:

DumaBusz

Előzmény: Pedro 14 (526)
Pedro 14 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 526
Jaj bocs hülyeséget írtam.Félre értettem amit írtál MLG.(Ez is a bátyám miatt).Igazad van a filmes dologgal kapcsolatban.Ez volt ez angol verzióban.De szerintem nem felesleges,mert oda mit írnál?A lényeget a Bobbynál találod és az itemekhez meg szerintem érdekességeket kellene írni(ISMÉTLEM EZ AZ ÉN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEM)
És még egyszer bocs MLG!!!!!
Pedro 14 Creative Commons License 2000.10.02 0 0 525
Hi ALL!!!!!!!!

MLG.Norby meg a többiek:Szívesen segítek(ünk),de csak kisebb melókban.ezek lehetnek átnézések(ahogy MLG kérte),megbeszélések,infok.A fordítást,kép csereberét, ha nem haragszotok most szünetel.(Hiába egy 2-es biosz doga mire nem képes 8-)) )Hogy melyik filmben milyen stuki szerepel szívesen segítek!Na az ismertetőben felesleges kiírni,hogy mire képes.Pl:Minek a damage és a range?Az mindenütt ott van.De ezek csak személyes véleményeim!No akkor MLG,Norby írj,kérdez én felelek!!!(Csak azé sietek,mert a "kis" bátyuskám itt lóg a nyakamon,és rohadtul idegesít)

Na hali
Pedro 14
U.I.:Ez a "kis" vakarcs csinálta a fordítások nagy részeét.(2 évvel idősebb ÉS NEM ÉR RÁ FORDÍTANI)A szemét.....................:-) de imádom


MLG Creative Commons License 2000.10.02 0 0 524
Hali all!

Nagyon nincs most mit írnom, mert szipka matyi van! Azért a peccsel haladunk, de erről Norby Mester úgyis beszámol.

Pedro! Hozzád lenne egy kérésem, kérdésem!
A hétvégén megcsináltam otthon az összes itemdescet meg braydescet. Ékezetes, angolról lefordítva meg minden. Remélem nem vezsed rossz néven és nem érzed úgy, hogy elvettem a kenyeredet és segítenél átnézni, meg ha van ötleted kibővíteni, pl az új fegyverekhez nem írtam be semmit, azoknak kéne valami jó descriptiont kitalálni, de ha lehetne mellőzd lécci, hogy melyik milyen filmben szerepelt, mert ez szerintem nem fontos, helyette lehetne hasznosabbakat írni, ami segíti a játékost. Norbyval azt beszéltük, hogy a rövid név mellé egy ilyen kombinációt kellene beírni.

Név__Damage/Range_AP+DrawCost_BurstSizexBurstDamage

PL. FÉG-AGP9__24/18_4+1_6x8
oké. A descriptionba meg le lehetne írni mik a fegyver előnyei, hátrányai, milyen attachmenteket lehet rárakni, meg, hogy mennyibe kerül. Aztán a ugyanezen fegyver bobiréjes változatába már mehetne a meskete, melyik filmben volt, személyes vélemények, tréfás dolgok satöbbi. Oké? Írdd már meg holnapra légyszíves?

No hali, A Dervis

Norby Creative Commons License 2000.10.02 0 0 523
Na megvolt a hétvégei jó mulatás. Az eredménye egy közel végleges táblázat.

Pedro:
Átneveztem a patch-odat HuNdescp.exe-re, hogy jobban látsszon rajta, mit takar.
Bár lenne sok meló az új képekkel, inkább tanulj, az fontosabb.

FD:
Az Additional APs for first shot az egy célra leadott első lövéshez szükségez plusz AP-t jelenti, a fegyver felemeléséhez szükséges plusz időt akarja jelenteni. Bővebben ld. a wedit doksiját.
A noise meg azt, hogy mekkorát dörren a fegyver, hány mező sugarú körből rohan oda az ellen (elsőre, mert egy CB-zés után gondolom jön az összes). Repair: milyen gyorsan javítható a cucc .
Köszi a linkeket, a másodikat nem ismertem (az 50 és a megs közöt nincs pont).

Előzmény: Flagellum Dei (519)
Flagellum Dei Creative Commons License 2000.10.01 0 0 522
Nem:(
Mindegy a címek ott vannak.
Előzmény: Flagellum Dei (521)
Flagellum Dei Creative Commons License 2000.10.01 0 0 521
Hi!

