Keresés

Részletes keresés

Locus star Creative Commons License 2000.04.02 0 0 244
Metalhead, szerintem igazad van!
Valamikor Hetfield leírta, hogy "go against the grain, until the end"
Hááát..
Most már csak lebegniük kell a felszínen, úgy viszi őket a "mainstream"
Sajnos...
Előzmény: Metalhead (196)
szacsaby Creative Commons License 2000.04.02 0 0 243
Az S&M szerintem király.
Sveriges fana Creative Commons License 2000.04.02 0 0 242
Khm: szal szerintem ez az S&M téma alaposan át lett rágva, és úgy látom, végre sikerült megérteni egymést, ill. elfogadni a másik véleményét, igazából én már kifogytam az érvekből ezzel kapcsolatban, de nem hiszem, hogy egy egészséges vita célja egymás meggyőzése lenne... na mindegy ... viszont előjött egy másik dolog, úgyhogy újra lehet egymás haját tépni (HURÁÁÁÁ)
szal (ki más lenne az, akinek nekiesek, mint):

Lacikom! }:-)

1.: miaz, hogy eslő? (esdeklő??? ):)
2.: nem értem a felhozott párhuzamot: tehát azért, mert van egy tapló, műveletlen ismerősöd, a Load ettől koppintás....szerintem te ezt csak vicc gyanánt írtad csak rossz szövegkörnyezetbe helyezted: szal kifejthetnéd, hogy hogyan is értetted ezt...

BahnScorper+ALL:

B. élhetnék itt azzal a szólással, hogy ízlések és pofonok..., de akár azzal is, hogy ahány ház, annyi szokás... ugyanis nálam pont fordítva van, szerintem az S&M-men elsősorban azok a számok hangzanak jól, amelyek az első öt albumról valók, valamint ami nagyon teccik még, az a Fuel, amit Kirk a tremolózással az elején állati dögössé tett (nem-gitárosoknak: ez az a hanghatás, ami úgy hallatszik, mintha motort turbóztatna autója lelkét nem kímélő gazdája)...
ellentétben: kihagytam volna az Until It Sleepset, és a Battery-t (bár erről asszem, már volt szó ebben a topicban alább)... najó az Outlaw viszonylag elviselhetően szól, de számomra a top:Human, No Leaf Clover, For Whom the Bell Tolls, Fuel, a többire csak azt mondom, hogy egész jó... (a Nothing Else Matters egyébként is szimfónikus hatású, + 500 szor leadták már a Viván és a rádióban)

napááá:
GG

endi: tudnál segíteni? (Gitármánia: 251-es beszólás...) izééé: én nem piszkáltalak :)
(csak azért téged kérdezlek, mert hallottam az mp3-aidat)

BahnScorper Creative Commons License 2000.03.31 0 0 241
Load és S/M kérdéséhez: A Load-on igenis jó számok vannak, csak az előadásmód sikeredett rosszabbra - a S/M-en viszont már ezek a számok is szépen szólnak - nemcsak a klasszikus megtámogatás miatt, de Hetfield is jobban énekli őket. A Bleeding Me, a Hero Of The Day és az Outlaw Torn csak a Load-on szól furcsán, a S/M-en jön elő az igazi értékük.
Lacikom Creative Commons License 2000.03.30 0 0 240
Gilead: szóval 2-en egy ellen:)
Na erről csak annyit, hogy én is ezt mondtam, hogy hatással van. Az is jó hogy ezt esetleg nem is palástolják. De ugyanazt a számot eljátszani akkor is GÁZ...ezt nem veszi be a gyomrom.
amit említesz: én is olyan zenét játszanék?? hát az első albumomon:) biztos erősebb lenne a hatás, de ha van miből eredetit alkotnom biztos nem hasonlítana annyira.
Guitargod(úgy látszik mostanában jobbal-ballal is kell ütni védeni:)
Nincs enenk olyan mellékzöngéje( gondolva a feldolgozásokra, a Load-ra , a szimfónikus zenekarra) hogy ezekkel próbálnak megújjulni? egy kicsit erőltetett ha igaz...
Szerintem a régi Metallica, az ösztönösen zenélő srácok már eltüntek. Nekem ez a profizmus már annyira nem jön be többre becsültem őket régebben.
Most sínt vallok: a Loadon található zene teccik!!! csak egy baj van vele: ezeket a számokat már egytől egyig más is eljátszotta. Semmi eredetiséget nem fedeztem fel. Best clones címet is lehetne adni neki.
Ja, mégvalami:"Ez az a Metallica, aki kiadta a Loadot, tojva az elvárásokra" milyen elvárásokra? az igazi fanek elvárásaira? arra igen.
Múltkori eset a Load megjelenése után: Ismerős kérdi: Te van egy nagyon fasza kis banda tuti változatos zenét nyomnak, most jelent meg az eslő albumuk!
Én: kik
Ő : valami Metallica vagy mi.
Ez tényleg megtörtént.
Szóval az elvárásokra nem tojtak annyira...a publik megemésztehtte azért.
Gilead Creative Commons License 2000.03.30 0 0 239
GuitarGod!

