Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dinyus Creative Commons License 2009.02.25 0 0 23166
az szerintetek mitôl lehet, hogy mostanában indulás után (akár reggel garázsból, ahol kb 13-14 fok van, akár este teremgarázsból, ahol 5-6) a hátsó fékek egy rövid ideig (pár perc, kb 1 km) nagyon erôs hangot adnak ki, szinte mintha le lennének kopva a fékbetétek (1,6 SW CRDI az autó egyébként, tehát hátul is tárcsafék van), utána meg teljesen jó, akármennyit megyek... 23e km van benne, most voltam pár hete 20e-s szervizen, ott azt mondták, hogy teljesen rendben vannak a fékek.

másik idegesítô dolog: kb 1500-as fordulatszámnál (de csakis menetközben, álló helyzetben pörgetett motornál nem) vmi berezonál a kesztyûtartó környékén. Már kipakoltam belôle mindent, de nem segített. Az a fura, hogy ezt se mindig csinálja, pár hónapja kezdte, aztán abbahagyta, aztán most meg megint elkezdte...
dinyus Creative Commons License 2009.02.25 0 0 23165
én a Duna Autónál cseréltettem két elemet koccanás miatt (bal elsô sárvédô és bal elsô ajtó), hétfôn elvittem a kocsit, szerdán hozhattam haza, kész is volt (elôzô hét csütörtök környékén voltam kárfelmérésen, lehet, hogy már akkor megrendelték, de akkor is jó idôt futottak).
Előzmény: poklon (23160)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.25 0 0 23164
Basszuskulcs! Kellett nekem az alkatrészellátásról beszélni? Most kipróbálhatom!
Belémcsúszott hátulról egy kis pözsóval egy csajszi. Kárfelvétel aztán jöhet a javítás. Hátsó lökös és néhány alatta lévő műanyag elem csere lehet.
jezol Creative Commons License 2009.02.25 0 0 23163
Te Karesz2 neked akkor most tulajdonképpen milyen autod van? Mert olyanokat irsz ,hogy a hajam égnekáll. Vezettél te már 1.4-es Ceed-et?
Aszondod pörgetni kell. Dehogy kell, pont úgy húz alapról mint egy normál 1.6-os!!!! De az igaz ha 4 ezer fölé tekered elszabadulnak a pacik. Na akkor mehet a levesbe az összes 1.6-is!!!!
A kormány meg szerintem pont kellemes. Hidd el, elég sok autóval összesodort eddig az élet és simán az optimális kategóriába raknám a ceed szervóját!!! Probálj ki egy új Fiat-ot. Na ott megtudod milyen tulszervózott kormánymű. (city nélkül) Az értéktartása meg olyan amilyen. Erről még nincsenek pontos adatok!
Előzmény: karesz2 (23161)
Cibet Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23162
Megnéztem a hasznaltauto.hu-n az ötös Golfot. 3-3.5 milla között vannak a 2007 végi, 2008 eleji járművek. Kicsit kétlem, hogy 3.5-ért vadi újat lehetett kapni. Nekem mondjuk eszembe sem jutott volna "népautót" venni. :)
Előzmény: karesz2 (23161)
karesz2 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23161
Máshol is kardoskodtam a 7 év gari mellett, meg hogy bármikor abbahagyható ha drága, stb, és mondtam hogy nem vennék VW-t.
Csak: anno haverom vett akciósan 6 légzsák+klima Golf V 3.5 milla, kollégám tavaly Jetta 4,2 milla 6-8 légzsák (nem tudom pontosan mint a felszereltségét sem, de jól felszerelt szerinte, aut klíma, 1,6 benzin).
Még nem tudjuk mennyit ér egy Cee'd, 3-4 évesen, de aki a Riót cserélte be az tudja. Jó, azért ez más gép.
Énnekem nem jött össze, 6 légzsák Klíma 3 milláért, a beszámítás siralmas, igaz nem törtettem és nem kerestem másik kereskedést.

Na itt jönnek a gondok, persze nem esne jól egy Kia tulajnak sem az árcsökkentés, de ma ez a divat, újonnan nem , de 1-2 év alatt eshet 2-400 k-t.

A kormány természetesen 100 felett könnyű, és az elektronikus szervonál ez semmi gondot nem okozna kiigazítani.

Nem én írom nincs alkatrész. Softwerfrissítés. Stb.
Láttatok kiszerelt vagy kibontott szélvédőt, milyen alakú alul?-érdekes. És a motor nekem tetszik, de sokan kifejtik csodák nincsenek, 1.4 pörgetni kell.
Viszont vannak valóban jó megoldások, az a bezárás (bízva a légzsákműködés nyit), első nyúlvány méretezetten képes gyűrődni és külön elem..., a ma már ritka bowdenes gáz reakciója, a változó vezérléses láncos motor, ezeket értékelitek?