Biztos ti is rendelkeztek fegyverekről szóló oldalakkal, de azért két cím:
www.remtek.com/arms
www7.50.megs.com

Remélem sikerült belinkelni.

Ja, sajna nem minden kép tökéletes, sőt vannak nagyon kaki képek is. Azért érdemes megnézni, ha mást nem is a H&K-t.

Flagi

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.30 0 0 520
Hi ALL!!!!!

Megjöttem Királyrétről!!!!!!Megmasztam a Csóványost oda 4, vissza a szálláshoz 2 és fél óra volt az út mindez 13km be tömörítve.Majd szétmegy mindenem!!!
Norby,MLG,FD,Stein:A magyarosítást majd elkezdjuk javítani a szakszavakkal meg egyéb dolgokkal.Ezzek meglesznek csak kicsit később, mert a suliban most van a nagy szivatás.

Na háj mindenkinek!!Sziasztok!!!

Pedro a nagy fáradt 14

Flagellum Dei Creative Commons License 2000.09.30 0 0 519
Hi!

Sikerált aktiválnom a HuNpatch-et. Eddigi tapasztalat:

Nem vagyok fegyverszakértő, de vannak benne hibák. Lehet, hogy az eredti szövegben is szarul volt írva. Mind1, majd megírom emilben.

A fegyvereditorban láttam valami "Additional APs for first shot"-t, noiseradius (szóráskép?), Grade of repair.
Ezek pontosan mik? És ezeknek mekkora értéket lehet adni?

Flagi

Előzmény: Pedro 14 (507)
Stein_ Creative Commons License 2000.09.29 0 0 518
Hello!

Norby: Az 5 AP átvitel szerintem csak egy előleg, amit ha elköltesz, akkor a következő körben már nem teheted meg. Ez olyan, mint a való életben is, tehát mintha az események egyidejüleg folynának. Mondjuk a kör végén marad még APd és a következőben kétszer is lősz. Ez a valóságban olyan, mintha simán lőnél kétszer egymás után. Tehát nem teheted meg, hogy addig 'gyűjtöd' az időt, amíg a sarok mögül kilépő emberhez kényelmesen odasétálsz és fejbevágod háromszor. Ebbe ő is beleszólna. Az átvitel így mindegy átfedésként szolgál a körök között.

MLG: Most viszont nem tom, mire gondolhatsz... Amúgy dettó 1.06os WF van nekem is. (sajnálattal vettem észre benne, hogy a fagyiskocsi püfölés már nem hat az ember szervezetére hatékonyan :( )

Na, itt a hétvége. Mindenkinek jó mulatást!

Norby Creative Commons License 2000.09.29 0 0 517
Ismét frissült a hun patch táblázata, és kiraktam MLG legújabb screenshotjait is.

FD:
Hmm, akkor talán erős szél fújt.. ;)
Az extender néhány tár teljes kiürítése után repül el. Ha sose burst-olsz, kitart egy darabig. Ha nem akar sikerülni a visszarakás, próbáld egy másik emberrel csinálni (de előbb javítsd meg a puskát és az extendert is). Glue többet nem kell, csak az extender összerakásához kellett.
Pedro magyarítását ha elindítod, akkor csak kitömöríti magát, aztán el kell olvasnod a leírást, és az alapján kézzel beraknod a file-ket a megfelelő helyekre. Az .edt-k benne vannak a ripben is, csak nem látod, mert egy .slf file belsejében vannak. De ha odateszed, akkor azt fogja használni a game, és nem az slf-ben levőt.

MLG:
Na látod, megy ez neked.
Én meg azt nem értem, miért mindíg csak fix 5 AP vihető át a köv. körre. Egyrészt kevésnek érzem, másrészt a level-el vagy az agilityvel ez is nőhetne.

Előzmény: Flagellum Dei (513)
MLG Creative Commons License 2000.09.29 0 0 516
Stein!

Gondolom mi lehet a kétfajta vég, de ha az amire gondolok, akkor lehet még egyfajta vége nem?

Érdekes a Grummi történtet, biztos van rá magyarázat, ugyanúgy, ahogyan az Almai kevés elit-sok elit történetre volt. Ezért jó amúgy a játék, hogy csak úgy semmi sem történik, mindenre van magyarázat. Bár a 30-32 AP-s eliteket még mindig nem értem, de mint mondtam nem is bánom.

