Hááát, nem igazán örülök. De mindegy, szvsz 7-8 gól körüli győzelem kell ahhoz, hogy jó esélyünk a végső győzelemre. Az első meccs 99%, hogy 11-én, vasárnap lesz 18h-tól. A visszavágó meg az Ikast eddigi meccsidőpontjait nézegetve szombaton 16:30 körül.
Az utazásra egyébként 14 órát jósol a Michelin útvonaltervezője, de nem számítva a megállásokat és a 80 km/h-s felső határt a buszoknál. Szóval szerintem inkább egy teljes nap kell az úthoz. Bezzeg ha a Lützellindent kapjuk, akkor fele ennyi lett volna (az esélyünk a kupára meg duplája...)
Balázs! A Cornexi meccsre lehet még jelentkezni?
Euforikus hangulatban ért véget vasárnap este a Graboplast-ETO női kézilabdacsapatának kupamérkőzése a győri Magvassy-sportcsarnokban.
A több mint 3000 néző hosszú percekig ünnepelte kedvenceit a Bäkkelagets elleni győztes csata után, melynek révén a zöld-fehérek bejutottak az EHF-kupa döntőjébe.
Vanyus Attila klubelnök még tegnap is a siker lázában égett.
– Nagyon jó érzés most az ETO vezetőjének lenni – kezdte mondandóját az egyesület első embere. – A szövetségünk elnökétől a legjobb szakemberekig, Hajnal Csabától Németh Andrásig számtalan gratuláló telefonhívást kaptam. A magunk módján persze mi is megünnepeltük a sikert a meccs utáni banketten.
Ezen a neves norvég csapat vezetői elismerték, az ETO megérdemelten jutott tovább, kiemelték továbbá a nemzetközi szintű bíráskodást és irigylésre méltónak nevezték a fantasztikus győri közönséget, a sok fiatal tehetséget.
A mérkőzésen megjelent Staffan Holmquist, az Európai Kézilabda Szövetség elnöke és Sinka László, az MKSZ főtitkára is, akik Veszprémből utaztak át Győrbe. A szövetség svéd elnöke ugyancsak el volt ragadtatva a győri szurkolótábortól és azt mondta: ha mindenütt ilyen közönség lenne, a kézilabda gyorsan a labdarúgás magasságába emelkedhetne. Sinka Lászlónak pedig élete egyik legjobb napja volt a vasárnapi: a Fotex meccset nyert a férfi BL-döntőben, a Herz-FTC és a Graboplast-ETO pedig finalista lett a női BL-ben, illetve az EHF-kupában. A döntők sorsolását egyébként ma délelőtt rendezik Bécsben, ezen dől el, a dán Ikast ellen itthon vagy idegenben kezd-e az ETO.
– Ez az erőltetett menet óriási energiát követel minden játékosunktól – folytatja Vanyus Attila –, hiszen a bajnoki rájátszás és a nemzetközi kupakötelezettség miatt júniusig csak rangadók várnak rájuk. Irina Sirina, aki szerintem az egyik legprofibb kézilabdázó, például életében először panaszkodott, hogy a vasárnapi találkozó hajrájára teljesen elfáradt. Nem csoda, hiszen a nagy tét miatt jószerivel mindig ugyanaz az kilenc-tíz játékos játszik, ráadásul Sirina csere nélkül teszi ezt.
Hétfőn pihenés, gyúrás, videózás szerepelt a csapat programjában, szerdán pedig újabb presztízscsata következik Győrött a Dunaferr ellen. Fridrikasról és Teodorovicról át kell programozni a játékosok fejét Szrnkára és Ferlingre, miközben fél szemmel már az Ikast legjobbjaira is kell figyelni.
Sajnos (?) mindkét csapatunk idegenben kezd a mai bécsi sorsolás szerint a döntőkben... Azért enyhén szólva is furcsa, hogy a 3 magyar csapat közül egyik sem tudja otthon játszani a visszavágóját... De biztos, csak a véletlen műve!
Az Ikast ellen itthon játszunk először május 11 vagy 12-én, idegenben pedig 18, 19 vagy 20.
Sok volt a hiba való igaz, de a mi játékunk főleg annak tempója miatt benne van a hiba. És szvsz az a mennyiség ami most volt belefér, amint a mellékelt példa is mutatja, egy klasszis csapat ellen is lehet hibázni, mert itthon kiütjük őket így is, úgy is.
Igazad van!! Én is elfelejtettem gratulálni a csapatoknak. 3 nemzetközi kupa döntő egy évben. Nem mostanában lehetett ilyen.
