Keresés

Részletes keresés

templomhegyi Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39045
szép napot .ez igéretesnek tünik örűlök és gratulálok
Előzmény: paducs77 (39044)
paducs77 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39044
Sziasztok!

Megtettem az első lépéseket a már említett információs oldal és "wikipedia"-szerű tudásbázis létrehozásával kapcsolatban. Lefoglaltam egy domaint. Lehet nem a legjobb, de viszonylag egyszerű és valamelyest illik a pálinka témaköréhez.

www.parlat.info

Felraktam egy portál kezelőt (Joomla) és egy wikimedia motort, amit a wikipedia is használ.

Zsuzska60 elkezdte szervezni a szervezetbe tömörülés, akár lehetne ez a hivatalos honlap is.

Ahhoz, hogy egy igényes és jól használható oldal jöjjön létre, mindenképpen szükség van a segítségetekre, ezért szeretnék összetoborozni egy kis csapatot, aki szívesen foglalkozna az oldal karbantartásával, cikkek írásával, a wiki szócikkeinek feltöltésével, stb. Ötleteket is szívesen fogadok. Van már pár konkrét elképzelésem, de szerintem sokatoknak volna igen hasznos ötlete az oldalhoz.

Szóval akit érdekel, szívesen segítene, vagy akár csak ötleteket szeretne adni, az írjon nekem a paduc77@gmail.com címre.

Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39043

Kőműves, Nyulica:
az:)
idén meglesem milyen lesz,(erjesztett gyümilé formában:) aztán talán jövőre szedek sokat lefőzni is:)
ma már szépen rotyog, az illata is nagyon jó...jaaaj mé' nincs semmi időm mos szedni belőle pár vödörrel :'-(

Előzmény: nyulica (39040)
paducs77 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39042
Na valami ilyesmivel találkoztam pár hete én is, csak az szilva volt. Mindent ugyan csináltam, mint máskor. Egy dolog változott. A főzést kint az udvaron, szokatlanul hideg környezetben végeztem. Ezért a sisak és páracső jobban lehült, mint máskor, így a lejövő alkoholkoncentráció eltolódott a főzés elején, magasabb irányba. Lehet, hogy ez a magas alkoholtartalom másféle ízeket old ki az elején.
Próbálj meg egy kis mennyiséget összekeverni az elejéből és a közepéből és pihentesd. Ha 2-3 hónap múlva visszahigítva 48-50% környékére még mindig rossz az íze, akkor a réjtély még mindig talány marad.
Előzmény: jatti1 (38991)
barkócza Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39041

Csipkebogyóból két technológia létezik. Az egyik szerint keményen szeded a csipkebogyót (azaz most), ilyenkor cefrézés előtt vagy főzni, vagy fagyasztani kell, hogy megpuhuljon. Ha megvárod, amíg a bokron megpuhul, akkor nem kell főzni-fagyasztani.

A csipke egyébként elég változatos, fajtól-alfajtól-változattól és termőhelytől függően máskor kezd szottyadni, lehet már most szottyadtat találni, de sok még decemberben is kemény marad.

Kihozatal nagyon gyenge, illata fantasztikus.

Előzmény: 63golden (39020)
nyulica Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39040
1 liter cefre? Ez komoly?
Én egyébként nem használok sütőélesztőt. Nyár óta folyamatosan cefrézek az újat, mindig az előzővel oltom be.
Van olyan is, hogy a jól sikerült cefre sűrűjét megszárítom, vigyázva, hogy meg ne penészedjen és ezzel oltom be a következőt.
Előzmény: Törölt nick (38985)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39039
Pálinkás jó reggelt...
vf1 Creative Commons License 2010.11.03 0 0 39038
Pálinkás jóreggelt!
olasz66 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39037
Sajnos nem.

Illetve, lehet hogy tudnék, de megkérdeztem, a sisak a főző árának, közel a 70 %.

Én most arra gondoltam,hogy van egy nagyméretű szlovén főzőm, szimpla falú,--

Csinálok hozzá savállóból, 1 ugyan akkora űrméretű dupla falút is, ugyanúgy vízzárral,,---

És ugyanazt a fedőt fogom használni , mind a kettőhöz.