A barrel extender úgy igaz, ahogy mondanám, de szerintem 50%-ig el se jut az állapota, mert már 70-80 körül leröppen, ha neked így volt, akkor szerencséd van.

Kíváncsi lennék melyik verzióban esett meg veled a tár-szaporodásos téma. Nekem a wildfirés 1.06 van fent és alig van benne bug. Mindössze hárommal találkoztam. Egyik volt Hamous kontra hét Mike, aztán militia eltűnés, a második volt a realtimés ellenfél lövés, a harmadik már nemtom, de valahol lejjebb már kifejtettem.

Táras, vízben halálozós, Hummeros, Family Frostos fagyásaim nem voltak.

MLG: A Dervis

Stein_ Creative Commons License 2000.09.29 0 0 515
Hello!

MLG: Ráadásúl kétfajta vége is lehet a játéknak. Rádbízom, hogy kitaláld melyik ez a kettő, de a végjátékból egyértelműen kiderül.

Flagellum Dei: Ha leesik az extender, vagy a gyorsító, az azt jelenti, hogy el van romolva. Meg kell javítani és újra feltenni. Általában ha a felénél van a csík, akkor már gyakran előfordúlhat.

Multkorjában találkoztam egy érdekes buggal: Éppen a grummi bányánál akcióztam és hát jöttek, mint bolhák a kóborkutyából. Éppen kifogyott volna a töltény az egyik emberem FALjából és gondoltam, ha visszavált realbe, majd utántöltöm. Az real meg is jött én fogom az inventoryból a tárat és tettem a fegyverbe némi skulót. Azonban amikor vissza akartam tenni a maradékot a többi közé, éppen a kattintással egyidőben megjelent egy ellen. Ennek eredménye képpen a fegyver tele volt, a tár vissza volt téve, de nekem még mindig a kezemben maradt egy teljes tár. Szóval ha kevés a lőszer, lehet próbálkozni ilyettén módon történő duplikálással :)
Másik érdekes dolog maga Grumm. Eddig, amikor egy emberrel nyomultam mindig el tudtam foglalni az egészet egy karcolás nélkül. Most viszont már mindenki kapott egy pár lövést. Ennek oka az elitek elég nagy száma. Eddig nem volt ennyi. Ráadásúl a kocsmánál az egyiknél RR is volt (eldobta szépen :). Most ez vagy azért van, mert nem egy emberrel nyomulok, vagy mert ezt a várost hagytam utoljára (Balime is már megvolt, de milícia még nincs benne).

MLG Creative Commons License 2000.09.29 0 0 514
Zdraszvujtye!

No csak sikerált tegnap kinyerbácolni a királynőt! Hehehe, adtam a fejinek, no de ne szaladjunk, annyira előre. Ugyebár ott tartottam, hogy beértem az erőd előszobájába, itt volt, az hogy mindig interruptoltak. No, fogtam magam és két LAW-val lebontottam a folyosó két, két falát és leszedtem a mögöttük felbukkanó eliteket. Ezután a központi terem körül simán ki tudtam nyírni mindenkit. Képzeljétek el, volt olyan, hogy Lacko meglátta az ellent neki háttal, káromkodott meg minden, de ment real timében tovább a játék!!! Csak az első lövés után váltott át, így kaptam egy ingyen lövést, hehe!
Szóval kipucoltam a trónterem körül mindent, Barry papa letett egy C-4-et a küszöbre, Iggy-t pedig kivittem a fal mellé három LAW-val felszerelve. A C-4 berobbant, Iggy pedig kívülről benyomta a három LAW-ot a terembe. Oltári nagy jajjgatás, mocorgás. Barry bekapcsolta az X-Ray-t, látok vagy öt-hat elitet a szobában, egy valaki meg rohan, mint az állat az erőd északi részébe. Hohó ez csak a genya nényje lehet! Gyorsan bevágtam kát mustárt az eliteknek, aztán Raven meg Lacko leszedte őket és elindultam a ribi után. Rögtön interruptot kaptam, és Lacko rálőtt LAW-val. Nem sebződött sokat, csak 33-at, de mellette a fal is kirobbant, így Raven adott neki egy rakétát a fal túlfeléről! Ez nyomott rajta még –47-et és ettől beadta a kulcsot. Eztán már jött is az endsequence, amelynek nem akarom lelőni a poénját, de lényeg az, hogy két része van, egyik nagyon tuti, a másik nagyon ratyi.
No ennyi volt, többet nem akarok részletezni, maradjon izgalom azoknak, akik még nem játszották végig.
Majd még mondok dolgokat, most megyek iszom egy kávét.