Csak annyit előre, hogy akinek nem inge, ne öltözködjék bele!! (8 - )))
Nem várok "mea culpa" -t, csak gondoltam leírom ezt a kis részletet, miszerint az S&M ötlete Kamen úrtól származott. Egyébként szerintem lehet, hogy épp evvel tértek el attól, amit elvártak tőlük. Hiszen mindenki új dalokat, új albumot várt, és mit kaptak helyette ... Ennyit tehát arról, hogy mi a véleményük az elvárásokról!!
Véleményem, miszerint "BULI" lemezről van szó, még mindig tartom, annak ellenére, hogy szerinted több energiát fektettek bele, de szerintem ők olyanok - lásd eddigi munkák - hogy nem tudnak félválról összedobni valamit!!
De ebben a témában talán tényleg a fiúk lennének az illetékesek, habár Hetfield "mester" szavaival: "Nem az a fontos, hogy felelte farmerben és polóban járj, hanem az, hogy mit mond Neked a zenének és a szöveg."
SZVSZ hallgassuk együtt békében ezeket a nagyon jó kis számokat és bizzunk bennük, hogy a követkető - és tényleg új - lemezen is önmagukat fogják adni!!

Azért beláthatnád, hogy Lacikom ütését a te oldaladon védtem, habár gondolom nem szorulsz kisegítésre! (8 - ))

Előzmény: Sveriges fana (236)
morbid Creative Commons License 2000.03.30 0 0 238
Bocs, nem akartam a lelkedbe gázolni, csupán arra voltam bátor célozni, hogy bárhol olvastam eddig a hozzászólásaidat, nagyrészt arról szóltak (Metallica témakör), hogy fent nevezett zenekar mennyire szánalmas, egyszerű ( :) ), stb. Szerinted. OK, megértem ha nem tetszik, nem is kell, hogy mindenki szeresse őket, de sajnos az eddigi véleményed csupa üres frázisból állt, kb. olyan szinten, mintha egy óvodás gyereket sarokba szorítottak volna és az maszatos arccal konokul hajtogatja, hogy "nem én ettem meg a lekvárt". Sajnos elég bután, illetve gyerekesen hajtogattad eddig mindenhol ebbéli véleményedet. Megértem, hogy nem tetszik a Metallica zenéje, de azt már nem tudom elfogadni, hogy a Maident bonyolultabbnak és változatosabbnak tartod. Az első ember vagy, akitől ezt hallom. Pedig rengeteg zenehallgató ismerősöm van, jómagam sem ma kezdtem zenét hallgatni - és nem csak metalt -, plusz zeneiskolába jártam, tehát azt hiszem talán van egy kis fülem az ilyesmihez. Nem azt mondom, hogy a Maiden rossz, mert a maga műfajában a csúcs, Dickinson pedig egy őstorok, de ha esetleg egyszer figyelmesen végig tudnád hallgatni például a Master vagy a Justice albumot, talán feltűnne, hogy mennyire nem csontriffekből építkeznek... stb. Az pedig talán jelent valamit, hogy egy neves karmester pont őket óhajtotta dúsítani némi nagyzenekarral. Továbbá az már jó párszor elhangzott, hogy nem kis hatással voltak erre a büdös nagy (?) metal életre szerte a világon. (A Maiden is persze...)
Leszögezem, hogy nem a világ legjobb zenéje a Metallica (ez rajongásfüggő), de rengeteg olyan daluk van, ami páratlan a mai napig.
Mindezen soraimat nem provokációnak szántam, csupán vélemény gyanánt helyeztem ide.
Amen.
Előzmény: Törölt nick (232)
D_evil Creative Commons License 2000.03.29 0 0 237
Gitár "isten" !