A sűrű cefrét a dupla falúval, a híg cefrét5,és a finomítást pedig a szimpla falúval fogom csinálni.
Előzmény: köműves (39000)
nabiti Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39036
válaszoltam
Előzmény: dvdcd (39033)
bevontelektroda Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39035

 

 

  Ma vetettem véget a "lekváros" cefrének.

  Pár évente mindig összejön egy kevéske.Vizzel a duplájára higitom+ébresztő és

  hajrá!

  Sztem nem lett rossz. 

Előzmény: deszegregator (38928)
bevontelektroda Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39034

 

 

  Igen!

  Ami +van csinálva, az +van csinálva!

  Fantörpikus!:D)

Előzmény: norris53 (38993)
dvdcd Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39033
Ment ám neked is a mail.
Előzmény: nabiti (39025)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39032
Üdv :kupeci !! Azt mindjárt gondoltam -de szívesen !
Mindenre amire tudok adok választ !
Előzmény: kupeci (39031)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39031
Üdv norris!
Megnéztem, és még lesznek kérdések!
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39030
Köszönöm ! :-))
Előzmény: snapszmester (39029)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39029
Sikerült, ez így profi!
Előzmény: norris53 (39024)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39028
Teljesen igazad van - a tölcsér illusztráció csupán a csapon egy cserélhető csonk van s oda természetesen egy nagyobb saválló vagy ahogy írtad pet palack -literes is mehet de akár közvetlen a lejövő pálinákra is csatlakoztatható ami a szűrt rész réz mentesítését illeti az most csak szükség megoldás mivel nem kaptam mást !
üdv: norris 53
Előzmény: vf1 (39027)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39027
Kettő dolgot csináltam volna másképpen.
Az első az, hogy én a szűrt gyanta oldalon tudatosan alkalmaztam saválló, illetve műanyag fittingeket, ugye, ha rezet cserélek ki a pálinkából akkor az már ne érintkezzen ismét rézzel. Lehet, hogy a hatás minimális, de az elméletem ezt diktálta.
Másodikként és ez már tapasztalat volt, a tölcsér nagyon kicsi, eléggé macerás után töltögetni, ezért a tölcsér helyére egy PET palack kupakot szereltem. Így egy kettő literes visszaváltható kólás palackból, azt kilyukasztva, készítettem el a betöltő tartályt.
Ez a régi képen még nem úgy szerepel, de gondolom elképzelése nem okoz gondot.
Ha gondolod lefotózom.
Előzmény: norris53 (39021)
63golden Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39026

 

 Igen!

 Ha már van, utána duplafalú és főző!/legalábbis szeretném/ 

Előzmény: nabiti (39023)
nabiti Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39025
mail ment
Előzmény: olasz66 (38989)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39024
Köszi megkaptam s- Snapszmester is le írta itt a fórumon -ugyan azt amit te is küldtél !
s ennek szellemében próbáltam valamit összebarkácsolni !
Előzmény: vf1 (39013)
nabiti Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39023
... 30 L-es ?? ... duplafalú ?? ... pálinkafőzővé alakítva ?? :-))
/.. mert gondolom nem sörnek kell /
Előzmény: 63golden (39020)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39022
:-))
Kössz !
Előzmény: nabiti (39016)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39021
Ez a szerkezet eredetileg egy mosógép elé köthető vizlágyító volt -csapok nélkül a szűrő ami benne volt igaz durva nagy szemcsés volt de alapos mosás savazás után vissza tettem s tettem még bele egy réteg festékszűrő betétet ami még a nitró hígítót is ki bírja így gondolom az alkohol sem fogja roncsolni - a tetején szintén az eredeti záró szita van és tömörítetten szárazon tetem bele a gyantát s csak össze szerelt állapotban engedtem rá a vizet ! s így duzzadás után fejre állítva sem mozdul a gyanta benne !
Előzmény: snapszmester (39018)
63golden Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39020

 

    Tiszteletem!

 

Keresek 50 literes saválló söröshordót!, ha valaki tud ilyet, kérem írjoní!!!

