Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23151
"...Gyerekek, nem bántásnak, de: ha egy jól felszerelt Cee'd 4 milla felé hajt, mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni..."

Golf Trendline 1.4 16V / Benzin / 1.4l / 59 kW/80 LE / Kézi 5 fokozatú / 4-Ajtók = 4.453.000,- HUF

Golf Trendline 2.0 CR TDi / Diesel / 2.0l / 81 kW/110 LE / Kézi 5 fokozatú / 4-Ajtók = 5.853.800,- HUF

forrás: www.vw.hu >> konfigurátor!

akkor miről beszélünk???

az tény, hogy végre újra sikerült a vw-nek egy jó golf modellt csinálni, de azért ahol a cee'd árai véget érnek ott kezdődik a golf! én nem azt mondom, hogy szar a golf pfff pfff ( nem vagyok fajgyűlölő, mint a vw-sek fordítva :) )

"...... A 7 év garival ne álmodjatok....."

miért is ne? mert visszavonják? mert nem csinálják meg?

egy dolgot ne feledjünk el! a világ ebben a kis sarkában, ahol a mi agyunk mosódik, még jó hogy a "nyugati" autók ivódtak be a lelked legmélyére, hogy csak az a tuti és az a német precíz, és az akkor is autó marad, ha atomháború lesz! DE a világ egyéb általunk annyira nem ismert kis zugaiban is közlekednek és autókkal és gond nélkül (amerika, india, ausztrália) szerinted hány vw golf futkorászik ott ahol a kia, a hyundai meg a többiek a górék? a baj nem a márkákkal van, hanem az emberi fejekkel, mert még mindig benne lötyög az agymosásból visszamaradt folyadék!
OPEL? válság szélén! ha a németek nem mentik meg akkor megy a gajdeszba (bár úgyis megmentik)
Jók a német autók nem azt mondom, bár egyre több embertől hallom, hogy nem az a minőség mint régen! kollégám német lettére skodát vett, mert az embléma nem ért meg neki +3000EUR-t akkor miről beszélünk? másik kollégám azt mondja soha többet vw (passatja volt), harmadik szerint az A3 (álmaim autója) a hulladék, azóta egy picassóval jár 9 éve és semmi gond nem volt vele (mákja van). Azt kell észrevenni ebben, hogy a németek sem majmolják magukat és nem a pénztárcájuk ellenségei (ők ha autót vesznek azt nézik a nemzeti öntudatból fakadóan, mi jó a gazdaságnak, max azért vesz német terméket,de már ők is rájöttek, hogy nem csak ők tudnak autót építeni! Azonban nálunk még mindig az embléma, a kivagyiság, majd én megmutatom a szomszédnak a fő csapásirány!
Mikor hazahoztam a kocsit (3éve vagyok külföldön) a szomszéd rögtön megjegyezte : nofene ennyire szarul megy a szekér, hogy nem ányócca jöttem haza? mondom neki: miért is? hogy neked tetsszen? vagy hogy én a különbözetet másra is költhetném, mint a látszatra? csak pislogott!
Én egy használható autót kerestem, ami aránylag jól felszerelt, a belépő ára sem magas és működik szép csendben. és ha baj lesz vele akkor nem kell takargatnom a szomszédok elől, mert ők sosem vallanák be hogy az 5-6 millás kocsijuk éppen bedöglött! nincs az az isten! Majd ha lement 150-200ezer km gond nélkül akkor megmondom jól döntöttem-e! addigra egy golf ára is csak annyit érne mint ez vagy amaz használtan!

bocs ha hosszú lett...:)
Előzmény: karesz2 (23145)
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23150
Gari kérdés:
levegőszűrőt ill. pollenszűrőt otthol lehet cserélni garivesztés nélkül? főleg ha szervizbe nem kérem, mert cseréltem.
olajat lehet vinni szervizbe? ottholi csere?
riasztó/váltózár beszerelés nem KIA szervizbe?
drq Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23149
Sajnos nekem is kellett már egy sárvédő elem, 1 hét alatt megvolt.
aamen Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23148
"mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni"

ize.
a ceed elott egy polo-m volt, az elott meg egy devu lanos. a polo-t es a lanos-t is 2,6-ert vettem, a lanost eladtam hat evesen 1.1-ert, a polot ket es fel evesen 1.6-ert, viszont a polonal volt elotte egy nemgaris szervizszamla is (gariido lejarta utan ket hettel szarta ossze magat) felmillaert.
igy osszessegeben a polon eppenannyit buktam ket es fel ev alatt mint a lajoson hat ev alatt... ennyit a legendas ertektartasrol.
GregHozta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23147
Engem a szerviznevek érdekelnének (akár privátban is... greghozta[kukac]ceedclub.hu)
Tudtommal volt néhány szerviz, akinek elmaradása van a vezérképviselet felé, és azok nem kapnak alkatrészt.
Lehet, Te is ilyen szervizt fogtál ki.

