Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 1588
Ha valaki már volt Kádár doktornál (vagy máshol) intim területi kezelésen, kérem hogy írja meg a tapasztalatait nekem akár mélben, akár itt a fórumon! Egyre jobban gondolkodom a dolgon, mert ez az egyetlen terület, amit nem lehet elektrolízissel megcsinálni. Csak még mindig félek a dologtól egy kicsit... Előre is köszi.
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.20 0 0 1587

Szia Molamoni!

 

Nekem az állon még nem szedtek ki túl sok szőrt, mindig volt, ami ennél jobban zavart. De azért jónéhány nagyobbat eltávolított a kozmetikus, szép sikerrel. Nekem ott vékony szálú, de azért fekete szőrök vannak, nem olyan feltűnő, de bizonyos szögből vagy fényben jól látszik. Soha nem szőrtelenítettem előtte a területet. Ezt azért mondom, mert nekem ki lehetett úgy szedni, hogy egyáltalán semmi nyoma nem volt, hogy ott történt valami, tehát nem látszott abszolút semmi már a kezelés másnapján sem, egyáltalán nem keletkeztek pici sebek sem. Ha viszont valakinek erősebb szálai vannak, már erősebb égetés lehet szükséges, és pici sebek lehetnek egy darabig. Egyszer jött utánam egy lány, neki azért látszott valami, mert erősebb szőrei voltak, de abszolút nem volt vészes, szépen gyógyult. Szóval a hatásfokról azt tudnám mondani, hogy ugyanolyan jó, mint máshol. Szerintem állon is érdemes ezt a módszert választani, mert relatív kevés a szőr. Azt, hogy mennyi szőr van, nem tudom, még saját magamon sem, főleg másokon nem, hiszen ez egyénileg eltérő. Van, akinek sűrű, de vékony szálú, van, akinek kevés van, de az erősebb, van, akinek pihék vannak csak. Az is kérdés, hogy mit értelmezünk "áll" alatt, tehát szűken csak a száj alatti terület, vagy netán az arc oldalsó-alsó része is? Szóval ezt nem tudom megmondani. De azt javaslom, menj el, próbáld ki, meglátod, mennyit bírsz egy alkalommal, aztán meglátod, milyen ütemben fogy. Sajnos itt nincs olyan előre megmondható dolog, hogy pl. 6 kezelés kell és kész, a módszer jellegéből adódóan.

Annyit mondanék még, hogy fájdalom szempontjából abszolút elviselhető a terület, nem kell tőle félni.

Remélem azért tudtam valamit segíteni.

klsderm Creative Commons License 2007.02.19 0 0 1586
Kedves Bodza80!

 

A honlapomon az „Ellenjavallat” menüpontnál egy vázlatot adtam. Ezt magam is sokszor „felülbírálom”, és egyénileg döntök. Erre való a bőrgyógyászati konzultáció, vizit.

Van abszolút kontraindikáció, amikor semmi esetben sem végzek kezeléseket. Ilyen a terhesség, az elektromos szívszabályozó, vagy az epilepszia. Ilyenkor nem mérlegelek.

És vannak olyan pontok (relatív kontraindikáció), ahol a gyakorlat miatt a kezelést egyénileg döntöm el. Ilyen pl.: a fényérzékenyítő szerek használata, vagy az anyajegy szőrtelenítése, vagy az aktív bőrbetegség. Mondok egy példát. Évek óta szedek valsartan (Diovan) vérnyomáscsökkentőt, és ha nyáron kinn ragadok a napon, akkor bizony jól meg szoktam égni. Tényleg fényérzékenyít. Több honlapon ezt a szert tiltólistán tartják, ugyanakkor én magamon, ha végzünk kezelést, semmilyen probléma nincsen. Ilyenkor a WRA fejet helyezem előtérbe az SR helyett. Vagy a doxycyclin antibiotikum. Ha 50 mg-ban adjuk (akne, rosacea), úgy a legtöbb esetben semmi probléma nincsen. De ha 200 mg-os adagban (súlyosabb gyulladásos betegségek) kapja a páciens, akkor a nagyenergiájú fénnyel súlyos égési sérüléseket okozhatunk.