MLG: A Dervis

Flagellum Dei Creative Commons License 2000.09.29 0 0 513
Hi!

Fullos volt a fegyver, bipod, lézer irányzék, céltávcső.

Immár negyedszer kezdem el ismét játszani a játékot. És csak most tapasztaltam olyat, hogy a fegyverről le esett a rá tákolt extender (vagy mi, ezzel lehet hosszabítani a csövet). A fenének sem tudom visszarakni rá. Kell hozzá megint quick glue? Ha igen ezt honnan tok beszerkózni?

Szintén most először tapasztaltam, hogy a tetőn álló katona (fröcsögős mellkaslövéssel) mekkorát zupál a tetőről. (nem hittem volna, hogy belerakják a tetőről lezugást).

HuNPatch!

Lehet, hogy értetlen vagyok, mint állat, de nekem nem magyarított le semmit. Az említett 3 file-ból csak 1 van meg! Az itemdesc.edt és a braydesc.edt nekem nem volt benne a gameben. A játék jut eszemben rippelt, nem csak simán tört.

Flagi

Előzmény: Norby (504)
Norby Creative Commons License 2000.09.28 0 0 512
Egy kis olvasnivaló a tacticalplanet fórumból, W4st-től, All about throwing knives címmel:

First off, there is a reason for the Bloody Throwing Knife. If an enemy has a regular Throwing Knife in their
inventory, they will throw it. But they will not throw a Bloody Throwing Knife. The Bloody Throwing Knife is just a
way of marking a knife as "don't throw me".

Why? Because otherwise they would always throw your Throwing Knives right back at you, which would be
annoying. (Admit it, when your Merc gets hit by a Throwing Knife, you always throw it right back out of spite,
don't you?)

Critical hits are just as common for Torso and Head hits. Like apache said, the important thing is that the
enemy can't see you.

Also, for some bizarre reason, the To-Hit for Head throws are exactly the same as for Torso throws! (Although,
if you use Alt-S / Alt-L, there are times when Head will hit, and Torso misses, or vice versa.)

Head shots still do 50% more damage, however, here's the secret:

Body armour has no effect on knives, but helmets do.

If you want, use CTRL-GABBY (Not GABBI), then press "Q", then put the cursor over the enemy soldier and
press Page Up/Down untill you can see what he is wearing. This only works on 1.06, and does not count as
cheating (but GABBI does). It only lets you see the info screens and nothing else.

BTW- Be sure to turn it off again with "q". If your display gets messed up, you can try pressing "y" (land
information) and "q", or re-typing CTRL-GABBY. It takes a little while, but you'll figure out how to fix it.

Előzmény: Norby (511)
Norby Creative Commons License 2000.09.28 0 0 511
Dexter egy külföldi srác, aki nagyon várja a hun patch-t.
Előzmény: MLG (510)
MLG Creative Commons License 2000.09.28 0 0 510
Norby! Kijaza Dexter? Ennek van a laboratóriuma?

Amúgy kösz a tippeket, gondolhatod, hogy én is kipróbáltam mindent már, de volna még ötletem, csak belefáradtam a sok reloadba. Volt olyan, hogy NEGYVENSZER töltöttem vissza, mire egy enemit likvidálni tudtam. Elfogyott mindenem, Bobby Raynál alig van cucc, meg mint látható nem igazán ügyik az embereim. De mint említettem nem keseredtem el, sőt további gondolkodásra serkentenek a történtek, meg új taktikára. Egyenlőre csinálom a tankos-fegyveres savegamét, meg lehet, hogy lenézek a shelterbe, de úgyis újrakezdem majd!

Amúgy sokat haladtam ma, ha már szabad így mondanom elvettem Pedro kenyerét, mert nekiestem a WBE-nek és minden létező dolgot lemagyarítottam, kivéve a lőszereket. Gondolom hiba van benne, meg fogalmazási bénaság, de minnél többen átnézzük, annál jobb lesz meg kisfröccs, töf-töf!

Ha minden jól megy :-) akkor talán a jövő hétre lehetne összehozni egy tesztverziót.