Mostmár kicsit értelek, de én nem lennék annyira elkeseredve Hetfield nyilatkozata miatt. Össze-vissza nyilatkoznak :) Legalábbis a Hammerban arról szólt Hetfield, hogy most pihennek egy évig, közben pedig a legutóbbi számban azt olvasom, hogy keszül egy új számuk egy filmzenealbumhoz. Szóval csak azt akarom mondani, hogy ami a sajtóban megjelenik, azt nem érdemes készpénznek venni. Abban van valami igazság, hogy valami újjal tényleg jelentkezhetnének már, de én abban bízok, hogy ami jövőre jön, az tuti lesz.

Előzmény: Sveriges fana (228)
Sveriges fana Creative Commons License 2000.03.29 0 0 236
endi! Azért ne legyél öngyilkos... tudod, hogy mi csak szeretetből...:)

Gilead!
Úgy érzem, ebben a "másoknak, akik fanyalognak az S&M lemez miatt" egy kicsit engem is megszólítasz (már csak azért is, mert az utóbbi hozzászólások között senki sem fanyalgott róla)... most azt várod, hogy térdre borulva, a mellemet verve üvöltsem, hogy Mea Culpa? (ugyanis télleg M. Kamen kérte fel őket)
Nem fogom, mert nem fanyalogtam, hiszen elolvasva eddigi hozzászólásaimat kiderülhet, hogy teccik a Simphonica, csak (nem baj, elmondom huszadszorra is) meglepett, hogy az a zenekar, aki legendássá vált arról, hogy szarik azt csinálni, amit a rajongók elvárnak, vagy ami kiszámítható lenne, és teljesen a saját utjukat járják, most olyan utakra tévedt, amit előttük már sokszor bejártak, ( igényesebb zenekaroknál szinte már kötelezővé vált a szimfónikus feldolgozás) és ami csak emeli a meglepettségemet, lehet, hogy ezt szánták búcsualbumnak. Meglepett, hogy ez lenne az a kísérletezős, mindent kipróbálós stílus, amit sokan elvárnak a Micától. Meglepettségem keserű, de csalódottságom kellemes, ugyanis élvezem a zenét. Nem jártatnám egyébként a számat, ha az új lemezen vadiúj számok lettek volna, azt ugyanis nem nagyon csainálta eddig rockzenekar, hogy szimfónikus stílusban vadiúj számokat adott volna ki, mindíg csak feldolgozták önmagukat. Ha vadiújak lennének a számok, azt mondanám: Ez az a Metallica, aki kiadta a Loadot, tojva az elvárásokra, az S&M.mel viszont megfeleltek azoknak. A zenével tehát továbbra sincs bajom, csak a hozzáállással. Irgum-Burgum }:-< !! Viszont ha értelmezésed szerint csak buliból adták ki, akkor korrekt (tehát a Live Shit kategóriába sorolható), de a különbség az, hogy szerintem több energiát öltek bele, mintsemhogy buli lett volna, tehát next albumnak szánták. Az a baj, hogy azt már a zenekarral kellene megbeszélni, hogy mennyire volt ez nekik buli, ennek megítélése viszont nem az én hatásköröm :)

Lacikom!