Én annyit szerettem volna mondani, ez az autó se nem több, se nem kevesebb kategóriatársainál. Színesít.
Még sok felé bizonyítania kell.
poklon Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23160
Sziasztok!

Hátsó ajtót kellet cserélni, mert belém jöttek, ceed sw 1.6 crdi. Egy héttel a kárfelvétel után a szervizben volt az ajtó. Pécsi Pappas.
Egy éves az autó, most voltam kötelező szervizen a Pécsi Origónál. Olaj, olajszűrő csere, kézifékállítás, új szoftvertelepítés. Légszűrőt és a pollenszűrőt ellenőrizték.
34.000.- Ft. Szerintem korrekt.

Előzmény: Törölt nick (23141)
ceeee Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23159

Biztos van akinek megér  az embléma ,(na meg a minusz 20 lóerő!) 1 misit!

:-DD

Előzmény: Jaq Draco (23154)
rzsolt68 Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23158

Sziasztok, ha tudnátok segíteni . Keresek ceed sw 15" könnyűfelnit. valaki tud jó áron? Előre is köszönöm a segítséget.

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23157
A múlt hónapban kapott a nejem SW-je egy követ a szélvédőre. Felvetette biztosítónál a kárt, bejelentette a szervizbe, és a következő héten megvolt a csere. Mivel EX+ECS a felszereltség, így a fűtött első szélvédőt úgy kellet rendelni. Ennek ellenére néhány napon belül megjött.
Előzmény: Törölt nick (23143)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23156
Milyen alkatrész jön koreából? A kocsi szinte minden alkatrésze szlovákiában készül. Szerintem csak etetnek. Én is ismerek hasonló esetet de ott arról van szó, hogy a kereskedés tartozik a KIA-nak és ezért nem szolgálják ki alkatrésszel. Próbálj meg egy másik szervizt, csoda fog történni.
Reding Itell Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23155
De VW Golf. :-))) és nem egy KIA, na látod az ilyen elvakult embereket soha nem fogok megérteni, aki ugyanazon termékért kiad 1.000.000 Ft-al többet. De hát akinek van az had tegye.
Előzmény: Jaq Draco (23154)
Jaq Draco Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23154
Kedves karesz2

Csak a te kedvedért összeállítottam az én Ceed SW-mnek megfelelő Golf Variantot.
Mivel listaáron kaptam az autót, ezét a Golf listaára mérvadó az én esetemben.
Az enyém Ceed SW 1.6 benzin 122LE, EX felszereltség+ECS, tolatóradar és sebváltózár: 4.808.000 HUF
Ennek megfelelő Golf Variant 1.6 benzin 102LE: 5.708.800,- HUF
Közel 1 millió HUF a különbség.
Vélemény?
Előzmény: karesz2 (23145)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.24 0 0 23153
Légszűrőt, pollenszűrőt otthon is tudsz/lehet cserélni, csak, ha... -és ez bármely nem szakszervizben elvégzett munkára vonatkozik- bizonyíthatóan amiatt romlik el a gép, zsebből kell fizetned a javítást. (vagy számla ellenében megpróbálhatod átterhelni az alkatrész importőrjére).

Olajat a legtöbb szervizbe lehet vinni, de nem biztos, hogy mindig megéri... otthon pedig cserélheted, viszont akkor csinálj KIA szervizes krumplipecsétet is. :D
Előzmény: SilverFlash (23150)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23152
"...Amúgy túl könnyű a kormány,..."

relatív kinek mi könnyű, nekem optimális, könnyű parkolni, a pályán meg nem csiszolok szalagkorlátot ha ránehezedik a kezem! éppenséggel vezettem vw passatot, na abban volt csak könnyű kormány...140-nél érdekes élmény! most kinek van igaza???

"...meg az alapban a távirányító hiánya azért alpári, mikor mostani gépemet 6000 ft-ért utólag komplett távirányítós centrállal látták el..."
Siralmas...."

ez tényleg az, meg az LCOOL-ban a "szent kvarcóra is a fedcomp helyén, de erre már rájöttek ők is!
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23151
"...Gyerekek, nem bántásnak, de: ha egy jól felszerelt Cee'd 4 milla felé hajt, mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni..."