 

Még valami:

Valaki főzőtt már  csipkebogyóból pálinkát?! mikor kell szedni, és  utána...?

norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39019
1,5 liter = 1,5 deciliter !
Boccs !!!!!!!!4
Előzmény: norris53 (39017)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39018
Hogy oldottad meg a granulátum bent tartását? Ha felülről lefelé egyenletesen halad a pálinka akkor szuper. Nem szabad a golyóknak lebegni. A gyanta ágynak tömörnek kell lenni.
Előzmény: norris53 (38993)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39017
Igen igazatok van----- -a méretezés le maradt ! Hát mindenképpen elmarad az 1 literes mennyiségtől s mivel csak azért raktam össze hogy teszteljem milyen különbség van szűrt és szűretlen pálinka íze között ! kb 1,5 liter gyanta fér bele 8 cm magasan ! Az átfolyás sebessége attól függ milyen magas a "tölcsérbe" férő folyadék magassága !
A készülék akár 5 bár nyomást is ki bírna !
Előzmény: Tan-csi (39014)
nabiti Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39016
Mivel "hiányoltak" ezért itt is elmondom, amit priviben már elmondtam neked: nekünk 10 dkg is elég bőven, azon ha átfolyik az éves termés akkor sem fog megkékülni. A tiéd meg különösen nem, ha a saválló hűtődet használod.

Az "eszköz" meg a rád jellemző szakszerű megoldás, gratulálok !
Előzmény: norris53 (39008)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39015
Amióta nem csak közönséges"földműves"-ként főzőcskézek, mérek :fokot,időt,egyebeket ,részidőt,de hogy is van ez?Mikor azt mondjátok hogy mondjuk 4 óráig tartott a tisztázás,azt honnan kell számolni?amikor felteszem, vagy amikor megjelent az első csepp?
Tan-csi Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39014
Szerintem igen, de mekkora is ez pontosan? :)
Előzmény: norris53 (39008)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39013
Én láttam, de vártam Nabiti reakcióját.

