Keresés

Részletes keresés

BigA Creative Commons License 2000.08.10 0 0 70

Hajdúszoboszlón van vmi acquapark, tud erről bárki bármit?
s_csaba Creative Commons License 2000.08.10 0 0 69
Karcagot érdemes meglátogatni.
Néhány látnivaló:
1.Református Templom
2.Római Katólikus templom
3.Görögkeleti Templom
4.Nagykun Református Iskola (csengős iskola
jelenleg felújítás alatt)
5.Győrffy István Nagykun Múzeum
6.Kántor Sándor Fazekes Ház
7.Nagykunsági Tájház
8.Orvostörténeti és Patika Múzeum
9.Népi iparművészeti Szövetkezet bemutató terme
10. Temetőcsőszház
11.Szélmalom
12.Ágota-puszta
13.Ágota-híd
14.Zádor-híd (olyan mint a Hortobágyi kilinc
lyukú csak hamarabb épűlt és öt luka van
15. Nagykun emlékhely (a 4-es út melett.)

Tourinform iroda:
A művelődési központban szép kiadványuk Karcagról kérjetek tőlük.

Püspökladány: Arborétum a 4-es út melett.

Hortobágy : pásztor múzeum , állatpark (őshonos állatfajok), kilenc lyukú híd,

Debrecen

Nagyvárad: sok érdekes látnivaló, olcsó tankolás azt hiszem 12000 lei cirka 160 Ft literje (1000 lei= kb 13 Ft)

Biharhegység 1800 méter magas, Biharfüred
érdemes egy napot rá szánni Ártándnál menjetek ki benzinkút a határon.

Előzmény: Balage76 (68)
Balage76 Creative Commons License 2000.08.08 0 0 68
Hali!
A péntektől mennénk a kedvesemmel Hszoboszlóra. Szerintetek mit érdemes megnézni a környéken? Kocsival megyünk, tehát a "mászkálás" nem akadály, de ne legyen túl messze. Ja és Bp-ről megyünk, tehát, ha valami útba esik az is jöhet.

Balázs

Munchausen Creative Commons License 2000.08.08 0 0 67
Július hónapban Balatonfüreden voltam, bekirándultuk az egész környéket Aszófő-től egészen a Szabadság kilátóig, még azt a bizonyos 300 éves tölgyfát is megnéztük. A Balaton felvidéknek ezen a részén gyönyörű kirándulóhelyek vannak, érdekes módon sehol egy lélekkel nem találkoztunk, gondolom mindenki más lent döglött a parton. ;-)))
Az egyik legérdekesebb ösvénynek Balatonfüred Papsoka templomrom után a piros jelzésen a Noszlopy forrás felé vezető a vége felé lépcsős utat találtuk, 6 éves lányommal és nejemmel együtt lazán begyalogoltunk 10-15 kilóméteres túrákat, sajnos sok helyen a túristaút országút mellett visz, de ez senkinek ne szegje kedvét, nem veszélyesebb, mint itt pesten a csúcsforgalomban. ;-)) Szóval aki Balatonfüreden vagy környékén jár, ne hagyja ki a Koloska völgyet, a Noszlopy forrást vagy ha szereti a hosszabb túrákat, akkor akár Csopak felé elindulva a kék jelzésen Alsóörs és káptalanfüred felé felmászhat a kissé szétvert Szabadság kilátóba, onnan pedig Balatonalmádi már csak egy ugrás pl. ;-)))
Mi vittünk magunkkal gyékényt, ha az erdőben, mondjuk egy tisztás szélén csendben leülve kibír rajta valaki fél, egy órát, akkor rengeteg erdei állatot is megfigyelhet akár.
nori Creative Commons License 2000.07.06 0 0 66
Pilisszentlélek- Égett hárs- Hoffmann kunyhó, nem szebb mint a többi rész a Pilis-Visegrádi hegységben, de a falun kívül alig találkozni valakivel és könnyű sétaút hozzám hasonló ötveneseknek
Varix Creative Commons License 2000.07.06 0 0 65
Sokat járok és is kirándulni, a turázás az egyik kedvenc időtöltésem. Sok helyen jártam már, de szerintem a legszebb turaútvonal a Börzsönyben van. Nagymaros feletti parkololóból Remete barlangig. Aki még nem látta próbálja ki, nem fogja megbánni!
1014 Creative Commons License 2000.05.15 0 0 64
http://www.godollo-tourist-region.hu/
turabolond Creative Commons License 2000.05.15 0 0 63
sziasztok,