Na Áldás és Békesség

MLG A Dervis

Norby Creative Commons License 2000.09.28 0 0 509
Pedro:
Megnéztem jobban a leírásokat. Tetszik, de van pár dodog, amit én máshogy írnék. Pl. pont után szóköz, szóismétlés elkerülése (akkor is, ha angolban van).
Amúgy Dexter egyből írt, ahogy meglátta a Hunpatch.exe-t, azt hitte, hogy ez a magyar fegyvereket tartalmazó Patch. Jó lenne ha a névben is egyrtelműen megkülönböztetnénk a leírás és a fegyver patch-t.

MLG:
Joe és Slay legyen ahogy mondtad. TP-t tényleg csak az kap, aki ott van, valamelyik doksiban olvastam. De nehogy feladd a vége előtt: tisztítsd meg a terepet gránátokkal (talon-ból is), használd ki a füst és a bénítógránátokat is, csald ki az ellent lövöldözéssel, bonts falat dinamittal, tegyél le aknákat, hozz LAW-okat a déli börtönből, meg ott a jó kis robot a RR találatok ellen. Ha nincs más megoldás, felvehetsz csaliembereket is, de enélkül is meg lehet csinálni, nem kell hozzá feltétlen max.-ra fejlesztett csapat se, jó taktika annál inkább.

Előzmény: Pedro 14 (507)
MLG Creative Commons License 2000.09.28 0 0 508
Nohala a dervisnek!

Tegnap befejeztem a JA2-t! Sajna nem úgy, ahogy terveztem, mivel nem sikerült kinyírni a királynőt! Újra fogom kezdeni a gámot, és most már ügyesebb leszek.
Az utolsó szektorban buktam meg ezzel a csapattal: Lacko 9.szint, Raven 8.szint, Barry 7.szint, Iggy: 6. szint. Az ok egyszerű, csak egy szó: interrupt.
Eljutottam egy szintig, de onnan képtelen vagyok továbbjutni. Nekem háttal álló elitek simán interruptolják Lackót vagy bárkit és két löveés a Rocket Riflével = halál! Persze mehetnék a shelteren keresztül is, de ezt nem tartanám igazságosnak, mivel előbb tudtam a trükköt, mint megtaláltam volna, úgy akartam, hogy beveszem a szektort és majd a kályhában lemászok.

No de nem keseredtem el, mivel ez a kudarc rávilágított, hogy milyen hibákat követtem el.
Gondoltam írok egy kis tanulmányt az interruptról. Észrevételeim és kipróbálásaim alapján, három dologtól függ az interrupt. Nem fontossági sorrendben.
1. Level
2. Agility
3. Wisdom
Ugyebár a szint a valós harci tapasztalatát jelenti a karakternek, tehát valószínűvé teszi, hogy egy nála tapasztalatlanabb ellenséget interruptolni fog.
Az agility pedig azt a tulajdonságot is képviseli, amely meghatározza, hogy mennyire tud az adott karakter viszonyulni egy új szituációhoz, jelen esetben egy interrupthoz.
A wisdom pedig ugyi a tudás, bölcsesség amely szintén segít abban, hogy a karakterünk jobban figyeljen, valamint ez már nem biztos, de talán jobban is számít váratlan eseményekre.

Nos ezek alapján tettem egy próbát. Fogtam Ravent / Level:8, Agility: 78, Wisdom: 77 / és Dannyt / Level: 3, Agility: 99, Wisdom: 91 / és próbáltam összehasonlíásokat csinálni, Meduna szoborkertes szektorában. Az eredmény a fentieket elolvasva nem meglepő. Közel azonosan interruptoltak, az óriási szint különbség ellenére. Tehát innen támadtak a fenti ötleteim.

Ezek után kezdtem elemezni, hogy miért is voltak gyíkok az embereim.
Kezdeném a szinttel. Az elsődleges probléma az volt, hogy nem csináltam meg minden questet. Ez oké, ezt pótolom, de a másik, amire rájöttem, arra nem is gondoltam volna előbb. Akár hiszitek akár nem, tapasztalataim szerint, nem mindenki kap tap. pontot egy végrehajtott questért, hanem csak azok, akik a szektorban van a teljesítés pillanatában. Példa: A chalice-t Dimitrivel vittem vissza, lépett is egy szintet a többiek nem, amikor mással vittem vissza, az is kapott egy szintet / nyilván mert közel állt már hozzá /, ugyanez volt, amikor Auntie-hoz mentem jelenteni, hogy leszámoltam a bloodcatsekkel. Nem sámli mi?
Az agility illetve a wisdom pedig alapból fontos, mint azt a próbák mutatták, tehát mindenképp magas agilitis és wisdomos embert kell indítani, és a questeket velük teljesíteni.