Mééé, amikor Fuck Off pólóban nyomul, akkor a fuck offékat koppincsa???? :)))
(ez övön aluli volt)

napáá:
GG

Gilead Creative Commons License 2000.03.29 0 0 235
Lacikom!

Horog hárítva! Azt minden odafigyelő tudja, hogy "Herfield mester" mennyire odavan a Misfits vagy a Danzig zenéjéért!! Azon még nem gondolkoztál el, hogy ha teszem azt feltennék neked a kérdést, te milyen zenét csinálnál?, akkor elgondolkodva a kedvenceit stílusát és muzsikáját irnád körül??? No ez nem csak veled eshet meg!!! Amit szeretünk, az okvetlenül befolyásolja azt, amit csinálunk. Ez ennyire egyszerű!

Másnak, aki fanyalog az S&M lemez miatt. Ha jól odafigyeltél volna, akkor tudnád, hogy a karmester úr kereste meg a bandát, hogy a zenéjük ihletésére írt magyzenekari műveket, és mi lenne ha kipróbálnák az együtt játszást. Tehát nem a fiúk találták ki, nem ezt szánták újjításnak, és az egész egy nagy BULI!!!!

Csak ennyit akartam!

Lacikom Creative Commons License 2000.03.29 0 0 234
Guitargod-nak a kihívónak, na meg a többieknek is:)

1. Én nem a Matallica x éves zenei múltját kritizáltam, hanem azt hogy ne nyilatkozzák a "konkurens" bandákról hogy melyik mit koppintgat.
Mindneki merítvalamibő ha még nem is tudatosan, mindnekire vannak hatással dolgok.
A számcímeket majd nyomom, mert nekem nincs kéznél a load:)))
Ja ,lehet hogy véletlen, hogy az egyik videon, Danzig polóban vadászik Hetfield bátyánk is:)))
Ezt horognak szántam!:)
LAcikom

m.illion Creative Commons License 2000.03.29 0 0 233
endi!

Több konkrétumot is irhatnál, amikor a Metallica zenéjéről szólsz, mert igy eléggé súlytalan a provokáció. Engem különösen a "hatásvadász" jelző zavar, mert itt végképp nem értem, mire gondolsz.
Nem értem, a bonyolultság hogyan lehet abszolút érték a zenében.
Azt sem hiszem, hogy mindenki, aki a M-t szereti, annak ez a totális csúcs, a zenék zenéje.
Én szeretem a M-t, és mellette a Fates Warning-ot, Marilliont, Dream Theatert, stb. A komolyzenében Mahler az egyik kedvencem, s ezek szépen megférnek bennem egymás mellett. Egyik zenét sem a másik rovására vagy a másikhoz képest szeretem.
Attól egy zene még lehet igényes, hogy nem túl bonyolult. Bár itt is nehéz belekötni a M-ba, ha pl. a Justice-ra vagy a Masterrre gondolsz.

Szóval egy kis tartalmat vigyél a kritikáidba, mert az árnyékbokszolást nehéz komolyan venni.

