Keresés

Részletes keresés

figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 497
Ok. Neked milyen függőséged van?
Előzmény: Wúdi ellenes effekt (471)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 494
Ezt már egy másik topikban letárgyaltuk, nem kezdeném előről!
Előzmény: LegottTegel (487)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 492

"Isten a drogokat gyógyszernek teremtette."

Beszéltél Istennel?:))

Azt hittem arra teremtette, hogy az emberek bezárhassák egymást a börtönbe drogok birtoklása miatt. 

Előzmény: Törölt nick (478)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 491

És honan szerzed be, okoska? Mindenki termeszti majd otthon, a konyhaablakban?

Milyen garanciát tudtok adni arra, hogy senkit sem kináltok meg, senkinek sem adtok inygen/pénzért füvet? Gondolom, semmilyent! S akkor miről beszélünk? Egy utópisztikus állapotról, amiről jól tudjátok, hogy nem jöhet létre!

Előzmény: LegottTegel (484)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 489

de ne adjunk esélyt , hogy normális 17évesekkel kerüljön kapcsolatba.

huhúú

hány éves vagy ha szabad tudnom? van gyereked? hány éves?

Előzmény: Törölt nick (483)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 488
Ha minden álma az volt, hogy valahonna szerezzen fűvet, akkor szokja meg, hogy súlyos dolgokat nem csinálhat következmények nélkül. Erről szól a társadalmi berendezkedés.
Előzmény: Hwang (485)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 487
Humánetológiával? No és melyik részével? Nem csak te vagy diplomás...
Előzmény: Törölt nick (477)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 486
A cél szentesiti az eszközt! Ha másképp nem lehet szabadulni  a szellemi drogdrillerektől, akkor legalább támogassa az ember őket saját maguk tönkretételében! Mert láthatóan, minden érv lepereg róluk. S még mindig jobb ha csak ők purcannak ki, mintha magukkal rángatnának számtalan bepalizottat is!
Előzmény: Törölt nick (476)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 485

és szerinted egy 17 éves gyerek minden álma az első fok, másodfok fellebezés stb stb.?

Előzmény: Wúdi ellenes effekt (475)
LegottTegel Creative Commons License 2007.05.14 0 0 484
Bocs, elkerülte a figyelmemet, akkor azt elfogadnád, hogy fogyaszthatunk drogot ÉS nem büntet érte a törvény? Mert akkor nincs miről vitázni.
Előzmény: Törölt nick (473)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 482
Aha, meg egy csomó tolvajt sem kéne elítélni, ha lopni is szabadna. :))
Előzmény: Törölt nick (479)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 481

Bár mindenkinek ennyire elrothasztotta volna az agyát a fű, mint nekem. Elmeséljem, hogy mit csináltam az agyrothasztás évei alatt? Elvégeztem 1 egyetemet, elkezdtem dolgozni, kurva jól kerestem, leszakvizsgáztam, önálló irodát nyitottam. Ennek ellenére leszokóban vagyok, mert akadályoz a fű a szellemi fejlődésben. Pl. tegnap sem szívtam a kendernapon. És tudod miért? Mert nem akartam. Csinálja utánam bármelyik leszokóban lévő alkesz, hogy elmegy, de nem iszik a sörfesztiválon.

Nálam csak dohány+papír szokott lenni, meg 1 kindertojás belseje, abban tartom a cuccot.  

Előzmény: Törölt nick (460)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 480

Miért ha jogsi nélkül vagy lopás közben bukik le

öreg, még mindig ne mvagy képes felfogni, ha jogsi nélkül vezetsz, akkor veszélyt jelentessz másokra, ha lopsz, akkor megkárosítassz másokat,de ha elszívsz egy füves cigit, az senkit nem érint.

Előzmény: Törölt nick (468)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 477
Ha azt a hülye gondolkodásmódot nézi az ember, ami kicseng a hozzászólasaitokból, már annyi is elég az elrettentéshez! Ha meg az ember foglakozik egy kicsit a humánetológiával, no meg az élettannal, akkor mintha más következtetésekre jutna, mint amit ti képviseltek!
Előzmény: Törölt nick (458)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 475

Bocs, de akkor te nem ismered az igazságügyi rendszert. Van fellebezés, első fok, másodfok... Számos fórum van, ha úgy érzed, hogy számodra igazságtalan ítélet születik. Legtöbbször már az ügyészségen elhallnak ezek az esetek.

Előzmény: Hwang (469)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 474

17 éves drogot próbáló kiscsókával, amit egy közúti ellenőrzés során tennék egy ittas vezetővel.

a különbség az, hogy az ittas vezető közveszélyes, amíg a füvet szívó srác, aki otthon van és a szobájában tv-zik, az nem.

érted-e?

Előzmény: Törölt nick (462)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 473
ja, számotokra csak támogató érvek vannak. Tőlem  - már irtam - a legkeményebb drogokat is fogyaszthatjátok! Minél többet, annál jobb!
Előzmény: Törölt nick (461)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 471
A függőség szempontjából mindegy, ennyit írtam. Persze a részleteiben nem.
Előzmény: figyelem02 (467)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 469

De szankcionálni kell, ugye?

igen, de nem a büntetőjoggal

soha nem mondtam, hogy bárki bárhol bármikor szívhat

nem kell mindjárt börtönre gondolni. Pénzbüntetés, közmunka...

oké, csak tudod amikor jönnek a "börtönbe velük, akasszák fel mindet" hozzászólások, akkor...