Tudtok olyan hasznalhato magyar www oldalrol,
mely az itthoni turazassal/bringazassal/
szalashelyekkel/terkepekkel komolyan foglalkozik?
/a tourinform.hu, miwo.hu, index.hu/exit kilove/

koszi,
tb.

yahel Creative Commons License 2000.05.13 0 0 62
Ha már Mátraszentimre akkor inkább valamelyik panziót (mondjuk azt amelyik az AranyJános utcában van, most épült második szint) javaslom. A Silver drága, kaja nincs ha jól tudom, és tényleg lepattant egy picit a hely. Viszont mszentimre tényleg nagyon gyönyörű. Autóval max két óra pestről, közel van Galyatető, Ágasvár, egy nagyon szép patakocska, hozzátartozó völggyel, dombok, a falu temploma és a közelben levő Háromfalu temploma is igen csábos, érintetlen természet, nagyon jó fogadók, csárdák, NINCS TÉRERŐ, fel lehet ugrani a Kékesre is.
És szvsz minden évszakban izgalmas tud lenni.

szal király hely :)

amúgy itt forgatták a Kutya éji dalát

yahel

Előzmény: fargo (43)
Kjr Creative Commons License 2000.05.13 0 0 61
Sobbacs basa írta Nadapról: "Ott van a szintezési ősjegy. Ha jól tudom az ország minden pontjának tengerszint feletti magasságát onnan kiindulva határozzák meg (háromszögeléssel)."

Valóban ott van a szintezési ősjegy, de a magasságokat nem háromszögeléssel határozzák meg, hanem szintezéssel. (Háromszögeléssel a pontok vízszintes értelmű elhelyezkedését mérik.) Az ősjegyhez egyébként a templom előtt kell balra fordulni, egy lefelé vezető úton, majd nemsokára egy elégazásnál jobbra.

A jelölt pont magassága 173,8385m az Adriai-tenger felett (pontosabban a Trieszti kikötőben levő Molo Sartorio-n jelölt pont felett, amelyet pedig a múlt században egy meghatározott időszak közepes vízállásának megfelelően jelöltek ki). A Balti-tenger feletti magasság más, 173,1638m. A két viszonyítási magasság közötti 0,6747m okozza pl. azt, hogy Kékestető nem 1015m (mint a régi térképeken írták), hanem "már" csak 1014m magasságú (méterre kerekítve Adria felett 1015m volt, de a Balti alapszintre való áttéréskor után 67,47cm-t levontak belőle, így már 1014m-re kerekedik).

Kolesár András

Előzmény: Sobbacs basa (45)
Sünike Creative Commons License 2000.05.12 0 0 60
Kedves Waxxablaze!
Köszönöm a helyesbítést a Tengerszemről:)))!
Üdv. Sünike
Előzmény: waxxablaze (52)
tbs Creative Commons License 2000.05.11 0 0 59
HI!

Uppony felett (Bükktől É-ra) Szörnyűvölgy. Mo leghidegebb helye. Mögötte az erdőben a Kis és a Nagy Mohos tó. Sajnos tiltva vagyon, de nagyon szép!!!
Pilis: a Holvilágároktól kicsit felfelé van a Salabasina patak völgye. ELÉG nehéz terep. Nincs kiépítve, de a piros jelzésről be lehet szállni lefelé és fölfelé is. Eső után kell menni, mert sok időszakos forrás táplálja! (Vigyázat! Néhol több méter mély a víz!!! max. 2.5m)

fargo Creative Commons License 2000.05.10 0 0 58
Naggyon jó, gyôzök jegyzetelni!
1014 Creative Commons License 2000.05.10 0 0 57
Don Alvaro,
a Holdvilág-árok elég "vad" állapotban van, valószínűleg egy tavaly nyári vihar óta: kidőlt fák, elsodort hidak, megcsúszott part, legurult sziklák. Ki van írva, hogy életveszélyes látogatni, de szerintem attól nagyon messze van (már).
Előzmény: don alvaro (55)
1014 Creative Commons License 2000.05.10 0 0 56
Sziasztok! Belepofázhatok néhány olyan helyjel, ahol voltam?

Bátorligeti ősláp. Siroki vár. Siroki Nyírjes tó (lápos, egy régi vulkáni kráterben). Bükk fennsík. Bükk őserdő (kb. 200 éve nem művelik, fenséges a pusztulás-születés harmóniája). Újhuta-Középhuta-Háromhuta a Zemplénben. Arborétumok (Vácrátót, Zirc, Szarvas). Baláta-tó Somogyban. Sáta-Uppony a Bükkben. Celldömölk-Sághegy. Vértes: Vitányvár, Várgesztes. Gemenc.

