Keresés

Részletes keresés

Cicvarek Creative Commons License 2000.08.07 0 0 524
Üdv Mindenkinek!

Csak egy pár keresetlen szót szeretnék hozzászólni a "bunkók a horvátok" témához...
Aki ezt állítja róluk, annak melegen ajánlom a montenegrói tengerpartot (volt hozzá szerencsém jó pár évvel ezelőtt...), vagy magukat a szerbeket. :-(((
Igaz, balkáni nép ők is, de nem ortodoxok és ez nagyon nagy különbség!! Ne értsetek félre, nem akarnék én itt vallási vitákba keveredni, csak szvsz volt...
Nekem a lehető legjobb véleményem van róluk, ellentétben a "testvérnemzetükkel". Anno minden évben jártunk a tengerpartra, aztán évekig semmi és tavaly megint eljutottam Zadarba; és amint tehetem, újra el fogok menni, annyira kellemesen csalódtam bennük, no meg felnőtt fejjel több mindent lát és tud már az ember, mint gyerekfejjel.

Bocs, ha kissé hosszú voltam!

Cic

ui. Ha valakinek tudok segíteni abban, hogy egy-két dolgot hogyan kell kérni/mondani horvátul, szívesen megteszem. :-)

KAti Creative Commons License 2000.08.07 0 0 523
Bakibebi,

miért nem kérdezed meg már a Horvát Idegenforgalmi Közösséget ..... biztos segítenének.

ló2 Creative Commons License 2000.08.07 0 0 522
Üdvözlet mindenkinek!

Nem értem a sok negatív reakciót. Az egy hetes kiruccanásunk alatt a legrosszabb az oda ill. visszautazás Balaton parti része volt. Trafipaxot is csak magyarba' láttunk. Sokan szidják az útviszonyokat. Ott az autópályát nem bontják, hanem ÉPÍTIK. 1-2 éven belül Letenyétől végig eljuthatunk a tengerig autópáyán. Mikor lesz meg az M7-es a határig?
A horvátokról csak annyit, aki fanyalog miattuk menjen el a montenegrói részre 1 hétre. És akkor még nem is beszéltünk a szerbekről!!

bakibebi Creative Commons License 2000.08.07 0 0 521
Thx az infokat.

Egyre kivancsibb vagyok, hogy talalunk kempinget Rijekaban leszallva a vonatrol :)...
No mind1, batrake a szerencse :)

2 het mulva beszamolok.

bakibebi

Tamerlán Creative Commons License 2000.08.07 0 0 520
Losy,
A következo mondataidat ítéltem el:
1.) "Egyébként a Horvátok tényleg elég bunkók!
Az utakon nagyon vigyázzatok szinte minden második faluban radaroznak, és olyankor röpködnek az 500-ok kunában. Van hogy több falun kersztül zsinórban radaroznak!"
Azért te is tudod jól, hogy a sebességkorlátot túllépok megbüntetése nem bunkóság. Ráadásul egybol általánosítva, "Horvátok"-at írsz. (Egyébként kis "h"-val írandó.)
2.) "Ja! Mikor jöttem haza Spanyolból Zágráb után szét volt szedve teljesen az autópálya!
Jó nagy köcsögök voltak, mert leterelni letereltek róla, de vissza nem! Úgyhogy egy valami mellék uton értünk Zágrábba amin utána jól eltévedtünk..."
Mellékesen megjegyzem, hogy borzasztó eltévedés lehetett az biztos, hiszen már az sem volt világos, hogy ZÁGRÁB UTÁN Barcs felé mész ("jöttem haza Spanyolból Zágráb után..."), vagy még csak ZÁGRÁB FELÉ haladsz ("valami mellék uton értünk Zágrábba...") :-)
Mindenesetre így nem tudható, a "Zágráb után" "szétszedett" autópálya melyik szakaszt jelenti neked. Én a (Letenye)-Gorican-Varasd-Zágráb-Karlovac vonalon 1997 óta 4-szer mentem a tenger felé és 4-szer vissza. Mindannyiszor volt elterelés a Varasd-Zágráb szakaszon, de irányító tábla is volt. Figyelmes vezetéssel nem téved el az ember. Egyedül az kifogásolható, hogy a tereloúton hazafelé hajtva, a "Gorican, autópálya" tábla jobbra fordulással terel vissza a pályára, de az egyenes irány viszont Letenyét mutatja. Ez utóbbi tényleg elvezet Letenyére, de nem az autópályán, hanem országúton, kisebb falvakon keresztül.
Szóval, valahol eltévedtél, de hogy ezért a horvátokat a fentiek szerint minosíted, az durvaság.

