A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Napi szinten ilyeneket és hasonlókat "kalapálok" na itt lényeges a gép mérete és súlya. Napi szinten több óra vágás köszörülés megkérdezi hányas a kabát :-)
Nagyszerű. Teszi a dolgát. Azért a kicsiket is meg kell becsülni, mert a markolat miatt ennek nagyobb a hely igénye. Szűk helyeken és egykezes melókhoz csak jók lesznek.
Köszi szépen. Van három kicsi és egy nagy flex nálam is. Egyiken sincs fordulatszám szabályozás. Ez volt a fő indok a vételre. Tegnap mondtam az asszonynak, hogy üsse be a keresőbe az 1200 Wattos sarokcsiszolót. Jött nemsokára nagy lelkesedéssel, hogy ezt meg kell venni! Ez is ritka nála.
A nyáron fa kerti bútorokat kellett csiszolnom. Hoztam a boltból festék tisztító korongot.Neki kezdtem és pillanatok alatt lekopott az a vastag csiszoló réteg. Nézem a max fordulatot, valami 5000 körüli fordulat jó neki. Na a második korong már triakos fesszabályzóval kibírta végig. Ebben benne van.
Van több darab sarokcsiszolóm,mégis alig bírom lebeszélni magam az ára miatt.Idáig nagyon bejöttek a lidl szerszámok, jó a minőség. Azért a racsniskulcs készletből haza vittem egyet:-))
Megvettem. Kis ügyes, simán fut jó hangú. Köszönöm, hogy jelezted. Felénk nem jár Lidl szórólap. Néha ránézünk az akciós újságokra.
A spindle lock-ot felcseréltem az S-Quick szerszám nélküli tárcsa cserélő rendszerrel. Elnézést.Forralt borozgatás közepette talán nem kéne fórumozgatni. Igaz, ilyenkor jön elő a nagy tudás és a hozzászólni vágyás.
Nélküled ez a projekt nem jött volna létre, mégegyszer köszi.
Én már évekóta használok egyet eddig nem volt vele gond ,és kényelmesebb mint a bossom ! A korong burkolata viszont zavaró azt kisebbre vettem ,megfeleztem !
A Parkside nem rossz választás. Ez a flex is ígéretes. 1200 Watt, fordulatszám szabályozós, 125-ös korongos, csak az a spindle lock rögzitésű tengely ne lenne rajta. Jobban szeretem a sima csavart, normál anyával.
Összességében nem rossz, nehogy vegyek egyet én is. Köszi az infót.
Csütörtöktől olcsó flex a lidülben !! Jó gép ,kéne vennem megint egy tartalékot ,mert a boss továbbra is vinnyog ,bár hanyagolom a szét szedését ,nincs hozzá semmi !!
Meg vannak őrülve az emberek már ! Ez a rendszer megzavarja az embereket ,ez a nagy vagyoni különbségek ,ehhez ez a nép nincs hozzá szokva ! Az egyik azt sem tudja mit tegyen jó módjában ,a másiknak meg ennivalója sincs ! Nem hiszem hogy jó vége lesz ,a feszültség csak gyűlik az emberekben ,ha egyszer kirobban itt kő kövön nem marad ! Ha megnézed a történelmünket itt rendszeresen háború volt csak most van egy kis háború előtti csend ,kérdés meddig !! Kár hogy a kormányok ezt a tényt nem veszik figyelembe !
Errefelé faluhelyen már a fa sem divat csak a fűnyírás, de az sem mindenkinek van aki arra is mást hív aki támogatott gázolajból trakival vagy közmunkás fűkaszával és benzinnel maszekol. Na és persze a navos feljelentés sem csábító....
Hasonló cipőben járok ! Mindent gyártok ami kell ,mert nem tudom megvenni ,bár egyre kevesebb a meló a trakira ebben az évben eddig 5 kertet szántottam a sajátokon kívül ,talán a gázolajam meglett de keresni nem kerestem semmit ,feladják a kerteket az emberek ,rengeteget már nem művelnek ,vagy fa van benne és kész !
Hát a tapasztalatom nem ez ,két gépem van és a gagyival jobb dolgozni de az 1100 W-os a márkás meg 900 W-os és nem mondhatnám hogy haladós a gagyihoz képest ,semmilyen téren, vágás, csiszolás ! A boss gws-t már alig várom hogy a kukába repüljön ,pedig ipari gép lenne ! Nem szoktam nyomni neki mint süket a csengőt ,másként már gép sem lenne ! Sokszor 10mm kazán lemezeket vagdalok vele 1m hosszban vékony korongokkal ! Legutóbb tólólapot vagdaltam és hegesztettem a traki hátuljára ! Bár most is gyártottam nem rég egy vonóháromszöget de az inkább melegen volt hajtogatva ,nem épp flexes meló volt !