 

Cukorbetegség esetén is mérlegelek. Ha régi, súlyos, nem beállított, akkor nem végzek kezelést.

 

Vagy a lábszár, vagy akár az intim (a második kérdésére válaszolva) szőrtelenítés. Nagyon sok hölgynek aktív, gyulladt csomói vannak, amit a tankönyvek szerint tilos ilyen gyulladt állapotban szőrteleníteni. Szintén mérlegelek. Ha nagyon gyulladt, akkor elküldöm a pácienst és gyulladáscsökkentő előzetes adása (lehet külső, akár belső) mellett végzem később a kezelést. A „nagyon gyulladt” kifejezést én döntöm el. Valaki csak kipattogzik és úgy éli meg, mintha súlyos fertőzése lenne, míg más a súlyos beolvadó gennyes gyulladást is elbagatellizálja. Kipattogzás esetén először diódával megyek végig, majd a 680-as IPL szőrtelenítő fejjel és a legvégén a maradvány pigmentfoltokat az 580-assal tüntetem el. Ha nagyon gyulladt, akkor csak a 400-as fejjel, a kék fénnyel. És persze van utókezelés is ilyenkor. Tényleg nem nagy szavakat akarok használni, de ilyenkor nem csak szőrtelenítek, hanem gyógyítok is. Az Ön esetében, ha az első kezelésre jön, úgy hagyja meg a szőrt.

 

Vagy a menstruáció. Mindenféle hipotézisről lehet hallani a ciklussal összefüggésben, de úgy látom, hogy sok helyen egyszerűen nem szívesen vállalják be a „fájdalommentes” szőrtelenítést nehezen toleráló hölgyeket. Én menszesz alatt végzek szőrtelenítő (akár bikinivonalat is) és fiatalító kezeléseket.

 

Vagy a keloid. Ha jól végezzük a kezelést, akkor a keloidos heg javulhat. Ha rosszul, akkor még az arra hajlamos páciensnél keloidot is okozhatunk a rosszul megválasztott értékekkel. Itt nagyon fontos a testtájékok pontos ismerete. Van ahol sohasem lesz keloid, és van ahol még az arra nem hajlamosaknál is kialakulhat erősebb hegesedés.

 

A szoptatást is láttam több helyen a tiltólistán. Úgy látom, hogy ez csak egyszerű átmásolás a gyógyszerkönyvekből. A fénykezelésnél mi megy át az anyatejjel? Vagy érzékenyebb a bőr szoptatás idején? Az ismert, hogy a szoptatás idején megváltozhatnak a szőrnövekedési szakaszok, vagy egyes részeken a bőrtípus (pigmentált hascsík, mellbimbó, áll, bajusz) is „ugorhat” egy fokozatot, de ezek nem zárják ki a kezelést. Nem tudok semmilyen tudományos tiltó magyarázatról.

 

Kádárdr

Előzmény: bodza80 (1585)
bodza80 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1585
Kedves Kádárdr!

Fölmerült bennem még egy kérdés, ahogy nézegettem a honlapot. Az első kezelésre minél rövidebbre borotvált szőrrel kell menni. Nos, ha én leborotválom az intim területet, másnap-harmadnapra tele lesz pattanásokkal, annyira érzékeny ott a bőr. Sérült bőrt pedig gondolom nem lehet kezelni. Ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm válaszát!
Előzmény: klsderm (1582)
Molamoni Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1584

Szia Krike!

Sokat olvastam a fórumon, és ezért gondoltam hozzádfordulok a kérdésemmel elekrtolízissel kapcsolatban.

Nem tudom van-e tapasztalatod, v. hallottál-e, hogy az állon milyen hatásfokkal működik az elektrolízis. Mennyi szőr van, mennyi idő alatt lehet ezen a területen megszabadulni tőlük?

Előzmény: Törölt nick (1541)
bodza80 Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1583
Kedves Kádárdr!

Megnéztem a honlapját, nagyon tetszik, bele is vágnék a szőrtelenítésbe az intim területeken, de lenne egy kérdésem.
Több más lézeres szőrtelenítéssel foglalkozó cég ellenjavallja a kezelést szoptatás alatt. Az ön honlapján viszont csak a terhesség van feltüntetve ellenjavallatként. Ön szerint befolyásolja akár a szoptatás a kezelés hatékonyságát, akár a kezelés a szoptatás folytatását?

