Bezony-bezony! Bár tovább lehetne még kekeckedni azzal is,hogy ki mennyire GAZDÁJA az autónak.Lehet szervizbe vinni izzócserére,ablakmosó-folyadék töltésre is az autót és máris romlik a statisztika. Vagy pl 10 szervizelt autóból mondjuk 4-et agyatlan ügynök hajt és 20e km után csutkára kopott fék és szétütött futómű a hibalista.Okosok rögtön levonják a következtetést:gyorsan kopó fék,gyenge futómű.Holott nem az autó hibás hanem a vezetője.
na most nézem én is! Bitte danke! ez a lista szart sem ér! ez arról szól, hogy melyik autós réteg tulajai milyen állapotban vitték oda a kocsikat vizsgáztatni! muhaha! ide szerviz-es lista kell vagy útközben lerohadtak száma statisztikailag! így ez egy szép papír csak! und tschüss!
na ez a másik! ha elgurulok vele a szervizig és csak ott cserétetek akkor mivan? abból lesz a statisztika! az úton ne hagyjon cserbe sosem! a másik, meg hogy a mai autók közül csak a rio, meg a sorrento képviseli a kia-t! és nem is rossz helyeken! ha megnézem milyen más tipusok előtt végeztek, akkor meg pláne nincs szégyenkezni valója!
én megvárnám a 2008-as ADAC listát. Abból ugyanis világosan kiderül melyik tipushoz mennyiszer mentek a sárga angyalok! Persze ez a lista súlyozott, mert különben nem lenne értelme! hiszen egyes tipusok nagyobb számban vannak az utakon!
nemrég olvastam egy német fórumon : "mai kia-k sokkal jobbak mint az opelok zum beispiel"
Rögtön a cikk elején van egy fontos mondat,hogy a műszaki vizsgák tapasztalataiból készült ez az értékelés.Ebből pedig -súldigung bitte-nem lehet megállapítani,hogy milyen megbízható egy adott autó.Ha pl.odamész műszakizni kiégett izzóval,aszimmetrikusan fogó fékkel az bizony kirúgást jelent.Ettől még lehet jó konstrukció az autó,csak a felkészítése volt hiányos.Szervíz tapasztalatokból és sága angyalos véleményekből inkább lehet reális képet festeni.Szerintem...
vagy nézzük meg az ADAC Pannenstatistik listájában! pl 2007. sajnos egyedül csak a picanto van benne! ami ugyan olyan szarul szerepelt mint ezek itt. ebből sem tudok semmilyen következtetést levonni!
"A kezelési kézikönyvekben mindig az aktuális álláspontnak megfelelő intervallumok voltak feltüntetve, az ügyfélnek az alapján kellene elvégeznie a karbantartásokat.
Időközben a KIA kiadott egy Egységes Karbantartási táblázatot Európára, amely alapján az összes európai szerviz ellenőrzi illetve cseréli az karbantartási tételeket. Ez a lista 60e km-es csereperiódust ír elő a cee'd dízeljeire. Ugyanakkor a 60e km csereperiódust előíró kezelési könyv is megjegyzi a csillagos részben, hogy "amennyiben indítási ill. üzemanyag ellátási gondok merülnek fel, csere"!
Ugyan a Kia egységesítésre törekszik, sajnos azonban a magyar gázolajok minősége nem egyenrangú pl. egy Németországban forgalmazott gázolaj minőségével. Ezért a meghibásodásokat, "indítási nehézségeket" esetleges útszéli leállást -és ezzel az esetleges kellemetlenségeket- megelőzve a KMH kéri minden szervizét, hogy minden karbantartásnál (20e kilométerenként) ajánlja fel a tüzelőanyagszűrő cseréjét!"
"A Skoda Favorit a 6-7, a kocka SEAT Ibiza a 8-9 évesek között múlta alul az összes többi autót. A 9-11 éves korosztályban a Citroën 2CV zárta a sort."
Azt mondjátok meg, hogy honnan vettek 6-7 éves Skoda Favoritot (1994-ig gyártották) 8-9 éves kocka Seat Ibiza-t (1993.ig gyártották) 9-11 éves 2CV-t (1990ig gyártva).
pár napja olvastam ezt a cikket az uj swift forumba...nagyon viccesnek találták... jol lehuzzák benne a swiftet,pedig van több példány ott, amiben 230 000 km környékén van a megtett kilomérter és semmi baja... taxis szomszédomnak 380 000Km!!!! Szerintem ez ez kicsit ferdités,ha istenitenék az olcso népautokat,ki venne golfot,focust,astrát....
Szia! Én 40000km után cseréltem először gázolajszűrőt és nem volt semmi problémám. Utána sem vettem észre változást. a szerelő szerint a KIA változtatni akar a szűrő csereintervallumán,hogy egyszerre cseréljék a többi garis cserével. Talán a Greg ki tudná nyomozni, mi a helyzet.
Igaz,én 10000km enként szoktam légszűrőt cserélni,már akkor is nagyon koszos... (ez változo,területenként,hol mekkora a por,itt Bp-en nagy!!) fogyasztásban & erőben is sokat számit,aki nem hiszi próbáljon meg befogott szájjal futni...:))))
Tegnap túlesett a gép a húszezres szervizen. Elfogadtam a szerviz javaslatát és üzemanyag valamint levegőszűrő cserét is kértem. A szűrő cserék nagyon jól érezhető erőnövekedést okoztak. Sose gondoltam volna, hogy ennyit számít. Javaslom a dízeleseknek, hogy minden olajcsere alkalmával cseréltessenek gázolaj és levegőszűrőt. Egyébként minden renden van a vassal. Megy mint az állat. A 170 LE ellenére a fogyasztásom így téli időszakban is alig megy 6 fölé. Csak így tovább!
2007 nyarán vásároltam egy Kia Ceed 1.6-ot. Kaptam egy Pontus nevezetű GPS-t is mellé... A GPS-n lévő európai térkép szoftver (Cydle) frissítését akartam elvégezni a napokban, de sajnos sikerült letörölnöm a "hungary.pbl." file-t. Így eltűnt a Magyarország térképem. Próbálkoztam az internetről letölteni, de mivel a file és a készülék liszensze nem egyezik ezért használhatalan.
A kérésem az lenne és ha lehetséges, hogy ezt a "hungary.pbl" file-t ha valaki megküldené a részemre, talán így működni fog. Nagy segítség lenne mert járm az országot és most nincs M.o térképem......
nekem nincs ilyenem,de szerintem ezzel 10-15 percig is eltart ha le akarod olvasztani a jeget...nem is arra való,csak a lapátok lefagyását tudod elhárítani... ha nem ott van a köfelverődés akkor ugyan úgy lehet javítani mint a sima szélvédőt! (Ismerösöm mondeoában 2 perc alatt a tiszta jeges szélvédőt leolvasztja és alig látszik a fűrőszál....olyat elfogadnék szivesen a ceed-be is)
értem, és akkor onnan melegszik fel az egész szélvédô. Mennyire gyors ez a mûvelet? Megéri ezzel csinálni, vagy egyszerûbb fújással/kaparással leszedni a jeget? A szélvédô javítást ezek szerint nem befolyásolja, simán javítható, ha kôfelverôdés történik?
sziasztok! megpróbáltam rákeresni ebben a topicban, de nem láttam, hogy lett volna róla szó: a fûthetô elsô szélvédô hogyan mûködik? ugyanúgy fûtôszál van benne, mint a hátsóban vagy más a technika?