Üdv:
m.illion

Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.29 0 0 232
Egyébként tényleg nem értem miért kell ilyen durvának lenni. Most miért hülyéztél le engem? Ti tényleg ennyire nem bírjátok a kritikát? Volt már egyáltalán olyan az életetekben, hogy kritika ért titeket?
Én nem hülyéztem le senkit. Véleményemet továbbra is tartom: a M. zenéje nem túl bonyolult ahhoz képest, hogy sokan annak tartják. Hatásvadász. Számomra unalmas és nem azért, mert nem hallgattam eleget. Nem azért, mert nem ismerem. Jóval bonyolultabb zenéket szoktam hallgatni (nem Maident).
Csak az fáj, hogy a hatásvadász volta miatt a sok rajongó nem veszi észre, hogy vannak sokkal értékesebb zenék a világon.
És még egyszer: ízlések és pofonok... nekem semmi bajom azzal, hogyha valakinek a M. tetszik. Csak ne nevezze igényesnek meg bonyolultnak meg a világ legjobb zenéjének.
Egyébként nagyon jól jellemzi a világot, az embereket az, hogy az igénytelenséget igényességnek nevezik. Na persze ez már durva, a M. esetében nem ilyen rossz a helyzet.
Na, nem idegesítelek titeket többet. Megyek az Ákos topicba, az az igazi hatásvadászat meg igénytelenség.
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.29 0 0 231
AAAz vagyok! Ha te mondod! Te okos!
morbid Creative Commons License 2000.03.28 0 0 230
OLYAN BUTA VAGY TE ENDI...
SZÁNALMAS OLVASNI SORAID
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.28 0 0 229
Kedves Jehova szóda!
Azt hiszem pont ebbe a topicban írtam arról, hogy miért is tartják sokan a bonyolultabb zenéket egysíkúnak. Azért, mert azok nem hatásvadászok. A kedvenc hasonlatom: szép színes kommersz fénykép (gondolj csak azokra a keretezett poszterekre, amit sok helyen lehet kapni: kutya, tájkép, motor stb. van rajtuk) és egy kidolgozott, de nem színes grafika.
A poszter a kommersz zene (szép színek, giccsparádé, unalom), a bonyolult zene pedig a részletes grafika. Na most a giccsparádén nevelkedett emberke mit lát a grafikán? Azt, hogy "á, mindegyik ugyanolyan!"...
Ezzel persze nem akarom azt mondani, hogy a Metallica giccsparádé. A diszkózene: az a giccsparádé és kommersz szemét. A Maiden pedig egy kidolgozott, részletes grafika. A Metallica a kettő között van szerintem.
Lehet, hogy pont nem ebben a topicban, de valahol részletesen írtam arról, hogy annak idején a Maindenre pont azt mondtam, amit te. Aztán elkezdtem többet hallgatni, odafigyelni... és döbbenetes volt az élmény.
A Metallicánál ez nem jön be. 2 hallgatás, aztán már unalmas számomra.
Sveriges fana Creative Commons License 2000.03.28 0 0 228
Ör_dög, és a többiek is...!

Ki tudja miért, úgy érzem megszólítattam, úgyhogy egykét keresetlen szót hadd szóljak:

Egyáltalán nem mondtam, hogy baj, csak annyit, hogy nem egyéni... ez alatt bővebben kifejtve azt értem, hogy miután a Garage után Hetfield azt nyilatkozta, hogy "mindenképpen haladnak tovább a megkezdett úton", valami egészen mást, és egyénit vártam volna, nem pedig a régi számaik feldolgozását, tehát ennek az albumnak egy kicsit amolyan "bazmegnemjutsemmiazeszembenamindegycsináljunkvalamitarajongóknakhaddörüljenekaztánhúzzunkabúsbaaludni"-íze van, de spongyát rá, nekem teccik az album, csak (ismétlem) mást vártam. Elsősorban természetesen nem a szimfónikusokkal van bajom, hanem azzal, hogy nem csináltak új számokat, azzal esetleg "egyénibb" lett volna az album, ha már teljesen megszokottá vált a szimfónikusok bevétele. Tehát igazad van, nem koppintás... (de akkor sem egyéni)

Ésakkor hamár Lacikom is ringbe szállt adjunk neki is egy-két jobbost :)
(akit érdekel az előzmény az nézze meg a Gitármánia 229-es beszólását)
A Load-Reload-ot személy szerint nem tartom koppintás albumoknak, a következők miatt:
Nemtudom melyik Danzigszámra gondolsz, írd le meghalgassuk, de manapság már könnyen hasonlíthatnak riffek, és akkordmenetek egymásra, tehát föl tudnék mutatni több száz olyan dalt, ami esetleg ugyanarra a riffre, stb. épül, mégsincs közük egymáshoz, tehát az egyénit a hangzásban és a hangszerkezelésben kell kimutatni. (én egyébként ezért preferrálom az improvizációt). Sokkal inkább nevezném akkor koppintás-zenének a Metallicát, ha ötéves távollétük után minden újító ötlet nélkül folytatták volna a tekerést, hiszen a 90-es évek végére (szerintem) azokra a zenekarokra jellemző a tekerés akiknek nincs ötletük (tisztelet a kivételnek, akik egyénien tudnak tekerni), így próválva hangszerkezelésükkel ellensúlyozni kiégettségüket. Másfelől tíz-tizenöt év után illik váltani. (bár ez nem érv az egyéniség mellett) Hátnemtudom, ez mennyire meggyőző, de legfejjebb vitázunk egyet...Lacikom: HIT ME!!!:)