Előre is köszönöm válaszát!
Előzmény: klsderm (1582)
klsderm Creative Commons License 2007.02.18 0 0 1582
Harmadsorban egyénfüggő. Elsősorban gépfüggő, másodsorban kezelő személyzetfüggő.

 

Ma Magyarországon kb. 10-12 fajta villanófény –IPL- gép és 5-7 lézerrel működő szőrtelenítő eljárás dolgozik.

A kezelőszemélyzet a kvalifikált, több éves gyakorlattal rendelkező bőrgyógyászokon, sebész szakorvosokon, fogorvosokon (igen) keresztül az egy napos tanfolyamot elvégzett kozmetikusig tart.

Az árak szintén tól-ig mennek.

Ha megnézünk külföldi szőrtelenítéssel foglalkozó fórumokat, látható, hogy legtöbbször kiírják a gépek nevét, sőt még a beállított értékeket is. Ezen én is csodálkoztam. A személyi jogok miatt neveket alig látunk. Nálunk minden általános. „IPL kezelésre járok.” Ez azt jelenti, autóval utazom. Milyen autóval? Trabival, Mercivel? És ki vezet?

 

A nagyenergiájú fénykezelés nem esetleges (nekem bejött, nekem nem). Egy komoly szakma, ahol igazából az információ áradat most indult el.

 

Kádárdr

Előzmény: ehead (1581)
ehead Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1581

Ahogy többen is írták, nagyon egyénfüggő a kezelések kimenetele.

Valószínűleg én a kezeléssel elégedettek táborát jöttem erősíteni, bár még nem akarom elkiabálni, mert az utolsó kezelés óta (június eleje) még 1 év sem telt el.

IPL kezelésre jártam.
Lábon térdig 3x kezeltek, aztán jött a nyár, és a napozás miatt abbahagytam. Nem lettem teljesen szőrtelen, de az eredeti állapothoz képest fényévekkel jobb a helyzet és a szőrtüsző gyulladásom is megszűnt azóta teljesen!
Lehetséges, hogy 1-2 kezelésre még szükségem lenne, de jelenleg kivárok (drága a kezelés akkor nagyon, ha nem tartós az eredmény legalább néhány évig) és azt a megmaradt néhány vékonyabb szálat, ami nem is nő már olyan gyorsan kb. 2 hetente lehúzom borotvával.


 

timlim Creative Commons License 2007.02.16 0 0 1580

Hát, ez nem hangzik túl jól. Kíváncsian várom mi lesz nálam a helyzet 4 kezelés után.

Megkérdezhetem, hogy milyen testrész? Csak azért, mert - ha jól tudom - akkor az átlagosan szükséges kezelések száma testrészenként eltérő lehet.

Előzmény: brekkancs (1579)
brekkancs Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1579
Nem látom megjelenni amit írtam,lehet,hogy kétszer jön majd, ha igen, bocsi.
Szóval én most vagyok a 4. lézeres kezelés után. Eddig nekem is az volt a tapasztalatom,hogy egyre kevesebb volt a szőr. Legutóbb november végén voltam, az eredmény január elejéig-közepéig tartott. Most viszont ugyanúgy nézek ki kis túlzással,mint a kezelések legelején. Szőrmennyiség ugyanannyi, a minőség talán kicsit jobb,nem olyan vastag és erős, de ugyanúgy látszik,mint régen. És mint említettem, ez a 4. kezelés után ( nem mellékesen 4x18.000,-Ft) . És most keseredtem el. Már be akartam jelentkezni, de tartok tőle,hogy csak pénzkidobás lenne.
timlim Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1578

Küldtem neked mail-t az eddigi történésekről.

 

Mivel esetleg másnak is érdekes lehet, amit írtam, (a nagy részét) bemásolom ide is:

 

Az egy alkalom/testrész után hatalmas tapasztalatokról nem tudok beszámolni, de az eddigieket szívesen megosztom…

Miért vágtam bele? Nálam a szoknya, mint viselendő ruhadarab, szinte az ismeretlen kategóriába tartozott, egyrészt mert a szőrtelen állapot (=nem nagyon látszik) havonta max. néhány napig tartott, másrészt mert a sok-sok szőrtüszőgyulladás eredményeként a lábam tele van kis barna pöttyökkel (állítólag a lézer ezen javítani tud, majd meglátjuk), majdnem minden szőrtüszőnél, ami a gyulladások sebeinek maradványa.