Nem tudom mekkora a gyanta mennyisége így fogalmam sincs mennyi pálinka regenerálására elegendő.
Még megsaccolni sem tudom, mert a fittingeken nem látok méretjelzést, hogy abból következtessek.
Viszont be tudom idézni Snapszmester nemrég beírt szentenciáját:
"1 L gyanta kb. 500 L pálinka kezelését tudja, de ha már elég kék érdemes kezelni."
Na, ebből Te már tudsz számolni,
Viszont a leírás egyértelmű, ha kékül, akkor kell felújítani.
Úgy emlékszem a részletes (Snapszi) kezelési utasítást elküldtem, ha nem szólj!
Előzmény: norris53 (39008)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39012
Köszi ez már jobban hangzik!
Előzmény: dvdcd (39010)
peterkovacspeter Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39011
Köszönöm mindenkinek a gyors eszmecserét!
Előzmény: hori64 (38995)
dvdcd Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39010
A sparban minden év végén szokott lenni vödrös narancs akció. Egy vödör 999,- forint és kb 6 kilót tudsz belepakolni. Én tavaly bementem és mondtam a csajnak dobjon meg 8 vödörrel meg 50 kiló naranccsal ha akar bizniszt, mert tuti nem cipelem ki vödrönként.
Előzmény: kupeci (39003)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39009
Hát ha ez a narancs ára ,,,,HÚÚÚÚ akkor ezt itthon titokban tartjuk!:)))
Előzmény: vf1 (39004)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39008
Ok -látom el szakadtunk már egy kicsit a témától de ha már el készült gondoltam felteszem -spontán reakció 0- ezért akkor kérdés ! Szerintetek egyszeri 8-10 liter pálesz szűrésére elegendő e ez a méret ?
Előzmény: norris53 (38993)
köműves Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39007
300ft
Előzmény: kupeci (39003)
köműves Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39006
Ez komoly 1liter? :)))))))
Előzmény: Törölt nick (38985)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39005
Kapcsold már be a világítást!:-)
Én akarok harmadszor főzni?
Előzmény: snapszmester (39002)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39004
Aldi 399
Penny 376
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39003
Jól van na! akkor legyen héj.Ezt meg kell csinálnom,mennyibe kerül most egy kg narancs?
Előzmény: dvdcd (38999)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39002
Konkrétan tényleg nem, de mit csinál a több mint 20-on literes üstben a 6 L alszesszel? Igaz én is finomítok 250L-esben 60 L alszeszt is.
Akkor csatlakozom, öntsd össze az elejét meg a végét és találd ki mikor lesz jó az összes szeszfoka.
Előzmény: stapika (38998)
nabiti Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39001
Mindegy, csak, hogy tudjunk privátban "beszélni".
Előzmény: dvdcd (38992)
köműves Creative Commons License 2010.11.02 0 0 39000
Szia olasz66 olyan kérdésem lenne ,hogy csak sisakot nem bírsz behozni?
Előzmény: olasz66 (38838)
dvdcd Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38999
A haját nem , de a héját igen :-) Gyilkos dolog 50-60 kg (vagy több) narancsot megpucolni, de megéri. 50 kg narancsból megpucolva kb 30 liter cefre lesz. Én az alszeszbe beleaprítottam 5-6 megpucolt narancsot és egynek a héját (már ennek az egynek is lehetett érezni a kesernyés ízét). Pár nap áztatás, majd az egész mix főzése. Nagyon jó lett.
Előzmény: kupeci (38994)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38998
Snapszi javasolta az újra főzést?
Egy mondatból többet kiolvastok mint egy jósnő a kávé zaccból.:-))
Előzmény: hori64 (38995)
olasz66 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38997
Ami jó lett, azt semmiképpen ne főzd le ujjra, mert az újbóli főzés aroma veszteséggel jár.
Előzmény: hori64 (38995)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38996
A javaslat korrekt.
Előzmény: hori64 (38995)
hori64 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38995
Csak kérdeztem, mert nem értem minek kéne a középső részt újra lepárolni.
Annak nincs semmi baja.
Az előpárlatot muszáj kivenni, meg nálam a 40 fok alatti is már majdnem utópárlat, legalábbis itt már kezdem mérlegelni, hogy mehet-e a közepébe.
Úgyhogy szerintem elég az elejét meg a végét újra. (Na, ez a javaslat.)
Előzmény: stapika (38987)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38994
A haját leszoktad venni?
Előzmény: dvdcd (38988)
norris53 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38993
Pálinkás jó estét ! Bele estem az 5 perces idő korlátba !:-)) 5 percig gondolkodtam fel tegyem e -hát fel tettem !
dvdcd Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38992
Na jó-jó, de mit írjak ? :-D
Előzmény: nabiti (38982)
jatti1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38991
Sziasztok! Nem tudom, hogy valaki találkozott-e már ilyennel? Almát előírás szerűen cefréztem, majd lefőztem. Tisztázásnál valami olyan förtelem jött le mintha tiszta penészt főztem volna. Szaga is íze is olyan volt, vagy legalább is hasonló. Kb. 60 fok után mintha elvágták volna és isteni illatú és ízű pálinkám lett, csak így nagyon kevés. Ami az elején jött le azon a szenes szűrés sem segített. A cefre három hordóban volt, mind a három ugyan olyan lett, a cefre nem volt penészes, legfeljebb nem forrt ki teljesen. Ha valaki tudja/sejti, hogy mi lehetett a hiba kérem írja meg! 
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38990
Bocsi az előbb valamit rosszul csináltam,mert hogy engem is az érdekel hogy miért nem az 5L-t?
Előzmény: hori64 (38977)
olasz66 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38989
Én is ilyen kuktából gyártom a kis-főzőimet. 1 X RŰ megoldás

KISKUKTA
Előzmény: mihalymuhely (38927)
dvdcd Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38988
Majd télen a narancspárlatomat, "na majd azt kóstold meg öcsém" :-D