napááá:
GG

D_evil Creative Commons License 2000.03.28 0 0 227
GuitarGod !

"másfelől maga az ötlet nem éppen egyéni (ti. nagyzenekarral fellépni), azt hiszem ez a Deep Purpletól indult valamikor a 70es évek elején, amikor a nagyfelállás összeállt (egyébként ők asszem a P.Mobilt koppintották-ugyeeee?) "

Megmagyaraznad nekem hogy mer baj az, hogy valaki mas is csinalt mar regebben hasonlot? Mar a Hammerben sem ertettem ezt a szoveget. Szerintem ez nem koppintas, mint ahogy nem is az Apocalypticatol csentek az otletet(ez utobbi allitas a Hammerosoktol szarmazik). Ha valaki egyszer megcsinal valamit, akkor utanna tobbet mas nem is alkothat hasonlot?

Előzmény: Sveriges fana (219)
zepp Creative Commons License 2000.03.28 0 0 226
Hi!

Endi! Rájöttem, mér' unod te meg 2 hallgatás után a MetallicA számokat.Mert(úgy tűnik) nem érted őket(nem csak a szöveget,hanem a zenét sem).
Úgy én is megunnám. Ez nem arról szól hogy te megjegyzed hogy a ratata után rattata-rattata zúzás jön vaze,hanem hogy értsd.A számokban talán vannak bizonyos érzések,indulatok stb.amit tán jó lenne kihallani,nem?És ehhez nem kétszer kell meghallgatni őket. Ehhez a szöveg sokat segít, ezért nem tudok egyetérteni azokkal akik szerint a
'tallicához nem kell szövegkönyv(talán nem véletlenül nem instrumentális).
Egyébként meséld már el nekünk, h hány Mica
albumot(vagy számot?) hallottál(melyiket?)!
Mer' azért mongyuk szerintem a Load és a Justice ég-föld.Lehet hogy csak a Justice-t hallottad,azér'
fikázol(I love ...and Justice for All)?

Jjjja,és még valami:hogy nem bírják egyesek felfogni,h a L/RL+stílusváltás nem lehetett üzleti/anyagi érdek,hiszen SOK rajongót vesztettek vele.Többet mint amennyit szereztek azlegalábbis tuti.
Azt meg végképp nem tudom megérteni,h akiknek
a L/RL nem jött be, de a régi Micát szerették,azok
mér' mongyák azt,h a Metallica elásta magát és
már a RÉGIT sem hallgatják.Lehet hogy változott az ízlésük és a régi M sem teccik már?OK.,ezzel
nincs gond,de a M ízlése bezzeg(nem bazzeg) nem változhat,mi?????

