Keresés

Részletes keresés

M.Zoli Creative Commons License 2009.02.13 0 0 40064

Udv.

Mar kezdem sejteni, hogy miert nem haladsz Ercsivel. :))))

Ha mar szoba hoztad te is azt a nevelo programot, akkor tudnal rola bovebben is irni?

Amit a multkor lefenykepeztel, annak ugyeben mar nezelodtel? Erdekesek azok a vesztesegadatok.

A tobbieknek magyarazatkent. A 38-as magyar katonai cselekmenyekrol van szo Csehszlovakia ellen, cseh szemszogbol. Szuletett pl. egy magyar legi gyozelem is ( Letov S-328 ), igencsak erdekelne, hogy el volt - e konyvelve hivatalosan, hiszen hivatalosan haboru sem volt.

Egyebbkent igencsak jol szemlelteti az a cikk, hogy a jelentos letszam, felszereles, kepzesi hatranyban levo Honvedseg mit engedhetett meg maganak, es azt is milyen effektivitassal tudta veghezvinni, egy meglehetosen modern es viszonylag eros ellenfellel szemben. Akinek nem vilagos mire gondolok, az szoljon.

Udv.

Előzmény: Némedi László __ (40063)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.13 0 0 40063
-ja, remélem megint győzünk :))

-valentin: t.k mindegy, ünnepelni mindig jó egy kapcsolatot... :)
Előzmény: M.Zoli (40062)
M.Zoli Creative Commons License 2009.02.13 0 0 40062

Udv.

Megint kiveritek az osztrakokat? :DDDDD

Egyebbkent meg joszandekuan mondom, hogy utalom a Valentin napot. Semmi koze nincs a magyar hagyomanyokhoz, a ferfi meg ne csak egy napon szeresse az asszonyat. UFF!!!!! Szoltam. :DDD

A Balint nappal rendben van minden egyebbkent.

On.

Udv.

Előzmény: Némedi László __ (40060)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.13 0 0 40061
jó szándékú figyelmeztetés: holnap Valentin nap :)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.13 0 0 40060
pályázat

Honv minisztérium pályázata a 1849 események ábrázolására.

Itt említeném meg, hogy a tavaszi hadjárat érintette szülőfalumat Tápióbicskét, ahol lesz április 4-e környékén rendezvény, lehet élményanyagot gyűjteni a pályázatra :)))
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40059
ez ugyanaz, mint feféé :))
(de jópofák :))

MZoli, nem érdemes ezzel foglalkozni:
-az esetleges tanulságokat úgyse fogadja el senki (főleg a hangadók, minden oldalról!)
-ez társadalmi probléma, míg a honvédséggel kapcsolatban van minimális esély elérni valamit (hehe :)), addig ezzel semmi esélyt nem látok, csak szájtépés lenne belőle.

Inkább szájkaratézzunk a honvédség témában :))
Előzmény: Törölt nick (40058)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40058
M.Zoli Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40057
Udv.

Remelem Josic engedi, mert engem is erdekel a tema, es szivesen vitatkoznek is rola. Itt az Indexen nem talaltam ra megfelelo forumot, topicot. Most mindenhol ahol jartam dulnak az indulatok, es esely sincs ertelmes vitara. Itt lenne ra esely, csak itt meg off.

Egyebbkent 2 napig ragtam magamban a temat, amig Josicnal velemenyt nyilvanitottam, hallgatva Hamburger mar tobbszor elhangzott tanacsara. Ugyhogy javasolnam, hogy ezt a temat itt ne boncolgassuk, hanem, ha Josic aldasat adja, akkor ott targyaljuk, nyugodt korulmenyek kozt, indulatok nelkul. Megyek felteszem a kerdest Josicnak.

Ha Josic valaszolna, arrol azert beszamolok.