Nem tudom, milyen Golf van a cee'd-el azonos felszereltségben és azonos áron, de nekem a 7év gar akkor is fontosabb az emblémánál ;)
ProgiBee Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23146
Ha egy kocsi árából, akcióban meghirdetve árengedményt adnak, az nem tesz jót az értéktartásnak (presztízsnek) és a korábbi vásárlók is elég haragosan néznek rád a későbbiekben, szerintem nem kell mondanom, hogy miért...
Ha engedményt akarsz, akkor alkudj...
karesz2 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23145
Nekem azt mondták bőven 1 héten belül minden jön egy német központból... még nincs Kiám.

Gyerekek, nem bántásnak, de: ha egy jól felszerelt Cee'd 4 milla felé hajt, mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni... A 7 év garival ne álmodjatok...

Mondom ezt úgy, hogy életem legjobban tetsző autója a Cee'd (kategóriájában), mondom úgy hogy sosem vennék VW-t és én védtem a támadott 7 év garit (mert bármikor el lehet felejteni, és lehet utólag szerzni sajna szervizfüzetet, és más még fizet is a + gari évekért).

Mégpedig ezért: Szerintem 2 dolgot csesztek el, nem engedtek az árából, és kivettek akcióban 4 légzsákot.

Amúgy túl könnyű a kormány, meg az alapban a távirányító hiánya azért alpári, mikor mostani gépemet 6000 ft-ért utólag komplett távirányítós centrállal látták el...
Siralmas.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23144
Csereautóra azt a választ kaptam, hogy csak akkor jár, ha az út szélén lerobbansz és igénybe veszed az assistance szolgáltatást.
Előzmény: Törölt nick (23143)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23143
Konkrétumok? Egy kolléga sima első szélvédőre vár proceedre 43 napja - én meg küszöbre és sárvédőre.

Csere autó nincs, csak ha fizetsz érte..

Amúgy meg használható az autó, most is hazaküldtek vele.

Előzmény: Törölt nick (23142)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23142

és milyen elem? fénycsóvavisszahúzórugó? vagy mi? valami konktétumot ha elárulnál, mert ez így édes kevés! az eset meg szomorú, de úgy tudom németország az alkatrészelosztó!

de ha a suzisoknak esztergomig, akkor a cee'dnek csak zsolnáig kellene menni! ha már párhuzamot akarok vonni!

de mi a probléma? csere autó addig nincs? mennyire üzemképtelen a kocsi?

Előzmény: Törölt nick (23141)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23141
Üdv!

Most bántam meg végleg, hogy ezt vettem meg...
Kia Ceed sw ,

A kocsin elemcsere szükséges egy baleset miatt - és most jön amit nem kívánok egy kia tulajdonosnak sem - alkatrész beszerzés: Egy neves szervíz fél év után közli, hogy sajnos nincs alkatrész, vihetem az autót....
Át egy másik, úgy vélem színvonalasabb szervizbe, 30 nap után közlik, hogy a kívánt elem már elindult dél-kóreából. JUHÉJ már csak azon imádkozom nehogy elsüllyedjen, vagy a kalózok kezébe kerüljön a hajó és akkor talán 2 hét alatt itt a cucc.

Most irigylem a suzukisokat akiknek elég csak Esztergomig menni.

Az autónak egyébként más bajai is vannak és mellé ez a háttérprobléma... hááát

új vásárlók ezen gondolkodjatok el - ehhez nem kaptok minden utca sarkon alkatrészt...

na szevasz
baleri80 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23140
Sziasztok! Köszi szépen a segítséget az izzócseréhez, megoldottuk házilag, de a sarukat levettük az aksiról és a fedélzeti kompi kicsit megmakkant. Majd meglátjuk mint mondanak a szervízben erről.

Még csak annyit, hogy lassan két éves lesz (1.4 benzines Ceed) és imádom, én csak ajánlani tudom.
Most lesz a 45 ezres szeríze (eddig javítás: izzócsere és stab pálca+kar csere).