Hogyan választottam helyet? Rengeteget kutattam a neten értékes információk után, de nem sok hasznosra leltem. Ősz végén eldöntöttem, hogy nem szeretnék még egy olyan nyarat, mint az eddigiek (hosszúnadrág, strand csak elvétve, ha nagyon „muszáj”, stb.) Októberben abbahagytam a gyantáztatást. Hát, őszintén szólva innentől nem sokat teketóriáztam. A sarki kozmetika típusú helyeket én eleve kihagytam a lehetőségek közül, árban az esetek nagy részében jók, de én valahogy nem bízom bennük. Persze biztosan van köztük is jó, de nem akartam kísérletezni. Neten találtam egy helyet, ahová elmentem konzultációra, és náluk bele is vágtam. Szegény hozzá nem értő haladónak úgyis mindenki azt mond, amit akar, beszéljenek a tapasztalatok…

Tapasztalataim: Mint a fórumban is írtam, hónaljon szinte semmi nem nőtt ki dec. 29 óta, alig pár szál árválkodik. Lábon már nem ennyire jó a helyzet. Ez elég nagy felület, a kezelőfej pedig elég pici, így láthatóan vannak kis területek, amik kimaradtak a kezelésből. Ezek pár négyzetcentiméteres kis darabok, ne gondolj tenyérnyi foltokra. Azokon a részeken, ahol megtörtént a kezelés, látványos a hatás, de azért több szőr nőtt ki, mint hónaljon (ha jól tudom, akkor a testrésztől is függ, hogy kb. hány kezelés hoz eredményt), kb az eredeti mennyiség 20-30 %-a lehet kinőve. Persze ez nem azt jelenti, hogy több nem is fog kinőni, mert vannak éppen pihenő szőrtüszők, amik nem növesztenek szőrt, ezért kell sokszor menni.

A „tortúra”: 1-2 mm-es szőrszálakkal kell megjelenni, testápoló, dezodor, stb. használatát mellőzve. Valamilyen zselével bekenik, és már kezdődhet is a dolog. Utána gyulladáscsökkentő krémet kennek rá. Aznap már nem szabad zuhanyozni. 1-2 napig mellőzni kell a kozmetikumok használatát (én inkább 3-4 napig nem használtam, biztos, ami biztos), ha picit piros a bőr, lehet rá kenni pl. neogranormont (nekem egyedül a bikinivonalnál a comb belső felén volt ilyen problémám, ott mintha picit „megégett” volna a bőr. De nekem ez itt különösen érzékeny terület, gyantánál sem lehetett partonossal csinálni, hanem csak a felkenős-letépős módszerrel, különben lejött a bőr felső rétege, és kb. 2 hétig ott volt a nyoma, néha még a másik gyantával is). Néhány napig kerülni kell a kádfürdőt, szaunát, hónalj esetén a sportot (nem jó, ha nagyon megizzad), és zuhanyzásnál inkább langyos, mint forró víz javasolt, de ezt érzi is az ember, 1-2 napig a túl meleg vízre nekem érzékeny volt, tényleg mintha egy nagyon picit megégne a bőr (itt most ne olyan égésre gondolj, ami szemmel látható).

Milyen érzés? Sok helyen fájdalommentesként hirdetik, hát nekem nem az, de lehet, hogy én vagyok túl hisztis. Kicsit olyan érzés, mintha minden ponton, ahol szőrszál nő belém szúrnának tűvel egy pillanatra és közben még égetnének is egy kicsit :) Remélem nem hangzott nagyon ijesztően, ennél jobb hasonlatot nem tudok. Ahol sűrűbb a szőrzet, ott több a szúró érzés egyszerre, vagyis kellemetlenebb.

