Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2003.05.30 0 0 71
hi,
Ize, akkor nem nezted meg jol. Pontosan ez a topic cime: "Gázspray"

Itt a link:
http://forum.index.hu/forum.cgia=t&t=9038922&uq=64

Egyeb nem halalos eszkozoket tekintve pedig nez meg ezt:"GUMILÖVEDÉKES FEGYVER->keserü csoda "

Link:
http://forum.index.hu/forum.cgia=t&t=9084863&uq=129

Queenie Creative Commons License 2003.05.30 0 0 70
Igen, én is azt néztem ki magamnak a NOWAR oldalán, ugyanis ott is ezt reklámozzák. A baj csak az, hogy a megrendelésük még nem üzemel, és sajnos Miskolcon nem találtam még ilyen boltot, ahol ilyesmit lehetne kapni.

A sokkolóról sikerült lebeszélned, gyilkos azért nem szeretnék lenni. Amúgy faterom már 10 éve külön él, de az ajtót azért ránk töri, ha úgy tartja kedve, nem tudunk ellene máshogy védekezni, csak ha beszerzünk egy ilyen eszközt. A fegyver szerinted már nagyon durva? Azt nem tudja ellenem fordítani a támadóm?

Előzmény: zabkorparost (68)
Queenie Creative Commons License 2003.05.30 0 0 69
Köszi a tanácsot gvass1, végig is néztem a topicokat, összesen 16 van, de "Gázspray" című nincs köztük.
Egyébként ezt a topicot azért nyitottam, hogy legyen egy olyan is, ahol nem feltétlenül lőfegyverekről van szó, hanem az egyszerűbb, és mindenki számára hozzáférhető önvédelmi eszközökről is.
De elnézést kérek, ha már lett volna ilyen téma, és én felhoztam volna újra, csak tudod nincs időm elolvasgatni az összes topic minden hozzászólását.
Előzmény: gvass1 (67)
zabkorparost Creative Commons License 2003.05.30 0 0 68
Queenie :
Ha spray-t veszel, akkor abből a paprika alapú hatóanyagosat kell venni, mert az nem okoz maradandó károsodát, ha ellened használják. Kutyák ellen is jó és tényleg brutalis, ha kapsz egyet. A többi fajta nem jó, az idegbénítós, meg ilyenek, mert főleg zárt térben veszélyes. Menj el egy fegyverboltba és ott tudsz venni ilyet.
A sokkoló sem jó, mert ha a faterod esetleg szívbeteg, akkor gyilkosság lesz belőle, akkor meg inkább költözz el otthonról!
Előzmény: Queenie (66)
gvass1 Creative Commons License 2003.05.30 0 0 67
hi,
a gazspray jo onvedlemi ezskoz. Azonban errol mar szol itt egy hosszu topic.
Talan "gazspray" a cime (:-)), erdemes lenne beleolvasnod, mielott ujat nyitsz.
Előzmény: Queenie (66)
Queenie Creative Commons License 2003.05.30 0 0 66
Hát ebben tökig igazad van. De akkor mit tud ilyen esetben csinálni egy 18 éves lány? Erre nem találok megoldást.
A bunyót azt szeretem, jártam is ökölvívásra, amíg meg nem szűnt az egyesületünk anyagi okok miatt. Csak tudod ott velem egy súlycsoportban lévő csajokkal kellett bokszolnom, és nem egy 80-90 kilós férfivel, akitől most is tartok.

Szóval írod, hogy egy ütéssel is meg lehet állítani valakit. Nos, ez ha rólad van szó, biztos így van, de szerintem én nem tudnék akkorát ütni, hogy az különösebb gondot okozna a támadómnak.

Üdv.!

Előzmény: zabkorparost (65)
zabkorparost Creative Commons License 2003.05.30 0 0 65
Queenie :
Tanulj meg rendesen verekedni és nem lesz baj.
Lejössz egy pár edzésre néhány hónap alatt az alapdolgokat meg lehet tanulni és egy kicsit mozogsz is. Egy ütéssel le lehet állítani valakit ha kell, úgyhogy nem lesz semmi maradandó baja belőle.
A spray-yal meg a sokkolóval jó alaposan ráfázol, ha magad ellen használja fel a támadó fél.
Én több ilyen esetről tudok.
Előzmény: Queenie (64)
Queenie Creative Commons License 2003.05.30 0 0 64
Sziasztok!

Szeretném, ha ebben a topicban az egyszerűbb önvédelmi eszközökről lenne szó, amihez nem kell engedély, és mindenki vehet magának.

