"...Gyerekek, nem bántásnak, de: ha egy jól felszerelt Cee'd 4 milla felé hajt, mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni..."
az tény, hogy végre újra sikerült a vw-nek egy jó golf modellt csinálni, de azért ahol a cee'd árai véget érnek ott kezdődik a golf! én nem azt mondom, hogy szar a golf pfff pfff ( nem vagyok fajgyűlölő, mint a vw-sek fordítva :) )
"...... A 7 év garival ne álmodjatok....."
miért is ne? mert visszavonják? mert nem csinálják meg?
egy dolgot ne feledjünk el! a világ ebben a kis sarkában, ahol a mi agyunk mosódik, még jó hogy a "nyugati" autók ivódtak be a lelked legmélyére, hogy csak az a tuti és az a német precíz, és az akkor is autó marad, ha atomháború lesz! DE a világ egyéb általunk annyira nem ismert kis zugaiban is közlekednek és autókkal és gond nélkül (amerika, india, ausztrália) szerinted hány vw golf futkorászik ott ahol a kia, a hyundai meg a többiek a górék? a baj nem a márkákkal van, hanem az emberi fejekkel, mert még mindig benne lötyög az agymosásból visszamaradt folyadék! OPEL? válság szélén! ha a németek nem mentik meg akkor megy a gajdeszba (bár úgyis megmentik) Jók a német autók nem azt mondom, bár egyre több embertől hallom, hogy nem az a minőség mint régen! kollégám német lettére skodát vett, mert az embléma nem ért meg neki +3000EUR-t akkor miről beszélünk? másik kollégám azt mondja soha többet vw (passatja volt), harmadik szerint az A3 (álmaim autója) a hulladék, azóta egy picassóval jár 9 éve és semmi gond nem volt vele (mákja van). Azt kell észrevenni ebben, hogy a németek sem majmolják magukat és nem a pénztárcájuk ellenségei (ők ha autót vesznek azt nézik a nemzeti öntudatból fakadóan, mi jó a gazdaságnak, max azért vesz német terméket,de már ők is rájöttek, hogy nem csak ők tudnak autót építeni! Azonban nálunk még mindig az embléma, a kivagyiság, majd én megmutatom a szomszédnak a fő csapásirány! Mikor hazahoztam a kocsit (3éve vagyok külföldön) a szomszéd rögtön megjegyezte : nofene ennyire szarul megy a szekér, hogy nem ányócca jöttem haza? mondom neki: miért is? hogy neked tetsszen? vagy hogy én a különbözetet másra is költhetném, mint a látszatra? csak pislogott! Én egy használható autót kerestem, ami aránylag jól felszerelt, a belépő ára sem magas és működik szép csendben. és ha baj lesz vele akkor nem kell takargatnom a szomszédok elől, mert ők sosem vallanák be hogy az 5-6 millás kocsijuk éppen bedöglött! nincs az az isten! Majd ha lement 150-200ezer km gond nélkül akkor megmondom jól döntöttem-e! addigra egy golf ára is csak annyit érne mint ez vagy amaz használtan!
Gari kérdés: levegőszűrőt ill. pollenszűrőt otthol lehet cserélni garivesztés nélkül? főleg ha szervizbe nem kérem, mert cseréltem. olajat lehet vinni szervizbe? ottholi csere? riasztó/váltózár beszerelés nem KIA szervizbe?
"mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni"
ize. a ceed elott egy polo-m volt, az elott meg egy devu lanos. a polo-t es a lanos-t is 2,6-ert vettem, a lanost eladtam hat evesen 1.1-ert, a polot ket es fel evesen 1.6-ert, viszont a polonal volt elotte egy nemgaris szervizszamla is (gariido lejarta utan ket hettel szarta ossze magat) felmillaert. igy osszessegeben a polon eppenannyit buktam ket es fel ev alatt mint a lajoson hat ev alatt... ennyit a legendas ertektartasrol.
Engem a szerviznevek érdekelnének (akár privátban is... greghozta[kukac]ceedclub.hu) Tudtommal volt néhány szerviz, akinek elmaradása van a vezérképviselet felé, és azok nem kapnak alkatrészt. Lehet, Te is ilyen szervizt fogtál ki.