Dr.W.Gy: Akkor az a C szektor volt, abban meg tljesen igazad van, hogy sok hiba volt a játékbanm ha az Ikast ellen bemennek a ziccerek, akkor nem lesz gond és megnyerjük a kupát.
Lehet, hogy vasárnap a nagy kavarodásban nem tettem meg, ezért talán jobb később: nagy gratula a győrieknek (nem vagyok győri szurkoló, de az utolsó győri gólnál felugorva üvöltöttem a tévé előtt :-))), rendkívüli siker előtt áll ez a fiatal csapat, és nagyon bízok benne, hogy sikerül elnyerniük a kupát.
A Fotexnek sem szabad elkeserednie, nem játszott jól, de mégis győzött, kint - talán ugyanúgy, mint a Podgorica esetében - a Magdeburg vállán van az esélyesség terhe, amit talán ki lehetne használni. Csak játssza azt a Fotex, amit tud, és akkor meglesz a siker. Még ott kint is lehet mit keresni, még akkor is, ha a Magdeburg honlapja egy nagyon magabiztos, sőt talán öntelt cikkben "boszorkánykemencének" is nevezi csarnokukat. Ha Jancsi és Juliska is megoldotta ezt a problémát, akkor mi is bizakodhatunk ...:-))
Hát, nem tudom melyik szektor melyik. A zsűriasztaltól balra ültem, ha a pályát nézzük, azaz az első félidőben az én felemre támadtak a magyarok. Megnéztem az itt is reklámozott képeket, az egyiken rajta vagyok, a Manya balján ülök a padon.
Jól látod. Én is élőben néztem tegnap, meglepően nagyon szurkoltam az ETO-nak, azt hittem símább lesz. Szerintem még csak nem is játszott jól az ETO, sok volt a hiba és a kihagyott ziccer. Nagyon látszott, hogy Miss Félistennő nem teljes értékű, eszméletlen sok labdát rontott el, igaz, az utolsó három percben viszont klasszis módjára villant. Döbbenetes volt nézni a Fridrikast, ahogy törött bordával is tartja a csapatát, hiba volt akkot Vértent a falban (!) védekeztetni, símán átlőtték. Az 5+1 már jobb volt, meg is lett az eredménye. Külön kiemelném a remek bírókat, mert csak pár apró hibájuk volt (egy le nem fújt láb a norvégoknál, egy-két lépéshiba), de alapjában kifogástalanul vettek, a hetesek és a kiállítások is jók voltak, az pedig külön öröm volt, hogy nem hagytűk a Fridrikas-tankot tarolni a végén, kétszer is helyesen fújtak ellene belemenést (pedig az a banya állandóan ezt csinálja, a Hypó azért nyert mindig, mert ez a tehén meginduklt, letarolt mindenkit és gólt lőtt). A hozzáállása azonban neki is és Anitának is dícséretes (bár a hetest nem neki kellett volna lőnie).
A szurkóloi meccs pedig hálistennek tolódik. majd meglátjuk mikor lesz a győri meccs. Most a szerdai Sztatlinváros elleni meccsre leszek kiváncsi, aztán a hétvégi vendégszereplésünkre Újvárosban...
Megyünk Győrbe, de természetesen nem kikapni, hanem bezsebelni a 2 pontot!!! :-)
Ott már lehet találkozunk, remélem idejében ott leszünk, aztán lesz kis idő büfézni meg beszélni is kicsit!
Barcs, Dráva-völgye Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Szemes, Varga S.
Dunaferr SE: Pálinger – Ferling 6, Szrnka 6, Salogub 1, Pigniczki 6, Megyebíróné 1, Bulath 2. Csere: Juhász (kapus), Grábner 1, Gáspár 1, Nagy I., Steiner, Sávolt, Csíkos, Györgyné, Berta. Vezetőedző: Kiss Szilárd. Edző: Mátéfi Eszter.
Podravka Vegeta: Staricsk – Vresk 2, Kharlanyok, Palcsics 4, Hodak 4, Csuljak 9, Milics 2. Csere: Klezovics (kapus), Pehsa, Jurics, Dipalo, Tatri. Vezetőedző: Ivan Pal. Edző: Zevez Hrvpec.
A nemzetközi női kézilabda-mérkőzésen az első játékrész derekán már 8–4-re is vezetett a Dunaferr SE. A félidő végéig azonban a sorozatban négy gólt dobó ellenfél fordítani tudott. A szünet után aztán ismét a Dunaferr percei következtek. A jól játszó Ferling góljaival ismét előnyt szerzett a magyar csapat, amelyben Szrnka is a lehető legjobbkor talált a vendégek hálójába. Kiss Szilárd vezetőedző együttese végül megérdemelten, 24–21 arányban nyerte az összecsapást.