A legutóbbi bejegyzésedben említett, tavalyi, kellemetlen élményeid Novi Vinodolskin és Crkvenicán (két részeg ordibálása, egy faragatlan pincér) valóban felháborítóak. De ilyenek sajnos, más országban is elofordulnak, nálunk is és nemcsak külföldiekkel. Mindezekbol
általánosítani, botorság.

(Látom, egyébként másban is eltéro véleményen vagyunk. SZVSZ itt is fontos a helyesírás...)
Üdv.

Előzmény: Losy (517)
ezoterika Creative Commons License 2000.08.07 0 0 519
lborli, Fishtax!

Köszi az infókat, már alig várom! A dolog csak szeptemberben esedékes, de feltétlenül jelentkezek az út után!

A hálón kerestem vonatkozó infókat és amit eddig láttam, már az is csodaszép!

Köszi Nektek!

Üdv,
ezo

Előzmény: lborli (515)
comes Creative Commons License 2000.08.07 0 0 518
Bakibebi!

A vasútállomástól sec-pec a tengernél vagy, de nem javaslom, hogy a kikötoben fürödjél. :) Egy kempingrol tudok Rijeka közelében, az kb 10-12 km -re van nyugatra a tengerparton, ahogy elhagyod a várost.

Előzmény: bakibebi (489)
Losy Creative Commons License 2000.08.06 0 0 517
Tamerlán!
Sajna nekem egy csomó rossz tapasztalatom van a Horvátokkal kapcsolatban! Ahol én voltam (igaz tavaly) Novi Vinodolski és Crkvenica naponta ért legalább eg atrocitás! Reggel arra ébredek pl:
két részeg madár lent kiabál szemben és ocsárolja a a magyarokat, hogy ilyen "taknyos bunkó magyaroknak hogy lehet ilyen autójuk méirt nem megyünk haza játszani az eszünket az autóinkkal.(semmi olyant nem csináltun amivel provokáltuk őket! este 10- kor lefeködtünk és reggel erre ébredünk, hogy picsáznak meg kurváznak!.
Elmentünk egy étterembe, tele. Két szabad asztal
leüleünk és egy kicsit később leülnek a másik asztalhoz is horvátok. Mi kérünk étlapot erre közli a srác, hogy már nem szolgálnak ki. odamegy a mási asztalhoz és viszi nekik az étlapot.
És nem azért ahogy viselkedtünk, mert elég kulturált társaság volt a miénk!
És arrol is mesélhetnék ahogy itt Barcson viselkednek egyszerüen kritikán alluli!
Köszönöm szépen én ilyen mentalitást inkább nem tanulnék amit produkálni tudnak!
De a legnagyobb kontrasztot az adta, hogy idén Spaanyolba voltunk és ott aztán kitettek magukért az embere a vendégszeretet terén, a horvátoknak közük se volt ehhez a színvonalhoz. Pedig olyan helyen voltunk ahol nem nagyon járnak magyarok, és atársaság is ugyan az volt. Ráadásul felyenként csak kb 20 E- el kerüklt többe.
Hát igen, tőlük tényleg van mit tanulni legszívesbben odaköltöznék :)).

Az autópályárol: nem idén kezdik építeni Zágráb után. Tavaly még tök jó volt! És az útra visszaterelő tábla tényleg nem volt mert kétszer visszamentünk a "kezdetekhez" és azért annyira vakok nem lehetünk, hogy ne vettük volna észre, hiszen Barcelonáig oda-vissza csak ott Zágrábnál gabalyodtunk el!
A tengertparthoz közeli utak Crkvenica környékén kritikán alluliak voltak tavaj, idén még nem voltam.
Viszont a táj szép a tenger tiszta és kellemes, úgyhogy a jövő héten valószínü egy hosszú hétvégére lemegyük jetskizni. ( mert azért ide nagyon közel van hozzánk)
Bocs a tefrjedelemért (még lett volna még írnom,
de késöbb leírhatom a többi dolgot is, ha vkit érdekel.
Bocsesz: Losy

