Nincs valaki akit érdekel egy 1 éves diesel Kia Ceed jóval az ár alatt? Ha akad ilyen személy, akkor dobjon egy emailt a következő email címre: gluki@freemail.hu Lehet kp.-re vagy akár hitelátvállalással is vinni...
Nem kötelező autódnak lenni ahhoz, hogy regisztrálj az oldalon. Ilyen esetben azt válaszd ki, "Még nincs sajátom". ;)
Egyébként pedig ott egy kicsit több hozzászólás, nagyobb aktivitás, és tematizált fórum van... ezért is ajánlottam. :x
De akkor itt is válaszolok. Én Tatabányán vettem, mert ott kaptam a legnagyobb kedvezményt. 1.4 EX + metálfény, 3.700.000 forintért. Igaz, azóta már tulajt váltott a szalon, így nem tudom, most mi a helyzet. A KIA kereskedések általában a Budapest Autófinanszírozással állnak kapcsolatban, így a legtöbb szalonban ezen bank konstrukcióit fogják ajánlani.
Email-es ajánlatkérés már tervbe van véve, kíváncsi leszek az eredményre :) Személyes megtekintés elsősorban Budapest környékén lenne a legkönnyebb, de persze ha valahol máshol egy ellenállhatatlan ajánlattal kecsegtetnek, akkor azért elmennénk messzebbre is :)
itt leirtam pár dolgot a vásárlással kapcsolatban.
sajnos tatabányán már uj tulajdonos és személyzet van... ezért ajánlanám az emailt a szóbajöhető kereskedéseknek! és a legjobb 2-3 db ot felkeresni és szóban is ajánlatot kérni. HA csak személyesen szeretnél menni akkor a Pappas,M6,Szabó,Lurdy jöhet szóba szerintem.
Az az igazság, hogy amiket -Almos- topictárs kérdezett itt, az nem csupán azokat érdekelheti, akiknek van Cee'd-jük, vagy kimondottan autóvásárlás előtt állnak, hanem mindenki mást is, aki szívesen olvasgatja ezt a topicot, egyszóval én is örülnék, ha valaki itt is tudna érdemben válaszolni.
Ajánlanám a http://ceedclub.hu oldalt. Közel 700 felhasználónk van, és rengeteg tapasztalatot (szerviz és vásárlás) olvashatsz a fórumon. Látogass meg minket, és megpróbálunk minden kérdésedre válaszolni.
Tervbe van véve egy Cee'd 1.6 crdi EX vásárlása cégautónak. Visszaolvastam ~10 oldalt a fórumban, de olyan információt nem találtam, hogy van-e esetleg valamilyen ajánlott kereskedés, ahol kedvesebbek/jobbak az ajánlatok/stb.?
Tesztautókkal, bemutatóautókkal érdemes foglalkozni, vagy azokat általában ütötték-vágták a tesztvezetés alatt, így felejtős, mert később hamar meghal majd mondjuk a turbó?
Finanszírozás kérdésében érdemes a kereskedőre bízni az egészet, vagy inkább saját magunk tárgyaljunk finanszírozóval, bankkal? Egyelőre úgy néz ki, hogy 3M befizetés után 1-2 évig terveznénk hitelt fizetni.
Milyen árat lehet kialkudni a kiválasztott kocsira? Mennyire mérvadó a listaár és a kedvezmények? Vagy a listaár csak azért van, hogy el lehessen mondani, hogy mennyi ilyen-olyan kedvezményt adnak? Esetleg ezek a kedvezmények csak arra vannak, hogy a minél szarabb hitel-konstrukciót "ellensúlyozzák"?
Hát igen...5 hét....az dúrva. Kíváncsi vagyok én mennyit várok. Nekem kiszúrták a szervízben mindkét hidróperselyt a hátsó villában és ki kell cserélni. Az ő hibájuk...de nekem rossz.
Hali! Nekem azt mondták, hogy Németország az alkatrészelosztó kötpont. Ha ott nincs, akkor várni kell amíg leszállítják Koreából. Amelyik szervíznek sara van a KIA felé az biztosan később kap alkatrészt. Csak ezt egyik sem ismeri be. Nekem is 5 hetet kellett várni egy stabilizátorrúdra.
Szerintem max. 100-150ezer forint. Lehet, jobban jársz, ha választasz egy nagyobb felszereltséget és abból alkudsz nagyobbat. ;) (én az 1.4EX-et vettem 3.700.000-ért lassan másfél éve, 4.240.000 helyett)
Ez a várakozás a cserealkaterészekre NEM normális. Futómű elemekről lévén szó, minden képviselet kellene tartson készleten ezekből. Mi itt Romániában aláírásokat gyűjtünk a clubKIA.ro fórumon és petíciót fogunk bekűldeni a gyártónak a jelenséggel kapcsolatosan.
Nem azokról az alkatrészekről van szó, amelyek nagyon ritkán kellenek. Megengedhetetlen, hogy pl. egy gömbcsukló miatt a garanciális autó heteken keresztül álljon! Meg vagyok győződve, hogy ezek az állapotok csak itt, a volt keleti tömb országaiban tapasztalhatók. Nem tudom elképzelni, hogy Németországban pl. várni kellene egy általánosan fogyó alkatrészre.
Sajnos igen... Mivel tartozása van, nem kap alkatrészt a központtól. (Garanciális javításban stabpálcát kellett cseréltetnem, Körmenden megoldották 1 hét alatt, Zalaegerszegen nem sikerült 1 hónap alatt).
MA voltam 40 000Km-es szervizem és megnéztem egy soul-t! A prospektusba az volt irva hogy minden diesel soul-ba van PET fűtés! A ceed be is nagyon hasonló a motor (ha nem ugyan az!!) abba is van talán...?
Tud erről valaki valamit a google nem volt a barátom ebben az ügyben:( semmi érdemlegeset nem találtam!
Egy szivacsos gépi mosoba a törökbálinti cora mellett (ez volt az első ilyen,most már talán van több is). 1994 be voltam utoljára gépi mosoba,és nem is tervezem sürübben menni,most kellett!!
1699Ft Volt a legolcsobb mosás,de nem 100% os,mert hátul+a kis szögletekbe koszos maradt! Én is szivesebben mosom kézzel,de a bedobos gőzborotvás semmit se segített a helyzeten és kellett a tiszta autó!!! Elmentem elötte egy közeli kézi mosoba is de ott 5700ft-ot mondtak a legolcsóbb mosásra...:(