Udv.
Előzmény: Zicherman Istvan (40053)
Fefe952 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40056
Legszebb öröm a káröröm. De az is igaz, hogy újszülöttnek minden vicc új.

http://www.indavideo.hu/video/Balesetek_a_harcteren?action=video_site&video_title=Balesetek_a_harcteren%3Ftoken%3D0ceeab2dbc62d5e93cbf9b7d1b60a029
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40055
egy miatt nem off, ha a már említett honvédségi programról írunk, ami valóban jelent valamint (ha nem is sokat).
Előzmény: Törölt nick (40054)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40054
De jó dolgod van, hogy napközben tudsz futni, edzeni...
Irigyellek erősen. :)
Előzmény: Zicherman Istvan (40024)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40053
Javaslom, ha Degenerátor olvtárs nem ellenzi, és esetleg Josic nem csap szét köztünk a fórumán, vigyük inkább ode a vitát:
1. Nyugodt légkörben meg tudjuk vitatni beugatások és agyamentek zarándoklata nélkül.
2. Ha esetleg vitára kerülne sor az ottani modera nem csap ki minket mint Fat Mo Meyer Lansky behajtóit.
3. Nem drágyázzuk tele a honvédségit.
Hm?
Előzmény: Némedi László __ (40052)
Némedi László __ Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40052
nem akartam erre a témára reagálni, de most már kell, és sajnos ez off lesz, főleg a reakciók rá.

felsorolsz kb 60 bűncselekményt (nem csak gyilkosságot) 1993-tól. Ezzel csak az a gond, hogy az országban évente 150-200 gyilkosság történik, tehát kb az általad megadott időszakban 2-3.000 gyilkosság történt, kb ugyanennyi gyilkosság kísérlete, és ebben az időszakban kb 150.000 testi sértés, kb 15.000 nemi erőszak és szemérem elleni erőszak volt. Tehát a listád maximum tendenciózus válogatásnak lehet hívni, semmit nem mond, és csak hangulatkeltésre jó. Ettől komolyabb vizsgálat kellene (statisztikákkal, mélyinterjúkkal, stb...). Nem mondom, hogy nincs probléma, nekem megvan a Póczik könyv.
Ezzel a problémával foglalkozni kell (de ne ezen a topikon tegyétek), de nincs egyszerű megoldás...
Előzmény: degenerator (40048)
csörömp Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40051

Pontosabban az a 12,7 mm DSK géppuska lesz, az RPD-vel nem csereszabatos, csak van egy közös ősük.

Előzmény: swordmanus (40035)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40050
Üdv,

josicnál vigyázzatok ezekkel a listákkal, mert ismét megjelenik majd valami észkombájn, amely után lehet trágyázni az egész fórumot.:/
Előzmény: degenerator (40048)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40049
Tudtommal az országok hatóságai együttműködnek, méghozzá nagyon is jól (p.l. a mostani gyilkossági esetnél az osztrák és szerb hatóságokkal együtt ment a gyanúsítottak elfogása). De ne higgyék az emberek, hoy minden ilyen esetet a jónép orrára fogják kötni.
Úgyszintén megvan a honvédségi szinten is a nemzetközi katonai együttműködés, ami szintén nem publikus.
Egyszerűen ezek a dolgok nem a győzikesó szórakozási kategóriák, ezért nem tartoznak a tisztelt publikumra.Túl komolyak ahhoz, hogy elősegítsék péntekenként a tévé előtt a jónép rágási és sörivási reflexeinek működését.
Talán szakmai szinten még elmondható, hogy megvan a nemzetközi együttműködésnek egy bizonyos nívója, még ha a többi dologban vannak is igen súlyos vagy elfogadhatatlan ,,kozmetikai gondok".
Előzmény: Atis57 (40046)
degenerator Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40048
üdv.

josic fórumára, a friss híres topikba (itt is elnézést kérek érte) beraktam egy listát, hogy az utóbbi években mik történtek.

ha ezekre nem reagált a közvélemény, semmire nem fog. (szerintem)
Kavics78 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40047

Nemtom!

En a szerbekkel kiegyeztem volna de Eheslo azt mondta szo sem lehet rola!

Szoval a nacionalizmuson megbukott a magyar kozbiztonsag! :-D

Atis57 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40046
Sziasztok!
szerintetek a román és/vagy a szlovák rendőrök mikor jönnek át rendet csinálni?
minek kell még itt történni?
Kavics78 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40045

OFF

"Amennyiben közéjük sorolsz (miért is?) érdemtelen vagyok, mert nem szoktam velük (itt sem) foglalkozni, pont a téma mérgezettsége miatt."- Az idezojeles kiemelesed miatt!

"Minden esetre engem még áttételesen se fasisztázz, errefelé nem divat mostanság." - Akinek nem inge ne vegye magara! Ha talalva erzed magad az nem az en bunom!

Nem a divatnak elek egyebkent!