Én is szeretnék egy önvédelmi spray-t, mert a faterom elmebeteg, ellene kéne. Böngészgettem már a neten ilyen oldalakat, de egy helyen sem tudtam rendelni. Ha van valakinek ötlete, honnan szerezhetnék ilyet, az kérem írja le. Illetve még az lenne a kérdésem a tapasztaltabbak felé, hogy a sokkolóval mi a helyzet. Kell-e hozzá engedély, ilyesmi.

Előre is köszönök minden hozzászólást a topicomban! Üdv. mindenkinek!

telefongyula Creative Commons License 2003.05.22 0 0 63
Köszi, pont beletrafáltál. Defaultból mindig pepper van nálam. Oda majd CS-t viszek.

tgy

Előzmény: gvass1 (62)
gvass1 Creative Commons License 2003.05.22 0 0 62
hi,
Spanyoloknal nyugodtan lehet nalad olyan. De csak CS-toltetu. Pepper nem
Előzmény: telefongyula (61)
telefongyula Creative Commons License 2003.05.22 0 0 61
Szisztok!

Tudja valaki, hogy Spanyolországban milyen a gázspray-k szabályozása? Oda tervezzük a nyaralást, és a prospektus külön kitér a nem túl jó közbiztonságra...

tgy

Frigyes ur Creative Commons License 2003.05.17 0 0 60
Banyek, mit keresek en itt, nem akartam ebbe belemenni:)
Szoval: nincs idom most a temanak utananezni, de azt en sem ugy gondoltam, hogy a gazspraytol fogod magad es leepulsz szellemileg. Csak pusztan a fizikai allapot teren eleg nagy elteresek lehetnek es teszem azt: nem kizart, hogy valaki erzekenyebben reagal, arra az adagra, ami a masiknak meg sem kottyan. (Mint ahogy valaki tudorakot kap a cigitol, mas meg elel 90 evig, mit neki karcinogen hatas.) Az ammonia tomenyen nyilvan nagyon erezheto (biokemia gyakorlaton kenytelen voltam szagolni kozvetve ha mar kerded), de a veszely mindig pont abban rejlik, ami nem nyilvanvalo, tehat belelegzed a felhigitottat es eszre sem veszed (felfokozott allapot, magasabb pulzusszam, melyebb lelegzetvetel stb), de ez szinten nem a lenyeg. Akinel valami miatt gondok vannak pl a majfunkcioknal vagy a vese mukodesben, az lehet, hogy extrem hatasokra igy reagal. Nem tutti, de elofordulhat, rizikofaktor. Gyakorisagrol ne vitatkozzunk, ha benne vagy, az epp eleg. (Arrol nem is beszelve, hogy a transzformaciohoz szukseges arginin szintezise lassu (szemmiesszencialis es egyoldalu taplalkozas miatt ornitin ciklus sebessege csokken), ergo atmenetileg fellephetnek zavarok, ha meg valaki hosszutavon ezzel edzi magat, amire reagaltam anno, akkor plane. Ehezes, terhesseg, novekedes, ezer ok. Manapsag se nagyon tudjak mi miert, hogyan, mettol-meddig.) Igy konnyu azt allitani, hogy artalmatlan, csak eppen ez hipotezis/mak/egeszseg!

Frigyes ur

Ui: Korrigalok, mielott meg valaki belekotne: nem okoz feltetlen idegrendszeri problemakat, hanem okozhat:)

Előzmény: AGabi_ (59)
AGabi_ Creative Commons License 2003.05.16 0 0 59
Hehe, viccnek nem rossz!
"Az ammónia... emelkedett vérplazmaszintje hallucinációt, tremort, zavartságot okoz..." Ezek valóban idegrendszeri tünetek. De az ammónia a kicsi flakonból, hogy kerül a vérplazmába. Mondjuk belélegezve.
DE! Szagoltatok már bele ammóniába? Én igen, és nem a híg, flakonos lötyibe! Frenetikus érzés, képtelen a delikvens újból lélegzetet venni! (Szalmiákszesz. A réges régi, '60-as évek beli, EÜ csomagokban volt ammónia-párna. Az ájult betegekkel szagoltatták és azok egyből feléledtek! )
Szóval így nem juthat be hatásos koncentrációban.

Ha jól emlékszem a toxikológiai tanulmányaimra egyes ritka betegségeknél, a fehérjék nitrogén tartalmú bomásterméke nem alakul át teljesen karbamiddá, hanem kis részben ammóniaként visszamarad a vérplazmában. Ez okoz idegrendszeri tüneteket. Innen a vad URBAN LEGEND.