(Ami most hirtelen eszembe jut. Javaslom mindenkinek, ha elindul autóval, lehetőleg kerülje a főutakat és sok időt szánjon az utazásra, hogy bármi érdekesnél meg tudjon állni. Pl. Bp-Miskolc 1 nap és nem az M3-ason!)

don alvaro Creative Commons License 2000.05.10 0 0 55
Sziasztok,

Ha mar valamelyik volt, elnezest. A baratnom es en szinten Bp kornyeken szoktunk eljarni, es szinten az auto lerakos valtozatban. Ami nagyon bejott, 2 var, es 2 kirandulohely:

-Holloko vara (nagyon szep igy felujitva. A taj, es a falu sem semmi)
-Nogradi varrom. U.a., mint fent, csak masfele.
-Holdvilag-arok az osember barlangjaval a vegen, Csobanka utan.
-Ugyanarra van a Szurdok is. Egy ora alatt vegig lehet menni mindketton, de valami alomszep, kis hidakkal es patakkal.

Elsore ennyi, de majd meg irok.

Törölt nick Creative Commons License 2000.05.10 0 0 54
Parádfürdo, kecskeméti volt úttörotábor.
több évig oda jártunk nyáranta.
völgy, nappal jó meleg, este jó hideg, párás.
napozásnál vigyázni, magasabban fekszik mint a városok, és tiszta a levego is.
borka Creative Commons License 2000.05.10 0 0 53
Nemrégen jártunk Szilvásváradon - egy kis nyaralás, vagyis inkább "tavaszolás" volt -, egy hetet töltöttünk el ott, és valami csodálatos! Tényleg feledhetetlen volt a Szalajka-völgy a sok pisztránggal, a pisztárngos tóval, amelyet hegyek vesznek körül, az ősemberbarlag, az erdei múzeum, a hegyi patakok és a FÁTYOL VÍZESÉS!!!! Az valami csodálatos!
Na meg Eger! Annyira jó volt ott, úgy visszamennék! Ez az a hely, ahol szívesen élnék!
waxxablaze Creative Commons License 2000.05.10 0 0 52
Kedves Sünike!
Valóban gyönyörü hely a Tengerszem, és páratlan az örszágban. Sajnos azonban ki kell
hogy javítsalak. A tengerszemi tó keletkezése: a riolittufából készítették az akkori malomköveket, a Tengerszem bánya volt. Ha ott körül néztek a tó mellett még ma is lehet találni félig-meddig kialakított malomköveket. A hengermalom elterjedése után a bányászkodással felhagytak, és talajvízzel-esővízzel telt meg a bánya. Legszebb kirándulóhely még a Zemplénben az Amadé-vár, és a Telkibánya feletti Pálos-kolostor rom. Regéc is persze, de az ismert.Érdemes még a bodrogközi Zalkodot megkeresni ahol a Bodrogzugi tájvédelmi körzet van, fantasztikus panorámáját mutatja a Zemplén Tokajtól a Sátoraljaújhely.
Üdv! Jó felfedező utat a keleti végeken!!!!
Waxxa..
Előzmény: Sünike (39)
KaTa Creative Commons License 2000.05.10 0 0 51
Hali!
Én is a Zemplént javaslom: Regécet, Mogyoróskát, Boldogkőváralját és amit még senki nem írt: egy nagyon szép bányatavat Tarcalon, a Tokaj-Hegyalján. Tolcsván tényleg ne hagyjátok ki az Őskaján éttermet!
Előzmény: Blobek (50)
Blobek Creative Commons License 2000.05.09 0 0 50
Ismeritek ezt az oldalt?
www.gyaloglo.hu
Ha belepillantasz, millio otletet talalsz, hova kene menni. Szallashelyek is vannak.
Blobek
lab Creative Commons License 2000.05.09 0 0 49
Pinka-szurdok es Vas-hegy, valamint a Pinka volgye, ezek a helyek Vas megye nyugati szelen vannak az orszaghataron (Pornoapati es Felsocsatar kornyeke). Pompas hely, de foleg osszel jo, amikor a szolo erik.

Koszegi hegyseg eszaknyugati resze. Ezen a reszen gyakorlatilag senki sem jar, mert nincsenek jelolt turistautak, viszont az erdogazdasagi utakon remekul lehet kirandulni. A kirandulas utan (helyett) remek jot lehet setalni Koszegen.