Előzmény: Tamerlán (512)
bozotos Creative Commons License 2000.08.06 0 0 516
Most voltunk Diklo-ban, Zadar külvárosában (apartman negyedében).
Az árak tapasztalataink szerint:
(Busszal mentünk szervezett úttal)
1 éjszaka/fő : 23 DM
Sör (korsó - Zadar óvárosában) : 9 kuna
Kávé (espresso) : 5 kuna
Kávé (capuccino) : 7 kuna
Margarin (dobozos 250 g) : 14,50 kuna
Görögdinnye : 2 kuna/kg
Nektarin : 10 - 14 kuna/kg
Paradicsom : 3 kuna/kg
Fagyikehely : 12 - 20 kuna
Zadar 70 ezer fős város a Velebit hegységtől 30 km-re a tenger partján. Aki búvárkodni szeretne, annak nem igazán tudom ajánlani - inkább kisebb települések vonzáskörzetébe kellene menni. A nagy tömeg zavarja az élővilágot, így kevesebb a látnivaló is...
Voltunk a Kornati Nemzeti Parkban - helyi szervezés, a strandokon németül és angolul kiválóan beszélő utazási ügynökök szervezik a hajók közönségét. Megszólítanak, képes, térképekkel, jegyzetekkel ellátott mappákat mutatnak a programokról : 65 DM teljes napi ellátással - ott viszont kifejetetten búvárparadicsomot talál aki arra jár. Gyönyörű a táj, érdemes elmenni. A hajó személyzete igazán barátságos és nagyon kielégítő a kiszolgálás is : italok (fehér-vörösbör, helyi kerítésszaggató pálinka; ebédre roston sült hal, sült hús bősége saláta körettel, a hajón még szendvics és narancslé is...)
A PARKOLÁSSAL NAGYON VIGYÁZZATOK AZ ÓVÁROSBAN, ÉS A KIKÖTŐ KÖRNYÉKÉN, mert egész nap szállítják el az autókat a kikötőből, aztán keresheti a szerencsétlen tulaj. Egy fakabát és egy szállító autó non-stop erre van ráállítva.
Mi mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, nem nagyon tudunk kellemetlen dolgot megemlíteni, és valószínű, hogy jövőre megint nekivágunk.

lborli Creative Commons License 2000.08.06 0 0 515
A Makarska Riviera a horvát Adria (szerintem) legszebb vidéke. A közel 1800 m magas Biokovo szinte a tengerből "nő" ki. Csodás. Menj el és nézd meg magad s ha hazajöttél meséld el bátran, hogy beleszerettél.
Előzmény: ezoterika (503)
rettegen Creative Commons License 2000.08.04 0 0 514
jó , tanuljunk!
Előzmény: Tamerlán (512)
www.end.hu Creative Commons License 2000.08.04 0 0 513
Maximálisan egyetértek Veled! Csak segítőkész emberekkel találkoztam! Szerintem is inkább mi tanulhatunk tőlük, de nagyon sokat!!!!
Előzmény: Tamerlán (512)
Tamerlán Creative Commons License 2000.08.04 0 0 512
Ja, ha itt egyedi esetekre, néhány kellemetlen tapasztalatra alapozva többen próbálják igazolni, hogy jogosak lennének Losy durva jelzoi a horvátokra, akkor itt a másik oldal:
Dalmácia, egy utazási iroda, két magyar család érkezik, hogy a már otthon kifizetett, közösen kivett apartmanjukba elirányíttassanak.
Fiatal horvát fonök jön, angolul jól beszél, elmondja: a korábban megnevezett apartmant közben kifogásolta az elozo vendég, ok ellenorizték, és mást javasolnak, kicsit távolabb.
A némileg kételkedo magyarokat elvezeti az új helyre: csendes környezet, ház 15 m-re a víztol, a teljes emelet a magyaroké, 3 szoba, két fürdo, konyha, étkezo, tengerre nézo erkélyek, ahogy kérték...
A háziak barátságosak, itallal fogadják a magyarokat, de aztán csak akkor találkozunk velük, ha akarjuk. És akarjuk, élvezetes beszélgetések (történelem, sport, politika), barátságosból baráti viszony, kölcsönös ajándékok. Megkérdezzük, hol lehet csónakot bérelni, mondják, van kishajójuk, elvisznek vele. Hajókázás, strandolás távoli partszakaszon, fejelés a vízben, visszaérkezés.
Kérdezés: mennyi, válasz: ingyen, a barátságra.
Hát igen, ez néhány példa a másik oldalról...
Egyébként pl. a biztonságot, a tisztességességet nézve, szerintem, irigyelhetjük oket.
rettegen Creative Commons License 2000.08.04 0 0 511
Teljesen igazad van , mint azt már lentebb én is leirtam... Mondom szvsz most tanulják, hogy kell az idegenforgalmat kezelni, amibe nekik az a legnagyobb gondjuk, hogy idegenek jönnek:) Mosoly egy szál se, az tuti, mi sem kaptunk... pedig a kölcsönzös csaj eljött velünk bulizni (Luganóban lakik télen:), össze is jött a haverommal, de mosoly semmi.
szóval az állapotok kicsit olyanok mint Balcsi '84-ben...

