A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Már volt ilyen remek egykezesem földhöz vágtam ,akkor már vagy 50 alkalom volt hogy megszívatott ! Még a hecst sem merem megvenni pedig azt mondják jó gép ! Ebből is csak a 100ezres ér valamit !
Tegnap vettem nem nagy pénzért, piktor ember használhatta mert több fajta festéknyom is látható rajta. Két fokozaton működik, nincs megsütve, működik rendesen. Csak a légterelő lemezek nincsenek + hozzá.
Kapott már ma is rendesen, a melóhelyen kezdte. 8-10mm-es furatok, utána rábíztam a kollégára ő 15mm-es lapot fúrt le alu gerendába 6mm-es önfúró csavarokkal, majd egy kisteher dobozának a belsejébe csavarozott oldalra deszkákat. Miután haza értem itthon M6 meneteket fúrtam végül 4db 10mm-es furattal 8mm-es laposvasba sikerült lemeríteni.Miután lemerült, nem kellett az 1 óra, hogy feltöltse a hozzákapott gyorstöltő az akkut.
Stomer SED 400 fúrógépem van eddig jó hiba nélküli ,pedig bőven fúrt 6mm lyukakat ! Én ha veszek ezeket néztem ki ! Drágát is vettem de az árához képest nem tud semmit ! Flexem is van ipari boss új korától rossz a kapcsolója ,mostmár a fogaskerekek is kezdenek meghalni ! A lidlis flex kenterbe vágja !
Az egyik legyen a lidülben lévő gépek azal vannak jó tapasztalatok ! A másik a stomer gépek webes áruházakban árulják ! Németorzságban szerelik és ipari alkalmazásra is lehet használni őket drágábbak mint a hjundaik de legalább bírják vannak már ott hozzá komentek !
Ár ???? kell csinálnom magamnak egy új kipufogó csövet mert a mostanit már hegesztettem. Leginkább emiatt csináltam. 330mm hosszú laposvasakból van, fél méteres cső volt a karja a próbán és nem kellett erölködnöm hajlítás közben, jó lett az áttétele. Azonkívül a hegesztőgép vásárlós topikban volt téma a hajlítógép akkor indult be a kishangya.Mint már korábban írtunk róla ha már nem telik rá, megcsináljuk :-)
Fúró flex ehhez is kellett :-) ez volt a próba, maradék anyagból faragtam. Háromnegyedes csőhöz csináltam betétet, de 50mm a belső befogadó méret, így bővíthető.
Hirtelen jó idő lett ! Az előbb teszteltem a kisgépet, a spakli része hát nem túl jó a festék le tolásásra mert viszi a fát is ,a fémen is próbáltam ott meg kimegy az éle ! A spakli része nem igazán tudom mire jó esetleg valami ragacs eltávolításra esetleg színesfém letisztítására. A vágókat is kipróbáltam a keskenyebb zsanér bevésése a szélesebb kis vágásokra négyzetes bevésésére, csap helyfaragásra. A legnagyobb az nem tudom mire való a fát nem nagyon viszi gondolom színesfém ,műanyag vágásra lehet ! A csiszolás fémen ,festett rész leszedés kiváló és finomra felpolirozta a vaslemezt !
Minden egyes szó igaz ! Jelenleg munkanélküli vagyok ! Csak olyan meló lenne amivel sosem vagyok itthon ! Néztem egy melót azt mondja az ürge hogy a második hétvégén már haza tudok menni fojtassa ,én meg mondtam ne ,oda inkább rabszolgát kell venni ,így a fizetésig már el sem jutottunk ! Most volna egy másik az meg alpintechnikai favágót keres ,tudnám csinálni de nincs motorfűrész kezelőim . Tanfolyam meg nincs rá !