Első alkalommal a hónaljat csinálták, akkor 2. konzultáción voltam, és volt ennyi bejelentkezett vendég nélküli idejük, és pedig örültem, hogy legalább azon túl lehetek egyszer, és kipróbálhatom, mire számíthatok. Hááát, annyira szörnyű volt, hogy végig potyogtak a könnyeim, na jó, nem végig, az első 1-2 percben még nem :) Valószínűleg nem voltam felkészülve a kellemetlenségre, hiszen mindenhol azt írják, hogy fájdalommentes. Illetve a hónaljamon nagyon erős és sűrű és fekete a szőr, e miatt is lehetett az extra fájdalom. Ilyen kezdés után szabályosan rettegtem a folytatástól. A lábra mondhatom, hogy inkább a „kellemetlen”, mint a „fáj” kategóriába sorolnám. Vannak érzékenyebb pontok, de simán bírható.

Azt mondják, hogy a szőrök 1-2 hét alatt potyognak ki, nekem ez inkább 3 hét körül volt, de kijöttek szépen.

 

Ha valami butaságot írtam, azért előre is elnézést, igyekeztem az eddig hallottakat és olvasottakat, valamint a saját tapasztalataimat (ami nem feltétlenül igaz mindenkire) összefoglalni.

 

 

Előzmény: Móki 07 (1576)
Dodó001 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1577

sziasztok!

 

 

Engem is érdekelne, valami igazán jó szőrtelenítő, mert a borotva ár egy ideje nem jön be, gyantáztatni nem tudom, mert mikor nő a szőröm, mindig elvakarom, mert nagyon viszket, és a sebes lábat pedig nem lehet gyantázni, úgyhogy nekem sem ártana, valami végleges.

 

köszi

Móki 07 Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1576

Szia! Olvastalak Titeket, és teljesen elbizonytalanodtam. Nálam azért nem ennyire vészes a helyzet - barna vagyok, erős szőrrel lábon, hónaljban, bikinivonalnál leginkább -, bár a tökéletes eredményért 2-3 hetente kéne nekem is mennem gyantáztatni, alkalmanként kb 6e ft-ért, hát akkor már kipróbálnék én is vmi "véglegeset". Nem tudom, mi lenne a megfelelő, lézer v villanófény, és nem bízom a szakemberben sem, hiszen mind a saját módszere felé húz. De érdekelne, Te mit mondasz, esetleg mailben részletesebben írnál? Előre is köszi, elérhetőségem az adatlapomon.
Előzmény: timlim (1574)
fidelite Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1575
SZörtűsző gyulladásra tudtok valami tutit?
timlim Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1574

inkább nem írnám meg, hogy végül hová mentem, nem szeretnék reklámozni. ha nagyon furdal a kíváncsiság, küldj mailt.

az én bőröm is a tiédhez hasonlóan mindentől begyullad (bónuszként fekete és vastag szőr), a legrosszabb az epiláló gép. a gyanta még elment gyulladás szempontból, bár max havi 3 nap volt az elfogadható szőr szempontból (kellett 2-3 nap, hogy elmúljon a gyantára való allergiám, majd néhány nap, és már nőttek a kis aranyosak).

évekig tanakodtam, hogy belekezdjek-e, alig találni neten "valósnak tűnő" tapasztalatot, és ugye (szinte) mindenki azt mondja, hogy az ő gépe a legcsúcsszuperebb. na meg az is egy szempont, hogy ha valaki nem csak hónaljat vagy bikinivonalat kezeltet nem két fillérről van szó. majd néha beszámolok a tapasztalataimról. addig is drukkoljatok ;) és ha valakinek kérdése van, akár itt, akár mailben szívesen ...

Előzmény: maestus (1573)
maestus Creative Commons License 2007.02.14 0 0 1573

Szia! Te végül hova mentél kezeltetni?

Már régóta olvaslak titeket, és vacillálok...:( nekem is nagyon problémás a bőröm, a borotvától, epiláló géptől, gyantától nagyon csúnya lett, évek óta nem szívesen veszek fel rövidgyatyót, mert tele van a lábam ronda puklikkal, sokszor nagyon durván begyullad, szóval szeretnék valami jobb megoldást találni...:(

Előzmény: timlim (1572)
timlim Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1572

Mit jelent az nálad, hogy 4 alkalomig egész jó volt az eredmény és utána már nem?