Golf Trendline 1.4 16V / Benzin / 1.4l / 59 kW/80 LE / Kézi 5 fokozatú / 4-Ajtók = 4.453.000,- HUF

Golf Trendline 2.0 CR TDi / Diesel / 2.0l / 81 kW/110 LE / Kézi 5 fokozatú / 4-Ajtók = 5.853.800,- HUF

forrás: www.vw.hu >> konfigurátor!

akkor miről beszélünk???

az tény, hogy végre újra sikerült a vw-nek egy jó golf modellt csinálni, de azért ahol a cee'd árai véget érnek ott kezdődik a golf! én nem azt mondom, hogy szar a golf pfff pfff ( nem vagyok fajgyűlölő, mint a vw-sek fordítva :) )

"...... A 7 év garival ne álmodjatok....."

miért is ne? mert visszavonják? mert nem csinálják meg?

egy dolgot ne feledjünk el! a világ ebben a kis sarkában, ahol a mi agyunk mosódik, még jó hogy a "nyugati" autók ivódtak be a lelked legmélyére, hogy csak az a tuti és az a német precíz, és az akkor is autó marad, ha atomháború lesz! DE a világ egyéb általunk annyira nem ismert kis zugaiban is közlekednek és autókkal és gond nélkül (amerika, india, ausztrália) szerinted hány vw golf futkorászik ott ahol a kia, a hyundai meg a többiek a górék? a baj nem a márkákkal van, hanem az emberi fejekkel, mert még mindig benne lötyög az agymosásból visszamaradt folyadék!
OPEL? válság szélén! ha a németek nem mentik meg akkor megy a gajdeszba (bár úgyis megmentik)
Jók a német autók nem azt mondom, bár egyre több embertől hallom, hogy nem az a minőség mint régen! kollégám német lettére skodát vett, mert az embléma nem ért meg neki +3000EUR-t akkor miről beszélünk? másik kollégám azt mondja soha többet vw (passatja volt), harmadik szerint az A3 (álmaim autója) a hulladék, azóta egy picassóval jár 9 éve és semmi gond nem volt vele (mákja van). Azt kell észrevenni ebben, hogy a németek sem majmolják magukat és nem a pénztárcájuk ellenségei (ők ha autót vesznek azt nézik a nemzeti öntudatból fakadóan, mi jó a gazdaságnak, max azért vesz német terméket,de már ők is rájöttek, hogy nem csak ők tudnak autót építeni! Azonban nálunk még mindig az embléma, a kivagyiság, majd én megmutatom a szomszédnak a fő csapásirány!
Mikor hazahoztam a kocsit (3éve vagyok külföldön) a szomszéd rögtön megjegyezte : nofene ennyire szarul megy a szekér, hogy nem ányócca jöttem haza? mondom neki: miért is? hogy neked tetsszen? vagy hogy én a különbözetet másra is költhetném, mint a látszatra? csak pislogott!
Én egy használható autót kerestem, ami aránylag jól felszerelt, a belépő ára sem magas és működik szép csendben. és ha baj lesz vele akkor nem kell takargatnom a szomszédok elől, mert ők sosem vallanák be hogy az 5-6 millás kocsijuk éppen bedöglött! nincs az az isten! Majd ha lement 150-200ezer km gond nélkül akkor megmondom jól döntöttem-e! addigra egy golf ára is csak annyit érne mint ez vagy amaz használtan!

bocs ha hosszú lett...:)
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23150
Gari kérdés:
levegőszűrőt ill. pollenszűrőt otthol lehet cserélni garivesztés nélkül? főleg ha szervizbe nem kérem, mert cseréltem.
olajat lehet vinni szervizbe? ottholi csere?
riasztó/váltózár beszerelés nem KIA szervizbe?
drq Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23149
Sajnos nekem is kellett már egy sárvédő elem, 1 hét alatt megvolt.
aamen Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23148
"mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni"

ize.
a ceed elott egy polo-m volt, az elott meg egy devu lanos. a polo-t es a lanos-t is 2,6-ert vettem, a lanost eladtam hat evesen 1.1-ert, a polot ket es fel evesen 1.6-ert, viszont a polonal volt elotte egy nemgaris szervizszamla is (gariido lejarta utan ket hettel szarta ossze magat) felmillaert.
igy osszessegeben a polon eppenannyit buktam ket es fel ev alatt mint a lajoson hat ev alatt... ennyit a legendas ertektartasrol.
GregHozta Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23147
Engem a szerviznevek érdekelnének (akár privátban is... greghozta[kukac]ceedclub.hu)
Tudtommal volt néhány szerviz, akinek elmaradása van a vezérképviselet felé, és azok nem kapnak alkatrészt.
Lehet, Te is ilyen szervizt fogtál ki.

