És honan szerzed be, okoska? Mindenki termeszti majd otthon, a konyhaablakban?
Milyen garanciát tudtok adni arra, hogy senkit sem kináltok meg, senkinek sem adtok inygen/pénzért füvet? Gondolom, semmilyent! S akkor miről beszélünk? Egy utópisztikus állapotról, amiről jól tudjátok, hogy nem jöhet létre!
Ha minden álma az volt, hogy valahonna szerezzen fűvet, akkor szokja meg, hogy súlyos dolgokat nem csinálhat következmények nélkül. Erről szól a társadalmi berendezkedés.
A cél szentesiti az eszközt! Ha másképp nem lehet szabadulni a szellemi drogdrillerektől, akkor legalább támogassa az ember őket saját maguk tönkretételében! Mert láthatóan, minden érv lepereg róluk. S még mindig jobb ha csak ők purcannak ki, mintha magukkal rángatnának számtalan bepalizottat is!
Bár mindenkinek ennyire elrothasztotta volna az agyát a fű, mint nekem. Elmeséljem, hogy mit csináltam az agyrothasztás évei alatt? Elvégeztem 1 egyetemet, elkezdtem dolgozni, kurva jól kerestem, leszakvizsgáztam, önálló irodát nyitottam. Ennek ellenére leszokóban vagyok, mert akadályoz a fű a szellemi fejlődésben. Pl. tegnap sem szívtam a kendernapon. És tudod miért? Mert nem akartam. Csinálja utánam bármelyik leszokóban lévő alkesz, hogy elmegy, de nem iszik a sörfesztiválon.
Nálam csak dohány+papír szokott lenni, meg 1 kindertojás belseje, abban tartom a cuccot.
öreg, még mindig ne mvagy képes felfogni, ha jogsi nélkül vezetsz, akkor veszélyt jelentessz másokra, ha lopsz, akkor megkárosítassz másokat,de ha elszívsz egy füves cigit, az senkit nem érint.
Ha azt a hülye gondolkodásmódot nézi az ember, ami kicseng a hozzászólasaitokból, már annyi is elég az elrettentéshez! Ha meg az ember foglakozik egy kicsit a humánetológiával, no meg az élettannal, akkor mintha más következtetésekre jutna, mint amit ti képviseltek!
Bocs, de akkor te nem ismered az igazságügyi rendszert. Van fellebezés, első fok, másodfok... Számos fórum van, ha úgy érzed, hogy számodra igazságtalan ítélet születik. Legtöbbször már az ügyészségen elhallnak ezek az esetek.
soha nem mondtam, hogy bárki bárhol bármikor szívhat
nem kell mindjárt börtönre gondolni. Pénzbüntetés, közmunka...
oké, csak tudod amikor jönnek a "börtönbe velük, akasszák fel mindet" hozzászólások, akkor...
A bíró pedig azért van, hogy egyénileg lebírálja az esetet. Nem hinném, hogy a vérszomjas ügyészek és bírák arra utaznak, hogy tízenéveseket, akik kipróbálják a drogot rács mögé juttassanak.
oké értelek, és én sem gondolom, de ha pont a te gyereked kap olyan bírót, aki példát akar statuálni, akkor onnantól kezdve hiába sírsz, hogy a gyerekedet 1 évre bezárják egy javítóba. Ezzel tönkretévve az életét, mert ugye, az iskolát be kell fejeznie(legalább 1 évre) az erkölcsie már nem lesz tiszta stb stb
Mivel a gyerek a minták alapján alakitja ki a viselkedését , persze hogy lovagolni kell rajta. Csakhát a többségük nem hülye. nem mindenki lődözi le iskolatársait, kinoz embereket/állatokat, rabol/lop/erőszakoskodik, pedig éppen eleget lát belőle filmen!
A közeli családtag/barát/haver minta már sokkal jobban hat rá! A csordai viselkedés meg még ösztönző/kötelező is számára.
Ott van a törvényben, lebukott viseli a következményket! Miért ha jogsi nélkül vagy lopás közben bukik le, vagy puskázik az érettségin, akkor nem? Nyilván tudja, hogy tilos dolgot cselekedett, nemde? De ebben az esetben, lehetősége van a könnyebb büntetést választania. Azt sem kellene, szerinted?
Ha szerinted teljesen mind1, hogy alkohol-, heroin- vagy cannabisfüggő-e vki, akkor te semmmit nem tudsz erről a témáról. És nem én leszek az, aki felvilágosít a különbségekről.
Oké, értem én is. Aki 1 alkalommal próbálja ki, a büntetésnek számtalan formája van, nem kell mindjárt börtönre gondolni. Pénzbüntetés, közmunka...
A bíró pedig azért van, hogy egyénileg lebírálja az esetet. Nem hinném, hogy a vérszomjas ügyészek és bírák arra utaznak, hogy tízenéveseket, akik kipróbálják a drogot rács mögé juttassanak. De szankcionálni kell, ugye?
Ti cáfoljátok, csak nem az addiktológusok többsége! Mellesleg, az adatok mindkét részről hozzávetőlegesek, mert nem minden eset kerül nyilvánoságra és azoknál sem mindig az előzmények. A szakemberek az elvonókurák klienseinek a számából tudnak csak valós adatokat adni.
Próbálkozásaitok, hogy a kritizálókat megkisérelitek hiteltelenné tenni eléggé szánalmas.
Tudod én azt gondolom, ha valaki függő lesz, teljesen mindegy neki milyen szerrel mérgezi magát. Attől még függő. Ha a drog helyébe "beül a szentlélek" az is függőség, csak speciel kevésbé káros.
A hozzád hasonlóan gondolkodók lüke megjegyzéseiből és a valós életből. Mert azt ti csak rózsaszinben láthatjátok már! (Amikor van mit szivnatok, persze).
Szerinted minek nevezik azt amikor egy "szüznek" odaadod a füvescigit első kóstolásra? Enmberbaráti cselekedetnek?
Így van, én is alkohollal kezdtem. Aztán abbahagytam, mert rájöttem, hogy milyen erős méreg. Tömény már nem megy le a torkomon, hosszú évek óta. Na az az igazi keménydrog. És tele vannak vele az üzletek, vígan reklámozzák sportközvetítésekkor is, stb.