Tavaly igen nagy sikere volt, remélem idén is lesz rá alkalmam. Egyébként idén télen szépen, lassan elkészítem az álomfőzőmet, úgyhogy majd a mostani megy a piacra. Kinőttem :-D
Előzmény: kupeci (38981)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38987
Javasoltál?!
Érvelj!:-)
Előzmény: hori64 (38977)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38986
Előbb válaszoltam, mint elolvastam Zsuzska válaszát!
Ezt még rövidítsük le?
Elvileg bilincs és bicska kérdése az egész.
Előzmény: snapszmester (38962)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38985
kb 1 liter cefréhez elég egy csipet sütőélesztő nem??
Előzmény: nyulica (38974)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38984
Erre én is kíváncsi vagyok,
Előzmény: kupeci (38978)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38983
Kedves Mester!
Nyitott ajtókat döngetsz, ugyanis az ZD-n látott "infúziós" szerkentyűmet megfeleztem,
Ugyanis Zsuzskának készítettem egy ugyan olyat mint az volt.
Emlékezve tanácsodra nem tettem bele új gyantát, hanem megfeleztem a benne lévő anyagot, csövet.
Lehet még így is több mint 20 centi, de a tendencia javul!
Előzmény: snapszmester (38962)
nabiti Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38982
dvdcd dobj egy mailt a nabiti@freemail.hu-ra! Köszi !
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38981
Hátha egyszer nekem is elmondhatod hogy "na ezt kóstold meg öcsém" :))
Előzmény: dvdcd (38899)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38980
Túlreagáltam a dolgot,bocsi! ha nem pejoratív volt akkor meg éppen.
Előzmény: jatti1 (38914)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38979
Ez jól esett!
Előzmény: deszegregator (38910)
kupeci Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38978
Üdv
Ezt nevezik úgy hogy az élvezetek halmozása?
Előzmény: Törölt nick (38908)
hori64 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38977
Miért nem csak az első 5 litert?
Esetleg az utolsó hárommal összeöntve, visszahígítva, és nem leengedni 20 fokig?
Előzmény: snapszmester (38976)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38976
Össze kell önteni + 10 L víz és legközelebb jobban sikerül.
Előzmény: peterkovacspeter (38975)
peterkovacspeter Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38975
Sziasztok!
Ne alkossatok véleményt más pancsersága felett, de kérlek segítsetek!
Volt 28 liter 25 fokos alszesz, mely fel lett téve finomításra, viszont elfelejtették levenni elején az előpárlatot és 5 liter pálinka így kifolyt, majd edény lett cserélve és kijött további 6 liter pálinka 40 fokig, majd ismét edénycsere és 3 liternyi még 20 fokig, aztán le lett állítva a főzés. Kérdés, hogy ebben az esetben mi a teendő? Az első 5 litert újra 25 fokosra be kell állítani és kifőzni? Vagy össze kellene önteni az egészet és befokolva újra kifőzni? Vagy mi legyen?
Köszönöm előre is a segítséget!
nyulica Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38974
Nálam 15-20°C-on simán beindult.
Előzmény: Törölt nick (38972)
nemkezdő00 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38973
A rezezés a pálinkánál kezdődik, az alszesznél nem fontos. A hűtés nélküli az olajleválasztásnál okoz gondot.

nem oktatás- segítés annak akit érdekell
Előzmény: sleves (38968)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38972

felfőztem kicsit cukros vizben a csipkebogyót, most langyos a viz, és nem tom meddig várjak vele mig beoltsam.

köszi:)

nyulica Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38971
Miért, milyen meleg van nálatok?
25-30 °C-on érzik magukat jól.
Előzmény: Törölt nick (38970)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38970

Sziasztok!

gyorsan megválaszoladnó kérdésem lenne. Max hány °C-s cefrébe mehet az élesztő?

a válaszokat előre is köszönöm!

Kariboy107 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38969
Köszi nektek az oktatást!! ;-)
Előzmény: snapszmester (38966)
sleves Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38968
Ha már a rezezésről van szó akkor megkérdem. Rezes lett az alszeszem eleje (amit különveszek a többitől egy befőttes üvegbe, hogy leszedjem a tetjéről kozmaolajat). Szóval itt történt egy  kis baki elfolyt a hűtőviz és olyan fél deci anyag hűtés nélkül jött le. Hozzáöntsem ezt a többihez vagy ne? A tisztázást ez befolyásolja-e vagy nem?
Előzmény: snapszmester (38962)
nemkezdő00 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38967
A hossza az rendben van, de elég vastag?
Előzmény: zsuzska60 (38963)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38966
Szerinted csak ez volt kifogásolni való? Az csak 1 műsor volt. A tanfolyam itt van.
Előzmény: Kariboy107 (38964)
nyulica Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38965
Mire már jó lenne, éppen elfogy. :-)))
Előzmény: zsuzska60 (38960)
Kariboy107 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38964
Sziasztok!