"A tragikus eset csak felgyorsította a folyamatot és segített az el-, agyonhallgatást megtörni egy pillanatra." - Kar, hogy ez egy ember eletebe es tobbek serulesebe kerult!

"Azóta is vannak újabb áldozatok, ezeknél még működik az elhallgatás. Ideig-óráig.." Ez sajnalatos es melysegesen szomoru! A jelenlegi rendori vezetes a rendeszeti miniszterrel az elen az inkompetencia csimborasszoja! Ebben latod egyetertunk! Remelem az ideig-oraig az minnel kisebb idot lessz!

Udv!

Előzmény: Éhesló (40044)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40044
OFF
Amennyiben közéjük sorolsz (miért is?) érdemtelen vagyok, mert nem szoktam velük (itt sem) foglalkozni, pont a téma mérgezettsége miatt.
Minden esetre engem még áttételesen se fasisztázz, errefelé nem divat mostanság.

A tragikus eset csak felgyorsította a folyamatot és segített az el-, agyonhallgatást megtörni egy pillanatra. Azóta is vannak újabb áldozatok, ezeknél még működik az elhallgatás. Ideig-óráig..
ON
Előzmény: Kavics78 (40036)
Dobri Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40043

Üdv!

Köszönöm mindenkinek!!!

"P.S.: A másik ünnepeltet valahogy nem láttam ma, reggel óta, biztosan jelenleg franciául káromkodik valamerre.:)"

...................................................

Hiányoztam?:) Jelentem a foglalkozás elérte célját!:)

Előzmény: Zicherman Istvan (40028)
M.Zoli Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40042
Ragados a jo pelda? :DDD Remelem ez a trend folytatodni fog.
Előzmény: Hamburger2 (40025)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40041
Ennek nagyon örülök.
Előzmény: Hamburger2 (40025)
M.Zoli Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40040

Udv.

Nekem poennak tunt, de majd a szerzo valaszol. Az pedig sosem volt megoldas, ha csak olyat vagyunk hajlandoak olvasni, ami a mi szajizunk szerint irodott. Az ertekeles es velemenyezes magan ugy, de ha eleve elzarjuk magunktol a mas velemenyt, akkor az csak tudatlansagot szul. Ezt csak ugy altalanossagban irom, es nem szemely szerint celozva.

De, lehet azert is ilyen a velemenyem, mert en a tobb ertelem es a kevesebb erzelem hive vagyok.

Udv.

Előzmény: Éhesló (40037)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40039
Hali,
kicsit megkésve, de én is jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

Isten éltessen Dobri és István!
Előzmény: Dobri (40011)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40038
Hali,
köszönöm a jó szót!

Éhesló
Előzmény: M.Zoli (40015)
Éhesló Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40037
Hali!

Nos ezt a keményen magyargyűlölő szerzőtől származó és itthon ennek ellenére oly népszerű művet forrásként idézni meglehetősen érdekes.

Az akadémián 3-4 nyelvet beszélő tiszteket bocsátottak ki. A latin a gimi miatt volt alap, de ezen felül sokan beszéltek, társalogtak németül, franciául (e kettő a latin mellett a középosztály polgári alapkövetelménye volt, ezen belül a német a műszaki tudományok nyelve is) és angolul, olaszul, ógörögül is sokan értettek (szintén családi-középiskolai indíttatás okán. Nemzetiségi nyelvekről nem olvastam.
A nyelvismeret és a kommunikáció akadémián tantárgyi és vizsga követelmény is volt. Más oldalról meg egyszerűen nem volt pari (társaság) képes az a fiataelmeber, aki nem ismert nyelveket.....
Érdemes megnézni a nyugatra került tisztek életpályáját is.

Éhesló

Előzmény: Zicherman Istvan (39998)
Kavics78 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40036

" ami tegnap tabu volt, az ma a vezető téma és lassan lerombolják a PC közbeszéd és tabuk sorát a "fasiszták"." -azert ne fenyezd magad tulsagosan!

Ha nem egy roman valogatott kezilabdast nyuvasztanak meg, semmi sem tortent volna!

Előzmény: Törölt nick (40033)
swordmanus Creative Commons License 2009.02.12 0 0 40035
Közérdekű:
mivel Afganisztánban szolgáló fiaink Degytyarjeveket (vagy hogy is írják helyesen, RPD, na) kaptak tudtommal a Humvvek-ra...
RPD javítási utasítás

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!