Ami tény: Az ammónia oldat kis koncentrácíóban ingerlő hatású, de nem vészes. A kapszaicin messze veri. Nagy koncentrációban, feltéve de meg nem engerve a feketepiaci illegális töltést, hatékony, de MARADANDÓ szem és nyálkahártya károsodást okoz, ami ugye nem cél.
Csatlakozom gvass kollegához könnygázpalackba teljesen alkalmatlan!!!

Előzmény: Frigyes ur (56)
Frigyes ur Creative Commons License 2003.05.16 0 0 58
Ok, akkor nem feketepiaci, megkovetlek. De a lenyegen ez nem valtoztat, nemde? Vannak forgalomban idegrendszeri karosodast okozo gazspray-k:)
Az idezetet szivesen. Nem jutatott eszedbe kellemes emlekeket?;)
Előzmény: gvass1 (57)
gvass1 Creative Commons License 2003.05.16 0 0 57
hi,

"Ha nem fogalmaztam volna egyertelmuen, o is nyilvanvaloan ezekrol beszelt. "

Nem.

Ugyanis a szar magyar ammonias spray-t, HIVATALOSAN engedelyeztek arusitani, tehat semmikeppen nem az altalad mondott "feketepiaci" holmikrol van szo.

(ilyenre - ammonias gazspray engedelyezese - egyebkent sehol a vilagban nincs pelda, onvedelemre ugyanis egyaltalan nem jo, ingerlo hatasa a tobbihez kepest elenyeszo)

A toxikologiai szoveget kosz, hogy beidezted, de en a temat 2 feleven keresztul hallgattam az egyetemen...:-))

Előzmény: Frigyes ur (56)
Frigyes ur Creative Commons License 2003.05.16 0 0 56
A magyar gagyikban van valoban karos hig ammonia (NH3).

Ha nem fogalmaztam volna egyertelmuen, o is nyilvanvaloan ezekrol beszelt.
"Az ammónia, más oldalról nézve rendkívül toxikus, elsősorban a központi idegrendszer számára (hatásának pontos biokémiai mechanizmusa még nem ismert). Emelkedett vérplazmaszintje hallucinációt, tremort, zavartságot okoz, súlyos májbetegségekben pedig comát, majd halált eredményez."
"...szervezet számára létfontosságú a vérplazam-ammóniakoncentráció normál szinten tartása (<50 mikromol/l)."

Előzmény: gvass1 (55)
gvass1 Creative Commons License 2003.05.16 0 0 55
hi,
". Egy rendor azzal batoritott, hogy ok nem olyat hasznalnak, de a feketepiacon forgalomban vannak olyan gazspray-k, amik idegrendszeri karosodast is okoznak. "

Kozkeletu baromsag.

Ilyen nincsen.

Mindegyikben konnygaz (CN, CS, OC) van.

Ezek kozul igen nagy koncentracioban (100 flakon sprayt befujva egy szobaba) karos hosszabb tavon a CN. A tobbi egyaltalan nem karos.

A magyar gagyikban van valoban karos hig ammonia (NH3).

Előzmény: Frigyes ur (54)
Frigyes ur Creative Commons License 2003.05.16 0 0 54
Én régebben beleszagoltam a Defenolba, de a kapszaicinesnek csak megnyalni mertem a fejét .. :-) Kíváncsi lennék, te miből kaptál!

Elnezest, errol nem tudok felvilagositast adni:) (Engedd meg, hogy elsokent gratulaljak neked!;)

Frigyes ur

Ui: Biggest Brother, en nem probalkoztam ezzel, es nem is latom ertelmet, nem ez a legkomolyabb 'fegyver', ami ellen vedekezni kell. Ezenkivul, biztos van mellekhatasa hosszutavon, a nyalkahartyak kenyes teruletek. Egy rendor azzal batoritott, hogy ok nem olyat hasznalnak, de a feketepiacon forgalomban vannak olyan gazspray-k, amik idegrendszeri karosodast is okoznak. Ettol sokkal jobban ereztem magam:)

Előzmény: Magnat (52)
Biovadász Creative Commons License 2003.05.16 0 0 53
Egen...
Sok évvel ezelőtt csak úgy pojénból kaptam egy mellettem elhaladó társaságtól. A kék flakon villanásából ítélve a sok évvel ezelőtti 30001-es lehetett.

Éreztem ahogy bemegy a szemhéjam alá, taknyom-nyálam össze és vagy 5-10 percig szemkinyitás nagyon nem ment.

Szerencsére a haverom támogatott.