Nem tudom, milyen Golf van a cee'd-el azonos felszereltségben és azonos áron, de nekem a 7év gar akkor is fontosabb az emblémánál ;)
Ha egy kocsi árából, akcióban meghirdetve árengedményt adnak, az nem tesz jót az értéktartásnak (presztízsnek) és a korábbi vásárlók is elég haragosan néznek rád a későbbiekben, szerintem nem kell mondanom, hogy miért... Ha engedményt akarsz, akkor alkudj...
Nekem azt mondták bőven 1 héten belül minden jön egy német központból... még nincs Kiám.
Gyerekek, nem bántásnak, de: ha egy jól felszerelt Cee'd 4 milla felé hajt, mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni... A 7 év garival ne álmodjatok...
Mondom ezt úgy, hogy életem legjobban tetsző autója a Cee'd (kategóriájában), mondom úgy hogy sosem vennék VW-t és én védtem a támadott 7 év garit (mert bármikor el lehet felejteni, és lehet utólag szerzni sajna szervizfüzetet, és más még fizet is a + gari évekért).
Mégpedig ezért: Szerintem 2 dolgot csesztek el, nem engedtek az árából, és kivettek akcióban 4 légzsákot.
Amúgy túl könnyű a kormány, meg az alapban a távirányító hiánya azért alpári, mikor mostani gépemet 6000 ft-ért utólag komplett távirányítós centrállal látták el... Siralmas.
és milyen elem? fénycsóvavisszahúzórugó? vagy mi? valami konktétumot ha elárulnál, mert ez így édes kevés! az eset meg szomorú, de úgy tudom németország az alkatrészelosztó!
de ha a suzisoknak esztergomig, akkor a cee'dnek csak zsolnáig kellene menni! ha már párhuzamot akarok vonni!
de mi a probléma? csere autó addig nincs? mennyire üzemképtelen a kocsi?
Most bántam meg végleg, hogy ezt vettem meg... Kia Ceed sw ,
A kocsin elemcsere szükséges egy baleset miatt - és most jön amit nem kívánok egy kia tulajdonosnak sem - alkatrész beszerzés: Egy neves szervíz fél év után közli, hogy sajnos nincs alkatrész, vihetem az autót.... Át egy másik, úgy vélem színvonalasabb szervizbe, 30 nap után közlik, hogy a kívánt elem már elindult dél-kóreából. JUHÉJ már csak azon imádkozom nehogy elsüllyedjen, vagy a kalózok kezébe kerüljön a hajó és akkor talán 2 hét alatt itt a cucc.
Most irigylem a suzukisokat akiknek elég csak Esztergomig menni.
Az autónak egyébként más bajai is vannak és mellé ez a háttérprobléma... hááát
új vásárlók ezen gondolkodjatok el - ehhez nem kaptok minden utca sarkon alkatrészt...
Sziasztok! Köszi szépen a segítséget az izzócseréhez, megoldottuk házilag, de a sarukat levettük az aksiról és a fedélzeti kompi kicsit megmakkant. Majd meglátjuk mint mondanak a szervízben erről.
Még csak annyit, hogy lassan két éves lesz (1.4 benzines Ceed) és imádom, én csak ajánlani tudom. Most lesz a 45 ezres szeríze (eddig javítás: izzócsere és stab pálca+kar csere).
Jó hetet mindenkinek és balesetmentes sok-sok kilométert! :)
mert, mert nagyon jó kis agregát! ha szereted a nyomatékból autózást, a halk duruzsolást, és viszonylag sokat ülsz autóban, sok km-t fogsz felfalni akkor én crdi-t vennék! ha sokat mennék rövidtávon akkor a benzines lenne az ideálisabb (előbb melegszik) a dízelnek kell min. 5km mire rendesen melegszik! egyébként bármelyik motorral jó. a ceedclub.hu -n rendszeresen egymásnak feszül a dízel / benzines páros, de a végére mindig az jön ki, hogy döntetlen. ki mennyit, mire használja!
Nincs ám! De hisz akkor te egy 122LE - 150 Nm benzines paripát nyomtál le egy 115LE 255 Nm-es gázolajevővel, ugye? Azért érzed, hogy nem jó példát választottál összehasonlításnak, igaz? Dízelt hasonló dízellel hasonlítsunk már össze :-)
Ezt nem hinném, mert magyarországon nem forgalmazzák a gyengébbik dieselt, illetve valóban létezik "légzsákmentes" változat LCool néven (2 légzsák van csak benne)de ez csak 1.4-es benzinesben kapható. Szerintem "csupán" arról lehet szó amit Greg emlitett, nem kell több turpisságot mögéképzelni! :)