Táblák szarok: általában kettö van kirakva, 1 1km-re, a másik pedig a kijáratnál... hátha ez jó kitáblázás akkor én vagyok a hülye...

Rendörökkel szerencsére nem találkoztam , mert fölhivtak haverok, akik elörébb jártak, hogy valaki kalimpál a sötétben a cseszlovák elemlámpával a záróvonal után...
Amin röhögtem, hogy nem értette az egyik helyi gyerek, hogy lehet az, hogy a cseszlovákokat tisztán megértik, minket magyarokat meg nem, mintha kinai lenne a szöveg. Egy sejtelmes mosoly volt a válasz... magamban meg egy: " szerencsére!"

szóval az a kifejezés , hogy Balkán megállja a helyét a sok mögöttes jelentéssel is. állandóan megpróbáltak minket átcseszni a számlánál is de betudtuk annak, hogy számolni se tudnak és szépen a pincér elött összeadtuk az ételek árát és mindig 20-50 kuna +-t találtunk... sűrű bocsánat kevés volt. inkább horvátul dörmögötek valamit általában. meg irhatnám még1* az apartmannos palit is aki hazudott nekünk, kiadta a lakást amit mi láttunk , be volt baszva, és a foglalót sem akarta vissza adni. de ő is megjárta:)

A part gyönyörű --- na azért visszamegyek még:)

ja a csajoknak az jön be a legjobban, ha letekered az ablakot és fullhangerőre rakod a house-t a kocsiban... ez nem vicc! tisztára mint a német 1-esgolfosok ...

Előzmény: KAti (508)
florentyna Creative Commons License 2000.08.04 0 0 510
Csatlakozva hozzád, nekem is rossz véleményem van a horvátokról.
Mielott elindultunk én is végigolvastam ezt a topicot és ezek alapján sokkal többet vártam volna ettol az országtól és a lakóitól.Jártam már dél Európában Olaszországban, Görögországban és SPanyolországban.Ezekhez a vendégszereto országokhoz képest Horvátország igen nagy csalódást okozott.
Egyrészt a horvátok viselkedése néhol kiritikán aluli,az árak hihetetlenül drágák, bár fel voltunk rá készülve.De úgy gondolom , az ember ha szivesen látják, udvariasak vele, nem verik át akkor ezeket az árakat szivesen kifizeti és jó érzéssel jön el.
Végig az az ember érzése, hogy baromira be akarják hozni azt az idoszakot amikor a turisták elkerülték oket.DE az árakon kívül ezért nem igazán tesznek semmit.

Mi Rovinj-ban voltunk Monte Mulin-ben.Ha valaki készülne itt megszállni, ha teheti felejtse el.Úgy egybe katasztrófális a közvetlen környezete és az alkalmazottak együtt.

És még valami.MIndenki áradozik, hogy milyen tiszta a víz és gyönyöru.Spanyolországban és Görögországban is több helyen voltam ahol ugyanilyen tiszta volt a víz, ezekben az országokban azonban figyeltek arra, hogy a turista szegény ne a bokorba kényszerüljön vécézni,hanem kirak egy hordozható wc-t legalább,és a partszakaszokat is valamennyire gondozzák.

Rovinjban nagyon hosszú a partrész, több helyrol meg lehet közelíteni, de egyetlenegy helyen nincs jelezve, hogy hülye túrista itt tudsz lemenni a tengerhez.Gondolják, majd csak megtalálják a hülyék.

Autópályadíj:Letenye után az elso két rész ára odafelé:7 kuna visszafelé már 10 kuna volt
2 hét alatt emelték az árát.A Tankolás egy tele tankkal maximum 1000 Ft-ot lehet spórolni, 36,-FT-os Kunával számolva de ahogy haladunk lehet hogy 2 nap múlva már a benzin ára is magasabb lesz.