Én december végén kezdtem a lézeres szőrmentesítést. Egyelőre minden kezelendő területtel egyszer voltam, de az eredmény igen látványos (pl. a dec. 29-i kezelés óta a hónapjamhoz hozzá sem nyúltam, jövő héten mennék vele, de nem nagyon lesz mit csinálni vele, kb. 10-10 szál nőtt ki). Persze tartósságról még nem beszélhetek, de bizakodom...

Előzmény: brekkancs (1571)
brekkancs Creative Commons License 2007.02.13 0 0 1571
Ha tudtok jó megoldást, kérlek írjátok meg! Voltam már régen epilláláson kb. 4-szer, ami azon túl,hogy nagyon fájdalmas volt, sebeket okozott még csak nem is használt. Aztán lézeres szőrtelenítésem volt már 4 alkalommal a Bársonyban, eddig elég jó volt az eredmény, egészen a legutóbbi alkalomig. Most azonban rosszabb a terület, mint eddig bármikor. A szőrök mennyisége semmit nem csökkent, talán valamicskét gyengébbek és kevésbé sötétek, de egyébként semmi változás. Láttam,hogy nem mások sem ájultak el a lézer hatékonyságától és az IPL-től sem. MInt írtam nekem a szurkálás sem jött be. Létezik egyáltalán megoldás?
klsderm Creative Commons License 2007.02.11 0 0 1569
Tényleg nem a kozmetikusokat akarom védeni, de alig tanulnak valamit a szőrnövekedésről. 5 évig voltam vizsgabiztos-elnök kozmetikus vizsgán Hajdú-Bihar megyében és a könyveikben csak igazán az alapok vannak benne. A lézerről, a villanófényről meg semmi. A funkcionális anatómiából pedig egyáltalán nem lehet ezt megtanulni. Kérdezzenek meg egy sebészt, vagy nőgyógyászt, mit tud a hajváltási szakaszokról, vagy a szőke és vörös szőrzet fénnyel történő eltávolításáról.

 

A veszély inkább a gyors megtérülésből adódóan nagy. A disztribútorok egy napos tanfolyam elsajátítása után „belehajszolják” a kozmetikusokat a vételbe. Betanítás egy nap, gyakorlat nem kell, mert ők alapból úgy is ügyesek.

 

Decemberben volt az évi Bőrgyógyász Nagygyűlés, rengeteg kiállítóval. 6-8 céggel tárgyaltam, és én, aki 6 éve keményen benne vagyok a lézerben, tényleg beszédültem, mert mindenki csak szuperlatívuszokban beszélt a gépéről. Olyan tulajdonságokkal ruházták fel az eladandó gépeket, hogy csak tátottam a számat. Ha nem lenne gyakorlatom, bármit rám tudtak volna sózni, könnyen meg tudtak volna vezetni.

 

A Rucsii kozmetikusa is hamar meg fogja tanulni, hogy gép és gép között igen nagy különbségek lehetnek, és hogy ez egy igen kifinomult szakma, amely elsajátításához sok idő kell, ahol jól lehet keresni, de gyorsan nagyot is lehet bukni.

 

Kadardr

HairF Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1567
Rucsii hozzászólása után vissza kellett fognom magam, mert nem akartam megint azt a hibát elkövetni, hogy ismeretlenül megbántok valakit, mint ahogy azt tettem régebben ildi0308-al is, aki sértődve védve magát, megpróbált helyretenni.

Ezért mindössze annyit szeretnék kérdezni Rucsii-tól, hogy:

Mi lesz az eredménye 6 alkalom után? Mert ez elég könnyelmű kijelentés volt szerintem.
Előzmény: Rucsii (1566)
Rucsii Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1566

Sziasztok!

 

A barátnőm kozmetikus és az IPL-es technikát alkalmazza! Kb.  3 hetente kell menni és 6 alkalom után megvan az eredménye. Ha valakinek van valami kérdése ezzel kapcsolatban, vagy esetleg megnézné a gépet, kezeltetné magát, érdeklődjön nála!

 

Szendrődi Janka 0620-373-17-80

Bp. 13 ker. Pannónia u. 

incognit Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1565

Sziasztok!