Ennyi, remélem érthető volt, főleg kafa, ha hasznos is.
Majd még jövök, most iszom egy felest a nagy izgalomra.

MLG: A Dervis

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.27 0 0 507
Hi ALL!!!

Remélem tetszet a magyarosításom!!
MLG:Nem baj,hogy bele nyultál edittel,de azért tetszet az eredeti!!!???Nos akkor a magyarosítással véleményeket várunk és valószínű,hogy még jobbá fogjuk(a bratyóval)tenni a szakszavak megjelenésével!!!Sajnos mivel holnap megyek osztkirre ezért csak szomobaton tudok válaszolni.Na ennyi Jó játékot kíván Pedro 14 a magyar ja2-vel!!!

Sziasztok!!

MLG Creative Commons License 2000.09.27 0 0 506
Kicsit szipókásan alakult ez a mai nap is, de legalább haladtam, mosmá egyre jobban közeledünk a megvalósítási folyamathoz, igaz Norby komám?!

Ajszem hónap benyomok két három felest, azt jaedittel kigyűjtöm a kezdő páncélt meg az egyéb cuccokat, hogy aztatatatat is tudjuk, ezután pedig gyakorlatilag véglegesíteni kell melyik fegyver helyére mit teszünk és elkészíteni a próbapaccsot. Savegaméről majd gondoskodom, egyrészt tankosról is, másrészt csinálok majd egy olyan savegamét, ahol a létező legtöbb fegyvert összeharácsolom az embereimnél és így egyszerre sokat ki lehet próbálni.

Norby kérésein kívül én azt kérném, hogyha az új fegyverekről valakinek van kedve/ideje/ötlete descriptiont írni, akkor küldje mán el. Az is jó, hogyha csak összeollózza angol táblákból, majd lefordítom, csak mivel én nem nagyon értek a fegyverekhez, félek, hogy farokságokat fogok írni.

Pedro! Megnéztem a magyarításokat és azt kell mondjam, hogy le a kalappal / ebben a melegben / :-) Remélem hozzájárulsz, hogy azon fegyverek descriptionjait felhasználjuk, amelyek megmaradnak az új peccsben. .-)
Egyébként az NPC-idbe is belenyúltam picit, remélem nem baj. / T-Rex ambis, nem Imposter, tehát T-nek kell két MAC-10-es /

Amúgy annyi még a javaslatom, hogy mivel Joe Auto Weapon expert nem ártana valami 6 burstos fegyvert adni neki, Slaynek pedig valami snipert, mivel Head Hit Bonusos. A skillekből gondolom, hogy ezek az emberek ilyen fegyvereket választanának maguknak.

No ennnyi volt a mai szent urbi et orbi / nem a viktor / most mék haza fröccsöt inni!

Üdv: A Dervis

Norby Creative Commons License 2000.09.27 0 0 505
Fenn vannak a Hun patch új táblázatai a haladáswepönz.xls-ben. Lehet nézegetni az új fegyvereket, javaslatokat tenni, hogy melyik mi helyett legyen, mi legyen még esetleg, és melyik NPC, AIM, MERC emberke mivel kezdjen.
Az AIM fül alatt MLG összeszedte az eredeti kezdő fegyvereket, ilyen táblázat tudtommal sehol nincs. Ha valaki kedvet érez, mellérakhatná a kezdő páncélt és külön oszlopba az egyéb kezdő cuccokat is, így könnyebb lenne áttekinteni, kinél is van silencer, locpick, stb.
Előzmény: Norby (504)
Norby Creative Commons License 2000.09.27 0 0 504
Felraktam Pedro magyarítását. Az olvassel-t melléraktam txt-ben.
MLG a hozzászólásai ellenére tegnap egész jól haladt a fegyverekkel és az NPC-kkel, még ma fel is teszem az új változatot, hogy mindenki hozzászólhasson.