Más! ciÁN! Megint nem tetszik a Postás eredménye, nekem 26-21-et jelentettek a kémeim!:) Nem igaz hogy ezzel a Postással sosem stimmel valami...
A 21. forduló eredményei, NB I. B, Nyugat, férfiak: Alsóörs MMH Bau SE – Hargita KC 21-22, Szentendre KC – Bp. Honvéd-Daewoo Interautó 25-21, Alba Regia SE – Hort SE 24-24, Novolakk - Szigetvári Takarékszövetkezet SE 23-22, Pelikán-Siklós - Tatabánya 18-18, Nagykanizsa - Pécsvárad-Renax 23-23.
Nők: Szombathelyi TK – Marcali VSZSE 25-27, Óbudai Goldberger SE – Győri ETO KC II. 26-26, Postás-Matáv SE – Ferropatent Szekszárd SE 28-21, Nagyatádi NKK – Hévíz SK 27-22, Tatabányai SC – Komáromi AC 35-24, LRI Malév SC – Dunaferr SE II. 22-29, Tolna - PEAC-Pikker 19-29. (A PEAC ezzel már gyakorlatilag bajnok, hiszen öt pont az előnye, a Tolna ötből négyszer megy idegenbe, a PEAC pedig háromszor játszik otthon.)
Minden eredmény remekül alakult a hétvégén az engem érintő csapatoknál - ezért gratula nekik, de főleg a nemzetközi kéziseknek -, egyedül a hokisok nem tudtak még egy bravúrt végrehajtani.
Nagyon szeretnék menni, nem az anyagiakon múlik, hanem hogy mikor lesz a kinti meccs. Ha itthon kezdünk, akkor jó lehet, ha kint, akkor biztos nem. Holnap már többet fogunk tudni :)
Kazetta ügyben meg felveszem a kapcsolatot Tamással, köszi!
Gratula a Fradinak és nagy-nagy köszönet ezúton is fregolinak, hogy felhívott, amint megtudta az eredményt!!! Meg kellene nyerni mindkét kupát, most már minden lehet. Egy biztos: a szurkolói derbi így tolódik hála Istennek. Figyeltétek,amikor a gyengén játszó Görbe bal kézzel lőtt gólt, aztán nyomott egy zseniális gólpasszt végül pedig átejtette a kapuson a labdát. Hát erre nincs is szó. Mehlmann és Lovász meg fantasztikus volt.
AGIP!!!
Sajnálom, hogy nem találkoztunk, néztelek a büfénél, de nem láttalak, de így is köszi nektek is a szurkolást!!! Szerdán jöttök kikapni? :-)))
GYŐRIEK ÉS AKIKET ÉRDEKEL!!! NAGYON SZERETNÉNK ELJUTNI IKASTBA A DÖNTŐRE, ENNEK ÉRDEKÉBEN MINDENT MEG IS TESZÜNK!TOM2 A HÉTEN BUSZ ÜGYBEN PRÓBÁL TÁRGYALNI.MINÉL TÖBBEN ÖSSZEJÖNNÉNK ANNÁL OLCSÓBB LESZ!!! ÉRDEKLŐDNI LEHET TOM2-NÉL ÉS NÁLAM A CSBALAZS@ENTERNET.HU-N
Reméljük, ennél nagyobb gond azért nem lesz vele és gyorsan felépül. Egyébiránt, mivel nálunk tegnap meghalt a háló és választási téboly vált úrrá egyébkéntis mindenkin, csak ma reggel szembesültem a Fradi hihetetlen sikerével, ez óriási, egyszerűen fantasztikus, ezek után a Szkopje ellen is lehet esélyünk. Csak az a kár, hogy nem közvetítik sehol még felvételről sem a meccset - vagy mégis? Akkor írjátok meg, hol!
Meg persze gratula a Győrnek is, Görbe eléggé csapongóan játszott, kivéve az utolsó pillanatokat, Sirina meg szenzációsan. A végén szinte sajnáltam Fridrikast, hogy nagyasszonyi mivoltához képest eléggé balul sikerült meccsel penderült ki a kupaporondról egy időre.
A Fotex is tudott már többet nyújtani, de nagyon-nagyon nagy meccs lesz kint :-) A két csapat kb. egyformát tud, a kinti meccs is biztosan nagyon szoros lesz.
Véráldozatot is hozott az FTC a siker érdekében...
Sajnos Tóth Encsi keresztszalagja bánta a hatalmas ütközetet.A jövô héten műtik.Azt hiszem az egész DK nevében kívánhatunk mielöbbi gyógyulást neki.