Szerintem nem feltétlenül a mosókefe anyaga karcolja a kocsit, hanem az előző autóról lemosott homok/kosz, ami a keféken marad. Soha nem vittem/viszem a kocsit gépi mosóba, inkább megvárom, amíg jobb idő lesz, és lemosom/lemosatom egy kéziben, vagy otthon a kertben. Amíg Pesten éltem a belvárosban, addig mindig az Kertész utcai ex-taxitelepre jártam mosatni. Ha jól emlékszem, 1500 forint volt a külső mosás, és éjjel-nappal nyitva voltak.
Én csak a Shell és IMO mosókat ismerem. (ez van a környékünkön)
A Shell kíméletesebb, mert nem műanyag sörtés a keféje mint a mosók általában, hanem olyasmi szivacsos anyag mint a polifoam. Ez szerintem biztos nem karcol.
Nem tudja valaki hogy lehet leszedni az antennát? nem csavaros mint a régiek... Holnap viszem 40 000 km es szervizre és ma le szeretném mostani (életében először gépi mosoban :((( )
Megoldódott a problémám. Írtam a Cydle Software-nek, hogy mi a gondom.... Írd és mond 1 nap alatt megküldték a file-t ami frissített és működik..........
Itthon a kereskedőmet kértem meg ahol a 4millás autómat vettem, hogy az egyik GPS ből küldje már át nekem a hungary file-t..... cseszett rá......... megérdemelné, hogy leírjam a nevüket de nem teszem.....
ezek meg 8000km arréb megköszönték, hogy az Ő terméküket használom és ha bármi van segítenek máskor is.....
Na ennyit erről.... és akkor csodálkozunk hogy miért tartunk itt......
Véget ért a beküldési határidő, így megkezdődhet az értékes KIA nyereményekét való küzdelem. Köszönjük a pályázóknak, és sok(K) sikert kívánunk. És most irány a ceedclub.hu, és add le a szavazatodat. :)
Sajnos ez egy hyundai eletronics készülék Pontus márka névvel és csak a saját navi szoftvere fut rajta,ill még nem iskerült feltörnie senkinek:((
Nekem 3 hónap után elromlott,sehol sem tudták megjavítani,ugyhogy elajándékoztam mindenestül,papir nehezéknek jó csak... pedig valahol megvolt a cd-je, a mulkori kérés után kerestem is , de nem találtam,pedig odaadtam volna szivesen!!!
Meg az olaszok is...Amikor megjelent a Stilo pár napra kölcsönkaptam egy demo autót.Ezalatt "csupán" egy ASR-failure-t és egy ABS-failure-t bírt produkálni:( Mondtam is a kereskedőnek,hogy atomkraft nein,danke! A legendás BOSCH megbízhatatlanságáról több fórumon is lehet olvasni.Szakmámból eredően-RTV műszerész vagyok-van némi tapasztalatom az elektronikában és változatlanul állítom,hogy csak a japánok és a koreaiak készítenek normális holmikat.A régen híres európai gyártók sajna egyre több hibát produkálnak.
Ez így igaz. Az ex-Xsaramban is Bosch ABS volt... egyedül a kilométerórán olvastam Sagem feliratot. 6év alatt pedig egyetlen meghibásodásom volt. A légzsák visszajelzője időnként elkezdett világítani... majd kiderült, az ülés alatti csatlakozó oxidálódott el, és amiatt világított. (de ez szériahiba volt)
Hmm. A Citroen a 10. helyen?! Miközben sok egymástól független forrás szerint is a legmegbízhatatlanabb autók közé tartozik. Nem tudom kinek higgyek...
Ez egy másik lista. A mazda első helye itt is megvan. A felmérést készítő cég a világ legnagyobb garancia biztosításokkal foglakozó cége. A gyári garancia után biztosítási alapon nyújt garanciát. Neki életbevágó, hogy ismerje az autók megbízhatóságát hiszen ennek alapján lövi be a biztosítási díjakat. Másrészt a káresemények (azaz meghibásodások) alapján pontosan tudja, hogy melyik márka hányszor romlott el a biztosítási időszak alatt.
Az hogy az ember miben hisz az vallási kérdés. Ebben én nem is vitatkoznék. Csupán idéztem a cikkből amely csak abban az egy idézetben három olyan állítást tesz ami nyilvánvalóan nem lehet igaz. Olyan autókra amelyeket az adott korhoz képes már előtte 8-10 évvel sem gyártottak. Hogyan lehet sereghajtó 2008 ban a 6-7 évesek között a Skoda Favorit amikor 1994 szeptemberéig gyártották? Ergo a legutólsó darab is legalább 14 éves. Ugyanez igaz a Kocka Ibiza és 2CV esetében is.
Bezony-bezony! Bár tovább lehetne még kekeckedni azzal is,hogy ki mennyire GAZDÁJA az autónak.Lehet szervizbe vinni izzócserére,ablakmosó-folyadék töltésre is az autót és máris romlik a statisztika. Vagy pl 10 szervizelt autóból mondjuk 4-et agyatlan ügynök hajt és 20e km után csutkára kopott fék és szétütött futómű a hibalista.Okosok rögtön levonják a következtetést:gyorsan kopó fék,gyenge futómű.Holott nem az autó hibás hanem a vezetője.
na most nézem én is! Bitte danke! ez a lista szart sem ér! ez arról szól, hogy melyik autós réteg tulajai milyen állapotban vitték oda a kocsikat vizsgáztatni! muhaha! ide szerviz-es lista kell vagy útközben lerohadtak száma statisztikailag! így ez egy szép papír csak! und tschüss!