Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 1
hello,
lakasvedelmi fegyver:
A normal olomlovedekes, 4,6,9 mm-es flobert es a legfegyverek teljesseggel alkalmatlanok onvedelemre, legfeljebb elrettento hatasuk valamekorra.

Ehelyett jo szivvel tudom ajanlani a legalisan, engedely nelkul megvasarolhato 10 mm KO gumilovedekes toltenyt kilovo revolvereket (mindenkeppen revolvert, hiszen annak kezelese egyszerubb).

Ezek az 500 km/ora sebesseggel kirepulo nagy atmeroju gumilovedekek a 2 meteres hatotavolsagbol igen erosen megutik, megcsipik a tamadot, de nem hatolnak be a testebe.

Reszletesebb informaciokat a www.kaliber.hu oldalon, az archivumban, a 2001. juliusi szamban talalhatsz errol.

Az ijpuska es hasonlok nagy hatranya, hogy meretuk miatt nehez manoverezni veluk a lakasban, tuzkeszen nem lehet oket tartani, es valoszinuleg megolik a tamadot, ami a jogi kovetkezmenyek szempontjabol sajnos nem mindegy..

Előzmény: Carlos2001 (-)
gvass1 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 0
hi,
nem 0-azom ki a topicot...
Előzmény: Carlos2001 (-)
Carlos2001 Creative Commons License 2001.07.30 0 0 topiknyitó
A hozzáértők segítségét szeretném kérni: otthonra, szigorúan önvédelmi céllal (betörő stb. ellen) vásárolnék fegyvert. Engedélyem nincs, nem is várható, hogy lesz, tehát így legálisan flóbertre vagy nyílpuskára gondolhatok (a nuncsakun és a gázsprén kívül). Számítógépes játékokon edzett versenyzőként persze a shotgun (rövid csövű sörétes puska) is megfordult a fejemben, persze ilyesmit gondolom csak nagy macerával lehet beszerezni...

Mit javasoltok? Melyik a jobb? Miért? Mennyibe kerül? Milyent érdemes venni és hol? (Budapesti vagyok) Ha flóbert, akkor hány mm-es? Milyen márka? Forgópisztoly vagy normál?

Előre is köszi a segítséget!

Carlos

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!