Nem tudom, milyen Golf van a cee'd-el azonos felszereltségben és azonos áron, de nekem a 7év gar akkor is fontosabb az emblémánál ;)
ProgiBee Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23146
Ha egy kocsi árából, akcióban meghirdetve árengedményt adnak, az nem tesz jót az értéktartásnak (presztízsnek) és a korábbi vásárlók is elég haragosan néznek rád a későbbiekben, szerintem nem kell mondanom, hogy miért...
Ha engedményt akarsz, akkor alkudj...
karesz2 Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23145
Nekem azt mondták bőven 1 héten belül minden jön egy német központból... még nincs Kiám.

Gyerekek, nem bántásnak, de: ha egy jól felszerelt Cee'd 4 milla felé hajt, mért nem vesztek Golfot (az is viszonylag jó felszerelt és a válságtól eltekintve mindig VW marad ha el kell adni... A 7 év garival ne álmodjatok...

Mondom ezt úgy, hogy életem legjobban tetsző autója a Cee'd (kategóriájában), mondom úgy hogy sosem vennék VW-t és én védtem a támadott 7 év garit (mert bármikor el lehet felejteni, és lehet utólag szerzni sajna szervizfüzetet, és más még fizet is a + gari évekért).

Mégpedig ezért: Szerintem 2 dolgot csesztek el, nem engedtek az árából, és kivettek akcióban 4 légzsákot.

Amúgy túl könnyű a kormány, meg az alapban a távirányító hiánya azért alpári, mikor mostani gépemet 6000 ft-ért utólag komplett távirányítós centrállal látták el...
Siralmas.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23144
Csereautóra azt a választ kaptam, hogy csak akkor jár, ha az út szélén lerobbansz és igénybe veszed az assistance szolgáltatást.
Előzmény: Törölt nick (23143)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23143
Konkrétumok? Egy kolléga sima első szélvédőre vár proceedre 43 napja - én meg küszöbre és sárvédőre.

Csere autó nincs, csak ha fizetsz érte..

Amúgy meg használható az autó, most is hazaküldtek vele.

Előzmény: Törölt nick (23142)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23142

és milyen elem? fénycsóvavisszahúzórugó? vagy mi? valami konktétumot ha elárulnál, mert ez így édes kevés! az eset meg szomorú, de úgy tudom németország az alkatrészelosztó!

de ha a suzisoknak esztergomig, akkor a cee'dnek csak zsolnáig kellene menni! ha már párhuzamot akarok vonni!

de mi a probléma? csere autó addig nincs? mennyire üzemképtelen a kocsi?

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.23 0 0 23141
Üdv!

Most bántam meg végleg, hogy ezt vettem meg...
Kia Ceed sw ,

A kocsin elemcsere szükséges egy baleset miatt - és most jön amit nem kívánok egy kia tulajdonosnak sem - alkatrész beszerzés: Egy neves szervíz fél év után közli, hogy sajnos nincs alkatrész, vihetem az autót....
Át egy másik, úgy vélem színvonalasabb szervizbe, 30 nap után közlik, hogy a kívánt elem már elindult dél-kóreából. JUHÉJ már csak azon imádkozom nehogy elsüllyedjen, vagy a kalózok kezébe kerüljön a hajó és akkor talán 2 hét alatt itt a cucc.

Most irigylem a suzukisokat akiknek elég csak Esztergomig menni.

Az autónak egyébként más bajai is vannak és mellé ez a háttérprobléma... hááát

új vásárlók ezen gondolkodjatok el - ehhez nem kaptok minden utca sarkon alkatrészt...

na szevasz
baleri80 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23140
Sziasztok! Köszi szépen a segítséget az izzócseréhez, megoldottuk házilag, de a sarukat levettük az aksiról és a fedélzeti kompi kicsit megmakkant. Majd meglátjuk mint mondanak a szervízben erről.

Még csak annyit, hogy lassan két éves lesz (1.4 benzines Ceed) és imádom, én csak ajánlani tudom.
Most lesz a 45 ezres szeríze (eddig javítás: izzócsere és stab pálca+kar csere).

Jó hetet mindenkinek és balesetmentes sok-sok kilométert! :)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23139
Tudtommal a gyári 15" mérete:
6,5x15 5x114,3 ET40
De rámegy a 42-es ET is.
Előzmény: SilverFlash (23137)
GregHozta Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23138
A sötétedő tükör nem az ECS része, hanem az EX felszereltségtől jár. ;)
Előzmény: Brian63 (23136)
SilverFlash Creative Commons License 2009.02.22 0 0 23137

Most is dízelt hajtok (ez még nem Kia)  :-)

Ezért nem is gondolkodok benzinfalóban.  :-)))

Tudja vki, hogy mekkora a felni mérete 1.6 crdi ex lim. esetén? Ez lehet pl:  6,5x15 5x114,3 ET42 ??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!