Előzmény: telefongyula (49)
Magnat Creative Commons License 2003.05.15 0 0 52
Én régebben beleszagoltam a Defenolba, de a kapszaicinesnek csak megnyalni mertem a fejét .. :-) Kíváncsi lennék, te miből kaptál!
Előzmény: Frigyes ur (50)
Biggest Brother Creative Commons License 2003.05.15 0 0 51
Én már kaptam egy jó adagot.. Égette szemem mint állat.. Állítólag egy idő után meg lehet szokni?

bb

Előzmény: Frigyes ur (50)
Frigyes ur Creative Commons License 2003.05.15 0 0 50
Télleg. Van itt valaki, aki élesben kapott már gázspray-ból?

Jah. Tavaly ejszaka kirabolt valaki es ramfujt egy flakonnal. Egy napig jegeltem az arcom, amikor megmostam a hajam pedig frankon kohogtem tole. Fasza volt:) Par masodpercig nem latni tole, ha kozelrol kapja a szemebe az ember, annyi eleg ahhoz, hogy elfuss egy tamado eseten. Szemuvegesek elonyben;)

Frigyes ur

Ui: Nem vagytok normalisak, hogy magatokon probaltatok ki. Hulye mazochistak!:D

Előzmény: telefongyula (49)
telefongyula Creative Commons License 2003.05.15 0 0 49
De jó, nem csak én vagyok ilyen agyas, hogy saját magamon próbáltam ki :-))
Télleg. Van itt valaki, aki élesben kapott már gázspray-ból?

tgy

Előzmény: Magnat (48)
Magnat Creative Commons License 2003.05.01 0 0 48
No, akkor egy kis reklám:
a hétvégén egy összeröffenésen voltam, ahová -alkoholfogyasztás miatt- csak sprayt vittem magammal a kocsiban. (Gunboxban vásárolt kapszaicines anyag) A happeningen 1ik ismerősnek mutattam a cájgot, és tesztjelleggel fújtam egy nagyon rövidet a levegőbe. Aztán hazafelé, engedve a kíváncsiságomnak (visszafelé már nem én vezettem :-)), a nyelvem hegyét egy pillanatra a gáz kilépő nyílásához nyomtam. No, hát nem volt semmi, kb 40 percig abban a pici pontban olyan iszonyatosan csípte a nyelvemet, mintha egy egész üveg Stront Steve-t (gy.k.: Erős Pista :-)) koncentráltam volna oda. Még a kocsiból is kihajoltam, h hűtse a menetszél. Mindezt kb 2 órával a fújás után, meglehetősen illuminált állapotban. Szóval nem nagyon irígylem azt, aki ebből a szeme közé kap egy dózist ...
Magnat Creative Commons License 2003.01.09 0 0 47
Az utolsó kérdésre megvan a válasz, visszaolvastam! :-)
Előzmény: Magnat (46)
Magnat Creative Commons License 2003.01.09 0 0 46
Ez miben más, mint egy sima gázspray? Hatóanyagát lehet tudni? Ára? Hol is van a GunBox, a Keleti körül?
Előzmény: petrobol (35)
nokedlí Creative Commons License 2003.01.07 0 0 45
Jelzett paprika is afféle háztáji, szárított,kávédarálóban őrölt fajta... egy filctoll vékonyabbik felét féssel lemetszeni, hogy az átmérője majdnem elérje a szár méretét, majd teljesen kibelezni és vattából fojtás bele, ezután egy adag brutális paprikapor és megint folytás... a két végét a tollkupakjával és a megcsonkított végével álcázhatjuk... kész is a csodálatos egylövetű... hatása fertelmes... szem-orr-száj-gatya nem marad szárazon ... csak hátszélben használd és utána spuri!!! Még így is vagy negyvenet tüsszentettem utána és a szememet is cefetül marta ...
telefongyula Creative Commons License 2003.01.07 0 0 44
A pepperspray (OC) ennek a továbfejlesztett változata. Csak a sima erőspaprikát gondolatban cseréld fel chilire. Na, milyen? ;-)
Előzmény: nokedlí (43)
nokedlí Creative Commons License 2003.01.07 0 0 43
A filctollból készült őrölt erőspaprikás fúvócső, mint brutális fegyver vonult be emlékeim közé ..
nincs az a spray ami felülmulja ... aki a képébe kapja, annak nincs esélye ...semmire ...
telefongyula Creative Commons License 2003.01.06 0 0 42
a hatoanyag - ha ugyanaz - velhetoen pont ugyanannyira.

Arra gondolok, hogy kisebb flakon=kisebb szórófej=kisebb kijuttatott dózis...

Előzmény: gvass1 (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!