Jó hetet mindenkinek és balesetmentes sok-sok kilométert! :)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23139
Tudtommal a gyári 15" mérete:
6,5x15 5x114,3 ET40
De rámegy a 42-es ET is.
Előzmény: SilverFlash (23137)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23138
A sötétedő tükör nem az ECS része, hanem az EX felszereltségtől jár. ;)
Előzmény: Brian63 (23136)
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23137

Most is dízelt hajtok (ez még nem Kia)  :-)

Ezért nem is gondolkodok benzinfalóban.  :-)))

Tudja vki, hogy mekkora a felni mérete 1.6 crdi ex lim. esetén? Ez lehet pl:  6,5x15 5x114,3 ET42 ??

Brian63 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23136

meg vízlepergető oldalablak, meg sötétedő tükör, meg a többit nem tudom....

meg kellene nézni.

Előzmény: Törölt nick (23134)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 23135
mert, mert nagyon jó kis agregát! ha szereted a nyomatékból autózást, a halk duruzsolást, és viszonylag sokat ülsz autóban, sok km-t fogsz felfalni akkor én crdi-t vennék! ha sokat mennék rövidtávon akkor a benzines lenne az ideálisabb (előbb melegszik) a dízelnek kell min. 5km mire rendesen melegszik! egyébként bármelyik motorral jó. a ceedclub.hu -n rendszeresen egymásnak feszül a dízel / benzines páros, de a végére mindig az jön ki, hogy döntetlen. ki mennyit, mire használja!
Előzmény: SilverFlash (23131)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 23134
ECS+

+ tempomat! én pl azért vettem ECS+al!
Előzmény: SilverFlash (23130)
drq Creative Commons License 2009.02.21 0 0 23133
Én a dieselről biztos nem beszéllek le. :)
Előzmény: SilverFlash (23131)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23132
Szerintem nem fogunk lebeszélni :D

Az ecs. plus csomag nem sokkal tud többet...
vízlepergető oldalablakok
elektromosan behajló visszapillantó tükör
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23131
helyesen : lebeszéltek-e a Cee'd-ről?  :)
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23130

köszi.

és azt véletlen nem tudod mi van az elektromos és elektromos plusz csomagban? 110 és 170 ezer az ára, de tartalma???

nagyon benéz egy crdi.  :)

lebeszélték róla?

Előzmény: GregHozta (23129)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23129
Emelhető magasságú utasülés
Sötétített üvegezés
Ülés fűtés
Szélvédő fűtés
Tempomat
16"-os kerekek
Előzmény: SilverFlash (23128)
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23128

Vki nem tudja mi a különbség a 1,6 crdi sw ex limited és ex limited plus közt?

áron kívül. :)

GregHozta Creative Commons License 2009.02.20 0 0 23127
Az 1.6 benzines cee'd is 122 ló 156Nm...
Előzmény: gszarkatat (23125)
vbandit Creative Commons License 2009.02.17 0 0 23126
áááá,egy gyengébb autó nagyobb kivihás :)))
Előzmény: gszarkatat (23125)
gszarkatat Creative Commons License 2009.02.17 0 0 23125
Nincs ám! De hisz akkor te egy 122LE - 150 Nm benzines paripát nyomtál le egy 115LE 255 Nm-es gázolajevővel, ugye?
Azért érzed, hogy nem jó példát választottál összehasonlításnak, igaz? Dízelt hasonló dízellel hasonlítsunk már össze :-)
Előzmény: vbandit (23124)
vbandit Creative Commons License 2009.02.17 0 0 23124
én ugy tudom nincs 1,6 dizel BMW,de javits ki ha tévedek...
Előzmény: gszarkatat (23118)
gszarkatat Creative Commons License 2009.02.17 0 0 23123
az az i30..u.a. mint a cee'd, ott van gyengébb diesel. Hogy cee'd-nél miért nincs? Ki tudja (valszleg üzletpolitika, biztos sokan vennék...)
Előzmény: Nokedli 45 (23121)
jezol Creative Commons License 2009.02.17 0 0 23122
Ezt nem hinném, mert magyarországon nem forgalmazzák a gyengébbik dieselt, illetve valóban létezik "légzsákmentes" változat LCool néven (2 légzsák van csak benne)de ez csak 1.4-es benzinesben kapható.
Szerintem "csupán" arról lehet szó amit Greg emlitett, nem kell több turpisságot mögéképzelni! :)
Előzmény: Nokedli 45 (23121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!