Múltkor a TV-ben mutatták a kuktával való főzést, innen néztem , vki belinkelte..

A sima kukta az alumíniumból van, nem? Akkor most ezzel mi van, itteni olvasataim alapján az nem túl egészséges, vagy???
zsuzska60 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38963
nekem pontosan ilyen vastag csövem van, de egy kicsit hosszabb, talán 40 cm.
A feleségem azt mondja, ha egy kicsit hosszabb, az nem árt:-)
Az éves mennyiséget meg igyekszem kihasználni.
Előzmény: snapszmester (38962)
snapszmester Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38962
Nem reagált senki az 500 L-re.
El kell mondanom hogy a rézmentesítőtök általában eltúlzott.
Elég elég lenne 20 cm hosszú 20-30 mm vastag átlátszó cső, 10cm gyantaréteggel. A cső egész keresztmetszetében kellene szűrőt alkalmazni. Ha kezd kék lenni ki kell cserélni a granulátumot. Ha elfogyott az 1 L granulátum akkor kell regenerálni.
De ezeket már leírtam és még is készültek az infúziók.
mihalymuhely Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38961
Elfogadom a sisak előnyeit, de akkor azt már csináltatnom kellene, és akkor üstöt is váltok egyúttal.

Saját kivitelben vágás, fúrás, lágyforrasztás megoldható, no meg famunkák, de azzal itt mire megyek?
Előzmény: bobi51 (38933)
zsuzska60 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38960
kóstolgasd két-három naponta a 3. héttől.
Persze nem tudni mikor tették hordóba...
Ha úgy érzed jó, akkor fejtsd le üvegekbe!
Előzmény: *zoli* (38958)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38959
A jó pálinkát nem kell hordózni,ha rossz akkor jó helyen van.:-)
Előzmény: *zoli* (38958)
*zoli* Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38958
Sziasztok,

Egy kedves barátomtól kaptam egy 5 literes eperfa hordót megtöltve nagyon finom barack pálinkával.
Az lenne a kérdésem, meddig tárolhatom a pálinkát eperfa hordóban minőségromlás nélkül?
Azzal tisztában vagyok, hogy párolog, és a szeszfoka is csökken, csak az íze maradjon meg.

Üdv.
Zoli
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38957
Nem baj,ha jól számolom az 1 híány 20.:-))
Előzmény: vf1 (38956)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38956
Ez rossz helyre ment, Bobinak szólt!
Előzmény: vf1 (38955)
vf1 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38955
Még 19!
Előzmény: stapika (38953)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38954
azt se h tegezzelek :)
Előzmény: stapika (38953)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38953
mondtam már hogy ne magázzál:-))
Előzmény: Törölt nick (38951)
bobi51 Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38952
...azért ennyire nem lehetsz "naív"
Előzmény: NaivNaiv (38943)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38951
kivéve ha magával beszélget :)
Előzmény: stapika (38950)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38950
Ami még nem jelenti azt hogy 5 percen belül kap választ.:-)
Előzmény: Törölt nick (38949)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38949
100 hsz után megszűnik az 5 perces korlátozás
Előzmény: bobi51 (38941)
NaivNaiv Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38948

...na ez a másik!
Talán ez jobb mert szorítja is hogy ne billegjen'
http://www.homedistiller.org/ : hogy választhasson bárki !
deszegregator Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38947
Nálam is véget ért a szezon, bár ezt soha nem merném tutira mondani, elvégre bor ha más nem bármikor kerülhet. Az én szerkómon a duplikálás eleve az üstrész fölé ér, tehát mindig sok levegő van a hőközlő víz felett, egyszóval kipróbálom én is még kevesebb vízzel. Ha a jelenlegi hatékonyságot még növelni tudom az nagyon jó lesz, hideg üstről sokallom a felfűtési időt.
Előzmény: nabiti (38932)
stapika Creative Commons License 2010.11.02 0 0 38946
Hát a kalapost,sört is tud hozni,szendvicset csinálni.....:-)
Előzmény: NaivNaiv (38943)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!