A bíró pedig azért van, hogy egyénileg lebírálja az esetet. Nem hinném, hogy a vérszomjas ügyészek és bírák arra utaznak, hogy tízenéveseket, akik kipróbálják a drogot rács mögé juttassanak.

oké értelek, és én sem gondolom, de ha pont a te gyereked kap olyan bírót, aki példát akar statuálni, akkor onnantól kezdve hiába sírsz, hogy a gyerekedet 1 évre bezárják egy javítóba. Ezzel tönkretévve az életét, mert ugye, az iskolát be kell fejeznie(legalább 1 évre) az erkölcsie már nem lesz tiszta stb stb

Előzmény: Wúdi ellenes effekt (459)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 468

Mivel a gyerek a minták alapján alakitja ki a viselkedését , persze hogy lovagolni kell rajta. Csakhát a többségük nem hülye. nem mindenki lődözi le iskolatársait, kinoz embereket/állatokat, rabol/lop/erőszakoskodik, pedig éppen eleget lát belőle filmen!

A közeli családtag/barát/haver minta már sokkal jobban hat rá! A csordai viselkedés meg még ösztönző/kötelező is számára.

Ott van a törvényben, lebukott viseli a következményket! Miért ha jogsi nélkül vagy lopás közben bukik le, vagy puskázik az érettségin, akkor nem? Nyilván tudja, hogy tilos dolgot cselekedett, nemde? De ebben az esetben,  lehetősége van a könnyebb büntetést választania. Azt sem kellene, szerinted?

Előzmény: Hwang (452)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 467

Ha szerinted teljesen mind1, hogy alkohol-, heroin- vagy cannabisfüggő-e vki, akkor te semmmit nem tudsz erről a témáról. És nem én leszek az, aki felvilágosít a különbségekről.  

Előzmény: Wúdi ellenes effekt (456)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 459

Oké, értem én is. Aki 1 alkalommal próbálja ki, a büntetésnek számtalan formája van, nem kell mindjárt börtönre gondolni. Pénzbüntetés, közmunka...

A bíró pedig azért van, hogy egyénileg lebírálja az esetet. Nem hinném, hogy a vérszomjas ügyészek és bírák arra utaznak, hogy tízenéveseket, akik kipróbálják a drogot rács mögé juttassanak. De szankcionálni kell, ugye?

Előzmény: Hwang (454)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 457

Ti cáfoljátok, csak nem az addiktológusok többsége! Mellesleg, az adatok mindkét részről hozzávetőlegesek, mert nem minden eset kerül nyilvánoságra és azoknál sem mindig az előzmények. A szakemberek az elvonókurák klienseinek a számából tudnak csak valós adatokat adni.

Próbálkozásaitok, hogy a kritizálókat megkisérelitek hiteltelenné tenni  eléggé szánalmas.   

Előzmény: LegottTegel (421)
Wúdi ellenes effekt Creative Commons License 2007.05.14 0 0 456
Tudod én azt gondolom, ha valaki függő lesz, teljesen mindegy neki milyen szerrel mérgezi magát. Attől még függő. Ha a drog helyébe "beül a szentlélek" az is függőség, csak speciel kevésbé káros.
Előzmény: figyelem02 (450)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 455
értelem-értem
Előzmény: Hwang (454)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 454

értelem, hogy mit akarsz mondani, de pl a rehabilitációval az a probléma, hogy csak olyan embert lehet rehabilitálni, aki rászokott.

Előzmény: Wúdi ellenes effekt (449)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 453

Mit szeretnél mondani, Árpi bácsi? Ismerek olyanokat, akik 17-20 éve szívnak füvet. Egyik sem heroinista.

Előzmény: Törölt nick (431)
Hwang Creative Commons License 2007.05.14 0 0 452

ha ennyire lovagolsz ezen

van minta

filmekben, klippekben, az utcán, a szórakozóhelyeken mindenhol rengeted minta van amit lehet utánozni, függetlenül attól, hogy szabad-e vagy sem.

Te mit csinálnál egy 17 éves gyerekkel, aki kipróbálja a füves cigit és lebukik?

Előzmény: Törölt nick (444)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.14 0 0 451

A hozzád hasonlóan gondolkodók lüke megjegyzéseiből és a valós életből. Mert azt ti csak rózsaszinben láthatjátok már! (Amikor van mit szivnatok, persze). 

Szerinted minek nevezik azt amikor egy "szüznek" odaadod a füvescigit első kóstolásra?  Enmberbaráti cselekedetnek?

Előzmény: Törölt nick (426)
figyelem02 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 450

Így van, én is alkohollal kezdtem. Aztán abbahagytam, mert rájöttem, hogy milyen erős méreg. Tömény már nem megy le a torkomon, hosszú évek óta. Na az az igazi keménydrog. És tele vannak vele az üzletek, vígan reklámozzák sportközvetítésekkor is, stb.

Előzmény: Törölt nick (441)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!