FD:
Több tucatszor belinkeltem már ide az oldalaimat. A bekerülő fegyverekről nálam a patches/hun könyvtárban talász táblázatokat. A gepárd több változatán is gondolkoztam, végül az M3-as maradt (a 14.5mm-es orosz nehézgéppuska lőszert használó változat).
A Commandos-féle nyisszantás szerintem a valóságban sem olyan egyszerű, a ja2-be csak a knifing skillel rendelkező egyéneknél tudnám elképzelni. Viszont érdekes lenne a Commandos-beli embereket megcsinálni a ja2-be.
Az M-14-en volt bipod (enélkül fekvésnél pontatlanabbul lő), sniper scope és plusz AP-t is adtál a célzásra? A markmanship csak a kiindulási alap a találatszámításban, messze nem elég, ha csak ez jó. Patusco doksijában részletesen le van írva, hogy mennyire romlik a találati esély a távolság, stb. függvényében. Legegyszerűbben pedig a ja2ahcc-vel (ld. nálam) tudod kiszámoltatni. A LotB féle HCC-t nem ajánlom, szerintem sokmindent rosszul számol, még olyasmiket is amiről a ja2 hivatalos oldalán is van leírás.
Agresszívabbá tenni nem lehet, 1-2% esély van ilyen nagy hatású találatra. Szelidíteni viszont lehet, ha a Blood-os opciót kikapcsolod, akkor ezek az animok se lesznek, csak a -100-as feliratból lehet tudni, hogy ilyen volt a találat.

Előzmény: Pedro 14 (502)
Flagellum Dei Creative Commons License 2000.09.27 0 0 503
Hi!

Sajna az egyik megadott oldalról semmit nem sikerált levakarni. Norby oldalát hol lehet fellelni?

És milyen fegyvereket tesztek a gémbe? És a Gepardnak melyik verzióját?

Én amúgy azt kicsit hiányolom a játékból, hogy (ami a commandosban gyönyörűen benne van), ha az ellenfél mögé lopakodok, csakúgy nem lehet elnyisszantani a torkát.

Amit utáltam: Legjobb emberem 98 marksmanshippel, fényes délben, hasalva, nyílt terepen, tisztán látható célpontot, maxra felszerelt M-14-sel 3 lövésből nem találta el.

Ami nagyon tetszett u.e. karival.
A terep és fegyv. u.e., de a célpont a péleszben és egy másik karim vette észre. Megjegyeztem, hol az enemy, főnökkel céloztam a nem látható karakterre és fröcsögő fejlövésbe torkollott az esemény.

JA! Nem akarok túl agresszívnak látszani, de hogy lehet sűrűbbé tenni fröcsögős fejlövést és a hátravetődős mellkaslövést?

Bocs a sok rinyáért.

Flagi

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.26 0 0 502
Csövez All!!!

MLG,Norby,Stein,FD:A Norby-nak elment a patch mostantól ŐT maceráljátok,hogy hol van.A töltényeket is fordítjuk.Két embernek raktam ba FN-P90-est.Mike-nak és Tony-nak.Norby ha kiszeded Wildfredéből,hogy hogyan csinálják a szektorba való benyúlást elkészítem a szektort.(Csak ha akarjátok).
MLG:Ha oda adom Wardannek a P90-est abban mi a nehézség????Amúgy Mike-nak mindenja 99-ről 100-as lett!!!Meg holnapra utána nézek a RR és az ARR-nek is!!No ennyi,Norby a mail-t már elküldtem durván 1 mega!Mindenki töltse le(persze ha Norby felrakja),mert kiváncsi vagyok a véleményekre!!
És majd Mindenki olvassa el az olvassel.doc-ot.
Na pá

Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.26 0 0 501
Banyek, most látom, hogy az előző csak a 499. volt
akkor ez az 500.!!! JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Kösz, hogy elviseltek, cserébe kaptok egy kis
Karel Gottot:

LADY KARNEVAL

Pányika, panyí tagpoje szlusízsál
Pányi a grusí, jenkojdi karnevál
Jábszoci román, rímtakse nyebaksán
ekszico komám ó lédi karnevál.

Sí tak zsámoly nyekapzsi nyepoznán
tak sí bíri kamamzsi, nyemujgál

Kösz, köszi!

taps-taps-taps

UI: Nincs mese orvoshoz kell mennem :-(

MLG Creative Commons License 2000.09.26 0 0 500
No, csak hogy az 500. hozzászólás is az enyém legyen / mint a 400. is / gondoltam így a nap végefelé leírom, hogy töfi-töfi!
Jelentősége persze nincsen, de azért töftöf bibapp!

Na sziasztok, kissé megbomlott az elmém, sok vót a meló ma!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!