 

Én saját magamon próbáltam ki az IPL-t. Néhány hónapja döntöttem úgy, hogy más módja nincs annak, hogy megtudjam, valóban olyan hatásos-e... Szóval indítottam egy oldalt is erről, ahol megtalálhatjátok az eddigi fényképeket. Az oldal címe www.incognit.gportal.hu Üdv mindenkinek!

dcarter4 Creative Commons License 2007.01.29 0 0 1564
Szia!

Mostanában már együtt szokták alkalmazni a villanófényes és a lézeres gépeket. Néhány kezelés az egyikkel, a többi a másikkal. Állítólag így hatékonyabb.

Hogy hol a legjobb az még rejtély számomra is, mert én is csak február végén kezdem, de az biztos, hogy a BÁRSONYT NEM AJÁNLOM SENKINEK, mert ott simán odaégetnek!!!!
Előzmény: BKLPIH (1563)
BKLPIH Creative Commons License 2007.01.28 0 0 1563

Sziasztok!

 

Márciusban készülök végleges szőrtelenítésre teljes intim felületen. A több éves borotválástól sajnos megerősödött. Arra lennék kíváncsi, hogy melyik megoldás lenne eredményesebb, a lézeres, vagy a villanófényes eljárás. Hallottam ismerőseimtől, akik már voltak ilyen kezelésen, hogy úgyanúgy visszanőtt a szőr, minta csak gyantázták volna. Elég borsos ára van, szóval biztosra szeretnék menni.

Elég széles a kínálat az interneten, jó lenne ha tudnál valakit ajánlani, aki megbízható.

 

Köszönettel: Réka

zsuzsi* Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1561
sziasztok.szeretnék segítségek kérni.nem tudnátok megmondani, hogy debrecenben hol a legolcsóbb a lézeres szőrtelenítés?a hascsíkomat szeretném leszőrteleníttetni.köszönöm!
zsuzsi* Creative Commons License 2007.01.23 0 0 1560
sziasztok.szeretnék segítségek kérni.nem tudnátok megmondani, hogy debrecenben hold a legolcsóbb a lézeres szőrtelenítés?a hascsíkomat szeretném leszőrteleníttetni.köszönöm!
Puncicus Creative Commons License 2007.01.21 0 0 1559
Köszönöm szépen a segítséget.
Ezek szerint a gyógyszeres kezelést nem ajánlja... Korábban pedig olvastam az oldalon hormon tabletta szedéséről is. Vagy az nem elég hatékony?
temed Creative Commons License 2007.01.19 0 0 1558
Nagyon köszönöm a választ! Akkor tehát elvileg egy hét elég. Azért biztonság kedvéért lehet, hogy többet várok, hiszen jobb félni, mint megijedni! :)
(Azért Öntől kértem tanácsot, mivel a háziorvosom, hogy úgy mondjam, nem áll a helyzet magaslatán... Arról nem is beszélve, hogy IPL tekintetében Önnek van tapasztalata, ami ebben az esetben számomra sokat jelent!)
Köszönöm!
Előzmény: klsderm (1557)
klsderm Creative Commons License 2007.01.19 0 0 1557

Tisztelt Temed!

 

Vannak gyógyszerek, például a Roaccutan, mely bevétele után akár több hónap is lehet a szünet. Vannak antibiotikumok, melyeknek akár két hét is lehet a felezési ideje. Ezeknél hosszabb időtt kell kivárni a fénykezelés elkezdéséhez. Kérdezze meg orvosát.....

 

Az ampicillin gyakran okoz bőrreakciókat, de nem jellemző rá a fényérzékenység. Az utolsó tablettájának bevétele után bőven elég egy hét szünet.

 

A gyakorlat sokszor mást mutat, mint az elmélet. Ilyen eset pl. a doxycyclin nevű antibiotikum, mely erősen fényérzékenyítő hatású (2x100 mg). Ugyanakkor "akne elleni" 50 mg-os dózisban nyugodtan fénykezelem a pácienseimet.

 

 

Kádárdr

Előzmény: temed (1556)
temed Creative Commons License 2007.01.18 0 0 1556
Tisztelt Doktor Úr!
Antibiotikum szedése után mennyi ideig célszerű várni, hogy a hatóanyag kiürüljön a szervezetből? Félek ugyanis az esetleges fényérzékenyítő hatása miatt, bár a leírásában nem találtam semmi erre utaló dolgot (ampicillinről van szó)...
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!