zepp,who won't leave M 'cause of a haircut

Lacikom Creative Commons License 2000.03.28 0 0 225
Csáó!
Guitargod invitálására átrándulok ebbe a topicba ugyanis felvetésem amire reagált ide tartozik.
Szerintem (lehet nekem esni, hozzátéve alapvetően nincs bajom a zenekarral) erős a Metallicától az olyan állítás hogy ez innen nyúl az onnan nyúl , amikor ők is rnedesen merítenek. Itt most a Loadra gondodlok pontosan. elég meghallagatni és visszaköszön többek közöztt egy ősi Zepszerű szám ez még felfogható Tributenak akár, de hogy egy Danzig számot egy az egyben lenyúlnak!!!
Ajánlom egyszerre berakni őket a magnóba:)) én megettetm és elég vicces.
Guitargod? és persze többiek?
- szerintetek nincs ebeb nvalami azért?
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.28 0 0 224
Szia endi!
Nyugi…
Hogy ne égesselek? Úgy érted ne személyeskedjek? O.K… Csak egy picit :-P
A Maiden tagja kétségkívül tudnak bánni a hangszereikkel, ez nem kérdés, viszont ez a fajta galoppozós-hevimetál nem mond számomra semmit. Lehet, hogy ez valamikor újdonságnak számított, de az biztos, hogy kb.15 éve önmagukat ismételgetik (hozzáteszem: nem ismerem őket annyira, viszont volt szerencsém(?) hallani jópár lemezüket és egyetlen dolog tünt fel, mégpedig az, hogy dalaik egy kaptafára készültek)
És a színpadi kiállásuk….hát ennyi nevetséges pózert (tagok+közönség) ritkán látni egyrakáson, nade mindegy.

A Metallica ellenben már a korai időkben is a metal megújítójának számított –már amennyire én tudom- , hangszereikhez érzéssel és biztos tudással nyúlnak, és képesek megújulni, fejlődni.
Persze mindezektől függetlenül lehet őket útálni…

OFF
Provokálás: Hát öööö..tulajdonképpen elég provokatív amit néha csinálsz, csaképpen annak egy hmmm…, kevésbé intelligens változata. Egy ideig azt is megmosolyogtam, hogy a hozzászólásaid végére odaírtad, hogy „vigyázat, provokáció” , de mostmár inkább unalmas. Nem kellene váltani ? :)

Biblia: nincs semmi baj, nem azért mondtam, idézgess nyugodtan, csak ez a hozzáállás nagyon távol áll tőlem, merthogy én nem idézek , hanem alkotok :-P

Na csá
Vigyázat, provokáció :)))))

Előzmény: Törölt nick (222)
BahnScorper Creative Commons License 2000.03.28 0 0 223
Szvsz a -Human nem annyira jó szám, de a No Leaf Clover az nagyon cool. Én úgy vélem, hogy nem kellett volna még új számokat írni, hiszen a nagy Met-klasszikusok átírása ugyanúgy jó sikerült. Persze egy Nothing Else Matters-t nem nehéz átírni, (pláne, hogy Kamennek már a kígyós album idején volt köze e számhoz) node pl. egy Puppets-ot... Az One az ugyanolyan jól el lett találva, mint a klipje - a szimfonikus rész is ugyanolyan megrázó erejű lett, mint az alapszám. (Tényleg, nem tudja valaki, hogy az One klipjében azok a snittek melyik filmből vannak?)
Előzmény: Sveriges fana (219)
Törölt nick Creative Commons License 2000.03.27 0 0 222
Na idefigyelj Jehovaszóda!
Engem ne égess, oké? Én nem anyázok, nem küldök senkit sehova, hanem normálisan vitázom... oké, provokálok. De ha nem tenném, nem lenne vita se. Hiszen sok ember elvan azzal, hogy "á, valaki igénytelnennek tartja a kedvenceimet, kit érdekel?". Az a véleményem, hogy ez rossz. Ezért provokálok. De nem erőltetem.
A Metallica és a Maiden... nos, az fáj, hogy ég és föld a két csapat. A Maiden 1 dalában annyi ötlet van, mint 10 Metallica számban. És nekem ez kell. Ezért tudtam 10x annyi ideig hallgatni a Maident annak idején, mint a Metallicát. Sőt, nem 10x, hanem többször. Pl. a Somewhere in Time albumot valszeg kb. 1000x meghallgattam, és még mindig találnék benne új elemeket, összefüggéseket.
Nem így a Metallicában. 2 hallgatás, aztán annyi. De ez nem baj!!! A baj az, mikor ennek ellenére egyesek bonyolultnak meg igényesnek nevezik. EZ a baj.
Na és ha a Bibliából idézek? Mi van akkor? Vagy csak azért írtad be, hogy gúnyolódhass rajtam? Akkor gratulálok, biztos a sok csürhe ezen fog gúnyolódni, ezt akarod, nem?
Gossard Creative Commons License 2000.03.27 0 0 221
Valóban, de azt nem tudom, hogy miért.
(a vh1 honlapjáról, a shedule-ból néztem ki az infót)
Előzmény: Fekete Lászlo (220)
Fekete Lászlo Creative Commons License 2000.03.27 0 0 220
Szombaton nem volt metallica VH-1-on
Előzmény: Gossard (218)
Sveriges fana Creative Commons License 2000.03.27 0 0 219
Jehova !