Összevetve mi legalább 10 évig be nem tesszük hozzájuk a lábunkat.Megyünk oda ami nem ilyen drága, ugyanolyan szép és még kedvesen is fogadnak.

Előzmény: KAti (508)
Fishtax Creative Commons License 2000.08.04 0 0 509
No, most majdnem úgy jártam, hogy kapásból idulatosan válaszoltam, de aztán rájöttem, én egy kicsit elfogult vagyok velük szemben. :-) Nekem szimpatikus nép, és inkább ezért azt mondom, ezek kiragadott példák, még talán az sem jelent semmit, hogy mindez Veled történt (szerintem meg jók a közlekedési tábláik, mi nem szoktunk eltévedni - tájékozódási képesség kérdése...) :-)

Már azt is elhatároztam, meg kellene tanulni kicsit horvátul, ha ár éveken át ott nyaral az ember. Kinek van tippje, hol lehetne?

Fishtax

Előzmény: KAti (508)
KAti Creative Commons License 2000.08.04 0 0 508
A horvátok stílusáról én sem vagyok nagy véleménnyel. Sajnos az maradt meg bennem, hogy ha valaki ott mosolyog, akkor az turista.... Nem szabad általánosítani, de amikor egy idegenforgalmi hivatal ajtaját úgy csapják rám, mint a jobb vígjátékokban, akkor nehéz arra ez egy hülye tyúkra haragudni. Meg akartam kérdezni valamit Korcsulán, hogy honnan indul a hajó. Ebédszünetük volt éppen még 2 percig, és az egyik nő engedte be a másikat. Siettem oda, Molim, plíz, és simán rámvágták az ajtót.
Én úgy gondolom, hogy ha egy ország az idegenforgalomból szeretne jutni valamire, akkor nem csak a plakátjaikon és szórólapjaikon kellene mosolyogniuk. Nem engedhetnék meg maguknak, hogy nem beszéljenek a turisták által látogatott helyeken (nem az ABC-re gondolok, bár beleférne az is) angolul és németül. Az is stílus kérdése, hogy amikor megkérdem a kempingben, van-e mindig meleg víz, szemrebbenés nélkül azt mondja, igen. Pedig nem. Nem olyan nagy baj, mert akkor felszerelem rögtön a zsákocskát, hogy abban melegítse a nap a vizet,és nem esek pofára este.

A közlekedési előjelző tábláik pedig igen is csapnivalóak. Nagyon sokszor nem tudtam biztosan, mikor kell befordulnom, erre nagyon kellett figyelni.

Az pedig már egészen más kérdés, hogy egy építész szerintem sírva fakadna az új házaikat látva. Igénytelen tervezés és környezet. Ez is árulkodik egy nép stílusáról szerintem.

Fishtax Creative Commons License 2000.08.04 0 0 507
Lapozz vissza a 127. hozzászólásig (4. oldal 100-as bontásnál), ezek tavalyi élmények, de szerintem nem sokat változhatott.

Fishtax

Előzmény: ezoterika (506)
ezoterika Creative Commons License 2000.08.04 0 0 506
Ja! Jujjj! Lehet! Akkor Makarska!
És valami tapasztalat? Jártál már ott?
Meséljetek nekem róla topiclakók, pls!
Azért keresem a hálón is! :)

Köszi .Tomeeee!

Előzmény: .Tomee (504)
mafalda Creative Commons License 2000.08.04 0 0 505
Bakibebi!

Mi vonattal voltunk ket hete. Rijekaban gyakorlatilag a tengerparton van az allomas, 5 perc seta maximum. A buszallomas (nagyjabol ugyanott, ahol a hajokikoto) is kozel van,
10-15 perc. Amugy van informacio a palyaudvaron, ott adnak kis terkepet is, azzal mar konnyu eligazodni.

