Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Simán megcsinálják a kiképzést. Rengeteg olyan katonát ismerek akik még Győzike vagy Pákó szintjén sincsenek. Éljen a katonai celebshow! Ha leszereltem végre megtisztul a honvédség! Éljen az új világ!
Tudom, nem szigorúan ide tartozik, de hiába próbálok áramköri részletességű dokumentációhoz jutni a mesés R-159 rádióról. Nem tudnátok segíteni ebben? Akár oroszul is jöhetne... (az áramköri jelölések és a számok nemzetköziek)
Apropo. Még egy kérdés merült fel bennem, nézve a képeket. A Honvédségnél továbbra sem oktatnak sielést?
Ezt azért kérdem, mert a 2×27 kilométert, felmálházva, nehezítési feladatokkal együtt egy nap alatt le lehetett volna darálni. Megértem, hogy nem ez volt a cél, de ha ,,éles" körülmények között is menetelni fognak a hóban a katonák, akkor bizony nagy gondban lesznek. (Ráadásul a szabadidőben hegyi sieléssel foglalkozó emberkék inkább kivétel, gondolom én, a seregnél, ráadásul síkrosszra (sífutás) van szükség, illetve biatlon elemekkel lehetne azt kibővíteni (jóval közelebb áll az ilyen lövészet a valós körülményekhez, mint a lőtér).
Régi terv ez, újra felmelegítve! Már 2000-ben nem volt nekünk erőnk a felajánláshoz. Az akkori tervekbe mi felajánlottuk a meglévő /igaz több helyre is már felajánlott/, s akkor még újnak számító Mistrál lérak. ütegeinket.
Ennek a kezdeményezésnek a tükrében még fontosabb lenne az "aktív-önkéntes tartalékos" erők létrehozása!
Szerinted? Csak ahhoz az agyuhoz azert platform is kell. Lehet, hogy a G Merci 200 loves utan puputevere hasonlitana. :)))))
Patria. Ennyi. A finnek, meg a lengyelek haverok. Kell meg hozza torony, bele 35 milis ga., meg Spike. Meg elgondolkodnek a Nemo-n is. Na jo kiveszem a bilibol a kezemet. Ha majd olyan 6-8 ev mulva aktualis lesz egy kissebb beszerzes, lehet, hogy meg olcsobb lesz a dolog. Egyebbkent a csehek ahogy eszrevettem ( a donteshozokat kiveve persze ) nem igazan ertik, hogy miert Pandur II., es miert nem Patria.
Uriember leszek, nem utom le a magas labdat, hogy ki nem hasznal reaktiv pancelt.
Off.
Van egy kis oromom, amellett, hogy most jottem vissza munkaba meg dolgozni. Megpedig most nyertek meg a hokisaink az alapszakaszt a bajnoksagban, 2 korrel a vege elott. Egyebbkent ajanlom minden hokit kedvelonek, hogy ha van kedve, ideje, akkor jojjon el Kassara meccsre ( Azert nem art, ha a Slovan ellen jatszunk, olyankor garantalt a telt haz, hangulat, meg a parazs meccs. Viszont jegyet iszonyat nehez szerezni ), es akkor ossze lehet kotni a kellemeset a kellemessel, ugyanis meg lehet tekinteni a kassai repulomuzeumot. Ott dekkol pl. az egyik Su 22-esetek, magyar felsegjelzesekkel. Egyebbkent a kinalatban szerepel setarepules Po 2-essel, ha nem tevedek. De az inkabb nyaron esedekes. :)))) Hc Kosice, Hajra. :))))
Igazatok van, Szlovákiát és Horvátországot nem számoltam bele, így már 7 szomszédból 4-nek van olyan hk-ja aminek a frontpáncélzatát nem képes a konkursz átütni. (elsőre) Ha már így belementünk szerintetek mit lehetne helyette rendszeresíteni? Elég egy régebbi mondjuk Metis-M szintű rakéta, vagy inkább egy Kornet-E, vagy ahhoz hasonló.
És hol van a környékünkön korszerű MBT? Osztrákoknál meg max az ukránoknál.
Az "alap" Konkursz szerintem a szomszedok tobbsege ellen hatastalan szembol, mivel reaktiv pancel valoszinuleg megfogja, es ki az a bolond, aki 2009-ben nem hasznal reaktiv pancelt? (koltoi kerdes!)
A Konkursz-B tandem robbanofejes, igy azt nem sok minden allitja meg (Leo2 A5-tol kezdve, M1A1HA-tol kezdve biztosan megfogja a torony szembol).
A horvátok és a szlovákok modernizált 72-esei? Kiegészítő páncélzattal azok ellen s menne sokra. Szvsz inkább egyes indítókon kéne használni ami megmaradt.
Akkor már inkább valami Land Rover/Merci méretű terepjáróra
Szerintem a BTR-80 mind pancelzat, mind arokathidalokepesseg (4 tengely 2 helyett!) teren jobb az emlitetteknel. Es van egy hatalmas elonye: mar meg van veve.
Termeszetesen egy gyenge hidon sokkal jobbak a fentiek (ez Afganisztanban nagyon nagy elony, Magyarorszagon kisebb, itt erosebbek a hidak :-)); illetve harcjarmunek (aminek a fentiek nem alkalmasak) a BTR sem alkalmas.
Érdemes lenne egy ilyen átalakítást eszközölni? Akkor már inkább valami Land Rover/Merci méretű terepjáróra telepítsenek egy korszerűbb rendszert, mert a Konkursz egy korszerű MBT ellen igencsak gyengécske...