Engedd meg, hogy kioktassalak:
1. : ez a topic nem az endi buzerálásáról szól...
2.: bár én nem szeretem annyira a majdent, mégsem hiszem, hogy pózolásnak kéne nevezni, amit csinálnak, hiszen valahol azért mégis értenek a hangszerükhöz, és ha máshol nem, egy buliba mégis fel tudja dobni a hangulatot egy-egy majden szám...

Leadták a Viván a No Leaf Clover (S&M) klippjét, szerintem éppen ideje volt a huszmilliomodik Nothing Else Matters Symphonic után... (szerintem állati unalmas mindig ugyanazt a klippet látni).. namindegy ehhez csak annyit, hogy szerintem ha az S&M re hasonló kaliberű számokat írtak volna, mint a két új (No Leaf Clover, Human), biztos, hogy sikeres, és szinvonalas album lett volna... mellesleg (és itt most a Clover boncolgatása következik,) a Clover teljesen más lenne a vonósok nélkül... szerintem azontúl, hogy egy zeneileg nagyon eltalált szám (különösen teccik a zúzós és lyrai részek váltakozása) itt komolyabb szerepe is van a vonósoknak... egyébként mint azt az interjúkból megtudhattuk, elég furcsán hangzott ez a koncert a helyszínen, ugyanis a vonósok elképesztő erővel küzdöttek, hogy az erősítök ne nyomják el őket... másfelől maga az ötlet nem éppen egyéni (ti. nagyzenekarral fellépni), azt hiszem ez a Deep Purpletól indult valamikor a 70es évek elején, amikor a nagyfelállás összeállt (egyébként ők asszem a P.Mobilt koppintották-ugyeeee?)
napáááá:

GG

Előzmény: Törölt nick (217)
Gossard Creative Commons License 2000.03.24 0 0 218
Szombat este 10.00-11.00 Behind the music-Metallica
11.00-12.00 S&M
a VH1-on

Gossard

Törölt nick Creative Commons License 2000.03.24 0 0 217
Az egyszerű-nem egyszerű témához(is):
endi szerinted mennyivel van több fantázia egy Maiden féle galoppozásban és pózolásban? A Metallica tagjai kiváló zenészek -legalábbis az ún. metal közegben- a "komoly"zenével összehasonlítani teljesen felesleges a Barbaroval meg főleg, könyörgöm hogy jönnek ide Cziráék??! Teljesen más megközel ítésben játszák a Zenét.

Jahh, egyébként endi szeret "provokálni" (ő így hívja, tulajdonképpen ez abból áll, hogy beüvölti valahová, hogy a kurva anyátok, mire a többiek elküldik melegebb éghajlatra, erre ő vagy a Bibliából idéz vagy megkérdezi az iellető(t)ket, hogy hány éves(ek), s miután nyilvánvalóvá vált számára, hogy fiatalabbak erre alapozza továbbiakban "kiritikus észrevételeit") , pedig nem hülye gyerek ez, csak nem tudja magát kifejezni

UFF

Sveriges fana Creative Commons License 2000.03.24 0 0 216
Paksi az a szívével szereti ezt a zenét nem a hajával!:))) Ossian RULEEEEEZ!!!!
Előzmény: Don Valentino (215)
Don Valentino Creative Commons License 2000.03.24 0 0 215
Off, de Paksi Endre is rovid hajjal nyomul. Akkor most o is ujitott? :o)
Előzmény: Sveriges fana (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!