Bakony, Cuha patak volgye Vinye es Zirc kozott. Gyonyoru hely, itt lehet olyat latni, hogy a vonat kijon az alagutbol es rogton egy viaduktra megy ra. Kozel van a Cseszneki var is.

Del-Zala csodalatos dombos videk, bologato olajkutakkal, kisvasuttal, horgasztavakkal. Igazi Texasi hangulat, szerintem nem szabad kihagyni.

Orseg: idealis hely egy nyugodt nyaralashoz. Program es latnivalo van boven, autoval kerekparral es gyalogosan is remekul be lehet jarni.

Kellemes kikapcsolodast mindenkinek.

Moll Creative Commons License 2000.05.09 0 0 48
A Cserehát közepén, Abaújlak mellett van egy kis falu, Szanticska, ami a nyolcvanas évek végén majdnem kihalt, de rendbehozták és néhányan laknak is már ott. Leginkább Hollókőhöz tudnám hasonlítani: gyönyörű, nyugodt, tiszta és csendes, csupa szép régi parasztház, lovak, gémeskút. Érdemes megnézni.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2000.05.08 0 0 46
TARJÁNKA patak szurdoka, a Mátrában, Domoszló elött. 1-1,5 m széles 4-5 m magas a patak által a sziklába vésett szurdok, ahol a köveken ugrálva haladhatsz több száz m. hosszban., A legvadregényesebb táj, amit valaha láttam. Télen 1-1,5m hosszú jégcsapok meredeznek a sziklafal oldalán csodaklassz!!!!
Sobbacs basa Creative Commons License 2000.05.08 0 0 45
Ott van a szintezési ősjegy.
Ha jól tudom az ország minden pontjának tengerszint feletti magasságát onnan kiindulva határozzák meg (háromszögeléssel).
Nem messze onnan meg "Ingó-kövek" vannak, hatalmas gránitsziklák.
Előzmény: Rosalinda (37)
Sobbacs basa Creative Commons License 2000.05.08 0 0 44
Ott még nem voltam, de leírásod alapján hasonló lehet az Ördög-árok, szintén a Bakonyban Zirctől északra, Gézaháza és Csesznek között.
Ha naplemente előtt indulsz garantáltan nincs senki. Szürkületben az igazi.
Előzmény: városibiciklista (40)
fargo Creative Commons License 2000.02.22 0 0 43
Mátraszentimre, Silver Club Hotel. Kérd a 6-os szobát, két szintes, az a legjobb. Reggeli van, egyéb kaja a faluban. Legutóbb elég lepukkant volt már, de azt ígérték, hamarosan felújítják. Ez másfél éve volt.

Pécs, Hotel Kikelet, (Hunguest Hotel). A sétáló utcában, közel a színházhoz van egy Steak House, nagyon kafa. Kirándulni lehet a környéken is, Pécs se ronda, de el lehet menni Orfű környékére, nem tudom Abaligeten nyitva van-e ilyenkor a barlang.

Sopron, Silver Club Hotel. Ha kaja, akkor a Papa Joe Steak House, nekem ez az elsô számú az országban. A környéken körül lehet nézni, Velem nagyon szép, Kôszeg is. Velemen is van szállás, a Gomba Panziót nem ajánlom, a néhai Ifjúsági Szállóban ki lehet húzni, nem tudom, most mi a neve. Ha utánakeresel, biztos megtalálod.

Előzmény: Brien (42)
Brien Creative Commons License 2000.02.22 0 0 42
Help !

1 napra kene valami tuti hangulatos szallas, szep helyen, ahonnan kirandulni lehet. Pontos info kene !

Koszi,
Brien

iron lion zion Creative Commons License 2000.01.29 0 0 41
Szia fudge!

ajánlatom (amiket az előző hozzászólók nem lőttek ki): Martonyi falucska (Abaúj) mellett van egy pálos kolostorrom, nagon szép kilátás, több maradt meg belőle, mint a szentlélekiből, és máig FELTÁRATLAN! (de a fémkeresőt hagyd otthon!).
Baskó (melletti Macskalyuki erdészház): Baskó kis zsákfalu a Zemplénben.
hát most ennyi

városibiciklista Creative Commons License 2000.01.29 0 0 40
Ha vadregényes és érintetlen helyre vágytok, turista hadak nélkül, ajánlom a Tési-fennsík (Bakony) keleti felén levő BUROK-VÖLGYet. Nehezen járható! Főleg ha esett az eső elötte. A völgy kb. 7-8 km hosszú, kerékpárral sajnos szinte járhatatlan volt, de túléltem:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!