mafalda

.Tomee Creative Commons License 2000.08.04 0 0 504
Nem Makarska ?
Szép hely, sok infót találsz a neten róla.
Előzmény: ezoterika (503)
ezoterika Creative Commons License 2000.08.04 0 0 503
Sziasztok!
Valaki hallott már a Makarckai Riviéráról?
Esetleg járt már ott? No és milyen vóóót? Lehet, hogy rosszul értettem a nevét...
Elore is köszönet!
ezo
Tamerlán Creative Commons License 2000.08.04 0 0 502
Zmac,
a.)Autópályán 130 km/ó, a többi, mint nálunk. Egyébként - gondolom, nemcsak a letenyei határátkelo horvát oldalán (Goricanban) -, egy nagy tájékoztató táblán ki is írják az autósoknak a sebességkorlátokat.
b.) Sajnos, a kérdés nem egyértelmu. A reggel hány órát jelent? Szombaton, vagy más napon? A tengerpart melyik szakaszáról van szó?
Néhány év (június-júliusi) tapasztalata alapján én a hajnali indulás mellett vagyok. (Mindig apartmant béreltünk, ezért egy kivétellel mindig szombaton mentünk.) Általában hajnali 1-5 óra között indultunk és útközben többször tartottunk pihenot. Trogirba (Medena) például du. 3 óra körül érkeztünk meg, pedig ebben egy három órás dugó is benne volt. Igen, a turnusváltás napja, a szombat nehezebben számítható, mert közlekedési dugók inkább elofordulnak (én az utóbbi 5x2 úton kétszer kerültem dugóba). A hajnali indulás ezért is elonyös. Visszafelé az idén eloször este, 7 óra után indultunk. Nem volt rossz. Aki bírja az éjszakai vezetést, annak ez is jó megoldás. (Ráadásul az utolsó nap is még igazi nyaralás.)
Szeptemberi tapasztalatom nincs ugyan, de biztos, hogy a foszezon után nyugodtabban lehet menni.
Előzmény: Zmac (498)
lborli Creative Commons License 2000.08.04 0 0 501
Igaz, ami igaz valóban optimális körülmények és (csak zárójelben merem megjegyezni) a megadott sebességhatárok rugalmas alkalmazása. :-))
(Zugló-Split trajekt 702 km.)
Előzmény: Fishtax (500)
Fishtax Creative Commons License 2000.08.04 0 0 500
Ejj, ahhoz azért valóban elég normális körülmények kellenek, ha jól számolom fejben, akkor az minimum 800 km! :-) De szeptemberben már azért elő szoktak fordulni normális körülmények.

Fushtax

Előzmény: lborli (499)
lborli Creative Commons License 2000.08.04 0 0 499
El, ha időben elindulsz. Zuglóból a spliti komp 11-12 óra normális körülmények között. Sebességkorlátozások: 50, 90, 130 km/h.
Előzmény: Zmac (498)
Zmac Creative Commons License 2000.08.04 0 0 498
Mik a sebességkorlátok Horvátországban? Reggeli indulással Bp-ről ép ésszel elérhető estére a tengerpart? Dugók, útjavítások, forgalom... Szeptember elején megyünk...
Előzmény: Tamerlán (496)
lborli Creative Commons License 2000.08.04 0 0 497
Nagyon igaz!
Előzmény: Tamerlán (496)
Tamerlán Creative Commons License 2000.08.04 0 0 496
Losy,
Szerintem jó lenne, ha a horvátokat illeto, durva, méltánytalan (és általánosító) jelzoidet sürgosen visszavonnád.
Az autópálya nem "szétszedve" volt, hanem még építették. Egy autópálya bizony-bizony, szakaszosan épül, nincsen hipp-hopp kész az egész. Igen, oda- és visszafelé is van elterelés, tavaly is volt, meg azelott is. De pályára visszajutást mutató tábla is van és volt, amit szépen elnéztél.
Ha figyelmesen vezet az ember, a szándéka ellenére nem keveredik be Zágrábba. Ha meg figyelmetlen, ne a horvátokat szidja, hanem magát.
A "Radarska kontrola" tábla sokhelyütt figyelmezteti a vezetot a sebességkorlátra, amit a tábla nélkül is be kellene tartani. Ha mégis szabálytalan az autós, akkor o a bunkó, nem a szabálynak érvényt szerzo rendor.
Szóval, ha nem (így) szóltál volna...
.Tomee Creative Commons License 2000.08.04 0 0 495
Már páran megemlítették, hogy milyen bunkók a horvátok. Érdekes én sokat voltam kint, de még nem vettem észre. Miért gondoljátok. Engem pl. sohasem akartak az autópályákon leszorítani (ellentétben az M7-essel), ha kérdeztem valamit segítettek, és a lányok is igen barátságosak :o)
Vagy csak nekem volt szerencsém? Egyébként holnap éjszaka indulok Soltára, ez Splittől 20 km-re lévő kis sziget. Ha mejgöttem mesélek.
Minden most indulónak jó utat !

Tomee

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!